|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Nas nie obowiązywał podział na teoretyczną, badawczą. Tzn niby szkoła ma takie wytyczne, ale naszego kierunku (nie wiem czy nie wszystkich podyplomowych) to nie dotyczyło więc forma pracy była dowolna.
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskoczona jestem, że w ogóle masz obronę pracy.Chyba moja podyplomówka jakaś dziwna była
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Ujawnili Wam promotorzy Wasze pytania?
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam sama ułożyć dwa
czekam na ich akceptację
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja raczej dziwna jest Chociaż z drugiej strony, u nas wysyłało się pracę mailem pomotorowi i był przypadek że koleżanka wysłała pracę o godzinię 20 a o 20:10 promotor jej odpisał - praca gotowa do wydruku Tak Jest opcja że ktoś z komisji może zadać pytanie jakieś, ale liczę na to że czasowo się nie wyrobimy bo najpierw prezentacja później dwa pytania ![]() Stresuję się. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Ja tak mniałam na mgr
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł
A trzecie dostaniesz z toku studiów czy tylko te dwa?Moja promotorka to taka wredotka trochę. Pozostali promotorzy w mojej grupie bez problemu dali albo pytania albo sami kazali układać. A my? Nie dość, że zawsze najszybciej wszystko oddawać, zawsze wszystkiego co najmniej 20 stron więcej to jeszcze pytań nie chciała dać. Kiedyś pojechałysmy do niej z przyjaciólką. Humor miała okropny, na wszystkich od progu się darła. Tak zagadywałyśmy, że w końcu podsunęłyśmy jej nasze spisy treści i sama zapytała czy takie i takie pytanie nam odpowiada. Niestety tylko my dwie dostałysmy pytania, cała reszta nie ma ![]() Trochę nie fair się czuję, ale sama nam powiedziała, że reszcie nic nie da (oczywiście nie wprost), bo ciągle musiała ich zaganiać do roboty i sami nic by nie zrobili. |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dodaja
z tego co wiem to dwa losuję z 15 czyli z tych co dotyczą toku studiów, a 1 z pracy
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sikoreczka a Ty chyba też teraz konczyłaś? Kiedy się bronisz? |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od rana mam fatalny humor .... pokłóciłam się dość poważnie TŻ i nawet chwilowo nie noszę pierścionka boję się powrotu tż z pracy ...
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę się zebrać do projektów, trochę tą jutrzejszą rozmową się stresuje.
U nas obrony trwały od 45 min do ponad godz. Najpierw 10 min prezentacja pracy, póżniej wałkowanie nt pracy przez przewodniczącego komisji, nie promotora. A póżniej jedno pytanie z ogólnych wydziałowych i jedno z kierunkowych I jak pomyślę,że jeszcze raz będę to przeżywać w lutym. Ale fajniejszy przewodniczący jest na magisterskich i mnie raczej lubi, bo przykladalam sie do jego przedmiotów. I chyba temat pracy mi teraz bardziej podpasuje.Trzymam kciuki dziewczyny za obrony, na pewno z 5 wyjdziecie ![]() Nadia co studiujesz jak można wiedzieć?? Ciekawe czy mi podyplomówki będzie chciało się robić, bo narazie mam dość studiów.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kash pewnie mial cicha nadzieje ze do niego wrocisz mi byly tez mowil jak sie z nim rozstawalam ze nikogo nie znajde ze on bedzie mial kogos lepszego niz ja i takie tam a teraz po 5 latach od rozwodu gadalismy pare razy owszem przyznaje ze dobrze ze sie rozstalismy ale i wspomina cos ze nikogo niemial ani niema od tamtej pory czyli cos w tym jest oj ale jakie on mi wiadomosci wtedy wysylal jaka zla jestem jeszcze przed sprawa w sadzie podszedl i prosil zebym w sadzie nie mowila ze to wysylal faceci a bardzo sie ciesze ze motylki u Ciebie goszcza i wogole ze jest cudnie ah co do zakupow .. pewnie ze dam rade juz nieraz tu zostawialam gdzies tz-a i lecialam na zakupy w samoobslugowym to wiadomo ze sobie poradze ale mi bardziej chodzi o zakupy ubraniowe a tu te babki to nawet jak znaja ang. to im sie czesto nie chce gadac z turystami po angielsku bo po prostu nie i koniec dam rade eh za jakies pol godziny musimy isc i tz juz niedobrze wyglada na sama mysl o dentyscie ciagle tylko powtarza ze juz chce miec to za soba i ze ma nadzieje ze ten bol szybko minie Cytat:
szkoda ze musze sie ograniczac co do wagi torby i co do kasy bo bym z checia poszalala moja szafa od dawna swieci pustkami co do pielegniarki to straszne strasznie dlugo ze wszystkim musicie czekac sluzba zdrowia w moim kochanym miescie stracila na wartosci jeszcze jak moi dziadkowie zyli a juz wogole przegieli jak nie wzieli tlenu dla babci ( ale za to tabletki w razie czego dla rodziny na uspokojenie ,,w razie jakby cos sie stalo z babcia " wzieli pewnie sie orientujesz jak krotka droga jest z niepodleglosci z pogotowia do niepodleglosci do pierwszych blokow gdzie byla ,,marzenka |' eh przyklady by mnozyc wiecznie niemieli kasy w tej sluzbie zdrowia na leki ( ciotka jako pielegniarka kiedys tam robila i szwagier jako sanitariusz ale sie wypisali z tej firmy ) , na zaplacenie za jakies zlecenia ( ojciec budowal nowa przychodnie to tez pamietam jak dlugo czekali zeby im wyplaty za to wplywaly ) no i wogole na miejsce w szpitalu czy koljce do specjalisty dawno to dla mnie przestalo sie nazywac sluzba zdrowia zycze wam zeby ta pielegniarka jak najszybciej sie znalazla |
||
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko sobie szybko wyjaśnicie. ![]() Cytat:
![]() A później mnie cholercia coś zaczęło nie wiadomo czemu strzykać z nadmiaru wolnego czasu w weekendy. Mam jednak nadzieję, że więcej się to nie powtórzy. Wprowadziłam sobie absolutny zakaz kolejnej podyplomówki, bo oczywiście na początku super ekstra, a później marudzę i już mi się średnio chce. Na miejscu jednak usiedzieć wyjątkowo nie mogę i mam plan od września/października zapisać się na angielski. Przydałoby się usystematyzować wiedzę i zrobię w końcu jakiś papier.
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bry ![]() Wyspałam się, a niedługo znowu do pracy... Ale za to w planach coraz wyraźniej klaruje się nasz wyjazd w góry. |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
To jest tylko jakby baza z tytułami, czytać ich tam nie można. Hmmm tak jak np. na stronie empiku, tylko że dodajesz je do swojej biblioteczki.
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(długo mi to zajęło) Dzięki
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
Ala to profesjonalny sprzęcior będziesz miała
Pochwal się zdjęciem, jak już go nabędziesz.Ijaa chyba u mnie będzie tak samo, niby narzekam, ale pęd na wiedzę mam Na razie celem jest znalezienie rozwijającej pracy. A marzeniem jest znajomość co najmniej 3 języków perfekt. Więc jak będzie kasa to w tym temacie się podszkole. Bo co do podyplomówek to nawet nie wiem z czym to się je i jak to wygląda![]() Sikoreczka co się stało?? Dopiero teraz zauważyłam,że coś poważnego się dzieje.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ambitnie Na jakim jesteś teraz etapie?Ja bym chciała angielskiego się douczyć, by władać nim biegle i odkąd pamiętam marzy mi się francuski - to raczej tak dla siebie, czyli stopień komunikatywny/średniozaawansowany myślę, że mnie zadowoli. Wszystko jednak w swoim czasie, bo znów sobie zaplanuję za dużo, a później będę marudzić. ![]() Od września inglisz, a później zobaczymy.
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę o tym teraz myśleć i rozmawiać , ale ... dawno nie było tak źle , TŻ sobie nagrabił i zobaczę jak będzie się zachowywał jak wróci po pracy ... do 5 nie spałam, oczy mam mega spuchnięte i najgorsze,że nie wiem co dalej ... zamiast śniadania zjadłam loda i całą czekoladę ... potrzebowałam poprawy humoru , jednak słabo podziałało
|
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby TZ poprawił się w Twoich oczachCytat:
|
||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja wróciłam z jednej pracy, na 15 do drugiej idę. U mnie na zmiane słońce i deszcz. A spać mi się chce niemiłosiernie. Kash cudownie słyszeć że jesteś szczęśliwa i masz TŻ . Mam nadzieje, ze to juz będzie to ![]() I bardzo się cieszc, że Dziadziuś czuje się lepiej Ijaa kobieto Ty się opamiętaj, bo jak nas będziesz odbierała w lipcu z dworca to mogą być problemy ze znalezieniem sie Chyba, że po prostu założymy, że podchodzimy do najseksowniejszej osoby na dworcu. ![]() Anastazja sama jestem częścią sluzby zdrowia i na prawde to co sie dzieje to jest koszmar. Kelpie też się zalogowałam na lubimyczytaći teraz przeglądam baze książek.
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy się wszystkie najseksowniejsze szukać nawzajem. A Kash to mocno będzie trzeba wypatrywać, bo ona serio znika (będzie bez twarzy i bez innych drobiazgów ![]() Dodaja też z TŻ dietkować zaczyna, to pewnie tak się skurczy, że będą mogły ze Snow na jedym fotelu w autobusie jechać. ![]() Ale wypasione drugie śniadanie zjadłam - wieśniak z pokruszoną kostką gorzkiej czekolady i wkrojoną nektarynką. Pycha to było. ![]() Ewidentnie nie mam dzisiaj powera na nic konstruktywnego - chociaż najpilniejsze rzeczy zrobiłam, więc... w ramach relaksu posprzątam w służbowych mailach (dużoooooo tego).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-06-20 o 13:25 |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam w biedronce. Tak dawno mnie tam nie było, że jak się rzuciłam na produkty to mi ledwie kasy starczyło
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Ty miałaś coś prędzej ułożone? Chętnie bym skorzystała z pomocy ![]() Ja po zastrzyku, byłam na poczcie, w lidlu i biedronce W biedronce są super saszetki zapachowe, pakowane po 3 sztuki, za 1,99![]() Do tego wzięłam rybkę, śledziki, pomidorki koktajlowe (1,99 za 0,5 kg), warzywa na patelnię, pastę do kanapek. W lidlu tuńczyk i mięsko mielone. Na obiad dziś kotlety mielone, fasolka szparagowa i pyrki dla teścia i tż
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, żyje ale ta ciągła zmiana pogody tak daje mi w kość, że padam. Zawroty głowy wracają i mam nadzieję, że znów się nie rozłożę
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam tofu, fete w kostkach, gotowe danie ryż z warzywami, jogurty, tortelini jedne z mozarella i pomidorami, a drugie ze szpinakiem i serem pleśniowym, serki do smarowania z cebulką i papryką, papryczki nadziwane serem kozim i słoik oliwek
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam w B. krewetki mrożone (jakoś nie porafię się zebrać z przyrządzeniem ich Teraz w B. są mega szklanki ![]() Sikoreczka Mam nadzieję że się ułoży Winko się chłodzi do naleśników
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Duże też są? Bo ja szklanki tylko małe widziałam
![]() Te papryczki są tylko do jutra więc chyba warto kupić
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2011-06-20 o 14:17 |
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwalę, pochwalę jeśli zakup się uda. sikoreczko Cytat:
Tu KLIK i KLIK znalazłam jeszcze inspiracje, może Wam się przyda. Wczoraj na obiad robiłam piersi faszerowane chudym białym serem. Bardzo smaczne wyszły.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

1 pytanie do części teoretycznej mojej pracy, jedno pytanie do częsci badawczej i jedno pytanie z toku studiów 

boję się powrotu tż z pracy ...
I jak pomyślę,że jeszcze raz będę to przeżywać w lutym. Ale fajniejszy przewodniczący jest na magisterskich i mnie raczej lubi, bo przykladalam sie do jego przedmiotów. I chyba temat pracy mi teraz bardziej podpasuje.
tez chyba sobie taką zanabędę ale chciałabym z taką kasą już w środku 

Żeby TZ poprawił się w Twoich oczach