|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
anula_81 zmieniam jak cycuś jest przerywany głosnym wystrzałem, ewentualnie sprawdzam, czy pielucha nie jest ciężka od nadmiaru siuśków więc nie przy każdym karmieniu
mimbi nie kupuje - robimy sobie wspólny wypad i to będzie nasz perezent Lolcia ten spokój ma wypisany na twarzy ![]() matallewar ![]() 3 tygodnie prawie po CC rana jest nadal czerwona, nie spodziewam się że szybko zblednie, ale tak pi razy drzwi ile to może trwać ? boję się wjechać nawet maszynką i zaraaaaaastaaaaaam
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() My wyspani i wytanczeni Mielismy party w sypialni. Dyskoteka grala, tany tany, a Antos wniebowziety ![]() Antropia zadne tam anomalie. Chyba Mazianki synek pobil rekord pepuszkowy, bo odpadl chyba kolo 6 tygodnia [Mazianko jesli sie myle to mnie popraw prosze![]() Dziewczonka u nas tez nie bedzie usg bioderek. Lekarze sprawdzaja bioderka recznie i jak cos jest nie tak to kaza sprawdzac ![]() Daisy zaczne masowac ten kanalik tylko nie bardzo wiem jak... zaraz poczytam o tym w necie My caly czas spimy razem w lozeczku. Niczym mlodego nie przykrywam, bo mamy dosc cieplo w pokoju. Sprawdzam mu co rusz szyjke i ramionka, ale sa cieple wiec zimno mu nie jest Raz przygniotlam mlodego pupa U nas rozek nie moze byc, bo boje sie smierci lozeczkowej... mamy termometr w lozeczku i zwykle przekracza 21 stopni i w rozku byloby mu zdecydowanie za goraco. Matall ja dziennie jem platki z mlekiem, pije actimel, wsune jakis jogurt. poki co cisza.
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Pauliza ja juz do lekarza chciałam tydz. temu lecieć
![]() ale tż jak zwykle mnie powstrzymał ale nie mogę się doczekać drugiej wizyty położnej ![]() jejkuuuuuu jak mi jest zimno!!!! nie mogę się przyzwyczaić, że odczuwam coś takiego jak chłód... w ciąży było mi wiecznie gorąco, a teraz...brrrrr
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - masz racje - Miśka spi w dzien jeszcze po 2-3 godziny pod rzad to raz, a dwa - pisze szybko i bezwzrokowo, wiec zawsze oczami jeszcze cos tam poogarniam obok - np teraz pisze i patrze na Misie co sie wtula nosem w Pana Brokula. Powinnam teraz robic wszystko to, co wymienilam w ostatnim poscie, a tylko pranie wywiesilam, glowa mnie boli niemozliwie, a nie moge sie polozyc na chwilke nawet, bo dziecko nurkuje nosem w Brokule i mam schize ze sie zadusi, a nie moge jej go zabrac bo bedzie krzyk. Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- I jeszcze jedno - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - wkladki laktacyjne TT sa FA TAL NE. Roluja sie, wata w nich sie zbija, wiec wygladam jakbym miala jakies narosla na cyckach a do tego odklejaja sie od stanika, nie ma porownania z taniutkimi wkladkami z Lidla czy Babydream. |
||
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja znowu robię ładne parę kilometrów w domu, bo jak położę małą na brzuszku do drzemki, to ciągle chodzę sprawdzać czy aby się nie dusi ... |
||
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze fotos w albumie na dokladke.
I widze kątem oka przeciaganie, a kątem ucha slysze bąki... |
|
|
|
#3337 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak mi przebili pecherz to sie dopiero zabawa zaczeła ![]() Cytat:
![]() ja chciałam mojemu na dzien ojca Zrobic odciski sópek i dłoni w gipsie. ale w natłoku spraw i przdez focha na niego nie zrobiłam tego ![]() a Ty mimbi cos kupujesz? w sumie miło by było powodzenia ![]() Cytat:
![]() super chłopczyk ![]() Cytat:
![]() spirytus najlepszy chyba ![]() Cytat:
![]() agus współczuje skazy biedna OLUSIACytat:
ja kupuje johnsona 50 szt za 17 zł spoko nawet są bylismy na spacerku ![]() nawet zakupy zrobiłam i botwinke gotuje ![]() kalarepa jest wzdymająca??
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie ostatnio nie mam na nic czasu jestem mega zmeczona ![]() Ja jak chcialam np.myc naczynia to musialam te usztywniacze zdejmowac ale po paru minutach zaraz je zakladalam bo byl taki bol,nie nie blokowaly mi sie palce chol...to chyba powazniejsze u Ciebie szkoda,ze wczesniej nie kupilas tych usztywniaczy!!!moze by cos pomogly ,wiem,ze robia jakies zabiegi przed operacja i pomagaja,cos tam wstrzykuja w zyly ale bys musiala sie dowiedziec,rechabilitacja raczej nie pomaga w tym przypadku kurcze mam nadzieje,ze cos sie jeszcze da zrobic i obejdzie sie bez operacji!!!!Grazinfajnie,ze nocki masz spokoje u nas to roznie,jak w nocy spokoj to w dzien buszuje mala i tak w kolo macieju |
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest zle ![]() wlasnie jej kupilam oilatum i emolium do natlusczania i wydalam 80 zl ![]() i kupilam jej spichy i bodziak ii polspiochy na 68 bo 62 na styk wrecz nozki ma na maxa wypchniete
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia lo matko... Twoj Anton to caly Lolek
![]() Andziot bedziemy masowac! Mimbi ja tam nie mam nic do wkladek TT, ale to nie moj KWC Uzywalam jeszcze J&J i dla mnie, na moje dojce, sa za male... nastepnym razem sprobuje jakichs tanszych moze faktycznie beda lepsze niz wszystkie
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/kosm...ours-p4140.htm A kupic cos mu kupie, choc gnojek wczoraj nie zasluzyl, ale kupie zeby mu glupio bylo, ze jest taki durny, o! Tez myslalam o tym gipsie, przejde sie do Smyka, bo tam widzialam to. Kochana a to aby nie ma takiego samego skladu jedno i drugie? Co konkretnie kupilas? |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Grazinko a to przebijanie pecherza boli?
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
nie boli
![]() dzzieki mimbi za cynk a ten gips ile w smyku?? na all widziałam cos koło 50 zł to kurna ktorche drogo
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Znajac moje szczescie, to pewnie zaboli. Wczoraj doszlam do wniosku, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Jak mi lekarz sprawdzal szyjke to myslalam, ze zejde z bolu na drugi swiat a co dopiero rodzic
![]() To chyba nie dla mnie. |
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaisy czy Ty uzywasz tych muszli laktacyjnych Aventu, co mi kiedys podawalas, podczas karmienia?
|
#3347 |
|
Moderatoreska
|
zobaczcie jakie lobuziaki
Takie małe a już sobie dokuczają Nudzi nam się, pogody nie ma :P |
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
wkładki - J&J - mój KWC, chociaż trochę wkurza to że jak nasiąkną to robią się twarde dość, Rossmanowe też są ok ale nie na gorące dni, bo mi się strasznie w nich piersi pociły
![]() WROCŁAW EUROPEJSKĄ STOLICĄ KULTURY w 2016 ![]() jako wyrodni rodzice zasnęliśmy oboje (na jakieś 5min), ja na balkonie na leżaku ( położyłam się na sekundę żeby chwilę nie myśleć o niczym ), mężul poszedł odbekać Gabrysię i też im się usnęło ... i nie miał kto biednej Zosi posadzić na sedes i tylko słyszę "mokre tutaj, mokre" ![]() (dobrze że są te klocki to chwilę się nimi sama pobawiła )---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() mniejszy a zadziorny
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do natluszczania emulsje emolium chodzi o to, zeby byla mocno natluszczana, zeby te platy suchej skory poschodzily, najbardziej ma na lewym uchu, platami jej odlatuje ![]() ja nie grazinka, ale przebijanie nie boli, w sumie tego nie czulam, wsadzil mi taki metalowy pret i aby za chwile poczulam cieplo ![]() a po tym zaczely mi sie trzas nogi w sumie cala zaczelam dygotac, bo mi sie wlasnie przypomnialo, ze bede niedlugo rodzic
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 podziwiam cie, naprawde bo jak ja bym zobaczyla metalowy pret, to chyba by mnie 5 chlopow musialo trzymac.
Chyba poinformuje personel, zeby sprawe zalatwili w taki sposob zebym tego nie widziala no i zeby mnie wczesniej nie informowali bo bedzie panika. eweska ty to musisz miec wesolo z dwoma takimi maluchami.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-21 o 17:02 |
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, Lolka, śliczne dzieciaczki
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia Zazdroszczę, też chcę nabiał
![]() Grazin To proponuję Penathen - są identyczne, a tańsze ![]() Babydream są tanie, ale wg mnie do d... eweska My po szczepieniu, kciuki się przydały Był płacz, ale tylko przy wkłuwaniu, potem tylko marudzenia trochę...No i spotkaliśmy Zytus i Igorka, który słodko spał Ach, ważmymy 5 kg i mamy 57 cm!
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Mi polozna przebila palcami, poczulam cieplo i mokro.
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nową fotę dodałam
![]() coś ten wizaż mi ją zmniejszył
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-21 o 17:13 |
|
|
|
#3355 |
|
Moderatoreska
|
Oj żebyś wiedziała, ten grzeczniutki synalek pokazuje pazurki :P
Czasami wesoło nie jest Ale kochane skarby wynagradzają mamusi złe chwile ![]() Cudowni sa zakochana jestem w nich po uszy, a te ich minki i gaworzenie
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
no, to "aaaaaaaa gggggguuuuu" to powalające jest
a jeszcze Gabrysia się tak fajnie skupia żeby to powiedzieć
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
anulka w 2009 cytologie to wg niej nie przesłanka do zrobienia kolejnej ? No nie!
nie przyłożyła się do badania :| a to była wizyta obowiązkowa czy tak sobie poszłaś ? I co z tym wirusem? Udało się Zosieńki nie zarazić? A Wy czujecie się troszkę lepiej? To napięty harmonogram w PL macie! ale zdazymy się jakoś spotkać ![]() Dziewczonka; to jak masz zaufanego pediatrę to sobie może faktycznie odpuść to USG Nie wiem ile kosztuje, ale coś obiło mi się o uszy, że 100zł ![]() Lepiej coś kup Malutkiej za to Gabi dopiero od dziś w rożku, ale odkopała się jak zwykle i kopytka się wietrzyły ponadto nie zawijam jej bardzo mocno. Ten rożek jest mi potrzebny by odkładając ją do łóżeczka nie wybudzila mi się... Póki co robiłam to 2x i 2x odniosłam sukces Gabi leży w rożku tylko w bodziaku i pampku. Paulizia; ja nie używałam, uzywam nakładek silikonowych (z zadawalającym efektem, nie do każdego karmienia) ale o ile mnie pamięć nie myli agusia ich używała. Andziotka Ci napisała jak robić masaż kanalika, czytałaś ? Tu filmik o problemie naszych dzieciatek http://www.youtube.com/watch?v=7XEhKEyfV-A btw Andziotko dziękuję za podpowiedz, faktycznie gdy Gabcia ciumcia wtedy łatwo mogę jej masować Tylko te moje palce takie wielkie mi sie wydają ;> Ojej... ale Zosience sie przygoda trafila. Czyli co zrobiła sik w majteczki ? eweska; no rozrabiaki Jak to andziotka napisała, malutki a taki zadziorny Ja bym dodała jeszcze "mały, chudy ale byk" ![]() aguś, moze kuracja przyniesie efekt... OBY a Oleńkę to boli ? mimbi, ja też Twoje posty uwielbiam czytać więc pisz i pisz cucciola, ale posiadając ten usztywniacz będę mogła Gabrysię np z łóżeczka podnieść i w ogóle na rączkach nosic? Wyczytałam, że inaczej się to nazywa zapalenie pochewek ścięgien nadgarstka i wszędzie właściwie piszą, że operacja najskuteczniejsza choć troszkę ryzykowna bo można uszkodzić nerw i suma sumarum całowicie unieruchomić kciuka ![]() Masz racje, stosuje się rehabilitację i wstrzykuje sterydy tylko ja karmię i nie można mi ich zalecić Lolusiu, aniołeczek ! Powtórzę się - buźka Toniego jak laleczka Grazynko zrobiłaś tą karpatkę ? Ja mam własnie to samo w planie, bo stoi pudełko z Gellwe Ja ciągle mam problem z pozycją do karmienia Mojemu dziecku dziś znów podczas jednego z płaczów łzy poleciały. Kiedy zdarzyło się to po raz pierwszy myslalam, że mi sie wydaje ale dziś się utwierdziłam, że to łzy. I serce mi się kroiło, bo to jeszcze bardziej ściska za serducho aniżeli tylko takie krzyki. Samej mi łzy poleciały
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swedzi... i moze szczypac ![]()
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć baby!
![]() Ja na krótko, szybko bo sama jestem od dziś aż do soboty więc muszę więcej niż zwykle ogarnąć. Tak mi się nie chce butelek myć Jednak cyc to cyc... nooo! Mi już się marzy aby mieć kolejnego szkraba aby spróbować dłużej pokarmić UU. To jest super sprawa takie karmienie...Do rzeczy, chciałam podpytać mamy, które mają matę edu FP Rainforest: Czy miałyście 4 wycięcia w każdym rogu maty na pałąki? Bo ja mam kurrrcze jedno a w instrukcji piszą, że mam włożyć pałąki w cztery wycięcia, tylko ich szajssse nie ma Teraz wiem, do czego są potrzebni faceci ![]() Sprawa nr 2: Podobnie jak u andziotki moja potomka strasznie krzywi się na infacol Nie dość, że niedobre to tak dużo trzeba tego podać. Dziś kupiłam esputicon. Jeśli któraś mamuśka ma życzenie to chętnie oddam w dobre ręce infacol - użyty 3 razy ![]() Dałam eweska - kurcze jestem zakochana w Twoich synkach ![]() Pamiętacie o Dniu Ojca? My mamy dla naszego "tatusia" bodziaka z nadrukiem. Ponieważ spłodziciel jest za granicą, dostanie fotkę córci w bodziaku na maila. Ale akurat dobrze się złożyło, bo po praniu odpadła mi jedna literka
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
moria ja mam 4 dziury, po jednej w każdym narożniku
![]() nota bene mata leży w bagażniku od tygodnia już i nie mogę się doprosić przyniesienia ![]() już myślicie o następnym dzidziolku ???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

[Mazianko jesli sie myle to mnie popraw prosze

(fajnie się czyta 

biedna OLUSIA

bedziemy masowac! 

Nie dość, że niedobre to tak dużo trzeba tego podać. Dziś kupiłam esputicon. Jeśli któraś mamuśka ma życzenie to chętnie oddam w dobre ręce infacol - użyty 3 razy