Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 19:09   #511
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

zanetaa mi przy lekach zaczęła mocniej spadać taki przypadek ze mnie a teraz jak mam mniejszą dawkę i wcinam non stop owoce to skoczyło i mam 12,5 ) a było 11

DaKaro ja też mam 120x90 do łóżeczka 120x60

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:17   #512
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Właśnie pierwszy raz wystawiłam NEUTRALNY komentarz na allegro
pewnie tym samym mi odpowie, ale wisi mi to...
Niby solidna firma i zwala wszystko na pocztę, że paczka nie doszła, kiedy napisałam jak solidna to niech da jakąś propozycję do rozwiązania to cisza... teraz czytam jego komentarze to nie tylko moja paczka do mnie nie dotarła...
co za ludzie. Mój błąd bo wybrałam zwykły list, ale zawsze taki wybierałam i NIGDY nie miałam problemu, a teraz jakieś cyrki wychodzą...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:18   #513
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Babeczki czego tak mało piszecie?
Bo chodzę po domu i graty pakuję do kartonów i worów. Ja nie wiem jak my się przeprowadzimy... Tyle tego, nie wiem w co ręce włożyć i od czego zacząć.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja mogę ciągle owoce jeść. Zwłaszcza arbuza. I chyba dzięki temu hemoglobina mi skoczyła i nie ma już anemii
dla hemoglobinki

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Patik uczyc się! Ja własnie znowu zasiadam do notatek Jutro o 9 45 egzamin
Zmalowana, Natka, Patik za egzaminy!

A Beata chyba na całego się urządza bo prawie wcale jej nie widać

Aaaa Shira będę działać z szyjką i wyganianiem "małej". Nawet zapytałam ginka czy możemy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:19   #514
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

DaKaro ja mam po dziewczynach rozmiar jakis standardowy, ale nie mam pojecia jaki to jest. Pewnie tak jak u wiekszosci 120x90.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:20   #515
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam pisać Natka i Patik że trzymam kciuki za Wasze egzaminy, ja jutro też jadę na jeden

Lubelskie Laski co ze spotkaniem ?
To trzymamy kciuki za siebie nawzajem
Może jakos przebrniemy

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie odnośnie kołderki: jakie wymiary zakupiłyście?
Zastanów się czy warto kupić już teraz kolderkę Takiemu maleństwu lepiej się śpi w śpiworku, albo kocyk czy flanelka narazie wystraczy. Z doświadczeń mam wnisokuję, że kołderka się przydała tan naprawkę albo na zimę, albo jeszcze później.
Więc czy jest sens kupic i schować do szafy?
Zrobisz oczywiście jak uważasz, ja nie kupuję narazie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:21   #516
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja się zbieram. Jeszcze mam sporo rzeczy do zrobienia.

Trzymajcie się Kochane

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:26   #517
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja to bym się dała pokąsać takiemu np Lestatovi z "królowej potepionych":hahaha : ojjj Shira dziś wpadła w nastrój jaki zwykle ma nasza moniczka i Beatka Beatka gdzieś ty????

jestem - miło że się martwicie o mnie ale na szczęście niepotrzebnie
miałam egz dziś który zdałam na 3,5
i dopiero po 15 do domu dotarłam, potem szybko obiadek zjedliśmy i na 17 na msze za teściem poszliśmy i po 19 wróciliśmy do domku a teraz podczytuje z grubsza

i co widzę

Nasza Scio urodziła

kochana, gratulacje - ciesze się razem z Tobą że masz już Agatkę obok siebie

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-17 o 19:28
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:28   #518
kmat
Rozeznanie

jaciee dzięki za fotki, może tez zdecyduje się na coś w tym stylu, jest bardzo delikatne a te wszystke dziecięce są pstrokate okropne. dziękuje
bąbonik ja nie wyobrażam sobie jak można urodzić naturalnie, tyle męczarni, z drugiej strony CC to poważna operacja więc sama nie wiem. Mój lekarz pytał mnie jak ja chce powiedziałam że nie wiem, powiedział że zobaczymy bliżej porodu jakie będzie dzieciątko jak szyjka etc a no i mam jeszcze mięsniaka który zwiększa ryzyko krwotoku... sama nie wiem co zdecyduje

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-06-17 o 19:32
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:30   #519
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A Beata chyba na całego się urządza bo prawie wcale jej nie widać
nie tyle się urządzam co jestem na finiszu sesji i mało czasu na przyjemność wizażowania

jutro ostatni egz przede mną i będą wakacjeeee

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:34   #520
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
i dopiero po 15 do domu dotarłam, potem szybko obiadek zjedliśmy i na 17 na msze za teściem poszliśmy i po 19 wróciliśmy do domku a teraz podczytuje z grubsza
a za jutrzejszy

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ja uciekam do notatek. Jutro proszę o kciuki za egzamin.
Później idziemy na ślub, więc będę dopiero po weekendzie gdzieś Chyba, że uda mi się wcześniej zajrzeć.
Mielgo weekendu Kochane
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:37   #521
zanetaa88
Zakorzenienie

DeKaro Ja kupiłam kołderkę i poduszkę razem z pościelą bo wychodzi taniej, wziełam 5-cio elementowa : kołderka, poduszka, pościel na kołderkę, poszewka na poduszkę i ochraniacz - na allegro dałam za to wszystko 80 zł i jestem zadowolona

Mam miejsce na kołderkę i na schowanie poduszki, więc nie mam z nią problemu

Beatko gratuluje zdanego egzaminu

Stary 2011-06-17, 19:38   #522
aania_20
Zakorzenienie

Ja znowu tylko na momencik

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
i cwiczenia przy ścianie
Czesław byłby dumny
Oj tak

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala!
A napisz jeszcze gdzie rodzilas, bo ja mam skleroze galopujaca i nie pamietam juz.
W Brzesku jestem

Widziałam tylko na wcześniejszej stronie że żaneta pytała o noże - ja je mam, i bardzo polecam, świetne są!

Wybaczcie że nie nadrobię większości...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- ale fajnie piszesz o tym Twoim porodzie i o krzykach i o mężu dobre,ale wspaniałe- życzę wszystkim ciężarnym takich porodów. I dla Adasia,że pięknie je mleczko, i trzymamy za mleczko mamy,oby było go długo długo i wystarczająco i bijemy dla cycusiów mamy,że się dają łatw ssac bo to ogromny plus Ania, wracajcie szybko do domku
Dziękuję Chyba ciocia wpadnie szybko na kawę?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
aania śwetn wieści klask i:
Pewnie w poniedziałek pojdziecie do domku!
Mam taką nadzieję!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A jednak się udało !!!!!!!!!!
Śliczna jest

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ania
Czyli poród książkowy - dość szybki, nie taki straszny i z przeklinaniem
No i cudownie, że nie macie problemów z karmieniem. Ja - jak na razie - tego sie obawiam najbardziej.

Już chyba nie mamy, troszkę się bałam wczoraj czy mam tyle ile trzeba, ale jest całkiem dobrze Adaś wcina i śpi jak aniołek Kochany jest - obudzi się to nie płacze tylko wodzi oczkami na wszystkie strony.
A dziś położna która była przy porodzie, mówi do mnie "no, już koleżanki chwaliły że synek tak pięknie je no i dajecie sobie świetnie radę".. dla mnie ulga to słyszeć .
Ale płakać solidnie też potrafi, przy przewijaniu - jedynie jak TŻ to robił to był spokój ; i przy kąpieli - dziś się za kąpiel pięknie położnej odwdzięczył - teraz już wierzę że taki maluch może tak daleko sikać

Dobra, już Was nie zanudzam opowieściami

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:41   #523
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie tyle się urządzam co jestem na finiszu sesji i mało czasu na przyjemność wizażowania

i
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:41   #524
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
maly wazy juz 3800 a to dopiero 37 tc i 2 dni.
Wow! Rzeczywiście może trzeba podpytać o CC, chociaż u mnie szpitalu robią od 4500.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kurcze, ja to mam nadzieję, że te usg naprawdę się mylą o te kilkaset gram. Tylko, żeby nie było w drugą stronę, jak u mojej koleżanki... Na dwa tygodnie przed porodem jej mała miał ważyć ok.2900, a urodziła się mając 3600g - to jednak spora różnica i to nie w tą stronę o którą mi chodzi

za jak najszybsze rozwiązanie
W 2 tygodnie do porodu może się wiele zmienić, przyrost 200-300 g tygodniowo + granica 10% błędu usg to by tak nawet mogło wyjść 3600.
Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
ja się w końcu zdecydowalam na wózek, ufff, kupiliśmy X-lander XA kolor jungle wyprzedaż kolorystyki więc kosztował 1400 więc chyba przyzwoicie, tylko zobaczymy jak na żywo będzie wygladać kolor.
Ja też mam xlandera, ale w kolorze ocean, w sklepie zestaw kosztował 1550 zł. Myślałam nad tym jungle, ale nie widziałam go wcześniej na żywo przed szpitalem i nie zaryzykowałam - daj znać jak on wygląda na żywo
Cytat:
dziewczyny szukam jakiś fajnych firan dla chłopaków
Ja nie będę miała firanki w ogóle, tylko rolety + zasłonki.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
przed chwilą miałam na wkładce coś zielonego - wyglądała jak koza z nosa ( przepraszam za dokładny opis) czy to może być czop?
Zastanawiam się nad pójściem do gina w poniedziałek...
Nie widziałam nigdy czopa na żywo, ale jak są jakieś objawy typu swędzenie, dodatkowe upławy itp. to może być infekcja.
Cytat:
no i mam jeszcze mięsniaka który zwiększa ryzyko krwotoku... sama nie wiem co zdecyduje
Przy mięśniaku nie masz planowanej cesarki? W szpitalu, w którym leżę wszystkie babki z mięśniakami mają CC. Może Twój jest mały?
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dziecko waży już prawie 2 kg, więc mśslę, że może już opuścić swoje M1 jak tak bardzo będzie chciał
W moim szpitalu przy tej wadze dziecka nie broniliby już wyjścia gdyby były skurcze, ale musiałabyś leżeć grzecznie na lewym boku, co kilka dni sprawdzaliby przyrosty, codziennie ktg i pewnie jakiś theovent na poprawienie przepływów, co zwiększa wagę dziecka. Odpuszczają takie działania tak od 2,5 kg, chociaż mój Tomek niedawno tak przyspieszył ze wzrostem, 2,5 kg ma, a nadal robimy to samo. Lepiej, żeby dzieciaczki podrosły trochę, bo czasem mają kłopoty np. z regulacją temperatury (mimo tych upałów) albo ze ssaniem. Ewentualnie przy braku przyrostów robią CC.

Ja dzisiaj skończyłam 36 tc to był szczyt moich marzeń odkąd leżę w szpitalu
Stary 2011-06-17, 19:41   #525
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Aaaa Shira będę działać z szyjką i wyganianiem "małej". Nawet zapytałam ginka czy możemy .
ja też ostatnio dostałam błogosławieństwo od gina na orgie hmmm kto to widział żeby dorosła baba musiała pytać czy może

Cytat:
jestem - miło że się martwicie o mnie ale na szczęście niepotrzebnie

i co widzę

Nasza Scio urodziła

kochana, gratulacje - ciesze się razem z Tobą że masz już Agatkę obok siebie

aaa no to gratki się za należą a jutro mocno trzymam żeby poszło dobrze bo może wrócisz na wizaż bo brakuje tu pieprzyku który tak z gracją rozsiewasz
Stary 2011-06-17, 19:45   #526
brunetka2000
Zakorzenienie

Zmalowana, Natka, Patik, Beatka za te wstrętne egzaminy

To ja się wyłamię i powiem, że kołderkę mam 135x100 , bo tam gdzie kupowałam już tych małych nie sprzedawali i wszystkie pościele mieli na ten właśnie rozmiar.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-17 o 19:48
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:46   #527
sygine
Zadomowienie

No to wróciłam od gina Dziękuję wszystkim za kciuki
Więc u nas wszystko w porządku - szyjka długa, pozamykana, paciorkowca brak Młody waży 3350 gram Wszystkie jego wymiary są adekwatne do 38 tc, a to dopiero 36 tc No ale lekarz powiedział że za dwa tygodnie na 100% się jeszcze spotkamy i nie urodzę do tego czasu... Łożysko też jeszcze młode, więc nie ma żadnych odznak żebym miała urodzić przed terminem, chociaż bym się nie obraziła
A teraz nadrabiam co u was

Aha no i łóżeczko kupiliśmy i P. je właśnie składa
Stary 2011-06-17, 19:52   #528
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja znowu tylko na momencik

Oj tak

W Brzesku jestem

Widziałam tylko na wcześniejszej stronie że żaneta pytała o noże - ja je mam, i bardzo polecam, świetne są!

Wybaczcie że nie nadrobię większości...

Dziękuję Chyba ciocia wpadnie szybko na kawę?

Mam taką nadzieję!

Śliczna jest

Już chyba nie mamy, troszkę się bałam wczoraj czy mam tyle ile trzeba, ale jest całkiem dobrze Adaś wcina i śpi jak aniołek Kochany jest - obudzi się to nie płacze tylko wodzi oczkami na wszystkie strony.
A dziś położna która była przy porodzie, mówi do mnie "no, już koleżanki chwaliły że synek tak pięknie je no i dajecie sobie świetnie radę".. dla mnie ulga to słyszeć .
Ale płakać solidnie też potrafi, przy przewijaniu - jedynie jak TŻ to robił to był spokój ; i przy kąpieli - dziś się za kąpiel pięknie położnej odwdzięczył - teraz już wierzę że taki maluch może tak daleko sikać

Ale o jakim zanudzaniu tu mowa Ty pisz, Kochana pisz jak najwięcej bo my chłonne wiedzy i ciekawe Buziaki dla Was Skarbeczki

Zmalowana, Natka, Beata, Patik trzymam kciuki za egzaminy

Ja poprasowała te ciuszki, które dostałam od kuzyna ale to kropla w morzu. Jeszcze mi zostały moje, czyli ze 3 reklamówki. Ale zabiorę się za to od poniedziałku bo na razie są u mamy, która ładnie mi je wyprała, żebym nie musiała się o jednej suszarce z tym męczyć

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
klask i:No Ela gratulację. Podziwiam Cię naprawdę. Cieszę się, że udało Wam się tyle czasu wytrzymać w dwupaku. I zaciskam kciuki na jeszcze

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Więc u nas wszystko w porządku - szyjka długa, pozamykana, paciorkowca brak Młody waży 3350 gram Wszystkie jego wymiary są adekwatne do 38 tc, a to dopiero 36 tc No ale lekarz powiedział że za dwa tygodnie na 100% się jeszcze spotkamy i nie urodzę do tego czasu... Łożysko też jeszcze młode, więc nie ma żadnych odznak żebym miała urodzić przed terminem, chociaż bym się nie obraziła

klask i: Brawa za udaną wizytę.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:04   #529
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
okrycia kąpielowego nie trzeba u mnie miec bo polozne myja, oliwkuja i suchego daja mamaie (czasem nawet ubranego). w sumie chyba w tetre wycieraja, sama nie pamietam już, za szybko im to szło żebym spamietała. ja wolę ogolnie pajace od śpiochów wiec nie biore śpiochów wcale.
Możecie mnie wyśmiać ale wytłumaczcie mi jaka jest różnica między pajacami a śpiochami?
Stary 2011-06-17, 20:05   #530
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Możecie mnie wyśmiać ale wytłumaczcie mi jaka jest różnica między pajacami a śpiochami?
Pajace są na długi rękaw, a śpiochy na szelkach.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-17, 20:23   #531
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
a za jutrzejszy

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ja uciekam do notatek. Jutro proszę o kciuki za egzamin.
Później idziemy na ślub, więc będę dopiero po weekendzie gdzieś Chyba, że uda mi się wcześniej zajrzeć.
Mielgo weekendu Kochane

Cytat:

Cytat:
ja nie kupuję póki co i szczerze nie wiem jaki rozmiar. myślę, że przez przynajmniej rok nie przyda mi się. więc potem to już pewnie tą większą, żeby była na dłużej.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:24   #532
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam pisać Natka i Patik że trzymam kciuki za Wasze egzaminy, ja jutro też jadę na jeden

Lubelskie Laski co ze spotkaniem ?
No właśnie, ja jestem za środą, bo wtedy mam spotkanie z położną- 2 pieczenie na 1 ogniu..i nie muszę specjalnie do Lbn jechać, ale to tylko moja propozycja, piszcie jakie dni Wam pasuję

I ja trzymam kciuki za Natkę, zmalowaną i beatę, za mnie możecie narazie puścić, bo egzamin mam "dopiero w poniedziałek" . Stresuje się bardziej niż porodem heheh. Chciałabym mieć już za sobą do przodu.

Cytat:
Właśnie pierwszy raz wystawiłam NEUTRALNY komentarz na allegro
pewnie tym samym mi odpowie, ale wisi mi to...
Niby solidna firma i zwala wszystko na pocztę, że paczka nie doszła, kiedy napisałam jak solidna to niech da jakąś propozycję do rozwiązania to cisza... teraz czytam jego komentarze to nie tylko moja paczka do mnie nie dotarła...
co za ludzie. Mój błąd bo wybrałam zwykły list, ale zawsze taki wybierałam i NIGDY nie miałam problemu, a teraz jakieś cyrki wychodzą...
a co zamawiałaś?

Cytat:

Cytat:
pytałam o to samo kilka postów wyżej, monia ładnie mi wytłumaczyła

Aniaa jak ja Ci zazdroszczę. Dzięki za info odnośnie noży.

Najadłam się naleśników do oporu. Teraz ból brzucha z łakomstwa.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:24   #533
agni82
Zadomowienie

ok dobranoc dziewuszki. ja może jeszcze poprasuję troszkę i idę spac.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:36   #534
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie kupiłam, ale mam zamiar 90x120 do łóżeczka 60x120, którego też jeszcze nie mam Myślę że taka spokojnie wystarczy i nie ma sensu większej
Heh, to widzę, że na tym samym etapie jesteśmy.
Cytat:
DeKaro ja 120x90
Cytat:
DaKaro ja też mam 120x90 do łóżeczka 120x60
Cytat:
Zastanów się czy warto kupić już teraz kolderkę Takiemu maleństwu lepiej się śpi w śpiworku, albo kocyk czy flanelka narazie wystraczy. Z doświadczeń mam wnisokuję, że kołderka się przydała tan naprawkę albo na zimę, albo jeszcze później.
Więc czy jest sens kupic i schować do szafy?
Zrobisz oczywiście jak uważasz, ja nie kupuję narazie
Mamy śpiworek co prawda, ale chcę już kupić wszystko i mieć spokój. Za późno się chyba biorę za te zakupy, męża nie mam przy boku, samochodu też, a z dnia na dzień coraz bardziej się robię ociężała.
Cytat:
DeKaro Ja kupiłam kołderkę i poduszkę razem z pościelą bo wychodzi taniej, wziełam 5-cio elementowa : kołderka, poduszka, pościel na kołderkę, poszewka na poduszkę i ochraniacz - na allegro dałam za to wszystko 80 zł i jestem zadowolona
Cytat:
To ja się wyłamię i powiem, że kołderkę mam 135x100 , bo tam gdzie kupowałam już tych małych nie sprzedawali i wszystkie pościele mieli na ten właśnie rozmiar.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Cytat:
Jeszcze trochę i Twój "mały" przekroczy magiczne 4kg.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję póki co i szczerze nie wiem jaki rozmiar. myślę, że przez przynajmniej rok nie przyda mi się. więc potem to już pewnie tą większą, żeby była na dłużej.
Masz rację, może Ci się nie przydać, tym bardziej z brytyjską zimą (choć ostatnimi laty trochę się pozmieniało).

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:37   #535
brumek
Zakorzenienie

Wróciłam do domku i zaraz się biorę za nadrabianie Mam chatę wolną, mąż wyjechał i przed 4 dni jestem słomianą wdową

Tylko mi nie mówicie, że ktoś dziś urodził
Stary 2011-06-17, 20:46   #536
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, to widzę, że na tym samym etapie jesteśmy.

Mamy śpiworek co prawda, ale chcę już kupić wszystko i mieć spokój. Za późno się chyba biorę za te zakupy, męża nie mam przy boku, samochodu też, a z dnia na dzień coraz bardziej się robię ociężała.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Jeszcze trochę i Twój "mały" przekroczy magiczne 4kg.

Masz rację, może Ci się nie przydać, tym bardziej z brytyjską zimą (choć ostatnimi laty trochę się pozmieniało).
Tylko, że ja mam termin prawie miesiąc przed Tobą Chciałabym już mieć to łóżeczko z wyposażeniem, żeby spokojnie stało i czekało na maluszka, ale muszę czekać niestety. Mój brak i siostra TŻta zadeklarowali, że kupią Nam właśnie taki zestaw w prezencie. Nie wypada mi ich pośpieszać, choć boję się że mogę nie zdążyć poprać pościeli
A też mi już ciężko

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-17, 20:48   #537
zanetaa88
Zakorzenienie

Elaa gratuluje 36 tyg

Sygnie pochwal się koniecznie lóżeczkiem i widzisz nie było tak strasznie u gina dobrze że jest dobrze a co do wagi bobaska to sie nie martw i tak spadnie po urodzeniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 21:01   #538
brumek
Zakorzenienie

Scio, ale kochane, malusie cudo urodziłaś

Cytat:
Mała waży w 36t2d uwaga, uwaga :
3336g
Spore dziecię sobie w brzuszku wyhodowałaś Ale może nie będzie tak źle. Tak jak dziewczyny pisały, te pomiary z USG często baaaardzo mijają się z prawdą

Cytat:
Dziewczyny co z wami ?????????? Czego tak mało piszecie ????????????????
Ja tam się cieszę, bo nie mam czasu na nadrabianie Zaraz zaczynam malować drzwi. Postanowiłam wykorzystać nieobecność męża i wszystkie drzwi w domu odświeżyć
Dziś pójdzie pierwsza warstwa, jutro druga. Chociaż i z tą pierwszą pewnie o jutro zahaczę, bo coś późnawo już i przed północą raczej nie zdążę

I przede wszystkim witaj w domu, bruneteczko kochana nasza
!!!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Iugr jest wskazaniem do wcześniejszego wywoływania porodu, także mogę jutro przyjść do szpitala i tak:
albo każą mi rodzić- wywołają
albo poobserwują dwa dni czy tam ileś i wypuszczą.
Julian już podobno jest tak gotowy, że sam się chce uwolnić.
Kurczę, mi to te 2 kg to mi się tak starsznie mało wydaje...

Cytat:
Kolinko, Brumku, Narolko, Youyou przyszły Wasze pieniążki, dziękuję
To my dziękujemy! Nie mogę się doczekac kocyka. Ale pewnie dopoero w poniedziałek dojdzie...

Cytat:
Ja nie kupuję wcale. Mam kocyki różnej grubości, flanelki i starczy

Cytat:
zanetaa mi przy lekach zaczęła mocniej spadać taki przypadek ze mnie a teraz jak mam mniejszą dawkę i wcinam non stop owoce to skoczyło i mam 12,5 ) a było 11
A moja hemoglobinka to 9,3

Studentki wszystkie
- trzymam kciuki za jutrzejsze egzaminy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja Ci dam zanudzanie Ja bym mogła o tym bez przerwy słuchać Ze wszystkimi szczegółami

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Brawo Elu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Elaa gratuluje 36 tyg

a co do wagi bobaska to sie nie martw i tak spadnie po urodzeniu
Taaa, jasne Ale weź urodź takiego wielkoludka
Stary 2011-06-17, 21:06   #539
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek Marina dała radę
a swoją drogą bez sensu nie,? rodzisz 4300 a do tygodnia spada do 4000?
A nie sobie idzie w góre waga a nie spada... jak już się namęczyłaś te 4300 urodzić to potem tak o spadnie- niesprawiedliwe

Stary 2011-06-17, 21:16   #540
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Witajcie kochane brzuchatki
Wpadłam na moment sprawdzić która dziś urodziła i zaczynam nadrabiać cały dzisiejszy dzień a sporo tego

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości