Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 15:54   #661
sygine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sygnie Ja się nigdy nie zastanawiałam nad tym co bym zrobiła gdybym nie miała miejsca w sypialni, ale jakoś kurczę nie biorę pod uwagi abyśmy nawet spali z moim D osobno, że Ja z dzieckiem a on sam - nie wyobrażam sobie tego, mam wrażenie że w ten sposób pokazuję że JA jestem nie zastąpiona i on z czasem będzie czuł że nie ma obowiązku wobec dzieciątka...a chciałabym tego uniknąć.
Chyba jakbym nie miała miejsca w sypialni, to przebolałabym wstawanie w nocy do łóżeczka w osobnym pokoju - tylko że to się łatwo piszę, w praktyce wychodzi pewnie inaczej...ale gdzieś tam mam swoje priorytety, że nie chciałabym aby mój D w pewnym momencie poczuł, że on się do niczego nie nadaje, że więcej Ja robię przy dziecku niż on, a wiem że jest tego samego zdania i zazwyczaj jak coś robimy to robimy to wspólnie, ewentualnie kompromis.[B]
Ja też sobie nie wyobrażam, żeby męża zostawić w innym pokoju, a spać z dzieckiem gdzie indziej - to takie odstawienie na boczny tor jak dla mnie. Dlatego cieszę się, że mamy jeden pokój, w którym i my będziemy spać i łózeczko mam dwa metry od naszego łóżka, więc nie trzeba iśc na kompromis
A w nocy wstawać mam zamiar ja, żeby P. mógł się wyspać do pracy

Brunetka, Patik

Brumek za ósmy miesiąc
Stary 2011-06-18, 15:55   #662
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Patik mój tata jest za granicą, ale wlaśnie wczoraj przyjechał samochodem,a w poniedziałek przyjeżdża mama z moim bratankiem.

a u mnie popadało, nawet dosyc sporo.

Idę smażyc rybę, gotowac ziemniaczki i robic sałatkę.Pa

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:56   #663
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje dziewczyny za dobre slowa! Paracetamol wzielam i w miare mozliwosci leze, na tyle na ile dziewczynki mi pozwalaja.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:09   #664
zanka205
Zakorzenienie

AgaGuernsey może Cię coś bierze? jak Ci nie przejdzie do poniedziałku idź do lekarza, bo nie wiadomo skąd gorączka
zdrówka

laski czytałam o jakiś egzaminach, kciuki trzymam ciągle

no i w ogóle cześć wszystkim
ja wegetuję ciągle, bo inaczej tego nazwać się nie da
fizycznie nie najgorzej, teraz i tak obijam się ile się da, ale psychicznie wymęczona jestem
jeszcze mąż na ryby na noc pojechał i znowu siedzę sama z młodym, a po nocce wstał coś koło 15.00 to dwie godzinki razem spędziliśmy z czego godzinę na zakupach
nie mam siły nawet się z nim kłócić, a i tak pewnie nic by to nie dało

mi żadne czopy nie odchodzą, z młodym też nie odchodziło nic
skurcze mnie czasem złapią, ale to takie lekkie i baaardzo nie regularnie
teraz czasem taki pulsujący ból w krzyżu się pojawia i pachwiny ciągną i coś w biodrach, ale to normalne, bo mała coraz większa to napiera tam
do 40.t.c. w dwupaku będę na pewno, byle nie dłużej

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:16   #665
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
I mam pytanie. Kupujecie już teraz herbatkę z kopru włoskiego i herbatkę na laktację - taką dla kobiet karmiących?

Aaa i dostałam od mamy termometr Moja mama pracuje w szpitalu i dostała od położnej z noworodków Tylko muszę poczytać o nim opinie.
nie kupuje, na laktację lepsze dla mnie karmi (i w smaku i w działaniu ) a koper nie wiem do czego miałby mi sie przydac, bo przy aturze tylko wznmagal kolki (wiatropędnie działa... a on gazów nie mógł z siebie wydobyc...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:20   #666
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
o kurcze :ekk:
a ja malemu stosowalam, dobrze ze tylko raz mial odparzoną pupcie jak bym malutki... takze stosowalam moze przez 3 dni.

Ale dobrze wiedziec bo planowalam kupic termentiol oprocz sudocremu, teraz na pewno nie kupię
Mi Tormentiol poleciła moja siostra, stosowała go przy swoich maluchach.
Nie wiedziałam, że zawiera jakiś kwas i nie można go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Już go kupiłam, ale trudno najwyżej nie będę używała

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:23   #667
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski

No więc...ZALICZYŁAM i jeszcze jeden egzamin mam z głowy bo przepisał mi ocenę z licencjatu. Tak więc podsumowując za tydzień mam OSTATNI egzamin tak się ciesze ) Wasz kciuki działają cuda

Pokoiki maci śliczne

Nerolka czekam na fotkę auta

Zanka
widzę, że już masz serdecznie dość. Ja zaczynam chodzić jak kaczka powoli

I jak ja zazdroszczę tym, które nad morzem mieszkają,..

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 16:25   #668
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
AgaGuernsey może Cię coś bierze? jak Ci nie przejdzie do poniedziałku idź do lekarza, bo nie wiadomo skąd gorączka
zdrówka

laski czytałam o jakiś egzaminach, kciuki trzymam ciągle

no i w ogóle cześć wszystkim
ja wegetuję ciągle, bo inaczej tego nazwać się nie da
fizycznie nie najgorzej, teraz i tak obijam się ile się da, ale psychicznie wymęczona jestem
jeszcze mąż na ryby na noc pojechał i znowu siedzę sama z młodym, a po nocce wstał coś koło 15.00 to dwie godzinki razem spędziliśmy z czego godzinę na zakupach
nie mam siły nawet się z nim kłócić, a i tak pewnie nic by to nie dało

mi żadne czopy nie odchodzą, z młodym też nie odchodziło nic
skurcze mnie czasem złapią, ale to takie lekkie i baaardzo nie regularnie
teraz czasem taki pulsujący ból w krzyżu się pojawia i pachwiny ciągną i coś w biodrach, ale to normalne, bo mała coraz większa to napiera tam
do 40.t.c. w dwupaku będę na pewno, byle nie dłużej
A ja dolegliwości miałam jak leki brałam... odstawiłam i nic się nie zanosi na poród. Pewnie jeszcze przenoszę. Dobrze, że upały odpuściły bo wtedy to w ogóle byśmy miały dosyć. Mojego małża też cały czas nie ma a jak jest to odpoczywa...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:26   #669
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mi Tormentiol poleciła moja siostra, stosowała go przy swoich maluchach.
Nie wiedziałam, że zawiera jakiś kwas i nie można go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. Już go kupiłam, ale trudno najwyżej nie będę używała
Filip raz miał meeeeega uczulenie po chusteczkach nawilżanych lawendowych, na tyłku miał jedną wielką ranę, aż skóra mu schodziła, lekarka przepisała nam Tormentiol bo nawet Sudocrem nie dawał razy
po dwóch dniach pupcia była zdrowa
młodemu nie zaszkodziło, a wręcz pomogło, nigdy co prawda więcej jej nie użyłam
minusem w użytkowaniu było to, że bardzo brudziła

Stary 2011-06-18, 16:28   #670
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski

No więc...ZALICZYŁAM i jeszcze jeden egzamin mam z głowy bo przepisał mi ocenę z licencjatu. Tak więc podsumowując za tydzień mam OSTATNI egzamin tak się ciesze ) Wasz kciuki działają cuda

Pokoiki maci śliczne

Zanka

no to się wyrobisz z egzaminami i na spokojnie będziesz potem cieszyć się maleństwem

ja też bym dała dużo żeby nad morze pojechać ale dla nas to cała Polska do przejechania
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:33   #671
mamad1
Zadomowienie

Nerola super, ze udało się autko kupić! Może w końcu karta się odwraca i wszystko wróci normy

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,

dzisiaj ja musze pomarudzic. Od 2 dni naparza mnie glowa, nawet po nocy nie przestaje. Do tego w nocy obudzilam sie z dreszczami, musialam ubrac cieplejsza pizame (a przeciez cieplo bylo), goraczka 38,1. Do tego teraz mam chyba miesniobole, wyrzywam sie na dzieciach, mam ochote walnac sobie w glowe. Do tego strach o malucha w brzuchu od zeszlego tygodnia, bo nic nie jest jak przedtem. Robie obiad i tez sie klade spac, poki dziewczyny spia. Czy to cisnienie jest zle? Nie mam w domu sprzetu, zeby sobie zmierzyc, ale pije kawe, moze cos pomoze. Potrzebuje pomocy, a ja na zlosc Tz caly weekend w pracy do 22.

Ide, nie smece juz.
Chyba też po to jest wizaż, żeby się czasem wyżalić... Żeby było dobrze:kc iuki:

Gratulacje za kolejne zaczęte tygodnie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no u mnie właśnie pierwsza tura deszczu przeszła oby tak dalej choć i tak nie ma czym dychać!!!co do Tż to szkoda mi go bo nie ma nawet dnia żeby mógł poleżeć i się wykurować bo pracuje od poniedziałku do soboty włącznie , niby dzis krócej ale zanim wróci , zanim zje, zanim zrobi co musi (czytaj łazienka i korytarz-mnie kręgosłup nawala ) to już późno więc nici ale jutro mamy znowu zamiar się cały dzień byczyć po raz drugi z nastawieniem że TA OSTATNIA NIEDZIELA...
Fajne nastawienie Chce Ci się wierzyć, że to prawie już?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to posprzątałam i przedstawiam wam kącik naszego Malucha
Śliczny

Zmalowana
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 16:34   #672
iustyna1
Wtajemniczenie

Tak jak pisałam, lekarze przepisują, mimo zakazu.Znając życie, to sami nie wiedzą, że nie powinni. Napisałam, żeby dziewczyny wiedziały i każda świadomie podejmie decyzję, czy smarować Tormentiolem, czy nie. Pewnie raz, czy dwa nie zaszkodzi, ale po co?

Tak jak się mówi o alkoholu w ciąży, że kieliszek nie zaszkodzi...ale po co? Każda ma swój rozum i zrobi co uważa za słuszne.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:41   #673
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Fajne nastawienie Chce Ci się wierzyć, że to prawie już?
zupełnie nie chce mi się wierzyć że lada tydzień nasze rodzinne życie zmieni się o 360°
Stary 2011-06-18, 17:11   #674
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam (po raz kolejny)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:22   #675
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki za Odp. A powiedz mi po co jest to spotkanie z gp? Ja myślałam ze z Polozna tylko, a ona na ostatnim spotkaniu kazała mi sie umowic z gp na koniec czerwca a na 13 lipca mam wizyte u niej. Nie wiem czego sie spoczywać po tej wizycie u gp ? Zapomnialam durna jej zapytać

DaKaro USG w 29-30 tc nie miałam. Moja Polozna nie ma sprzętu u siebie. Trzeba specjalnie na wizyte w szpitalu umawiac.
to na przemian są wizyty raz u gp raz u położnej. gp nic nie robi innego niż położna. zmierzą ci ciśnienie, zapytają jak się czujesz, próbka moczu i zmierzenie brzucha centymetrem krawieckim. ot tyle.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wysłałam tżta do apteki i kupił mi ten gaviscon. Mogę to sobie bez problemu zjeść???

możesz

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

niemożliwe staje się możliwe. w środku soboty okazuje się, że mozna dostac ogórki małosolne z dostawą do domu.
zaspokoiłam swego głoda.

ponieważ do sklepu polskiego mam kawał, koło mnie niestety nie ma, zostaje mi sklep internetowy. szybcy są. niech im bozia w dzieciach wynagrodzi
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 17:24   #676
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmela uważaj bo się spakuje i zwalę Ci się w końcu na głowe

Stary 2011-06-18, 17:34   #677
brunetka2000
Zakorzenienie

Normalnie wstyd!!!!!!!!!! Muszę się przyznać, ale zjadłam 3 kawałki pizzy A co Musiałam się odstresować po spięciu z J. Pojechał sobie na integracje, a mnie samą w domu zostawił
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:41   #678
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Normalnie wstyd!!!!!!!!!! Muszę się przyznać, ale zjadłam 3 kawałki pizzy A co Musiałam się odstresować po spięciu z J. Pojechał sobie na integracje, a mnie samą w domu zostawił
i dobrze, ja wcisnęłam dwa jogurty haha

Stary 2011-06-18, 17:41   #679
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestem uzależniona od lakierów do paznokci Dzisiaj kupiłam żółty taki oczoj***y :P i zielony i malinowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 17:46   #680
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem uzależniona od lakierów do paznokci Dzisiaj kupiłam żółty taki oczoj***y :P i zielony i malinowy
ja UWIELBIAM malować paznokcie , ale juz dawno na jakis fajny kolor nie trafiłam
Stary 2011-06-18, 17:48   #681
Zmalowana
Zakorzenienie

dziubek ja niecierpię malować, ale uwielbiam mieć pomalowane A ostatnio podobają mi się takie żarówiaste kolory, w końcu wiosna

Stary 2011-06-18, 17:50   #682
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
dziubek ja niecierpię malować, ale uwielbiam mieć pomalowane A ostatnio podobają mi się takie żarówiaste kolory, w końcu wiosna
Pamiętaj, żeby nie malować jednego paznokcia
Stary 2011-06-18, 17:54   #683
Zmalowana
Zakorzenienie

No moja mama mówi, żebym już nie malowała bo nigdy nie wiadomo.. zadzwonie po Ciebie Brunetka i mi zmyjesz na porodówce

Gotuje fasolkę szparagową

Stary 2011-06-18, 17:58   #684
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
No moja mama mówi, żebym już nie malowała bo nigdy nie wiadomo.. zadzwonie po Ciebie Brunetka i mi zmyjesz na porodówce

Gotuje fasolkę szparagową
Nie ma sprawy Wystarczy jeden telefon i jestem, zmywacz w domu jest więc daj tylko znać
Stary 2011-06-18, 17:58   #685
agni82
Zadomowienie

Cytat:
3 kawałki i ty panikujesz? ja wsuwam całą i się nie przejmuję.
mój też pojechał do znajomego na urodziny poza Londyn. Wziął kilka cygar i poszedł. a to już nie dla mnie takie wycieczki. nie chcę biegac co 15 min do toalety i wzbudzac sensacji wśród gości i odpowiadac wciąz na te same pytania?ile jeszcze zostało? a czy już wiesz co będziesz miec? itp. itd. dobija mnie to. ja sobie oglądam babskie filmy albo robię maseczki jak mam wolny wieczór.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:17   #686
kmat
Rozeznanie

ela gratuluję teraz można już rodzić a mięśniak 10cm w ciązy urósł, kto wie czy nie ma jeszcze drugiego bo w poprzedniej ciązy miałam dwa, tylko na usg go nie widać, a co do wózka dam znać też jestem ciekawa koloru, kupiłam z uwagi na cenę no i parasolka gratis
babonik bardziej skłaniam sie ku cc, ale zobczymy co bedzie dalej

o widzę żę o tormentiolu rozmawiacie to ja swoje zdanie dorzucę.... mam świetną pediatrę, która przepisała mojemu synowi termontiol, powiedziała że ryzyko jest wtedy jakby się dostał do twarzy buzi w większych ilosciach... przy takim maluchu raczej niemozliwe. A przy czerwonej pupie jest rewelacyjny, u nas jak była czerwona pupa smarowałam na noc i na drugi dzień było wszystkie pięknie zaleczone, pytanie która mama ma sumienie trzymać dziecko z odparzonym tyłkiem. A dodam że u nas sudocrem przy czerwonej pupie nie działał.Sudocrem jest b.delikatny i działa jak pupa jest zaróżowiona

a u mnie w całym domu truskawkami pachnie, kupiłam 5kg i robię konfiturę zobaczymy czy będzie dobra.... a no i mój Tż zabrał się za nalewkę narazie truskawki ze spirytusem potem dojda inne owoce, ciekawe kiedy ja się napiję ...
no i na kolację pizza mniam mniam

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-06-18 o 18:23
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:32   #687
Bartessa
BAN stały

Ale zrobilam pyszną sałatke mmmm
nie sadzilam ze z 3 skladników mozna wycudowac taka pychotke..
kalafior, pieczarki gotowane z cebulką i kwaszony ogorek

Myslalam ze może zaczne rodzic ale bole mi przeszly
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:33   #688
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
a mięśniak 10cm w ciązy urósł, kto wie czy nie ma jeszcze drugiego bo w poprzedniej ciązy miałam dwa, tylko na usg go nie widać
No to jedna dziewczyna ode mnie z sali z mięśniakiem 7 cm już jest po cc, druga ma 9 cm i też nie będzie rodzić naturalnie. Dopytaj o ten poród
Stary 2011-06-18, 18:45   #689
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski

Pokoiki maci śliczne

Zanka

ale Ci fajnie jak pomyślę o moim zaliczeniu w poniedziałek to mnie skręca na wszystkie strony.

Cytat:
no i jaki to niby wstyd? własnie katuj emojego teżeta żeby na pizze jechać. Tylko tak do końca sama nie wiem czy tego chcę, bo zakończyłam dopiero prasowanie, jestem taka zmęczona, trzeba się wykąpać.
Ale w lodówce puchy..nie ma co zjeść.

Cytat:
ja też. Jak pomalowałam u nóg na zielono to tz do mnie: uważaj bo Ci się w trawie zgubią
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:48   #690
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a
no i jaki to niby wstyd? własnie katuj emojego teżeta żeby na pizze jechać. Tylko tak do końca sama nie wiem czy tego chcę, bo zakończyłam dopiero prasowanie, jestem taka zmęczona, trzeba się wykąpać.
Ale w lodówce puchy..nie ma co zjeść.
no jak to jaki wstyd, przecież mnie widziałaś grubas ze mnie, więc nie powinnam takich rzeczy jeść
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości