Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 14:59   #3331
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

anula_81 zmieniam jak cycuś jest przerywany głosnym wystrzałem, ewentualnie sprawdzam, czy pielucha nie jest ciężka od nadmiaru siuśków więc nie przy każdym karmieniu

mimbi nie kupuje - robimy sobie wspólny wypad i to będzie nasz perezent

Lolcia ten spokój ma wypisany na twarzy

matallewar

3 tygodnie prawie po CC rana jest nadal czerwona, nie spodziewam się że szybko zblednie, ale tak pi razy drzwi ile to może trwać ?
boję się wjechać nawet maszynką i zaraaaaaastaaaaaam
Stary 2011-06-21, 15:11   #3332
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry

My wyspani i wytanczeni Mielismy party w sypialni. Dyskoteka grala, tany tany, a Antos wniebowziety

Antropia zadne tam anomalie. Chyba Mazianki synek pobil rekord pepuszkowy, bo odpadl chyba kolo 6 tygodnia [Mazianko jesli sie myle to mnie popraw prosze] Ja niczym pepuszka nie przemywalam i odpadl po tygodniu

Dziewczonka u nas tez nie bedzie usg bioderek. Lekarze sprawdzaja bioderka recznie i jak cos jest nie tak to kaza sprawdzac

Daisy zaczne masowac ten kanalik tylko nie bardzo wiem jak... zaraz poczytam o tym w necie
My caly czas spimy razem w lozeczku. Niczym mlodego nie przykrywam, bo mamy dosc cieplo w pokoju. Sprawdzam mu co rusz szyjke i ramionka, ale sa cieple wiec zimno mu nie jest Raz przygniotlam mlodego pupa ale uslysalam takie 'eee' z pretensja w glosie i sie w momencie zreflektowalam
U nas rozek nie moze byc, bo boje sie smierci lozeczkowej... mamy termometr w lozeczku i zwykle przekracza 21 stopni i w rozku byloby mu zdecydowanie za goraco.

Matall ja dziennie jem platki z mlekiem, pije actimel, wsune jakis jogurt. poki co cisza.
Stary 2011-06-21, 15:27   #3333
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Pauliza ja juz do lekarza chciałam tydz. temu lecieć
ale tż jak zwykle mnie powstrzymał
ale nie mogę się doczekać drugiej wizyty położnej

jejkuuuuuu
jak mi jest zimno!!!!
nie mogę się przyzwyczaić, że odczuwam coś takiego jak chłód...
w ciąży było mi wiecznie gorąco, a teraz...brrrrr
Stary 2011-06-21, 15:33   #3334
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mimbi chciałam napisać, że Twoje posty są zawsze taaakie długie (fajnie się czyta ) ja to zawsze z doskoku czytam i piszę i maxymalnie skracam swoje wypowiedzi bo co chwile ktoś coś ode mnie chce
albo mega szybko piszesz na klawiaturze, albo Michasia ma długie drzemki
A bo to jest tak - jak mam czas usiasc to od razu cykam wszystkie posty, zeby zobaczyc co napisaly moje kochane robaczki i potem odpisuje na to, co mnie interesuje.
Poza tym - masz racje - Miśka spi w dzien jeszcze po 2-3 godziny pod rzad to raz, a dwa - pisze szybko i bezwzrokowo, wiec zawsze oczami jeszcze cos tam poogarniam obok - np teraz pisze i patrze na Misie co sie wtula nosem w Pana Brokula.
Powinnam teraz robic wszystko to, co wymienilam w ostatnim poscie, a tylko pranie wywiesilam, glowa mnie boli niemozliwie, a nie moge sie polozyc na chwilke nawet, bo dziecko nurkuje nosem w Brokule i mam schize ze sie zadusi, a nie moge jej go zabrac bo bedzie krzyk.
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kochane mam pyt. ile trzeba czekać na odpadnięcie pępuszka? i po jakim czasie ew. do lekarza jak nie chce odpaść? Bo mój ma już 2 i pól tyg. a pępek jeszcze nie myśli o nieodpadnięciu...a ja doszukuje się wszystkich możliwych anomalii i już się zaczynam denerwować
U nas to bylo rowno 2 tygodnie. Ale jak sie nie paprze, nie ma wydzieliny i nie smierdzi, to sie nie masz co przejmowac. My przemywalismy Octaniseptem i byl na granicy zgnicia, az przyszla polozna i kazala myc spirytusem, ladnie sie zasuszyl i odpadl.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

I jeszcze jedno - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - wkladki laktacyjne TT sa FA TAL NE. Roluja sie, wata w nich sie zbija, wiec wygladam jakbym miala jakies narosla na cyckach a do tego odklejaja sie od stanika, nie ma porownania z taniutkimi wkladkami z Lidla czy Babydream.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:40   #3335
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Daisy zaczne masowac ten kanalik tylko nie bardzo wiem jak... zaraz poczytam o tym w necie
ruchem wymiatającym od kącika oka w dół

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
A bo to jest tak - jak mam czas usiasc to od razu cykam wszystkie posty, zeby zobaczyc co napisaly moje kochane robaczki i potem odpisuje na to, co mnie interesuje.
Poza tym - masz racje - Miśka spi w dzien jeszcze po 2-3 godziny pod rzad to raz, a dwa - pisze szybko i bezwzrokowo, wiec zawsze oczami jeszcze cos tam poogarniam obok - np teraz pisze i patrze na Misie co sie wtula nosem w Pana Brokula.
kurcze, ja rodziłam tego samego dnia, a moja już sobie skraca drzemki i tylko pierwszą ma taką długą (nawet do 4h) a później to już takie 1-1,5h

ja znowu robię ładne parę kilometrów w domu, bo jak położę małą na brzuszku do drzemki, to ciągle chodzę sprawdzać czy aby się nie dusi ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:44   #3336
mimbi
Zakorzenienie

No to jeszcze fotos w albumie na dokladke.
I widze kątem oka przeciaganie, a kątem ucha slysze bąki...
Stary 2011-06-21, 15:46   #3337
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi na temat usg bioderek . Zaufanie do tego pediatry mam, więc jeżeli nie widzi nic niepokojącego to ok

Mój mały maruder nie chciał isc spac, zjadła UU, 170ml, znowu jeden U i oczy jak 5zł, położyłam na brzuszku, pospała 5 min. i krzyk, odwróciłam ją na plecy, włączyłam karuzelkę i wyszłam, ulało się troszkę, pokrzyczała i zasnęła

Dziewczyny, które trzymają maluchy w rożkach - nie jest im gorąco?? moja mała odkąd jest troszkę zimniej na dworze jest w body na długi rękaw+spodenki i poci się strasznie
mój syn był w rozku pierwsze dwa dni potem go wywaliłam bo nie czułam go w sensie dziecka nie czułam
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wywolywac beda niestety. Z jednej strony sie ciesze, ze bede miala to szybciej za soba i nie przenosze dzidzi ale jak przeczytalam ulotke o wywolywaniu, ktora mi dali ze szpitala to
Tutaj nie daja odrazu oksy tylko najpierw jakies lzejsze srodki i przebijanie pecherza plodowego wiec to moze trwac i trwac
ja miałam wywoływany poród
jak mi przebili pecherz to sie dopiero zabawa zaczeła
Cytat:

Od wczoraj rejestrujemy swiadome usmiechy, TZ sie poryczal jak bobr jak mala sie smiala do niego!!!!!!! A potem mnie tak wrukwil, ze sie chcialam rozwodzic, ale mi przeszlo. Czy kupujecie cos na Dzien Ojca Waszym TZ [oczywiscie mowa o tych TZ, z ktorymi nei ma wojny]?
moj tez soie popłakał jak sie mały do niego zacieszył
ja chciałam mojemu na dzien ojca Zrobic odciski sópek i dłoni w gipsie.
ale w natłoku spraw i przdez focha na niego nie zrobiłam tego

a Ty mimbi cos kupujesz? w sumie miło by było
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lecimy na szczepienie, prosimy o kciuki
powodzenia
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja się tylko przywitam i prześle buziaki dla was kochane mamusie i dla waszych dzidziusiów ..bo pisać nie za wiele mam co :/

Mój maluszek ma ledwo ponad tydzień i tak daleko jesteśmy za wami..

Tutaj na tapecie szczepienia, kolki.. poważne sprawy. A my jesteśmy na etapie cieszenia się z pierwszej kozy w nosku

Mój Tonuś to złote dziecko! Jest bardzo grzeczny i pocieszny Kocham go nad życie
śliczny taki delikatny jak to andiotek napisała
super chłopczyk
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
w sumie to się przyzwyczaiłam jak po porodzie w szpitalu spałam łącznie 7 godzin w przeciągu 2 dni to stwierdziłam, że w cale nie jest tak tragicznie jak się człowiek nie wyśpi :P
nie wiem czy działa u facetów, bo mój tż ostatnio poddaje się w połowie nocki i daje dyla do drugiego pokoju
a jak on jest to nie biorę małego do łózka,,,
ale dlatego, że mamy małe łózko i byłoby nam na prawdę niewygodnie

brodawki nie bolą... nawet przy zasysaniu bolały mnie przez pierwsze trzy dni w szpitalu...miałam nawet lekko pokrwawione, bo mały nie umiał łapać i je trochei podgryzł :p smarowałam bepanthenem przez dwa dni i od tamtej pory spokój nie są nawet zaczerwienione, spuchnięte...nic a nic

moje dziecię nie śpi
spał od 10 do 13
i teraz nie w głowie mu spanie :0
najadł się i ciumka piąstki ze smokiem na zmianę
leży w łóżeczku i patrzy się na czerwona poduszkę

kochane mam pyt. ile trzeba czekać na odpadnięcie pępuszka? i po jakim czasie ew. do lekarza jak nie chce odpaść? Bo mój ma już 2 i pól tyg. a pępek jeszcze nie myśli o nieodpadnięciu...a ja doszukuje się wszystkich możliwych anomalii i już się zaczynam denerwować
nasz pępek wyglądaj jakby nie chciał odpasci w 12 dobie chyba poszlismy na kontrole do neonatolog i ona go jakby naderwała bo sie okazało ze pod spodem był wysuszony choc troche sie babrał i odpadł nam dwa dni później
spirytus najlepszy chyba
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana jak powiedzialam o tym pediatrze, ze moje dziecko nie chce spac, jak miala miesiac to powiedziala, ze teraz bedzie spala w dzien tyle co nic
ewentualnie jakas drzemka
to normalne, bo dzieci sie teraz juz interesuja wszystkim
takze nie denerwuj sie
jak nie placze tylko sobie oglada i lezy to tym bardziej
a jak jest niespokojna to herbatka na uspokojenie hippa i bedzie okej
ewentualnie czopek
agus współczuje skazy biedna OLUSIA
Cytat:
Powinnam teraz robic wszystko to, co wymienilam w ostatnim poscie, a tylko pranie wywiesilam, glowa mnie boli niemozliwie, a nie moge sie polozyc na chwilke nawet, bo dziecko nurkuje nosem w Brokule i mam schize ze sie zadusi, a nie moge jej go zabrac bo bedzie krzyk.
U nas to bylo rowno 2 tygodnie. Ale jak sie nie paprze, nie ma wydzieliny i nie smierdzi, to sie nie masz co przejmowac. My przemywalismy Octaniseptem i byl na granicy zgnicia, az przyszla polozna i kazala myc spirytusem, ladnie sie zasuszyl i odpadl.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

I jeszcze jedno - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - wkladki laktacyjne TT sa FA TAL NE. Roluja sie, wata w nich sie zbija, wiec wygladam jakbym miala jakies narosla na cyckach a do tego odklejaja sie od stanika, nie ma porownania z taniutkimi wkladkami z Lidla czy Babydream.
ILE KOSZTUJA wkładki laktacyjne w lidlu? i to sa te lidlowskie? bo nigdy nie widziałam
ja kupuje johnsona 50 szt za 17 zł spoko nawet są

bylismy na spacerku
nawet zakupy zrobiłam i botwinke gotuje

kalarepa jest wzdymająca??
Stary 2011-06-21, 15:47   #3338
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
cucciola, powiedz mi jeszcze tylko prosze, czy mozna wykonywac jakies normalne czynnosci w tych usztywniaczach na kciuki ????
Nie chce kupowac z netu bo to odp rozmiar trzeba dobrac a do sklepu wyrwe sie dopiero w piatek

Tez tak mialas, ze momentami jakby blokowal Ci sie palec i musialas go odblokowac druga reka ?? Jak ruszam prawym kciukiem to slysze jak mi tam cos chrupie/strzela
ja mam tak w prawej dloni i pani dr powiedziala, ze to juz mocno zaawansowane stadium i raczej nie pomoze rehabilitacja i to w moim przypadku z uwagi na karmienie, mozliwa w mocno okrojonym zakresie
Hej kochane
Normalnie ostatnio nie mam na nic czasu jestem mega zmeczona
Ja jak chcialam np.myc naczynia to musialam te usztywniacze zdejmowac ale po paru minutach zaraz je zakladalam bo byl taki bol,nie nie blokowaly mi sie palcechol...to chyba powazniejsze u Ciebieszkoda,ze wczesniej nie kupilas tych usztywniaczy!!!moze by cos pomogly ,wiem,ze robia jakies zabiegi przed operacja i pomagaja,cos tam wstrzykuja w zyly ale bys musiala sie dowiedziec,rechabilitacja raczej nie pomaga w tym przypadkukurcze mam nadzieje,ze cos sie jeszcze da zrobic i obejdzie sie bez operacji!!!!
Grazinfajnie,ze nocki masz spokoje u nas to roznie,jak w nocy spokoj to w dzien buszuje mala i tak w kolo macieju
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:47   #3339
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mój syn był w rozku pierwsze dwa dni potem go wywaliłam bo nie czułam go w sensie dziecka nie czułam

ja miałam wywoływany poród
jak mi przebili pecherz to sie dopiero zabawa zaczeła

powodzenia

śliczny taki delikatny jak to andiotek napisała
super chłopczyk

nasz pępek wyglądaj jakby nie chciał odpasci w 12 dobie chyba poszlismy na kontrole do neonatolog i ona go jakby naderwała bo sie okazało ze pod spodem był wysuszony choc troche sie babrał i odpadł nam dwa dni później
spirytus najlepszy chyba

ewentualnie czopek
agus współczuje skazy biedna OLUSIA

ILE KOSZTUJA wkładki laktacyjne w lidlu? i to sa te lidlowskie? bo nigdy nie widziałam

bylismy na spacerku
nawet zakupy zrobiłam i botwinke gotuje

kalarepa jest wzdymająca??
wolalabym tego czopka jej nie dawac
nie jest zle

wlasnie jej kupilam oilatum i emolium do natlusczania i wydalam 80 zl
i kupilam jej spichy i bodziak ii polspiochy na 68 bo 62 na styk wrecz nozki ma na maxa wypchniete
Stary 2011-06-21, 15:49   #3340
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolcia lo matko... Twoj Anton to caly Lolek mamusiny synus jak nic!!! Jest piekny... wszytskie Antosie to przystojniaki... prawda Aga.M

Andziot bedziemy masowac!

Mimbi ja tam nie mam nic do wkladek TT, ale to nie moj KWC Uzywalam jeszcze J&J i dla mnie, na moje dojce, sa za male... nastepnym razem sprobuje jakichs tanszych moze faktycznie beda lepsze niz wszystkie
Stary 2011-06-21, 15:53   #3341
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Tu pisza ze one kosztuja 6 zl za 30 sztuk, a ja nie pamietam ceny.
http://www.bangla.babyonline.pl/kosm...ours-p4140.htm

A kupic cos mu kupie, choc gnojek wczoraj nie zasluzyl, ale kupie zeby mu glupio bylo, ze jest taki durny, o!
Tez myslalam o tym gipsie, przejde sie do Smyka, bo tam widzialam to.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wlasnie jej kupilam oilatum i emolium do natlusczania i wydalam 80 zl
Kochana a to aby nie ma takiego samego skladu jedno i drugie? Co konkretnie kupilas?
Stary 2011-06-21, 15:59   #3342
martynka89
Zakorzenienie

Grazinko a to przebijanie pecherza boli?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 16:03   #3343
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
nie boli

dzzieki mimbi za cynk a ten gips ile w smyku?? na all widziałam cos koło 50 zł to kurna ktorche drogo
Stary 2011-06-21, 16:06   #3344
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lecimy na szczepienie, prosimy o kciuki

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mój Tonuś to złote dziecko! Jest bardzo grzeczny i pocieszny Kocham go nad życie
Cudowny

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 16:12   #3345
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
nie boli
Znajac moje szczescie, to pewnie zaboli. Wczoraj doszlam do wniosku, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Jak mi lekarz sprawdzal szyjke to myslalam, ze zejde z bolu na drugi swiat a co dopiero rodzic
To chyba nie dla mnie.
Stary 2011-06-21, 16:24   #3346
Paulizia
Wtajemniczenie

ddaisy czy Ty uzywasz tych muszli laktacyjnych Aventu, co mi kiedys podawalas, podczas karmienia?
Stary 2011-06-21, 16:35   #3347
eweska
Moderatoreska

zobaczcie jakie lobuziaki Takie małe a już sobie dokuczają

Nudzi nam się, pogody nie ma :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1373.jpg (144,4 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1380.jpg (151,2 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smieszki.jpg (38,3 KB, 57 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 16:46   #3348
andziot
Zakorzenienie

wkładki - J&J - mój KWC, chociaż trochę wkurza to że jak nasiąkną to robią się twarde dość, Rossmanowe też są ok ale nie na gorące dni, bo mi się strasznie w nich piersi pociły

WROCŁAW EUROPEJSKĄ STOLICĄ KULTURY w 2016

jako wyrodni rodzice zasnęliśmy oboje (na jakieś 5min),
ja na balkonie na leżaku ( położyłam się na sekundę żeby chwilę nie myśleć o niczym ),
mężul poszedł odbekać Gabrysię i też im się usnęło ...
i nie miał kto biednej Zosi posadzić na sedes
i tylko słyszę "mokre tutaj, mokre"
(dobrze że są te klocki to chwilę się nimi sama pobawiła )

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie lobuziaki Takie małe a już sobie dokuczają

Nudzi nam się, pogody nie ma :P
ja to widzę że jeden szczególnie zadziorny
mniejszy a zadziorny

Stary 2011-06-21, 16:47   #3349
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Tu pisza ze one kosztuja 6 zl za 30 sztuk, a ja nie pamietam ceny.
http://www.bangla.babyonline.pl/kosm...ours-p4140.htm

A kupic cos mu kupie, choc gnojek wczoraj nie zasluzyl, ale kupie zeby mu glupio bylo, ze jest taki durny, o!
Tez myslalam o tym gipsie, przejde sie do Smyka, bo tam widzialam to.

Kochana a to aby nie ma takiego samego skladu jedno i drugie? Co konkretnie kupilas?
kupilam oilatum do kapieli emulsje ta zwykla nie ta soft bo jej nie lubie
a do natluszczania emulsje emolium
chodzi o to, zeby byla mocno natluszczana, zeby te platy suchej skory poschodzily, najbardziej ma na lewym uchu, platami jej odlatuje
Cytat:
ja nie grazinka, ale przebijanie nie boli, w sumie tego nie czulam, wsadzil mi taki metalowy pret i aby za chwile poczulam cieplo
a po tym zaczely mi sie trzas nogi w sumie cala zaczelam dygotac, bo mi sie wlasnie przypomnialo, ze bede niedlugo rodzic
Stary 2011-06-21, 17:00   #3350
martynka89
Zakorzenienie

agus87 podziwiam cie, naprawde bo jak ja bym zobaczyla metalowy pret, to chyba by mnie 5 chlopow musialo trzymac.
Chyba poinformuje personel, zeby sprawe zalatwili w taki sposob zebym tego nie widziala no i zeby mnie wczesniej nie informowali bo bedzie panika.

eweska ty to musisz miec wesolo z dwoma takimi maluchami.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-06-21 o 17:02
Stary 2011-06-21, 17:02   #3351
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Znajac moje szczescie, to pewnie zaboli. Wczoraj doszlam do wniosku, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Jak mi lekarz sprawdzal szyjke to myslalam, ze zejde z bolu na drugi swiat a co dopiero rodzic
To chyba nie dla mnie.
Przebijania to Ty nawet nie poczujesz, to kompletnie nic nie boli

Eweska, Lolka, śliczne dzieciaczki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:02   #3352
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia Zazdroszczę, też chcę nabiał

Grazin To proponuję Penathen - są identyczne, a tańsze
Babydream są tanie, ale wg mnie do d...

eweska

My po szczepieniu, kciuki się przydały Był płacz, ale tylko przy wkłuwaniu, potem tylko marudzenia trochę...
No i spotkaliśmy Zytus i Igorka, który słodko spał

Ach, ważmymy 5 kg i mamy 57 cm!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:03   #3353
mimbi
Zakorzenienie

Mi polozna przebila palcami, poczulam cieplo i mokro.
Stary 2011-06-21, 17:12   #3354
andziot
Zakorzenienie

ja też nową fotę dodałam

coś ten wizaż mi ją zmniejszył

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-21 o 17:13
Stary 2011-06-21, 17:20   #3355
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

ja to widzę że jeden szczególnie zadziorny
mniejszy a zadziorny
Oj żebyś wiedziała, ten grzeczniutki synalek pokazuje pazurki :P

Cytat:

eweska ty to musisz miec wesolo z dwoma takimi maluchami.
Czasami wesoło nie jest Ale kochane skarby wynagradzają mamusi złe chwile

Cudowni sa zakochana jestem w nich po uszy, a te ich minki i gaworzenie normalnie cudo. Szczególnie Bartuś taki śmieszek
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:26   #3356
andziot
Zakorzenienie

no, to "aaaaaaaa gggggguuuuu" to powalające jest
a jeszcze Gabrysia się tak fajnie skupia żeby to powiedzieć

Stary 2011-06-21, 17:27   #3357
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka w 2009 cytologie to wg niej nie przesłanka do zrobienia kolejnej ? No nie!
nie przyłożyła się do badania :|
a to była wizyta obowiązkowa czy tak sobie poszłaś ? I co z tym wirusem? Udało się Zosieńki nie zarazić? A Wy czujecie się troszkę lepiej?
To napięty harmonogram w PL macie! ale zdazymy się jakoś spotkać

Dziewczonka; to jak masz zaufanego pediatrę to sobie może faktycznie odpuść to USG
Nie wiem ile kosztuje, ale coś obiło mi się o uszy, że 100zł
Lepiej coś kup Malutkiej za to
Gabi dopiero od dziś w rożku, ale odkopała się jak zwykle i kopytka się wietrzyły ponadto nie zawijam jej bardzo mocno.
Ten rożek jest mi potrzebny by odkładając ją do łóżeczka nie wybudzila mi się... Póki co robiłam to 2x i 2x odniosłam sukces nie wiem jak długo będę jeszcze ten rożek używać.
Gabi leży w rożku tylko w bodziaku i pampku.

Paulizia; ja nie używałam, uzywam nakładek silikonowych (z zadawalającym efektem, nie do każdego karmienia) ale o ile mnie pamięć nie myli agusia ich używała. Andziotka Ci napisała jak robić masaż kanalika, czytałaś ?
Tu filmik o problemie naszych dzieciatek
http://www.youtube.com/watch?v=7XEhKEyfV-A

btw Andziotko dziękuję za podpowiedz, faktycznie gdy Gabcia ciumcia wtedy łatwo mogę jej masować
Tylko te moje palce takie wielkie mi sie wydają ;>
Ojej... ale Zosience sie przygoda trafila.
Czyli co zrobiła sik w majteczki ?

eweska; no rozrabiaki
Jak to andziotka napisała, malutki a taki zadziorny Ja bym dodała jeszcze "mały, chudy ale byk"

aguś, moze kuracja przyniesie efekt... OBY
a Oleńkę to boli ?

mimbi, ja też Twoje posty uwielbiam czytać więc pisz i pisz

cucciola, ale posiadając ten usztywniacz będę mogła Gabrysię np z łóżeczka podnieść i w ogóle na rączkach nosic?
Wyczytałam, że inaczej się to nazywa zapalenie pochewek ścięgien nadgarstka i wszędzie właściwie piszą, że operacja najskuteczniejsza choć troszkę ryzykowna bo można uszkodzić nerw i suma sumarum całowicie unieruchomić kciuka
Masz racje, stosuje się rehabilitację i wstrzykuje sterydy tylko ja karmię i nie można mi ich zalecić

Lolusiu, aniołeczek !
Powtórzę się - buźka Toniego jak laleczka

Grazynko zrobiłaś tą karpatkę ? Ja mam własnie to samo w planie, bo stoi pudełko z Gellwe

Ja ciągle mam problem z pozycją do karmienia i suma sumarum kończy sie na tym, ze wiecznie Malutką na leżąco karmię...

Mojemu dziecku dziś znów podczas jednego z płaczów łzy poleciały.
Kiedy zdarzyło się to po raz pierwszy myslalam, że mi sie wydaje ale dziś się utwierdziłam, że to łzy.
I serce mi się kroiło, bo to jeszcze bardziej ściska za serducho aniżeli tylko takie krzyki. Samej mi łzy poleciały

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:37   #3358
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
anulka w 2009 cytologie to wg niej nie przesłanka do zrobienia kolejnej ? No nie!
nie przyłożyła się do badania :|
a to była wizyta obowiązkowa czy tak sobie poszłaś ? I co z tym wirusem? Udało się Zosieńki nie zarazić? A Wy czujecie się troszkę lepiej?
To napięty harmonogram w PL macie! ale zdazymy się jakoś spotkać

Dziewczonka; to jak masz zaufanego pediatrę to sobie może faktycznie odpuść to USG
Nie wiem ile kosztuje, ale coś obiło mi się o uszy, że 100zł
Lepiej coś kup Malutkiej za to
Gabi dopiero od dziś w rożku, ale odkopała się jak zwykle i kopytka się wietrzyły ponadto nie zawijam jej bardzo mocno.
Ten rożek jest mi potrzebny by odkładając ją do łóżeczka nie wybudzila mi się... Póki co robiłam to 2x i 2x odniosłam sukces nie wiem jak długo będę jeszcze ten rożek używać.
Gabi leży w rożku tylko w bodziaku i pampku.

Paulizia; ja nie używałam, uzywam nakładek silikonowych (z zadawalającym efektem, nie do każdego karmienia) ale o ile mnie pamięć nie myli agusia ich używała. Andziotka Ci napisała jak robić masaż kanalika, czytałaś ?
Tu filmik o problemie naszych dzieciatek
http://www.youtube.com/watch?v=7XEhKEyfV-A

btw Andziotko dziękuję za podpowiedz, faktycznie gdy Gabcia ciumcia wtedy łatwo mogę jej masować
Tylko te moje palce takie wielkie mi sie wydają ;>
Ojej... ale Zosience sie przygoda trafila.
Czyli co zrobiła sik w majteczki ?

eweska; no rozrabiaki
Jak to andziotka napisała, malutki a taki zadziorny Ja bym dodała jeszcze "mały, chudy ale byk"

aguś, moze kuracja przyniesie efekt... OBY
a Oleńkę to boli ?

mimbi, ja też Twoje posty uwielbiam czytać więc pisz i pisz

cucciola, ale posiadając ten usztywniacz będę mogła Gabrysię np z łóżeczka podnieść i w ogóle na rączkach nosic?
Wyczytałam, że inaczej się to nazywa zapalenie pochewek ścięgien nadgarstka i wszędzie właściwie piszą, że operacja najskuteczniejsza choć troszkę ryzykowna bo można uszkodzić nerw i suma sumarum całowicie unieruchomić kciuka
Masz racje, stosuje się rehabilitację i wstrzykuje sterydy tylko ja karmię i nie można mi ich zalecić

Lolusiu, aniołeczek !
Powtórzę się - buźka Toniego jak laleczka

Grazynko zrobiłaś tą karpatkę ? Ja mam własnie to samo w planie, bo stoi pudełko z Gellwe

Ja ciągle mam problem z pozycją do karmienia i suma sumarum kończy sie na tym, ze wiecznie Malutką na leżąco karmię...

Mojemu dziecku dziś znów podczas jednego z płaczów łzy poleciały.
Kiedy zdarzyło się to po raz pierwszy myslalam, że mi sie wydaje ale dziś się utwierdziłam, że to łzy.
I serce mi się kroiło, bo to jeszcze bardziej ściska za serducho aniżeli tylko takie krzyki. Samej mi łzy poleciały
boli nie
swedzi... i moze szczypac
Stary 2011-06-21, 17:43   #3359
moria44
Wtajemniczenie

Cześć baby!

Ja na krótko, szybko bo sama jestem od dziś aż do soboty więc muszę więcej niż zwykle ogarnąć. Tak mi się nie chce butelek myć Jednak cyc to cyc... nooo! Mi już się marzy aby mieć kolejnego szkraba aby spróbować dłużej pokarmić UU. To jest super sprawa takie karmienie...

Do rzeczy, chciałam podpytać mamy, które mają matę edu FP Rainforest:
Czy miałyście 4 wycięcia w każdym rogu maty na pałąki? Bo ja mam kurrrcze jedno a w instrukcji piszą, że mam włożyć pałąki w cztery wycięcia, tylko ich szajssse nie ma Wyprałam dziś matę i chciałam ją ładnie złożyć aby Iguśka miała prezent na jutrzejsze 2 miesiące ale coś mi nie idzie Teraz wiem, do czego są potrzebni faceci

Sprawa nr 2:
Podobnie jak u andziotki moja potomka strasznie krzywi się na infacol Nie dość, że niedobre to tak dużo trzeba tego podać. Dziś kupiłam esputicon. Jeśli któraś mamuśka ma życzenie to chętnie oddam w dobre ręce infacol - użyty 3 razy

Cytat:
podaj viburcol
Dałam Dziecię zasnęło - uffff!

eweska - kurcze jestem zakochana w Twoich synkach zawsze myślałam, że będę miała bliźniaki i właśnie dwóch chłopców Kto wie, może się jeszcze doczekam

Pamiętacie o Dniu Ojca? My mamy dla naszego "tatusia" bodziaka z nadrukiem. Ponieważ spłodziciel jest za granicą, dostanie fotkę córci w bodziaku na maila. Ale akurat dobrze się złożyło, bo po praniu odpadła mi jedna literka A do zdjęcis jakoś ją ładnie ułożę (naiwnie będę liczyć na to, że Iga nie będzie się za wiele ruszać ).

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:50   #3360
andziot
Zakorzenienie

moria ja mam 4 dziury, po jednej w każdym narożniku
nota bene mata leży w bagażniku od tygodnia już i nie mogę się doprosić przyniesienia

już myślicie o następnym dzidziolku ???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości