Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 13:14   #3931
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mirabilka wstaw proszę jeszcze raz te zdjęcia jeśli możesz

tylko się nie przestrasz

tak to wyglądało na początku i późnie z tego suche placki się robiły tak jak przy brwiach na tym zdjęciu jednym już widac) no i za uszami zrobiła mu się taka sucha.

A odkąd ma ten nutramigen to twarz jak "pupcia niemowlaczka" bo był okres, że skórę na dup.ci miał ładniejszą niż na twarzy

na żywo wyglądało dużo gorzej - jakby miał trądzik mega i łupież w jednym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010710.jpg (87,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010711.jpg (80,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010712.jpg (74,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010713.jpg (70,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010714.jpg (85,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010723.jpg (61,5 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-22 o 13:17
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:43   #3932
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny ale sie wkurzyłam
poszliśmy na rota, pediatra PRZERZUCIŁA małego na brzuszek aż się wystraszył, był w tej pozycji dosłownie 4 sekundy i ona do mnie
DO NEUROLOGA PROSZĘ BO ON SIĘ KIWA
a ja ,że jak to kiwa? leży na brzuszku ok 4xdziennie po 15 minut, w ogóle się nie kiwa, główkę daje góra dół obraca ją ani razu mi się nie kiwał więc o co chodzi?
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

no spoko, dała już diagnoze, pójde do neurologa ale szybko dała 'werdykt' ;/ nawet go nie złapała za łapki czy podnosi główkę, nie spojrzała na niego , ja go obserwuje więc wiem ,że się nie kiwa

aha i powiedziała,że każde wakacje z dzieckiem do 2 r życia to po prostu wygoda rodziców, a nie frajda dla dziecka więc nie jeździć!
super a mój komfort psychiczny już się nie liczy i to ,że będę wypoczęta? co za kulfon z niej eh

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:46   #3933
Mirabilka
Zakorzenienie

a co mu się niby ma kiwac? główka?

może tej babie się coś w głowie kiwa....

Stary 2011-06-22, 13:47   #3934
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mirabilka kurcze sama nie wiem czy ten mój Bąbel ma podobne krostki czy nie wstawiam zdjęcia przed chwilą zrobione. Tylko mnie się wydaje, że na żywo buzia wyglada lepiej niż na tych zdjęciach jakby te krosty nie były takie wyraźne. No i ja jestem od 3 tygodni na diecie bez mleka i nie widzę praktycznie żadnej poprawy, może to jeszcze za krótki czas, a może to wcale nie skaza

słabo widać na tych zdjęciach ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040547.jpg (91,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040556.jpg (77,6 KB, 19 załadowań)

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-22 o 13:49
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:48   #3935
Montii
Zakorzenienie

ona stwierdziła,że główka mu się kiwa, a leżał na brzuszku 4-5 sekund
nawet rączek nie zdążył sobie poprawić bo ona chciała mu chyba tylko kręgosłup zobaczyć

jakby zauważyła,że coś jest nie tak, to powinna chociaż 3 minuty mu poświęcić a ona sypnęła mi skierowaniem jak receptą na witaminy

mówię jej ,że obserwuje go i nie zauważyłam żadnego kiwania to mi powiedziała na odchodne '' no może się pani przejść do neurologa ale też nie musi ,pani decyzja ''

no elegancko:rolle yes:

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 13:52   #3936
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
poszliśmy na rota, pediatra PRZERZUCIŁA małego na brzuszek aż się wystraszył, był w tej pozycji dosłownie 4 sekundy i ona do mnie
a ja ,że jak to kiwa? leży na brzuszku ok 4xdziennie po 15 minut, w ogóle się nie kiwa, główkę daje góra dół obraca ją ani razu mi się nie kiwał więc o co chodzi?
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

no spoko, dała już diagnoze, pójde do neurologa ale szybko dała 'werdykt' ;/ nawet go nie złapała za łapki czy podnosi główkę, nie spojrzała na niego , ja go obserwuje więc wiem ,że się nie kiwa

aha i powiedziała,że każde wakacje z dzieckiem do 2 r życia to po prostu wygoda rodziców, a nie frajda dla dziecka więc nie jeździć!
super a mój komfort psychiczny już się nie liczy i to ,że będę wypoczęta? co za kulfon z niej eh
No nie moge co za baba nienormalna...fabian sie kiwa....jej sie kiwa chyba miedzy nogamijak sobie umyje
Stary 2011-06-22, 13:53   #3937
Mirabilka
Zakorzenienie

Kasiuni - podobne do mojego - ale chyba nie robią mu się z tego suche placki bo to taka sucha jak papier ścierny skóra się zrobi i za uszami i np w zgięciu kolan, ramion. Oby nie skaza. Nie wiem jak to z dietą przy karmieniu naturalnym bo mój odrazu na mm był.

Montii
- pewnie i tak się przejdziesz dla świętego spokoju - ale taki lekarz to masakra - dlatego ja mam jednego swojego mimo, że muszę jechac z 15 km do niego.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
No nie moge co za baba nienormalna...fabian sie kiwa....jej sie kiwa chyba miedzy nogamijak sobie umyje
hahah Laska Ty to masz teksty - może coś w tym jest.

Stary 2011-06-22, 14:00   #3938
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

co za babsztyl!!!!!
z tymi wakacjami to też dowaliła. najlepiej to zakopać sie w pieluchy i nie wychylac nosa z domu debilka!!!!!

bardzo jestem ciekawa co ten neurolog powie, wybierzesz się?
a potem idz do niej i kiwnij jej tym papierkiem przed nosem bo nie sadze ze z Fabiankiem cos nie tak z tego co piszesz o nim
naprawde zalosna kobieta
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:07   #3939
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Kasiuni_a moja Kachna poszła rok wcześniej do szkoły (jest z 2 lutego) bo niewielka różnica czasu od rocznikowych siedmiolatków. Trafiła niestety na wredną panią z wieloletnim doświadczeniem i stłamsiła mi dziecko psychicznie. Tylko ja jestem z tych co są pyskaci i zaczęłam wojnę, która prowadziła nas przez psychologów, psychiatrów i innych wariatów. Kaśka miała nauczanie indywidualne przez II semestr. Teraz p. Dyrektor powiedziała, że pójdzie do innej klasy.
Poza tym pani uczy swoje wnuki w klasie, czyli nikt nie może być lepszy. Teraz widzę ma nową "ofiarę", chłopca.
No to tak w skrócie.
Uwielbiam takie stare, wielce doświadczone "nauczycielki" a ona się na Kasię uwzięła, bo młodsza od reszty klasy? Bardzo dobrze, że zrobiłaś wojnę, a i tak najlepszą odpowiedzią na to są Kasi osiągnięcia.

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

nie mogę z tego zaznaczonego, co za tekst
i jaka szybka diagnoza, taką lekarkę to tylko
a co do wakacji to chyba większa wygoda dla rodziców by była jakby dziecko zostawili z dziadkami, a sami sobie pojechali

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Kasiuni - podobne do mojego - ale chyba nie robią mu się z tego suche placki bo to taka sucha jak papier ścierny skóra się zrobi i za uszami i np w zgięciu kolan, ramion. Oby nie skaza. Nie wiem jak to z dietą przy karmieniu naturalnym bo mój odrazu na mm był.
W zgięciu kolan i ramion nic nie ma, za uszami też, suche placki się póki co nie robią na buzi. Kupa jest co 2-3 dni, ale raczej chyba normalna, nie zielona, śluzu ani krwi nie ma, może trochę za gęsta ale tak jak aguś pisała dużo pruka i bardzo śmierdząco czasem. Do tego miał sporą ciemieniuchę i zdarzają mu się chyba takie bóle jakby kolkowe, bo czasem wieczorem przed spaniem bardzo się rzuca, macha nogami i pręży. No i teraz ten mały przyrost wagi...

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-22 o 14:09
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:10   #3940
Eirene1987
Zakorzenienie

mieliśmy dziś rota drugą dawkę i pneumokoki mały jadł rękę i nawet nie zauważył jak go ukłuli potem się skapnął zaczął płakać ale trwało do 5sekund i zaczął się smiać na głos az lekarka się śmiała z niego
waży 6100
w ogóle się zdziwiłam lekarka do mnie mówi : no, może być, ładnie przybrał. ja się pytam a nie przybierał do tej pory ładnie? a ta: nie, ostatnio trochę za malo a przecież jadł dużo jak na swój wiek jadł 120 a teraz odkąd daję 150 to dopiero ładnie przybiera byłam w szoku.

przyszedł do nas panel ten stojak muzyczno gimnastyczny ale się cieszył
w ogóle zrobił dziś postęp powiesiłam mu truskawę nad nim i zaczął trącać ją rączką aż się wzruszyłam do tej pory tylko patrzył

Cytat:
No jak mogłaś nie współczuć
niedobra Ty
hehe a ona widać taka szcześliwa była że to JUŻ że nie miałam serca współczuć
ja pamietam też oczekiwałam na poród jak na zbawienie zresztą chyba jak wszystkie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
eirene- przypomniało mi się jak ja byłam pod ktg podłączona i już miałam rodzić na dniach a mała zamiast 28 lutego urodziła się 26 marca
ło matko to faktycznie celnie wywróżyli

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aja ja tez własnie nie gustuje w bolerkach,a jak od Tz mama i babcia dowiedziały się,że będę bez w Kosciele...łooooo matko! ;]
heheh ja się przestałam przejmować opinią innych robimy wszystko na przekór od dawna

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

poki co mala ma cal cialko w plamach, luszczacych sie, swedzacych plamach
biedactwo
współćzuję oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
M
do tego tak na wieczór ulała 2 razy, że aż podłodze sie oberwało no i mnie oczywiście

montii, bardzo fajna chusta.....
ale znając mnie zamotałabym sie z wiązaniem Jej
ciągle mysle o marsupi........
nam na to ulewanie (a było strasznie - aż wymiotował nieraz) pomógł bebilon ar. ono jest gęste i przeznaczone dla mam karmiących piersią. teraz od kiedy to mleko pije to może 5razy ulał...
a swoje mleko ściągam i mieszam z tamtym.

ja czaję się na kolor antracyt albo ten oliwka tylko ten pierwszy niedostępny a ten drugi rozmiar l a my chcemy s ale kupuję na bank

Cytat:

jedziecie na wakacje z maluszkami ??
gdzie i kiedy ??

bo my chcemy jechac nad morze w sierpniu
Olenka bedzie miala 4 miesiace
mam nadzieje, ze nie za malutka
my mieliśmy jechać w lipcu pod koniec ale jednak pojedziemy we wrześniu bo lipiec za gorący. ale to nie chodzi nawet o małego po prostu ja nie lubię jak jest tak gorąco. także we wrześniu chcemy się wybrać nad morze na parę dni on już będzie miał pół roku to luz.

Cytat:
tra- dokładnie, a ile już mam poznałam heh podchodzą i mówią do swoich dzieci, patrz, dzidzia w nosidełku
a moja koleżanka chustuje małego i podeszło do niej takie dziecko i pyta się swojej mamy ''Mamo , to dziecko się jeszcze nie urodziło ? ''
dobre

Cytat:
A my już mamy wakacje
Baśka zrobiła w szkole furore
Kachna 3 razy wychodziła po dyplomy od dyrekcji, mina "wychowawczyni" i rodziców bezcenna
brawa dla Kasi

Montii jak to się kiwa? co ona głupia? po 4sekundach to stwierdziła?
i to stwierdzenie że do 2 roku życia się na wakacje nie jeździ... nie...najlepiej w ogóle w piwnicy dziecko trzymać do tego czasu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:13   #3941
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

W Polsce co chwilke lekarz szuka problemu, nie no warto sprawdzic, ale widzisz Fabianka codziennie i sie nie kiwa;p
Teraz kazde dziecko ma obnizone napiecie albo zawyzone i musi isc na rehabilitacje... dziwne...

Tak siedzmy w domu, a ja myslalam ze jak mama szczesliwa to dziecko szczesliwe, ale nie, lepiej kismy sie wkurzone w domu...

Jestes MATKA NIE MUSISZ WYPOCZYWAC!! :P CHCIALAS DZIECKO MASZ HEHEEH siedz w domu

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
waży 6100
w ogóle się zdziwiłam lekarka do mnie mówi : no, może być, ładnie przybrał. ja się pytam a nie przybierał do tej pory ładnie? a ta: nie, ostatnio trochę za malo a przecież jadł dużo jak na swój wiek jadł 120 a teraz odkąd daję 150 to dopiero ładnie przybiera byłam w szoku.
Ladnie wazy Duzy facet

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 14:14   #3942
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

hahaha ojjj wanilka chyba byż zgłupiała z taką gromadką\
jejjjjjjj jeszcze troche i musze sie zacząć rozglądać za opiekunką
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ja chyba tez przeaza mnie to
a ja jestem w takiej sytuacji że mi umowy nie przedłużyli więc muszę zacząć szukać pracy - od nowego roku chciałabym już iść do pracy, a szukanie pracy w tych czasach to dopiero jest przerażające

traicionera świetne fotki

Cytat:
hahaha

kasiunia i bądź tu człowieku mądry jak paru lekarzy nie wie co jest twojemu dziecku sliczny ten twój Dawidek

iweczka ja nie kupowałam gryzaczków bo dostaliśmy tego pełno ale na razie młoda woli rączki wkładać do buzi, zabawkami najczęściej trafia w oko

czarna ty już lepiej zacznij szukać te sukienki

aja
gratulacje dla KAsi

mirabilka moja miała identyczne a nawet chyba przez pewien czas gorsze i samo zeszło a teraz ją od czasu do czasu wysypuje i zaraz po krochmalu znika

montii widzę że znowu trafiłaś na za..stego pediatrę, skąd oni się biorą

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:15   #3943
trzyrazyi
Zadomowienie

eirene1987 no i super maly zniosl szczepionke.....
wierze ze sie wzruszylas,bo jak moja oliwka uderzyla raczka w misia(chyba swiadomie) to ja mialam z tego wieksza radoche nic ona
Stary 2011-06-22, 14:20   #3944
diatoma
Zadomowienie

ale u mnie sie dzieje, nie to co jak jestem u siebie.
odwiedzila mnie kolezanka, pozniej kolejna ma byc, niestety okazalo sie ze z moim bratem nieciekawie i musi jechac na przetaczanie krwi bo ma bardzo niska hemoglobine do tego ciagle moja babcia przychodzi bez zadnego wyczucia i placze

u nas nocka troszke gorzej bo podloga trzeszczy i maly sie wybudza. przerrwy nocne ok 7 godzinne wiec niezle, jadl wczoraj ostatni posilek o 18.30, potem o 1.30, potem o 7 i o 12 , a teraz spi , pewnie zaraz sie wybudzi na zarelko, na szczescie tż dzis do nas juz przyjedzie.

aja1 a masz moze gazetke z tesco co jest? bo szukam i tam dla dzieci nic mi sie nie pokazuje. a zaciekawila mnie mata lamaze, bo ta co mam jest nędzna.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:24   #3945
aja1
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękujemy

Montii nie będę komentować, bo moja siostra miała ten sam problem, lekarka "bo do neurologa" i później bujała się parę razy do neurologa przed każdą szczepionką, i za każdym razem neurolog pisała, że wszystko ok, a ta przed szczepieniem znów swoje

http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf

18-19 strona

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:24   #3946
tajka88
Zakorzenienie

czarna jak chcesz powiedz Twojemu TZtowi zeby obejrzal sukienki dla Mai w Tkmaxx ja ogladalam sukienki dla Leny na nasz slub(ktory pewnie kiedys sie odbedzie;p) i po 13 funtow sa cudowne sukienki. niestety na stronie tkmaxx nie wda sie znalezc

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-22 o 14:54
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:52   #3947
Ewelqa1985
Zadomowienie

montii lekarka bez komentarza diagnoza w 4 sek to sie nazywa miec oko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:19   #3948
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wanilia no właśnie nie lubię tych PRZESADZONYCH SUKIENEK,wolałabym coś bardziej stonowanego,ale wiesz... rzucającego się w oczy
no a masz już coś na oku????

Cytat:

tra śliczne zdjęcia

A my już mamy wakacje
Baśka zrobiła w szkole furore
Kachna 3 razy wychodziła po dyplomy od dyrekcji, mina "wychowawczyni" i rodziców bezcenna
suuuper!!!! zdolniacha z Kasieńki

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

o hooooo, kolejna walnieta lekarka\
ostatnio stwierdziłam, że niektórzy pediatrzy to na pewno nie są z powołania, buce i tyle

a z wakacjami to też dowaliła ,
przecież szczęsliwa mama= szcześliwe dziecko!!!!

Cytat:
mieliśmy dziś rota drugą dawkę i pneumokoki mały jadł rękę i nawet nie zauważył jak go ukłuli potem się skapnął zaczął płakać ale trwało do 5sekund i zaczął się smiać na głos az lekarka się śmiała z niego
waży 6100

przyszedł do nas panel ten stojak muzyczno gimnastyczny ale się cieszył
w ogóle zrobił dziś postęp powiesiłam mu truskawę nad nim i zaczął trącać ją rączką aż się wzruszyłam do tej pory tylko patrzył

hehe a ona widać taka szcześliwa była że to JUŻ że nie miałam serca współczuć
ja pamietam też oczekiwałam na poród jak na zbawienie zresztą chyba jak wszystkie

ło matko to faktycznie celnie wywróżyli

heheh ja się przestałam przejmować opinią innych robimy wszystko na przekór od dawna

współćzuję oby szybko przeszło

nam na to ulewanie (a było strasznie - aż wymiotował nieraz) pomógł bebilon ar. ono jest gęste i przeznaczone dla mam karmiących piersią. teraz od kiedy to mleko pije to może 5razy ulał...
a swoje mleko ściągam i mieszam z tamtym.

ja czaję się na kolor antracyt albo ten oliwka tylko ten pierwszy niedostępny a ten drugi rozmiar l a my chcemy s ale kupuję na bank

my mieliśmy jechać w lipcu pod koniec ale jednak pojedziemy we wrześniu bo lipiec za gorący. ale to nie chodzi nawet o małego po prostu ja nie lubię jak jest tak gorąco. także we wrześniu chcemy się wybrać nad morze na parę dni on już będzie miał pół roku to luz.

dobre

brawa dla Kasi

Montii jak to się kiwa? co ona głupia? po 4sekundach to stwierdziła?
i to stwierdzenie że do 2 roku życia się na wakacje nie jeździ... nie...najlepiej w ogóle w piwnicy dziecko trzymać do tego czasu
pięknie Oli przybiera na wadze
co do ulewania, pytałam 2 pediatrów o to mleko i nie kazali mi dawać, tylko że musimy przeczekać, ok. 6 miesiąca problem powinien zniknąć
a z ulewaniem borykamy sie od samego początku i czasami to jest aż chlustanie...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
a ja jestem w takiej sytuacji że mi umowy nie przedłużyli więc muszę zacząć szukać pracy - od nowego roku chciałabym już iść do pracy, a szukanie pracy w tych czasach to dopiero jest przerażające
to nieciekawie
fakt, z pracą jest lipa......
ja tez bede chciała zmieniac, ale nie wiem jak mi pójdzie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:23   #3949
gosikk_s
Zakorzenienie

Olusia, najważniejsze że trzyma się swojego centyla. Najczęściej dziecko przez pierwsze 3 miesiące przybiera koło kilograma/miesiąc ale norma zaczyna się jakoś od 0,5kg. Potem stopniowo coraz wolniej, po roku powinno potroić wagę urodzeniową.

Agus, dzielna malutka

Ewelqa,

Traicionera, boskie

Wanilia, przez ostatnie dni kładę ją na brzuszek po parę razy ale ona albo chwilę dźwignie główkę i zaraz opuszcza albo od razu kładzie na boku i tyle aktywności Idiotka ze mnie, obiecałam sobie że będę od początku brzuszkować żeby nie powtórzyły się problemy z Aleksem i d...a Wydawała mi się silna i olałam, a teraz się stresuję Za tydzień szczepienie, mam nadzieję że pediatra nie wyśle nas na rehabilitację bo już po Aleksie mam uraz...

Kasiunia, o matko, co jedna to inna diagnoza...Super, chociaż fakt że u takich maluszków chyba nietrudno o pomyłkę. A przy okazji, z której części Kielc jesteś? Ja z Ksm, a niedługo przeprowadzamy się na Ślichowice

Aja, chciałabym zobaczyć te miny

Castia, cieszę się że już ciut lepiej

Monti, debilka nie ma to jak diagnoza od ręki, chyba pora zmienić pediatrę. Z wakacjami też wypaliła, my z Aleksem pojechaliśmy dopiero po roku ale dlatego że sama nie chciałam jechać z takim maluszkiem, był bardzo absorbujący i specjalnie byśmy po nie pochodzili. Pojechaliśmy do Zakopca jak miał 15 miesięcy i to był strzał w dziesiątkę, nasz wieczny maruder przez cały pobyt nawet nie zapłakał, był zachwycony wszystkim po kolei, byliśmy w cięzkim szoku że aż tak dobrze było.

Diatoma, niedobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2011-06-22 o 15:24
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:57   #3950
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
wrzucam ci screena, w których sklepach to będzie dostępne
oprócz tego jest jeszcze mata lamaze za 119, łóżeczko podróżne za 229, wózek spacerowy za 175 i różne kocyki i prześcieradła dziecięce.
Dziękuję tylko u mnie nie ma
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
patrycja pieknie wygladalas i jaka Ty szczuplutka jestes zazdroszcze
dziękuję

Cytat:
Super Ciekawe jak się sprawdzi

Cytat:
ja od wczoraj zaczęłam pić herbatkę na laktację Hipp, pediatra mi zaleciła
Też piję ją od czsu do czasu i nawet mi smakuje

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ech mam egzamin ustny o 14 i tak mi się nie chce... kurcze dość już tej sesji, za stara na to jestem
Jak kochana po egzaminie bo chyba jeszcze nie pisałaś?

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Lucek na maksa zakochał się w Nadii
ale z nich parka

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hellołłł

dziękujemy no tak przecież to parka widziałam zdjątka zapomniałam napisać jaką tym mas dziewczyno figure
wyglądałaś rewelacyjnie!!!!
a Alanek jest taki sniady czy tak na zdjęciach wyszedł??? jest przesuper
dziękuję kochan Powoli robi się taki śniady ale wydaje mi się, że to po soczku marchewkowym

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

Zabić takie babsko! Nie ma to jak zdiagnozować coś w 5 sekund. Chyba jej się mózg kiwa

A jednak jest w Tesco u mnie ta promocja na te opaski Lamaze... kurde teraz mnie będzie korcić...tż mnie powiesi

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-06-22 o 16:02
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:05   #3951
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
: love: uwielbiam te Twoje koty
haha, ja tez je uwielbiam

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Czasami zabki zaczynaja wychodzic wczesnie ale trwa to nawet kilka miesiecy:p wiec moze i sie zaczyna;p Moja tez rece w buzi caly czas, az wczoraj miala brode w chrostkach. Czy wasze dzieci sie pluja;p? nawet nie ze slinia ale ona pluje ta sline;p, szczegolnie jak sie czyms podnieci;p

traicionerazdjecia cudne, te koty sa jakies milsze niz sobie wyobrazalam hehe Lucek sie zakochal
Znowu pada juz mnie to zaczyna wkurzac....

Mala spala ok ale zupelnie inaczej niz zazwyczaj;p od 20.45 do 2 i od 2 do 8;p ale o 6 ja wzielam do siebie bo zaplakala;p(chyba przez sen;P) noge wlozyla pomiedzy szczebelki;p
o 22.30 poszlismy spac patrzymy a mala nogi na ukos i na kocyku, z tylkiem do gory bo zrobila taka gorke z kocyka. Zabralismy kocyk i po sprawie;p.

Co do gryzaczkow ja mam jeden jakiegos kubusia dostalam od mamy i taki http://www.tommeetippee.co.uk/produc...each_teether1/ ale jeszcze nie rozpakowalam;p
bo moje koty są bardzo proludzkie, po mnie wręcz nie widać, ze kociara jestem, bo żadnych zadrapań
na tym etapie rozwoju to normalne, ze się dzieci ślinią i pakują wszystko do buzi, to nie musi oznaczać ząbkowania.
Pociesz się, ze w Hiszpanii będzie słonecznie

Cytat:
Dziękujemy

Kasiuni_a moja Kachna poszła rok wcześniej do szkoły (jest z 2 lutego) bo niewielka różnica czasu od rocznikowych siedmiolatków. Trafiła niestety na wredną panią z wieloletnim doświadczeniem i stłamsiła mi dziecko psychicznie. Tylko ja jestem z tych co są pyskaci i zaczęłam wojnę, która prowadziła nas przez psychologów, psychiatrów i innych wariatów. Kaśka miała nauczanie indywidualne przez II semestr. Teraz p. Dyrektor powiedziała, że pójdzie do innej klasy.
Poza tym pani uczy swoje wnuki w klasie, czyli nikt nie może być lepszy. Teraz widzę ma nową "ofiarę", chłopca.
No to tak w skrócie.
Dobrze, ze nie pozwoliłaś tej nauczycielce znęcać się nad Kasią, takie zołzy są najgorsze
i gratulacje dla zdolnej córeczki

Cytat:
a ona,że BO ON TAKI JEST
jaki?
ma obniżone napięcie

No to ci się trafiła pediatra, mistrz ciętej diagnozy normalnie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

traicionera świetne fotki

montii widzę że znowu trafiłaś na za..stego pediatrę, skąd oni się biorą
Na pewno coś znajdziesz
dziękuję

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Olusia, najważniejsze że trzyma się swojego centyla. Najczęściej dziecko przez pierwsze 3 miesiące przybiera koło kilograma/miesiąc ale norma zaczyna się jakoś od 0,5kg. Potem stopniowo coraz wolniej, po roku powinno potroić wagę urodzeniową.

Traicionera, boskie

Wanilia, przez ostatnie dni kładę ją na brzuszek po parę razy ale ona albo chwilę dźwignie główkę i zaraz opuszcza albo od razu kładzie na boku i tyle aktywności Idiotka ze mnie, obiecałam sobie że będę od początku brzuszkować żeby nie powtórzyły się problemy z Aleksem i d...a Wydawała mi się silna i olałam, a teraz się stresuję Za tydzień szczepienie, mam nadzieję że pediatra nie wyśle nas na rehabilitację bo już po Aleksie mam uraz...

Kasiunia, o matko, co jedna to inna diagnoza...Super, chociaż fakt że u takich maluszków chyba nietrudno o pomyłkę. A przy okazji, z której części Kielc jesteś? Ja z Ksm, a niedługo przeprowadzamy się na Ślichowice

Monti, debilka nie ma to jak diagnoza od ręki, chyba pora zmienić pediatrę. Z wakacjami też wypaliła, my z Aleksem pojechaliśmy dopiero po roku ale dlatego że sama nie chciałam jechać z takim maluszkiem, był bardzo absorbujący i specjalnie byśmy po nie pochodzili. Pojechaliśmy do Zakopca jak miał 15 miesięcy i to był strzał w dziesiątkę, nasz wieczny maruder przez cały pobyt nawet nie zapłakał, był zachwycony wszystkim po kolei, byliśmy w cięzkim szoku że aż tak dobrze było.

Diatoma, niedobrze
widzę, ze u ciebie podobnie z główką jak u mnie
dziękuję za komplement

wróciłam z Tesco, oczywiście panie z działu dla niemowlaków twierdziły, ze jeszcze nie ma tych opasek, ale ja je znalazłam Założyłam młodej już te skarpetki, ale na razie niespecjalnie zainteresowana.
w ogóle już dziesiąty dzień ma te zasr.... krwawienie po cerazette, nienawidzę tych tabsow

patrycja- taki koci narzeczony na razie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:19   #3952
paulac1
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
Ledwo zostalam przyjeta do waszego grona a musialam przystopowac z forum z powodu przeprowadzki do polski, na moje szczescie juz po, rozpakowani i jest ok. Swoja droga chyba nigdy nie mialam takiego stresa jak podczas lotu samolotem z malym ;/ a wybierania sie hohoho

Do tego te niekonczace sie problemy z laktacja ;/

Nadrobilam juz ostatnie 10 stron i chyba na tym koniec, bo inaczej musialabym sprzeddac malego na tydzien zeby miec na to czas
Teraz postaram sie byc na biezaco.

Przy okazji mam pytanie do mam karmiacych piersia, moze troche glupie, ale...jak wyglada u was akt karmienia?tzn chodzi mi o to jak dlugo i jak zazwyczaj zachowuja sie wasze maluszki, pytam bo ja musze karmic z obu piersi na karmienie i Mieszko czasem bardzo krzyczy jak skonczy druga piers i niewiem o co mu chodzi czasami
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:27   #3953
aja1
Zakorzenienie

Basia je ok 8-10 min z jednego, czasami nawet nie do końca, co 2 h

może mały się nie najada??

ale siostra miała fart kupiła w Tesco dvd za 30 zł
No i jest wyprzedaz ciuchów do -70%

jeszcze raz dzięki za Kasię

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-22 o 16:29
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:34   #3954
87czarna
Zakorzenienie

Montii ładnie ma zjechane z drogi... i jak,pójdziesz?

iweczka no właśnie nie mam,haha chyba za bardzo wybredna jestem... :P

Eirene dzielny chłopak!

tajka ja tam wolę sama ją kupic... w tej kwestii nie mam do niego zaufania

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:52   #3955
Eirene1987
Zakorzenienie

Montii twoja lekarka by mnie zlinczowała - jednak zdecydowaliśmy że jedziemy nad morze w lipcu pod koniec
tż bardzo chce a moi rodzice jadą do rodziny to z nimi pojedziemy na jakieś 4-5dni może nie będzie tak gorąco a fajnie bo do cioci więc koszty mniejsze

pytanie do dziewczyn które też wybierają się nad morze - co potrzeba zakupić dla takiego maluszka nad morze? no pół namiot to na bank mamy a co jeszcze? oli będzie miał 3,5miesiąca

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ladnie wazy Duzy facet
no ale się zdziwiłam z tym właśnie że może być ta waga. a myślałam że dobry

Cytat:
eirene1987 no i super maly zniosl szczepionke.....
wierze ze sie wzruszylas,bo jak moja oliwka uderzyla raczka w misia(chyba swiadomie) to ja mialam z tego wieksza radoche nic ona
no nie?
no na razie odpukać śpi od 15.30 także spokojny bardzo obym nie zapeszyła

Cytat:
pięknie Oli przybiera na wadze
co do ulewania, pytałam 2 pediatrów o to mleko i nie kazali mi dawać, tylko że musimy przeczekać, ok. 6 miesiąca problem powinien zniknąć
a z ulewaniem borykamy sie od samego początku i czasami to jest aż chlustanie...

to nieciekawie
fakt, z pracą jest lipa......
ja tez bede chciała zmieniac, ale nie wiem jak mi pójdzie
aha no to musicie przeczekać. ja w sumie nie karmiłam tak piersią więc mi nie zależalo bardzo. tyle że koszt nas przeraża - puszka kosztuje ok 30zł a starcza na 2-3dni...masakra. ale wolę to niż to wymiotowanie...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:04   #3956
agus87
Zakorzenienie

ja na chybko

nie ma skazy
wyszla alergia na pleśń

ale i tak mi pediatra przepisala bebilon pepti
max na oczka bo na powiekach wysypka tez jest
POD ZADNYM POZOREM NIE SMAROWAC ZADNYMI NAWILZACZAMI, BO ZAPYCHA, smarowac elocomem
NIE WOLNO DAWAC HERBATKI BO ONA TEZ MOZE UCZULAC, NIE KAPAC W KROCHMALU

mam syropek by jej nie swdzialo
mleko poki co pije chetnie

tak czy inaczej
mala alergiczka
Stary 2011-06-22, 17:10   #3957
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja na chybko

nie ma skazy
wyszla alergia na pleśń

ale i tak mi pediatra przepisala bebilon pepti
max na oczka bo na powiekach wysypka tez jest
POD ZADNYM POZOREM NIE SMAROWAC ZADNYMI NAWILZACZAMI, BO ZAPYCHA, smarowac elocomem
NIE WOLNO DAWAC HERBATKI BO ONA TEZ MOZE UCZULAC, NIE KAPAC W KROCHMALU

mam syropek by jej nie swdzialo
mleko poki co pije chetnie

tak czy inaczej
mala alergiczka

Bidulka, kto by pomyślał, ze to akurat na to alergia

Dolałam malej kilka łyżeczek soczku jabłkowego do wody i posmakowało, może to ja trochę ruszy w kwestiach kupki, bo ostatnio coś twarde ciastolinki sadzi, chociaż dużo pije.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:20   #3958
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja wczoraj mówiłam mojej pediatrze, że jedziemy nad morze i tż pyta co dla małej zabrać to powiedziała że lacidobaby kupić i podawać, bo bedzie zmiana diety u mamy to żeby mała brzuszek nie bolał a poza tym odpoczywać i się niczym nie przejmować
Kupiłam jej jeszcze taki spray na komary meszki i kleszcze Orinoko junior od pierwszego miesiąca życia.

Na plaże zabieram ten spód kolorowy od maty i mała sobie leży i sie bawi rączkami albo zabawką. Namiotu jej nie kupiłam bo to takie wielgachne, wezmę parasol.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Dzieciaki się ślinią bo kubki smakowe zaczynają sie rozwijać. Moja zaczyna sie ślinić jak poczuje zapach jakiegoś jedzenia, zawsze daje jej coś polizać.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:25   #3959
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Też piję ją od czsu do czasu i nawet mi smakuje

A jednak jest w Tesco u mnie ta promocja na te opaski Lamaze... kurde teraz mnie będzie korcić...tż mnie powiesi
patrycja, dobra jest ta herbatka , nie???

widze, że nie tylko ja jak coś kupuję to mysle co tż powie...

Cytat:
Basia je ok 8-10 min z jednego, czasami nawet nie do końca, co 2 h

może mały się nie najada??

ale siostra miała fart kupiła w Tesco dvd za 30 zł
No i jest wyprzedaz ciuchów do -70%

jeszcze raz dzięki za Kasię
kurde, tylko ja mam takie dupne tesco, że tam nic nie ma

Cytat:
iweczka no właśnie nie mam,haha chyba za bardzo wybredna jestem... :P

tajka ja tam wolę sama ją kupic... w tej kwestii nie mam do niego zaufania
to Ty kochana szukaj tej kiecki, bo czas leci........ i co Majeczka w pampku pójdzie
ja też bym nie powierzyła tż zakupu sukienki, nawet nie chce sobie wyobrazić co by było haha

Cytat:
pytanie do dziewczyn które też wybierają się nad morze - co potrzeba zakupić dla takiego maluszka nad morze? no pół namiot to na bank mamy a co jeszcze? oli będzie miał 3,5miesiąca

no ale się zdziwiłam z tym właśnie że może być ta waga. a myślałam że dobry

aha no to musicie przeczekać. ja w sumie nie karmiłam tak piersią więc mi nie zależalo bardzo. tyle że koszt nas przeraża - puszka kosztuje ok 30zł a starcza na 2-3dni...masakra. ale wolę to niż to wymiotowanie...
my też jedziemy nad morze, ale nad listą zakupów jeszcze sie nie zastanawiałam...

faktycznie, drogie to mleko
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:34   #3960
Montii
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odp, ogólnie to się musiałam wyżyć bo byłam wściekła po tej wizycie

do neurologa się przejdę, bo może i ma osłabione napięcie, a może nie, lepiej sprawdzić, jednak wkurzyło mnie takie olewawcze podejście

pisałam Wam ,że nie podnosi główki jak podciągne go za rączki, ostatnio zaczął, na 10 prób z 3-4 podniesie, więc może powoli zaczyna, troszkę później ale ma swój rytm i się rozwija. No zobaczymy, może pokaże mi jakieś fajne ćwiczenia
zrobiłam mu sesję brzuszkową,ciągle się śmiał w ogóle nie kiwał heh co za baba

a na wakacje planujemy jechać pod koniec września,początek października gdzieś za granicę , będzie miał 6.5-7 miesięcy zobaczymy, jak nie wyjdzie to trudno, dlatego się nie nastawiam, ogólnie kiepsko u mojego tż z urlopem

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości