|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Rośnie chłopak śliczny
![]() Ciekawe czy dzieciaczki będą do siebie podobne w przyszłości. Ja się nad moimi zastanawiam też trochę. Jaka poważna minka ![]() Pierwsza fota boska Cytat:
Wszystkie dzieciaczki są takie kochane, całuśne, mniami... ale jak się tak wydzierają jak mój właśnie to wrr... ![]() żartuję oczywiście. Tak, mój się właśnie żali sąsiadom, że go matka do łóżeczka włożyła. Niech sobie popłacze bo ja już się zgrzałam noszeniem, bujaniem. Nic mu nie jest, bąk bąka pogania, jadł godzinę temu (cyca daje to nawet nie chce chwycić), pamp przebrany...taka maruda straszna.
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a strachu sie najadłam jak diabli, takie miałam wyrzuty sumienia ze szok. aż mi sie płakac chciało bo taki byl biedaczek wystraszony ![]() co do ilości Twojego mleka to ja nie wiem... bo mój sebek nie nauczony pic z butli i wypije nawet litr jak sie mu da po czy wszystko później koncertowo zwymiotuje ![]() ale proponuje zebyś zrobiła test. odciągnij sobie mleko jak bedziesz w domu i daj gabrysi i zobaczyszsz ile jej potrzeba. ![]() chyba takie białe czesto z czerowną plamką to potówka. u nas pediatra kazała przemyać spiryutusem do pępuszka wiec chyba dobrze robisz eszcze słyszałam ze kąpie się dziecko w fiolecie czy cos. ale nie wiem co to dokładnie. moze ktos sie wypowie \moj ma duzo na pleckach potówek i musiałabym go w tym wykąpać. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- siasiu wiem co czzujesz bo u nas generalnie tak samo to wygląda jak u Ciebie rączki i rączki a czasem nawet na rączkach źle za duzo w dupce maja te nasze dzieci i same nie wiedza co chca.pozostaje nam przełknąć to i działać dalej. badź silna jesteś kwiatem lotosu!!:P sebek pięnie śpi czuje ze to oznacza noc pełną niespodzianek. jak bedzie niedobry to go wystawie za bramke i niech sie ktos nim zajmie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- a w ogole sebus ma dzisiaj 4 tygodnie i przestaje być noworodkiem
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, żeby laser i magnes pomógł. A jak nie, to może przejdziesz na mm i spróbujesz kuracji sterydami?Jeśli chodzi o pleśniawki, to nam na SR mówili, że przy karmieniu piersią powinno się raz dziennie przetrzeć dziecku buzie w środku, języczek i dziąsła jałowym gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie, a przy karmieniu sztucznym minimum 3 razy na dzień, żeby się pleśniawki nie robiły. Eweska pięknie ci chłopcy rosną ![]() Mango trzymam , żeby się coś jednak rozkręciło.Moniqac za wyniki Szymonka.Nam się ostatnio synek też troszkę popsuł. Już wcześniej nie spał nam praktycznie wcale w dzień, ale nie ryczał, a od paru dni ryczy strasznie. Dzisiaj nawet w nocy dał nam popalić. Ale jakoś dajemy rade. W końcu to tylko dziecko i też ma prawo mieć trudniejsze momenty Grazin, Siasiek |
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiejszej nocy myslalam, ze to juz to, ale nic z tego nie wyszlo.
Od 23 bolal mnie brzuch jak na okres ale nie jednostajnie tylko chwile bolal a pozniej przechodzilo na kilka minut i znowu... Wiec to chyba jakies skurcze. Po 12 w nocy poszlam do wanny bo nie moglam zasnac, myslalam, ze pomoze, ale nie przeszlo. Co chwile budzilam sie w nocy przez te bole. O 7 rano przeszlo i do tej pory cisza.Z jednej strony chcialabym byc juz po wszystkim a z drugiej nie wiem co mam robic jak zaczne rodzic. Z TZtem nie rozmawiam od trzech dni i szczerze nie mam na to ochoty a juz dawno umowilismy sie, ze on bedzie przy porodzie. Tylko skoro z nim nie rozmawiam to co mam zrobic jak zaczne rodzic? Jak bedzie w pracy to mam do niego zadzwonic i powiedziec zeby przyjechal sobie popatrzec? Bo na zadne wsparcie z jego strony liczyc nie moge. Naprawde nie wiem jak sie zachowac. |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo gdzioes wyczytałam ze maść neomycyna ktos stosuje na potówki. my to dostalismy do stosowania do ropiejacego oka. to ta sama maść? moge mu te potówki tym posmarowac? andziotku?
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
siasiek ja też wrzeszczę czasem a sama nie wiem na co
![]() mężula zresztą też nosi bardziej niż kiedyś, myślę że to nowa sytuacja dla rodziny, nie zawsze umiemy nad wszystkim zapanować i okiełznać dwójkę no i pojawia się dół ja zaraz jak się wydrę to mam wyrzuty sumienia ale powstrzymać się nie umiem mam nadzieję że z czasem jakoś odzyskam spokój i będę znów KWIATEM LOTOSU
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihi no zartuje.odpręz sie i korzystaj z ostatnich dni przed porodem i wysypiaj sie mi teraz tego bardzo brakuje..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maść z antybiotykiem to jak coś się babrać zaczyna, nie na zwykłe potówki |
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na razie widze u niego poprawe bynajmniej na buzi a przemywac tylko wacikiem zamoczonym w przegortowanej wodzie. powiedzcie mi taką rzecz po jakim czasie od zjedzenia czegos nowego można zaobserwować u maluszka jakiej objawy ze mu to cos nie podeszło?
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
andziot-ja mam tak samo, a potem wyrzuty sumienia że nakrzyczałam na Kasię,ale to co czasem wyczynia to ponad moje siły.. Ciagle robi na złość, np.jak mówię że ma nie dotykać kabli.
Ostatnio się wierciła w wannie i mówie żeby siedziała spokojnie i że ma mnie słuchać bo jestem starsza i mądrzejsza,a ona spojrzała na mnie,chwilę się zastanowiła nad tym co powiedziałam í mówi ''nie jesteś mądrzejsza''. Myślałam że się posikam ze śmiechu. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- zapomniałam- nie smarujcie niczym potówek! Same znikną. A spirytusem w życiu bym buzi dziecka nie dotknęła,a też słyszałam że niektóre położne tak radzą.
|
#2862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zjadłam ostatnio (drugi raz zresztą) PIZZE ![]() Ja tak grzeszę ale co tam ![]() I mały miał gazy na drugi dzień, takie mega gazy. Trochę marudzenia było więcej ale bez bóli brzuszka. Grazin jak ma strasznie dużo tych potówek to możesz zrobić kleik z mąki ziemniaczanej i przemywać. Tzn taki rzadki jak kisiel, u nas pomagał.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-06-17 o 15:14 |
|||
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek pizze? ja myslałam ze zaszaleje i zjem pół banana
hiihchoc w sumie u nas od kiedy sie urodził nie było jeszcze spokojnego dnia wiec nawet bym nie wiedziała czy to co zjadłam mu zaszkodziło czy nie... nie ma tych potówej jakos strasznie buźka juz się goi. gorzej plecki. robiłam mu juz kiedys do kąpieli ten krochmal. jak się nic nie poprawi to znowu zrobię. stosuje któraś gripe water? nam przepisała lekarka dodatkowo do infacolu. nie wiem jak to stosować mam podawać po łyżeczce trzy razy dziennie i nie wiem czy zamiast infacolu to trzy razy tą wode podac czy co?
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę Ci napisać, że też nie wiem ile zjada mój mały bo na cycu ale chyba trzy razy mi się zdarzyło dać butle i nigdy nie zjadł więcej niż 30-40 ml. Ostatnio zjadł 30 i po trzydziestu minutach musiał dojeść jakieś 20 ml bo wcześniej zasnął ![]() Ale moje dzieciątko to chyba ewenement jakiś bo z tego co tu czytam to mało zjada.
|
|
#2865 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no a moje dziecie pospalo godzinke w wozku- wiadomo lozeczko beee w dzien bo przeciez mama lata po spacerach i sklepach calymi dniami to dziecko chce byc wozone w wozku na dlugiej drzemce. ehh
zamiast sie wtedy zdrzemnac to ja poprasowalam powiesilam pranie, wytarlam kurze i z mama na skypie sie zdzwonilam no i mala sie obudzila na papu, potem kupka i nie ma spania, wszysko bleee, pierdki szly odbilo sie tez kilka razy oczy juz leca ale spac nie, to ja w deperacji w chuste wsadzilam i zasnela w 2 minutki, ale cos steka wiec pewnie idzie kupa i szukamy cyca znowu, ehh zarlok wlacza sie jej popoludniowy.Cytat:
na rekach spac nie lubi, ale lubi byc noszona w pionie bo wtedy widzi swiat i teraz juz 15 minut w chuscie spi )kochana narzekaj narzekaj, ja dzisiaj wyrodna matka nie mialam sily wstac do dziecka rano i zaczelo tak wyc ze ja wylam razem z nia i tez jak caly dzien dzisiaj jestem w domu to mam jej dosyc troche przyznam szczerze;(na razie odpukac spi w chuscie. przytulam rowniez ![]() Zosienka marudzila, ale nie jakos strasznie, albo ja mam takie wrazenie, ona marudzi i wyje dopiero jak ja oleje totalnie, ale spac nie chce, spala pol godzinki potem 40 minut i godzinke w wozku, dlatego marudna jest. ale co zrobic jak w lozeczku nie chce spac, albo kupa ja budzi? musze TZ jak wroci wyslac z nia na spacer.... Cytat:
a tymczasem korzystaj z ostatnich dni wolnosci![]() OBUDZILO SIE DZIECIE....szuka cyca.......ehhh Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale ja w sumie jem wszystko i malej nic specjalnie nie jest, wiec sie nie przejmuje. troche sluzu w kupce bylo rano w takim pierdku-kupce, ale skoro potem poszly normalne dwie kupy to chyba nic takiego co? Cytat:
![]() moja mala dalej spi w chuscie, boje sie ze jej tam troche za cieplo, ale nie mam serca jej budzic, spi juz pol godziny! yeaaahhh chyba sie poloze z nia na piersi i poczytam gazetke albo cus
|
||||||
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
gusiu
jak u Ciebie Kochana? może się cos zacznie rozkręcać wkrótce? .eweska - widzisz, wyleciało mi z głowy, a widziałam że pisałaś. jak masz jakiś park kolo siebie możemy z Niuńkiem podjechać - nam logistycznie zdecydowanie łatwiej . w jakiś ciepły dzień.tu już nie ma co pisac. po prostu musiałam to z siebie wyrzcić, najłatiwej mi mimo wszystko tu. Niuniu nie może czuć moje zdenerwowanie, a nie mam komu to "zrzucić". anulko, 82anusia dziękuje .mango .daisulka - niestety nie będa juz dzisiaj. położna mówiła żeby dzwonić we wtorek / środę. ale w środę to ja do pediatry ide i mam zamiar wyżyć się na nim za wszystko. albo się Niuńkiem zajmie jak trzeba, albo mnie w poczekalni usłyszą. TZ nie jeździ już. pracuje. i po pracy jest zmęczony. a ja po całym dniu nie jestem... nieeee... a nieważne. pamiętam Twoje problemy. na szczęście (odpukać) przeszły ... a teście niech sie bujają. ja nie robie nic na obiad. mam zupke z wczoraj. nie chce mi sie. a TZ wczoraj nie chciał zjeść co ugotowałam, więc niech się też buja. wydaje mi się że powinna 60ml wystarczyć, ale nie wiem jaki apetyt Gabi ma. mamaoptymistka dziękuję i gratuluję wyczekiwanego słodkiego synusia niech się zdrowo chowa.Grazin . może sebulek wystraszył się tak bardzo i trzymało go całą noc. biedni jesteście obydwoje, tzn byliście .Siasiek - witaj w klubie z brakiem osoby do wyżalenia się i z kłótniami z TZ. ooo... my się już nie kłócimy... bo nie rozmawiamy ze sobą wcale .z tego co ja widzę, mój Niuniek mały przybiera w porównaniu z Waszymi bobaskami. ostatnio 250g/tydzień. i to na karmieniu mieszanym. rodził się z wagą 3500 a teraz ma 4810 a ma 7 tygodni. gdyby nie te kilka pierwszych tygodni z chorobą to byłoby pewnie lepiej. a to poranne prężenie się, stękanie i podwijanie nóżek było wielką kupą. wieeeeelkąąąą zrobioną na przewiajku .ale zrobił. a mleczko AR będe podawał - bo przynajmniej nie ulewa mu się, a już nawet moje mleko ulewał. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-17 o 15:31 |
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z nabiału to tylko mleko do kawy ![]() A przypomniałaś mi, że Andziotek pytała o Esputicon. My używaliśmy przy starszym, z tego co pamiętam to był ok, nic innego nie dawaliśmy ale kolki miał i to w nocy.
|
|
#2868 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam dwie pary spodni ciazowych, w ktorych wygladam jako tako, reszty staram sie nie zauwazac w szafie, zeby sie nie zaplakac na smierc. Ciuchow wiekszych nie kupuje, bo mi szkoda kasy, jak sie wszystko pobrudzi to bede skakac w worku.![]() Cytat:
Cytat:
Na obiad mam tortille, TZ gotuje ![]() Cytat:
Cytat:
2. Upraszam o zaproszenie mamyoptymistki do klubu, czemu jej tam nie ma jeszcze, heloł???? Agus87 dzialaj! Cytat:
Ja Wam juz nie pisze, co mam z tym moim TZ, bo bym chyba w glowe dostala. Staram sie ignorowac temat, ale nie ma tak letko. Cytat:
Nouwaga- kilka njusow: 1) wystawilam w koncu Polo na allegro. Pier*dyknelam opis niczym Orzeszkowa w Nad Niemnem, jak sie kto nie skusi to znaczy ze sie na dobrej literaturze nie zna. 2) A propos literatury - pewna cudna gazeta dla rodzicow wyrazila chec wspolpracy ze mna, wiec jak wszystko dobrze pojdzie, to bedziecie mnie czytac na papierze. 3)Smoczki TT sa wykonane z pancernego silikonu. Musielismy zmienic smoczki ze wzgledu na geste mleko AR, wiec kupilam 3 miesiace +. Okazalo sie, ze tam nie jest wieksza dziurka, tylko dwie male Dopiero naciecie smoczka nozem z pilka przynioslo oczekiwany efekt. Teraz 90ml AR schodzi nie w 60, ale w 45 minut. 4) Dzisiaj UU przez cala noc i do 11 rano. Jak tak dalej pojdzie to juz do jej osiemnastki bede miala tyle mleka, ze bede mogla odstawic MM ![]() 5) W srode jedziemy na wioske wypasac dziecko na tarasie, wiec trzymajcie kciuki, zeby wioter zawioł w dobra strone i zeby zasieg mobilny w laptopie byl. 6) W Tesco za 15 zl do kupienia prostownica do wlosow. Taka mniejsza, na wyjazdy, pewnie tyle warta, ile kosztuje i taka Violetta Villas (de domo Czesława Cześniak) wlosow sobie nie wyprostuje, ale moja grzywka sie nada idealnie. Jak juz nie mam w co sie ubrac, to niech mam chociaz czym se wyprostowac tych piec wlosow na krzyz. Odmeldowuje sie. |
||||||||
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie jadlam fryty i na obiad bedzie spagetti![]() Cytat:
![]() moja zawsze rano ok 6-7 mej tak steka, potrafi z pol godziny tak stekac przez sen a potem ja to budzi i placze i najczesciej jest kupa, albo kupny pierdek ![]() moj TZ pojechal do Audi bo chyba bedziemy odbierac dzis albo w przyszlym tygodniu nowy samochod.bleeee jakos mnie to nie cieszy |
||
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia niby się stara ale nie zawsze umie się pogodzić z tym że Gabrysia wisi mi na cycku, muszę czytać bajki karmiąc i kulać ciastolinę ![]() Cytat:
Siasiek też jadłam pizze ![]() nie jem wzdymaczy, ale tak to wszystko pożeram no i nie zauważyłam żeby Gabulek jakoś mniej albo więcej się prężył, swoje musi odwywijać i już ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- mężul mi przysłał : http://www.joemonster.org/art/17307/...st_byc_facetem
|
||
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
patrz na niego ... myślisz, że go jeszcze trzeba tuczyć?
Anula jak mała śpi, to pewnie nie jest jej za ciepło. Tak by już zastrajkowała. Ciesz się chwilą Mimbi a może kupicie te smoczki wieloprzepływowe? One taki krzyżyk mają, mąż je kupił przez przypadek i w sumie są fajne. Tu masz link http://www.tommeetippee.pl/viewprodu...t/4/pageid/92/ Cytat:
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
aga m. no faktycznie anoreksji to on nie ma
hihi
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
No
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek takie doły maja to do siebie, że mijają
Grazin i tak Cię podziwiam za opanowanie w trakcie kąpieli i sama na pewno dasz sobie z Sebusiem radę, a do pokarmu to co my jemy ponoć do około 12 godzin przenika Mango08 każda mamuśka dochodzi po CC we własnym trybie, może nic miłego ale na serio da się znieść ddaaiissyy no właśnie nie płacze we wtorek dam znać co z tym będziemy robić, jak już będziemy po wizycie u pediatrymartynka89 ja bym jednak dzwoniła, ciche dni cichymi dniami, ale to jest wielkie wydarzenie i skoro byliście umówieni na wspólny poród to bym tej okazji nie przepuściła anula_81 fryty i spaghetti
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
witam
od rana próbuje dzisiaj nadrobić wątek i teraz mi się udało dobrnąć do końca no i znowu przerwa, bo syrena wyje wróciłam mam dzisiaj momenty, że obiecuję małemu że wystawię go przez okno, a póżniej mam wyrzuty sumienia ale momentami mi nerwy puszczają i widzę że nie jestem sama, trochę to pocieszające bo myślałam że jakaś depresja mnie łapie ![]() ddaaiissyy my też walczymy z pleśniawkami i jesteśmy chyba na końcówce z tym że to już drugi tydzień, podaje nystatyne, na początku był kożuch na języku, teraz język jest czysty i pojawiają się na policzkach, i zastanawiało mnie od czego bo ja za każdym razem butelki wyparzam przed jedzeniem nawet jeśli jest tylko po wodzie, w tej chwili to smoczek nawet kilkanaście razy dziennie wyparzam smaruję palcem, na początku używałam do tego gazików jałowych ale strasznie wyłaziły z nich nitki i bałam się że to połknie, teraz używam do tego wypranej i wyprasowanej pieluchy, aaaa i ja najpierw wycieram te pleśniawki na sucho a później smaruje to nystatyną mango i gusia trzymam kciuki, i jeśli to będzie pocieszające to u mnie tez cykle trwały po 30-31 dni a mały urodził się dwa dni przed terminem, tak więc głowa do góry to już nie długo ![]() ktoś tu pytał morie o to jak podaję debridat, ja nie jestem moria ale debridatu też używamy i u nas to z łyżeczki idzie ![]() AgnieszkaM wypraktykowałam ten manewr z butelką żeby mu nie ciekło po brodzie i działa tak więc dziękuję za podpowiedź, mamy dzisiaj dużo mniej brudnych bodziaków ![]() moniqac ściskam mocno i nadal myślę że jeszcze może da się to naprawić, że będzie dobrze to tyle co zapamiętałam jak mi się coś przypomni to jeszcze dopisze a my dzisiaj święto małe mamy Mateusz dzisiaj ma miesiąc
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello! Odmeldowuję się
![]() Dziewczynki, moja Iga dziś ŚPI! Ja nie wiem o co chodzi, w nocy nie spała tak ładnie jak zawsze bo jakieś 2-3h krócej no ale żeby to przez cały dzień odsypiać ![]() Od 10 rano śpi, zje i śpi, zje i śpi. I do tego to nie jest taki płytki sen jak zazwyczaj bo na tyle głęboki, że dwa razy wyjęłam ją z huśtawki i położyłam na brzuszki i tak śpi! No szok! Do tej pory mimo wielu prób nigdy się nie udało, zawsze nerwy były. Może to dlatego, że kupy ruszyły? Daję jej więcej herbatki od rana, nawet 100-120 wypija. Po herbatce co prawda zwymiotowała ale później zrobiła takie kuuuupsko, dojadła mleczka i śpi. Próbowałam ją rozbudzać bo boją się co będzie w nocy no ale skoro potrzebuje snu to nie wiem budzić na siłę? Mamy wynik krwi i moczu. Rejonowa doktorowa twierdzi, że Iga ma anemię: Hemoglobina 10,6 (9,0-14,0) Hematokryt 32,7% (28,0-44,0) Leukocyty 7,6 (6,0-17,5) Erytrocyty 3,46 (3,04-5,26) Płytki krwi 419 (130-400) LYM% 75% (38-60) NEU% 18,7% (27-51) Pogrubione są poza normą. Kazała suplementować ale recepty nam nie dała tylko kazał iść do "naszego" (czyt. prywatnie) lekarza. Dziwne to nie uważacie? W moczu bakterii nie ma ale odczyn ph jest poza normą bo 7,0 (5,0-6,5) i ciężar właściwy 1,004 (1,005-1,030). Dziewczynki badające jedno lub drugie. Jak u Was to wygląda? Muszę chyba umówić z tą moją pediatrą no bo mam wyniki ale co z tego. Achaaa, TŻ nie mógł dostać oryginały tych badań tylko ksero, za które musiał zapłacić 60gr! Paranoja....
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina ja wiem, ze porod rodzinny, to cos pieknego, ale jak wezme go tam ze soba, to pewnie sie okaze, ze nie bedziemy mogli na siebie patrzec. Jemu to pewnie by zwisalo byle wziasc udzial w "przedstawieniu" bo koledzy byli przy porodach. Jak go czasem slucham to wydaje mi sie, ze tylko dlatego on chce tam isc- bo nie moze byc gorszy od kolegow. A ja nie wiem czy to jest na moje nerwy bo oczekiwalabym od partnera wsparcia w takiej chwili a on mi go niestety nie da.
Mam metlik w glowie, bo z jednej strony mielismy isc razem do porodu i wiem, ze jak po niego nie zadzwonie/ nie zabiore go ze soba, to wyniknie z tego awantura ale z drugiej strony ten zwiazek i tak sie rozpadnie w niedlugim czasie wiec... |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tym marudexem dziś
Wystawiam za okno i sprzedaję na allegro Żartuję. Kocham go, ale daje mi dziś popalić jak nie wiem... Dobrze, że mama przyjechała ze wsparciem
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyniki morfologii nie są takie złe ale mogłyby być lepsze, tymi pogrubionymi się nie przejmuj - one są ok, ciekawi mnie czy te normy w nawiasach masz podane zgodnie z wiekiem Igi, bo u dzieci normy się zmieniaja w zależności od wieku, (często podają normy dla dorosłych tylko) bo np hemoglobina rzeczywiście dość niska jest jak na Igi wiek - a tu niby norma |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

, żeby laser i magnes pomógł. A jak nie, to może przejdziesz na mm i spróbujesz kuracji sterydami?
i do tej pory cisza.

i tez jak caly dzien dzisiaj jestem w domu to mam jej dosyc troche przyznam szczerze;(