|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() jusztyska za dowód i za pozostałe sprawyWczoraj byliśmy na spowiedzi. Nie wiem czy wiszą już nasze zapowiedzi. idę zaraz biegać |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam srebrnych tak jak chciałam, znalazłam jedne dość fajne z tym że kolor był ciemniejszy niż chciałam... znalazłam inne jaśniejsze ale miały wysoki obcas i wiedziałam że to na moich stopach nie zda egzaminu
byłam już trochę zrezygnowana i jednak szłam poszukać tych które były pierwsze no i znalazłam te które kupiłam
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładne buciki tylko nie dla mnie, bo ja bym je pogubiła w tańcu
|
|
#904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładne! i obcas nie jest wysoki 4 cm? ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
a szkoda, bo uwielbiam buciki bez zapięć ![]() ale każda z nas ma inną stopę i na pewno wie w jakich butkach będzie się jej dobrze tańczyło
|
||
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak kupuję to tylko takie i nie gubię na szczęście, tylko jedne satynowe po chyba 5 już weselu tak się rozeszły że mi momentami spadały no ale były już tak zniszczone i obdarte po tym weselu że poszły do kosza
|
|
#906 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sa sliczne i napewno wygodne
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
My już mamy prawie wszystkie zaproszenia rozdane, zostało kilka, ale równocześnie przybyło odmów. I teraz sami nie wiemy co robić bo musimy mieć 100 osób bo takai wymóg sali. Nie wiemy czy dopraszać kogos czy jednak czekac do końca na potwierdzenia (14.07) i dopiero wtedy decydować. Ale czy to nie zapóźno dopraszać miesiąc przed weselem?
No i to pociąga kolejny problem, gdyż zdecydowaliśmy wspólnie z częścia rodziny Tż która przyjeżdża ze Śląska że maja nocleg w hotelu zapewniony, ale nie wiem co z resztą gości (sąsiedzi z wioski). Ja nie bardzo chciałabym ich nocować natomiast Tż twierdzi że koszt transportu tych kikunastu osób będzie większy niż noclegi w hotelu. Poza tym ja uważam że nie każdy będzie chciał zostac w hotelu i wolałby wrócic nad ranem do domu. Sama nie wiem??? Moje zapowiedzi już zdjęte z tablicy, Tż też przeczytane, chociaż ksiądz czytał tylko dwie. Nie wiem czy too u Niego tylko taki zwyczaj czy wogóle teraz tak jest??
|
#908 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja uwielbiam sobie przeliczac wlasnie na tygodnie![]() W piatek bedzie juz tylko 7 tyg, ale ja licze, ze jeszcze mniej,bo za 5 tyg juz bedziemy jechac do Polski Cytat:
bo dla rodzica to juz inna historia. Kolezanka ma 2, jedno ma 2,5 roczku, drugie niecaly roczek. Oj, poczatki byly naprawde ciezkie. Nie wiem, czy bym sie zdecydowala - chyba, ze mialabym kogos do pomocy,np mame czy tesciowa![]() A czas naprawde leci jak zwariowany. Ciesze sie, ze juz zaraz bedzie moj wymarzony slub, ale z drugiej strony.....tak jak mowisz - juz bedzie po wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
za butki. Sa cudne
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
nynka87
za butyOstatnio podczytuje, któraś z was wpisała, że jeszcze 10 tygodni do 27.08 aż spojrzałam w kalendarz i nie chce się wierzyć, szybko zleci. My z TŻ musimy się zmobilizować w wybrać do spowiedzi. Po waszych postach o tubach stwierdziłam, że my też zamówimy ![]() Dziewczyny mam pytanie decydujecie się na figurkę na tort? Bo ja się właśnie zastanawiam, zwykłe (te tańsze) mi się nie podobają a na droższe szkoda pieniędzy. Jak przeglądałam zdjęcie zauważyłam, że części młodych przy zdobnym torcie rezygnuje z figurki. Jak będzie u was? |
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na razie mamy zamówiony tort bez figurki.Mi się najbardziej podobają figurki z tej stronki => http://doye.art.pl bo te tańsze figurki z allegro i te co mi proponowali w cukierni (figurka za 22 czy 25 zł) nie podobają mi się |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony, może ktoś marzył zawsze o takiej figurce i stratą kasy będzie dla niego kupowanie tub z płatkami tak czy inaczej, u nas figurki nie będzie
|
|
|
|
|
#913 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, kciuki się bardzo u księdza przydadzą
Brawo za dwa miesiące, u nas już za tydzień tyle będzie ![]() Cytat:
W końcu macie ten dowód Cytat:
Bukiecik faktycznie baaardzo odważny (jak dla mnie) Dziękuję za linka Cytat:
. Butki śliczne Cytat:
Będziemy mieć dekorację z kwiatów. Byliśmy dziś w hurtowni alkoholi i dostaliśmy cennik Chyba zdecydujemy się na Stocka za 19.21 zł albo na Stumbrassa za 22.95 I zrobiłam sobie zdjęcia do dyplomu, o dziwo wyszły ładnie A teraz będę psychicznie przygotowywać się na wizytę u księdza
|
|
#914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pewnie oststecznie zdecyduję się na taki kształt tylko w bordowym kolorze ![]() Cytat:
![]() a jak daleko macie z sali do miejsca zamieszkania tych kilkunastu gości? od nas z sali jest ok 35 - 40 km do miejscowości TŻ i będzie transport dla tych osób
|
||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas jest 80 km więc troche daleko. Dla rodziny która przyjeżdża ze Śląska i znajomych z Krakowa mamy noclegi w hotelu. Moja rodzinka ma blisko więc wraca do siebie, tylko te parę osób nie wiadomo co robić.
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja spory ruch i mimo, że kontakt ok, to cały czas nie mogę otrzymać ostatecznego opisu figurki i wyceny![]() Zapomniałam powiedzieć, że podróż poślubna zaklepana. Jedziemy na Thassos ![]() Dzwoniłam dziś w sprawie mojej suknii i będzie ok. 10 lipca dopiero. Heh, miałam nadzieję, że "na początku lipca" oznacza 1 lipca ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Ten kształt bordowego nie za bardzo, ale za to jasnego - piękny. Myślę, że taki będzie super. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą - Ty jesteś drobna - nie wolałabyś mieć mniejszych róż? |
|
|
|
|
#918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak długo już czekasz i jaki jest przewidziany czas oczekiwania ?? Cytat:
![]() my na razie nie myślimy o podróży poślubnej... Cytat:
![]() --- moja suknia od tygodnia wisi już w domu, bo niestety musiałam ją już odebrać z salonu, mimo że panie przy zamawianiu mówiły, że mogę odebrać kilka dni przed ślubem wrr
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-06-20 o 17:29 |
|||
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie tak w pracy się zorientowałam, że jeszcze tylko 2 miesiące
Dzisiaj przyszły nam poprawione zaproszenia, nareszcie są takie jak chcieliśmy więc ruszamy w końcu z rozdawaniem ![]() nynka87, bardzo ładne te buciki ![]() aga-6, w sumie to też nawet się nie zastanawialiśmy nad figurką, ale trzeba będzie przemyśleć sprawę ![]() blueberry88, ale super z tą podróżą ![]() My też chcieliśmy gdzieś pojechać, ale na razie wychodzi na to, że nigdzie nie pojedziemy przez moją zakichaną pracę tak mi się pokomplikowało, że nie wiadomo jak będzie z urlopem, a jeszce w sierpniu ma nas inna firma przejąć, więc umowa od początku i wychodzi na to, że tylko 2 dni urlopu okolicznościowego będę miała ![]()
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 26 kwietnia wysłałam im już po konsultacji telefonicznej dokładny opis figurki... Mieli wtedy sporo pracy, więc umówiliśmy się, że odezwę się w czerwcu i do końca czerwca będzie zrobiona. Jednakże miałam jeszcze dostać opis ich zmian w mojej wizji - ponieważ kilka rzeczy, które zaproponowałam okazały się być wg nich niewarte swojej ceny. Dzwoniłam w czerwcu dwa-trzy razy i pani niby zapisała, że do końca czerwca ma być zrobione, ale nadal nie wiem dokładnie jak to będzie wyglądać i za ile to zrobią... Dwa tygodnie temu mówiła, że odpisze po niedzieli, a z zeszłym tygodniu, że do końca tygodnia. Tydzień minął. Heh, zrezygnowałabym z nich, jak mnie tak zlewają, ale nie znalazłam lepszej alternatywy. Cytat:
![]() TŻ ma z głowy - bardzo mu to ciążyło - ciężko wybrać ![]() za miesięcznice przedślubne![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- A jeszcze a propos pracy i podróży, to może się okazać, że wyznaczą mi w ostatnim tygodniu sierpnia egzamin na wyższy stopień awansu zawodowego |
||
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obyś szybko dostała info i figurka przyszła na czas ![]() zapomniałam jeszcze zapytać: planujesz potem zostawić sobie tą figurkę na pamiątkę ?? ![]() a dużo płacicie ? jedziecie na 1 czy 2 tyg ? Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-06-20 o 18:30 |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że zaklepana u nas jeszcze nie wiadomo czy w ogole będzie ![]() a co do bukietu, to on sam w sobie będzie niewielki (jeśli zdecyduję się właśnie na ten kształt), więc mam nadzieje, że będzie ok ale to jeszcze pogadam z panią, która będzie mi ten bukiecik robiła ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- aaa, ile dawaliście na zapowiedzi? 100 zł chyba wystarczająco? |
||
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki - będę próbowac mimo pewnego uporu firmy![]() Jedziemy na 9 nocy 1199zł ze śniadaniem w formie bufetu szwedzkiego i przejazd autobusikiem. Do tego trzeba doliczyć 10 euro za prom na osobę w dwie strony.Cytat:
Warto popytać kwiaciarkę - panie mają doświadczenie jak nikt inny
|
||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też nie, nie cierpię zapinanych wokół kostki. Wg mnie w takich bez zapięć noga o wiele lepiej wygląda. My nie będziemy mieć figurki U nas 50 zł |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
ciesz się że Wam się podobają
Cytat:
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka ze studiów właśnie wrzuciła foto swoje fotki ze ślubu, miała taki bukiet - sorki musiałam zdjęcie trochę poobcinać - chyba nawet trochę podobny do tego 2
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BRAWO dla Pani "z okienka" za terminową realizację ![]() Cytat:
![]() my jeszcze nie daliśmy ale ksiądz powiedział, że 50zł |
||
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blueberry88 - jak ja Ci zazdroszczę! U nas nawet nie wiadomo, czy Łoś będzie miał pracę, a co za tym idzie jakiekolwiek wolne podróż to my sobie urządzimy chyba dookoła bloku ![]() Ja już po przymiarce, jak na razie mierzyłam sam szkielet, także nawet nie ma co fotografować :P ale kupiłam przy okazji majteczki białe (jedne figi i jedne bokserki), dwie pary butów (butocholiczka w końcu ze mnie ), stanik mega pushup. Byliśmy też w cateringu wypytać o szczegóły i już jesteśmy spokojni. Łoś jutro zanosi zapowiedzi, a ja wracam do pisania pracy.
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-06-20 o 21:31 |
||
|
|
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
? Bo nie wiem czy nie przegapiłam czasem? No ale niefajnie, że umówiłaś się na odbiór przed ślubem, a musiałaś wcześniej- przecież nie każdy ma gdzie suknię trzymać, nie wciśnie się jej do pełnej szafy, bo się pogniecie. Ale z drugiej strony masz pewność, że nikt jej nie będzie macał i co gorsza przymierzał w salonie, bo i takie przypadki się zdarzają. Także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ![]() A my już po wizycie u księdza ![]() Na zapowiedzi nic nie daliśmy, bo u nas się z księdzem rozliczamy dopiero po ślubie. paula, a Ty mi przypomniałaś, że jeszcze nie mam fig do ślubu
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-20 o 21:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

a już jutro będzie 1 miesiąc z przodu :P
za pozostałe sprawy

byłam już trochę zrezygnowana i jednak szłam poszukać tych które były pierwsze no i znalazłam te które kupiłam
jak kupuję to tylko takie i nie gubię na szczęście, tylko jedne satynowe po chyba 5 już weselu tak się rozeszły że mi momentami spadały no ale były już tak zniszczone i obdarte po tym weselu że poszły do kosza 
22.05.2008
14.08.2011

, na razie mamy zamówiony tort bez figurki.

tak mi się pokomplikowało, że nie wiadomo jak będzie z urlopem, a jeszce w sierpniu ma nas inna firma przejąć, więc umowa od początku i wychodzi na to, że tylko 2 dni urlopu okolicznościowego będę miała