Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 13:12   #4471
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
cotynato: ja mam jak narazie tylko jeden wpis w indeksie
my mamy zajęcia do 17.07 ale 22.07 mam jeszcze zaliczenie..ryczeć mi się chce!!
U mnie jeszcze dwa a wpisy niby do dzisiaj Nie wiem jak to będzie.
Jedna wymysliła że mam zrobić baner bo to siara, żeby mi 3 dawała, a ja sama chcę. Ponieważ o stypendium się nie mam co starać, to nie chce mi się przepracowywać Jedna czy dwie trójki mnie nie bolą no ale ona nie wpisze, żebym baner robiła. I tak samo informatyka, jeszcze muszę robić robić. Jakby nie mogli się już dać pocieszyć wakacjami. Nie wykorzystywałam swojego stanu ( tzn tylko raz, na tym pokazie mody) a wszyscy mi mówili, żebym tak robiła- i może powinnam bo teraz bym już leżała do góry brzuchem i się słodko obijała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:12   #4472
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Cotynato mam pytanko do Ciebie- wydaje mi się że jesteś allegrowym specjalistą kupiłam we wtorek buteleczki przez all, od razu zapłaciłam przez Płacę przez allegro i ta dziewczyna do mnie pisze że jeszcze kasy nie dostała, pokazałam jej wiadomość mailową jaką dostałam od allegro że ona otrzymała te pieniądze za ten zakup, powiedziała że wyslała już buteleczki a kasy dalej nie ma a boi się że ją oszukałam, dziś jej wysłałam potwierdzenie z banku (tylko że bank mam internetowy i potwierdzenie ze screena), napisałam jej żeby może do allegro napisała (może ona nie wie gdzie się sprawdza wpłaty z Płacę przez allegro-wytłumaczyłam jej na wszelki wypadek). I się zastanawiam czy może mi coś grozić? Nie chcę mieć żadnych negatywów ani problemów ale nie zamierzam też drugi raz płacić - zapłaciłam i mam dowód

Sorry ze tak off topic

Nic nie bedzie, przez opcje "place z allegro" zawsze kasa przychodzi pozniej do sprzedajacego nawet do 3 dni roboczych, najwazniejsze ze dostalas maila z all o potwierdzeniu ze kasa jest
Stary 2011-06-17, 13:14   #4473
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale slodziak z tego Twojego małża przez Ciebie mam straszliwa ochote na kokosanke
nie mów mi nic o kokosance idę tą kapustę robić.... albo jeszcze odpocznę
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:17   #4474
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotynato mam pytanko do Ciebie- wydaje mi się że jesteś allegrowym specjalistą kupiłam we wtorek buteleczki przez all, od razu zapłaciłam przez Płacę przez allegro i ta dziewczyna do mnie pisze że jeszcze kasy nie dostała, pokazałam jej wiadomość mailową jaką dostałam od allegro że ona otrzymała te pieniądze za ten zakup, powiedziała że wyslała już buteleczki a kasy dalej nie ma a boi się że ją oszukałam, dziś jej wysłałam potwierdzenie z banku (tylko że bank mam internetowy i potwierdzenie ze screena), napisałam jej żeby może do allegro napisała (może ona nie wie gdzie się sprawdza wpłaty z Płacę przez allegro-wytłumaczyłam jej na wszelki wypadek). I się zastanawiam czy może mi coś grozić? Nie chcę mieć żadnych negatywów ani problemów ale nie zamierzam też drugi raz płacić - zapłaciłam i mam dowód

Sorry ze tak off topic
Może ona sobie nie zweryfikowała tego konta allegro i te pieniądze wiszą jej na koncie allegro? Albo ma zaznaczone, że kasę przelewa po przekroczeniu jakiegoś limitu ( np. ja mam od 20 zł) więc jak ktoś mi wpłaci 19 to nie przelewa mi tej kasy na konto do póki nie zrobię tego "ręcznie". Ty masz dowód, że wpłaciłaś. Komplikacje są po jej stronie. Na pewno w razie czego allegro czy też Policja( gdyby babka świrowała) uznają taką wpłatę. Niech sprawdzi, bo jak faktycznie czegoś tam nie wygenerowała to może mieć częściej problemy, a po co.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ha ha, w ogóle jak przeczytałam, Mucka że twój tż napisał, że po ciebie nie wyjdzie- że trzeba było nie robić takich zakupów to aż mi ciśnienie skoczyło jak dobrze że wyszedł zza tego rogu bo bym normalnie do niego się przeszła haha

Wymianka.
Stary 2011-06-17, 13:22   #4475
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Sorry ze tak off topic
duzo ludzi nei wie ze jak jest wpłata przez płace z allegro to musi sobei ta wpłate zlecić ale juz na swoim koncie allegrowym ona te pieniadze ma, podpowiedz jej zeby weszła w płatności"płace z allegro i zleciła wypłate srodków
ewentualnie w ogóle sobei nie ustawiła tych wpłat wiec musi sobie to zrobić nie denerwujcie sie obie a ty jej podpowiedz , ja kiedys miałam tak z jednym gościem powiedziałam mu co i jak i sobie zrobił
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:23   #4476
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kup kup myśle ze aż tak drastycznie by nie było, ale dobry stanik na prawde ułatwia życie przynejmniej mi, na pewno mniej mnie boli kręgosłup niż w źle dobranym staniku

eh żebyś sie nie zdziwiła z jaką miseczka możesz wrócić koleżanka ostatnio doznała szoku ze wylądowała właśnie z miseczką G, tyle że pod biustem ma tylko 65
ja teraz kupiłam 75F a właściwie powinnam mieć 70 G podobno, z tym ze to 70 mnie straszliwie uciska ale zdaniem pani w sklepie tak powinno być "ciasno"
Masz 100% rację . Dobrze dobrany stanik to rewelacja...ja już też wcześniej pisałam, że wcześniej mi się wydawało że mam 75 A...ale dopiero tzw. "gorseciarka" dobrała mi odpowiedni stanik...o odpowiednim rozstawie miseczek, szerokości pod biustem i przede wszystkim o odpowiedniej miseczce W efekcie mam 70D a obecnie jak mi biust urósł to 70E

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-06-17 o 13:24
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:28   #4477
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Masz 100% rację . Dobrze dobrany stanik to rewelacja...ja już też wcześniej pisałam, że wcześniej mi się wydawało że mam 75 A...ale dopiero tzw. "gorseciarka" dobrała mi odpowiedni stanik...o odpowiednim rozstawie miseczek, szerokości pod biustem i przede wszystkim o odpowiedniej miseczce W efekcie mam 70D a obecnie jak mi biust urósł to 70E

Czyli jak ja mialam 75 A to moge miec np C? ale super
Stary 2011-06-17, 13:34   #4478
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
W bazarkowej rozmiarówce zawsze wypada się niżej. Ja byłam pewna całe życie że noszę B a okazuje się że C Teraz to już nie wiem.
Swoją drogą cycki mi zaczynają zwisać pod nagłym ciężarem, aż tż się śmieje i też muszę coś kombinować z dobrym stanikiem. I na noc też coś nosić- chociaż wkurzam się bo zawsze to taka ulga po całym dniu ściągnąć to dziadostwo

Wymianka.
Stary 2011-06-17, 13:38   #4479
mucka21
Rozeznanie

A ja sobie dziś kupiłam stanik w mieście jak byłam w UP tylko bez przymierzania bo się spieszyłam na busa (jakbym nie zdążyła to następny prawie był za 2 godziny) zresztą już tam w sklepie jeden kupiłam i był dobry a ten ma chyba złą rozmiarówkę bo jest za mały
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-17, 13:39   #4480
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie dziś kupiłam stanik w mieście jak byłam w UP tylko bez przymierzania bo się spieszyłam na busa (jakbym nie zdążyła to następny prawie był za 2 godziny) zresztą już tam w sklepie jeden kupiłam i był dobry a ten ma chyba złą rozmiarówkę bo jest za mały
Ha ha , no nic dziwnego, przy takim biuście to pewnie ciężko znaleźć coś dobrego

Wymianka.
Stary 2011-06-17, 13:48   #4481
bruma
Rozeznanie

Cytat:
No pewnie, że możesz mieć C i nawet mniej pod biustem coś koło 70C Musisz znaleźć dobrą "gorseciarkę", która zna się na tym i dobrze dobierze biustonosz
Jak mi za pierwszym razem dobierała...to tak się zdziwiłam, nie mogłam uwierzyć , że z A mam D!!! Wiec wszystko jest możliwe

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-06-17 o 13:51
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:04   #4482
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W bazarkowej rozmiarówce zawsze wypada się niżej. Ja byłam pewna całe życie że noszę B a okazuje się że C Teraz to już nie wiem.
Swoją drogą cycki mi zaczynają zwisać pod nagłym ciężarem, aż tż się śmieje i też muszę coś kombinować z dobrym stanikiem. I na noc też coś nosić- chociaż wkurzam się bo zawsze to taka ulga po całym dniu ściągnąć to dziadostwo
Ja tez lubie chodzic bez, poza tym mi tam i tak nic nie widac jak jestem vez woec cos mi sie nie chce wierzyc ze mialabym B

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
No pewnie, że możesz mieć C i nawet mniej pod biustem coś koło 70C Musisz znaleźć dobrą "gorseciarkę", która zna się na tym i dobrze dobierze biustonosz
Jak mi za pierwszym razem dobierała...to tak się zdziwiłam, nie mogłam uwierzyć , że z A mam D!!! Wiec wszystko jest możliwe
Kurcze musze sie przejsc, ostatni stanik jaki kupilam to w intimissimi taki ciazowy bez fiszbin ale to kupowalam jak bylam w 13 tyg jakos tak
Stary 2011-06-17, 14:14   #4483
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ci nasi faceci, i oni też w pracy gadają o dzieciach, fajnie tak a te ich poglądy to czasami rozwalająmój też jest przejęty rolą, bardziej czasami niż ja, szuka wózka uporczywie, choć kupimy pewnie dopiero za miesiac-dwa, ale stwierdził, że może znajdzie się okazja Gorzej z tymi drobnymi rzeczami, ostatnio mu pokazałam wyprawkę z pierwszej strony to zrobił wielkie oczy
no fajnie fajnie ze gadają kumpel tż'towi strasznie zazdrości bo chciałby też jeszcze dzieciątko, ale ma dwójke i mieszkanie z jednym pokojem więc ciężko by im było się pomieścić.

Hehhe, to wyprawka tylko, dopiero potem zrobi oczęta jak dziecko podrośnie i zacznie zachciewać zabawek, ubranek i innych bajerów

Cytat:

A mi dziś kumpela napisała, że zaprasza mnie na jutro na wieczór panieński trochę późno, ale chyba się wybiorę, taki w małym gronie, przynajmniej się rozerwie

Idę powiesić pranie i pomyśleć co na obiad
hehhe super, ja dzisiaj idę na panieński i już nie mogę się doczekać

i co wymyśliłaś dobrego na obiad?
Cytat:
Wróciłam z uczelni, bogatsza o 3 wpisy. Tak się zmęczyłam chodzeniem po schodach, czekaniem że aż się poryczałam ale od razu lżej

Tż mi uciekł a miał robić koktajl truskawkowy, wkurza mnie

A tak w ogóle widzę , że temat przedwczesnych porodów na tapecie. Ja po wątku lipcowo-sierpniowym i mamach rozpakowanych 30-36 tydzień biorę się od środy za remont I zaczynam zamawiać łóżeczko
ja od przyszłego tygodnia zdecydowanie biore się za ogarnianie sypialni, zacznę od biurka i regału z moimi notatkami i bzdetami niepotrzebnymi

ja też zaraz bede robić koktajl truskawkowy bo od wczoraj za mną chodzi
Cytat:
ojej, może Pani Ci wymieni ten staniczek?

Wróciłam z miasta padnięta, nogi mnie strasznie bolą a człapałam żółwim tempem nie tak jak kiedyś eskpresem byłam w rossmanie i pomyślałam żeby sobie kupić szczoteczke co by do torby spakować, i paste do zębów taką mniejszą kupiłam też wkładkki laktacyjne bo coraz częściej cosik mi wycieka, a nie chciałabym mieć niemiłej niespodziani np. na weselu jak pójdziemy bo na tej mojej sukience takie plamy od razu byłoby widać, byłabym gwiazdą wesela
A i weszłam do Pepco i kupiłam oczwiście bodziaki i bluzeczke nie umiałam się opanować

no a jak wróciłam słysze stuk-puk i pan przywiózł Natalci pościel

co do staników, to mi jest zdecydowanie wygodniej spać bez nawet już wieczorem jak pokładamy się z tż przed tv to ściągam mi jest wygodniej i mąż zadowolony

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:17
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:15   #4484
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Wróciłam

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Irmith moze lepiej nie rezygnuj z laktatora Jak bedziesz miała za dużo pokarmu i nawał mleczny (a najprawdopodobniej będziesz miała bo połozne mówiły nam ze każda karmiąca piersią mama ma i faktycznie na porodowce wszystkie to przechodziłysmy) to laktator jest niemal niezbędny. Zwlaszcza jak dzidzius nie chce jeść. No i zawsze mozna sciągnąc mleczko i zostawic tatusiowi jakbys chciala się gdzies ruszyc bez dzidziusia. To naprawdę ułatwia zycie
hmm może masz racje, a czy koniecznie musze kupić woreczki na pokarm?? ostatnio oglądałam w sklepie jakieś za 60zl

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
pytałam dziewczyn kiedyś o to, to mówiły że to dotyczy dużych rozmiarów, a mi biustu nie przybyło za dużo z b na c, więc mnie ten problem nie dotyczy swoją drogą nie podobają mi się te staniki do karmienia, są jakieś takie cienkie i bezbarwne
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
i nie śpię w staniku, jak mozna spać w staniku? przeciez to mega nie wygodne
Prawda, mega niewygodne i kojarzy mi się z - nie wiem jak to ująć - kimś kto po imprezie sie nie umył a co dopiero mówić o rozebraniu do końca ja tego nigdy nie robiłam ale chyba musze bo mam biust wielki i już widzę że nie jest taki fajny jak był

Cytat:
kup kup myśle ze aż tak drastycznie by nie było, ale dobry stanik na prawde ułatwia życie przynejmniej mi, na pewno mniej mnie boli kręgosłup niż w źle dobranym staniku

eh żebyś sie nie zdziwiła z jaką miseczka mozesz wróćić koleżanka ostatnio doznała szoku ze wylądowała właśnie z miseczką G, tyle że pod biustem ma tylko 65
ja teraz kupiłam 75F a właściwie powinnam mieć 70 G podobno, z tym ze to 70 mnie starszliwie uciska ale zdaniem pani w sklepie tak powinno być "ciasno"
No masakra jakaś, ostatnio kupiłam w triumfie 85E a teraz się okazało że 80H jaka jestem dumna i nawet taki sexi jest a nie jak te zwykłe, w moim rozmiarze to zwykle takie antysexy babciowe były. I nie zapłaciłam jakoś strasznie dużo

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:19   #4485
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
cotynato Ja też stwierdziłam że muszę wcześniej wszystko ogarnąć. I tak miałam w planach ogarnąć wszystko na połowę sierpnia, ale teraz mam większą mobilizacje z powodu dziecka =)
Dżastaw a Ty co teraz robisz? w sensie zawodowym? chodzisz co szkoły, studiujesz pracujesz?? mieszkacie razem z Tż?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:23   #4486
pestka78
Rozeznanie

Chyba tylko mi cycuszki nie urosły Ja nadal mam udawane B i staniki sprzed ciąży
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:30   #4487
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jeszcze dwa a wpisy niby do dzisiaj Nie wiem jak to będzie.
Jedna wymysliła że mam zrobić baner bo to siara, żeby mi 3 dawała, a ja sama chcę. Ponieważ o stypendium się nie mam co starać, to nie chce mi się przepracowywać Jedna czy dwie trójki mnie nie bolą no ale ona nie wpisze, żebym baner robiła. I tak samo informatyka, jeszcze muszę robić robić. Jakby nie mogli się już dać pocieszyć wakacjami. Nie wykorzystywałam swojego stanu ( tzn tylko raz, na tym pokazie mody) a wszyscy mi mówili, żebym tak robiła- i może powinnam bo teraz bym już leżała do góry brzuchem i się słodko obijała
uczciwa dziewczyna z Ciebie
Cytat:
ja śpię bez stanika, zawsze mi nie wygodnie było
Cytat:

i co wymyśliłaś dobrego na obiad?

Wróciłam z miasta padnięta, nogi mnie strasznie bolą a człapałam żółwim tempem nie tak jak kiedyś eskpresem byłam w rossmanie i pomyślałam żeby sobie kupić szczoteczke co by do torby spakować, i paste do zębów taką mniejszą kupiłam też wkładkki laktacyjne bo coraz częściej cosik mi wycieka, a nie chciałabym mieć niemiłej niespodziani np. na weselu jak pójdziemy bo na tej mojej sukience takie plamy od razu byłoby widać, byłabym gwiazdą wesela
A i weszłam do Pepco i kupiłam oczwiście bodziaki i bluzeczke nie umiałam się opanować

no a jak wróciłam słysze stuk-puk i pan przywiózł Natalci pościel
na obiad będą młode ziemniaczki, mizeria i rybka z piekarnika juz się nie mogę doczekać hehe, ale obiad dopiero na 17tą jak mąż wróci z pracy
Acelinka ale z Ciebie zakupoholiczkaale jak już 30 tydzień to trzeba o wszystkim myśleć.
Moja kuzynka urodziła 1 czerwca, niedługo pojadę ich odwiedzić, to mam nadzieję otrzymać różne ciekawe rady od świeżo upieczonej mamusi

A widziałyście kiedyś dziewczyny takie wiaderko do kąpieli maluszka zamiast wanienki??http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html właśnie ta kuzynka kupiła coś takiego, jestem ciekawa jak to się sprawdza, ja jakoś nie jestem przekonana, ale zobaczymy co ona powie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-17, 14:33   #4488
acelinka
Zakorzenienie

dzisiaj mam paczkowy dzień, właśnie pani listonosz przyniosła mi moje koszulki są śliczne zamówiłam oliwkową i szarą - ta oliwkowa wygląda prawie jak sukienka
któraś się martwiła że to odcięte nie będzie pod biustem - ja zamwiałam S'ki i odcięcie jest tam gdzie ma być

pesteczko a Ty zamówiłaś tą koszulke? nie martw się cycorki mogą jeszcze się powiększyć

Cytat:

na obiad będą młode ziemniaczki, mizeria i rybka z piekarnika juz się nie mogę doczekać hehe, ale obiad dopiero na 17tą jak mąż wróci z pracy
Acelinka ale z Ciebie zakupoholiczkaale jak już 30 tydzień to trzeba o wszystkim myśleć.
Moja kuzynka urodziła 1 czerwca, niedługo pojadę ich odwiedzić, to mam nadzieję otrzymać różne ciekawe rady od świeżo upieczonej mamusi

A widziałyście kiedyś dziewczyny takie wiaderko do kąpieli maluszka zamiast wanienki??http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html właśnie ta kuzynka kupiła coś takiego, jestem ciekawa jak to się sprawdza, ja jakoś nie jestem przekonana, ale zobaczymy co ona powie
co do tego wiaderka to ja nie jestem przekonana jedni sobie chwalą podobno bo dziecko nie może się zanużyć całe w wodzie itd. ale ja jednak wole tradycyjną wanienke

no to podobny obiadek do mnie tylko ja robie kotleciki z piersi zamiast rybki. Oj ja grzesznca mięcho w piątek jeść

no nie wiem czy zakupoholiczka, po prostu dużo rzeczy teraz trzeba kupić i koniec kropka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:39
Stary 2011-06-17, 14:37   #4489
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
ojej, może Pani Ci wymieni ten staniczek?
wymienić powiedziała że wymieni, tylko ze ja tam będę może przed porodem albo później po porodzie, a jechać specjalnie wymienić to się nie opłaca

Cytat:

A widziałyście kiedyś dziewczyny takie wiaderko do kąpieli maluszka zamiast wanienki??http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html właśnie ta kuzynka kupiła coś takiego, jestem ciekawa jak to się sprawdza, ja jakoś nie jestem przekonana, ale zobaczymy co ona powie
słyszałam o takich wiaderkach ale słyszałam też że się nie wygodnie w nich dziecko kąpie, ale z własnego doświadczenia tego nie wiem
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-17, 14:37   #4490
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Wpadłam tylko na chwilkę i przeleciałam wzrokiem co od rana naskrobałyście
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Kasiuleczka jak po tak długiej nieobecnosci mąż się spisuje? Jak zareagował na Twój brzuuuucho?
Cytat:

Ty opowiadaj jak tam powitanie męża

super, że zdany
Meżulek kochany jest Jak mnie zobaczył to się zdziwił, że brzusio nie jest taki ogromny jak na skype mu się wydawało
wieczorem próbowaliśmy Amelkę wyczuć ale jak zwykle miała focha i raz poraz lekkie muśnięcie było czuć no ale mężuś bez mojego mówienia wyczuwał - to pierwsze ruchy, które w tej ciąży czuł. Za wiele do brzuszka nie chce gadać Dzisiaj widział jak lekko brzuszek mi falował. Zrobił dziś obiadek - usmażył rybkę i nawet mi ją z ości obierał (prawie że mnie karmił ) byliśmy na małych zakupach, to też przeżywał "nie schylaj się do tego wózka..." (na zakupy) to znów "no zostaw to, nie dźwigaj..." albo "zostań ja pójdę..." Jest fajnie ale nie mogę się rozpisywać, bo zły jest, że na internecie siedzę, bo jeszcze położna mu nagadała, żeby mnie wyganiał z netu, bo głupoty czytam i niepotrzebnie się martwię ruchami Amelii
No właśnie dziewczynki była u mnie dzisiaj położna na pierwszej wizycie, dużo papierkowych spraw było, mówiła, że wielkich nauk mi dawać nie będzie, bo jestem wieloródką że na wszystkie pytania zawsze mi odpowie, mogę dzwonić z pytaniami i w ogóle. Wiem na pewno, że takie położne uczą oddychania w 1 okresie porodu i w 2, ja jej się skarżyłam, że tak idealnie przeponą oddychać nie umiałam. Dużo rzeczy można się od takiej położnej dowiedzieć. Zmierzyła mi ciśnienie i co mnie najbardziej cieszy słuchałyśmy tętna Amelki mężuś i synek słuchali, Filipek mówił -Amelka a mężul do teraz przeżywa.

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:37   #4491
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Widziałam i też to do mnie nie przemawia wydaje mi sie że w tym nie da się dokładnie maluszka wykąpać, szybko z tego wyrośnie i ogólnie jakieś nieporęczne

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:45   #4492
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj mam paczkowy dzień, właśnie pani listonosz przyniosła mi moje koszulki są śliczne zamówiłam oliwkową i szarą - ta oliwkowa wygląda prawie jak sukienka
któraś się martwiła że to odcięte nie będzie pod biustem - ja zamwiałam S'ki i odcięcie jest tam gdzie ma być

pesteczko a Ty zamówiłaś tą koszulke? nie martw się cycorki mogą jeszcze się powiększyć

Tak własnie myslałam ze o czyms zapomniałam..... Kupiłam buciki i ciuszki dla małej a o koszulkach zapomniałamhihihi .... Ja myślę o amarantowej i szaro fioletowej. Zrób zdjęcie na sobie i sie pokaz
Stary 2011-06-17, 14:47   #4493
acelinka
Zakorzenienie

Idę obiadek robić i kotajl truskawkowy

pesteczko już robie specjalnie for You

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:48
Stary 2011-06-17, 14:48   #4494
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

co do tego wiaderka to ja nie jestem przekonana jedni sobie chwalą podobno bo dziecko nie może się zanużyć całe w wodzie itd. ale ja jednak wole tradycyjną wanienke

no to podobny obiadek do mnie tylko ja robie kotleciki z piersi zamiast rybki. Oj ja grzesznca mięcho w piątek jeść

no nie wiem czy zakupoholiczka, po prostu dużo rzeczy teraz trzeba kupić i koniec kropka
super, że zakupki przychodzą a powiedz kochana ta koszulka fajna na żywo, możesz polecić?
No i jasne trzeba kupować póki ma się jeszcze siły

Kasiuleczka
jaki kochany mąż a na jak długo przyjechał?

A ja dziś lenia mam, nic mi się nie chce:P

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:49
Stary 2011-06-17, 14:57   #4495
acelinka
Zakorzenienie

Martuusia, z koszulek jestem bardzo zadowolona mogłam tylko tą na okres przed porodem zamówić większą bo jak mi jeszcze brzusio urośnie to moze być przyciasna ale ogólnie koszulki są super i na pewno je wykorzystam
przetestowałam też te otworki na cycochy i bez problemu się to odsuwa, odpina ramiączka ze stanika i wywala na wierzch dojareczke

Idę w końcu robić ten obiad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0256.jpg (85,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0257.jpg (84,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-06-17, 15:02   #4496
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Acelinka to super, że są oki czyli jedna jest do karmienia a druga na teraz tak?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-17, 15:03   #4497
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Kasiuleczka[/B] jaki kochany mąż a na jak długo przyjechał?
Do następnej niedzieli, zleci ten czas znów szybko
Aaaaa... i wczoraj z synkiem był na rowerku, ja z nim nie chodzę, bo pedałować nie umie a drążek do pchania jest megaaa krótki no i synek nauczył się pedałować teraz właśnie wrócili ze sklepu - wszędzie chodzą razem... moje skarbusie

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:17   #4498
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka to super, że są oki czyli jedna jest do karmienia a druga na teraz tak?
nie no to są te same koszulki i w tym samym rozmiarze. W domu że tak powiem piżamek ani koszulek nie używam no a w szpitalu to w jednej pewnie będe tyrać przed porodem i w jego trakcie a w drugiej już bez brzuszka po porodzie ale może na sam poród to wezme taką typową workową koszule, miałam gdzieś kiedyś taką z czasów jeszcze licealnych

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Do następnej niedzieli, zleci ten czas znów szybko
Aaaaa... i wczoraj z synkiem był na rowerku, ja z nim nie chodzę, bo pedałować nie umie a drążek do pchania jest megaaa krótki no i synek nauczył się pedałować teraz właśnie wrócili ze sklepu - wszędzie chodzą razem... moje skarbusie
kochany mężuś cieszcie się wspólnym czasem

co do tje położnej co pisałaś to musze zadzwonić do mojej przychodni i się dowiedzieć co i jak
Stary 2011-06-17, 15:25   #4499
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
nie no to są te same koszulki i w tym samym rozmiarze. W domu że tak powiem piżamek ani koszulek nie używam no a w szpitalu to w jednej pewnie będe tyrać przed porodem i w jego trakcie a w drugiej już bez brzuszka po porodzie ale może na sam poród to wezme taką typową workową koszule, miałam gdzieś kiedyś taką z czasów jeszcze licealnych

kochany mężuś cieszcie się wspólnym czasem

co do tje położnej co pisałaś to musze zadzwonić do mojej przychodni i się dowiedzieć co i jak
Super w nich wyglądasz) Tez sobie dwie zamowie...brałas s/m?
Stary 2011-06-17, 15:37   #4500
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Widziałam i też to do mnie nie przemawia wydaje mi sie że w tym nie da się dokładnie maluszka wykąpać, szybko z tego wyrośnie i ogólnie jakieś nieporęczne
Ja się boję w takiej wanience myć a co dopiero w czymś takim moja mama to mnie długo samą oliwką myła tak się bała tego Poza tym dziwnie to wygląda i mnie zupełnie nie przekonuje
Cytat:
Martuusia, z koszulek jestem bardzo zadowolona mogłam tylko tą na okres przed porodem zamówić większą bo jak mi jeszcze brzusio urośnie to moze być przyciasna ale ogólnie koszulki są super i na pewno je wykorzystam
przetestowałam też te otworki na cycochy i bez problemu się to odsuwa, odpina ramiączka ze stanika i wywala na wierzch dojareczke

Idę w końcu robić ten obiad
Ale jak to jest. To już zakup do szpitala, czy po porodzie? Bo sama już się przymierzam do jakiejś szpitalnej i nie wiem czy może być taka czy lepiej te kiczowate z wielkimi zwierzątkowymi nadrukami i rzędami guzikó na cyckach?!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Ja pierwsze co słyszę o czymś takim. Może to zmiast szkoły rodzenia, albo coś?

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości