Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1219 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 09:39   #36541
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Indios - ale urosły !! Ślicznie wyglądasz Ty i Twoje lokasy
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, czy Ty dzisiaj sie czasem nie bronisz, Kobieto??? Jeśli tak, to KCIUKASY za to!!!
Nie Prezentację każą mi robić, udajemy obronę żeby na prawdziwej lepiej wypaść i umieram z nerwów Boję się komisji, znam państwa i nie przepuszczą żeby się nie pośmiać np z przejęzyczenia
Jeszcze nie mam terminu prawdziwej obrony ale to już tuż tuż Dzięki za kciuki

Gagz - gdzie obiecane zdjęcia?? ;>

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:12   #36542
bernadka20
Wtajemniczenie

Maliniarka
Zgadzam się z Ajrisz. W bardzo szybkim tempie sie zmieniają Twoje falki :P
Aż zazdroszcze, bo u mnie bylo gorzej. Zniszczone po ciągłym 5-letnim prostowaniu i kąpieli rozjaśniającej...
Moje są zdrowe od niedawna jednak gdzie niegdzie jeszcze widze zniszczone końcówki, ale nie tak jak kiedyś :P
Pięknie się Twoje włosy błyszczą i wyglądają na bardzo mięciutkie w dotyku !!

Indios
Świetne Twe loki !! ))

DmkAnia
Każdy ma swoj zestaw
Mix kuchenny ? z żółtkiem o widzisz :P
Ja miksowalam jedynie oleje Oliwa z oliwek z Babydream i rycynowym plus olejek kokosowy :P Szalalam. Musze Ci powiedzieć, ze dawno nie olejowalam. :P Widzialam gdzies komentarz w tym temacie, ze nie powinno sie w okresie letnim olejowac :P

Ajrisz
Właśnie. !! Daj znać, kiedy dokładnie bedziesz mieć obronę to bedziemy wszystkie Trzymać za Ciebie !

Agatron77
Morelke to i ja lubię, ale jak Eloe napisała przy dłuzszym trzymaniu lepsze efekty
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:18   #36543
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Podaję Ci linka do photobloga TŻ

Jest on w podpisie, ale ja Ci znajdę z tym zdjęciem z avka
Jak będziesz chciała to razem z nim jest dodanych jeszcze kilka innych dobrych z tej samej serii TŻ wrzucił ich trochę i to od razu

http://www.photoblog.pl/radicalis/49056433

Opowiem wszystko jak będę mogła dłużej przysiąść

Dziękuję

Jak chcecie zobaczyć jedno z najnowszych zdjęć moich włosów to zapraszam tutaj:

http://www.photoblog.pl/radicalis/94283805
http://www.photoblog.pl/radicalis/94245621

Loki śliczne I Ty na zdjęciach super wyszłaś! Świetne fotki

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:04   #36544
agacie92
Raczkowanie

Cytat:

No piękne po prostu, cudowne masz włoski Indios Bravos , tylko pogratulować

Żeby trzy strony nadrabiać, a tylko jeden dzień mnie nie było??!! Skandał! (ł)
A ja dziś dłuższą chwilę musiałam stać na dworzu. W deszcz. BEZ PARASOLKI. Myślałam że będzie źle, natomiast jak wróciłam do domu, okazało się że na czole kręcioł mi się zrobił (hoho);D i inne też Nie napuszyły się, co im się często w lato zdarzało Rano tylko troszkę je poprawilam tym kremem z biedronki, na suche włosy sprawdza się jak nic innego, jest wspaniały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C360_2011-06-20 11-33-56.jpg (122,0 KB, 62 załadowań)

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:07   #36545
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość

A ja dziś dłuższą chwilę musiałam stać na dworzu. W deszcz. BEZ PARASOLKI. Myślałam że będzie źle, natomiast jak wróciłam do domu, okazało się że na czole kręcioł mi się zrobił (hoho);D i inne też Nie napuszyły się, co im się często w lato zdarzało Rano tylko troszkę je poprawilam tym kremem z biedronki, na suche włosy sprawdza się jak nic innego, jest wspaniały
Jaki zawadiacki loczuś

Stary 2011-06-20, 12:26   #36546
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Jaki zawadiacki loczuś
Zawadiacki dobre określenie;-) też mi się podoba tylko żeby reszta była taka sama...

Stary 2011-06-20, 12:32   #36547
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Zawadiacki dobre określenie;-) też mi się podoba tylko żeby reszta była taka sama...
Za lokiem nigdy nie trafisz...

Stary 2011-06-20, 12:33   #36548
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie do stałam z kopyta
Z poroża tez nie, jak wynika z opisu
Cytat:
Napisane przez czerwona1 Pokaż wiadomość
A ja jestem załamana stanem swoich włosów... wydaje mi się, że ostatnio nawet BD mi nie służy. W czasie mycia nim tworzą mi się po prostu 3 wielkie kołtuny
oprócz tego, że BD tak się zachowuje (tak się zachowają niemal wszystkie szampony pozbawione polimerów), warto wziąć pod uwagę sposób mycia. Jeśli nakładasz szampon na dłoń i potem pocierasz włosy, to masz gwarancję skołtunienia. By tego uniknąć, wymyślono metodę kubeczkową (w FAQ). Wówczas na włosy nakładasz już gotową pianę, zaś palcami masujesz delikatnie skalp. Włosy ugniatasz, by mieć pewność, że piana wszędzie dotarła. Potem płuczesz i nakładasz odżywkę.
Im delikatniej obchodzisz się z włosami, tym mniej splątań.
Cytat:
A tak na marginesie, jak sobie radzicie dziewczyny z nakładaniem tylu maseczek, olei itp. po kilka razy w tygodniu? Jakbym sama mieszkała, to bez problemu, ale tak chodzić cały czas z czepkiem na głowie przy TŻ, jak i tak rzadko się widzimy.. hm... Co prawda na moje brzydkie kołtuny też musi patrzeć, więc...
Całkowicie normalnie. Jeśli Ty sama nie masz z tym problemu, to on również nie będzie dostrzegał w tym nic dziwnego. A jeśli ma, to coś z nim nie tak i trzeba nauczyć.

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
a moze tak ranking najzabawniejszych i najglupszych pytan dot.naszych kreciolow???
To bysmy sie usmialy troche
Czemu nie? Choć to takie... złośliwe

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie podcinania włosów i odświeżania fryzury. Czy jeśli mam zupełnie nie rozdwojone końcówki to też powinnam podciąc? Czy mogę sobie darowac?
To jest kwestia - jak sama chcesz - higieny włosowej. Włosy rosną i potrzebują co 3, 4 miesiące odświeżenia dla zachowania kształtu fryzury.
poza tym nawet jeśli końcówki nie są rozdwojone, to i tak zwykle są cieńsze od całego włosa (uszkodzenia mechaniczne, ubytki łusek itp.). Moim zdaniem lepiej to wygląda, gdy to, co już podniszczone jest odcięte.

Cytat:
Z historyjek włosowych:
Mamo mamo popatrz jak mi się fajnie góra podkręciła.
Mama myśli chwilę (łapie ostrość bez okularów ;P) i w końcu mówi: ja to Ci zawsze mówię żebyś sobie zrobiła trwałą

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
podziwiam, ze się na tym znasz dla mnie to czarna magia
sama tez dojdziesz do wielu rzeczy, zobaczysz
Cytat:
moja kicia miała 2 dni temu sterylizację jest taka słodziutka
Na zdjęciu to Twoja kicia? Boska
Cytat:
no wax się spienił, ale tak bardziej kremowo niż szampon
skoro on ma sls to nie powinnam nim myć za każdym razem? z pigułki tak by wynikało
Do brze by było myć nim na zmianę z inna odżywką, choćby Pottersem, Isaną z babasu, w myśl idei, że lepiej zapobiegać niż leczyć.
Cytat:
nie wiem czy kupować nową odżywkę do mycia/drugą d/s i trzecią b/s
Top jeszcze nie masz arsenału odżywkowego?
Cytat:
Ciocia mi powiedziała, że są nieświeże i że powinnam uczesać , chyba jej nie pasuje, że się w fale pozbijały
Wielu ludzi ma odmienne wyobrażenie na temat loków czy fal - ich zdaniem powinna być sucha szopa albo odstające afro. To dowodzi jedynie błędnego postrzegania nas przez kulturę masową i jej kreatorów.

Cytat:
mój Pan Sylwestrowy dzisiaj zobaczy pierwszy raz fallusy naturalne
I jak? I jak?
Cytat:
Ale wieje na dworze, ciekawe co będzie z włosami
We Wro wieje nieprzerwanie od 3 dni. Całkiem jakby dawno nie wiało Wyszłam więc dziś w nieodciśniętych włosach po żelu aloesowym - dzięki temu mam loki (myłam w sobotę) a nie coś powyciągane w każdą możliwa stronę.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:40   #36549
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Odzywka proteinowa Artiste (drogeria Natura cena cos kolo 3zł) Mialam ją, ale mialam po niej strasznie sianowate i nie chcialy sie w ogole rozczesac :P (dalam bratanicy, z ktorej jest zadowolona - posiada włosy cienkie).
Ja pamietam swoje czasy jak mnie skalp swedzial...Problem sie skonczyl od kiedy mam w swojej szafce szampony Alterra !
Szukałam ostatnio różowej Artiste, ale w żadnej Naturze nie było, jeszcze jutro idę poszukac, ale coś mi się wydaje, że nie mam na co liczyc. A zielona Artiste działa na mnie bardzo ok, więc może i różowa nie byłaby zła. Może ta Alterra to nie taki zły pomysł... ale najpierw musze wykończyc te szampony które mam, a to zajmie jakieś wieki

Maliniarka, tempo twoich zmian jest powalające!
Cytat:
Mogę tylko pogratulować mocnych włosów Po lecie podcięcie to na pewno dobry pomysł :tak:
Ja bym nie przeżyła tyle bez fryzjera :P

Zgadza się, protein. Isana różowa i kuracja Isana liquid Haarkur są chyba najłatwiej dostępne w Ross.

Kolejny skalpowy wrażliwiec :glasia: - aloesem go!
Idę zatem dzisiaj do Rossmanna zbankrutowac ostatecznie. Jeśli znajdę te odżywki to nie będę cię już męczyc przeszukiwaniem Natury
A mój skalp niestety przesusza się absolutnie od wszystkiego. Odkąd myję włosy odżywką dużo mniej reaguje na otoczenie, ale jednak. Biedny obskubany aloes, muszę chyba go jakoś rozmnożyc, bo w końcu padnie
Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
pisze z beretem na glowie, a pod beretem klaki naolejowane o. z oliwek, rano ma przyjsc kolezanka i pewnie nie zdaze go zdjac trudno,bedzie miala ubaw ale z dzisiejszego nocnego olejowania nie zrezygnuje
Hahaha, jak ja cię rozumiem Ostatnio poszłam z koleżanką na spacer z olejem na głowie, bo zadzwoniła wieczorem jak już się wysmarowałam.
Cytat:
przy glowie z tyłu trochę płasko i spodnia warstwa prawie prosta z tej gorszej strony (no ale to po spaniu a ja się bardzo wiercę w nocy )

aj ciężko z takimi problemami skórnymi musi być moja ciocia ma alergię też, na proszek, na wiele perfumowanych rzeczy ), a dlaczego musiałas czesać suche?
dla mnie nieczesanie i niesuszenie włosów to jakiś kosmos
Po spaniu?? Matko, ja takie mam po myciu! Po spaniu mam gniazdo z dredami dookoła! Łaaał
A co do skalpu, cieszę się że nie mam alergii akurat w tym miejscu, bo to musi byc kosmicznie upierdliwe.

Indios, jakie błyszczące! I kolor masz idealnie taki jaki bym chciała Ciekawa jestem jak będzie po fryzjerze

agacie92, uroczo wyglądasz z tym loczkiem

AjriszMarta, z tą twoją obroną to tak jak z moim dyplomem było, przekładali nam chyba z 5 razy, także trzymam kciuki przede wszystkim za nerwy, bo sytuacja okropnie stresująca

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:58   #36550
Lajlaa
Rozeznanie

Cytat:

powiedz proszę jaki to dokładnie jestten kremik z biedroneczki co tak się sprawdza?

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:04   #36551
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lajlaa Pokaż wiadomość
powiedz proszę jaki to dokładnie jestten kremik z biedroneczki co tak się sprawdza?
Zielony Bebeauty , ochronny masło Shea&olejek kokosowy

Miss Transept,dziękuję

Stary 2011-06-20, 13:21   #36552
shopoholic
Rozeznanie

Miss Transept

Cytat:
Hahaha, jak ja cię rozumiem Ostatnio poszłam z koleżanką na spacer z olejem na głowie, bo zadzwoniła wieczorem jak już się wysmarowałam.
Ciemno, nikt nie widzi

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2011-06-20 o 13:22
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:55   #36553
Eloe77

Cytat:
Fale też są baardzo fajne I bardzo kobiece w swej naturze - każdego dnia inne Jeśli tylko będą zdrowe i zadbane to można każdego dnia wyglądać inaczej - czy to nie kuszące?
Pięknie powiedziane

Mariko161 piękne masz te zakrętaski

Czerwona1 mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na Glorii. Ja zarówno emulsję, jak i maskę oddałam mamie. Do mieszanek nada się prędzej maska, bo jest gęstsza.
Śliczny kiciuś

Cytat:
Emusja Gloria jak dla Ciebie może być dobra bo pokrzywa jest znana z pozytywnego wpływu na włosy (i uspokaja tłusty skalp więc może kiedyś się odważysz na mycie nią)
Pokrzywa? Jesteś pewna, ze nie chmiel?
Cytat:
Dziewczyny drogie, jeśli bredzę to wyślijcie mnie na urlop czy coś. Odpowiadam bo chcę pomóc (proste ) i zająć myśli. Dopinam kwestie magisterki czyli np kolejny dzień czekam na odpowiedź od promotora... Intelektualnie padam na pysk mówiąc krótko ;]
będzie dobrze Powiedz, kiedy trzymać kciuki.
Tymczasem sama od 2 godzin mam w rodzinie kolejnego magazyniera Będzie filoził

Cytat:
Brakuje mi źródła, gdzie będzie napisane czarno na białym, co jest potrzebne przy codziennej pielęgnacji (np. tego, by druga odżywka była "olejowa" jak to ujęłaś), czyli np. spisu - odżywki nawilżające, odżywki z proteinami
Cóż, nie za bardzo da się zrobić taki spis, a to dlatego, że każdej z nas pasuje inny zestaw, ma inną porowatość, są różne warunki pogodowe, na które w odmienny sposób reagujemy.
W wątku analizowym znajdziesz opis do czego i która odżywka się nada, co zawiera, jak podziała (o ile da się to przewidzieć), ale komponowanie zestawów to już praca własna w zaciszu domowym. Możemy pomóc, ale nie da się ustalić recepty na wszystko.
Cytat:
A skórę twarzy mam też przetłuszczającą się
To, że skóra się przetłuszcza nie oznacza, że skalp jest taki sam.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-20, 14:08   #36554
doti8
Raczkowanie

Udało mi się dobrnąć do ostatniej strony
Parę stron temu zadałam pytanie jak użyć odżywki proteinowej isana różowa - sama wykombinowałam, że trzeba ją dłużej przetrzymać i chodziłam z nią godzinę. Włosy po niej super - skręt wyraźnie się poprawił i moje cieniowanie wreszcie przyniosło zamierzony efekt Niestety nie mam fotki bo myłam w sobotę wieczorem a w niedzielę musiałam spiąć, a spięć moje loki nie przeżywają
Fotki są u mnie problemem bo mieszkam sama z TŻ a on baaaardzo dużo pracuje i rzadko się widzimy (a jak się widzimy to włosy nie koniecznie są takie do pokazywania ). I nawet nie mam kotka!! A Wasze są prześliczne!!

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Jeszcze muszę dodać, że mimo deszczowej pogody i wilgotności przekraczającej 80% przy temp. ponad 15st. C moje włosy po ostatnim myciu się nie puszą
I przeciw puszeniu też jest super ta odżywka Ziaja codzienna pielęgnacja z jojobą i panthenolem, po niej też mniejsza tendencja do puszenia, ale ostatnio jej nie użyłam
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:33   #36555
Eloe77

Cytat:
a potem spróbuję galaretki aloesowej w charakterze stylizatora, ciekawe co z tego wyniknie
I jak? Ciekawy skład ma ta galaretka
Cytat:
( w moim składzie widzę jeszcze na przedostatnim miejscu Disodium EDTA)
To składnik odpowiedzialny za niwelowanie wpływu twardej wody na włosy. Nic zdrożnego

Cytat:
Wiecie może, które z masek mają proteiny hydrolizowne i są zgodne z cg?
wszystko znajdziesz, przeglądając wątek analizowy. Warto to robić od czasu do czasu.
Cytat:
Bingo ma parabeny, może jednak się opłaca?
Parabeny to najlepiej przebadane konserwanty, nie ma co panikować. Poza tym każdy gotowy produkt musi być czymś zakonserwowany i chyba lepiej, gdy jest to coś, co znamy, niż dopalacz o nieznanym wpływie i składzie.
Cytat:
Mój TŻ ma kręcone, b. grube i gęste włosy (istny dywan, do skóry ciężko dotrzeć, ścięte na kilka cm, dlatego nie stosuje odżywki) i straszny łupież. Nizoral prawie nie pomaga, H&S nasila. Myje BD, który samo w sobie specjalnie nie pomaga, ale pryskanie hydrolatem aloesowym i masowanie zmniejsza łupież o połowę mniej więcej. On ma naprawdę ciężki przypadek (łupież opada w płatkach jak np. skóra z nosa) i w wolnej chwili pójdzie do dermatologa.
Jesteś pewna, że to jest łupież? A może ty objawy wysuszonego i łuszczącego się skalpu? Czy stosuje coś jeszcze prócz szamponu, jakiś stylizator?
Podsuń mu Isanę z babasu albo Pottersa. Potters się lekko pieni, a faceci bez piany czują się niedomyci I wcieraj mu żel aloesowy, trzeba przywrócić skórze równowagę. Odwagi i cierpliwości

Cytat:
Dołączam się do was również i przepraszam za zaniedbanie. Wytłumaczenie mam jedno... Nauka i egzaminy !
Nareszcie zguba wróciła!
Cytat:
Co do egzaminów jestem już po i bede miec moze wiecej czasu. W poniedziałek ide na rozmowe w sprawie pracy (hostessa). Zobaczymy co dalej. Bardzo sie ucieszylam, bo jak zobaczylam oferte to od razu wzielam do reki telefon i zadzwonilam. Umowiona jestem na poniedziałek...
I jak? I jak?
Cytat:
Fructis przeciw twardej wodzie (dzisiaj go użyłam - swietny zapach owoców, a sugestia producenta sie nie kieruje tylko skladem Pamietam z watku VII co Eloe pisała o tym i sadzi stwierdzam, ze napisala bardzo smiesznie Poplakalam sie ze smiechu z moim TŻ )
A dlaczego kupiłaś?

Cytat:
Nie miałam problemu z rozczesywaniem a teraz???
A w którym momencie rozczesałaś?
Nie robisz żadnych zmian w kosmetykach?
W jaki sposób myjesz włosy?
Kiedy ostatnio podcinałaś?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Wypadanie włosów przyszło nagle i obficie.
To ja już zbaraniałam - idzie o wyczesywanie i wyszarpywanie włosów czy o wypadanie?
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
W ja mam żel aloesowy KRAUTERHOF
Zdradź, proszę, gdzie zakupiłaś. Myślałam, ze na dozie, ale nie ma Sprowadzam go z Dojczlandii, świetnie trzyma moje włosy
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Wiecie co, właśnie tak się zaczęłam zastanawiać... Bo ja w sumie nigdy nie używam odżywek bez spłukiwania, zawsze wszystko spłukuję, bo mam wrażenie, że mi się za bardzo włosy obciążą (co w moim wypadku w sumie chyba nie byłoby takie straszne) albo, że żel potem mi ich tak nie okiełzna. No a może właśnie powinnam jakiś używać, szczególnie kiedy jest tak gorąco, żeby mi włosy bardziej chroniły? Może coś polecicie
dobrze by było. Możesz zamiast użyć kapki oleju kokosowego (nawet na suche). Ja lubiłam Joanne Naturię z lnem i rumiankiem Robię też emulsję humektantową (przepis w receptariuszu), ale ma nieco gorsze parametry ochronne.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Jedyna która działa na chwilę obecną to niezgodna z CG - Gliss Kur Oil Nutritive KWC.
natychmiastowa regeneracja U mnie "Natychmiastowy oklap" lub "gwarantowany efekt krowiego placka" jak to sprytnie kiedyś dziewczyny pisały

Cytat:
A co do pozbywania się kometyków, które nie odpowiadają, to ja mam większy problem, bo mi ze starej pielęgnacji (chociaż tak tego chyba nazwać nie powinnam ) została całkiem pokaźna kolekcja żeli, którymi niszczyłam sobie strasznie włosy i co ja mam z nimi zrobić?
Pokaż składy, zobaczymy, czy do czegoś się nadadzą.

Cytat:
Daje wam zdjęcia
Coraz ładniejsza Bernadka i piękniejsze, zakręcone włosy

Cytat:
Napisane przez Omara1000 Pokaż wiadomość
Kiedy umyje włosy i dam troszkę pianki, robią się nawet fajne loczki ale dla mnie za bardzo sztywne od tej pianki. Wyglądają sztucznie zamiast naturalnie.
Lektury obowiązkowe dziewczyny podały. Bez nich trudno nam będzie się porozumieć. Napisz też czego konkretnie używasz.
Piankę odstawiamy, jeśli w składzie ma denat.
Cytat:
Gdybym nie dawała pianki one się nie kręcą tylko robią się fale, nie zbyt ładnie wyglądające
O loki i fale trzeba dbać stale i od podstaw. To jak budowanie domu - na początek fundamenty, a później dach. Sama stylizacja to tylko część dachu, jego piękna dachówka, ale nikt nie wie, ile trudu kosztowało położenie pod nią ocieplenia, folii, zrobienie obróbek. Stylizacja to zatem niewiele, nawet jeśli przynosi efekty. Tak jest tylko na początku, potem włosy wracają do stanu sprzed zmiany stylizatora. A to dlatego, że nie mają podstawy do odpowiedniego i oczekiwanego zachowania. Tylko zdrowe włosy poddadzą się stylizacji.
Cytat:
Kiedy idę do fryzjera zawsze słyszę "takie piękne mam loki i ciągle je niszcze" ale żaden nie potrafi mi doradzić co z nimi robić. Może macie jakieś sposoby? pomóżcie mi bo nie chce całkowicie "spalić" włosów Pozdrawiam
Na początek odłóż prostownicę na sam tył szafy i poczytaj, co Ci proponujemy w podwieszonych wątkach (u mnie wszystko w podpisie).

Cytat:
Zawsze mnie zadziwiało takie bezinteresowne ludzkie chamstwo... Po co to komu? Żeby podwyższyc sobie samoocenę czy co?
albo w tym własnie celu, albo by zrobić wrażenie na grupie - walka o pozycję samic lub samców alfa
Cytat:
A u mnie wielka włosowa klęska

ojoj Jakiś bardzo konkretny pech Cię dotknął

Cytat:
Tęsknił ktoś? :P
Pytanie! gdzieś się podziewała, ślicznotko?

Cytat:
a dzisiaj mam takie:
Wspaniale się dzieje

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Jejku, a mogłabym Cię prosić o jakieś większe zdjęcia tej fryzury? Bo masz taką fajną grzywkę, miałam kiedyś coś w tym stylu i chciałam znowu ściąć ... i przydałoby mi się jakieś zdjęcie do fryzjera .
Ty masz zakaz ścinania

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Się mi post zrobił dłuuuugaśny

Cytat:
Oj i tu będzie "nie bijcie" ;] Muszę jutro wyglądać odpowiednio mądrze i profesjonalnie i uważam że mój pierdzielnik przy twarzy jest nieprofesjonalny więc go prostuję ;] Prostownicą nie umiem więc szkoda kalorii i włosów, ale rozczeszę ile się da ;]
Pozwolisz, ze nie skomentuję

Cytat:

Boskie, po prostu boskie Nie wyobrażam sobie Ciebie bez tych loków.

Cytat:
okazało się że na czole kręcioł mi się zrobił (hoho);D i inne też
Fajniusi

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Parę stron temu zadałam pytanie jak użyć odżywki proteinowej isana różowa - sama wykombinowałam, że trzeba ją dłużej przetrzymać i chodziłam z nią godzinę
Zwykle używałyśmy jej do mycia, ale zawsze warto próbować też inaczej.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-20, 16:23   #36556
shopoholic
Rozeznanie

Dziewczyny, głupie pytanie
Czy pomalowanie końcówek bibułą niszczy ??
zależy mi na szybiej odpowiedzi :<
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:51   #36557
czerwona1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że to jest łupież? A może ty objawy wysuszonego i łuszczącego się skalpu? Czy stosuje coś jeszcze prócz szamponu, jakiś stylizator? abasu albo Pottersa. Potters się lekko pieni, a faceci bez piany czują się niedomyci I wcieraj mu żel aloesowy, trzeba przywrócić skórze równowagę. Odwagi i cierpliwości
Trudno mi określić, bo nie jestem lekarzem, a sama nie miałam nigdy. Łuszczy mu się też skóra na twarzy (nos i policzki), na pewno jest to ze sobą powiązane. Stosuje tylko szampon, spłukuje od razu, myje codziennie lub co 2 dni.

Edytowane przez czerwona1
Czas edycji: 2011-06-20 o 20:08
czerwona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:03   #36558
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
dobrze by było. Możesz zamiast użyć kapki oleju kokosowego (nawet na suche). Ja lubiłam Joanne Naturię z lnem i rumiankiem Robię też emulsję humektantową (przepis w receptariuszu), ale ma nieco gorsze parametry ochronne.
A musi to być olej kokosowy?

Cytat:
Pokaż składy, zobaczymy, czy do czegoś się nadadzą.
Pod ręką mam akurat jeden z żeli
KWC
Skład: Aqua, Alcohol Denat, PVP, VP/VA Copolymer, PEG-32, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, Aminomethyl Propanol, Parfum, Panthenol, Benzophenone-4, Citronellol, Limonene, Limanool, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Disodium EDTA, Geraniol

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:07   #36559
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A musi to być olej kokosowy?

Pod ręką mam akurat jeden z żeli
KWC
Skład: Aqua, Alcohol Denat, PVP, VP/VA Copolymer, PEG-32, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, Aminomethyl Propanol, Parfum, Panthenol, Benzophenone-4, Citronellol, Limonene, Limanool, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Disodium EDTA, Geraniol
zabojca nawilzonych loczkow pozostawia za soba sawanne ale ta w okresie suszy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:13   #36560
nusia114
Zadomowienie

Rybiorek dawno Cię nie było
Wiem, że zabójca dlatego teraz trzymam go z daleka ale przyznaję, że używałam go przez jakieś 3 lata w ilościach ogromnych

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-20, 17:21   #36561
AjriszMarta
Zakorzenienie

Przeżyłam, dziękuję za wszystkie trzymane kciuki Teraz poprawki, formalności i obrona

Eloe - pogratuluj filozofowi

Na odstresowanie kupię falusom coś smacznego ;]

Stary 2011-06-20, 18:19   #36562
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Podaję Ci linka do photobloga TŻ

Jest on w podpisie, ale ja Ci znajdę z tym zdjęciem z avka
Jak będziesz chciała to razem z nim jest dodanych jeszcze kilka innych dobrych z tej samej serii TŻ wrzucił ich trochę i to od razu

http://www.photoblog.pl/radicalis/49056433

Opowiem wszystko jak będę mogła dłużej przysiąść

Dziękuję

- i nic więcej mówić nie muszę!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:54   #36563
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetnie wygląda takie uczesanie, pasuje Ci bardzo

Piękne lokasy

A ja mam pytanie. Moje włosy są delikatne, ale i bardzo mocne. Po umyciu szamponem i pozostawieniu do wyschnięcia są takie normalne, ale jak już nałożę odżywkę, to stają się bardziej delikatne. Wczoraj nałożyłam wax L'Biotica i moje włosy są teraz mega delikatne, dosłownie jak włosy małego dziecka Nie wiem, chyba mi się to nie podoba zbytnio

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:20   #36564
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Indios Bravos, piękne zdjęcia i cudne włosy (ja juz wczoraj przejrzałam bloga Twego TŻ i jestem zachwycona zdjęciami )
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

jak urosły i raczej nie wypadają nie wiem jak to zrobiłaś, ale wyglądają pewnie znalazłaś "swój" zestaw
Cytat:
Indios - ale urosły !! Ślicznie wyglądasz Ty i Twoje lokasy
Cytat:
Indios
Świetne Twe loki !! ))
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Loki śliczne I Ty na zdjęciach super wyszłaś! Świetne fotki
Cytat:
Cytat:

Indios, jakie błyszczące! I kolor masz idealnie taki jaki bym chciała Ciekawa jestem jak będzie po fryzjerze
Cytat:
Pytanie! gdzieś się podziewała, ślicznotko?

Boskie, po prostu boskie Nie wyobrażam sobie Ciebie bez tych loków.
Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
- i nic więcej mówić nie muszę!
Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość

Piękne lokasy
DZIĘKUJĘ ZA TYLE POCHWAŁ !!
Serio...nie spodziewałam się

Eloe- podziewałam się tu i ówdzie Najczęściej w pracy, przy koniach i TŻcie

Co do fryzjera...siedzi i pisze do Was właśnie...prostowłosa Tak-wyprostował mi włosy, ale...było to ze względów praktycznych i estetycznych Otóż Pan jak rozczesał moje włosy to się za głowę złapał...Okazało się, że było ponad 3 cm różnicy między prawą a lewą stroną...dół był ścinany pod skos :/
Dlatego Pan mnie obciął najpierw na mokro, potem włoski wysuszył, wyprostował i jeszcze podcinał i równał na sucho
Bardzo profesjonalne podejście...i zapłaciłam 45 zł za wszystko...a siedziałam ponad godzinę
Następnym razem mam się pojawić za ok. 3 miesiące to będziemy wyprowadzać fryzurkę na jeszcze lepsze loki Ogólnie włosami był zachwycony...ale wypatrzył kilka rzeczy i np. musiałam trochę bardziej podciać dół, bo był totalnie nieproporcjonalny ze środkową warstwą...
Trochę się chłopak namęczył, ale na prosto wyglądają zachwycająco to co dopiero będzie w skręcie
Jutro pod wieczór umyję i zobaczymy Dziś cieszę się swoją oryginalnością

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:27   #36565
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Trochę się chłopak namęczył, ale na prosto wyglądają zachwycająco to co dopiero będzie w skręcie
Poka, poka

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:35   #36566
zielona87
Zadomowienie

Czekam na ten wspaniały dzień kiedy ktoraś z krakowskich lokasek odkryje cudownego kręconoznającegosię fryzjera i podzieli się wiedzą
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:25   #36567
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
DZIĘKUJĘ ZA TYLE POCHWAŁ !!
Serio...nie spodziewałam się

Eloe- podziewałam się tu i ówdzie Najczęściej w pracy, przy koniach i TŻcie

Co do fryzjera...siedzi i pisze do Was właśnie...prostowłosa Tak-wyprostował mi włosy, ale...było to ze względów praktycznych i estetycznych Otóż Pan jak rozczesał moje włosy to się za głowę złapał...Okazało się, że było ponad 3 cm różnicy między prawą a lewą stroną...dół był ścinany pod skos :/
Dlatego Pan mnie obciął najpierw na mokro, potem włoski wysuszył, wyprostował i jeszcze podcinał i równał na sucho
Bardzo profesjonalne podejście...i zapłaciłam 45 zł za wszystko...a siedziałam ponad godzinę
Następnym razem mam się pojawić za ok. 3 miesiące to będziemy wyprowadzać fryzurkę na jeszcze lepsze loki Ogólnie włosami był zachwycony...ale wypatrzył kilka rzeczy i np. musiałam trochę bardziej podciać dół, bo był totalnie nieproporcjonalny ze środkową warstwą...
A jak sie wyprowadza fryzurke na lepsze loki?
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:38   #36568
nusia114
Zadomowienie

Indios Bravos pokaż się w prostych, bo też jestem ciekawa

Powiem wam, że tak sobie właśnie siedzę i... muszę wam podziękować. Bo pomimo tego, że może po wyglądzie tego tak nie widać to jednak włosy się zmieniły bardzo jak dla mnie Kiedyś nie mogłam ich dotknąć bo były tak okropne w dotyku... ludzie jak ich dotykali to łapali się za głowię, bo takie sztywne i drapiące. To wszystko oczywiście zasługa mocnych żeli do włosów Teraz mogę (choć nie powinnam ) ich dotykać i dotykać, takie milusie zawsze takie chciałam, ale sądziłam, że to nierealne. Poza tym kiedyś siedziałam tylko na lekcji z pochyloną głową, nożyczkami w ręku i obcinałam po rozdwajane końcówki, teraz nie mam już się za bardzo czym zajmować
A to wszystko wasza zasługa

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-20, 21:44   #36569
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Wczoraj nałożyłam wax L'Biotica i moje włosy są teraz mega delikatne, dosłownie jak włosy małego dziecka Nie wiem, chyba mi się to nie podoba zbytnio
Który wax? Możliwe że:
-reagujesz tak na olej zawarty w Waxie
-mało protein / brak protein.

Cytat:
Co do fryzjera...siedzi i pisze do Was właśnie...prostowłosa
Też chce focie I relację jak dojdą do siebie

Stary 2011-06-20, 22:08   #36570
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Który wax? Możliwe że:
-reagujesz tak na olej zawarty w Waxie
-mało protein / brak protein.
Dziękuję za zainteresowanie A więc mam Biovax, L'biotica do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (zielony).

Oj, i co powinnam z tym zrobić ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości)

Zasady wysyłania wiadomości