|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Martynka z braćmi,
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; ma antybiotyk w kroplach, tylko pierwszy pediatra kazał 1x dziennie kropić a drugi u ktorego bylismy co 4 godz
wiec dopiero od 2 dni ma porządnie kropione.Juz ma troszke lepsze Czemu dół lapiesz.. (ale jak Cie pocieszy to ja tez... mam dość siedzenia tutaj )To moze za tydzien tez juz bedzie sie usmiechała do mnie ![]() a Twoj Sebus wczoraj 4 tyg skonczył, nie ? anulinka juz praca ?????? 24kasia86 hellooo
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK masz świętą rację,dzieci są rózne,a co zrobić jak smoka nie chce
a tego nie wiem. Mimbi świetnie,że bedziesz pisać w dzieciowej gazecie daj cynk w jakiej Zmykam poleżeć może drzemkę walnę,Mania nadal spi
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Czy, to moze byc zwiastun porodu czy moj organizm robi mnie w balona?
Wczoraj w nocy znowu dopadly mnie bole, ale raz bolal mnie brzuch a raz krzyze. Pozniej jak znowu zaczal mnie brzuch bolec, to chcialo mi sie wymiotowac (slyszalam, ze podobno przed porodem organizm moze tak reagowac). Na razie cisza, ale noc to byla tragedia i nie wiem czy cos sie rozkreca, czy po prostu organizm szaleje. Aha i mam pytanie co do smoczkow- uspokajaczy. Czy to prawda, ze mozna je uzywac dopiero po pierwszym miesiacu czy mozna wczesniej? |
|
|
|
#2945 | |
|
Moderatoreska
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Cytat:
wiesz co zawsze interesowałam się makijażem, odkąd pamiętam, nie zawsze dobrze mi to wychodziło, ćwiczyłam dużo na sobie później na koleżankach i zaczęło lepiej wychodzić, później skończyłam kursy i tyle ![]() Gabinetu nie otworzę bo z samym makijazem się nie opłaca, na razie maluję na śluby itp. ale z dojazdem no teraz już bez dojazdu, jak ktos chce to do mnie przyjeżdża. Dziś malowałam siostrzenice męża, można zobaczyć na blogu ![]() Dziś brzydka pogoda, więc pewnie zostaniemy w domku. A w ogóle to leje się ze mnie jak nie wiem :/ po co ten @ już przychodził :/ |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do smoczków uspokajaczy, chyba mogą być od początku stosowane, mój Gabik nie umie ssać smoka raz, dosłownie raz się zassała, ale wypadł jej po 30sekundach i dałam sobie spokój
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy!!!! Moj mial to samo... taki wyprysk z biala koncowka i wtym samym miejscu
Biedulko :przytulam: z powodu tych kciukow Grazin Sebus smieje sie przepieknie ![]() Dziewczonko wszystkiego najlepszego dla Niemowlaczkowej Alusi czekamy na foty!!!Aga_pe wierz mi ja napewno mam podobna ilosc kilogramow do zrzucenia jak Ty po pierwszej ciazy Siasiek moze masz jakas wage do ![]() Mimbi albumik pierwsza klasa!!! Misia ma super pamiatke! Czy nasze ciezaroweczki rodza??? Moja kumpela dzis rodzi... tej co kiedys niby wody odeszly dla niej, bo sie bidna boi ![]() Dzien dobry tak w ogole ![]() Wyspalismy sie Antek spal od 10 do 10 oczywiscie z przerwami na cycusia, ale szedl dalej spac po jedzonku. Obudzil sie o 5 i gadal do siebie przez ponad godzine, a mama spala Idziemy dzisiaj na urodziny do kuzynki i kuzyna Antosia Antek ma byc przebrany za Kubusia Puchatka ![]() Bylam wczoraj na zakupach i chcialam sobie dzisny kupic Kupilam tylko bluzke i pojde w spodniach ciazowych... Ide pakowac prezenty! ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- My smoka przestalismy uzywac. Jak dziecko nie chce to nie ma co go zmuszac. Ostatnio wciskalismy by bol ryk to jak wyplul to od sufitu sie odbil Od tamtej pory leza i nie mam serca mu dawac... Dziecko potrzebuje bardziej mamy i taty, przytulenia by poczulo sie bezpiecznie, a nie smoka.
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec juz nioe jest noworodkiemdoła... czuje sie samotna, pogoda jest brzydka wiec na spacer nie pójde tz nie ma i nie bedzie, dodatkowo sie z nim pokłuciłam i wyłaczył telefon... zabije go za to jak wróci do domu... nienawidze takiegoi czegos. palant ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- na prawde czuje sie samotna praktycznie przy dziecku jestem cały czas sama nie mam pomocy od nikogo jak tz w pracy to moge liczyc tylko na siebie ![]() troche to przytłaczajace
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, potówki to podobno właśnie takie białe krostki z czerwoną obwódką. Mój Tymuś ma tego sporo na buzi
Grazin Spał aż 15 minut
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin
nie masz blisko jakiejs kolezanki mamusi bys mogla wyjsc na wspolny spacer, pogadac... ?
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak patrzę na ten brud wkoło to muszę posprzątać
A tak w ogóle, to muszę się przyznać, że ja od 4 tygodni chodzę do pracy ( na 2 godziny dziennie ). Wiem, jestem pracoholiczka ( nie linczujcie za to ). Ale w ramach usprawiedliwienia napiszę, że dzisiaj słyszałam, że udowodniono naukowo , że kobieta spełniona zawodowo ( społecznie ) jest lepszą matką, niż taka spędzająca z dzieckiem 24 godziny na dobę i przeżywająca z tego powodu frustracje.
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kolezanek to jakos nie mam ochoty zadnej widziec. potrzebuje tz a jego nie ma
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin buziaczki dla Ciebie ! nie smutasuj się
masz nas ![]() wiem jak ciężko jest samemu przy dziecku, można kręćka dostać, ale powiem Ci że później dopiero docenia się te dni z takim maleństwem, bo czas strasznie szybko mija i nim się obejrzysz Sebuś pójdzie do przedszkola i będzie wołał : "mamo ja sam !!!" i nie będzie miał czasu na przytulanie ![]() Paulizia udanej imprezki życzymy ![]() mimbi zazdroszczę zdolności ! kurcze, jak to jest że jedni mają takie umiejetności a inni nie no i oczywiście czekam na pierwszy Twój druk ![]() my po zakupach, Gabulek grzeczny był, Zosia też ![]() teraz jemy budyń o smaku toffi
|
|
|
|
#2954 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane moje.
u nas nocka ok, ale moje dziecko juz ktorys z rzedu dzien po porannym karmieniu o 6 rano nie bardzo chce spac. budzi ja kupka ok 7:30, najpozniej o 8-mej i potem kolejna i potem jesc i kupka i tak sie bujamy do 10 tej conajmniej Dzisiaj TZ mi ja wzial a ja pospalam jeszcze chwilke, na szczescie teraz spi juz 3 godzine, wiec moglam zrobic sobie paznokcie odpoczac, poczytac gazetke, pogadac przez tel i skype z kolezankami![]() Cytat:
bujaczek tez spelnia swoje zadanie, szczegolnie jak biore prysznic albo gotuje obiad, to ja wszedzie w tym lezaczku nosze za soba ![]() przeciez jak zjesz kilka kawalkow to sie nic nie stanie, juz nien przesadzajmy dziewczyny, ja wczoraj wsunelam 5 kawalkow ptasiego mleczka i mala dzisiaj 4 piekne kupki z rana juz zasunela. Cytat:
kocham ja, ale milosc miloscia a wyjsc by sie chcialo.Cytat:
kochana przytulam ![]() Daisuniu kochana moze to byc i potowka i tradzik, ale co ty sie martwisz to tylko jedna krosteczka, moja zosia miala cala twarz w takich czerwonych ropnie rozognionych i tez zeszlo ![]() na oczko uwazaj i smaruj bo rzeczywiscie ropki sporo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do kawy ja pije jedna slaba dziennie, ciacha jem przeciez nic tam strasznego w ciescie nie ma chyba coby dziecku zaszkodzilo? Cytat:
![]() aaa jednak tez sie na zakupy skusilas co? udanych lowow ![]() a u nas nie uwierzycie..jest 13 stopni i deszczyk kropi..bosko..caly tydzien ma byc taka pogoda a w ogole sie tak wkurzylam bo dzwonil do mnie moj dobry kolega w pracy bo maja kryzys i czy bym jutro nie przyjechala np do pracy bo w poniedzialek oddanie i nikt nie umie poprawic tych rysunkow co ja robilam a sa zmiany. po pierwsze jutro niedziela, po drugie ja z 5 tyg dzieckiem mam do pracy przyjezdzac?? nie ma juz innych ludzi? wkurzylam sie! jestem na macierzynskim, nikt mi nie zaplaci za godziny w pracy plus chyba im odbilo. kocham swoja prace ale bez przegiec... |
||||||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
No ja wlasnie tez slyszalam, ze smoczki dopiero jak dzidzia miesiac skonczy, ale widzialam, ze niektore mamy daja szybciej. |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w domu pyszne czereśnie i mówią do mnie zjedz mnie
Zjadłam dwie na razie, ciekawe czy nic małemu nie będzie Anulinka, ja pamiętam jak Twoja córcia miała na buzi te krostki. Byłaś z tym u lekarza, co na to poradzić? Bo ja nie wiem czy panikować i lecieć z tym do lekarza
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-18 o 15:41 |
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie : czy po 17 dniach od porodu może pojawić się okres ????
Przez ostatnich kilka dni miałam już prawie czystą wkładkę, ewentualnie jakieś jasne smugi się zdarzały, a tu masz, dzisiaj rano mnie normalnie zalało i to czysta krew, ciemnego koloru jak na okres. Nic mnie nie boli, ale czy to normalne, że tak szybko??? Karmię nadal piersią, nie dopajam, więc miałam nadzieję na spokojnych kilka tygodni, chociaż z Wiki @ mi wrócił po 4 czy 5 tygodniach (też szybko), ale żeby po 17 dniach, szok??? Bo chyba nic innego nie powinno być? Położna mówiła, ze macicia ładnie się obkurczyła, nic nie bolało, więc skąd takie coś??? Aha i jeszcze jedno, od kiedy można podawać Gripe Water? Niby jest napisane, ze po skończeniu 1-ego miesiąca, ale może już mogłabym podawać? Mała wczoraj i dzisiaj wisi mi na rękach, a jak odkładam to podkurcza nóżki i płacze, niby nic innego nie jadłam, ale może jednak to brzuszek?
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-06-18 o 15:42 |
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostawię to bez komentarza !!!!!!! Cytat:
kilka dziewczyn tu też tak miało, że niby czysto już a po paru dniach znów leciało ... |
||
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
griupe water stosuje od wczoraj wiem jedno mały sie tym krztusi mimo ze mu powolutku podaje ale to jest chyba za słodkie...
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2961 | |||||
|
Zadomowienie
|
Piękny uśmiech i ile radości na pewno mamie przynosi. Cytat:
Nie, nadal nic. Mały dość aktywny, czasem jakiś skurcz w pachwinie, ale na tym się kończy. Cytat:
Jak widać nadal tu jestem Na razie humor w miarę ok, w sumie dopiero 1 dzień po terminie.Uroczy widok ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana Cytat:
Niepoważni są!!! Cytat:
Ja nie mam pojęcia, czy to okres. Chociaż ja okres dostałam dopiero po skończeniu karmienia piersią. |
|||||
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
zabije mojego tz,...
dalej ma wylaczony telefon!!! on sie zaachowuje jakby miał jeden zwój wiecej od kury!!!!!!!!!!!!!!
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ojj a co ma Twoja malutka z oczkami?? moja ma pelno krostek na buzce ![]() w nocy pospalismy mala obudzila sie tylko 2 razy w dzien pomarudzila troszeczke po tych kropelkach co dal pediatra juz sie czuje troszke lepiej ![]() Dziewczynki u mnie tak goraco ,ze nie idzie oddychac 30 stopni ![]() a pisalaprinciwciaz sa w szpitalu bidulka pisze,ze juz nie ma mleka i prawie na zalamaniu nerwowym
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-18 o 16:35 |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
bieedna princi
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
dzien mam do bani... w nocy sie nie wyspalam, bynajmniej nie tylko przez norberta Pisalam wam ze wcz ide kupic cos z ciuchow,bylam, wrocilam wkurzona. Powod: moj rozmiar! Mieszcze sie w xl~spodnie~super nie? Bluzki mniejsze. Niewiem jak wroce do s,m. Co wiecej, dostalam okres,to juz mnie wogole powalilo,dobrze ze bezbolesnie. Kiara mialam tak samo jak ty
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak miałam,nie krwawiłam nie plamiłam aż tu pewnego dnia mnie zalało.Jak byłam u gina na kontroli,to powiedział że to normalne. Pogoda u mnie się psuje,zanosi się na deszcz ,do tego wiatr się zerwał. Poszłabym na spacer ,nie jestem pewna czy nie złapie nas deszcz. Co do ciasta z kremem to nie wiem czy dziecku nie zaszkodzi,na zdrowy rozum to nie powinno,nie ma w nim nic takiego przecież,chyba przejdę się do cukierni ![]() Andziotku kochana Ty jadasz prawie wszystko,czy można zjeśc jakieć ciasto np wz-kę?
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
W nocy były skurcze mocne ale trochę ustały i zasnęłam. Jak się obudzilam to zauważyłam że odszedł czop, pożegnałam się z synem bo uznałam że to już dziś.
Od 8:30 zaczęłam liczyć skurcze były co 7 minut więc pomyślałam że do 10 tej liczę jak będą regularne to jadę na IP. Były bardzo regularne, po 10 tej zaczeliśmy się szykować: golenie, prysznic itd. Na IP trafiliśmy o 11:30 i czekaliśmy na położną. Okazało się że rodzinna porodówka jest zajęta i mąż nie może na normalną ze mną wejść. Pożegnałam meża i spanikowana pojechałam na porodówkę, położna zbadała mnie i okazało sie że jest 4cm rozwarcia, zrobiła lewatywę i położyłam się na łóżku na KTG. Skurcze postępowały szybko i były coraz mocniejsze, po pół godziny było już 6cm rozwarcia, a za następne pół 8cm. Ból był okropny, skakałam na tym łóżku z bólu. Potem miałam już przeć kazały mi pod kolanami złapać nogi i mocno ciągnąć do siebie. Ja nie miałam wcale czucia w nogach i w rękach zupełnie jakby ich nie miała. To było straszne. Parcie było trudne za szybko wypuszczalam powietrze, udało się za 3 razem, wmiędzyczasie mnie nacięli. Jak położyli mi moje maleństwo na brzuchu to płakałam ze szczęścia Franuś urodził się owinięty pępowiną gdyby akcja nie była tak szybka niewiadomo jakby się to skończyło.
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna byłas! dobrze ze szybko poszloale poprawia sie? czemu schudł??
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Co do cyca dziś jest lepiej i tak jak MoniaK mówi smoczek jest blee, a poza tym on na prawdę pije jak go przystawiam więc może jest takim głodomorem.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

wiec dopiero od 2 dni ma porządnie kropione.
)

raz, dosłownie raz się zassała, ale wypadł jej po 30sekundach i dałam sobie spokój
czekamy na foty!!!
moze masz jakas wage do 
dla niej, bo sie bidna boi 

a nie wiedziałam, że na sucho najpierw scierac??

dzielna byłas! dobrze ze szybko poszlo