Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 17:04   #3841
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Cześć dziewczyny. Ja już jakiś czas temu wróciłam. Dwie klasy zachowywały się super, naprawde miło było. Ale kolejne 2 daly mi popalić. Więc srednio fajnie zakończyłam te pracę. No ok, jeszcze nie skończyłam, bo jeszcze przyszły tydzien, ale już nie mamy lekcji jako takich.
Dostałam od jednej z uczennic bransoletke z koralików -- całkiem fajna. inna podeszła do mnie na przerwie i z łezkami w oczkach "Dlaczego? Dlaczego musi nas pani opuścić?".... <ryczy>
Wczoraj inny napisał mi w "wypracowaniu" "I like my english teacher. Mrs XY is the best english teacher. i like her soooooo much. I don't like other english teachers because mrs XY is the best". czwartoklasista! niesamowite uczucie...

Wybaczcie, że ja ciągle o tym. Ale naprawde przeżywam to odejście ze szkoły...

Po powrocie do domu zaczęlo sie objadanie;/ chipsy, zupka chińska, ciastka i truskawki... Masakra. A kupiłam nam 2 kalafiory na obiad. tyle że TŻ wróci o 22...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 17:26   #3842
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja już jakiś czas temu wróciłam. Dwie klasy zachowywały się super, naprawde miło było. Ale kolejne 2 daly mi popalić. Więc srednio fajnie zakończyłam te pracę. No ok, jeszcze nie skończyłam, bo jeszcze przyszły tydzien, ale już nie mamy lekcji jako takich.
Dostałam od jednej z uczennic bransoletke z koralików -- całkiem fajna. inna podeszła do mnie na przerwie i z łezkami w oczkach "Dlaczego? Dlaczego musi nas pani opuścić?".... <ryczy>
Wczoraj inny napisał mi w "wypracowaniu" "I like my english teacher. Mrs XY is the best english teacher. i like her soooooo much. I don't like other english teachers because mrs XY is the best". czwartoklasista! niesamowite uczucie...

Po powrocie do domu zaczęlo sie objadanie;/ chipsy, zupka chińska, ciastka i truskawki... Masakra. A kupiłam nam 2 kalafiory na obiad. tyle że TŻ wróci o 22...
Miłe

Myślę intensywnie nad tym baniakiem Dodaja podasz mi na pw przepis na wino ? Może tym przekonam tżta

Spać mi się chce. Nie mam weny do nauki a obrona już niedługo Muszę się jakoś zmusić

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 18:26   #3843
irenkaaa
Zakorzenienie

wrocilismy od taty, od mamy i wogole niewiadomo skad jeszcze :rzygam: wizytami ... mowi do tz a ze cos bym zjadla bo zle sie czuje i glowa mnie boli a ten mi przyniosl ... Deser czekoladowy ... chce mi sie wyc i zjesc zwykla najzwyklejsza kanapke z czymkolwiek a najlepiej serem . Poszlam do pokoju niby polezec i chyba mi uwierzyl . On pali i pije cole litrami to tyle nie je co ja ( ja tez nie jem jakis wielkich ilosci no bo czy pol kubka kawy, troszke frytek i doslownie jak 1/4 cycka kurzego i ekler to tak duzo jak na caly dzien ? ) . Chwilami mam dosc , calego mojego zycia ... Nie ze z chlopem cos nietak ale kurcze ponad 30 na karku i zadnej perspektywy na wlasne ,, M'' potrafi dobic . Wrocimy za tydzien do tzw. Domu i znow sie zacznie piski dzieci i praca . Dobrze ze wspollokatorzy jada prawie na caly lipiec na urlop . Jeszcze te chorobsko sie coagnie ponad 2 tyg -niby jest lepiej ale nie wyleczone calkiem bo jak gardlo ustaje to katar i tak na zmiane. Buuu
sorry musialam sobie troche pogadac
szczerze to nawet niemam komu sie wyzalic to moze mnie troche zrozumiecie.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:48   #3844
Anastazja86
Zakorzenienie

Ijaa- gratulacje dla Was za zgubione kilogramy i oczywiście wszystkiego najwspanialszego dla Tż

Nadia- wszystko się ułoży

Aaby- dobrze że z barkiem już lepiej

Irenka- my niby mamy "swoje" mieszkanie ale brak perspektyw na coś innego mieszkamy w kawalerce co jest straszne, marzą mi się chociaż dwa pokoje'

Dodaja- ale mi narobiłaś smaka na takie winko mój brat robi wina i sam robi rum ale nawet nie wiem jak

dziewczyny chciałabym Wam bardzo podziękować, dzięki przelewowi od Ijii opłaciłam dzisiaj prawie cały miesiąc mamy rehabilitacji bardzo Wam dziękuję

ja wróciła pół h temu do domu, wykąpałam się i teraz piję herbatkę
pogoda dzisiaj u mnie była paskudna, 19 stopni i straszny wiatr;/ dopiero ok 18 się wypogodziło no ale jutro ma padać deszcz
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:49   #3845
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
I jak wrażenia?
wiesz co ja je założyłam jakoś w tamtym roku w wakacje i jak narazie bez zarzutów fajnie tak wejsć przez internet na konto i zobaczyć, ze dziś powiedzmy urosło Ci na koncie 0,21zł ale to zalezy czego od tego konta oczekujesz? chcesz często wypłacać pieniążki?

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Zdradzisz gdzie zaczynasz pracę ?
ARC opinia i rynek, dzwonie do ludzi i zadaje im różne pytania (obecnie jest robione bardzo duże badanie dotyczące internetu) i potem wprowadzam dane do komputera i na koniec jeszcze do takiego jednego programu ogólnie strasznie sympatycznie i miło zaskoczona jestem bo jest fajna atmosfera, nie pilnują tak strasznie, ze tyle a tyle musze zrobić przerwy co godzina 10min i co najważniejsze elestyczny grafik

Cytat:
.
widać, ze musisz mieć podejście do dzieci i że bardzo Cie lubia

ja właśnie wróciłam z pracy ale dziś tylko 3h bo koniec tego szkolenia był ale jutro już normalnie i tak się zastanawiam nad grafikiem na następny tydzień

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2011-06-17 o 19:53
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:29   #3846
wiznatalka
Rozeznanie

Heloł evrybady

jedliśmy dziś te szparagi na obiad - masakra.. okropnie włókniste pewnie już stare, przerośnięte czy cuś
dobrze, że był też pstrąg - z biedry, polecam

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
Hej Kochana
donosze że sesje zakończyłam żadnych poprawek
zamierzam szybko ogarnac moja prace, obronić się i mieć zasłuzone wakacje!!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Tym samym pragnę się pochwalić, że jestem lżejsza o -3,6kg!
TŻ jeszcze więcej. (ok. -5kg).
Sama jestem w szoku, że tak nam to poszło.
super wyniki oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Jak macie butle na wino to chętnie podzielę się recepturą
Już 3 rok robimy swoje winko Pychota! A jaki zapas mamy w komórce
ja tez chce, ja też

Cytat:
.no to się pokłociłam z tż.
nerwa mam

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
dostałam @, umieram

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Witam,
ja się od kilku dni fatalnie czuję, mam @, brzuch mnie boli, i na dodatek czuję takie dziwne uczucie w klatce piersiowej po prawej stronie

Cytat:
na fajne dzieciska trafiłaś

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
wrocilismy od taty, od mamy i wogole niewiadomo skad jeszcze :rzygam: wizytami ... mowi do tz a ze cos bym zjadla bo zle sie czuje i glowa mnie boli a ten mi przyniosl ... Deser czekoladowy ... chce mi sie wyc i zjesc zwykla najzwyklejsza kanapke z czymkolwiek a najlepiej serem . Poszlam do pokoju niby polezec i chyba mi uwierzyl . On pali i pije cole litrami to tyle nie je co ja ( ja tez nie jem jakis wielkich ilosci no bo czy pol kubka kawy, troszke frytek i doslownie jak 1/4 cycka kurzego i ekler to tak duzo jak na caly dzien ? ) . Chwilami mam dosc , calego mojego zycia ... Nie ze z chlopem cos nietak ale kurcze ponad 30 na karku i zadnej perspektywy na wlasne ,, M'' potrafi dobic . Wrocimy za tydzien do tzw. Domu i znow sie zacznie piski dzieci i praca . Dobrze ze wspollokatorzy jada prawie na caly lipiec na urlop . Jeszcze te chorobsko sie coagnie ponad 2 tyg -niby jest lepiej ale nie wyleczone calkiem bo jak gardlo ustaje to katar i tak na zmiane. Buuu
wyżalaj się do woli
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:31   #3847
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Każdy ma gorszy dzień i musi się wygadać
Co do mieszkania to nie macie szansy na znalezienie lepiej płatnej pracy ? Może wtedy byłoby łatwiej?

Byliśmuy z tż na spacerku. Było miło. Zaraz wieczór filmowy

Miłeggo piątkowego wieczoru

Aaa co do winka to piszcie mi dziewczyny jakie macie butle, ile litrów to wtedy podam mniej więcej proporcje My też zawsze wszystko na oko robimy

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2011-06-17 o 20:32
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:31   #3848
ssnowdrop
Zadomowienie

a ja mam leniwy wieczorek tż wybył z kolegami, ja popijam redds'a, a kuzyn robi zapiekane kanapki żyć nie umierać!

nurek- ciesze sie że praca Ci sie podoba
teacherka- urocze dzieciaki i wcale Ci sie nie dziwie ze jest Ci przykro z powodu odejscia
anastazja- ciesze sie że pieniążki choć troche Ci pomogły czy odbyła się juz ta konsultacja z lekarzem ktory zainteresowal sie Twoja mama?
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:42   #3849
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
anastazja- ciesze sie że pieniążki choć troche Ci pomogły czy odbyła się juz ta konsultacja z lekarzem ktory zainteresowal sie Twoja mama?
konsultacja była 1 czerwca i teraz czekamy na termin operacji bo będzie też robiona plastyka czaszki na NFZ, ale na razie nam się nie spieszy, dla nas teraz najważniejsze są wyniki wymazów które będą pobierane w poniedziałek bo w niedzielę ostatnie zastrzyki mama dostanie
Stary 2011-06-17, 20:56   #3850
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Aaa co do winka to piszcie mi dziewczyny jakie macie butle, ile litrów to wtedy podam mniej więcej proporcje My też zawsze wszystko na oko robimy
jeszcze nie mamy butli
podaj na taką jaką zazwyczaj robisz, a my se najwyżej potem przeliczymy
Stary 2011-06-17, 21:02   #3851
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Chwilami mam dosc , calego mojego zycia ... Nie ze z chlopem cos nietak ale kurcze ponad 30 na karku i zadnej perspektywy na wlasne ,, M'' potrafi dobic . Wrocimy za tydzien do tzw. Domu i znow sie zacznie piski dzieci i praca . Dobrze ze wspollokatorzy jada prawie na caly lipiec na urlop .
Irenko, ja wprawdzie parę latek młodsza, ale chyba za to z silnym instynktem rodzinnym i w ogólecenie sobie prywatność ponad wszystko. Z utęsknieniem czekalam na każde 5 minut bez współlokatorów. Na dźwięk wpisywanego kodu w domofonie zamierałam. Ufff, jak dobrze ze się wynosimy. Nie wiem jak damy radę to wszystko opłacić, ale inaczej bym nie wyrobila psychicznie. Rozumiem, że u Was róznica między pokoem a choćby najmniejszym mieszkankiem jest ogromna? Dobrze kojarzę, mówiłaś że u Was kawalerek nie ma?

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość

Irenka- my niby mamy "swoje" mieszkanie ale brak perspektyw na coś innego mieszkamy w kawalerce co jest straszne, marzą mi się chociaż dwa pokoje'
Anastazjo, mimo wszystko - lepsze ciasne ale własne. Zawsze..

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość

widać, ze musisz mieć podejście do dzieci i że bardzo Cie lubia
Oj chyba tak. ;-) <skromna> choć nie na wszystkich łobuzów moje metody działaja - z dyscyplina mam problem. Z sympatia u najmłodszych - nie.

Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
Heloł evrybady

jedliśmy dziś te szparagi na obiad - masakra.. okropnie włókniste pewnie już stare, przerośnięte czy cuś
dobrze, że był też pstrąg - z biedry, polecam

na fajne dzieciska trafiłaś
Szparagi już sie chyba kończa Szkoda, nie pojadłam. Jutro musimy z TŻem na rynek sie wybrać. A dzieciska najfajniejsze na świecie

Cytat:
a ja mam leniwy wieczorek tż wybył z kolegami, ja popijam redds'a, a kuzyn robi zapiekane kanapki żyć nie umierać!

teacherka- urocze dzieciaki i wcale Ci sie nie dziwie ze jest Ci przykro z powodu odejscia
Fajny taki wieczorek. Zazdroszczę. Ja sie wzięłam znowu zxa pakowanie gratów ;-)))

Chyba pojedziemy dziś na nockę do nas. A jutro przyjeżdża praleczka i może teleeizor (jeśli sobie przywieziemy:P)
Stary 2011-06-17, 21:04   #3852
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ijaa- gratulacje dla Was za zgubione kilogramy i oczywiście wszystkiego najwspanialszego dla Tż

Nadia- wszystko się ułoży

Aaby- dobrze że z barkiem już lepiej

Dodaja- ale mi narobiłaś smaka na takie winko mój brat robi wina i sam robi rum ale nawet nie wiem jak

dziewczyny chciałabym Wam bardzo podziękować, dzięki przelewowi od Ijii opłaciłam dzisiaj prawie cały miesiąc mamy rehabilitacji bardzo Wam dziękuję

ja wróciła pół h temu do domu, wykąpałam się i teraz piję herbatkę
pogoda dzisiaj u mnie była paskudna, 19 stopni i straszny wiatr;/ dopiero ok 18 się wypogodziło no ale jutro ma padać deszcz
uwierz mi lepsza nawet kawalerka niz wynajmowanie pokoju z kims
jak sobie dajesz rade? Mama juz cos lepiej jesli chodzi o ta bakterie?
Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
Heloł evrybady

wyżalaj się do woli
dziekuje
a powiem szczerze ze w zyciu szparagow nie jadlam

Cytat:
Każdy ma gorszy dzień i musi się wygadać
Co do mieszkania to nie macie szansy na znalezienie lepiej płatnej pracy ? Może wtedy byłoby łatwiej?

Byliśmuy z tż na spacerku. Było miło. Zaraz wieczór filmowy

Miłeggo piątkowego wieczoru

dodaja slonce z praca wlasnie ciezko ale wiadomo lepiej niz w PL bo w polsce to tz mialby problem z praca , niemielibysmy sie nawet gdzie zatrzymac a inna sprawa ja nawet niemam zameldowania i uklad z rodzina taki a nie inny ale co zrobic .. Kazdy ma swoje zycie i chociaz swoje trzeba sobie poukladac . Zreszta w irlandii jakbym nowa prace znalazla to malo gdzie oferuja w miare dobre godziny wszedzie sie wycwanili ze pol etatu albo mowia ci ze caly a masz godzin jak na pol zreszta za godzine mniej platne napewno by bylo .kryzys ... Tak to nazywaja. W sumie zarobki ujda ale i wszystko drozeje ( zreszta w polsce tez wiem) no i wiadomo nawet z kredytem ciezej bo trzeba by miec troche odlozone a wiadomo na obcokrajowcow inaczej patrza . Damy rade jakos . Musimy . U nas to w sumie jak jakas kase sie odlozy to zawsze duze wydatki potem .. Teraz podczas tego wyjazdu same bilety, dentysta tz-a i wogole wyjdzie pewnie ponad 1500e a sporo czasu musielismy odkladac ale wazne zeby te zeby zrobil.mam nadzieje ze chociaz po powrocie z praca bedzie w miare . Puki co w ostatnim miesiacu udalo mi sie calkiem fajnie ograniczyc wydatki zywnosciowe. Jakos to bedzie . Mieszkanie sami puki co nawet nie wynajmiemy ale nastawiam sie powoli na przyszly rok bo naprawde mam dosc mieszkania z kims wynajmujac pokoj. Tz w sumie ma mniej pracy czesto niz ja .tak sie chcialam wygadac jak czasem mozna sorry ale jak wrocilismy to siadlam w pokoju i myslalam o tym to poszlam sobie poryczec ... Czasem to cos daje. Tz myslal ze spie . Tak szczerze to nawet tu niemam zadnej psiapsiolki ...

Cytat:
oj snow zyc nie umierac dobrze tam masz
marzy mi sie zapiekana kanapka

teacherka - u nas wlasnie takich typowych kawalerek niema jak cos to hmmm salon+1pokoj to najmniej w tych okolicach ale to rzadkosc rzadkosc rzadkosc raczej sa salon+ 2sypialnie i to tak od okolo 800e czy 900e trafi sie czasem cos mniejszego jak ten salon+1ale to 750e widzialam najtaniej i bardzo szybko ludzie to rozchwytuja a zeby wynajac cos takiego to trzeba wplacic kaucje rownowartosci conajmnniej jednego wynajmu +przepisac rachunki na siebie (za samo przepisanie biora kosmiczna kaucje 200-400e zalezy za co bo gaz i prad a pamietam ze za jedno biora wiecej a drugie mniej ) no i wiadomo rachunki jak co miesiac . dlatego mysle o tym zeby zaczac cos odkladac i jak najwiecej i mysle o czyms jakby nawet male ale tylko dla nas zeby wynajac od przyszlego lata chociaz .

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-17 o 21:15
Stary 2011-06-17, 21:15   #3853
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

dodaja slonce z praca wlasnie ciezko ale wiadomo lepiej niz w PL bo w polsce to tz mialby problem z praca , niemielibysmy sie nawet gdzie zatrzymac a inna sprawa ja nawet niemam zameldowania i uklad z rodzina taki a nie inny ale co zrobic .. Kazdy ma swoje zycie i chociaz swoje trzeba sobie poukladac . Zreszta w irlandii jakbym nowa prace znalazla to malo gdzie oferuja w miare dobre godziny wszedzie sie wycwanili ze pol etatu albo mowia ci ze caly a masz godzin jak na pol zreszta za godzine mniej platne napewno by bylo .kryzys ... Tak to nazywaja. W sumie zarobki ujda ale i wszystko drozeje ( zreszta w polsce tez wiem) no i wiadomo nawet z kredytem ciezej bo trzeba by miec troche odlozone a wiadomo na obcokrajowcow inaczej patrza . Damy rade jakos . Musimy . U nas to w sumie jak jakas kase sie odlozy to zawsze duze wydatki potem .. Teraz podczas tego wyjazdu same bilety, dentysta tz-a i wogole wyjdzie pewnie ponad 1500e a sporo czasu musielismy odkladac ale wazne zeby te zeby zrobil.mam nadzieje ze chociaz po powrocie z praca bedzie w miare . Puki co w ostatnim miesiacu udalo mi sie calkiem fajnie ograniczyc wydatki zywnosciowe. Jakos to bedzie . Mieszkanie sami puki co nawet nie wynajmiemy ale nastawiam sie powoli na przyszly rok bo naprawde mam dosc mieszkania z kims wynajmujac pokoj. Tz w sumie ma mniej pracy czesto niz ja .tak sie chcialam wygadac jak czasem mozna sorry ale jak wrocilismy to siadlam w pokoju i myslalam o tym to poszlam sobie poryczec ... Czasem to cos daje. Tz myslal ze spie . Tak szczerze to nawet tu niemam zadnej psiapsiolki ...
Wierze, że jest cieżko i to nie takie hop siup. Trzymam kciuki za polepszenie sytuacji Ja czasami też sobie pobeczę jak tż nie widzi
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:20   #3854
Anastazja86
Zakorzenienie

Irenka- z bakteriami jeszcze nic nie wiadomo, jak pisałam wyżej wymaz będzie w poniedziałek
ogólnie jest bardzo ciężko, ja wstaję skoro świt i idę do rodziców, przewijam mamę, kąpię, przebieram i karmię i karmię ją co ok 2 h co 4 h przewijam, nawilżam itd no i poza tym trzeba mamę odsysać bo się zbiera wydzielina w rurce tracheotomijnej i w ustach i mama się dławi i dusi...ehh
czasami jak palę na balkonie to przysypiam z papierosem w ręku
poza tym wszystkim piorę, prasuję, sprzątam i gotuję
tata zazwyczaj śpi w dzień i sprawy załatwia, poza tym jeszcze mamy koleżanki przychodzą i z nimi też trzeba pogadać
Stary 2011-06-17, 21:20   #3855
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo się cieszę że choć troszkę można było Ci pomóc
cieszę się, że nie odmowiłaś

i podziwiam zarazem, że dajesz radę, wszystko ogarniasz, pewnie nie jedna osoba by się załamała

dodaja pozwoliłam sobie wysłac do Ciebie maila (mam nadzieję że dobrze adres pokojarzyłam )bo widziałam jak pytałaś się iję o przepisy z diety SB, może coś Ci sie przyda

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:24   #3856
Paulunia8713
Zadomowienie

Julunia śpi, TŻ się goli a ja wkońcu odpoczywam. Głowa cały dzień mnie boli i potrzebowałam tej ciszy jak nigdy dotąd. TŻ jutro do pracy ale cieszę się bo niedziele ma wolną. To jego pierwsza od miesiąca i wkońcu troszkę odpocznie. I chciałam się pochwalić, że zaczynamy powolutku wychodzić na prostą. Rachunki opłacone, pieniązki na życie odłożone i jeszcze 300zł zostaje. Wiadomo wiele to nie jest ale najważniejsze, że nie brakuje na jedzenie

Lecę zrobić kanapki dla TŻ do pracy i do łazienki. Muszę godzinkę poleżeć w wannie z dużą ilością piany
Stary 2011-06-17, 21:30   #3857
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Irenka- z bakteriami jeszcze nic nie wiadomo, jak pisałam wyżej wymaz będzie w poniedziałek
ogólnie jest bardzo ciężko, ja wstaję skoro świt i idę do rodziców, przewijam mamę, kąpię, przebieram i karmię i karmię ją co ok 2 h co 4 h przewijam, nawilżam itd no i poza tym trzeba mamę odsysać bo się zbiera wydzielina w rurce tracheotomijnej i w ustach i mama się dławi i dusi...ehh
tata zazwyczaj śpi w dzień i sprawy załatwia, poza tym jeszcze mamy koleżanki przychodzą i z nimi też trzeba pogadać
podziwiam jak ty kochana tak na 2 domy z takim tempem dajesz rade
brawo dla ciebie i taty
i kciuki dla mamy
ciesze sie ze choc troszke te pieniazki pomogly
Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
bardzo się cieszę że choć troszkę można było Ci pomóc
cieszę się, że nie odmowiłaś

i podziwiam zarazem, że dajesz radę, wszystko ogarniasz, pewnie nie jedna osoba by się załamała

dodaja pozwoliłam sobie wysłac do Ciebie maila (mam nadzieję że dobrze adres pokojarzyłam )bo widziałam jak pytałaś się iję o przepisy z diety SB, może coś Ci sie przyda
Ala a moglabym podpiac sie pod prosbe czy bys mi mogla tez jakies zrodla na ten temat podeslac?
irenkaaa2@gmail.com
z gory dzieki
jak tylko wroce z urlopu musze sie wziasc za siebie ... Tylko jak ja bez pieczywa wyrobie tyle
Stary 2011-06-17, 21:42   #3858
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:

Ala a moglabym podpiac sie pod prosbe czy bys mi mogla tez jakies zrodla na ten temat podeslac?
irenkaaa2@gmail.com
z gory dzieki
jak tylko wroce z urlopu musze sie wziasc za siebie ... Tylko jak ja bez pieczywa wyrobie tyle
Poszło
jakby nie dotarlo daj znać wyślę jeszcze raz

tam są głównie same przepisy
choć trochę teorii tez z lekka

Stary 2011-06-17, 21:58   #3859
irenkaaa
Zakorzenienie

Ala dziekuje bardzo niedoszlo ale wyslalam Ci pw

teacherka jesli mozna spytac w jakim wieku jestes

yuuuupi dorwalam kompa tz-a bo on oglada akademie policyjna a na tel juz mi sie oczy meczyly i sam mnie na laptopa wyganial

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-17 o 22:02
Stary 2011-06-17, 22:15   #3860
teacherka
Zakorzenienie

Mam 23 lata. Smarkula, co? ;-)

TZ wrócił, zjedliśmy kalafiorka i spadamy na naszą chatkę ;-) Trzymajcie kciuki, żeby jutro sie wszystko udało. Dobrej nocki
Stary 2011-06-17, 22:25   #3861
irenkaaa
Zakorzenienie

a tam wcale nie smarkula czasem ktos kto ma 23 moze byc powazniejszy i z wiekszym doswiadczeniem zyciowym niz niejedna trzydziestka czy czterdziestka nawet bym powiedziala
trzymam
Stary 2011-06-17, 22:58   #3862
kraven
Zakorzenienie

Wróciłam. TŻ szczęsliwy bo spróbował chyba z 7 rodzajów win, a ja zajadałam sałatki.

Anastazja bardzo sie ciesze, że mogłyśmy pomóc

Ala ja też bym prosiła o przepisy z SB.

Teacherka miło, że dzieci się tak do Ciebie przywiązały, tylko szkoda że odchodzisz. Ale może od nowego roku będą Cię znowou potrzebowali. Przecież przez 2 miesiące dużo może się zmienić.

Idę spać. Do jutra SPD

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 22:59   #3863
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
bardzo często mamę karmisz i przewijasz, tak trzeba? ja się oczywiście na tym nie znam w ogóle, ale przeciez te pampersy też mają swoją chłonność i chyba więcej wytrzymują niż 4h a gdyby mozna było rzadziej zmieniać to i oszczęność kasy i sił Twoich
pytam oczywiście tylko z troski

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić, że zaczynamy powolutku wychodzić na prostą. Rachunki opłacone, pieniązki na życie odłożone i jeszcze 300zł zostaje. Wiadomo wiele to nie jest ale najważniejsze, że nie brakuje na jedzenie
super

Cytat:
Mam 23 lata. Smarkula, co? ;-)

TZ wrócił, zjedliśmy kalafiorka i spadamy na naszą chatkę ;-) Trzymajcie kciuki, żeby jutro sie wszystko udało. Dobrej nocki
Stary 2011-06-17, 23:50   #3864
teacherka
Zakorzenienie

no i pojechaliśmy tylko z paroma rzeczami, a sami zostajemy dziś na noc na starych śmieciach. Gospodarzy nie ma, to jakoś to zniesiemy - a przynajmniej jest internet. TŻ wrócił z pracy chory - ledwo mówi, tak jak i ja od paru dni. No i oczywiście umiera przy tym, jak to facet. Nie zliczę ile razy sie pożalił odkąd wrócił, aż w pewnym momencie się zaśmiałam, bo wyszło jak w dowcipie... Wiem, że to nieładnie.Ale ja też ledwo mówię i dlatego staram się ten głos oszczędzać, a nie jęczec mu ;-)))

Jutro praleczka przyjedzie Myślę, że do końca tygodnia przeniesiemy się na dobre (nie spieszymy się, bo tu i tak musieliśmy zapłacić pełną stawkę za cały miesiąc, choć oferowaliśmy szybszą wyprowadzkę, któraa tak naprawdę byłaby im na rękę, ale NIE. No to nie ;] korzystamy ze wszystkiego ile sie da. ).

Tż przyniósł nam kisielek do picia (dobry na takie zdarte gardło i skrzeczący głos) więc spadam. Jeszcze raz dobrej nocki SPD I dzięki za kciuki
Stary 2011-06-18, 08:16   #3865
alazkrainy
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane
te co chca to niech mi wysla maila na PW
jak odpale komputer do powysylam bo tak z telefonu to kiepsko mi to idzie

Zaraz zmykam na zakupce z mama. Moze mi cos fundnie
milego dnia

Stary 2011-06-18, 08:35   #3866
Anastazja86
Zakorzenienie

Wiznatalka- chłonne są pampersy ale przebieramy ją często bo dajemy jej dużo jeść i pić a nie chcę żeby jej się pupa odparzyła, tam w ZOlu doprowadzili ją do strasznego stanu tzn w 2 miesiące schudła ok 8 kg i ma odleżyny na nodze i plamy na pupie;/ teraz po ponad tygodniu wszystko wygląda o niebo lepiej, dbam o nią jak mogę ja i tak siedzę cały dzień u rodziców więc dla mnie nie problem ją umyć czy przewinąć

witam
ja w szkole siedzę, miałam ostatni egzamin zdane uwielbiam ustne egzaminy, zawsze wbijam się pierwsza żeby jak najszybciej mieć wolne
czekam na koleżankę która już weszła i zaraz jedziemy do domu, także ok 9 już będę u rodziców

leje u mnie od 5.30;/ wkurza mnie to, gdzie to lato
Stary 2011-06-18, 08:59   #3867
Nadia5
Zakorzenienie

dzień dobry

Mieszkanie mam posprzątane, obiad prawie gotowy, tż śpi więc mi pozostaje pouczyć się do obrony
Miłam dziś głupie sny. że zapomniałam o obronie, tzn pojechałam, ale nic ze sobą nie wziełam, nawet nie ubrałam się "elegancko"

O! Muszę w przyszłm tygodniu wybrać się z mamą na zakupce Jakaś bluzka by mi się przydała

Anastazja, cieszę się że zgodziłaś się przyjąć naszą pomoc

Irenka, czasem dobrze jest się wyżalić

Wieczorem wybieramy się na galę boksu

Stary 2011-06-18, 09:54   #3868
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Mieszkanie mam posprzątane, obiad prawie gotowy, tż śpi więc mi pozostaje pouczyć się do obrony
Miłam dziś głupie sny. że zapomniałam o obronie, tzn pojechałam, ale nic ze sobą nie wziełam, nawet nie ubrałam się "elegancko"

O! Muszę w przyszłm tygodniu wybrać się z mamą na zakupce Jakaś bluzka by mi się przydała

Anastazja, cieszę się że zgodziłaś się przyjąć naszą pomoc

Irenka, czasem dobrze jest się wyżalić

Nadia oglądałam zdjątka i masz bardzo fajnie urządzone mieszkanko )
A co do tego:

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
To ja przeczytałam galę KOKSU

U nas pochmurno duszno i parno. Bleh. Wstałam z mega w✂✂✂✂em i złym humorem. Normalnie bez kija nie podchodzić. Nie wiem co się dzieje
Wczoraj TŻ kupił 6 kg truskawek, żeby można było pomrozić musy
Plecy od obierania mnie bolały, a byłam po siłowni, więc byłam tym zajęciem "wniebowzięta".
A dzisiaj wieczorem jedziemy do mojej kuzynki na grilla i wracamy dopiero jutro. Zobaczę znowu moją chrześnicę i jej braciszka, to się z nimi pobawię trochę
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 10:30   #3869
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
Nadia oglądałam zdjątka i masz bardzo fajnie urządzone mieszkanko )
A co do tego:

To ja przeczytałam galę KOKSU

U nas pochmurno duszno i parno. Bleh. Wstałam z mega w✂✂✂✂em i złym humorem. Normalnie bez kija nie podchodzić. Nie wiem co się dzieje
Wczoraj TŻ kupił 6 kg truskawek, żeby można było pomrozić musy
Plecy od obierania mnie bolały, a byłam po siłowni, więc byłam tym zajęciem "wniebowzięta".
A dzisiaj wieczorem jedziemy do mojej kuzynki na grilla i wracamy dopiero jutro. Zobaczę znowu moją chrześnicę i jej braciszka, to się z nimi pobawię trochę
Dziękuję

Koksu powiadasz
Ale bym zjadła kiełbaskę z grilla

Jednak mam zajęcie - prasowanie
Ostatnio zaglądając do szafy doszłam do wniosku że nie mam co na siebie włożyć To chyba głównie wynik tego, że ostatnio doszłam do wniosku że chcę zmienić styl ubierania się a dotychczasowe ubrania nie podobają mi się strasznie

W tym miesiącu nie ma szans na zakupce ubraniowe ale może w lipcu uda się coś kupić

Stary 2011-06-18, 10:36   #3870
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dzień dobry Dziewoje
Cytat:
A ja się bardzo cieszę, że przyjęłaś pomoc.
Mam nadzieję, że wymazy wyjdą jak trzeba, bardzo trzymam kciuki

Cytat:
wiesz co ja je założyłam jakoś w tamtym roku w wakacje i jak narazie bez zarzutów fajnie tak wejsć przez internet na konto i zobaczyć, ze dziś powiedzmy urosło Ci na koncie 0,21zł ale to zalezy czego od tego konta oczekujesz? chcesz często wypłacać pieniążki?
Nie, bardziej chcę na nim oszczędzać. Mam konto na którym kasa leży ale oprocentowanie bardzo marne.

Cytat:
ARC opinia i rynek, dzwonie do ludzi i zadaje im różne pytania (obecnie jest robione bardzo duże badanie dotyczące internetu) i potem wprowadzam dane do komputera i na koniec jeszcze do takiego jednego programu ogólnie strasznie sympatycznie i miło zaskoczona jestem bo jest fajna atmosfera, nie pilnują tak strasznie, ze tyle a tyle musze zrobić przerwy co godzina 10min i co najważniejsze elestyczny grafik
I najważniejsze, że Ci pasuje

Cytat:

Cytat:
uwierz mi lepsza nawet kawalerka niz wynajmowanie pokoju z kims
Dokładnie Nie płaci się haraczu chociaż
Irenko, trzymaj się mocno... Mam nadzieję, że odżyjesz chociaż jak tamci pojadą na urlop

Udało mi się odłowić do kotnika 3 przecinki Moje pierwsze bojusie
Idę zrobić porządek z roślinkami co by reszta miała się gdzie chować

Z m i e n i ł a m swoje życie!

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2011-06-18 o 10:38
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości