Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 13:00   #1681
Bartessa
BAN stały

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale tak bez żadnego wskazania jej dał? Bo tak chciała?

Przepraszam, ale jakiś nienormalny ten facet... współczuję teścia... a co mąż na to?

pokaż jaki kupiłaś?
co do męza to opisalam w poprzednim poscie, a kuzynka twierdzi ze powiedziala twardo lekarzowi, ze ona musi urodzic w najblizszym czasie, i ze ma jej cos przepisac i jej dal.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:00   #1682
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:

A ja byłam z Adasiem na pierwszej wizycie u lekarki, zbadała go, zważyła - waży 2630, przybrał 110 g więc chyba nieźle?
Ale nie podobało się jej że jest lekko żółty. Wg mnie taki sam jak przy wyjściu ze szpitala albo nawet bledszy, no ale pani go wcześniej nie widziała więc nie ma porównania. No i pobrali krew na bilirubinę - trzymałam go na rękach przy kłuciu, biedaczek tak strasznie krzyczał że mało ja się z nim nie popłakałam
O 17.00 jadę po wyniki, jeśli będzie wysoki, to muszę jechać z nim do szpitala żeby go ponaświetlali kilka godzin ... trzymajcie kciuki żeby było dobrze
kciuki trzymam
oj pamiętam jak Filip miał żółtaczkę i jeszcze po wyjściu ze szpitala co tydzień jeździliśmy do poradni patologii noworodka i mierzyli mu poziom bilirubiny
ale po 2 tyg był już zdrowy
musiałam go często karmić bo wtedy kupkę robił częściej i przez to wydalał tą bilirubinę niby

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:00   #1683
mamad1
Zadomowienie

Bella super, że już w domciu jesteście!!!

Aania

Brumek podziwiam, że potrafisz normalnie funkcjonować po tylu nieprzespanych nocach!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:03   #1684
mamad1
Zadomowienie

Bartessa podziwiam Cię... Ja nie potrafię się sprzeciwiać i walczyć o swoje, ale zawsze bardzo wszystko przeżywam. Wykończyłabym się psychicznie będąc w Twojej sytuacji...

Dusia ja ma termin na 15 sierpnia i z powodu dodatkowego urlopu też mogę wtedy rodzić... Ale takie rzeczy rzadko się zdarzają... Zobaczymy...

Ponieważ moje dziecko nie chce potwierdzić, że jest dziewczynką, więc posegregowałam ciuszki na te dla dziewczynki i te uniseksy. Tych drugich nie za wiele i wczoraj wypatrzyłam na gumtree fajny zestaw kilkunastu ubranek dla noworodka za 10 zł- niby dla chłopca, ale bez autek czy typowych chłopięcych. Zamówiłam je i czekam na przesyłkę Wiem, że większość z Was ma już to dawno za sobą...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-06-22 o 13:11
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:05   #1685
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
pokaż jaki kupiłaś?

A ja byłam z Adasiem na pierwszej wizycie u lekarki, zbadała go, zważyła - waży 2630, przybrał 110 g więc chyba nieźle?
Ale nie podobało się jej że jest lekko żółty. Wg mnie taki sam jak przy wyjściu ze szpitala albo nawet bledszy, no ale pani go wcześniej nie widziała więc nie ma porównania. No i pobrali krew na bilirubinę - trzymałam go na rękach przy kłuciu, biedaczek tak strasznie krzyczał że mało ja się z nim nie popłakałam
O 17.00 jadę po wyniki, jeśli będzie wysoki, to muszę jechać z nim do szpitala żeby go ponaświetlali kilka godzin ... trzymajcie kciuki żeby było dobrze
Kupiłam taki: http://alles.pl/sklep//produkty/mama...cubana_301.php
ale jeszcze zamówię taki: http://www.lovemum.pl/products/biust...les-mama-dream

Biedaczek taki malutki a już go kłuć muszą
Trzymam kciuki za Adasia aby było dobrze

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:06   #1686
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Liscie mnie ruszyly
dostalam takich skurczy ze szok... ale skurcze przez pol godziny co minute. i to dzisiejsze slynne "klucie" tam w srodku, ale to mi sie zdarza czesto.
no i znowu cisza, zaraz bede pic następna porcje seledynowego napoju
Bartessa kurde a mi nic po tych liściach się nie dzieje :| Ile Ty tego parzysz ? No nic robię drugą szklankę

Brumku
dziękuję odnośnie urlopu

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:07   #1687
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja też robię to samo z postami shiry czytam, czytam a i tak chyba z raz zdarzyło mi się zacytować kogoś innego niż ją tak męczyć biedne ciężarówki, a ja to jeszcze ślepa w dodatku
.
upssss

dobra są już wyniki kreatenine mam poniżej normy a ciśnienie tera 143/90 dzwoniłam ale nie odbiera chyba ma pacjentkę muszę poczekać aż oddzwoni albo próbować jeszcze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 13:07   #1688
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam... ja śpię po kilka godzin i już tak się zaczynam czuć

Po kilka godzin (5-6) to ja śpię od lat. I jakoś więcej mi nie potrzeba

A Adasiowi z jednej strony wspolczuje tego krzyku i placzu, ale z drugiej wiem że to normalne. Dzieci placzą przy takich zabiegach okrutnie, serce pęka nam od tego, ale aż tak straszliwie się nie męczą Ucałuj go od nas
Stary 2011-06-22, 13:09   #1689
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Dusia ja ma termin na 15 sierpnia i z powodu dodatkowego urlopu też mogę wtedy rodzić... Ale takie rzeczy rzadko się zdarzają... Zobaczymy...
Dlatego wolałabym urodzić po 15 ale mała pewnie sama zadecyduje kiedy to nastąpi i wpływu na to mieć nie będę
Nauczyciele to się jednak w tej kwestii mają dobrze jest wśród nas jakaś nauczycielka bo nie chcę niepotrzebnie burzy wywołać

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:13   #1690
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na pord się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Ania kciuki za wyniki Adasia

Ja to się sama katuję - wczoraj ogórkowa, wcześniej kapuśniak a dziś mega kwaśny żurek. I jak nie mieć zgagi. Chyba odpuszczę dziś obiad, żeby się nie zamęczyć. A to wszystko przez Małża bo on uwielbia takie kwaśne zupy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:17   #1691
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Bartessa kurde a mi nic po tych liściach się nie dzieje :| Ile Ty tego parzysz ? No nic robię drugą szklankę

Brumku
dziękuję odnośnie urlopu
a u mnie nigdzie tego nie ma

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
upssss

dobra są już wyniki kreatenine mam poniżej normy a ciśnienie tera 143/90 dzwoniłam ale nie odbiera chyba ma pacjentkę muszę poczekać aż oddzwoni albo próbować jeszcze
no to się dobijaj i daj znać co powiedział !!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:19   #1692
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
upssss

ja to cos miałam raz poniżej normy i nic mi gin nie mowil kazal tylko wiecej pic

Stary 2011-06-22, 13:19   #1693
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziubek masz sklep zielarski u siebie ? W aptekach to też jest. A jak nie masz to mogę Ci kupić i przesłać

Stary 2011-06-22, 13:21   #1694
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek masz sklep zielarski u siebie ? W aptekach to też jest. A jak nie masz to mogę Ci kupić i przesłać
w zielarsko-medycznym nie mają a w aptekach chyba tylko suszone-herbatki a to chyba świeże muszą być ?
Stary 2011-06-22, 13:22   #1695
Zmalowana
Zakorzenienie

To mają być własnie suszone liście

Stary 2011-06-22, 13:25   #1696
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no to wcześnie zatrybiłam !!!! zaraz podzwonię po aptekach i popytam jak nie znajdę to się zgłoszę
Stary 2011-06-22, 13:27   #1697
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A Adasiowi z jednej strony wspolczuje tego krzyku i placzu, ale z drugiej wiem że to normalne. Dzieci placzą przy takich zabiegach okrutnie, serce pęka nam od tego, ale aż tak straszliwie się nie męczą Ucałuj go od nas
Kiedyś jak Kuba był mały, poszłam z moim tatą a dziadkiem małego na szczepienie syna. Pielęgniarka pokazała jak trzymać małego, żeby się nie wiercił. To tata spróbował, ale jak mały zaczął płakać to on z nim i ja musiałam wykazać się silnymi nerwami. Żal mi było małego, ale jak wychodziliśmy z gabinetu to śmiać mi się chciało, bo oni obaj zapłakani byli. Kawał chłopa a się z wnukiem rozpłakał .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:27   #1698
Zmalowana
Zakorzenienie

Oki )) dzisiaj ktoś pisał że w DOZie są na pewno

Stary 2011-06-22, 13:31   #1699
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, mogę na chwilę oderwać Was od czysto porodowych tematów?
Chciałam się dowiedzieć czy używała któraś z Was (a może regularnie używa) orzechów piorących. Już od jakiegoś czasu czasem coś o nich usłyszę, ostatnio nawet wpadły mi w ręce w jakimś sklepie eko. I mam ochotę wypróbować, tak z ciekawości
I zastanawiam się czy warto? Bo w necie dużo osób je zachwala, że najgenialniejsze na świecie, ale są też opinie, że co brudniejszych ciuszków nie dopiorą i w zasadzie to bardziej do odświeżania służą?
Macie doświadczenia?
Stary 2011-06-22, 13:33   #1700
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Brumku
dziękuję odnośnie urlopu
Cytat:

Ej ja zaparzylam swieze z krzaczka liscie, tak jak Nerola pisala.
I tak - 2 ogromne albo 4 male.
A najlepsze, ze jak sie poslodzi to ten napar nawet smaczny jest
Stary 2011-06-22, 13:34   #1701
LadyInBlack2
Rozeznanie

Natka- sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja mam jutro wizytę u gina .... bardzo się stresuję aż mdłości mi powróciły .... proszę o kciuki

Cytat:
Wczotaj o 16 braklo u nas prądu i nie bylo do 24
tż liczyl ze w marcu bedzie duzo nowych dzieci na ulicy
hmmm.. ten brak prądu coś mi przypomniał

a co do marcowych dzieci- bo ja narazie jedyne, czego się obawiam w związku z porodem to tego, że jak się zacznie, to się okaże, że w wybranym przeze mnie szpitalu nie ma miejsc na porodówce i mnie odeślą no i pytam dziś położnej kiedy ma najwięcej ciężarnych pacjentek i kiedy najwięcej par zgłasza się do SR. Powiedziała, że marzec i wrzesień czyli dzieci sylwestrowe i wakacyjne Mówiła, że lipiec-sierpień jest mało popularny, więc może mnie przygarną do szpitala

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ale się dziś wyspałam
byłam siku tylko 5 razy, a potem zasypiałam jak małe dziecko
prawie nic nie bolało
super nocka
ja po moich 2 bezsennych, obolałych nocach też spałam dziś jak dziecko
super, że humor Ci wrócił

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja gotowa ale mój syn niestety
(..)
a ja dziś mam taką deprechę że szok, normalnie ryczę od rana... albo hormony albo to że po wczorajszych bólach dzisiaj cisza...
no nic nie smęcę
trzymaj się dziubku dzielnie
może to już za chwilę się zacznie..

Cytat:
Wstawiam wam fotkę mojego synka, zrobioną kilka dni temu... taka zwykla, ale bardzo mi się podoba
Bartek to maly babiarz, a ten kwiatek to dla Was
mały słodziak

Cytat:
I znów mnie tesciu wnerwil.
Kuzynka pozyczala ode mnie lozeczko i zapomniala oddac kijki spod materacu, a ten stary dziad naklamal jej ojcu czyli swojemu bratu ze ja chodzilam wsciekla o nie, i ze bardzo pretensje mialam... a wcale tak nie bylo, fakt ze sie zdenerwowalam ale nawet przy tesciu nic na ten temat nie mowilam bo wiedzialam ze bedzie pie**oły robil, no i doszlo do beaty a beata się mnie zapytala czy to prawda ze mialam pretensje bo tesc tak mowil.
Już nie wytrzymalam i zapytalam tescia dlaczego opowiada takie rzeczy? to nie wiedzial co powiedziec i sie zwinąl do siebie. tesciowa mi mowi zebym cicho byla i sie nie odzywala, a ja na to ze wole zeby mi powiedzial w twarz niz za plecami kolo dupy mi robil. Ze jak po pijanemu mnie z domu wyganial to przetrawilam ale nie bede znosic tego ze na mnie wymysla. Tak zeby slyszal to powiedzialam. Teraz siedzi nabucaly i sam do siebie gada dupęk.
Nie jest moim ojcem i nie bede go szanowac, nie mam do tego zadnych podstaw.
Ty to masz przeboje z tymi teśćmi, no nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zmarła moja ciocia - po raz trzeci nowotwór ją zaatakował i tym razem bardzo skutecznie. Smutno mi, obiecalam dla wujka ciasta porobić, żeby mieli czym rodzinę poczęstować, bo pewnie głowy do tego nie mają.
Miłego dnia!
współczuję trzymaj się..

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
kochane nie czytam, bo nie mam czasu, uciekam na caaały długi weekend nad jeziorklo, więc się nie martwciew
buziaki
aaaaale Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej my wczoraj wrociłysmy do domku,mieliśmy ciekawa pierwsza nocke... He he. Tatuś mleko przygotowywał, i się nie wyspal.

Cytat:

byłam dziś na ktg, młody miał akurat relaks i nie chciało mu się fikać ale i tak załapałam się na 2 skurcze a potem dostał czkawki i było po pomiarach Zapis prawidłowy, wszystko cacy. No i położna pytała o mojego szopa, mówię jej że nic, że codziennie zaglądam, czy coś się podbarwiło a ona, że szop wcale nie musi być podbarwiony, jak jest to po prostu otwiera się szyja ale może być bezbarwny. No to zgodnie z jej opisem ta "galaretka" już mi pare razy "wyszła" fragmencikami
I wg niej też już mam donoszoną ciążę, bo wg gina dopiero za tydzień.

aaa... bo my dziś kończymy 37 tc

waga +8kg ,
młody już chyba przekroczył 3kg ale to się okaże 28.06 na USG, no chyba, że nie dotrwam Ale nie nie nie , przed 28.06 nie rodzę, mąż zabronił
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:38   #1702
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Oki )) dzisiaj ktoś pisał że w DOZie są na pewno
kurcze nie mam doz-u w pobliżu żadnego ale na ich stronie siedzę może internetem zamówię tylko macie jakies konkretne nazwy???
Stary 2011-06-22, 13:38   #1703
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej my wczoraj wrociłysmy do domku,mieliśmy ciekawa pierwsza nocke... He he. Tatuś mleko przygotowywał, i się nie wyspal.

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
My dalej 2 w 1, wczoraj po południu z całym majdankiem i nastawieniem że mnie położą pojechałam do szpitala, zrobili mi jeszcze raz KTG i lekarz stwierdził ze nie ma co zostawiać mnie w szpitalu bo nic na razie się nie rozkreca i tym sposobem dalej jesteśmy w domku Ogólnie lekarka i położna mówiła zeby się nie spieszyć z CC tylko czekać na rozkręcenie sie akcji porodowej i wtedy będa decydować bo może jest jeszcze szansa że maluszek się przekręci i będe mogła urodzić SN. Co lekarz to inna opinia Ale już teraz wiem, ze ginka do której chodziłam jest dla mnie skreślona i wiecej do niej chodzić nie będe
To chyba się cieszysz? może jeszcze się uda urodzić Sn, a ginka niech spada na drzewo.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

bylam dzis w pracy na plotach, kolezanka mi dala po cenie hurtowej kobialke truskawek od swojego tescia, pochwalila sie ze jest w ciazy (poprednio poronila tuz przed moja ciaza... troche bylo niefajnie cieszyc sie przy niej z mojej ciazy...), potem poszlam do jednego lumpka i kupilam pare ✂✂✂✂✂✂✂ek, potem jeszcze rossman bo mi sie niektore rzeczy pokonczyly i teraz czekam na pranie bo ladna pogoda i moge w koncu prac posciele... leniwy dzien, nie ma co!

natka - wszystkiego naj
to u Was na łubiankę truskawek mówi się kobiałka?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;27675967

[B
Dzisiaj ponoć dzień dobroczynności !!
Dodzwoniłam się do tej śmiesznej firmy
mam wysłać płytki za pobraniem i oddadzą mi pieniądze,
da to co coś ?![/B]

Shira Ty jesteś najlepsza Ja Twoje posty czytam 2 razy
ucieka CI gdzieś nawias [] jak cytujesz kogoś i nie wiem co jest cytowane a co jest odp i po drugim razie jak przeczytam wszystko wiem
oo jakieś światełko w tunelu..ciekawe czy nie chcą uśpić Twojej czujności, żebyś rabanu nie robiła.

Tak, posty shirki są the best.

Wodaqua najszczersze kondolencje.

Ania biedny Adaś, mus to mus, nie poerwszy i ostatni raz czeka Was kłucie, musisz zaciskac zęby jak płacze.

Bartessa jedziesz dalej z tym koksem (czytaj skurczami i porodem)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:39   #1704
Bartessa
BAN stały

idę zrobic placek, bardzo prosty i pyszny. polecam.

http://www.smaczny.pl/przepis,ciasto_z_kasza_manna

robie wg tego przepisu. Daje troche wiecej kaszy.
Stary 2011-06-22, 13:43   #1705
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę na chwilę oderwać Was od czysto porodowych tematów?
Chciałam się dowiedzieć czy używała któraś z Was (a może regularnie używa) orzechów piorących. Już od jakiegoś czasu czasem coś o nich usłyszę, ostatnio nawet wpadły mi w ręce w jakimś sklepie eko. I mam ochotę wypróbować, tak z ciekawości
I zastanawiam się czy warto? Bo w necie dużo osób je zachwala, że najgenialniejsze na świecie, ale są też opinie, że co brudniejszych ciuszków nie dopiorą i w zasadzie to bardziej do odświeżania służą?
Macie doświadczenia?
no mnie ostatnio teściowa męczyła o te orzechy , że może mi kupić bo u niej są ale szybko sprowadziłam ją na ziemię że po pierwsze mam alergię na REni jusis a ona to pormuje(wiem wiem złośliwiec ze mnie ) a po drugie nie będę od małego dziecka do samych nie alergizujących rzeczy przyzwyczajać , nie będę z niego kaleki robić , ma być odporny na normalne proszki a nie na jakieś tam eko
a co do opini to słyszałam, że wydajne bo kilka razy można używać ale mnie to jakoś nie kręci bo to się wkłada do pralki-do bębna więc nie da się chyba wypłukać ciuchów bo to ciągle w środku co do skuteczności niestety nie pomogę

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
byłam dziś na ktg, młody miał akurat relaks i nie chciało mu się fikać ale i tak załapałam się na 2 skurcze a potem dostał czkawki i było po pomiarach Zapis prawidłowy, wszystko cacy. No i położna pytała o mojego szopa, mówię jej że nic, że codziennie zaglądam, czy coś się podbarwiło a ona, że szop wcale nie musi być podbarwiony, jak jest to po prostu otwiera się szyja ale może być bezbarwny. No to zgodnie z jej opisem ta "galaretka" już mi pare razy "wyszła" fragmencikami
I wg niej też już mam donoszoną ciążę, bo wg gina dopiero za tydzień.

aaa... bo my dziś kończymy 37 tc

waga +8kg ,
młody już chyba przekroczył 3kg ale to się okaże 28.06 na USG, no chyba, że nie dotrwam Ale nie nie nie , przed 28.06 nie rodzę, mąż zabronił
brawa za kolejny skonczony tydzien i za donoszoną ciąże
Stary 2011-06-22, 13:43   #1706
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
to u Was na łubiankę truskawek mówi się kobiałka?
tak ale to chyba nie regionalizm... na wikipedii jest "Kobiałka, inaczej zwana łubianką"

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:46   #1707
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ej ja zaparzylam swieze z krzaczka liscie, tak jak Nerola pisala.
I tak - 2 ogromne albo 4 male.
A najlepsze, ze jak sie poslodzi to ten napar nawet smaczny jest
Bartessa ja nie słodzę generalnie takich ziołowych rzeczy, a teraz to nie słodzę bo może ma mniejsze działanie wtedy ? Wiem wiem, durnowate myślenie baby w ciąży.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze nie mam doz-u w pobliżu żadnego ale na ich stronie siedzę może internetem zamówię tylko macie jakies konkretne nazwy???
Dziubek ale to jest z tymi DOZami tak, że zamawiasz sobie coś przez internet (min 20 zł :/) i oni dostarczają do wybranej przez Ciebie apteki która z nimi współpracuje. Może masz jakąś taką blisko ? Na pewno na stronie są podane. A ta herbatka to poprostu wpisz "liście malin"

Stary 2011-06-22, 13:51   #1708
brunetka2000
Zakorzenienie

Sms od Carmeli:
"Jak tam wizażowe mamusie??? Ja próbuje laktatorem pobudzić pokarm. Może jutro wyjdziemy do domu "
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:51   #1709
zanka205
Zakorzenienie

wieści od Carmeli
"Jak tam wizażowe mamusie? Jakieś newsy? Ja próbuję laktatorem pobudzić pokarm. Może jutro wyjdziemy."

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-06-22 o 13:52
Stary 2011-06-22, 13:52   #1710
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie
Jesteśmy już w domu, wybaczcie, że nie nadrobię ale nie mam siły
Wracam do łózka, szpital wymęczył mnie bardziej niż pomógł...

Ojj przeszliśmy stres nieziemski....
Wrócilismy z wesela nad ranem, pamiętam że połozyłam się mężowi na ramieniu i usłyszałam tylko jego krzyk, więcej nie pamiętam.... ocknęłam się jak przyjechała karetka, ale w ogóle nie mogli sie ze mną dogadać.... kłóciłam się że nie chce do szpitala, o jakim dziecku oni do mnie mówią.... nie pamiętam kompletnie nic!
Przywieźli mnie do szpitala, ordynator mnie zbadał, okazało się że Lilka waży już 3440 ! i termin przesunął się na 16 lipca..... ale muszę to skonsultować z moją gin bo jakoś mnie ta wiadomość męczy.... czy faktycznie tak jest, i mamy sie spodziewać Lilki 3 tyg wcześniej....

W niedziele wieczorem na ktg wyszły skurcze porodowe, więc dostałam kroplówki na zatrzymanie i musiałam leżeć.... poźniej też wyszły ale już słabsze.....

Ogólnie atak byl spowodowany zmęczeniem, w piątek stroiliśmy sale z młodymi, poszłam spać o 2.30, a o 5.30 już wstałam.... w sobotę bieganie, nerwy, huk na weselu, impreza do 6 rano.... no i dało o sobie znać....

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa i kciuki
Mąż z tego wszystkiego skręcił w niedziele łóżeczko i komodę, więc już mogę sobie na nie patrzeć

Mam się oszczędzać, bo skurcze mogą się nasilić... dzisiaj rano znowu nie mogli znaleźć tętna malej.... myslałam że umrę ze strachu..... a później jej serducho waliło jak oszalałe, od 170 do 180 uderzeń.....

Wracm do łóżka... nie męcze Was już

Aaaa najważniejsze!!

Gratuluje nowym mamusiom!!!! Carmela, Lilkaa wielkie gratulacje !!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości