Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 07:39   #4771
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

hej kobietki

mam kilka minutek do wyjścia na egzamin :strach-drzwi: kompletnie nic nie umiem, więc albo mnie jednak zwolni tak jak inne osoby z identyczną sytuacją ocenowo-obecnościową, albo wróce z pałą w indeksie i poprawka we wrześniu

Miłego dnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 09:45   #4772
AgnesD
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

trzymam kciuki
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 09:49   #4773
19natka88
Zakorzenienie

Jak ja nie cierpię imprez na których tylko ja jestem trzeźwa Męczarnia normalnie Do tego głośna muzyka i niewygodna ławka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
czyli jem i po 2h spr glukometrem, tak? I jaka jest wtedy dopuszczalna norma? I co jeśli między posiłkami nie minęły 2h (np. po obiedzie zjadłam jabłko)?
Po 1h badasz cukier, w międzyczasie nic się nie je, jak wynik ok to ja sobie pozwalam właśnie na deser czyli jabłko albo jakieś inne owoce, albo jogurt naturalny Dopuszczalna norma 1h po posiłku dla kobiet w ciązy to 120, bardzo zaostrzona ale cóż

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natko gratulacje i baw się dobrze na grilku
mi też pozwoliła lekarka jeść grilowe - ale nie tłuste, czyli nie kiełbachę i nie karkówę inne mięska można
Dziekuję Mimo wszystko bawiłam się fatalnie Jadłam kiełbachę i wynik ok

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
jaki blok? i wlasnie wyczytalam ze platki z mlekiem rano nie ale po poludniu juz moze Aga jesc bo rano nie wolno laczyc czegos tam ale po poludniu juz tak
Ogólnie nie powinno się pić mleka, ewentualnie do kawy. A płatków to już w ogóle, chyba, że owsiane Ale ja np na mleko nie reaguję a Danika już tak, także trzeba obserwować i eksperymentować

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Torty....nie róbcie mi tu smaka.....

Któras miała problem z wynikami po glukozie? Jakie są zalecenia od lekarza??
Dostałam telefon ze szpitala ze wyniki nie są dobre i cukier za wysoko...za 1,5 tyg mam powtórne badanie. Naczytałam się w necie samych złych rzeczy...... Polski gin mnie uspokoił i spokojnie czekam na kolejne badanie ale póki co odstawiłam słodycze.....co jest dla mnie katorgą
Nie czytać Na tym etapie ciąży cukrzyca (i to faktycznie z wysokimi wynikami) grozi "jedynie" tym, że dziecko będzie albo za duże albo za małe.
Jest nas na wątku 3 i wszystkie dietujemy przede wszystkim Poczekaj co Ci powie lekarz, jak wyjdzie wynik powtórnego badania a narazie zakaz czytania i jak najmniej stresu

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
no właśnie przytulanko...
przy skracającej się szyjce jest chyba niewskazane, coo?
zresztą niedługo to chyba trzeba będzie całkowicie zaprzestać takowych "przytulanek"? napewno na miesiąc przed terminem, a może nawet i dwa.. podobnie jak z chodzeniem na basen... tak słyszałam
Mój gin powiedział, żeby nie szaleć w "tych sprawach" A dlaczego miesiąc przed terminem nie wolno ani basenu ani sexiku?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A moje dziecko ma czkawkę dzisiaj 3 raz, dziwne
Mój miał wczoraj 4 razy i nie mogę uwierzyć, ze dziecka to nie wkurza

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kobietki

mam kilka minutek do wyjścia na egzamin :strach-drzwi: kompletnie nic nie umiem, więc albo mnie jednak zwolni tak jak inne osoby z identyczną sytuacją ocenowo-obecnościową, albo wróce z pałą w indeksie i poprawka we wrześniu

Miłego dnia
Dasz radę mamuśka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 10:13   #4774
danika
Zakorzenienie

no i oczywiście nie pojechaliśmy nigdzie bo pogoda pod psem idziemy do moich rodziców na obiad, potem pewnie do koscioła popołudniu a tak to leżymy

Cytat:
hej kobietki

Miłego dnia
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jak ja nie cierpię imprez na których tylko ja jestem trzeźwa Męczarnia normalnie Do tego głośna muzyka i niewygodna ławka

też nie lubie takich imprez....na szczeście teraz w najbliższym towarzystwie 3 ciężarówki więc zawsze ktoś trzeźwy się znajdzie

Po 1h badasz cukier, w międzyczasie nic się nie je, jak wynik ok to ja sobie pozwalam właśnie na deser czyli jabłko albo jakieś inne owoce, albo jogurt naturalny

też tak robię wczoraj nawet sobie pozwoliłam kostkę gorzkiej czekolady bo miałam po obiedzie 90

Dziekuję Mimo wszystko bawiłam się fatalnie Jadłam kiełbachę i wynik ok

Mówisz? no to ja też nast razem sprobuje, chociaż i tak z grila najbardziej lubię warzywka i ryby więc to akurat dla mnie nie problem

Mój miał wczoraj 4 razy i nie mogę uwierzyć, ze dziecka to nie wkurza
moja też ma czkawki, najczęściej rano
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 10:59   #4775
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
hej kobietki

Miłego dnia
Trzymam kciuki

Natalka to mnie uspokoiłaś bo ja wczoraj też 3 czy 4 razy zaliczyłam.
Gdyby nie ta czkwka to pewnie bym oszalała bo Filip kopie tak rzadko i tak lekko że nie wiem o co chodzi No nic, muszę jakoś wypędzić tą panikę. Za dużo chyba ostatnio mam czasu na doszukiwanie się

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 11:19   #4776
agnieszka 0605
Zakorzenienie

hej kobitki -

acelinka - musi być dobrze z tym egzaminem!!

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a dopiero co pisałaś ze nie chcesz imprez i nikt Cie nie wyciągnie:D złośliwośc losu... a mozesz odmówić?
no właśnie!
teoretycznie pojechać i posiedzieć bym mogła, bo to bliska rodzina - ale wizja taty i jego os.tow. mnie zniechęca jakoś wole tego nie widzieć... zobacze co zobi moja sister (agata ) le raczej odmówie

Cytat:
o
[/COLOR]ej poszłyście sobie? tak bez pożegnania? to ja też lecę, moze jakis film będzie? dobranoc i buzka
ja znkinełam, b.przepraszam ale padł mi net ni z gruszki ni z pietruszki a potem pojechaliśmy na KAc Vegas - polecam! fajna komedia

Cytat:
No tak, ale gosia twierdzi ze za chwile bedzie ze mna to samo co z mloda mama z opowiesci jej znajomej wkurza mnie takie ocenianie ludzi ktorych sie tak naprawde nie zna i oczywiscie, ze po porodzie mamy do prawo do wypicia czegos, zjedzenia czegos mniej zdrowego czy po prostu odpoczynku od diety itd, itp-zadna z nas nie jest jakas alkoholiczka i nie zyje w patologii
luluś zgadzam się z Tobą i powiem szczerze, że też czytając to, co napisała gosia poczułam się głupio ale ja już kiedyś usłyszałam od gosi, że się niepotrzebnie irytuje, więc ZERO KOMENTARZA

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
no właśnie przytulanko...
przy skracającej się szyjce jest chyba niewskazane, coo?
zresztą niedługo to chyba trzeba będzie całkowicie zaprzestać takowych "przytulanek"? napewno na miesiąc przed terminem, a może nawet i dwa.. podobnie jak z chodzeniem na basen... tak słyszałam
PRZYTULANKO? A co to? z naszymi szyjkami to nic a nic! Ja na basen też nie chodze i nad morzem nie korzystałam - wole nie ryzykować. Zaraz usłyszę pewnie, że nic się nie dzieje od basenu, ale ja wole dmuchć na zimne w razie infekcji -

Na 13 grill u teściów, mężol robi śniadanie, potem lekarz - trzymajcie kciuki!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 11:34   #4777
luii
Zadomowienie

Cytat:

ja mam od wczoraj czytam neta no i tak jak piszesz zero słodyczy, co jest dla mnie jak dla Ciebie katorgą. Ale damy rade!!
A co konkretnie lekarz ci powiedział?

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
moje miało do tej pory raz albo inaczej ja tylko raz wyczułam, że ma
bo to śmieszne uczucie jak tak rytmicznie puka, ale 3 raz w ciągu dnia... hm... nie wiem, nie znam się...

moje za to cały dzień mnie dzisiaj boksuje, mogłabym na palcach policzyć kiedy się nie wierciło... mam nadzieję, że chociaż pospać da w nocy
Ja czułam raz jakies 3 tyg temu i dziś rano po raz drugi

Thelilah o ile dobrze kojarze to mieszkasz w ie tak?
Załatwiałaś już maternity leave? Jak to działa...wysyła sie poprostu wypełniony formularz listem?

Cytat:
hej kobietki

Miłego dnia
Powodzenia

Cytat:
Nie czytać Na tym etapie ciąży cukrzyca (i to faktycznie z wysokimi wynikami) grozi "jedynie" tym, że dziecko będzie albo za duże albo za małe.
Jest nas na wątku 3 i wszystkie dietujemy przede wszystkim Poczekaj co Ci powie lekarz, jak wyjdzie wynik powtórnego badania a narazie zakaz czytania i jak najmniej stresu

Dasz radę mamuśka
Ja narazie nie dietuję tzn sama odstawiłam sobie słodycze....ale lekarz mówił ze narazie nie mam nic robić tylko czekać na wyniki.....wtedy dopiero bedzie decyzja......

Trochę sie tego obawiam bo mieszkam w ie i mam duże obiekcje odnoście tutejszej opieki medycznej....

Gdybyś mogła napisac jak wygląda to u ciebie? Czego wystrzegac sie najbardziej......

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 11:36   #4778
agnieszka 0605
Zakorzenienie

luii - dziś mam wizytę

Stary 2011-06-19, 11:43   #4779
luii
Zadomowienie

Cytat:
luii - dziś mam wizytę
To czekam z niecierpliwością na informacje. Zajrze wieczorem jak wróce z pracy...
Powodzenia

Stary 2011-06-19, 11:47   #4780
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Odnosząc się do pierwszej części .... Szczerze ? Jak zobaczyłam twoje mini poematy to też się lekko zniechęciłam i nawet nie czytałam Ja to lubię zwięźle i na temat więc pewnie też oceniłabym wyżej wątki w których jest mniej ale ciekawie i zabawnie.
Oczywiście nie miej tego za złe, może to będzie dla ciebie jakaś wskazówka i pomniejszenie żalu do wizażanek
rozumiem że pisarką najlepszą nie jestem, nie mam pamiętnika przy sobie bo bym mogła wychwycić i napisać ciekawsze zdarzenie i ładniej a tak z marszu to trochę mi ciężko. Ale powiedz sama czy ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=538099 czy ten https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=538209 jest fajniejszy choćby od wątku gosi w którym są nie tylko wspomnienia ale ciekawe zdjęcia? a mają wyższą notę. Ciekawi mnie jak te głosy będą jeszcze liczone ale przecież w rogu w ocenie wątku jest średnia głosów więc taką średnia będą wyciągać

Tak w temacie mój maluch w nocy skopał tż ja spałam, mąż trzymał dłoń na brzuszku i podobno dzidziuś tak mocno kopał rano wstałam siku to akrobacje robiło moje dziecko i później też jak wstałam już
strasznie podrażniłam sobie podniebienie i muszę jeść "płynne" jedzenie, najlepsza jest kaszka jak na razie
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:03   #4781
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Na 13 grill u teściów, mężol robi śniadanie, potem lekarz - trzymajcie kciuki!!
no to miłego grilka a potem za wizytę

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
rozumiem że pisarką najlepszą nie jestem, nie mam pamiętnika przy sobie bo bym mogła wychwycić i napisać ciekawsze zdarzenie i ładniej a tak z marszu to trochę mi ciężko. Ale powiedz sama czy ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=538099 czy ten https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=538209 jest fajniejszy choćby od wątku gosi w którym są nie tylko wspomnienia ale ciekawe zdjęcia? a mają wyższą notę. Ciekawi mnie jak te głosy będą jeszcze liczone ale przecież w rogu w ocenie wątku jest średnia głosów więc taką średnia będą wyciągać
ale przecież wiadomo, że takie konkursy, w których jest głosowanie internautów, nigdy nie są obiektywne. Zawsze każdy prosi swoich znajomych o klikanie - i ten, kto ma więcej znajomych ma więcej głosów, nawet jeśli jego praca jest gorsza. Obiektywne (w miarę) są konkursy oceniane przez niezależne jury
Także nie przejmuj się tym nadmiernie, bo tylko będzie ci przykro
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:06   #4782
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Thelilah o ile dobrze kojarze to mieszkasz w ie tak?
Załatwiałaś już maternity leave? Jak to działa...wysyła sie poprostu wypełniony formularz listem?
ja swój mb wypełniłam jakoś po 25tc, tak mi doradziła moja gp, bo na ostatniej wizycie pytała czy już wypełniałam. wypełniony odniosłam do pracodawcy i oni już za mnie wysyłają dalej. tylko tyle
a ja myślałam, że tylko kellysss z "moich" stron jest

Cytat:
widziałam wątek gosi, faktycznie bez porównania...
ja powiem szczerze, ze nigdy nie biorę udziału w konkursach na klikanie, bo zawsze jest tak, że nikt nie klika z tego powodu, z którego powinien czyli, ze mu się coś podoba.

tutaj to jest na zasadzie kliknij mi ja kliknę tobie <nawet nie czytając tego co ktoś napisał>, a że takich "klikaczy" jest tutaj masa to później nie ma się co dziwić, ze dziwne historie wygrywają...
mimo wszystko trzymam kciuki za nasze mamy startujące w wakacyjnym konkursie
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:07   #4783
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Te co podalas rzeczywiscie kiepiskie sa Od siebie dodam, ze lepiej by bylo jakbys tekst podzielila na akapity, duzo latwiej sie wtedy czyta, taki ciag tekstu bez przerw rzeczywiscie troche zniecheca do czytania nawet jesli jest wysmienity. Ja niestety nie przebrnelam

Wczoraj mielismy bardzo aktywny dzien, pojechalismy na zakupy i zeszlo nam prawie 3h na lazeniu, po poludniu zamierzalam wylegiwac sie na kanapie, a tu zadzwonil brat meza, ze wybieraja sie z rodzinka na basen w kompleksie gdzie ich kuzyn ma apartament, wiec postanowilam skorzystac i rzeczywiscie bylo swietnie, sama chcialabym miec jakies male letnie mieszkanko w takim miejscu - 2 duze baseny, kilka malych dla dzieci, do tego pelno "publicznych" zabawet takich jak pilki, materace, jakies zjezdzalnie, rowerki, duza dmuchana zjezdzalnia do basenu dla doroslych (niestety nie dla mnie, bo za mocno odbija i balabym sie o malenstwo) dmuchany palac dla dzieciakow, normalnie zyc nie umierac

Dobrze, ze chociaz kuzyna maja na tyle fajnego, ze mozna skorzystac pod jego nieobecnosc

Dzisiaj juz gorzej, bo planowalismy wybrac sie tam na caly dzien, a tu wczoraj wieczorem telefon, ze malz musi koniecznie jechac do innego miasta no i na razie dupa, bo nie umowilismy sie na zadna konkretna godzine i w sumie nie wiem czy ktos o mnie pomysli i mnie przygarnie zeby pojechac na te baseny

No i moje malenstwo tez wczoraj malo ruchliwe bylo, mam wrazenie ze ostatnio uaktywnia sie bardziej tylko jak leze, dzisiaj od rana leze sobie i was nadrabiam to slicznie skopalo mamusie, a tak to weekendy chyba przesypia
Stary 2011-06-19, 12:19   #4784
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja swój mb wypełniłam jakoś po 25tc, tak mi doradziła moja gp, bo na ostatniej wizycie pytała czy już wypełniałam. wypełniony odniosłam do pracodawcy i oni już za mnie wysyłają dalej. tylko tyle
a ja myślałam, że tylko kellysss z "moich" stron jest

A widzisz nie tylko Kellys.....jeszcze ja
Ciekawe czy tak to wszedzie działa....bo ja chcialam najpierw zostawić w pracy (bo ksiegowa jest raz na 2 tyg) a potem pójść do GP. Dopytam dziś....
Dostałaś jakis list zwrotny z potwierzdeniem ze dokumenty dotarły? Kiedy idizesz na macieżyński 2 tyg przed terminem czy wczesniej?? Bo mnie przeraza mysl ze do 38tc mam pracować.....a zdrugiej strony szkoda brac ten urlop wczesniej......bo wtedy wczesniej trzeba bedzie do pracy wrócić....

Stary 2011-06-19, 12:20   #4785
agnieszka 0605
Zakorzenienie

luii danika - dzięki za kciuki

Stary 2011-06-19, 12:21   #4786
kapka
Zadomowienie

Cytat:
kapka najważniejszy zakup za nami Ale dzisiaj jak oglądałam butelki to zwątpiłam. Czym się kierujecie przy kupnie butelek?
Butelka antykolkowa z atestami - mi to wystarczy.Na początek mam zamiar kupić 2 butelki po 125ml- jedna na mleko(w razie "W"gdy popękają mi sutki i nie dam rady karmić ) a drugą na herbatke .

Cytat:
a u mnie po odstawieniu luteiny znów skurcze

Cytat:
Takie regularne puknięcia delikatne. W jednym miejscu, ok. 5 minut. Wydaje mi się, że to czkawka ponieważ to już nie pierwszy raz a jest to za delikatne jak na kopniaczki i zbyt regularne. Poza tym przeważnie o tych samych porach. I tż to rzadko kiedy pod ręką czuje.

A może maciczka robi sobie ćwiczenia?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Tak? To się bidulek pomęczy chyba, bo coś często tą czkawę ma.
moje też ma często czkawke-tak jak napisałaś, regularne puknięcia trwające pare minut

Cytat:
Mam nadz bo kiedys jak robilam ciasto (ale nie babke) to po prostu splynelo, TŻ sie smial i pytal: komu nalac?"
mam tak samonawet z opakowania mi nie zawsze wychodzą, dlatego pieke tylko 4 razy do roku

Cytat:

Ciasteczka orkiszowe? a co to jest? przepraszam, zebys nie odebrala tego jako sarkazm z mojej strony, po prostu nigdy nie slyszalam, a jak jest slodkie i pyszne i latwe to chce przepis

Słyszałam o takich ale nigdy nie próbowałam, więc chętnie kiedyś wypróbuje-jak nie za trudny przepis

Ja tez chce na impreze, ostatni raz bylam jakos w styczniu zanim sie dowiedzialam o dzidzi a nie nalezalam nigdy do typu domatorek wiec w ogole jest masakra, ehhhh tak wlasnie za mna zaczal chodzic drineczek-wodeczka z red bullkiem..
..ja też czasami mam ochote na alko, jeszcze jak wieczorem mój TŻ siedzi na ławce ze schłodzonym browarkiem..tylko ze wtedy najchętniej napiłabym się domowego malibu lub białego winka

Cytat:
ja mam jutro 80-te urodziny dziadka. Też nie będzie to najfajniejsza impreza ale za to zamowiłam super tort - kwadratowy, na wierzchu zielony (niby trawka), a na nim z marcepanu specjalnie dla nas ulepiony opalony, gruby staruszek na leżaczku
wklej zdjęcie torciku, jak bedziesz miała

Cytat:
hej kobietki

Miłego dnia
trzymam kciuki

Agusia-za wizyte

Pogoda dzisiaj do doopy, samopoczucie wcale nie lepsze..tyje niemiłosiernie już nie moge patrzeć na swoją pyzatą buzie w lusterku, a co najlepsze wcale się nie obżeram..jeszcze uświadomiłam sobie że tyle ważyłam i tyle mierzyłam pod koniec ciązy z córą co teraz w 29 tc.tylko że wage wyjściową miałam 55 a teraz 64kg..pocieszające:cojest :

dobra.pomarudziłam.

Dziewczyny jakie tabletki na ból gardła? Zatoki mnie łapły i gardełko, już 3 dzień się męcze a samo nie chce przejść

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-06-19 o 12:28
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:27   #4787
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakie tabletki na ból gardła? Zatoki mnie łapły i gardełko, już 3 dzień się męcze a samo nie chce przejść
tantum verde, płukanie wodą z solą i czosnek

Stary 2011-06-19, 12:32   #4788
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz nie tylko Kellys.....jeszcze ja
Ciekawe czy tak to wszedzie działa....bo ja chcialam najpierw zostawić w pracy (bo ksiegowa jest raz na 2 tyg) a potem pójść do GP. Dopytam dziś....
Dostałaś jakis list zwrotny z potwierzdeniem ze dokumenty dotarły? Kiedy idizesz na macieżyński 2 tyg przed terminem czy wczesniej?? Bo mnie przeraza mysl ze do 38tc mam pracować.....a zdrugiej strony szkoda brac ten urlop wczesniej......bo wtedy wczesniej trzeba bedzie do pracy wrócić....
Powiem Ci tak, nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie jeszcze kiedyś chcieli potwierdzenia od lekarza, że jest się w ciąży. Wypełniony wcześniej wniosek o mb przez lekarza jest tego od razu potwierdzeniem, więc ja najpierw zaniosłam do gp a później do pracy. Rób tak jak Ci łatwiej. Jeśli będziesz sama wysyłała to na wniosku jak dobrze pamiętam był podany adres na który trzeba wysłać. Nic jeszcze nie dostałam. Nadal czekam na decyzję.
U mnie sytuacja trochę inna. Ja już jestem na zwolnieniu lekarskim. O macierzyński pisałam 2tyg przed planowanym terminem

kapka, przepis na ciastka orkiszowe jest naprawdę łatwy, wrzucę wieczorem. ciasteczka są pycha. można je robić na różne sposoby z kakao, z cynamonem, z migdałami, z wiórkami kokosowymi itd można tylko z dżemem i też są mniam.

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2011-06-19 o 12:35
Stary 2011-06-19, 12:33   #4789
kapka
Zadomowienie

Aguś dziekuje zakupie tantum verde.
Uciekam robić obiad.... a taka słaba jestem i mi co chwile słabo:/ niech ten dzień się szybko skończy.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:33   #4790
cotynato
Zakorzenienie

Ja sama brałam udział w konkursie na wizażu, wygrałam depilator- i nie prosiłam znajomych o głosy Co prawda byłam na wątku zakupowym gdzie dużo plotkowałyśmy i pewnie dziewczyny tam dawały mnie wysokie noty, ale mimo to wizaż to ogromny portal i potrzeba też głosów osób zupełnie w to nie zaangażowanych i oceniających na podstawie walorów artystycznych.

W każdym razie oczywiście w tych konkursach ma jakiś wpływ to że kogoś się zna z widzenia chociażby na wątkach, znajomości i wiele innych poza walorami artystycznymi.

Ja w ogóle nawet nie chodzę po tych wątkach bo niestety jakoś średnio mnie kręci czytanie o czyichś wakacjach .

Mucka i nie bądź zła o to co napisałam. Po prostu mówię jak to wygląda od strony postronnego obserwatora.

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 12:35   #4791
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane dopiero wstalam, zasnelam o 6 i widze ze pogoda jest masakryczna, wieje, pada i jest paskudnie a TŻ na zawodach kolo Zielonej G
Agus trzymam mocno kciuki za wizyte
Stary 2011-06-19, 12:37   #4792
cotynato
Zakorzenienie

Kapka, wchodź pod kołdrę ( jak masz pogodę taką jak u mnie to aż się chce tam siedzieć). Wciskaj nogi w skarpety, bo to od nich zatoki ciągną często. Rób cherbatę z malinkami i cytrynką i cholinex. Na zatoki wywar z ziemniaków lub ziół - z tego co pamiętam majeranek.. ogólnie jakieś wywary wciągane pod ręcznikiem powinny pomóc- chociaż chwilowo. Ja z zatokami mam często problemy i mi to pomaga.

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 12:40   #4793
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
moja też ma czkawki, najczęściej rano
Była kuzynka tż, za kierowcę ale jakoś średnio się z nią potrafię dogadać
A powiedz mi korzystasz z czegoś takiego jak tabela indeksu glikemicznego? Np. TAKA, tam są podane produkty, które podnoszą cukier najmniej, średnio i najbardziej, jak dla mnie spore ułatwienie jak mam ochotę coś przekąsić
Co do kiełbasy z grilla to sama byłam zdziwiona, że wyniki są poniżej 100 i jestem konkretnie najedzona

Cytat:
Trzymam kciuki

Natalka to mnie uspokoiłaś bo ja wczoraj też 3 czy 4 razy zaliczyłam.
Gdyby nie ta czkwka to pewnie bym oszalała bo Filip kopie tak rzadko i tak lekko że nie wiem o co chodzi No nic, muszę jakoś wypędzić tą panikę. Za dużo chyba ostatnio mam czasu na doszukiwanie się
Mój też jakby spokojniejszy ostatnimi czasy, głównie odczuwam jak się przesuwa i przeciąga tak spokojnie, kopniaki jakoś coraz rzadziej Może ma już za mało miejsca na kopanie Ale czkawka też mnie uspokaja

Cytat:
Ja narazie nie dietuję tzn sama odstawiłam sobie słodycze....ale lekarz mówił ze narazie nie mam nic robić tylko czekać na wyniki.....wtedy dopiero bedzie decyzja......

Trochę sie tego obawiam bo mieszkam w ie i mam duże obiekcje odnoście tutejszej opieki medycznej....

Gdybyś mogła napisac jak wygląda to u ciebie? Czego wystrzegac sie najbardziej......
Same słodycze to już dużo Do tego jeszcze pszenne rzeczy bym odstawiła a zamiast tego dużo warzyw - oprócz gotowanej marchewki i buraków wszystko bez ograniczeń Zero coli i innych słodkich napoi.
Każdy organizm reaguje inaczej na to samo, więc ciężko powiedzieć czego akurat masz się wystrzegać
Z tego co słyszałam to u nas bardzo ostro do tego podchodzą, czasami aż za bardzo. Nie stresuj się Jeśli wynik nie jest wyższy niż 200mg/dl to jest nietolerancja glukozy a nie cukrzyca

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Butelka antykolkowa z atestami - mi to wystarczy.Na początek mam zamiar kupić 2 butelki po 125ml- jedna na mleko(w razie "W"gdy popękają mi sutki i nie dam rady karmić ) a drugą na herbatke .

Pogoda dzisiaj do doopy, samopoczucie wcale nie lepsze..tyje niemiłosiernie już nie moge patrzeć na swoją pyzatą buzie w lusterku, a co najlepsze wcale się nie obżeram..jeszcze uświadomiłam sobie że tyle ważyłam i tyle mierzyłam pod koniec ciązy z córą co teraz w 29 tc.tylko że wage wyjściową miałam 55 a teraz 64kg..pocieszające:cojest :

dobra.pomarudziłam.

Czyli Avent albo Tomme Tippee ? Też chcę 2 butelki
Ee na pewno nie jest tak źle z wagą jak Ci się wydaje Jest znaczna różnica w początkowej wadze więc jakbyś zaczynała od tej samej to byłoby podobnie

A na gardło Tantum Verde

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-19, 12:41   #4794
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry kochane dopiero wstalam, zasnelam o 6 i widze ze pogoda jest masakryczna, wieje, pada i jest paskudnie a TŻ na zawodach kolo Zielonej G
Agus trzymam mocno kciuki za wizyte
Mój na meczu, podziwiam że chce mu się w taką pogodę biegać Ja mam okno uchylone i zamarzam

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 12:44   #4795
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Mój na meczu, podziwiam że chce mu się w taką pogodę biegać Ja mam okno uchylone i zamarzam
haha a ja to ogólnie podziwiam piłkarzy, że im się chce latać za piłką czy deszcz czy nie deszcz
Stary 2011-06-19, 12:45   #4796
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
luluś zgadzam się z Tobą i powiem szczerze, że też czytając to, co napisała gosia poczułam się głupio ale ja już kiedyś usłyszałam od gosi, że się niepotrzebnie irytuje, więc ZERO KOMENTARZA
Chyba powinnam zrezygnować z pisania tutaj dla dobra waszego i waszych dzieci, bo widzę, że to co czasem napisze kiepsko działa na wasz stan ducha i na pewno nie ma dobrego wpływu na maluszki, kiedy was stresuje. Postaram się częściej ugryźć w język nim coś napisze. Ale poczytajcie kubik, nie jesteście lepsze, tylko nie wszyscy mogą to zobaczyć.

mucka21 - nie przejmuj się
dziewczyny (niektóre) lubią jeździć po kimś, ale jak w ich stronę puści się choć by żart, to już jest wielka uraza.
Swoją drogą to zapraszam wszystkie do spróbowania swoich sił w konkursie, nim zaczną komentować. Ja np. jestem umysłem ścisłym i pisać ładnie nie potrafię. Rok przed matura miałam średnią 5.0 i 2 z polskiego. Za to lubię się dzielić z innymi tym co widziałam, choć wiem, że niektórzy odbierają to jako przechwałki. Nic na to nie poradzę - po prostu było mi dane zwiedzić kawałek świata i szkoda mi, że inni nie mają takich możliwości lub mają większe ode mnie, a wcale ich nie wykorzystują.

Cytat:
ale przecież wiadomo, że takie konkursy, w których jest głosowanie internautów, nigdy nie są obiektywne. Zawsze każdy prosi swoich znajomych o klikanie - i ten, kto ma więcej znajomych ma więcej głosów, nawet jeśli jego praca jest gorsza.
tu się nie zgodzę - nie można ujednolicać
dostałam w 2009 wyróżnienie w konkursie fotograficznym, gdzie głosować mogły tylko osoby które wystawiały własne prace i nie znałam tam nikogo. I przyznam, że samo wyróżnienie mimo braku nagrody było dużą satysfakcją, bo potem zrobione przeze mnie zdjęcie znalazło się w kalendarzu wśród 12 innych. Kalendarz będzie dla mnie pamiątką na zawsze. Lepiej robić coś, niż nie robić nic, bo na pewno się nie uda.

idę pisać dalej wspomnienia
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:45   #4797
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też jakby spokojniejszy ostatnimi czasy, głównie odczuwam jak się przesuwa i przeciąga tak spokojnie, kopniaki jakoś coraz rzadziej Może ma już za mało miejsca na kopanie Ale czkawka też mnie uspokaja
Serio? Jeju Natka jak ty mnie uspakajasz
Bo ja to od wczoraj po prostu siedzę i nasłuchuję i już myślałam że może się tak obrócił że kopie w środek (?) czy coś. Bo to wszystko jakieś takie przytłumione, delikatne... I rzadkie. Bez porównania z poprzednimi harcami
A gdzie te mocne kopniaki w żebra? No nic, już niedługo wizyta.

Natka a ty liczysz ruchy?

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 12:46   #4798
spray
KWC

Ale mam podły dzień. Chodzę wściekła, rzucam k..wami i co trochę popłakuję, właściwie z błahych powodów.

Cytat:
Napisane przez 19natka88
kapka najważniejszy zakup za nami Ale dzisiaj jak oglądałam butelki to zwątpiłam. Czym się kierujecie przy kupnie butelek?
http://www.dzieciowo.pl/2010/11/nuk-...e-butelek.html
Mój własny wniosek na podstawie tego testu: najlepiej kupić butelki Aventu, bo są ogólnodostępne, a sterylizatory do nich są tańsze niż FP.
Ja kupiłam 125ml FP i 125ml Aventu, ale na wyprawkowej liście z neta są jeszcze doradzane te duże pojemności. (2 szt.)

acelinko, już po egzaminie? Jak poszło?
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:53   #4799
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
mucka21 - nie przejmuj się
dziewczyny (niektóre) lubią jeździć po kimś, ale jak w ich stronę puści się choć by żart, to już jest wielka uraza.
Swoją drogą to zapraszam wszystkie do spróbowania swoich sił w konkursie, nim zaczną komentować. Ja np. jestem umysłem ścisłym i pisać ładnie nie potrafię. Rok przed matura miałam średnią 5.0 i 2 z polskiego. Za to lubię się dzielić z innymi tym co widziałam, choć wiem, że niektórzy odbierają to jako przechwałki. Nic na to nie poradzę - po prostu było mi dane zwiedzić kawałek świata i szkoda mi, że inni nie mają takich możliwości lub mają większe ode mnie, a wcale ich nie wykorzystują.
Gosia, mam wrażenie że piszesz też o mnie, jako że ja się wypowiadałam w kilku kwestiach związanych z tobą jak i teraz przy tym konkursie.
Sama teraz pokazujesz że w twoją stronę nie może paść złe słowo bo zaraz uraza, więc nie rozumiem dlaczego dziwisz się innym które reagują tak samo.

Niestety nie chcę być jedną z tych koleżanek, która da po znajomości głos a jednocześnie nawet tego nie przeczyta( w końcu jest i było to krytykowane chwilę temu) . Z drugiej strony uważam też że forum to miejsce do dyskusji a nie wzajemnej adoracji i cieszę się, że mogę swobodnie wyrażać swoje zdanie i że pojawiają się jakieś dyskusje w których nie wszystkie się ze sobą zgadzamy i w których potrafimy jednak wybrać szczerość a nie lizanie sobie.. i mimo wszystko lubić się dalej i nie tworzyć konfliktów.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ale mam podły dzień. Chodzę wściekła, rzucam k..wami i co trochę popłakuję, właściwie z błahych powodów.

Mój własny wniosek na podstawie tego testu: najlepiej kupić butelki Aventu, bo są ogólnodostępne, a sterylizatory do nich są tańsze niż FP.
Ja kupiłam 125ml FP i 125ml Aventu, ale na wyprawkowej liście z neta są jeszcze doradzane te duże pojemności. (2 szt.)

Wydrukowałam tę listę , ale co do niej zajrzę to jestem zmasakrowana ilością tego wszystkiego Ja aktualnie mam te dwie mniejsze 125ml i myślę że większe dokupię jak będzie potrzeba.

U, nie lubię takich dni. Ostatnio też je miewam i wtedy jak na złość wszystko leci z rąk jakby już sam nastrój nie wkurzał człowieka wystarczająco mocno

Wymianka.
Stary 2011-06-19, 12:54   #4800
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Jeju Natka jak ty mnie uspakajasz
Bo ja to od wczoraj po prostu siedzę i nasłuchuję i już myślałam że może się tak obrócił że kopie w środek (?) czy coś. Bo to wszystko jakieś takie przytłumione, delikatne... I rzadkie. Bez porównania z poprzednimi harcami
A gdzie te mocne kopniaki w żebra? No nic, już niedługo wizyta.

Natka a ty liczysz ruchy?
Serio, serio Moim zdaniem już nie ma miejsca i tyle, bo jak inaczej to wytłumaczyć Ja mam jutro wizytę
Nie liczę ruchów bo czytałam, że to się zaleca przede wszystkim przy ciążach zagrożonych wcześniejszym porodem, ginek też nie mówił nic o liczeniu ruchów a pewnie bym się niepotrzebnie denerwowała.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

dziękuję za artykuł Też myślałam o avencie, bo do tej pory była mi jedyną znaną firmą butelkową. A sterylizator trzeba?

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości