|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Dlatego ja nie chciałam sukni z trenem właśnie przez taki kaczy kuper
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Vesna Nawet tak nie myśl
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Tak sobie na all oglądam, nawet ładne te 3 pierwsze suknie, ale kurka jakoś wierzyć mi się nie chce, że za 7 stów dostanę suknie z dobrego gatunku koronek. Bo jednak w takich sukniach ta koronka jest najważniejsza. http://allegro.pl/suknie-slubne-wese...656122845.html
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękna
Cytat:
Cytat:
obiad ugotowałam
|
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w salonie powinni zrobić dobre mocowania do trenu,a nie dwa czy trzy guziczki. No i trzeba go umiejętnie złożyć
Za 7 stów nie spodziewałabym się dobrej jakości |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
A wśród tych są dwie, które mam na oku
http://allegro.pl/sliczne-suknie-slu...656123904.html nawet używanej za ta cenę nie kupię...
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Gloria ma tren ale jest podpinany pod spód sukni i nie ma efektu kaczego koopra, taki mi Pani tłumaczyła jak mierzyłam Giselle
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Vesna kończ już pracę i zmykaj do salonu!!!!!!
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz chuć na oglądanie sukni
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dziewczyny zróbcie coś ze mną. Już chcę do domu, a czas mi się dzisiaj tak niemiłosiernie wlecze... |
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz dużo osób w pracy w Twoim pomieszczeniu??Jeśli tak to zagrajcie w skojarzenia, albo coś śmiesznego
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc kiepsko...
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
To współczuję!!!!!!!!
A mnie dzisiaj nosi, na tyłku nie umiem usiedzieć, niecierpliwa jestem strasznie i z tego wszystkiego wpierniczam co popadnie. Jak można na śniadanie zjeść 3 ciacha z galaretką i pół mega paki chipsów
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Nie byłam na wątku chyba z tydzień i wybaczcie, ale nie dam rady nadrobić tych prawie 20 stron Ale obiecuję, że od nowej części będę już na bieżąco Rzadko zaglądałam do Was, bo przyjechała moja Kochana Mama (na co dzień pracuje 400km od mojego miasta zamieszkania) i niezbyt często się widzimy, więc gdy przyjedzie to staram się z nią spędzać każdą wolną chwilę. A i tak jej skrócili urlop, miała być cały tydzień, czyli do poniedziałku przynajmniej, a musiała już dzisiaj z samego rana wracać... Zobaczymy się znowu dopiero za 2 miesiące Dobrze, że mam do niej w playu darmowe rozmowy, bo inaczej byłoby ciężko, a ze skype'a nie bardzo da się tam korzystać. W każdym razie, wybrałyśmy się kilka dni temu na zakupki - Mama postanowiła wyposażyć mi trochę przyszłą kuchnię Tak więc komplet garnków, zastawa, patelnie, szklanki, sztućce, przybory kuchenne, blaszki na ciasto, ściereczki i inne domowe sprzęty typu mop zostały zakupione w jedno popołudnie A dzisiaj jedziemy po południu z TŻtem do Leroya na kolejne i chyba ostatnie większe zakupy przed przeprowadzką - kupujemy żyrandole/oświetlenie do sypialni i do kuchni, lampki do sypialni, lustro i grzejnik do łazienki oraz mnóstwo jakichś innych drobnych pierdółek do wykończenia, w sumie na liście mamy chyba ze 20 pozycji... Potem zostanie już tylko zamówić AGD i cierpliwie czekać na montaż mebli oraz schodów, bo coś się nasi usługodawcy nie wyrabiają z terminami.Witam wszystkie nowe PMki, które do nas ostatnio dołączyły ![]() Ja w ten weekend przygotowuję się do obrony, trzymajcie więc proszę kciuki w poniedziałek około 13.00. Może jeszcze uda mi się coś napisać w tej części wątku, a jak nie to... do zobaczenia w 6. odsłonie naszych pogaduszek!
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Takie jedzeniowe napady to dla mnie żadna nowość. Też tak mam, jak mnie nosi, a nosi często, bo ja jakaś nadaktywna jestem
![]() No i... biedne ziemniaki... Nie rób im krzywdy ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Super tak mieć wszystko na start. się będą trzymały. To nasz PMkowy obowiązaek
|
|
|
|
|
#4696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo my tak samo jak Ty niecierpliwie na nią czekamy ![]() Cytat:
Ale fajny prezent mama Wam zrobiła, że zafundowała Wam rzeczy do kuchni ![]() za obronęAle jestem wściekła |
|||
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Tenebrosa
za zakupki. ale fajnie, jeszcze troszkę i prawdziwe "rodzinne" życie się zacznie. Z mamunia na pewno było super!Tusia czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek. Z resztą ponoć czosnek wampiry przegania, to i Twoja gorączkę przepędzi!!! A kysz, a kysz!!!!!!! A ziemniaczki, no cóż, mają gorącą kąpiel w garnku, no i oskalpowałam je
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia,
Na kaszel najlepsza jest mikstura z apteki,mogę Ci napisac skład. Tylko już za późno bo zanim Ci zrobią,a po 1 dniu raczej efektów nie da. Trzeba było wcześniej mówić,że ledwo zyjesz |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I podzielam zdanie odnośnie czosnku. Na choróbska działa idealnie. Jeszcze proponuje pić herbatkę z lipy z miodkiem |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc mi sie oczywiście też spodobała ![]() margida kiciuś słodki ![]() monia suknia śliczna, modelka charakterystyczna, chyba pozowała we wszystkich sukniach jednego projektanta, albo mi się już miesza
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozniej pamietm jak TZ nawet ją pokazywałam i bardzo mu się spodbała, ale jak zobaczył ile kosztuje to zaniemówił :P Wszak tania nie była. I wiem że też znalazłam właśnie w josephine te Glorię, nawet nie wiem czy nie przed vesną, no ale btw nie ważne i bardzo mi się podoba.. tylko w tej gisselii, czy jak się zwala nie pamietam, strasznie licha ta falbanka i materiał był... mam nadzieje że w Glori będzie lepszy.. Kurcze nie moge się doczekać tych zdjęć!!!
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tenebrosko dasz czadu na tej obronie Już zaczynam kciukać ![]() Dziewczynki, ponieważ nie mam na jutro specjalnych planów (rano odpoczynek po latynoskich pląsach i oczywiście relacja Vesny z przymiarki Ogarnę się tylko, żeby nie popsuć im filmu i zdjęć (xD), kupię dobre winko (różowe Carlo Rossi? moje ulubione ) i wio! Ale się pewnie wzruszę... ![]() A TERAZ NIEPRZYJEMNE INFO! Otóż pracka, którą sobie upatrzyłam... to jakaś ściema :| Oferta pojawiła się wczoraj na stronce tak koło godziny 13-14, nie mogłam wczoraj zadzwonić (prosili o telefony w godzinach 9-17) no więc dziś od tej 9 wydzwaniałam. Zadzwoniłam chyba z 10 razy i za każdym razem albo po paru sygnałach włączała się poczta głosowa, albo od razu po wykręceniu numeru - przychodził sms bym zadzwoniła teraz bo użytkownik skończył rozmowę i znów to pierwsze - sygnały i poczta... :/ No jakieś jaja sobie zrobili. A była to oferta pracy biurowej (wystawianie faktur oraz paragonów, obsługa zamówień składanych przez klientów, składanie zamówień u dostawców, wypełnianie bieżącej dokumentacji w firmie) w firmie produkującej sprzęt rehabilitacyjny... Oferowali umowę o pracę, własny pokój i pensję 1400zł netto + premie - no praca w sam raz dla mnie, bo wymagali tylko umiejętności organizowania własnej pracy i czasu oraz dokładności i skrupulatności w weryfikowaniu własnej pracy = wpisałam się idealnie w ten opis Strona internetowa elegancka, widać było że porządna firma... Ale wygląda na to, że mięli kogoś na oku a ogłoszenie puścili żeby wypełnić procedurę... :/ Zastanawiam się tylko po co, skoro ogłoszenie wystawił kierownik ich całego bałaganu... Kurczę, a taka byłam tym podjarana... (Odezwali się do mnie tylko z salonu kosmetycznego (praca na recepcji - szukam stałej pracy biurowej, ale na początek dobre i to), zaprosili mnie na rozmowę, ale dopiero w tymże zaproszeniu wyjaśnili, że w etat wliczają się też 2-3 soboty w miesiącu... no bez przesady ![]() Mam doła...
|
|
#4703 | ||||
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny
Pogoda sprzyja, nie za gorąco i słonecznie, uwielbiam taką pogodę. Cytat:
Mam nadzieje, że nam pogoda dopisze i posiedzimy gdzieś na zewnątrz Cytat:
Naszą fotkę już usunęłam, żeby nie krążyła po necie. Cytat:
piękna Cytat:
A teraz uwaga, uwaga dziewczyny!! Pojechałam do miasta dzisiaj załatwiać sprawy z pracą, przy okazji podjechałam sobie do przychodni umówić się do dermatologa i jak już wracałam do samochodu to mnie naszło. Po drugiej stronie ulicy był salon Mona Lisa. Mają tam suknie Eternity Bride, Herms, Vanesa. Wczoraj je oglądałam na necie, więc poszłam zobaczyć co i jak. Tak zupełnie na luzie. Zaczęłam się rozglądać, a Pani od razu mnie napadła, zapytała czy nie chciałabym przymierzyć paru modeli i jakoś mnie zachęciła, choć wcale nie byłam gotowa na mierzenie Ale byłam podekscytowana ! Wybrałam 3 modele z kolekcji Eternity Bride i Vanessa. Piękne! Panie były strasznie miłe, nawet zrobiły mi kilka fotek Później wkleję zdjęcia No i podobają mi się suknie w fasonie A. Co prawda nie mierzyłam nic w stylu empire, ale to dopiero 22 czerwca. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-06-17 o 14:11 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaczki Sztuczko a tak się cieszyłaś, że się coś z tego urodzi. Aż mi się przykro zrobiło.
Strasznie mnie wkurzaja takie ogłoszenia na pokaz. Przechodziłam przez to z TZem jak on szukał pracy A na tej recepcji to ich pogięło z tymi 3ma sobotami w miesiącu Czy teraz wszędzie myślą, że znajdą murzyna do czarnej roboty ![]() Mam nadzieję, że w miarę szybko Ci się z pracką ułoży
|
|
|
|
#4705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym wszyscy mi mówią, że mam super podejście i sporo cierpliwości do starszych ludzi. Będzie dobrze Papiery złożone
|
|||
|
|
|
#4706 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
żeby Ci się udało znaleźć dobrą pracę. Bo takie tyranie dodatkowo w soboty za tą samą stawkę nie jest w porządku.
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ta praca co tak za nią sikałam to akurat umiejscowiona blisko mnie - trambimbajem 15minut bez żadnych przesiadek... Już miałam taką nadzieję... :/Nie-dzięki Kochana ![]() EDIT: magdziaS
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-06-17 o 14:27 |
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Sztuczka ojoj ale się porobiło, kurcze szkoda, bo Twój opis pracy wyglądał bardzo ciekawie. Znam ten ból, że wystawiają ogłoszenia, ja latam z CV, a później się okazuje, że nieaktualne, bo już kogoś mają, a oferta na necie jeszcze przez miesiąc ważna
A ta druga [raca- no cóż, też weekendy chciałabym mieć wolne. MagdziaS no to czekam na focie. Tak mnie korcicie tymi przymiarkami... ale obiecałam sobie, że pójdę dopiero jak pracę mgr złoże w dziekanacie, 1 lipca dopiero moja promotorka będzie na uczelni, więc tylko wtedy dostanę podpis na pracy. A później tylko wio do dziekanatu. Jamee za złożenie dokumentów. Mi się marzą podyplomowe teraz z administracji, ale nie wiem czy warto A jeśli wyląduję we wrześniu w Niemczech to tam najpierw idę na kurs niemieckiego z certyfikatem (taki bardzo poważny), a później dalsze kształcenie ale już u Germanów.Znalazłam na YT taniec do mojej najukochańszej piosenki. Kurcze nawet im to ładnie wyszło. Więc można!!! http://www.youtube.com/watch?v=8sydYFct094
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2011-06-17 o 14:28 |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczko niestety u to jest u nas z pracą. Tak wszystko pięknie opisane w ogłoszeniu a jak przyjdzie co do czego to się okazuje wielką ściemą.
Ja właśnie wróciłam do domku i będę uczyć się i czekać na relacje vesny
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Ale obiecuję, że od nowej części będę już na bieżąco
Zobaczymy się znowu dopiero za 2 miesiące 
się będą trzymały. To nasz PMkowy obowiązaek
za zakupki. ale fajnie, jeszcze troszkę i prawdziwe "rodzinne" życie się zacznie. Z mamunia na pewno było super!
No ale jak będę w dom to postaram sie coś naskrobać.

Świetnie - zazdroszczę zaradności i organizacji
- potem zmiana mieszkania, wiadomo że potem jakiś remont, dziecko... zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu")