|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() sąDzień dobry ![]() Melduję się jak co dzień w dwupaku Nic nie zapowiada aby coś miało się ruszyć![]() Ściskam Was Mamusie |
|
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
nowe fotki w albumie
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
fistaszek24 sztywny przewijak na łóżeczku jest na stałe a wanienka ląduje w wannie na czas mycia i tyle u nas
|
#3304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wystarczyłoby mi dwugodzinne latanie po sklepach :}Cytat:
ja to się cieszę jak pobudki są co 2 godziny, bo czasami mamy takie noce gdy Tymek budzi się co godzinę ![]() Cytat:
Co do buźki to mamy problem, bo jest podejrzenie że to może być skaza Mam przez ten tydzień odstawić wszystkie produkty mleczne i zobaczymy czy będzie poprawa. A tak się bałam tej skazy i miałam nadzieję, że nas ominie u nas pierwsze usg bioderek było obowiązkowe w szpitalu; na kolejne tak jak u Ciebie chyba kieruje pediatra jak zobaczy coś niepokojącego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-21 o 11:36 |
|||||
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wypowiedzi na temat nadmanganianiu i oświadczam iż focham sie troszeczkę mniej
![]() daisy no szkoda ze nie mieszkamy bliżej wpadłabyś do mnie i posiedziałybyśmy w piżamach przed tv razem:P bo ja jeszcze w piżamie, naczyn nie umyłam no nic mi sie nie chce. a musze zrobic wyprawe do spożywczego i to z sebkiem ![]() z tż lepiej troche pracujemy nas sobą... ![]() boże ide kupic 20 dkg szynki i chleb i wyprawa jak nad morze mam dzis małego marudera z sebkiem\ spi po 30 min i nie mam co kiedy zrobic (zreszta i tak mi sie nic nie chce ) a tż wróci dopiero o 20...aLE od czwartku 4 dni bedzie w domu
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj 3 godzinki tylko, bo nadrabiam wczorajsze laby![]() Potem jadę do Bielska do funduszu zdrowia po kartę chipową dla Pepe i na zakupy ( w końcu ). Od nocy Pepe przymusowo w pampersach 3 pomyka, a one jeszcze z lekka za duże. A i w lodówce poza światłem niewiele mamy82anusia, gratulacje
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski i dzieciaczki
![]() dawno mnie nie bylo, slodkie te wasze bąbelki, ja obecnie siedze z mala na rekach bo jakos nie moze zatrybić ze trzeba bylo by cos pospac wiec ja "lulam w ramionach.." u mnie masakra, : -przeszlam przez: --- ryczace dziecko z kolkami w dziec chrztu, ---- szpital mojego taty, ktorego zabralo pogotowie, i ktorego nie bylo z nami w dniu chrztu wnusi.. ![]() ----- wesele ktore bylo katastrofa bo zostawilam mala i dojezdzalam, w rezultacie moja i jej tesknota i placz.. ---szczepienie oli.. ---kolki i kolki.. ale wracamy do "żywych.." pozdrawiam i gratuluje swiezym mamusia ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
tak wyglaDA wyprawa do tesciowej, do sklepu , na szczepienie heheh:P dobrze ze choc spacerki wozkiem znosi lepiej, i mniej pakowania.. i ze sklepy mam blisko:P |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy tylko badanie, bez usg, u ortopedy.
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; a jak znosisz fakt, ze generalnie nie możesz juz spac tak dlugo jak kiedys?
no ja tez tak czujnie się i na takim brzegu łózka ze obudziłam sie wczoraj i w ostatniej chwili złapałam stojącego obok łóżeczka małej bo bym spadła - ale to u nas chyba instynkt macierzynski tak dziala, ze na kazdy kwik jestesmy na rownych nogach, tylko czy u facetow tez to działa ? ![]() u mnie na obiad to co wczoraj - zupa szczawiowa i bede robiła placuszki z jabłkami - lekko strawne dla nas http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...-jablkami.html jak to już Cie nie bolą ? Urodziłaś później niż ja i nie bolą nawet przy zasysaniu ? Dziewczonka; moja też czasem śpi do 10 nie martw się Spi to rośnie czuje sie bezpiecznie, ma sucho, jest najedzona to lula Nie wiem jak z bioderkami... ale byłam z małą w sumie u 3 pediatrów jak dotąd (z czego jeden raz zaocznie - bez małej, tylko po skierowanie) i cała trójka mówiła o USG, w szpitalu przy wypisie także kazali to zrobic... Dobrze ze mi przypomniałas, muszę Gabi zapisac gusiagatko; a bardzo Ci się ten czas dłuzy? TŻ w pracy pewnie? Zaglądaj do nas częściej wizytę kolejną masz w poniedziałek? Czy coś pokręciłam Grazin tez czasem do 14 nawet w koszuli nocnej pomykam Ja jesli chodzi o tv to nuuuuuuudna jestem, u mnie non stop tylko tvn24 Ciesze sie, że jest poprawa u Was Ten weekend bedzie Wasz a kiedy masz ginka na kontrolę ? Pewnie koniec czerwca/początek lipca?? Skoro u mnie 08 lipca stuknie 6 tygodni to u Ciebie 01.07 Mój mąż pytał kiedy mi połóg przejdzie, ze będę mogła sie sexic ![]() Niesamowite !! Bo przeciez od wrzesnia mnie nie dotknął chyba zacznę wierzyć, że bał się, że Malutkiej krzywdę może zrobic violisiu, jak miło Cię widziec ale miałaś przygody z tatą lepiej już ? Dziekuje, że mi o rożku przypomniałaś !! Nie mogłam z Gabi sobie dziś poradzić bo ciągle na rączki i ciągle płacz Wyjęłam rożek i dziecko odpłyneło !! Śpi !! agusia, zdróweczka dla Oleńki Daj znać co u lekarza. Kciuki I dziewczyny, które macie problem z odkładaniem śpiącej dzidzi, która w momencie zetknięcia z materacem łózeczka oczka ma jak 5 zł - donoszę, że rożek zadziałał ! Ululałam ją w nim a potem odłożyłam i nie obudziła się!! Wcześniej próbowałam to jakieś 10 x dziś i ciągle sie wybudzała Boję się cieszyć czy to tak na zawsze, ale modlę się o to Jak to moja mama powiedziała, że wcześniej jak ją nosiłam bez kocyka, rożka na rączkach to była taka "pchełka nieopakowana"
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, my używamy rożka od przyjścia ze szpitala codziennie i niestety z rożkiem czy bez jest taka samo
![]() Dziewczyny, czy któraś ma dziecko ze skazą białkową? Muszę się zacząć dokształcać w tym temacie
|
#3311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
My bylysmy u lekarza rodzinnego i mama i corcia ale normalnie nie do wiary te kontrole tutaj, oani doktor malej nawet nie dotknela, obejrzala tylko, powiedziala, ze odwodniona nie, krostki to nic, ulewanie normalne, sluz w kupce tez.
Ja spoko jak mam wizyte u ginekologa to ona mnie badac nie bedzie cytologie mialam w 2009 wiec nie trzeba, wypisala tabletki anty dla karmiacych na caly rok i tyle sobie pogadalysmy. no comments. Zoska byla mega grzeczna, rano sie obudzila stekaniem ok 6:30(juz po jedzeniu) ale postekala i potem myslelismy ze spi a tu kukala sobie na koty na scianie i jak sie oboje nachylilismy nad nia to nam takie usmiechy sprzedala ze sie prawie poryczelismy ![]() teraz byla matka i bujaczek ale slysze znowu steki, bo kupa byla niezla, i mozliwe ze biedna ma tego wirusa co my z TZtem.. Obiad przygotowany wiec chyba mala nakarmie i zrobimy sobie drzemke na lozu malzenskim ![]() ' Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja mala ssie raczki non stop i nie uwazam ze to znak ze ciagle jest glodna, przeciez przybiera ladnie na wadze i je max co 3 godzinki w dzien, lubi sie tak uspokajac, szczegolnie ze smoczek ostatnio jest beeee.... dopiero jak ssie te raczki tak jakby chciala sie do kosci dokopac to wtedy wiem ze glodna. a jak sie wnerwia ja sobie kciukiem nie moze trafic do buzi Cytat:
o moja znowu steka, pewnie pierdus znowu nie moze wyjsc... a co do raczek? twoja tez ssa dla uspokojenia co? kciuki za bioderka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do pran, tak robie 1-2 dziennie, no nie da rady inaczej, moja mala ulewa czesto wiec 2 pizamki conajmniej w nocy ida, 2 bodziaki w dzien i w ogole nigdy jej 2 razy tego samego nei zakladam jeju jak sie biedna prezy... Cytat:
a my do PL we wrzesniu, 2 wesela nas czekaj...lece bo maruder steka biedny moj kochany... ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ps. a zmieniacie zawsze pieluszki dzieciakom w nocy jak karmicie? |
|||||||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się ponownie, kuweta ogarnięta, pranie się suszy, zmywara chodzi, butelki się parzą, dzidziuś nakarmiony pieje na macie edu, a ja zasiadłam z kubkiem kawy i poplotkuję z Wami [chociaż nie wiem, ile mam czasu]
Lubię takie chwile ![]() Co do wypraw, Grazin, to czuję się podobnie, wczorajszy wypad do pracy i na małe zakupy w CH, to jak wyprawa na kolonie, co najmniej. No i ogromne przedsięwzięcie logistyczne. Jeśli chodzi o zakupy, to czasami też sama wyłażę z Hanutką, ale sklep mam pod domem, no i to nosidełko trochę mnie ratuje. Klaterino, u mnie też chwilę to trwa, ale hardcore jest niezły. Nie wiedziałam, że macierzyństwo tak boli Jednak i tak jest raj, plaża i driny z palemką w porównaniu do tego, co na początku ![]() Dorko, podaję K i D w kapsułkach, natomiast jak skończymy opakowanie, to przerzucamy się na JuvitD [dzięki, Andziot! Z tym ulewaniem i bólem brzuszka, to też słyszałam. U Hanki też zdarzają się ulewania jakiś czas po podaniu... Ddaaiissyy, polecam się! Co do ciuszków, to ja też piorę po jednym noszeniu. Oprócz spodenek, bo te zakładam Hanutce kilka razy. Co do spania, to nad ranem Hania ląduje w łóżku. Jest mi wygodniej karmić Nie boję się jakoś ![]() Kolki rozpoznaję właśnie po takim prężeniu i trochę innym płaczu, niż np. kiedy jest głodna. To takie stękanie z płakaniem. Nie zdarzają się codziennie, ale bywają... Buzi dla Gabulki! Aguś, biedna Oleńka... ale z tego co opisujesz, to skaza Anula, ja Cię podziwiam, że Ty codziennie jakieś wyprawy większe! Fistaszku, zależy jakie masz warunki mieszkaniowe każda ma pewnie inaczej u mnie np. przewijak jest na komodzie [takiej z szufladami, nie jakiejś specjalnej] w łazience, a wanienka [po kilku wypróbowanych opcjach] wylądowała w wannie![]() Violisiu, co Cię nie zabije, to Cię wzmocni! Przeżyłaś trudny czas i teraz będzie już plaża! Dziewczonko, usg, z tego co wiem, nie jest obowiązkowe. Ja np. robiłam prywatnie, razem z wizytą u ortopedy, bo chciałam. Jednak jeśli pediatra coś stwierdzi niepokojącego, to raczej sam zasugeruje?
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi na temat usg bioderek
Mój mały maruder nie chciał isc spac, zjadła UU, 170ml, znowu jeden U i oczy jak 5zł, położyłam na brzuszku, pospała 5 min. i krzyk, odwróciłam ją na plecy, włączyłam karuzelkę i wyszłam, ulało się troszkę, pokrzyczała i zasnęła Dziewczyny, które trzymają maluchy w rożkach - nie jest im gorąco?? moja mała odkąd jest troszkę zimniej na dworze jest w body na długi rękaw+spodenki i poci się strasznie
|
|
#3314 |
|
Moderatoreska
|
Anula ja na razie oliwkuję i wyczesuję zobaczymy jaki będzie tego efekt, na razie delikatnie zaczęła się skóra łuszczyć i na sucho nawet jak szczotką czesałam to się odrywało, na razie Wiktorek ma ale nie dużo.
Czemu znowu padało, czemu znowu nie za ładna pogoda jest, a chciałam na spacer bo było ciepło do południa i nie padało mimo że chmury były. Teraz znowu ciemne chmury wychodzą, pewnie znowu lunie Zanudzę się w tym domu :/ |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
daisy ja tvn24 nie lubie;p u mnie czesciej fox life
![]() dzieki za obliczenie terminu wizyty u gina bo sie nad tym zastanawiałaM co do przytulanek z tz to my juz próbowalismy i mnie tam cos jeszcze kłuje. wiec pozostało nam jak na razie tylne wejscieanula wizyta kontrolna mega zenujace... nawet małej nie dotkneła??/co do zmian pieluch w nocy (to moj sebek nie robi w nocy kupy nigdy ) i karmie zazwytczaj 3 razy i zmieniam 2 razy zazwyczaj. ale sa wtedy obsiurkaneeeeeeeeeeee masakra![]() mary ja piore przynajmniej raz dziennie. mały ulewa idzie nam do tego duzo pieluch tetrowych bo tylko uleje a one do prania bo smierdza. no i lubi tez ulac na mnie wiec moje ciuchy do prania czasem kilka na dzien... i tak schodzi. a pogoda brzydka dzis prac chyba nie bede a kosz juz pełny ![]() wypucowałam kuchnie na błysk jak mały spał KURDE nie sadziłam ze az tak potrzebowała moja kuchnia pucowania az miło sie w niej zrobiło![]() lubie miec posprzatany na błysk domek, szkoda ze nie ogarniam tego tak jak chce ![]() chce upiec karpatke. chyba mozna?? po princessie na razie nic sie nie dzieje
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie urodzę to wizytę mam 28.06 to jest (o ile się nie mylę) wtorek. A Tż na szczęście idzie do pracy tylko jutro i w piątek, więc nie jestem sama Cytat:
dziękuję KochanaNie palę się aż tak do porodu. Moje jedyne życzenie to urodzić w czerwcu Nie chciałabym się bardzo przeterminować ![]() Idę robić obiadek
|
||
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocilismy od dermatologa i pediatry wiec tak albo ŁOJOTOKOWE ZAPALENIE SKÓRY albo SKAZA BIAŁKOWA - CZYLI NIETOLERANCJA LAKTOZY dermatolog wiecej zwymyslal jak zdiagnozowal on mowi, ze mozna trzeba by raczej zmienic mleko pediadra zalecila badanie krwi w kierunku białka swoistego 2 rodzaje jutro badamy jak bedzie miala pozytywyny zmieniamy mleko w miedzyczasie bardzo mocno natluszczac preaparatami dla alergikow typu ATOPEX zadne hipp, moze byc oilatum i dodatkowo ta emulsja pozbyc sie tych luszczacych skorek no i delikatnie elocomem 2 dni pozniej 3 dni przerwy jak sie okaze ze ma ta nietoleracne to nutramigen bedzie wchodzil w gre poki co musze poczytac o tych preparatach albo szybko jechac do apetki i po wieczornej kapieli - ktora ma byc jak nakrotsza umyc pupe i wsio mocno natlussczac boze tak mi szkoda mojego dziecka, ze serce mi sie kraje ![]() aha i jak tylko bedzie mozna tak jak poradniki radza jak najszybciej wprowadzac kleiki, kaszki, ryz itp itd
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
daisy kanaliki najlepiej masuje się jak mała jest przy piersi, moja wtedy prawie nie zauważa że jej to robię
no i dość mocno trzeba naciskać co do ssania pięści - to jak ssie a suta już wypluwa to wtedy wiem że to tylko do uspokojenia ![]() klocki przyszły - Zosia ciągle się nimi bawi, i tak jak myślałam huśtawka zrobiła furorę ![]() uuuu czytam że sexik się kroi ![]() Dziewczonka usg bioderek jest zalecane, ale nie obowiązkowe, czasami ciężko jest wyczuć pod palcami czy wszystko jest ok, dlatego zaleca się usg anulinka2009 też się zastanawiam czy na 3 nie przejść, bo w dwójkach mała ma strasznie odciśnięte gumki już ![]() violisia witaj z powrotem jak tata ? już lepiej ? mary prania też mam MEGA dużo, nawet nie liczę usg bioderek - ok dzięki za kciuki idziemy na obiad ![]() dziś kotlety mielone
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj nie daja odrazu oksy tylko najpierw jakies lzejsze srodki i przebijanie pecherza plodowego wiec to moze trwac i trwac
|
|
|
|
|
#3321 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smoczek ten z krzyzykiem TT i do tego mleko rozrabiane obowiazkowo spieniaczem do mleka, bo ni cholery sie to mleko prawidlowo rozpuscic nie chcialo. A tak cyk spieniaczem jakies kilka minut w butelce, na to ten smoczek i mala zadowolona. Mleka sie robi duzo wiecej wtedy, bo sie piana pojawia, ale ona opada w trakcie picia. Jak opadnie porzadnie to zmiana smoczka na zwykla jedyneczke TT, ale to tylko wtedy jak mala zalewa, a jak leci normalnie to do konca z krzyzykiem smoczek. Cytat:
Zmiana fryzury zwykle dziala na moja korzysc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do spania z dzieckiem - po pierwsze czy slyszalas kiedys o tym,z eby matka dziecko w lozku zadusila? Spisz przeciez tak czujnie, ze prawie nie spisz, jakbys czuwala raczej. Ja biore mala do cycka na lezaco i obie zasypiamy przytulone, z tym ze ona na calego, a ja co tylko ona raczka poruszy to juz mam oczy otwarte. Po drugie - co do koldry - ja mam taki patent, ze koldre sobie zarzucam na plecy i nogi, a mala i siebie od pasa w gore przykrywam jej kocykiem i tak kimamy. Juz pomijam sytuacje, kiedy spimy z TZ normalnie pod koldrami (od zawzze spimy pod dwoma koldrami, bo ja zabieram cala), a mala miedzy nami miedzy glowami, wtedy jest przykryta swoim kocykiem albo spi w spiworku. Wtedy to bysmy chyba musieli oboje wypic po dwa litry wodki, zeby ja przygniesc. Cytat:
) to bysmy sie nie podniesli raczej. A stelaz fajny jest i myku myk - schowany za drzwiami i nic nie widac.Cytat:
Powiem tak - jak czuje ze mala ma pelnego pampa to jej zmieniam, ale zdarza sie, ze ona jest tak senna, ze nie mam sumienia jej budzic i rozbierac. Staram sie jednak tylko jedno karmienie zrobic bez przebierania, w koncu po to robie dni tetrowe zeby tam wszystko oddychalo, wiec musze tez dbac o to w nocy. Oczywiscie jak jest kupa to zmieniam od razu, tylko siurki czasami zostawiam. Marze by moc napisac taki tekst. Mnie czeka dzisiaj zmywarka wypakowanie + zapakowanie odkurzanie mycie podlog prasowanie pakowanie pralka wypakowanie obiad Cofam wszystko co powiedzialam o moim nocnym dziecku. Wczoraj wykapalismy nie o 21, ale o 19. Lulanie, karmienie, lulanie, karmienie i zasnela o 22.30, spala do 4,20!!!!!!!!!! Ale za to potem obudzila sie jeszcze o 5 i hulaj dusza, rojbrowala do 6.30 az padla umeczona (ja padalam w trakcie wielokrotnie). Jak zasnela o 6.30 to na 8 mialam budzik nastawiony bo dzisiaj byly bioderka i jak zadzwonil to nie wiedzialam gdzie jestem, a teraz mnie tak bania rypie z niewyspania, ze ledwo widze na oczy. Na bioderkach bardzo fajna pani, jedna nozka super, druga bardzo dobrze (mamy zrobic zeby bylo super). Wszystko wyjasnila, dziwila sie, ze dziecko w tetrze chodzi [ale tak fajnie z podziwem w oczach], mamy przyjsc za 3 miesiace do kontroli. Mala bardzo grzeczna, zasiurala przewijak w przychodni W ogole wszyscy mi mowia, ze ona jest dluga i faktycznie - byly 4 niemowlaki w jej wieku z nami w przychodni i wszystkie jakies takie krotkie te dzieci ![]() A potem kontrola u pediatry z tym ulewaniem/katarkiem, dostalismy probiotyk na zielone kupy i masc na ciemieniuche, pan doktor powiedzial tez ze nie mam tego co pisala Paulizia i mowi, ze to sie w ogole bardzo rzadko zdarza.Od wczoraj rejestrujemy swiadome usmiechy, TZ sie poryczal jak bobr jak mala sie smiala do niego!!!!!!! A potem mnie tak wrukwil, ze sie chcialam rozwodzic, ale mi przeszlo. Czy kupujecie cos na Dzien Ojca Waszym TZ [oczywiscie mowa o tych TZ, z ktorymi nei ma wojny]? |
|||||||
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Lecimy na szczepienie, prosimy o kciuki
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
matall kciuki są
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko nie chce spac
a w czwartek jedziemy do Tychów i czeka mnie pranie, prasowanie, pakowanie i ogarniecie siebie ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja się tylko przywitam i prześle buziaki dla was kochane mamusie i dla waszych dzidziusiów Mój maluszek ma ledwo ponad tydzień i tak daleko jesteśmy za wami.. Tutaj na tapecie szczepienia, kolki.. poważne sprawy. A my jesteśmy na etapie cieszenia się z pierwszej kozy w nosku ![]() Mój Tonuś to złote dziecko! Jest bardzo grzeczny i pocieszny |
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() mała się pouśmiecha do taty duża da buziaka i będzie gicior ![]() na laurkę musi jeszcze trochę poczekać ![]() Cytat:
ma taką delikatną urodę |
||
|
|
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak po porodzie w szpitalu spałam łącznie 7 godzin w przeciągu 2 dni to stwierdziłam, że w cale nie jest tak tragicznie jak się człowiek nie wyśpi :Pnie wiem czy działa u facetów, bo mój tż ostatnio poddaje się w połowie nocki i daje dyla do drugiego pokoju a jak on jest to nie biorę małego do łózka,,, ale dlatego, że mamy małe łózko i byłoby nam na prawdę niewygodnie ![]() brodawki nie bolą... nawet przy zasysaniu nie są nawet zaczerwienione, spuchnięte...nic a nic ![]() moje dziecię nie śpi ![]() spał od 10 do 13 ![]() i teraz nie w głowie mu spanie :0 najadł się i ciumka piąstki ze smokiem na zmianę ![]() leży w łóżeczku i patrzy się na czerwona poduszkę ![]() kochane mam pyt. ile trzeba czekać na odpadnięcie pępuszka? i po jakim czasie ew. do lekarza jak nie chce odpaść? Bo mój ma już 2 i pól tyg. a pępek jeszcze nie myśli o nieodpadnięciu...a ja doszukuje się wszystkich możliwych anomalii i już się zaczynam denerwować
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi chciałam napisać, że Twoje posty są zawsze taaakie długie
(fajnie się czyta bo co chwile ktoś coś ode mnie chce ![]() albo mega szybko piszesz na klawiaturze, albo Michasia ma długie drzemki
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie jakas drzemka to normalne, bo dzieci sie teraz juz interesuja wszystkim takze nie denerwuj sie jak nie placze tylko sobie oglada i lezy to tym bardziej a jak jest niespokojna to herbatka na uspokojenie hippa i bedzie okej
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze kupic ta herbatke
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

są
Nic nie zapowiada aby coś miało się ruszyć

wystarczyłoby mi dwugodzinne latanie po sklepach :}
ja to się cieszę jak pobudki są co 2 godziny, bo czasami mamy takie noce gdy Tymek budzi się co godzinę 

chyba zacznę wierzyć, że bał się, że Malutkiej krzywdę może zrobic ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Czekamy na Ciebie fasolko

i mowi, ze to sie w ogole bardzo rzadko zdarza.