Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 12:55   #4801
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

obiecałam wam kiedyś ogrodniczki - cały czas za luźne

ciężko się robi ostre zdjęcia sobie ze statywu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0733.jpg (41,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0736.jpg (40,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0742.jpg (40,7 KB, 36 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:11   #4802
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój na meczu, podziwiam że chce mu się w taką pogodę biegać Ja mam okno uchylone i zamarzam

ja najchetniej nie wysciubialabym nosa spod koldry

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Chyba powinnam zrezygnować z pisania tutaj dla dobra waszego i waszych dzieci, bo widzę, że to co czasem napisze kiepsko działa na wasz stan ducha i na pewno nie ma dobrego wpływu na maluszki, kiedy was stresuje. Postaram się częściej ugryźć w język nim coś napisze. Ale poczytajcie kubik, nie jesteście lepsze, tylko nie wszyscy mogą to zobaczyć.

mucka21 - nie przejmuj się
dziewczyny (niektóre) lubią jeździć po kimś, ale jak w ich stronę puści się choć by żart, to już jest wielka uraza.
Swoją drogą to zapraszam wszystkie do spróbowania swoich sił w konkursie, nim zaczną komentować. Ja np. jestem umysłem ścisłym i pisać ładnie nie potrafię. Rok przed matura miałam średnią 5.0 i 2 z polskiego. Za to lubię się dzielić z innymi tym co widziałam, choć wiem, że niektórzy odbierają to jako przechwałki. Nic na to nie poradzę - po prostu było mi dane zwiedzić kawałek świata i szkoda mi, że inni nie mają takich możliwości lub mają większe ode mnie, a wcale ich nie wykorzystują.
Nie chcesz to nie pisz-Twoj wybor; co do slow odnoczacych sie do klubu-zacznij oceniac najpierw siebie bo widze ze tu jest maly przerost formy nad trescia i koniec komentarzy z mojej strony pod twoim adresem-racja-no stres
Stary 2011-06-19, 13:14   #4803
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Gosia, mam wrażenie że piszesz też o mnie, jako że ja się wypowiadałam w kilku kwestiach związanych z tobą jak i teraz przy tym konkursie.
Sama teraz pokazujesz że w twoją stronę nie może paść złe słowo bo zaraz uraza, więc nie rozumiem dlaczego dziwisz się innym które reagują tak samo.
Ale ja nie czuje się urażona Ostatni post pisałam nim przeczytałam twoje sprostowanie. Jest w nim dużo prawdy (w twoim sprostowaniu). Chciałam tylko trochę bronić koleżankę, bo się stara. A tak jak piszesz forum jest po to by dyskutować, dlatego też nie ma się o co urażać, bo każda ma inne przekonania, inne potrzeby i inne zdanie. I każda ma prawo je tu wyrazić.

I chyba możemy już zamknąć ten [OT]
Ja przepraszam jeśli któraś zbyt uraziłam, ale czasem piszę, to co w danym momencie pomyślę lub mi się przypomni.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-06-19 o 13:16
Stary 2011-06-19, 13:15   #4804
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Chyba powinnam zrezygnować z pisania tutaj dla dobra waszego i waszych dzieci, bo widzę, że to co czasem napisze kiepsko działa na wasz stan ducha i na pewno nie ma dobrego wpływu na maluszki, kiedy was stresuje. Postaram się częściej ugryźć w język nim coś napisze. Ale poczytajcie kubik, nie jesteście lepsze, tylko nie wszyscy mogą to zobaczyć.
Jeżeli o mnie chodzi, to mi to w sumie lekko wisi, więc o mój stan w razie czego się nie martw I nie wiem co ma klub do tej rozmowy?

W każdym razie ja nie chcę mieć z wami konfliktów. Jednak taka już jestem, że nie chcę zeby mi lizano tyłek a ja sama też nie chcę być lizusem bo nigdy nie byłam i proszę o zrozumienie

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-06-19 o 13:21
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:20   #4805
AgnesD
Rozeznanie

oj laski moje, są wieksze problemy i konflikty na tej ziemi

dajcie sobie po i będzie dobrze
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:23   #4806
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Pewnie, że są Ale oczyszczenie atmosfery to dobra rzecz jak widać trochę się skumulowało więc lepiej teraz kiedy stresy jeszcze nie działają na nas pobudzająco do akcji

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 13:25   #4807
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że są Ale oczyszczenie atmosfery to dobra rzecz jak widać trochę się skumulowało więc lepiej teraz kiedy stresy jeszcze nie działają na nas pobudzająco do akcji

e tam ja poproszę taki stresik pod koniec sierpnia, może się uda trochę przyśpieszyć akcje
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-06-19, 13:30   #4808
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie w 100%

Cytat:
e tam ja poproszę taki stresik pod koniec sierpnia, może się uda trochę przyśpieszyć akcje
Dasz rade zawsze mozesz wybrac "przytulanie" zamiast stresu..

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Na odleglosc sie nie da
Stary 2011-06-19, 13:33   #4809
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
8.09 to spokojnie dotrwasz
Ciekawe czy któraś z nas trafi w termin

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 13:35   #4810
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
8.09 to spokojnie dotrwasz
Ciekawe czy któraś z nas trafi w termin
też jestem ciekawa, ale są marne szanse- tylko 5% ciąż się trafia w terminie
czyli nie znamy daty ani godziny

ja tam mogę z tydzien albo dwa wcześniej urodzić, nie pogniewam się, ale znając moje szczęście to będę przeterminowana
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-06-19, 13:39   #4811
AgnesD
Rozeznanie

jak ja bym chciała tego mojego synuśka już na rękach nosić - boziu jaka ja jestem nie cierpliwa, ale niech obie jeszcze siedzi i rośnie zdrowo
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-06-19, 13:39   #4812
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem ciekawa, ale są marne szanse- tylko 5% ciąż się trafia w terminie
czyli nie znamy daty ani godziny

ja tam mogę z tydzien albo dwa wcześniej urodzić, nie pogniewam się, ale znając moje szczęście to będę przeterminowana
JA tam nie wiem co lepsze, ale chyba tez bym wolała z tydzień przed ogólnie im bliżej tym bardziej się boję A już myślałam że tak na luzie do tego podchodzę a to jednak kwestia czasu była.

Mam nadzieję ze w poniedziałek będę miała już wszystkie wpisy i wreszcie będę mogła zacząć remont, malowanie, robienie szablonu na ścianę ahh

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 13:45   #4813
aa2
Zakorzenienie

hej
wpadłam , chciałam popisac i mi sie odechciało.....robie chyba sobie przerwe od tego forum dla chcących utrzymać kontakt zapraszam na prv

Gosiu dostałas zaproszenie do klubu który jest prywatni i bardzo nei fajnie że piszesz o tym na forum, jak równiez starasz sie wprowadzic tutaj to co tam piszemy a piszemy o różnych rzeczach i ja osobiście nie chciałabym aby tutaj o tym pisac jak coś do nas miałas mogłas napisac to tam bo od tego jest klub żeby nie robić tutaj kwasu-jest mi przykro
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:35   #4814
lullaby_ml
Zakorzenienie

Taka mala dygresja-wiecie co wczoraj odkrylam? az sie ciesze jak dziecko a wy pewnie dobrze znacie ta metode malnęłam sobie pazurki na ten limonkowy kolor i musialam nałożyć trzy warstwy a ze zawsze mi schna baaaaaaaardzo wolno to zaczelam szukac w najwiekszym źródle wiedzy (google) co robic zeby szybciej schly no i wyczytalam ze oliwka-to dziala
Stary 2011-06-19, 14:42   #4815
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Taka mala dygresja-wiecie co wczoraj odkrylam? az sie ciesze jak dziecko a wy pewnie dobrze znacie ta metode malnęłam sobie pazurki na ten limonkowy kolor i musialam nałożyć trzy warstwy a ze zawsze mi schna baaaaaaaardzo wolno to zaczelam szukac w najwiekszym źródle wiedzy (google) co robic zeby szybciej schly no i wyczytalam ze oliwka-to dziala
Pamiętaj tylko żeby nie malować przed porodem

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 14:43   #4816
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
luii - dziś mam wizytę
trzymam kciuki Aguś
Cytat:
Mój na meczu, podziwiam że chce mu się w taką pogodę biegać Ja mam okno uchylone i zamarzam
mój to samo, tisz na meczu lata za piłką
Cytat:

fajnie wyglądasz zgrabny brzunio
Cytat:
tak??? a to ja o tym nie wiedziałam, dzięki napewno spróbuje
Stary 2011-06-19, 14:45   #4817
81gosia
Zadomowienie

aa2 - odpowiedź masz w klubie. Jeśli coś jest nie jasne, to proszę na PW. Tu nie wracam do tematu. Dziewczyną nie w temacie napisze tylko, że z mojej strony nie ma ani awantury ani nie czuje do nikogo urazy.

A teraz lecę do sklepu po jaja, bo naszło mnie na pieczenie muffinów już dziś.
maleństwu ten pomysł chyba też się podoba, bo zaczęło kopać

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
dzięki
Stary 2011-06-19, 14:47   #4818
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętaj tylko żeby nie malować przed porodem
łeeee tam

Cytat:
trzymam kciuki Aguś

mój to samo, tisz na meczu lata za piłką

tak??? a to ja o tym nie wiedziałam, dzięki napewno spróbuje

Nom, naprawde, sama bylam w szoku
Stary 2011-06-19, 14:48   #4819
cotynato
Zakorzenienie

Lulla serio mówię wyczytałam właśnie na lipcowo sierpniowym. Niby nic a jednak nie pamiętałabym o tym gdyby nie to

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 14:49   #4820
anuska_s
Rozeznanie

a u mnie dziś pracowita niedziela musiałam przygotować obiadek, bo mamuśke zaprosiliśmy, i zrobiłam sosik z pysznych świeżutkich kurek w śmietanie pychoootka a teraz nagrywam 17 płytek z fotami dla moich dzieciaków z zerówki no i musze skończyć uzupełniać dziennik praktyk dobrze, ze dzis nie miałam szkoły bo bym się nie wyrobiła
Stary 2011-06-19, 14:56   #4821
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

mamuśki
Cytat:
Wieczor panienski masz? ale fajnie, tez bym sobie bryknęła na cos takiego baw sie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

Martusia baw sie dobrze
dzięki na wieczorze było fajnie, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się, obżarłam się oczywiściebo tyle jedzonka było, chyba zjadłam 1/3 tortado domu wróciłam o 3eja dziewczyny jeszcze na imprezę śmigały, i nic nie mówcie o piciu, one tam szampana, martini piły, a ja tylko soczek
Cytat:
martini piłam hektolitrami a teraz tylko zapas stoi w bareczku
u mnie pewnie by w barku nie przetrwało, mąż by wypił
Cytat:
Aga jutro lekarz? w niedzielę? ja mam jutro 80-te urodziny dziadka. Też nie będzie to najfajniejsza impreza ale za to zamowiłam super tort - kwadratowy, na wierzchu zielony (niby trawka), a na nim z marcepanu specjalnie dla nas ulepiony opalony, gruby staruszek na leżaczku
kochana wnuczka torcik zamówiła i jaki orginalny pomysł
Cytat:

tu masz przepis na blok. Tylko my dajemy pokruszone wafle nie herbatniki:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...1525,9495.html
ten blok jest pyszny i bardzo łatwy i szybki do zrobienia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:00   #4822
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla serio mówię wyczytałam właśnie na lipcowo sierpniowym. Niby nic a jednak nie pamiętałabym o tym gdyby nie to
serio, serio? a co tam pisza dziewczyny bo mnie zaintrygowalas?

Cytat:
a u mnie dziś pracowita niedziela musiałam przygotować obiadek, bo mamuśke zaprosiliśmy, i zrobiłam sosik z pysznych świeżutkich kurek w śmietanie pychoootka a teraz nagrywam 17 płytek z fotami dla moich dzieciaków z zerówki no i musze skończyć uzupełniać dziennik praktyk dobrze, ze dzis nie miałam szkoły bo bym się nie wyrobiła
sosik z kurek-jak ja dawno nie jadlam nic grzybowego

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
mamuśki

dzięki na wieczorze było fajnie, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się, obżarłam się oczywiściebo tyle jedzonka było, chyba zjadłam 1/3 tortado domu wróciłam o 3eja dziewczyny jeszcze na imprezę śmigały, i nic nie mówcie o piciu, one tam szampana, martini piły, a ja tylko soczek

u mnie pewnie by w barku nie przetrwało, mąż by wypił

kochana wnuczka torcik zamówiła i jaki orginalny pomysł

ten blok jest pyszny i bardzo łatwy i szybki do zrobienia
No kochana, to w takich sytuacjach trzeba miec zawsze Picollo przy sobie
Stary 2011-06-19, 15:27   #4823
cotynato
Zakorzenienie

cytuję :
Cytat:
"Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci."

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 15:33   #4824
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
A moje dziecko ma czkawkę dzisiaj 3 raz, dziwne
super uczucie pewnie, mam nadzieje, że moje też będzie mieć kiedyś
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kobietki

mam kilka minutek do wyjścia na egzamin :strach-drzwi: kompletnie nic nie umiem, więc albo mnie jednak zwolni tak jak inne osoby z identyczną sytuacją ocenowo-obecnościową, albo wróce z pałą w indeksie i poprawka we wrześniu

Miłego dnia
trzymam kciuki kochana
Cytat:
hej kobitki -
Na 13 grill u teściów, mężol robi śniadanie, potem lekarz - trzymajcie kciuki!!
miłego grillowania i udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Te co podalas rzeczywiscie kiepiskie sa Od siebie dodam, ze lepiej by bylo jakbys tekst podzielila na akapity, duzo latwiej sie wtedy czyta, taki ciag tekstu bez przerw rzeczywiscie troche zniecheca do czytania nawet jesli jest wysmienity. Ja niestety nie przebrnelam

Wczoraj mielismy bardzo aktywny dzien, pojechalismy na zakupy i zeszlo nam prawie 3h na lazeniu, po poludniu zamierzalam wylegiwac sie na kanapie, a tu zadzwonil brat meza, ze wybieraja sie z rodzinka na basen w kompleksie gdzie ich kuzyn ma apartament, wiec postanowilam skorzystac i rzeczywiscie bylo swietnie, sama chcialabym miec jakies male letnie mieszkanko w takim miejscu - 2 duze baseny, kilka malych dla dzieci, do tego pelno "publicznych" zabawet takich jak pilki, materace, jakies zjezdzalnie, rowerki, duza dmuchana zjezdzalnia do basenu dla doroslych (niestety nie dla mnie, bo za mocno odbija i balabym sie o malenstwo) dmuchany palac dla dzieciakow, normalnie zyc nie umierac

Dobrze, ze chociaz kuzyna maja na tyle fajnego, ze mozna skorzystac pod jego nieobecnosc

Dzisiaj juz gorzej, bo planowalismy wybrac sie tam na caly dzien, a tu wczoraj wieczorem telefon, ze malz musi koniecznie jechac do innego miasta no i na razie dupa, bo nie umowilismy sie na zadna konkretna godzine i w sumie nie wiem czy ktos o mnie pomysli i mnie przygarnie zeby pojechac na te baseny

No i moje malenstwo tez wczoraj malo ruchliwe bylo, mam wrazenie ze ostatnio uaktywnia sie bardziej tylko jak leze, dzisiaj od rana leze sobie i was nadrabiam to slicznie skopalo mamusie, a tak to weekendy chyba przesypia
ale fajny dzionek miałaś i jakie atrakcje tylko pozazdrościć
Cytat:
No kochana, to w takich sytuacjach trzeba miec zawsze Picollo przy sobie
a nie pomyślałam o tymnastępnym razem się zaopatrze w to cudo

a ja chyba się trochę zdrzemnę, padam normalnie, wróciłam o 3ej w nocy, trochę z mężem pogadaliśmy i p 8mej pobudka. Mężuś nadal remontuje więc mogę trochę odpocząć miłego popołudnia

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
cytuję :
dobrze wiedzieć z tymi paznokciami

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:39   #4825
mucka21
Rozeznanie

Nie mogłam wcześniej napisać bo przyszły "dzieci" na komputer i nie miałam dostępu
Ja się nie czuję urażona tym co dziewczyny piszą - w sumie może to lepiej jak ktoś oceni z boku, trochę poprawiłam swój wątek i mam nadzieje że już lepiej wygląda i nie odstrasz a no ale pisarką nie jestem nie liczę też na głosy znajomych czy wasze dziewczyny po znajomości bo nie o to chodzi ale miałam nadzieję że chociaż trochę sprawiedliwości będzie w tym głosowaniu. Ja jestem zdania ze jak mi się coś nie podoba to nie głosuję. Tyle w tym temacie.

Fajny artykuł o tych butelkach, jakbym wcześniej przeczytała to bym kupiła butelki TT, ale myślę że Avent też mogą być

Znów jestem sama bo mężul znów rozwozi pizze ale wieczorem jak będzie więcej rozwożenia to mnie weźmie ze sobą żeby samemu nie jeździć a ja żebym się nie zamartwiała o niego.
Za pilnowanie wczoraj domu dostaliśmy dzisiaj trochę owoców i placków a ja nie mogę jeść
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:01   #4826
cotynato
Zakorzenienie

Mucka co ty się tak zamartwiasz o swojego tż. Nie porwą go raczej
Pewnie pizzę sobie zjecie za free- fajnie

Ja właśnie nasmażyłam się placków ziemniaczanych uff.

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 16:07   #4827
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Mucka co ty się tak zamartwiasz o swojego tż. Nie porwą go raczej
Pewnie pizzę sobie zjecie za free- fajnie

Ja właśnie nasmażyłam się placków ziemniaczanych uff.
na free pizze nie mamy co liczyć, ostatnio tż jak chciał to musiał sobie ją kupić, nawet zniżki nie dostał
Martwię się bo tu są wsie i dużo osób jeździ pijanych, boję się że jakiś pijany kierowca może spowodować wypadek i jeszcze uciec z miejsca wypadku (nie raz tak tu było), a jak się to będzie działo na jakimś zadoopiu wśród pól to nawet za bardzo tż nie będzie mógł liczyć na pomoc. Co innego jakby jeździł z kimś, mniej bym się bała tym bardziej że tam gdzie rozwozi pizze wczoraj był festyn dlatego też ten kolega nie miał na dzisiaj trzeźwego kierowcy

A jak mi porwą takiego fajnego tż gdzie znajdę drugiego
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:18   #4828
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
cytuję :

Aaaaaa, cwane, to nie wiedzialam dzieki, przyda sie na przyszlosc(za 3 mc)
Stary 2011-06-19, 16:33   #4829
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa, cwane, to nie wiedzialam dzieki, przyda sie na przyszlosc(za 3 mc)
Lepiej już za 2 miej w gotowości a tak serio tonajwyżej między jednym a drugim skurczem wyślesz tż do kiosku po zmywacz i tyle
Mi się teraz nawet nie chce malować, tym bardziej że każdy w innej długości, więc chociaż jeden problem mniej

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 16:51   #4830
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Była kuzynka tż, za kierowcę ale jakoś średnio się z nią potrafię dogadać
A powiedz mi korzystasz z czegoś takiego jak tabela indeksu glikemicznego? Np. TAKA, tam są podane produkty, które podnoszą cukier najmniej, średnio i najbardziej, jak dla mnie spore ułatwienie jak mam ochotę coś przekąsić
Co do kiełbasy z grilla to sama byłam zdziwiona, że wyniki są poniżej 100 i jestem konkretnie najedzona
mam takie tabele i też korzystam tylko u mnie i śmietana i ser żółty mimo, ze mają niski indeks działają podobnie jak mleko - cukier w kosmos, a reszta faktycznie spoko

też się zaczynam zastanawiać nad butelkami. Chyba kupie Aventa 125 ml na początek.

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
haha a ja to ogólnie podziwiam piłkarzy, że im się chce latać za piłką czy deszcz czy nie deszcz
ja też... w życiu by mi się nie chciało po takim błocku biegać

Cytat:
tu się nie zgodzę - nie można ujednolicać
dostałam w 2009 wyróżnienie w konkursie fotograficznym, gdzie głosować mogły tylko osoby które wystawiały własne prace i nie znałam tam nikogo. I przyznam, że samo wyróżnienie mimo braku nagrody było dużą satysfakcją, bo potem zrobione przeze mnie zdjęcie znalazło się w kalendarzu wśród 12 innych. Kalendarz będzie dla mnie pamiątką na zawsze. Lepiej robić coś, niż nie robić nic, bo na pewno się nie uda.

idę pisać dalej wspomnienia
Gosia, ja nie pisałam tego w sensie żeby Mucka nie brała udziału w konkursie, bo też uważam, że warto próbować....chodziło mi tylko o to, że nie można sobie tak bardzo brać do serca wyników tego typu konkursu.

Cytat:

super te ogrodniczki ładnie w nich wyglądasz

Cytat:
Lepiej już za 2 miej w gotowości a tak serio tonajwyżej między jednym a drugim skurczem wyślesz tż do kiosku po zmywacz i tyle
Mi się teraz nawet nie chce malować, tym bardziej że każdy w innej długości, więc chociaż jeden problem mniej
ja mam pomalowane u stóp a u rąk też mi się nie chce

Asia no weź...nie opuszczaj nas wracaj
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości