Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 11:30   #4441
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Rozważamy właśnie kupno yorka. Nasze mieszkanie jest niewielkie, więc większy pies by się męczył. Jak kupimy dom, wtedy zaszalejemy. Koniecznie chcę mieć 2 koty i labradora
ja uwielbiam duże psiaki ale też mam male mieszkanko i planujemy kiedyś kupić cavalier king charles spaniela - czarnego podpalanego lub rubinka juz kupiliśmy jednego jak K. był maleńki ale hodowca zadzwonił po pewnym czasie jakis tydzien przed odbiorem i powiedział że piesek ma jąderka wrośnięte w brzuszku i czeka go operacja i on takiego psiaka nie moze sprzedać. Oddał nam pieniązki i czekalismy na nastpępny miot z rubinkiem a tu kolejna ciąza - zagrożona, no i klops. Ale kiedys kupimy na pewno

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja Wam powiem, że podobno bardziej się patrzy na datę z usg, a nie wyliczaną z ostatniej miesiączki, bo z tym różnie bywa. chyba, ze się wie dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to wtedy luz
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
theliach właśnei odwrotnie lekarze zazwyczaj biora bardziej pod uwage ostatnią@ bo na usg wychodza równe pomiary i na tej zasadzie obliczany jest wiek dziecka a dzeci czasem wolniej lub szybciej rozna i stad jest tak ze na usg zawsze wychodzi inna data
zgadzam się z Asią zresztą wg usg K. miał się urodzic około 25 lutego a urodził się 12 marca. Mnie gin zawsze mowi ze "wazniejszy" jest termin OM

Lulka niezły numer. Ale jeśli tak jest serio jak podejrzewasz to fajnie, naprawdę. Trzeci trymestr, zwlaszcza koncowka jest juz chwilami baaardzo cięzki, dodatkowo człowiek się boi porodu i tego co będzie poźniej itd. A tak jak szybko przyjdzie to nie masz czasu na głupie mysli
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:40   #4442
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Ja mam dwa psy w domu, ale jednego będziemy usypiać zanim się urodzi dziecko (agresywna, bez zębów i weterynarz powiedział że ma jakieś tam zarazki które mogłyby zaszkodzić dziecku). A za 5 lat kupimy owczarka niemieckiego długowłosego (marzenie narzeczonego i Moje) =)))

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Robię poszukiwania restauracji taniej i smacznej i nie mogę żadnej znaleźć blisko Mnie =/

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

oglądam program "wiem co jem" i mam mega smaka na zupę =/

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:42   #4443
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja uwielbiam duże psiaki ale też mam male mieszkanko i planujemy kiedyś kupić cavalier king charles spaniela - czarnego podpalanego lub rubinka juz kupiliśmy jednego jak K. był maleńki ale hodowca zadzwonił po pewnym czasie jakis tydzien przed odbiorem i powiedział że piesek ma jąderka wrośnięte w brzuszku i czeka go operacja i on takiego psiaka nie moze sprzedać. Oddał nam pieniązki i czekalismy na nastpępny miot z rubinkiem a tu kolejna ciąza - zagrożona, no i klops. Ale kiedys kupimy na pewno

zgadzam się z Asią zresztą wg usg K. miał się urodzic około 25 lutego a urodził się 12 marca. Mnie gin zawsze mowi ze "wazniejszy" jest termin OM

Lulka niezły numer. Ale jeśli tak jest serio jak podejrzewasz to fajnie, naprawdę. Trzeci trymestr, zwlaszcza koncowka jest juz chwilami baaardzo cięzki, dodatkowo człowiek się boi porodu i tego co będzie poźniej itd. A tak jak szybko przyjdzie to nie masz czasu na głupie mysli
Ciekawe co mi powie gin w pon jak jej ppowiem o tym co znalazlam w archiwum gg jak moglam o tym zapomniec no jestem roztrzepaniec nieludzki..a strach jest teraz jeszcze wiekszy nawet sobie uswiadomilam ze jak wystawialam fotke z tych pierwszych tyg ciazy to wszystkie stwierdzilysy ze brzuchol wiekszy jak na ten konkretny mies
Stary 2011-06-17, 11:43   #4444
DzastaW
Zadomowienie

lullaby nie wiem czemu, ale jak czytam o tym że może wcześniej urodzisz to cały czas się uśmiecham =) jestem ciekawa który to w końcu tydzień u Ciebie =)

Stary 2011-06-17, 11:45   #4445
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja ryczę jak głuuuupia...... Ale z radosci...... Ancia gdzie TY jestes kochana?????? Nasza staraczka Konczitka jest szczesliwa)))))))))

Musze Wam o tym powiedziec.... Kilka lat temu byłam na watku staraczkowym, dla dziewczyn które mają problemy z zajsciem w ciąże.... Była tam tez i Ancia i google I nasza kloejna staraczka zobaczyła dwie kreski.....
to super fajnie wiedziec ze kolejna staraczka pomyslnie zaszła w ciaze nie znam jej ale i tak jakos sie ucieszylam po przeczytanie tego

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:47   #4446
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ciekawe co mi powie gin w pon jak jej ppowiem o tym co znalazlam w archiwum gg jak moglam o tym zapomniec no jestem roztrzepaniec nieludzki..a strach jest teraz jeszcze wiekszy nawet sobie uswiadomilam ze jak wystawialam fotke z tych pierwszych tyg ciazy to wszystkie stwierdzilysy ze brzuchol wiekszy jak na ten konkretny mies
lulla nie stresuj się... najwyżej będziesz pierwszą rozpakowaną mamą wsród nas
podpytaj gin zobaczysz co Ci powie, ja tam bym się cieszyła jakby wyszło, że szybciej będę mamą
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:47   #4447
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
lullaby nie wiem czemu, ale jak czytam o tym że może wcześniej urodzisz to cały czas się uśmiecham =) jestem ciekawa który to w końcu tydzień u Ciebie =)

sama jestem ciekawa
Stary 2011-06-17, 11:50   #4448
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

A ja dziś chyba pojadę kupić nowy stanik, bratowa mnie nastraszyła że jak nie zainwestuję teraz to potem tylko płacz i operacja plastyczna a ja dużobiuściasta jestem
kup kup myśle ze aż tak drastycznie by nie było, ale dobry stanik na prawde ułatwia życie przynejmniej mi, na pewno mniej mnie boli kręgosłup niż w źle dobranym staniku

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Edit: Jadę po ten stanik, może załapię się na profesjonalne dobieranie rozmiaru i zemdleje jak wróce do domu z miseczka G czy Wy śpicie już w stanikach???
eh żebyś sie nie zdziwiła z jaką miseczka mozesz wróćić koleżanka ostatnio doznała szoku ze wylądowała właśnie z miseczką G, tyle że pod biustem ma tylko 65
ja teraz kupiłam 75F a właściwie powinnam mieć 70 G podobno, z tym ze to 70 mnie starszliwie uciska ale zdaniem pani w sklepie tak powinno być "ciasno"
Cytat:
To masz dobrze...ja nadal kuchni nie spakowałam w ogóle jakos w tym tygodniu przez te upały mało zrobiłam....
A własnie nie powiedziałam Wam ale.....w nowym mieszkanku wczoraj montowali szafe
Na weekend jak nie bedzie słonka to moze namówie tzta na markety jakies....
No i popełniłam grzeszek wczoraj....przemilczałam zakup ciuszków
e tam taki grzeszek to nie grzeszek
jak nie będzie internetu to się zainstaluje

Cytat:
cieleśnie z byłą. Z resztą tylko pisał
dla mnie to nie do ogarnięcia zatłukłabym a potem zapłakałabym sie na śmierć

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to powiedz TZ ze sam bedzie prał te pieluchy tetrowe jak jego pociecha kupke zrobi napewno juz nie bedzie sluchał "dobrych rad" kolegi

gratuluje 30 tygodnia jeszcze tylko 10 masakra jak ta ciaza leci
to samo sobie pomyślałam o tym praniu ale wczoraj tż już sma stwierdził ze kolega tak mowi bo wtedy nie bło takich super pampersów jak teraz.

nom tylko 10 .... mam się bać?

Cytat:
No własnie ja tez słyszałam ze laktator powinno sie miec..... Mam nadzieje ze doswiadczone mamusie nam pomogą w zakupie
ja dostanę jakiś laktator, nie wiem jaki ale myśle że chyba fajny

Cytat:
Dziewczyny a ja ryczę jak głuuuupia...... Ale z radosci...... Ancia gdzie TY jestes kochana?????? Nasza staraczka Konczitka jest szczesliwa)))))))))

Musze Wam o tym powiedziec.... Kilka lat temu byłam na watku staraczkowym, dla dziewczyn które mają problemy z zajsciem w ciąże.... Była tam tez i Ancia i google I nasza kloejna staraczka zobaczyła dwie kreski.....
ja też sie bardzo cieszę jak z mojego wątku staraczkowego któraś zobaczy dwie kreseczki, nie raz mam łezki w oczętach

Cytat:
Lulla pije kawusie pije Dzis na allegro nawet nie wchodze bo znów moze cos przypadkiem wygram...a chce poczekac az paczka przyjdzie i ocenic czy sie opłacało namacalnie....i wtedy cos czuje wpadne w szał zakupów.... Tylko nie wiem czy internet bede miała w nowym mieszkanku
mi się te ciuszki wydają baaaaardzo fajne i dobre jakościowo
te fioletowe balerinki mnie zachwycają, też takie chce dla Niuni i te różowe ogrodniczki w krateczke boskie

Muszę się pylnąć na miasto a taaaaaaaaaaak mi się nie chce
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:00   #4449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
to super fajnie wiedziec ze kolejna staraczka pomyslnie zaszła w ciaze nie znam jej ale i tak jakos sie ucieszylam po przeczytanie tego

Ja tez nie znam ale gratuluje z calego serca!!!!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja mam dwa psy w domu, ale jednego będziemy usypiać zanim się urodzi dziecko (agresywna, bez zębów i weterynarz powiedział że ma jakieś tam zarazki które mogłyby zaszkodzić dziecku). A za 5 lat kupimy owczarka niemieckiego długowłosego (marzenie narzeczonego i Moje) =)))

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Robię poszukiwania restauracji taniej i smacznej i nie mogę żadnej znaleźć blisko Mnie =/

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

oglądam program "wiem co jem" i mam mega smaka na zupę =/

ja tez, na pomidorowa i ogórkowa
Stary 2011-06-17, 12:02   #4450
acelinka
Zakorzenienie

ja też oglądałam "wiem co jem" chociaż ten odcinek o zupach już widziała z 3 razy
ja przedwczoraj miałam grzybową zastanawiam sie co dzisiaj na obiad, chyba zjadłabym mizerie i kotleciki z piersi o a do tego młode ziemniaczki z koperkiem tylko kto mi te ziemniaki ze sklepu przyniesie, chyba kupie kilogram tylko żeby było na dziś

zmykam na to miasto, za 10 minut mam busa więc nie będe musiała człapać piechotką

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 12:06
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:07   #4451
pestka78
Rozeznanie

Mniammmm...ziemniaczki... . Ja własnie nie wiem co na obiadek zrobic....zrobie co mam bo musze zamrazalnik oprózniac bo przeciez mięcha przewozic nie bede
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:08   #4452
DzastaW
Zadomowienie

teraz to mam już ochotę na zupę (pomidorowa z makaronem) i młode ziemniaki z koperkiem =))) a obiecałam dzisiaj rodzince że porobię tosty =/

Stary 2011-06-17, 12:15   #4453
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka mamuśki
Cytat:
no tylko ja sobie poszłam i już się zrobiło nudno

no to życzę Ci pysznego jedzonka

poza tym pisałabym więcej ale jakoś tak chce mi się płakać. Bez powodu
i jak tam dziś kochana samopoczucie? ja też wczoraj trochę łez wychlipałam bez powodu, ach te hormony...
Cytat:
ja mam nieusztywniany ale mi się w ogole nie przydał mały go nie lubił bo mu bylo za gorąco

za to przydaje mi się podgrzewacz - ktoras o tym pisala... Przydaje mi sie na gerberkiPoczątko wo w ogole go nie używałam bo karmiłam tylko piersią przez 6 miesięcy. Teraz do mleczka modyfikowanego tez nie uzywam, bo wolę miec zapas przegotowanej wody i jak trzeba to błyskawicznie podgrzac wodę na gazie niz trzymać butelkę w podgrzewaczu x godzin czekając kiedy dziecko mi zglodnieje (niby ma godziny jedzenia ale to przeciez nie robocik więc baaardzo rożnie to jest) Ale do gerberków podgrzewacz jest rewelacyjny
i kupiłam taki za 25 zł a nie za 150zł. I sprawdza się
kurcze jak czytam o tych wszystkich zakupach to masakra, ile tego jestja to chyba najwcześniej w sierpniu będę kupować, ale teraz remont a później zakupy, coś za coś o niektórych rzeczach to nie mam nawet pojęcia, że trzeba by kupić
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
najwyżej przepłace na allegro, bo nie znam się na cenach będe pytać Cie siostra co potrzebne a co nie, ok??? No i ile czego trzeba kupić ale nie wiem kiedy się wezmę za zamawianie, bo wydaje mi się, że jak zacznę zamawiać to już jakoś pójdzie z górki... byle się do tego zabrać
ja też chętnie skorzystam z Waszych rad
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
super zakpuki i myśle ze za rozsądną cene

Ja dziś po wizycie. Jeremi zdrowo się rozwija, widziałam serduszko, żołądek pęcherz itd. wszystko jest ok tylko lekarz powiedział żebym na siebie uważała i nie dźwigała nic bo mam nisko macice czy jakoś tak i dlatego mam tez pełny pęcherza więc bedziemy się z małym obijac hiihi
super, że mały zdrowo rośnie
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hello!
chciałam się Wam pochwalić: z sobotniego egzaminu dostałam 5!

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Podczytałam Was troszku, ale już 4strony mi się uzbierały... chłopaki właśnie się obudzili, więc uciekam, a Amela oczywiście śpi w najlepsze... nie czuję jej (też tylko w nocy ją przyłapałam jak się przebudziłam) Miłego dnia Wam
Ty opowiadaj jak tam powitanie męża
Cytat:
gratuluje a ja zaliczyłam wtorkowy egzaminy na 3 a byłam pewna ze nie zdam bo durna baba tak powymyslała ze jak to zobaczyłam to miałam ochote wyjsc i oddac pusta kartke

jeszcze tylko 3 egzaminy mam nadzieje ze jednak poprawkiek nie bedzie we wrzesniu
super, że zdany

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:19   #4454
DzastaW
Zadomowienie

w poniedziałek napewno będzie już nowy wątek =)

Stary 2011-06-17, 12:26   #4455
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Miałam napisać jak mnie tż wczoraj zaskoczył no to zaczął sam od siebie mówić ze trzebaby powoli pokój przygotowywać, niepotrzebne rzeczy wynieść i że oglądał ostatnio komode w sklepie jak wracał z pracy i była bardzo fajna, pojemna no byłam w szoku mówie Wam

a jeszcze jaką ostatnio mi przyniósł ciekawostke przychodzi do domu z pracy i się pyta czy mamy już pieluchy tetrowe no to mówie że kilka sztuk .. a on że kumpel z pracy mu powiedział że na początek to minimum 20 potrzeba ... patrze się na niego jak głupia i sie pytam po co a on, że kumpel powiedział że przecież na początku dziecku pampersów nie zakładał ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady
Ale ten kumpel w ogóle ma dziwne poglądy, postatnio mnie pytał co mój lekarz na to ze pasy zapinam i sie pytał czemu wina nie pije, przecież zdrowe na krew

Kobity, dzisiaj 30 tydzień zaczynamy
ci nasi faceci, i oni też w pracy gadają o dzieciach, fajnie tak a te ich poglądy to czasami rozwalająmój też jest przejęty rolą, bardziej czasami niż ja, szuka wózka uporczywie, choć kupimy pewnie dopiero za miesiac-dwa, ale stwierdził, że może znajdzie się okazja Gorzej z tymi drobnymi rzeczami, ostatnio mu pokazałam wyprawkę z pierwszej strony to zrobił wielkie oczy
Cytat:
Gdzie ten koniec????

Ide myc głowe....pachnie deszczem u mnie, ale nie pada.... Nareszcie piątek i spotkanie z Tz.... Przyznam się Wam, ze pudła nadal puste.... hihihi...kto mnie spakuje?????
Pestka to teraz to co spakowałaś to będziecie przewozić, czy wszystko razem tego 1 lipca?
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie wczoraj w nocy hormonow czesc dalsza wkrecilam sobie cos znowu i to byla bardzo niefajna rozmowa..Ale juz jest ok poza tym moje dzieciątko nie dalo mi znowu spac tym razem do 5:30 wiec jestem

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ej a w ogole to chcialam powiedziec cos, normalnie jestem tak teraz przyczajona ze koniec, wiec:
wczoraj szukalam namiaru na kogos w swoim archiwum na gg i natknelam sie na rozmowe z moja psiapsiola z dn 26 listopada i pisze do niej ze 25 mialam i zaczelam okres a 26 nie ma nic; dwa dni pozniej dostalam normalnie i wszystko bylo cacy i w ogole nie zwrocilam na to uwagi, zapomnialam o tym po prostu! a teraz kminie bo tak, gin pytala o ostatnia miesziaczke wiec podalam jej ostatnia a nie ta listopadowa-bo zapomnialam ze cos takiego mialo miejsce idac dalej tym tropem pisalam kiedys kiedys ze juz w 16 tyg czuje ruchy maluszka-gdybym byla w ciazy juz od grudnia to teoretycznie bylby to 20 tydz prawda? no i jeszcze to ze na usg polowkowym w 19 tyg maluszek wazyl 311 gram, to chyba tez troche duzo jak na ten tydz co? i tak sobie mysle czy ja przypadkiem nie jestem sierpniowa
kurcze ale by były jaja jak byś była wcześniejsza. a na usg wszystko się zgadzało?
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Rozważamy właśnie kupno yorka. Nasze mieszkanie jest niewielkie, więc większy pies by się męczył. Jak kupimy dom, wtedy zaszalejemy. Koniecznie chcę mieć 2 koty i labradora
my mamy labradora kochany piesek

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-17, 12:31   #4456
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
możesz jej złożyć ooooggrrromne gratki od nas a długo się starała o dzidziolka??

lula - nie panikuj, ja ta chciałabym już w sierpniu rodzić a gdybyś jednak miała termin sierpniowy, to który byś była teraz tc??

Lausanne - wynalazłam TAKI zestaw i powiem szczerze, że się napaliłam myślisz, że będzie ok?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A tak wogóle to czy ja jestem ślepa czy dawno nie było u nas moonik, minio, orangejuice?? Aiszka widziałam, że czasem wpada...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:33   #4457
thelilah
Zadomowienie

laseczki ja zmykam na zakupy... do później

agnieszka fajny zestaw
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:44   #4458
BordAna
Zadomowienie

no wlasnie brzuchatki...
ja też mam z tym problem bo na początku gin mi ustalił termin na 20.09 na podstawie usg, wg ostatniej miesiączki wychodziły pewne niezgodności bo po 1. @ miałam nieregularnie 2. termin porodu wychodziłby o 3 tyg szybciej, czyli załapałabym się jeszcze na sierpień
Natomiast na ost wizycie lekarz mi powiedział że szyjka macicy mi się trochę skróciła, dlatego idę w pon na kontrolę szyjki, mniejmy nadzieję że już się nie skraca i będe mogła spokojnie donieśc do 36t.c chociaż...
2 miesiące temu miałam taki okres że przez tydzień miałam wysokie ciśnienie i to też, zdaniem gina może zwiastować wczęsniejszy poród..
no nic..pożyjemy, zobaczymy
mam tylko nadzieję że ze wszystkim się wyrobię i jak już się coś zacznie dziać to będe wiedziała o co chodzi
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:46   #4459
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
On sam chciał Sobie odciąć. Napoczątku myślałam że żartuje, ale później się okazało że to prawda
kurcze masakra, strasznie nieodpowiedzialny facet!! wiedział, że jesteś w ciąży i Cię jeszcze zdradzał!!! co za dupek, a w to gadanie to jakoś nie wierzę, a ile on ma lat???

A mi dziś kumpela napisała, że zaprasza mnie na jutro na wieczór panieński trochę późno, ale chyba się wybiorę, taki w małym gronie, przynajmniej się rozerwie

Idę powiesić pranie i pomyśleć co na obiad

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-17 o 12:52
Stary 2011-06-17, 12:47   #4460
DzastaW
Zadomowienie

Piszecie o tych wcześniejszych porodach i teraz Ja myślę jak by to było jakbym urodziła wcześniej

Stary 2011-06-17, 13:02   #4461
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciłam z uczelni, bogatsza o 3 wpisy. Tak się zmęczyłam chodzeniem po schodach, czekaniem że aż się poryczałam ale od razu lżej

Tż mi uciekł a miał robić koktajl truskawkowy, wkurza mnie

A tak w ogóle widzę , że temat przedwczesnych porodów na tapecie. Ja po wątku lipcowo-sierpniowym i mamach rozpakowanych 30-36 tydzień biorę się od środy za remont I zaczynam zamawiać łóżeczko

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:02   #4462
DzastaW
Zadomowienie

martusia 22 lata

Stary 2011-06-17, 13:04   #4463
BordAna
Zadomowienie

na pewno było by to wielkie szczęscie, właściwie to prawie że obojętne kiedy się dzidzia urodzi, ważne żeby tylko zdrowa była

chociaż mam koleżankę, która ma termin na październik i ost jak z nią rozmawiałam to mówiła że byłaby wielce rozczarowana gdyby córcia zechciała wyjśc z brzuszka wcześniej...
Stary 2011-06-17, 13:04   #4464
mucka21
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Cytat:

dla niej, ja też nadal należę do wątku staraczkowego, ale kurcze byłam ostatnia która zaciążyła i cisza, dlatego mam nadzieję że w końcu się coś u dziewczyn ruszy chociaż nie ciekawe sytuacje mają

Lullaby ale by było jakbyś była sierpniowa, niezły szok byś przeżyła

Dzasta wybacz, ale jak przeczytałam o tym obcinaniu jaj to myślałam że padnę! Nie wierzyłabym w coś takiego facetowi który świadomie zdradza swoją ciężarną partnerkę. Jak powiedziałam mojemu tz o Tobie to powiedział że żaden chłop nie dał by sobie jaj obciąć i wie że zdrady są bez sensu, bo wie że ma za dużo do stracenia, bo odeszłabym od niego

Dziewczyny te które po cichu zrobiły zakupki nie pochwalicie się?

Ja dziś byłam w UP i dopiero wróciłam (od 8), tak źle jest z dojazdem. Następny podpis mam 30 września Kupiłam sobie stanik nocy i kupiłam kapustę młodą, więc już wiadomo co będzie na obiad zrobiłam w mieście zakupy i trochę ciężko miałam, zadzwoniłam po tż żeby po mnie na przystanek wyszedł, powiedział ze nie wyjdzie -mogłam tyle zakupów nie robić. Miałam nadzieję że żartuje, wysiadam z busa a go nie ma, wkurzyłam się, idę do domu a on wychodzi zza rogu Powiedział ze przecież nie mogę męczyć dzidziusia I sobie kupiłam czekoladę kokosową
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:06   #4465
DzastaW
Zadomowienie

cotynato Ja też stwierdziłam że muszę wcześniej wszystko ogarnąć. I tak miałam w planach ogarnąć wszystko na połowę sierpnia, ale teraz mam większą mobilizacje z powodu dziecka =)

Stary 2011-06-17, 13:07   #4466
BordAna
Zadomowienie

cotynato: ja mam jak narazie tylko jeden wpis w indeksie
my mamy zajęcia do 17.07 ale 22.07 mam jeszcze zaliczenie..ryczeć mi się chce!!
Stary 2011-06-17, 13:08   #4467
DzastaW
Zadomowienie

Ja zakupami pochwale się w weekend, wczoraj dostałam od mamy parenaście ubranek =)

Stary 2011-06-17, 13:09   #4468
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ci nasi faceci, i oni też w pracy gadają o dzieciach, fajnie tak a te ich poglądy to czasami rozwalająmój też jest przejęty rolą, bardziej czasami niż ja, szuka wózka uporczywie, choć kupimy pewnie dopiero za miesiac-dwa, ale stwierdził, że może znajdzie się okazja Gorzej z tymi drobnymi rzeczami, ostatnio mu pokazałam wyprawkę z pierwszej strony to zrobił wielkie oczy

Pestka to teraz to co spakowałaś to będziecie przewozić, czy wszystko razem tego 1 lipca?

kurcze ale by były jaja jak byś była wcześniejsza. a na usg wszystko się zgadzało?

my mamy labradora kochany piesek
Na usg wszystko bylo ok ale oni liczyli tyg od ostatniej @ i taka date terminu porodu wpisali przy usg

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
możesz jej złożyć ooooggrrromne gratki od nas a długo się starała o dzidziolka??

lula - nie panikuj, ja ta chciałabym już w sierpniu rodzić a gdybyś jednak miała termin sierpniowy, to który byś była teraz tc??

Lausanne - wynalazłam TAKI zestaw i powiem szczerze, że się napaliłam myślisz, że będzie ok?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A tak wogóle to czy ja jestem ślepa czy dawno nie było u nas moonik, minio, orangejuice?? Aiszka widziałam, że czasem wpada...

Czyli teoretycznie bylabym chyba w 30 tyg ale fajny ten zestaw i nie jestes slepa, tez dawno nie widzialam dziewczyn, karli zreszta tez
Stary 2011-06-17, 13:10   #4469
mucka21
Rozeznanie

Cotynato mam pytanko do Ciebie- wydaje mi się że jesteś allegrowym specjalistą kupiłam we wtorek buteleczki przez all, od razu zapłaciłam przez Płacę przez allegro i ta dziewczyna do mnie pisze że jeszcze kasy nie dostała, pokazałam jej wiadomość mailową jaką dostałam od allegro że ona otrzymała te pieniądze za ten zakup, powiedziała że wyslała już buteleczki a kasy dalej nie ma a boi się że ją oszukałam, dziś jej wysłałam potwierdzenie z banku (tylko że bank mam internetowy i potwierdzenie ze screena), napisałam jej żeby może do allegro napisała (może ona nie wie gdzie się sprawdza wpłaty z Płacę przez allegro-wytłumaczyłam jej na wszelki wypadek). I się zastanawiam czy może mi coś grozić? Nie chcę mieć żadnych negatywów ani problemów ale nie zamierzam też drugi raz płacić - zapłaciłam i mam dowód

Sorry ze tak off topic
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:11   #4470
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja dziś byłam w UP i dopiero wróciłam (od 8), tak źle jest z dojazdem. Następny podpis mam 30 września Kupiłam sobie stanik nocy i kupiłam kapustę młodą, więc już wiadomo co będzie na obiad zrobiłam w mieście zakupy i trochę ciężko miałam, zadzwoniłam po tż żeby po mnie na przystanek wyszedł, powiedział ze nie wyjdzie -mogłam tyle zakupów nie robić. Miałam nadzieję że żartuje, wysiadam z busa a go nie ma, wkurzyłam się, idę do domu a on wychodzi zza rogu Powiedział ze przecież nie mogę męczyć dzidziusia I sobie kupiłam czekoladę kokosową
Ale slodziak z tego Twojego małża przez Ciebie mam straszliwa ochote na kokosanke

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości