|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
wanilko biedna jestes, a Nadunia jak ładnie trzyma główke
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko wyleciało, dobrze,z e grubo było ubrane, to się nic nie stało.Ponosiłam małą na samolocik trzymany dwoma rekami (musze męża do tego zatrudnić, bo ciężka już jest), położyłam znów na brzuszek i widać, ze coś załapała z tym trzymaniem główki na bok, choć po trzech minutach wrzask znowu, ale zawsze jakiś postęp. Nadia pięknie trzyma główkę, jestem pod wrażeniem
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
patrycja , tesciowej chodzi o to ze to niebezpieczne jezdzenie samemu z dzeickiem imozna wypadek spowodowac. i niedawno ona o takim wypadku slyszala i dziewczyna sie obejrzala w bok do dziecka i wjechala do rowu
ahha nie wiem ktos pisala ze kladzie dziecie swoje na kolanach w poprzek, my tez tak robimy i Tymo przy okazji ćwiczy,np teraz!
|
#3214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wracaj szybko do zdrowia Cytat:
A to mój Bąbel
|
||
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki fajniutki ![]() widzę, że wszyscy maja te leżaczki tylko nie ja |
||
|
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu, mała całkiem grzeczna
waży 5600 ![]() pani doktor jakzwykle nie w sosie, nic od niej nie mozna sie dowiedziec- jak ja jej nie lubie wrrrr ona nawet nic nie powiedziała na temat główki-także dobrze, że chodzimy prywatnie z Lenką co do trzymania główki leżąc na brzuszku u nas kiepsko, ale przez przykurcz :/ także cwiczymy to i mam nadzieje, że sie poprawi Cytat:
Moja Mała koło 5-6 jak sie budzi ma ochote na zabawy, ale ja Ją karmie, zmieniam pampka, kłade do lózeczka, ewentualnie do siebie nuce kołyskanki i zasypia w ciągu 5-10 minut inaczej padłabym na twarz jakbym miała od 5 z Nią balować ![]() Cytat:
rehabilitantka powiedziała, że zapewne Mała tak była ułożona w brzuszku Cytat:
zaczniecie ćwuczyc jak My i zapewne przejdzie. ja tez na początku miałam czarne mysli, ze na pewno cos źle w którymś momencie zrobiłam. teraz ćwiczymy i rehabilitantka mówi, że powoli widac rezultaty.i narazie Mała ma zakaz leżenia na brzuszku, jak skończymy serie ćwiczeń to zaczniemy Ją znowu kłaść. eirene, jak Oli zareagował na Panią Truskaweczkę???? ![]() Lenka wczoraj lizała Ją a przed chwilą podczas karmienia Mała zaczęła robić mega wielką kupkę.....ja wstaje i co.......... czesc kupy jest na moich spodniach ![]() nie zmieścilo sie
|
|||
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
jaki słodki bąbel
uroczy!!!Cytat:
ładna waga ja też brałam dużo nospy w ciąży a magnez to od 7 miesiąca gdzieś codziennie bo miałam skurcze no i mała dzięki Bogu nie ma chyba żadnego napięcia - mam nadzieję przynajmniej ![]() tylko zauważyłam że lewą stronę ma zwinniejszą, chwyta wszystko w lewą rączkę ja jej przekładam do prawej to ona do lewej znowu sobie przekłada, bardziej główkę trzyma na lewo. lewą nóżkę ma zwinniejszą. nie wiem czy mam się martwić czy nie. czy po prostu będzie leworęczna???? ![]() wanilko nie mogę coś otworzyć tego linka... zdrówka dla ciebie i buziaczek dla Nadii
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-17 o 14:43 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie mam
![]() Kasiunia witaj, a mały to zasypia sam nw leżzczku czy jak ma włączone wibracje?
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
egoego, tesciowa jest cwana! wytlumaczyla mi ze do niej na dzialke 10km dojechac sama moge, ale juz 100km do moich rodzicow juz nieee.
ale mam nerwa na nią, ego a jak zachowuje sie Twoj Olek w jakims centrum handlowym? bo ja mam corpawda obawy o klimatyzacje w tuych sklepach no i ze maly zglupieje i sie rozbeczy. ale skoro tyle osob chodzi z malymidziecmi to chyba nie jest tak zle. ja juz nie chce malego zostawiam bo mi serce wczoraj chcialo pęknąc ![]() o matko, a mnie czeka zmiana dowodu, bo mam bład w adresie, co za cholerstwo i nie mam kiedy isc. jej za 40 minut wyjezdzam!!!!
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
Bąbel dziękuje za komplementy
![]() Nuna_77 Mały nienawidzi tych wibracji jak tylko je włącze to zaczyna się ryk. Zasypia sam, tzn. ze smokiem, a potem zaraz go wypluwa.Castia Ty chyba z tego samego miasta jesteś, więc może możesz doradzić gdzie zrobić chrzciny na kilkanaście osób ![]() Nie zebraliśmy się wcześniej na spacer, a teraz chmury takie ciemne i jak się Dawid obudzi to nie wiem czy sie nam wyjśc uda. |
|
|
|
#3223 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
matko juz chciałam z małą wychodzić na spacer bo jęczała jak nie wiem......i usnęła na kanapie
![]() Cytat:
wie ktos??? ja chciałam jechac w tą sobote ale tż cały weekend ma znowu szkołe w tygodniu wraca ok.20, a na nast.weekend nie mamy samochodu ![]() ehhhhhh....wkurzyłam sie !!! reserved mam u siebie i cocodrillo tez, to sie moze przejde ![]() Cytat:
peditra powiedziałą, że to etap poznawania swojego ciała ![]() wiec mam nadzieje, że z czasem to minie Cytat:
![]() to też miało byc zajęcie tż, ale on jest tak zaganiany, że to jest moje zajęcie (kolejne zajęcie) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wanilka, zdrowiej kochana |
|||||||
|
|
|
#3224 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadusiu Gratulujemy 11 tygodni;p
Witaj ![]() Jak Twoj Maly sie fajnie wyleguje na lezaczku heh Cytat:
![]() Cytat:
ale nic do niej nie mam, jak byla w UK to jakos sie dogadywalysmy z moim lamanym hiszpanskim, czasami cos glupiego gadala, ale ja na to lewam. Zobaczymy jak bedzie jak zamieszkamy 50km od tesiowej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
... spiAle masz bystrego meza hehehe ![]() Ale Twoj maly dorosle wyglada przesympatyczny jest;pMy bylismy dzis w baby clinic Lenka wazy 5940g a juz myslalam, ze dobila do 6;p. W klinice mala zabawiala wszystkie wieksze dzieci;p 10 minut tacy sliczni azjaci sie zegnali :P. Moja zaba dalej ma katarek... w nocy sie przez to budzi o 1. Dzis podniesiemy troszke lozeczko. Stosujemy kropelki i wyciagamy glutki aspiratorem ale srendio pomaga. Jakies inne pomysly?? Moje dziecko chcialo sie dzis samo nakarmic hehe Ma tez dzien przytulaska daje jej osla na nozki a ona przytula soobie go do buzki i tak co chwilke;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-17 o 15:05 |
|||||
|
|
|
#3225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że jesteście juz po.. Cytat:
do tej pory zazwyczaj usypiał w samochodzie i spał całe zakupy, aby tylko na długo się nie zatrzymywać, ale ostatnio coś mi się szybko budzi i nie chce spać, ale troche lezy i się rozgląda, dopiero po jakimś czasie srzeczy, to go biorę na chwilę na rece i jest spokoj no i nie pojechałam nigdzie, bo się zorientowalam, że wczoraj zgubiłam klucze od domu, i nawet wiem gdzie tylko nie mogę z domu wyjść |
||
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawą rączką uderza w miski z karuzeli, prawa nożką bardziej macha i w prawą stronę częściej obraca głowę a Malwinka ile waży ??? ![]() ego_ego, dobrze że wiesz gdzie zgubiłas! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-17 o 15:00 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko znalazłam klucze w domu, wisiały tam gdzie zawsze tylko na innym wieszaczku i ich nie zauważyłam, boszzzzze gdzie ja mam oczy?
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio jestem mega zakręcona.ostatnio wychodząc z domu z bratem zostawiłam w środku klucze, bo on zamykał drzwi, a potem ich szukałam! dobrze, że ze mną wrócił bo bym nie weszła
|
|
|
|
|
#3229 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ta kupa dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale i tak dobrze, ze daleko Cytat:
Biedna Lenka z katarkiem widzę, ze tez zajada z butli sama, one są wygodne dla dzieciaczków do trzymania ![]() Moja je panel muzyczny od maty. Cytat:
Cytat:
dobra jesteś Nadia od 8 rano nie chce już spać, tylko karmić ja, bawić, śpiewać, chciałam poćwiczyć, ale nie da się Mam nadzieje,z e w końcu się zdrzemnie, bo inaczej znowu wieczorem będzie marudna..
|
|
#3230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i rzeczywiście jak ja to przejęłam to jest spokojniej.A Mały urodził się 18 kwietnia, więc jutro będzie miał 2 miesiące. Ale podobno na więcej wygląda, bo sie spory urodził ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Tajka- dopiero doczytałam, ile Lenka wazy-bardzo ładnie
![]() ciekawe, czy moja dobiła do 6 kg.
|
#3232 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ech, chyba mi nie zacytowało wszystkiego, no nic...
o tych wyprzedażach w reserved też właśnie miałam pisać, może dziś pojedziemy i będzie coś więcej niż w tym h&m nieszczęsnym, na które się obraziłam ![]() diatoma, odpocznij sobie u rodziców inna sprawa że ja bym się z małym bała sama pojechać, ale Ty już jeździłaś przecież i masz to opanowane, no a ja go jeszcze samochodem nie woziłam sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny! [QUOTE=wanilia [QUOTE=diatoma;27573303]patrycja , tesciowej chodzi o to ze to niebezpieczne jezdzenie samemu z dzeickiem imozna wypadek spowodowac. i niedawno ona o takim wypadku slyszala i dziewczyna sie obejrzala w bok do dziecka i wjechala do rowu wanilia, współczuję tego choróbska, zdrowiej! dużo ma włosków! śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
i ja też nie mam leżaczka ![]() o, doczytałam, że znalazłaś, to dobrze
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-06-17 o 15:33 |
|||||
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam z pampkiem pełnym i w bodziaku-5800, czyli bez pewnie 5700, a myślałam, ze więcej.
Kurcze, coś za mało przybrała i spadła z centyla, 400 gram od 27 maja to nie jest fajny wynik ![]() nie spadła, ja głupia kliknęłam chłopca zamiast dziewczynki
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-17 o 15:39 |
|
|
|
#3234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mówiłam ostatnio na szczepieniu że wydaje mi się że lewą stronę ma mocniejszą ale pediatra popatrzyła, poprzękrecała ją na rózne strony, trochę takich wygibasów porobiła i stwierdziła że jest ok![]() a skierowanie do neurologa dostałaś od pediatry? poobesrwuje Malwinkę teraz uważniej. ona prawą stronę też ma zwinną, ale zauważyłam właśnie że wszystko lewe ma sprytniejsze hmmm ![]() ![]() dałaś mi teraz do myślenia ![]() Malwik na drugiej szczepionce ważyła 5800 a teraz nie wiem, jutro będzie się z tatusiem ważyć![]() Cytat:
![]() Kasiunia ooo ty z CK. chociaż jedna dusza mieszka w tych rejonach gdzie ja ![]() hmm chrzciny na kilkanaście osób?może Monte Carlo na paderewskiego jak jeszcze istnieje ![]() albo "Pod Złotą Różą". Leśny Dwór. no nie wiem trochę tych lokali jest. na zagórskiej też jest fajna kameralna knajpka tylko nie wiem jak się nazywa byłam tam raz na obiedzie po cywilnym. "Spiżarnia" chyba... |
||
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz w takim wieku jak sa nasze dizeciaki nie przybieraja tak duzo na tydzien ![]() Wlasnie wypisalam kartke na dzien ojca dla mojego tZta bo 19 jest angielski dzien ojca i 23 polski . Wypisalam po angielsku, polsku i hiszpansku;p. Hiszpanski dzien ojca byl 19marca wiec napisalam ze Lenka przeprasza za spoznione zyczenia ale niestety nie zdazyla sie urodzic;p heheZ pudelka czekoladek wyciagnelam jedna(i schowalam) i napisalam ze Lenka przeprasza ze jednej brakuje ale byla bardzo glodna;p. Dlatego ze keidys sie TZ smial ze jak mala kupi jemu kiedys czekoladowego rogalika to bedzie bez czekolady bo Lena zje po drodze ![]() Kurcze chcialabym porobic malej fajne zdjecia ale smutno jakos tu a w domu kazde zdjecie podobne... chcialabym wyjsc i zeby z mala mozna bylo posiedziec na dworze ale za zimno...
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala ma 2 duze faldki na udach i zegarki to zle;p?? NUDZI MI SIE!! MOJE DZIECKO SPI OD 2 GODZIN(zasnela na butli wcisnelam jej 90ml i padla)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-17 o 16:22 |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę nie narzekaj, ja mojego usiłuję uśpić i nie idzie, tylko pod karuzelą jakoś leży i co chwila muszę podchodzić i nakręcać
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak nie spi to trzeba sie nia zajmowac;p Przynajmniej sie chlopak zajmuje soba;p moja po 10 minutach jest znudzona;p. Pewnie wstanie jak Tz wroci z pracy;p. Lepiej ide umyc naczynnia a nie tak siedze bezczynnie;p
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

buu pewnie skończy się na antybiotyku, szlak by to trafił

na pewno to nie twoja wina, nawet tak nie myśl po prostu Anika potrzebuje czasu na pewne rzeczy

dziecko wyleciało, dobrze,z e grubo było ubrane, to się nic nie stało.
kazdego dnia wychodzi inaczej. fajnie by bylo to jakos uregulowac 

jak tylko je włącze to zaczyna się ryk. Zasypia sam, tzn. ze smokiem, a potem zaraz go wypluwa.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)