|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
juz kupiliśmy jednego jak K. był maleńki ale hodowca zadzwonił po pewnym czasie jakis tydzien przed odbiorem i powiedział że piesek ma jąderka wrośnięte w brzuszku i czeka go operacja i on takiego psiaka nie moze sprzedać. Oddał nam pieniązki i czekalismy na nastpępny miot z rubinkiem a tu kolejna ciąza - zagrożona, no i klops. Ale kiedys kupimy na pewnoCytat:
Cytat:
Lulka niezły numer. Ale jeśli tak jest serio jak podejrzewasz to fajnie, naprawdę. Trzeci trymestr, zwlaszcza koncowka jest juz chwilami baaardzo cięzki, dodatkowo człowiek się boi porodu i tego co będzie poźniej itd. A tak jak szybko przyjdzie to nie masz czasu na głupie mysli
|
|||
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ja mam dwa psy w domu, ale jednego będziemy usypiać zanim się urodzi dziecko (agresywna, bez zębów i weterynarz powiedział że ma jakieś tam zarazki które mogłyby zaszkodzić dziecku). A za 5 lat kupimy owczarka niemieckiego długowłosego (marzenie narzeczonego i Moje) =)))
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Robię poszukiwania restauracji taniej i smacznej i nie mogę żadnej znaleźć blisko Mnie =/ ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- oglądam program "wiem co jem" i mam mega smaka na zupę =/ |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak moglam o tym zapomniec no jestem roztrzepaniec nieludzki..a strach jest teraz jeszcze wiekszy nawet sobie uswiadomilam ze jak wystawialam fotke z tych pierwszych tyg ciazy to wszystkie stwierdzilysy ze brzuchol wiekszy jak na ten konkretny mies
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
lullaby nie wiem czemu, ale jak czytam o tym że może wcześniej urodzisz to cały czas się uśmiecham =) jestem ciekawa który to w końcu tydzień u Ciebie =)
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam jej ale i tak jakos sie ucieszylam po przeczytanie tego
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podpytaj gin zobaczysz co Ci powie, ja tam bym się cieszyła jakby wyszło, że szybciej będę mamą
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem ciekawa
|
|
|
#4448 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle ze aż tak drastycznie by nie było, ale dobry stanik na prawde ułatwia życie przynejmniej mi, na pewno mniej mnie boli kręgosłup niż w źle dobranym staniku ![]() Cytat:
koleżanka ostatnio doznała szoku ze wylądowała właśnie z miseczką G, tyle że pod biustem ma tylko 65 ja teraz kupiłam 75F a właściwie powinnam mieć 70 G podobno, z tym ze to 70 mnie starszliwie uciska ale zdaniem pani w sklepie tak powinno być "ciasno" ![]() Cytat:
![]() jak nie będzie internetu to się zainstaluje dla mnie to nie do ogarnięcia zatłukłabym a potem zapłakałabym sie na śmierćCytat:
nom tylko 10 .... mam się bać? ![]() Cytat:
ale myśle że chyba fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() te fioletowe balerinki mnie zachwycają, też takie chce dla Niuni boskie ![]() Muszę się pylnąć na miasto a taaaaaaaaaaak mi się nie chce
|
|||||||
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie znam ale gratuluje z calego serca!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
ja tez, na pomidorowa i ogórkowa
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
ja też oglądałam "wiem co jem" chociaż ten odcinek o zupach już widziała z 3 razy
ja przedwczoraj miałam grzybową zastanawiam sie co dzisiaj na obiad, chyba zjadłabym mizerie i kotleciki z piersi o a do tego młode ziemniaczki z koperkiem tylko kto mi te ziemniaki ze sklepu przyniesie, chyba kupie kilogram tylko żeby było na dziś ![]() zmykam na to miasto, za 10 minut mam busa więc nie będe musiała człapać piechotką
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 12:06 |
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Mniammmm...ziemniaczki... . Ja własnie nie wiem co na obiadek zrobic....zrobie co mam bo musze zamrazalnik oprózniac bo przeciez mięcha przewozic nie bede
|
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
teraz to mam już ochotę na zupę (pomidorowa z makaronem) i młode ziemniaki z koperkiem =))) a obiecałam dzisiaj rodzince że porobię tosty =/
|
|
|
|
#4453 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki
Cytat:
i jak tam dziś kochana samopoczucie? ja też wczoraj trochę łez wychlipałam bez powodu, ach te hormony...Cytat:
ja to chyba najwcześniej w sierpniu będę kupować, ale teraz remont a później zakupy, coś za coś o niektórych rzeczach to nie mam nawet pojęcia, że trzeba by kupić![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że mały zdrowo rośnieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
w poniedziałek napewno będzie już nowy wątek =)
|
|
|
|
#4455 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te ich poglądy to czasami rozwalają mój też jest przejęty rolą, bardziej czasami niż ja, szuka wózka uporczywie, choć kupimy pewnie dopiero za miesiac-dwa, ale stwierdził, że może znajdzie się okazja Gorzej z tymi drobnymi rzeczami, ostatnio mu pokazałam wyprawkę z pierwszej strony to zrobił wielkie oczy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochany piesek
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lula - nie panikuj, ja ta chciałabym już w sierpniu rodzić a gdybyś jednak miała termin sierpniowy, to który byś była teraz tc??Lausanne - wynalazłam TAKI zestaw i powiem szczerze, że się napaliłam myślisz, że będzie ok?---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A tak wogóle to czy ja jestem ślepa czy dawno nie było u nas moonik, minio, orangejuice?? Aiszka widziałam, że czasem wpada... |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
laseczki ja zmykam na zakupy... do później
agnieszka fajny zestaw
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie brzuchatki...
ja też mam z tym problem bo na początku gin mi ustalił termin na 20.09 na podstawie usg, wg ostatniej miesiączki wychodziły pewne niezgodności bo po 1. @ miałam nieregularnie 2. termin porodu wychodziłby o 3 tyg szybciej, czyli załapałabym się jeszcze na sierpień Natomiast na ost wizycie lekarz mi powiedział że szyjka macicy mi się trochę skróciła, dlatego idę w pon na kontrolę szyjki, mniejmy nadzieję że już się nie skraca i będe mogła spokojnie donieśc do 36t.c chociaż... 2 miesiące temu miałam taki okres że przez tydzień miałam wysokie ciśnienie i to też, zdaniem gina może zwiastować wczęsniejszy poród.. no nic..pożyjemy, zobaczymy ![]() mam tylko nadzieję że ze wszystkim się wyrobię i jak już się coś zacznie dziać to będe wiedziała o co chodzi
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi dziś kumpela napisała, że zaprasza mnie na jutro na wieczór panieński trochę późno, ale chyba się wybiorę, taki w małym gronie, przynajmniej się rozerwie![]() Idę powiesić pranie i pomyśleć co na obiad
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-17 o 12:52 |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tych wcześniejszych porodach i teraz Ja myślę jak by to było jakbym urodziła wcześniej
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z uczelni, bogatsza o 3 wpisy. Tak się zmęczyłam chodzeniem po schodach, czekaniem że aż się poryczałam
ale od razu lżej ![]() Tż mi uciekł a miał robić koktajl truskawkowy, wkurza mnie ![]() A tak w ogóle widzę , że temat przedwczesnych porodów na tapecie. Ja po wątku lipcowo-sierpniowym i mamach rozpakowanych 30-36 tydzień biorę się od środy za remont I zaczynam zamawiać łóżeczko |
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
martusia 22 lata
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
na pewno było by to wielkie szczęscie, właściwie to prawie że obojętne kiedy się dzidzia urodzi, ważne żeby tylko zdrowa była
![]() chociaż mam koleżankę, która ma termin na październik i ost jak z nią rozmawiałam to mówiła że byłaby wielce rozczarowana gdyby córcia zechciała wyjśc z brzuszka wcześniej...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
dla niej, ja też nadal należę do wątku staraczkowego, ale kurcze byłam ostatnia która zaciążyła i cisza, dlatego mam nadzieję że w końcu się coś u dziewczyn ruszy chociaż nie ciekawe sytuacje mająLullaby ale by było jakbyś była sierpniowa, niezły szok byś przeżyła ![]() Dzasta wybacz, ale jak przeczytałam o tym obcinaniu jaj to myślałam że padnę! Nie wierzyłabym w coś takiego facetowi który świadomie zdradza swoją ciężarną partnerkę. Jak powiedziałam mojemu tz o Tobie to powiedział że żaden chłop nie dał by sobie jaj obciąć i wie że zdrady są bez sensu, bo wie że ma za dużo do stracenia, bo odeszłabym od niego Dziewczyny te które po cichu zrobiły zakupki nie pochwalicie się? ![]() Ja dziś byłam w UP i dopiero wróciłam (od 8), tak źle jest z dojazdem. Następny podpis mam 30 września zrobiłam w mieście zakupy i trochę ciężko miałam, zadzwoniłam po tż żeby po mnie na przystanek wyszedł, powiedział ze nie wyjdzie -mogłam tyle zakupów nie robić. Miałam nadzieję że żartuje, wysiadam z busa a go nie ma, wkurzyłam się, idę do domu a on wychodzi zza rogu I sobie kupiłam czekoladę kokosową
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
cotynato Ja też stwierdziłam że muszę wcześniej wszystko ogarnąć. I tak miałam w planach ogarnąć wszystko na połowę sierpnia, ale teraz mam większą mobilizacje z powodu dziecka =)
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
cotynato: ja mam jak narazie tylko jeden wpis w indeksie
my mamy zajęcia do 17.07 ale 22.07 mam jeszcze zaliczenie..ryczeć mi się chce!!
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakupami pochwale się w weekend, wczoraj dostałam od mamy parenaście ubranek =)
|
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli teoretycznie bylabym chyba w 30 tyg ale fajny ten zestaw
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Cotynato mam pytanko do Ciebie- wydaje mi się że jesteś allegrowym specjalistą
kupiłam we wtorek buteleczki przez all, od razu zapłaciłam przez Płacę przez allegro i ta dziewczyna do mnie pisze że jeszcze kasy nie dostała, pokazałam jej wiadomość mailową jaką dostałam od allegro że ona otrzymała te pieniądze za ten zakup, powiedziała że wyslała już buteleczki a kasy dalej nie ma a boi się że ją oszukałam, dziś jej wysłałam potwierdzenie z banku (tylko że bank mam internetowy i potwierdzenie ze screena), napisałam jej żeby może do allegro napisała (może ona nie wie gdzie się sprawdza wpłaty z Płacę przez allegro-wytłumaczyłam jej na wszelki wypadek). I się zastanawiam czy może mi coś grozić? Nie chcę mieć żadnych negatywów ani problemów ale nie zamierzam też drugi raz płacić - zapłaciłam i mam dowódSorry ze tak off topic |
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez Ciebie mam straszliwa ochote na kokosanke
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

juz kupiliśmy jednego jak K. był maleńki ale hodowca zadzwonił po pewnym czasie jakis tydzien przed odbiorem i powiedział że piesek ma jąderka wrośnięte w brzuszku i czeka go operacja i on takiego psiaka nie moze sprzedać. Oddał nam pieniązki i czekalismy na nastpępny miot z rubinkiem a tu kolejna ciąza - zagrożona, no i klops. Ale kiedys kupimy na pewno

nie znam jej ale i tak jakos sie ucieszylam po przeczytanie tego

zastanawiam sie co dzisiaj na obiad, chyba zjadłabym mizerie i kotleciki z piersi 

i jak tam dziś kochana samopoczucie? ja też wczoraj trochę łez wychlipałam bez powodu, ach te hormony...
nie czuję jej (też tylko w nocy ją przyłapałam jak się przebudziłam) Miłego dnia Wam
ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady