|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36631 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
ciężko będzie Cytat:
No co to ma byćNie no, gratuluję zaparcia, motywacji, wytrwałości i w ogóle No, ale tak sobie myślę, że chyba mi nie wypada Cytat:
Ja miałam, ale kurczę, nie zauważyłam żadnych spektakularnych efektów ![]() Cytat:
Cytat:
więc wzięłam z granatem Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
poza tym, nigdy nie wiem jak mi się włosy ułożą więc to też zagadka... A związane włosy mi średnio pasują... Także dla mnie proste to byłoby zbawienie, a komplikacją nazwałabym loki
|
|
|
#36632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja morelę kupiłam w ciemno, zanim tu trafiłam i zanim przeczytałam na kwc ![]() morela dziwnie pachnie jak jakieś cukierki pudrowe takie bardzo słodkie mi się kojarzą
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-21 o 22:47 |
|
|
|
|
#36633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale wszyscy tak tą morelę chwalą, że aż mi skręca w środku ![]() cukierki pudrowe, mmmm, kocham takie zapachy!
|
|
|
#36634 |
|
Zakorzenienie
|
ale aż tak się wdziera do nosa
ja morelą nigdy w życiu bym nie umyła włosów to jest jak krem w konsystencji, nic nie spływa, dobrze się włosy rozczesały z nią, a potem takie gładziutkie przy spłukiwaniu
|
|
#36635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie Ci się włoski zmieniły od czasu cięcia i mocno kibicuję za dalszy postęp, aż po cebulki A jakby się i grzywka sama skręciła to TŻ będzie musiał pokochać ![]() Cytat:
Pogoda też szaleje, to nie ułatwia sprawy ![]() Witaj Piękne loczyska, Twoje??Zapraszam do naszej pielęgnacji ![]() Krem z bobasem na głowę i pod kołderkę siup Dobranoc
|
||
|
|
|
#36637 | |
|
Rozeznanie
|
-*
Cytat:
Facet w takich lokach to jest too , ja bym na twoim miejscu w życiu ich nie prostowała
|
|
|
#36638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam Wam bardzo podziękować Dziękuję raz jeszcze za rady Świetnie Ci się włosy kręcą Zawsze mężczyźni z kręconymi włosami przyciągają moją uwagę Cytat:
Może kiedyś
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#36639 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
To będzie tylko OFFTOP, ale nie mogę powstrzymać wzruszenia.
Jeszcze nie miałam okazji, ale jestem od wczoraj od 16.00 bardzo dumna i przeszczęśliwa Dlaczego? Tutaj odpowiedź Raduję się i jestem wzruszona. Udało się, nareszcie!!! ![]() Jednocześnie gratuluję wszystkim, którzy dostali się do ścisłego finału
|
#36640 | |
|
Strażnik Wizażu
|
No właśnie, chyba zacznę tęsknić za zimą
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
koncerty, festiwale
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-22 o 09:14 |
|
|
|
|
#36641 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, gratulacje dla Wrocławia, cały Lublin was przeklina odkąd ogłoszono wyniki
Mnie tam wszystko jedno, więc cieszę się razem z wami. Wrocław, Lublin, co za różnica, przecież to nadal Polsza A ja dzisiaj tylko na szybko, pochwalic się kolejną próbą kręcenia loczków na folię aluminiową. Tym razem zostałam zmuszona, bo chłop się dopominał żebym zakręciła jak będę do niego jechac Zaległości forumowe obiecuję nadrobic w piątek! Ajrisz, kupiłam proteinową Isanę, także nie będę cię męczyc Naturą, przepraszam, że dopiero teraz mówię. Jak już wszyscy się kotami chwalą, to ja też, a co! Oto moje małe trzy mendy:
|
#36642 |
|
Zakorzenienie
|
To świetna wiadomość
![]() Przepraszam ale dusza szydercy nigdy nie śpi Wyobrażam sobie klip Rzeszowa ;> Na pewno przetwórnia mleczarska, tam jest najwięcej kultury
|
|
|
|
#36643 | ||||||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Nie, nie zmieniaj miejsca, w którym umieściłaś spis. A jeśli do tego dojdzie, to daj znać, że coś takiego się stało lub tam podwieś link. Cytat:
Wspaniale ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Rudo i kręcono - czego więcej chcieć? Cytat:
Cytat:
by się udało Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcia Nic więcej nie dodam, bo jeszcze się leczę ze ślinotoku po zdjęciach Oli Cytat:
Na początek jakąś Joannę Naturię. Ja lubię z lnem i rumiankiem. Spróbuj na początek normalnie, by sprawdzić, jakie będą efekty. Zawsze możesz jej nałożyć mniej albo rozcieńczyć wodą. Możesz też nie nakładać jej od nasady, ale np. od ucha. Cytat:
Cytat:
Co do odżywek b/s w spraju robionych samodzielnie, to mam sceptyczne podejście. Mnie nie pasują, muszę mieć ochronę emolientową. Możesz zrobić sobie emulsję humektantową - przepis w receptariuszu. Cytat:
nie żal Ci? chociaż już o tym zapomniałam. Wieje i wieje, wczoraj nieco przystopowało. Na dodatek dudnią nocami na Skajtałerze, spać nie dają Ech... Zachciało się wieżowca na 212 metrów.Cytat:
![]() wystarczy? ![]() Cytat:
Maliniarko bardzo motywujące te zestawienia zdjęć
|
|
#36644 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słynne skróty myślowe
![]() Chdziło mi mniej więcej o to, że zabiorę się za wszystko po obronie bo jeszcze nie mam nawet terminu. A poprawiłam listę w przerwach w robieniu poprawek w pracy. Jak się obronię - kiedyś, w lipcu - dam znać pewnie na pół strony Wcześniej umrę z nerwów ze 3 razy, potem 3 dni będę leżeć w rowie / pod krzakiem I ze wszystkiego zdam szczegółową relację znając życie A za gratulacje na wyrost i tak dziękuję ![]() mycie Biały Jeleń do suchych, d/s Isana babassu + Artiste proteinowa żel aloesowy na skalp na ociekające włosy lekki bałagan, lekki puch |
|
|
|
#36645 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, teraz to już się przyzwyczaiły, nawet nic już nie mówią, że coś jest ze mną nie tak
Jak wszyscy dodają zdjęcia swoich kotków piernotków to ja też Tymoteusz ![]()
|
#36646 | |||||||
|
|
KOTY!!!!! czuję się rozpieszczona! Są przepiękne te Wasze pieszczochy
Cytat:
![]() A nawet jeśli czasochłonne, to czy to jest jakiś problem? Kto nie lubi siebie dopieszczać? U Ciebie? Nie wierzę Nusia114 zobaczysz, że za jakiś czas nie będziesz potrzebowała tylu zabiegów i tak długiego czasu na doprowadzenie włosów do stanu wyjściowego Dla mnie każde włosy niosą swoją trudność, każdym trzeba poświęcić czas, by były piękne i dały się stylizować. Ot, truizm, nic nowego ![]() Cytat:
Cytat:
Lubimy gości w naszym mieście ![]() Cytat:
![]() Ciekawam tylko, kto puścił wodze fantazji przedwczoraj Władze Lublina odcięły się od całej tej akcji. Cytat:
praktyka czyni mistrzynię Cytat:
boskieCytat:
![]() Nic tylko się cieszyć
|
|
#36647 |
|
Strażnik Wizażu
|
Racja
Jak nie ma co pokazywać? Loki Twoje to zawsze dobra motywacja. Powinno wystarczyć a to pytanie moje w sumie było głupie dziękuję jednak, że nie wyśmiałyście ![]() Zawitam na pewno, daaaawno nie byłam ![]() A koty...ostatnio zakochałam się w tym kociaku Zawsze mi humor poprawia ![]() Jeszcze 3h i weekend długi |
|
|
|
#36648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że tak daleko mieszkam :x super, że się udało ![]() Cytat:
nono ![]() fajnie, zrób zdjęcie jak pospinasz zwierzaczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie chyba najbardziej motywują Cytat:
nie macie dziwnego wrażenia, że masa lokasek ma koty? ![]() Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-22 o 14:08 |
||||||
|
|
|
#36649 |
|
Raczkowanie
|
to wcale nie wrażenie
u mnie też futro się po lokalu pałęta
|
|
#36650 |
|
Zakorzenienie
|
nie bede tutaj szerzyla propagandy skoro znow sie zaprzyjaznilam z silnie zracymi i draznicacymi substancjami ![]()
|
#36651 |
|
Rozeznanie
|
kupilam sobie dzisiaj olejek rycynowy,oswieci mnie ktos jak to sie naklada na wlosy? przed myciem?na sucho? sam czy z czyms?na jak dlugo?
|
|
#36652 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek
o widzę, kot-akrobata ![]() NothingElse z tego co wiem spoza wątku, to nadaje się na skalp i włosy często dziewczyny dodawały sok z cytryny i żółtko jaja ![]() (ciężko się zmywa) takie kuracje z olejku rycynowego stosuje się przy wypadaniu włosów wcierająć w skórę głowy
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-22 o 15:09 |
|
|
|
#36653 |
|
Przyczajenie
|
Maliniarka i AjriszMarta
tak tak to ja dzięki )_______________ Eloe77 i Rybiorek hm, czasochłonne są ponieważ nie suszę ich suszarką tylko schną same. wtedy się bardziej skręcają i nie są takie napuszone. a schną sporo czasu. później nakładam żel i znów same schną. na drugi dzien nie zawsze rano mam czas by je ponownie myć i muszę je związywać bo już tak dobrze nie wyglądają niestety. problem jedynie w tym, ze rano szkoła i bym musiała baardzo wcześnie wstawać a jestem strasznym śpiochem :p dopieszczać się, hmm chyba każdy lubi, ale jak powiedziałam nie zawsze jest czas. pozdrawiam )
|
|
|
|
#36654 |
|
Zakorzenienie
|
Taki akrobata co asekuracji potrzebuje
![]() Ja olej rycynowy mieszam z vatika, amla (olejem), oliwa i zoltkiem - mix na skalp i wlosy i na to czepek i recznik na godzine, takie cos zmywa sie ok
|
#36655 |
|
Przyczajenie
|
Bernadka20
dziekuję moje loczki :p przez głuuugi czas nie lubiłam swoich włosów, ale idzie się przyzwyczaić własnie nadrabiam i czytam, ale duuuużo tego jest, mam nadzieję że jakoś nadrobię
|
|
|
|
#36656 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
Siostra ma dwójkę dzieci. Ma 33 lata. I myśli, że jak młodsza siostra radzi to ona jest i tak najmądrzejsza. Farbuje Venitą z ekstraktem z henny odcieniem CHNA. ![]() Moja siostra miała rudy odcień. Ja miałam nieco ciemniejszy wpadający w kasztan bardziej ![]() nusia Może powinnaś unikać Gliceryny ? Niektóre dziewczyny mają puch po niej właśnie. ![]() Ajrisz Dziękuje Kochana za trzymanie ![]() A mój TŻ to ma różne humory :P Wcale się nim nie przejmuję. Na początku nie tolerował moich falek, ale z czasem jak się tak przyjrzał to mówił: Dobrze Skarbiczku, że dbasz tak o włoski. Mnie się to bardzo podoba i nie widzę zniszczonych końcówek u Ciebie. Ja mu na to: Jak prostowałam to mówiłeś też, że mam zdrowe Poza tym co to za związek, w którym to kobieta nic nie może mieć do powiedzenia, bo facet ma nad nią władzę :P Niektórych takich związków nie potrafię zrozumieć. Eloe Takie Afro to mnie się marzy zrobić na wałkach na moich włosach A ten Fructis to nie szampon a pisałam o odżywce, bo kupowałam odżywkę Nie dzięki, by nie zapeszyć Na prośbę przesyłam zdjęcia tyłu ![]() PassionLife Nadrobisz Warto. Każda z nas czytała pigułkę, FaQ o kręconych włosach. Dla mnie to było interesujące to siedzialam u mojego TŻ i czytałam wtedy jak wychodził do roboty a jak wracał to udawałam, że oglądałam TV i czytałam książki A Eloe dobrze napisała Tobie. Nie jest to czasochłonne dbanie o nasze włosy, gdyż nasze kręcioły się odwdzięczają za poświęcony im czas pięknym skrętem ![]() Dla mnie to frajda dbać o moje kręcioły
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-22 o 15:41 |
|
|
|
#36657 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie
![]() ciekawe, czy jak moje podrosną też będą podobnie wyglądać?
|
|
#36658 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
![]() Kwestia czasu sama zobaczysz
|
|
|
|
#36659 |
|
Zakorzenienie
|
heh, zobaczymy, niegdy nie miałam długich włosów, takie jak teraz mam to jedne z dłuższych
|
|
#36660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki, kupiłam sobie ten zielony krem z Biedronki
Bedę testowała.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

ciężko będzie 
No co to ma być

jak jakieś cukierki pudrowe takie bardzo słodkie mi się kojarzą

ja nie wiem, bunt na głowie mam...jeszcze zobaczę co będzie jak wyschną, ale dość 'prosto' to widzę :/![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wspaniale
by się udało 

nie żal Ci?
chociaż już o tym zapomniałam. Wieje i wieje, wczoraj nieco przystopowało. Na dodatek dudnią nocami na Skajtałerze, spać nie dają
wystarczy?
ni ma co
Władze Lublina odcięły się od całej tej akcji.
praktyka czyni mistrzynię
boskie
dziękuję jednak, że nie wyśmiałyście