|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Wszystko pomalutku sie ułoży A co!!Cytat:
Cytat:
Ja wcześniej pisałam, ze moja waży 5250g, takze mamy dwie kuleczki-kluseczki ![]() A poza tym chyba nie podziekowalam Wam za pochwaly mojej malutkiej Takze dziękuje bardzo A teraz już lecę, bo jeszcze chcę sie wykapać, a Oliwka coś tam juz piszczy, wiec nie wiem czy przypadkiem zaraz nie zrobi pobudki
|
|||
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna maluchna ![]() a ty sexi mamaa ![]() przymierzalam ta kiecke na chrzciny, ale wyglaalam w niej jak czolg
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
U nas nocka fajna, jedzenie po 22, 2 i 6. Spaliśmy oczywiście razem , innej opcji nie było ( to znaczy był płacz ). Udało mi się w nocy jeszcze butlę ściągnąć na rano.Paulizia, ściągam średnio 15-25 minut ( 120-130 ml ). W nocy była burza, wstałam, aby zamykać okna. Teraz kropi deszcz, ochłodziło się. Pepe wpatrzony w grającą żyrafkę, a ja mogę coś napisać ![]() Milego dnia dziewczyny |
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ola po nowym mleku spala od 21 do 4 i od 4 do 7.30
teraz zjadla i spi znow z tz w lozku a ja jade do kosciola bo na procesje tylko tz pojdzie |
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Pozytywnie nastawiona wyruszam do lekarza by cos poradzil na ten moj Antosiowy bufecik ![]() U nast tez nocka nalezala do idealnych... az w szoku jestem. Antek zasnal po 8 w swoim lozeczku i i budzil sie o 10, 1, 4 i 6:30 ![]() Teraz tez zaopatrzona w 125ml mojego mleka wyruszamy zaraz do lekarza ![]() AgaM. no to przynajmniej to, ale ja wierze ze operacja bedzie zbedna, bo dziurka sie wchlonie Bassienka ![]() Andziot, a czy teraz karmienie idzie troszke lepiej niz z Zosia? Wiem, ze pisalas ze nie ma z tego super przyjemnosci, ale chyba nie jest tak tragicznie jak poprzednim razem...?
|
#3516 | |||
|
Zakorzenienie
|
4,5miesiąca dostawała moje mleko, ale jakoś od 2mż była już na karmieniu mieszanym, no i w miarę upływu czasu coraz mniej mojego dostawała a więcej sztucznego
![]() ja miałam też prawie depresję, że dziecka wykarmić nie umiem, ale teraz wiem że to głupie, dlatego chciałabym, żebyś Ty tego uniknęła Cytat:
Cytat:
![]() moja waży 5200g a ma dopiero półtora miesiąca ![]() Cytat:
za lekarza,teraz karmię Gabrysie bez bólu, brodawki bolały mnie jakieś kilka dni, ale to było nic w porównaniu z Zosią, przyjemności mi to raczej nie sprawia, a wręcz czasem denerwuje, że taka uwiązana jestem, no ale cóż ... Dzień dobry nocka ok - sen od 20, pobudki o 23,30 i 4,30 no i o 7 teraz znów śpi ![]() w nocy od ok 3 wierzgała i stękała przez sen .... obudziła mnie dziś wielgachnym uśmiechem ![]() planów na dziś NIET ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- moria jak tam kolejna samotna nocka ??? odespałaś troszkę ??? |
|||
|
|
|
#3517 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ale się nie wyspałam, połozyłam się przed 12, ok 1 w nocy burza mnie obudziła, o 3 wstawałam karmić, Bartusiowi włączyło się czuwanie do 4 Za szybko mi ta nocka ucieka. Miała być ładna pogoda i co ??? i nico bo jak na razie jej nie ma. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-23 o 09:15 |
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Ojj zaniedbuje ten wizaż
![]() Jakos strasznie dużo zajęć ostatnio, powracają na wakacje moi przyjaciele "emigranci" i trzeba się spotykac i przyjmowac gości i jakoś tak leci czas ![]() Dziś dzień ojca - WSZYSTKIM TATOM NAJLEPSZEGO !!! Poli tatus dostał piękna laurkę do postawienia na biurko w pracy -odbite stópki kolorowe i koszulkę Top Gear.Dziś spacerek, potem do miasta na ryneczek i obiadek u teściów, w piątek grilik u znajomych co dzidzie mają miesięczną a w sobote grilik u znajomych co czekają na dzidzie w sierpniu . Tak więc bizi łikend.Miłego i Wam życzę, BUŹKA !
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
ja przelotem bo byl kryzys wielkiej kupy, lece na przeglad podwozia do gina, bo przeciez ta lekarka co mnie nawet nie dotknela nie wzbudza mego zaufania, to na szczescie kolo domu, dziecko nakarmione, kupka byla wiec lecimy, bede pozniej bo dzis nie mam weny na spacery, a ze nowe auto jest to jedziemy jak wroci TZ gdzies na obiad
![]() Chcialam tylko napisac na szybko. Paulizia nie miej depresji!!! Niewazne jak karmisz dziecie! najwazniejsze ze jest zadbane i kochasz Antosia najjbardziej na swiecie ![]() lece
|
|
|
|
#3520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
po wielkim dole wracam do zywych
![]() jej! ale macie tempo dziewczyny! przy moim maruderze nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic-wybaczcie ![]() agus mam pytanko do ciebie doczytalam ze olenka ma alergie, jak to stwierdzili? zrobili jej testy z krwii? Cytat:
![]() moj przy pierwszym synku tez jak wracal po 12h padniety to zajmowal sie malym, lacznie z usypianiem co mu wychodzilo najlepiej Cytat:
i do 17stego lipca musimz wytrzymac, to najdluzsza przerrwa od 2 lat Cytat:
Cytat:
nie jestes beznadzejna, nawet tak nie pisz, a karmienie najwazniejsze zeby sprawialo przjemnosc a nie dolowalo, a tz jak wiekkszosc facetow niezrozumie bo nie karmil-a szkoda ze ich takie przyjemnosci omijaja, ![]() u nas ok, jak tylko odstawam masc avene to po kilku dniach uczulenie wraca na buzce wazylam malego na wadze -na moich rekach, wychodzi ze wazy ok 5kg a dzisiaj pobil rekord-wypil 180ml REKORD, a kilka godzin wczesniej po 60, chyba nigdy mu nie ureguluje
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na bialko mleka nie ma alergi pije to pepti, pierdzi jak szalona ale buzia duzo ladniejsza musze jej pozniej glowe wyczesac bo ma tego loju troszke ale odpukac jest o niebo lepiej ![]() pediatra mowi, ze mala alergiczka z niej i jak wypior jej ciuszki to bez plynu do plukania ale na podwojne plukanie sama woda no i herbatek nie dawac tylk owode przegotowana zobaczymy jak bedzie dalej |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogli pobrać jej jeszcze krew na IgE specyficzne - między innymi na białko mleka krowiego, a żeby wykryć tą alergie na pleśnie, to też musieli pobrać IgE specyficzne ale to 0,01 nie świadczy o tym, że ma alergię
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno dotyczylo IgE całkowite czyli ogolne a drugie typowo na mleko klrowie wiem, ze konieczni moze miec alergie ale pani mgr w laboratorium wykryla alergie na plesnie gdzie norma to 0.35 a ona ma 0,46 |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chyba z kolei ktoś moje dziecię podmienił
. Teraz sama zasnęła - w łóżku i do tego bez smoka!![]() Dziewczyny, dziekujemy ślicznie za wszystkie miłe komentarze Rzeczywiście Malutka podobna do Tatuśka (kolejne dziecko!), tylko oczy brązowe po mnie ![]() Andziotku, moja Izka uspokaja się tylko na rękach! Żadne bujaczki, karuzelki i tym podobne cuda nie działają ![]() Aga.M, córeczka mojej koleżanki miała identyczną wadę serca. I też mówili, że szanse na zarośnięcie niewielkie, a jednak zarosło! Bodajże jakoś tak w przeciągu pierwszego roku życia. Tośka w sierpniu skończy 3 lata i jest całkowicie zdrowa. Także trzymam kciuki za Twojego synusia ![]() Trzeba być dobrej myśli! Anulinka, za usg bioderek!Słuchajcie, wczoraj na moim osiedlu porwano dziecko! Ok. 3 letniego chłopczyka, jego mamę pobito i okradziono. Jakiś facet w kominiarce Mnóstwo policji było, psy tropiące. Normalnie strach dzieci na dwór teraz wypuszczać. Dopóki nie wyjaśni się dlaczego do tego doszło, czy porwanie na handel (choć 3 letnie dziecko chyba trochę za duże ), czy może na zlecenie ojca dziecka (bo przecież sie słyszy o takich sytuacjach, tylko po co miałby jeszcze okradać matkę ) to z całą pewnością swojego syna na dwór samego nie puszczę. A jak tu z wózkiem chodzi po ulicy? Strach! Próbowałam coś w necie znaleźć na ten temat, ale na razie nic nie piszą.
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że buźka już ładniejsza Cytat:
![]() no ale odnaleźli to dziecko ??? |
||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy odnaleźli
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus Edzik przybrał 1kg w miesiąc
Więc spokojnie, jest tylko dolna granica, górnej z tego, co wiem, nie ma ![]() Nie cierpię mojego tż ![]() 10 minut z Edzikiem i już mu nie pasuje, bo "on musi pracować". No BEZ KITU!! I tekst "o, chcesz spać, to musimy mamie Cię oddać". Ja pier... 10 minut go zbawi z tą pracą?? Poza tym, on chyba też może go uśpić, tak? To nie moja wina, że miał pracować wczoraj i dziś rano, a wziął się za to o 11 ![]() No, więc jesteśmy na działce, ale ja chyba tż tu zostawię i wrócę z małym do Warszawy, bo nie wyrobię z nim przez 4 dni Nic tylko się kłócimy
|
|
#3529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj synek mial 3x robione i nigdy na nic mu nie wyszlo, dopiero skorne testy,powyzej 3r.z Ale wam dobrze!! Zazdroszcze!! Cytat:
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starasz się bardzo przecież Trzymam kciuki aby ból minął.Cytat:
![]() Agnieszka.M za Antosia ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U mnie standardowo NIC! Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-06-23 o 15:25 |
|||
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jestescie wszystkie bez wyjatku!
Podnosicie na duchu jak malo kto ![]() Bylam u lekarza nic mi nie powiedzial, ale stwierdzil ze to raczej nie grzybica. Widocznie mam extremalnie wrazliwe sutki. A ten piekacy bol po karmieniu to podobno tak sie czasem zdarza... mam sie znowu skontaktowac z health visitor i ona powinna mi pomoc... no zobaczymy.
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to ewidentnie powinnaś zostawić Edzika tżtowi na dłużej żeby nie mógł "oddać mamie" kiedy mu się podoba ! Cytat:
takie testy są tylko poglądowe, kiedy ewidentnie coś wychodzi to alergia jest, ale kiedy nic nie ma to niekoniecznie oznacza że alregii niet, część przeciwciał dziecko jeszcze ma od matki ... Cytat:
![]() my po strasznie długaśnym spacerku, zbudowali nowy plac zabaw i Zosia zasypiała ze zmęczenia na rowerku w drodze powrtonej ![]() Gabrysia ewidentnie NIE UMIE spać w wózku przysypia na chwilę i się budzi, dziś pospała może łącznie z 30min ... ale nie marudziła nawet więc było spoko
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-23 o 16:42 |
|||
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot Antek tez marudzi jak go klade do lozeczka. Niby spi, ale zejde na dol, juz chce wlaczyc nianie, a tu wrzask
![]() Z tym recznikiem mam to samo... chociz dzis juz bylo troszke lepiej, ale wczesniej masakryczne uczucie. Tak trzeba kombinowac z wycieraniem sie by nie dotknac sutkow... Skad to sie bierze? Dlaczego wtedy mialas tak bardzo nadwrazliwe sutki, a teraz wszystko jest w normie? Czy to chodzi o technike przystawiania dziecka? Jego intensywnosc ssania? Przydalby sie ktos kto by mi to mogl wytlumaczyc ler is de pojnt ![]() Zapomnialam dodac, ze na pocieszenie kupilam sobie: 1. Nakladki silikonowe Aventu midi [tylko takie byly 2. Wisniowy balsam do ciala z The Body Shop 3. Peeling do twarzy z witamina C tez z TBS U nas w TBS wyprzedaz taka, ze hej. Peeling za 4funie balsam za 3 funie ![]() Antek dostal pachnace torebki na o.s.r.ane pieluszki
|
#3534 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Bylo dzisiaj niezle logistycznie zorganizowanie bo mala jadla o 8:20 i o 10:30 bylysmy u lekarza, ale lekarz opozniony duuzo wiec mala o 11-stej glodna juz, wiec karmienie w poczekalni i pan doktor musial 5 minutek poczekac na nas hihi wiec u gina z dzidzia marudzaca bo niedojedzona, ale potem zasnela wiec po co mialam isc do domku? na spacer dalej, zjadlam sobie lunch w parku i jak wrocilysmy do domu byl glod na calego![]() potem drzemka poltorej godzinna mamy i corki(chyba zaczne regularnie sypiac po poludniu, czuje sie jak nowonarodzona ![]() mielismy jechac na obiad wszyscy razem na dzien ojca ale TZ utknal w korku wiec pierozki moje wlasne zamrozone zjadlam, a mala po drzemce pociumkala 15 minut i znowu w kimono, na brzuszku ja polozylam i dalej spi. a ja odciagnelam kolejne 30ml pokarmu(nie chce odciagac z tej peirsi z ktorej mala zaraz bedzie jesc ) i TZ ma juz 120 ml razem!! moze mu wystarczy? bo w sobote ja ide do fryzjera wreszcie! jupi!!Cytat:
![]() najwazniejsze, ze nie wyja ![]() Cytat:
kochana ty sie tak tym nie przejmuj, najwazniejsze, ze robisz wszystko co w swojej mocy, zeby Antek byl szczesliwy ![]() Zoska wlasnie chrapnela przez sen! To w takim razie kolejny dzien lenistwa? moze chcesz sie zmaienic na jeden dzien... ![]() Nic sie nie martw, jeszcze chwilka, jeszcze moment i juz sie rozpakujesz ![]() Cytat:
moj tez nie lubi usypiac malej bo ja ja usypiam z reguly wieczorem jak juz ja nakarmie, ale jak juz przysnie a ja ide pod prysznic to potem jak mala sie wybudza to TZ ja usypia, bo ja mam quality time. musisz wytlumaczyc swojemu, ze to WASZE dziecko i oprocz karmienia cycolem wszystkie rzeczy z nim zwiazane mozecie robic dokladnie tak samo ![]() Cytat:
Listopadowa! Zapomnialam sie ostatnio przywitac! Fajnie, ze jestes a historia jak z horroru, mam nadzieje, ze odnalezli dzieciatko! bo strach sie bac normalnie... Cytat:
![]() a co do nocek, to ja mam tak samo, budze sie i mysle, kurcze co ona kwili, przed chwila jadla a tu 3 godziny jak z bicza trzasnal minely... ![]() Cytat:
szamponik i odzywka i takie pierd.ol.ki kosmetyczne, sama radosc![]() a zapomnialam dodac, ze u gina ok, zielone swiatlo jest, dzisiaj biore pierwsza tabletke anty ![]() aaa i moniqac i grazin wy chyba mialyscie tez problem ze mokre sie budzicie w nocy..gin powiedzial, ze jak sie karmi to niestety normalne... moria a ty gdzies znowu uciekla== daisulku a ty gdzie? co ta moja mala tak dzisiaj spi..? nawet nei mialam sie jak z nia pobawic noo... sprzatac mi sie nie chce i zaczyna mi sie nudzic
|
||||||
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dlatego teraz szybciej się zahartowały ...przynajmniej taką mam teorię, bo teraz w ogóle nie miałam krwi, ani tych promieniujących bóli, sam bepanthen pomógł fajne zaupy najlepszy zakup dla Antosia
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja tylko na chwilkę. Mój synuś na spacerkach pięknie śpi zresztą w domku też ![]() Je często ale jakoś daje radę, mąż mocno mi pomaga, garów nie myłam już oj nie pamiętam jak dawano temu. Wczoraj posprzątał cały dom i dziś mamy pięknie. Syn starszy ma jutro imieninki więc zrobiłam ciasto i jutro imprezka. Franuś trochę się przy karmieniu pręży najczęściej odbicie pomaga ale boję się tych brzuszkowych problemów i mam nadzieję że nie będzie miał kolek ![]() Boję się bardzo tych kolek
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Witam się na szybko, bo Tymciu już trochę stęka a chciałabym jeszcze kolację zjeść Dzisiaj niestety sama jestem bo mąż w pracy, więc nocka samotna Kurczę, nic nam się nie poprawiają te noce i cały czas mam pobudki co godzinę Listopadowa, to straszne co się wydarzyło
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Pochwaliłam ją więc dziś pewnie da mi popalić ![]() Ha! Iga też nie Co więcej nie umie/nie chce spać w łóżeczku aleeee... przeprosiłam się z Tracy Hogg i próbuję wprowadzić Łatwy Plan. Tzn staram się aby w ciągu dnia pojawiały się regularne czynności, zawsze w tej samej kolejności: pielucha - jedzenie - zabawa - usypianie.Nawet nam w ciągu dnia wychodziło ![]() Zrobiłam też ten quiz Tracy na określenie typu osobowości dziecka i wyszło, że Iga to średniaczek z naleciałościami wrażliwca Podobno dziecko tego "typu" lubi plan i harmonogram więc spróbujemy. Teraz gdy Iga po prostu marudzi a nie płacze z bólu brzuszka mogę spróbować anulka mnie codziennie ktoś odwiedza, bo nie ma TŻ'ta no i święto więc koleżanki mają wolne, wczoraj były dwie, jedna po drugiej, dziś jedna przez prawie 8h i jutro mam następną a wieczorem wraca TŻ Eweska i w tym miejscu jak zwykle, powtórzę się POMNIK DLA CIEBIE!
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Macie rację, ale ja się boję, że on będzie miał atak z małym i nie będzie się mógł nim zająć
![]() Ja się wykąpałam i zaraz biorę się za Edzika ![]() Może da pospać w nocy ![]() moria Też nad tym myślę, ale chyba dopiero po operacji tż będę wprowadzać łatwy plan, żebym miała wsparcie
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
matall ale nie musisz wybywać na koniec świata ... możesz iść po prostu na dłuugi spacer, telefony przecież istnieją, jak coś się będzie działo (poważnego) to szybciutko wrócisz, Tobie i Tżtowi się to przyda
my plan jakoś instynktownie wprowadziliśmy, pewnie to przez Zosię, bo jednak jakoś trzeba było się dostosować, już wiem kiedy Gabrysia ile śpi, kiedy będzie głodna - bo np po południu ma krótką przerwę między karmieniem, a rano dłuuugą ona chyba też już się uczy powoli, bo wie, że po kąpieli jest jedzonko, w nocy wie, że trzeba zmienić pieluchę zanim będzie cyc i już nie krzyczy, bo wie co będzie ![]() to takie niuanse ale dają bezpieczeństwo dziecku i mnie też ![]() jem pomidoróweczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Wszystko pomalutku sie ułoży
A co!!

Takze dziękuje bardzo

za lekarza,

już nam nawet tłumaczyła jak by wyglądała ewentualna operacja. Zastanawiam się, czy nie iść jeszcze na konsultację do innego kardiologa 

za usg bioderek!

Dzisiaj niestety sama jestem bo mąż w pracy, więc nocka samotna