Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 08:51   #1231
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Poczekaj do sierpnia, jak urodze, to Ci pokaze. I nie kokietuje. Poprzednio przytylam ok 18-20 kg, na trzeci dzien po porodzie mialam tylko 4 kg mniej, brzuch jak w 5 miesiacu, po prostu tragedia. Wiec spoko, sa tez takie przypadki, a nie tylko szczuplaki jak Nerola czy Marina, czy Ania, ktora ma juz -2 kg.

+13 kg, a jeszcze 2 miesiace
A powiedz mi, jak szybko wróciłaś do wagi z przed ciąży? Bo ja obawiam się właśnie, że u mnie będzie wyglądać to dokładnie tak jak u Ciebie

Witam Kobietki.

Nie wiem za bardzo co dziś robić. Za niedługo koleżanka ma przyjechać w odwiedziny i nie wiem czy jest sens rozwalać się z praniem czy prasowaniem.
Dobrze, że obiad mam ugotowany

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:52   #1232
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Dzień dobry u nas dziś na suwaczku 34t+1d czyli zaczynamy dziś 35 tydzień

Co do spraw wagowych, ja na razie na plusie ok. 8 kg, więc jak dla mnie nie jest źle. Założyłam sobie, że więcej niż 11 kg nie chcę przytyć, te 11-e to tak "akuratnie" do mojej wagi wyjściowej i wzrostu, ale tak naprawdę im mniej tym lepiej na razie od dwóch miesięcy tyje o to co Maja tyje każdego miesiąca i mam nadzieję, że tak będzie do końca...

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie Ja mam dzisiaj wizytę u gina na 14... od 4 rano mam skurcze co 5 minut.. myślałam, że zwariuje... chwilowo się trochę zmniejszyły.. Obawiam się że niedługo będzie wielki powrót a Dziś zaczynamy dopiero 31 tydzień.. Gratuluję maluszków i trzymam kciuki za wizyty
Niedobrze, niedobrze Za szybko! Żeby się skurcze uspokoiły

Jestem ciekawa co u Carmeli i Sary? Trochę mnie przeraziło to, że ją tak porozrywało ciekawe jak się czują...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:54   #1233
iwonap79
Raczkowanie

dzień dobry

co do wagi- ja 35t i 12 kg na + (jestem załamana..., bo ja zawsze niedowagę miałam i nigdy się nie odchudzałam a wręcz przeciwnie- próbowałąm tyć, żewby móc w lecie krókie spodenki załozyć a nie straszyć patykami;(((
a z wiekiem (32 lata) przemiana materii jakby nie moja;(

byłam wczoraj i gina- wszystko ok, wziął wymaz, dał skierowanie na badania... wizyta za 2 tyg... mam nadzieję, że ostatnia

dziś idę na spotkanie z położną płątną... mam prob lem co z nią ustalać:
1. ochrona krocza
2. mąż cały czas ze mną
3. różna pozycje porodowe
4. jaknaszybsze przystawienie Mai

coś jeszcze?
Kochane co się dzieje z Beatką? jakoś dawno jej nie widziałam...

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:56   #1234
zanka205
Zakorzenienie

zaneta88 napisałaś mi na facebooku, że 23.06 się rozpakuję
trzymam Cię za słowo

mój lekarz jedzie na urlop i nie będzie go 2 tygodnie, więc na następną wizytę musiałabym iść w 39.t.c. (a że przyjmuje tylko w poniedziałki to we wtorek dnia następnego będę kończyła 40.t.c.) ale mam nadzieję, że nie będę już wtedy 2w1

dziś kończymy 37.t.c.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 08:57   #1235
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

jeżuuu, chyba mam kryzys 9 miesiąca, jeśli coś takiego istnieje
poza tymi bólami i narzekaniem w jakiś marazm wpadłam.
Wiecie na czym polega mój problem? Mam nadmiar wolnego czasu. O tak, śmiejcie się ale ja jestem normalna inaczej i do zycia potrzebuję dużej aktywności. Zawsze było tak, że im bardziej napięty miałam dzień tym łatwiej było mi wszystko ogarnąć i byłam super zorganizowana. A teraz? Co rano budzę się i dramat- co ze sobą począć do powrotu męża? Wiem, że wiele mogłaby robić ale po prostu mi się nie chce, nie mam sił, weny, przerasta mnie ten ogrom czasu. Kosz z praniem do wyprasowania czeka na moją litość od 2 tygodni Normalnie zrobiłabym to szybciutko po kolacji a tak nie wiem, czekam może az będzie tak dramatycznie, że będę musiała zająć czymś ręce?
Ginę bez zaplanowanego dnia a co tu planować jak wszystko już zrobione, czekam tylko na małego?
I powiem Wam, że jak tylko komuś o tym wspominam to od razu teksty są: ciesz się że masz wolny czas, korzystaj, wysypiaj się (taaaa, akurat tu jest problem) potem na nic nie będzie czasu. Kurczę, a może mi właśnie o to chodzi? Wreszcie będę miała zajęte ręce ( i cycki ), wreszcie coś będę MUSIAŁA robić, może mimo tego niewątpliwego zmęczenia trochę odżyję? Może będę sobie pluć w brodę i przyznam rację tym, co teraz "dobrze radzą" ale póki co czekam na młodego jak na wybawienie.

A no i dziś pod prysznicem doszłam jeszcze o wniosku, że jeśli już odpoczynek sprawia ból (patrz: spanie) to tak kolorowo wcale nie jest

Sorry za marudzenie ale musiałam się wyżalić.

I w związku z tym, że życie toczy mi się teraz między prowadzeniem domu a lekarzami i laboratoriami to zaplanowałam sobie własnie tydzień:
- dziś idę kupic małemu termometr
- jutro jadę na ktg
- w pt jadę powtórzyć wymaz

plan jak w mordę strzelił
maruda się odmeldowuje
no to powiem ci, że mam dokładnie tak samo niby pracy miałam już dość, ale jak się skończyła tak już definitywnie to od zeszłego tygonia nie mam co ze sobą zrobić, ani do kogo się odezwać przez pół dnia bo wszyscy w pracy.. ile można sprzątać, prasować itp?? porobiłabym coś a sama nie wiem co i za bardzo dużej możliwości już nie ma (bo ani nie ma jak na rowerze pojeździć, ani jak pobiegać, spacery już nawet męczą...) i po prostu na łeb dostaję
tez musiałam pomarudzić...

w ogóle to dzwoniłam już do labka i wylazło mi jakieś paskudztwo bo muszę dopłacić przy odbiorze wyników (u nas tak jest, że płaci się jakąs tam kwotę jak przyjmują posiew i w zalezności od wyniku badania albo się dopłaca albo nie...) a tak już było dobrze, bo ani infekcji w ciąży nie miałam, ani nic...no zawsze tak jest, że jak nie urok to ...
jutro zatem niezaplanowana wizyta u doktorka czeka - kazał przyjśc jak wynik będzie pozytywny..pewnie antybiotyk dostanę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:00   #1236
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Natka za wizyte Dominik już duzy jest no i kciuki żeby paciorkowca nie było
Shira Kindzia
Nerola za wizyte i bioderka ja urodziłam sie z dysplazja stawu biodrowego i Krystianek też może mieć
Iustyna my też drewniane łóżeczko mamy w sypialni a na dole będzie właśnie turystyczne a do tego turystyczne można wykorzystać na wyjazdach
Dziewczyny cośmi sie zdaje że bede przeterminowana bo ani żadnych przepowiadających skurczy ani odchodzących czopów pozamykana na 10 spustów
Zaraz jade na zakupy dzieciowe a po południu odwiedza mnie psiapsiółka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:03   #1237
sygine
Zadomowienie

Mam do was pytanie dotyczące tego wymazu na robaka wstrętnego. Bo mówicie że macie robione wymazy i idziecie same z nimi do labka, a wyniki są po paru dniach. Ja miałam ten wymaz w piątek - gin pobrał mi go, po czym zaniósł do położnej, wrócił i robił mi usg, a jak wychodziłam to już miałam wynik Wyglądało to trochę jak test ciążowy.
A koleżanka która urodziła miesiąc temu i chodzi do tej samej przychodni, ale do innego lekarza - miała pobrany wymaz, który niosła sama do laboratorium i przez tydzień namnażali tego paciorkowca, po czym odbierała wynik.
Miała któraś tak jak ja???

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zaneta88 napisałaś mi na facebooku, że 23.06 się rozpakuję
trzymam Cię za słowo

mój lekarz jedzie na urlop i nie będzie go 2 tygodnie, więc na następną wizytę musiałabym iść w 39.t.c. (a że przyjmuje tylko w poniedziałki to we wtorek dnia następnego będę kończyła 40.t.c.) ale mam nadzieję, że nie będę już wtedy 2w1

dziś kończymy 37.t.c.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas dziś na suwaczku 34t+1d czyli zaczynamy dziś 35 tydzień

Co do spraw wagowych, ja na razie na plusie ok. 8 kg, więc jak dla mnie nie jest źle. Założyłam sobie, że więcej niż 11 kg nie chcę przytyć, te 11-e to tak "akuratnie" do mojej wagi wyjściowej i wzrostu, ale tak naprawdę im mniej tym lepiej na razie od dwóch miesięcy tyje o to co Maja tyje każdego miesiąca i mam nadzieję, że tak będzie do końca...

Niedobrze, niedobrze Za szybko! Żeby się skurcze uspokoiły

Jestem ciekawa co u Carmeli i Sary? Trochę mnie przeraziło to, że ją tak porozrywało ciekawe jak się czują...
No to dziewczyny impreza u was za kolejne tygodnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 09:09   #1238
dziubek79
Zakorzenienie

hej mamusie
ja dziś bez humoru, wprawdzie wyspałam się fajnie (tylko 1 pobudka na siku o 4:30) i spanie do rana ale co z tego ... wczoraj wieczorem miałam nadzieję że coś się zacznie, bo tak mnie bolały pachwiny i brzuch no ale oczywiscie rano zero czegokolwiek i humor do doooopy
za wszystkie skończone i rozpoczęte tygodnie
Nerolka za wagę Izuni!!!
no i co do tematu staników to ja nie miałam wyjścia , ja muszę mieć dwa do szpitala więc nie mogę czekać aż do porodu z zakupem, zresztą myślę że nie będę miała głowy i czasu do biegania po sklepach i kupowania tym bardziej że te kupowałam też na kilka podejść bo zawsze coś albo nie było rozmiaru albo co innego więc to też nie tak że wchodzisz , kupujesz, wychodzisz

ja dziś oprócz obiadku nic nie robię, sił i nastroju nie mam, duszno znowu... a od czwartku upały ehhhh ciężko będzie

no nic posmęciłam i będę czytać może Wasze posty mi poprawią ciut humor

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie dotyczące tego wymazu na robaka wstrętnego. Bo mówicie że macie robione wymazy i idziecie same z nimi do labka, a wyniki są po paru dniach. Ja miałam ten wymaz w piątek - gin pobrał mi go, po czym zaniósł do położnej, wrócił i robił mi usg, a jak wychodziłam to już miałam wynik Wyglądało to trochę jak test ciążowy.
A koleżanka która urodziła miesiąc temu i chodzi do tej samej przychodni, ale do innego lekarza - miała pobrany wymaz, który niosła sama do laboratorium i przez tydzień namnażali tego paciorkowca, po czym odbierała wynik.
to nie mogło być to , bo tak jak piszesz oni hodują te bakterie minimum tydzień więc ja bym go pomęczyła żeby zrobił ponownie!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:13   #1239
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Ja się tylko witam i uciekam Mój dołek nie minął i jakoś na nic nie mam ochoty. Brakuje mi już sił
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:14   #1240
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Miała któraś tak jak ja???
Szczerze, to nie wiem ile u mnie to trwało, bo ja zaniosłam próbkę do labu i przyszłam po wynik jak się wybierałam na następną wizytę, ale czytałam o tym, że są testy 15-minutowe na paciorkowca, tak jak mówisz podobne do ciążowych
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:16   #1241
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny a jakie antybiotyki dostajecie na te paciorkowce???

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Ja się tylko witam i uciekam Mój dołek nie minął i jakoś na nic nie mam ochoty. Brakuje mi już sił
ściskam Cię mocno i wysyłam pozytywną energię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 09:20   #1242
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem miałam nadzieję że coś się zacznie, bo tak mnie bolały pachwiny i brzuch no ale oczywiscie rano zero czegokolwiek i humor do doooopy
Dziubek, masz jeszcze 9 dni do terminu, widać twoja pociecha będzie bardzo sumienna i jak ma termin wyznaczony to go chce dotrzymać.

Cytat:

Wiecie na czym polega mój problem? Mam nadmiar wolnego czasu.
Ja ciebie rozumiem. Broniłam się przed zwolnieniem ile się dało, poszłam dopiero w tamtym tygodniu. Teraz staram się mieć przynajmniej jeden zaplanowany punkt programu na dzień, bez tego zwykle źle się kończy, dopadają mnie jakieś doły.
Stary 2011-06-21, 09:21   #1243
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Nie wiem za bardzo co dziś robić. Za niedługo koleżanka ma przyjechać w odwiedziny i nie wiem czy jest sens rozwalać się z praniem czy prasowaniem.
Dobrze, że obiad mam ugotowany
rozłóż się ze wszystkim i poproś koleżankę o pomoc

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie Ja mam dzisiaj wizytę u gina na 14... od 4 rano mam skurcze co 5 minut.. myślałam, że zwariuje... chwilowo się trochę zmniejszyły.. Obawiam się że niedługo będzie wielki powrót a Dziś zaczynamy dopiero 31 tydzień.. Gratuluję maluszków i trzymam kciuki za wizyty
oj trzymaj się jeszcze bo to troszkę za wcześnie.
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A jutro mam stomatologa jak co tydzień i bioderka.Oby było dobrze.
bedzie dobrze
Cytat:

jeżuuu, chyba mam kryzys 9 miesiąca, jeśli coś takiego istnieje
poza tymi bólami i narzekaniem w jakiś marazm wpadłam.
Wiecie na czym polega mój problem? Mam nadmiar wolnego czasu. O tak, śmiejcie się ale ja jestem normalna inaczej i do zycia potrzebuję dużej aktywności. Zawsze było tak, że im bardziej napięty miałam dzień tym łatwiej było mi wszystko ogarnąć i byłam super zorganizowana. A teraz? Co rano budzę się i dramat- co ze sobą począć do powrotu męża? Wiem, że wiele mogłaby robić ale po prostu mi się nie chce, nie mam sił, weny, przerasta mnie ten ogrom czasu. Kosz z praniem do wyprasowania czeka na moją litość od 2 tygodni Normalnie zrobiłabym to szybciutko po kolacji a tak nie wiem, czekam może az będzie tak dramatycznie, że będę musiała zająć czymś ręce?
Ginę bez zaplanowanego dnia a co tu planować jak wszystko już zrobione, czekam tylko na małego?
I powiem Wam, że jak tylko komuś o tym wspominam to od razu teksty są: ciesz się że masz wolny czas, korzystaj, wysypiaj się (taaaa, akurat tu jest problem) potem na nic nie będzie czasu. Kurczę, a może mi właśnie o to chodzi? Wreszcie będę miała zajęte ręce ( i cycki ), wreszcie coś będę MUSIAŁA robić, może mimo tego niewątpliwego zmęczenia trochę odżyję? Może będę sobie pluć w brodę i przyznam rację tym, co teraz "dobrze radzą" ale póki co czekam na młodego jak na wybawienie.

A no i dziś pod prysznicem doszłam jeszcze o wniosku, że jeśli już odpoczynek sprawia ból (patrz: spanie) to tak kolorowo wcale nie jest

Sorry za marudzenie ale musiałam się wyżalić.

I w związku z tym, że życie toczy mi się teraz między prowadzeniem domu a lekarzami i laboratoriami to zaplanowałam sobie własnie tydzień:
- dziś idę kupic małemu termometr
- jutro jadę na ktg
- w pt jadę powtórzyć wymaz

plan jak w mordę strzelił
maruda się odmeldowuje
no ponoc zdarzają się depresje w 9 miesiącu. a ja czytając twego posta, mogę śmiało wszystko dopasowac do siebie. identycznie. tylko, że ja całą ciążę siedzę w domu. zaczynam świrowac po mału. a miałam takie ambitne plany na ciążę. przygotowac się do egzaminu z advanced . a tu dupa. oj ciężkie życie ciezarówki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:24   #1244
nerola
BAN stały

KALINKO ja dostałam dożylnie ampicylinę przez 8 dni 3xdziennie.

SYGINE ma rację-ten leżaczek nie rozkłada się na płasko.Mam go po Krystku.

stanika jeszcze nie kupuj.Dopiero kilka dni po porodzie.A Effuniak szybko wyśle staniczek

Pieleszko no masz Ci lostrzeba go wypędzić

DZIĘKUJEMY za kciuki: roza:
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:25   #1245
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Carmela urodziła!!!
Sarunia 2760 g 49 cm 10 ptk.
GRATULACJE!!!!!!!

Cytat:
no to będziemy "wisieć" tam we dwie we dwie raźniej
razem ze mna

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
No nasze nadprogramowe kilkogramy zejdą raz dwa, zobaczycie??
mi to po pierwszej ciązy jeszcze zostaly
ciekawe ile teraz zrzuce jak urodze...
na te chwile mam dokladnie 6,5 kg na plusie a za 2 dni zaczyna się 38 tc wiec mogę juz uznac ze sie nie upaslam
w poprzedniej bylo 24 na plus

A Wasza waga jak tam??
dobilam do 70 kg ale od trzech tygoni juz nie przybieam. W sumie przytylam 17 kg. Chyba pobilam wasz rekord :P

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
dzień dobry

co do wagi- ja 35t i 12 kg na + (jestem załamana..., bo ja zawsze niedowagę miałam i nigdy się nie odchudzałam a wręcz przeciwnie- próbowałąm tyć, żewby móc w lecie krókie spodenki załozyć a nie straszyć patykami;(((
a z wiekiem (32 lata) przemiana materii jakby nie moja;(
iwona ja tez startowalam z niedowaga. 53 kg przy wzroscie 170cm i wedlug wszystkich kalkulatorow, przytylam normalnie. Tzn. patyczaki tyja wiecej Moja sis przytyla 20 kg a teraz to chyba wazy mniej niz pzed ciaza, bo maly jest taki ruchliwy, ze non stop musi za nim biegac

Cytat:
hej mamusie
ja dziś bez humoru, wprawdzie wyspałam się fajnie (tylko 1 pobudka na siku o 4:30) i spanie do rana ale co z tego ... wczoraj wieczorem miałam nadzieję że coś się zacznie, bo tak mnie bolały pachwiny i brzuch no ale oczywiscie rano zero czegokolwiek i humor do doooopy
za wszystkie skończone i rozpoczęte tygodnie
Nerolka za wagę Izuni!!!
no i co do tematu staników to ja nie miałam wyjścia , ja muszę mieć dwa do szpitala więc nie mogę czekać aż do porodu z zakupem, zresztą myślę że nie będę miała głowy i czasu do biegania po sklepach i kupowania tym bardziej że te kupowałam też na kilka podejść bo zawsze coś albo nie było rozmiaru albo co innego więc to też nie tak że wchodzisz , kupujesz, wychodzisz

ja dziś oprócz obiadku nic nie robię, sił i nastroju nie mam, duszno znowu... a od czwartku upały ehhhh ciężko będzie

no nic posmęciłam i będę czytać może Wasze posty mi poprawią ciut humor

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

to nie mogło być to , bo tak jak piszesz oni hodują te bakterie minimum tydzień więc ja bym go pomęczyła żeby zrobił ponownie!!
dziubku ja mysle, ze zmeczenie ju sie odbija i to mocno

A ja chyba bee wyrodna matka, codziennie rano mam po trochu tego czopa wstretnego i moja siostra kazala mi jechac na IP. No ale ja nie widze w tym sensu, bo co im powiem czop mi wylatuje?? Nie panikuje tym az tak, maly sie rusza, wszystko jest ok. Poza tym piatek mam wizyte. Powiedzcie mi dobrze robie czy zle??
Stary 2011-06-21, 09:25   #1246
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry
dziubek79 zaczynasz mnie zaskakiwać bo i u mnie dzisiaj noc przespana ja Ci mówie razem idziemy rodzić !

Lady
też Cię doskonale rozumiem, bo też sobie takie durne plany robię, jutro KTG, po jutrze obiad u babci, w piątek nauka, w sobote egzamin. Jakieś takie durnowate cele żeby z nudy nie umrzeć.

Patik
no włacha ze spotkaniem lipa w piątek ! W sobote mam ostatni egzamin :/

Zanka
ja dostałam UNASYN 3x1 (4 dni) i do tego globulki dowcipne clotrimazolum
Nerolka a co z tym rachunkiem za tel ?

ZDAŁAM SEX
nie wiem jakim cudem, ale zdałam

Zapaciorkowane kobiety, ja się zmartwiłam jak mi babka zadzwoniła, że antybiotyk muszę brać, no ale co mi da że będę się martwić ? Wiedzą co robić i jak chronić Maleństwo, a jak nie to

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-21 o 09:26
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:26   #1247
margaret82
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za sowa otuchy
Po kolejnym KTG i wyszły jakieś skórcze i po południu mam sie zgłosić na jeszcze jedno i jak dalej będą to mnie na oddział przyjmują
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:26   #1248
sygine
Zadomowienie

Wyglądało to tak jakbym miała ten właśnie test robiony:
http://www.paciorkowiec.pl/2073.html
Stary 2011-06-21, 09:28   #1249
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Tu masz info o szybkim teście:
http://www.paciorkowiec.pl/
"Dlaczego warto jest wykonać „szybki test na paciorkowca” ?
bo ma wysoka czułość i swoistość ----> masz pewność, że wynik jest wiarygodny ;
bo jest szybki -----> wynik otrzymujemy po 15 min., nie czekasz, nie denerwujesz się ;
bo jest łatwy w wykonaniu -----> klika prostych czynności opisanych w instrukcji, może je wykonać każdy ;
bo jest tani ----> koszt poniżej 30 zł. (koszt innych metod to wydatek do 120 zł.); "

a tu więcej:

O widzę, że mnie sygine ubiegła

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-06-21 o 09:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 09:28   #1250
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za sowa otuchy
Po kolejnym KTG i wyszły jakieś skórcze i po południu mam sie zgłosić na jeszcze jedno i jak dalej będą to mnie na oddział przyjmują

Stary 2011-06-21, 09:29   #1251
Zmalowana
Zakorzenienie

margaret to niedługo będziesz miała Maleńśtwo ze sobą )

Stary 2011-06-21, 09:31   #1252
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
margaret to niedługo będziesz miała Maleńśtwo ze sobą )
Nie wydaje mi się Bo ja nic nie czuje żadnych skórczy a te co wyszły na tym KTG to przypuszczam ze z nerwów bo od wczoraj na emocjach żyje i w końcu się chyba ciążowa burza hormonów u mnie obudziła bo mam strasznie płaczliwe te dwa dni
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-06-21, 09:34   #1253
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się Bo ja nic nie czuje żadnych skórczy a te co wyszły na tym KTG to przypuszczam ze z nerwów bo od wczoraj na emocjach żyje i w końcu się chyba ciążowa burza hormonów u mnie obudziła bo mam strasznie płaczliwe te dwa dni
co Ty gadasz, z nerwów skurcze hehe
jak są porodowe skurcze to Ty ich możesz nie czuć a są
są też takie które Cię bolą a na KTG ich nie zapisuje
zobaczysz.. już niedługo

Stary 2011-06-21, 09:37   #1254
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
co Ty gadasz, z nerwów skurcze hehe
jak są porodowe skurcze to Ty ich możesz nie czuć a są
zobaczysz.. już niedługo
Hehe no widzisz kobieta w pierwszej ciązy ma takie pojecie o wszystkim
Stary 2011-06-21, 09:38   #1255
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Moja znajoma takie miała. Nie chcieli jej uwierzyć, że już rodzi, a tu pełne rozwarcie - szok
Stary 2011-06-21, 09:39   #1256
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Moja znajoma takie miała. Nie chcieli jej uwierzyć, że już rodzi, a tu pełne rozwarcie - szok
chciałabym tak mieć
w ogole marzy mi się, że jak przyjade na porodówkę to żebym miała ze 3 cm rozwarcia chociaż

Stary 2011-06-21, 09:39   #1257
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!!!!!

razem ze mna

dziubku ja mysle, ze zmeczenie ju sie odbija i to mocno
no chyba nie z Tobą bo Ty się już szykujesz D

a co do zmęczenia to możliwe... ogólnie spadek formy i cała reszta więc mam kumulację !!!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziubek, masz jeszcze 9 dni do terminu, widać twoja pociecha będzie bardzo sumienna i jak ma termin wyznaczony to go chce dotrzymać.
no do 1 terminu tak ale wiesz jakby mnie tak moja gin nie nakręciła z tą wcześniejszą datą porodu może byłoby łatwiej no i jakby tutaj się tyle nie działo

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
dziubek79 zaczynasz mnie zaskakiwać bo i u mnie dzisiaj noc przespana ja Ci mówie razem idziemy rodzić !

ZDAŁAM SEX [/B]nie wiem jakim cudem, ale zdałam
a może my jakieś siostry syjamskie postanowienie :RODZIMY RAZEM za pośrednictwem smsów
za egzamin!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Wyglądało to tak jakbym miała ten właśnie test robiony:
ooo widzisz no to faktycznie moze to , tylko pytanie :
jak hodują dłużej to od razu robią antybiogram -sprawdzają na jakie antybiotyki nie jest bakteria uodporniona-co podać w szpitalu a czy przy takim teście też ???
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 09:41   #1258
zanka205
Zakorzenienie

nie chcę urodzić przed 22.06 bo chcę aby mała była Rakiem
a na Dzień Ojca chciałabym zrobić mojemu prezent

Stary 2011-06-21, 09:45   #1259
sygine
Zadomowienie

Cytat:
ooo widzisz no to faktycznie moze to , tylko pytanie :
jak hodują dłużej to od razu robią antybiogram -sprawdzają na jakie antybiotyki nie jest bakteria uodporniona-co podać w szpitalu a czy przy takim teście też ???
Wiesz co mi się wydaje, że jakby mi ten test wyszedł dodatni albo niewyraźny, to wtedy by pobrał jeszcze raz wymaz i już tradycyjnie go zrobił. A skoro wyszedł negatywny, to znaczy że wszystko w porządku i nie mam się czym martwić
Stary 2011-06-21, 09:45   #1260
Zmalowana
Zakorzenienie

dziubek79 ja na wyniku z posiewu mam na co mój stworek jest wrażliwy (ampicylina, penicylina) a na resztę oporny.

zanka ja wcześniej się martwiłam też że nie chce mieć bliźniaka (znak zodiaku) haha baby to durne są :P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-21 o 09:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości