|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
DaKaro- my to się chyba nie dczekamy porodu
dziewczyny marudzą,choc zostało im po 2 tyg a my??
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() a moge zapytać jak długo jesteście razem? bo ślub to pamiętam że braliście w październiku 2010. My z mężem ślub wzieliśmy po 3 latach znajomości, a zaręczyliśmy się po półtora roku. A Juleczka może nam zrobi niespodziankę i prezent bo 16 lipca bedzie 5 rocznica naszego bycia razem
|
|
|
#1953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybkiego porodu kochana !! Cytat:
haha A najgorsze że liście malin się skończyły, a dzisiaj święto ![]() Cytat:
Szymek witaj na świecie i czekamy na Wasze fotki Kochani ![]() Jestem pospało mi się dzisiaj I nadal w dwupaku Zanka urodzę razem z Tobą..na przyszły dzień ojca
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
ogladam wlasnie DDTVN cykl eko-mama - m.in. byl poruszany temat pieluszek wielorazowych, takich specjalnych majteczek z wymiennymi wkladami
widzialam je na targach mother&baby czy ten temat byl poruszany na naszym watku? jesli ktoras sie spotkala z takimi pieluchami to prosze o opinie - nastawiam sie na stosowanie jednorazowych ale chcialabym poznac opinie o tych drugich dziekuje
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie nie próbowałam, dopiero dziś taki problem nas spotkał, mam nadzieję, że przejdzie czym predzej. Teraz właśnie śpi słodko. Ale masz rację Beatko, zwrócę uwagę na herbatki, tak z ciekawości nawet. Nie, Nan nie kupowałam, w szpitalu w Kolbuszce dokarmiają tym Nan Pro 1 ( a że dopiero w 4 dobie mi poszedł pokarm) to mój maluszek właśnie je pił. I tam pediatra radziła kupić mi paczkę do domu, bym karmiła na razie mieszając cyca z butlą, póki nie najdzie się mojego mleka. No ale teraz jest tylko na MM. A Wczoraj lekarka mówiła, ze to Nan to dobre mleczko. Wiadome, nie to co cyc, ale dobre. ![]() ![]() Cytat:
Dobra ja lecę do wody. |
||
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Marina na zaparcia to spróbuj herbatki koperkowej Hipp - u nas bardzo pomagała
o taka: http://193.23.48.135/hipp-herbatka-k...541815065.html i oczywiście masowanie brzuszka.. Poza tym słyszałam że właśnie Nan często zatwardza bo ma dużo żelaza.. więc może warto pomyśleć nad zmianą mleka?
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka, a ja chyba zaczynam wierzyć że można być całe życie w ciąży Natka 10 lat to nie jest tak dużo, zwłaszcza jak ludzie się dogadują ze sobą. U mnie było 16 lat różnicy. Ale Twoja historia super, też lubię czytać takie rzeczy ![]() Marina co do zatwardzenia to ja słyszałam, że jak się podaje modyfikowane to trzeba przepajać sporo dziecko bo własnie po mm są zaparcia często i tak jak pisała youyou może być też przez żelazo. A jakie opinie mam mleko Humana ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-23 o 10:53 |
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1961 |
|
BAN stały
|
I jeszcze raz dziękujemy za brawa z Izulka
Kochane jesteście ![]() Wodaqua nie idz na pogrzeb,to dla Ciebie zbyt wiele bólu ![]() Pomódl sie w domku. Beatko rachunek na 760 zł. Kajool gratuluję zdrowego Szymonka!!!!!!!!!! ![]() ![]() klask i:Natko fajna kobitka z Ciebie ![]() I bardzo dzielna,znakomicie dążysz do celu!!! Nie wiem co Blondynką ![]() Marinko połóż Go na brzuszku albo na sobie i podciagnij nóżki mocno do brzusia. Pomasuj. Kup herbatkę ale na poczatku uważaj.Lepiej taką ekspresowa a nie w granulacie ze względu na glukozę. A jak nie może zrobić kupki,to ściagnij pampka,pomasuj odbyt chusteczka a nóżki podciagnij Mu do brzuszka. Masaż odbytu prowokuje.Bynajmniej u Izy ![]() Jasne ,ze Nan jest dobre ![]() My dawaliśmy czasem chłopcom ![]() Wracaj szybciutko do zdrówka ![]() Aaa..i zakup sobie probiotyk ,zeby Cię jelitka i żołądek nie bolały przy antybiotyku. Zanko powiedz humorowi,zeby w tej chwili przyszedł!!!!! A u nas róznica wielu to prawie 9 latek
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-23 o 10:59 |
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie Zanka - już niedługo przyjdzie pora i na Ciebie - czuje w kościach
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to stąd ten humor
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
no tak wiadomo, każde dziecko reaguje inaczej, pisze z doświadczenia mojego wątku mamusiowego bo było kilka przypadków że własnie Nan zatwardzał... i po zmianie mleka było duuużo lepiej
Marinko - to masowanie to polega na tym że masujesz brzuszek (w okolicy jelit) takimi okrężnymi ruchami i nóżki przykładasz do klatki, tak jakby rowerek..
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie musiałaby dzisiaj zawitać na porodówke z powodu ciśnienia, a tak maluszek sam zadecydował że chce wyjść, dobrze wyszło. Trzymam kciuki nasza przemytniczko!Wodaqua zajefajny sen Cytat:
GRATULUJE KAJOOL!!! ![]() ![]() Cytat:
Natka pobiłaś mnie, myslałam ze ja mam tu najstarszego męża. Mój jest o 8 lat starszy. Poznaliśmy się jak miałam 16-17 lat, ale dopiero po roku zaczęliśmy być razem, po 5,5 roku wzięliśmy ślub.Początkowo trudno mi było rodziców przekonać do różnicy wieku, ale teraz nie wyobrażają sobie innego zięcia. (A ja jakoś nie potrafiłam znaleźć wspólnego języka z rówieśnikami....)Ty jesteś doskonałym przykładem, że prawdziwa miłość zwycięży wszystko, nawet takie przeciwności jakie Ciebie spotkały. Dojrzała dziewczyna z Ciebie ![]() Marina ciesze się, że sytuacja opanowana, oby atak bólowy nie wrócił i macicia się ładnie oczyściła. Ale leci z Ciebie ciągle..no wiesz.. sorki za pytanie Pamiętam ze mleko kupowałaś bebiko chyba. Igora może przepajaj herbatką z kopru? Idę zobaczyć listę kto przede mną do rozpakowania został. Mi się nic nie dzieje, żadnych czopów.... |
|||
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że nie odpisałaś - to rozumiem nawet nie wiedziałam wtedy że miałaś takie przeboje ze swoją zbyt szybko obkurczającą się macicą.. sama chyba na nic nie będę mieć czasu jak się mała urodzi.No własnie to pewnie zalezy od organizmu ale też myśle że po tym Nan może mieć problem z zaparciami - przez tą dużą zawartośc żelaza właśnie. Moze spróbuj z innym mlekiem gdyby te zaparcia nie odpuszczały.. a herbatki na pewno pomagaja -ta Hipp o której pisała Youyou ma super opinie i naprawdę pomaga na kupki. I też uważam że Natka jest naprawdę dojrzała jak na swój wiek - ja mam 23 lata ale nie wiem czy bym udzwignęła taki ciężar rozwodu, przepraw z byłą żoną itp. DO tego potrzeba naprawdę ogromnej wytrwałości żeby przetrwać takie zakręty. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- już niedługo -
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-23 o 11:09 |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam, że na liście w kolejce jest teraz Dziubek i ja
Dziubku, a nie mówiłam ? Idziemy razem
|
#1968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cholercia, całego posta mi zjadło
Cytat:
), ale wolę być przygotowana. Mąż tylko zakazał porodu przed 3 sierpnia, bo chce być wtedy z nami.Cytat:
. Pytałam męża jak wyglądają, powiedział że są miękkie, pluszowe i kolorowe (jak to facet ). Jesli małej "podejdą" to dozamawiam więcej. Ojjj Zanka, już niedługo. Wiem, że hormony buzują, ale to juz końcóweczka Natka piękna historia . Prawdziwa miłość przetrwa wszystkie przeciwności losu (nawet byłą żonę ).
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana troszeczke nadrobiłam ale mi jeszcze zostalo
gratulacje dla Carmeli Sarunia śliczna taka pyza kochana a Shirka to urodziła do tej pory ?? bo jeszcze do końca nie doczytałam postów ale ogólnie porody to teraz lawinowo pójdą ja idę się położyc bo mnie cos dół brzucha pobolewa i skórcze mam ale nie regularne ale chce jeszcze do poniedziałku wytrzymać tylko że ja sobie mogę chcieć najwięcej jak Natalka będzie chciała to nie będzie się pytała o zgodę tylko się zacznie ![]() pozdr. wszystkie mamusie a dla tatusiów świeżo upieczonych |
|
|
|
#1970 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Sara śliczniutka!
Marina, tak mi przykro z powodu Twoich problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że już się nie powtórzą! Agulaaabar, a juz miałam pytac gdzie jesteś. Dbaj o siebie Kochana! Bartessa, zaczynam marzyć o dniu, kiedy się wyprowadzicie na swoje - wtedy teściu zatęskni Podejrzewam, że wtedy teściowa będzie miała przsrane, ale ona chyba już się nauczyła znosić...Cytat:
Ostra jesteś!Ja nie miałam do czynienia z przemocą i alkoholem w rodzinie i dla mnie jest to jakis matrix, ale w pracy widzę, że alkohol to samo zło i to on przede wszystkim prowadzi do popełniania przestępstw i tragedii rodzinnych W pewnym momencie miałam nawet alkoholowstręt i bunt, że pić nie będę, ale z moimi ilościami i częstotliwością to spoko.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nerolka, super, że z bioderkami Izuni wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!!!!! : oklaski:![]() Ale prezent na Dzień Ojca! Cytat:
Cytat:
Natka, fajna historia miłosna. Dogadujecie się mimo wieku, bo jesteś o wiele bardziej dojrzała, niż Twoi rówieśnicy! ![]() Taki jest plan. Jak T. wróći z wycieczki to pojedziemy na grób. |
||||||||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze to niefajnie.. ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że Jacieee ma gdzies wtyki i może coś poradzi na ten wysoki rachunek, dobrze pamiętam?
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Ale wiadomości z samego rana ![]() Kajool moje gratulacje Shirka trzymaj sie żeby poród był szybki i bezbolesny Natka mój Tż powiedział by że to było przeznaczenie jak w naszym przypadku po wczorajszym usg jestem troche zdziwiona wagą Krystianka myślałam że bedzie większa a tu 2900 termin porodu przesunął mi sie na 16 .07 i chyba bede sie go trzymać choć nasze dzieciaczki chyba maja gdzieś liste
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
nie słuchaj takich komentarzy bo Lenka wie lepiej kiedy ma przyjśc na świat
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- ja widziałam w jakims programie jak się masuje takie maleństwa, ale to chyba na kolki było - wewnetrzną częścią przedramion na zmianę jedną i druga ręką.
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pęcherzyk i szybkie rozwiązanieCytat:
dla IzuniShirka za szybką i mało bolesną akcję !!!Cytat:
po dzisiejszym ranku to u mnie już nie dół tylko mega dół... no to kobietki akcja za akcją a moja psycha nie daje rady... dziś kolejny tydzień u mnie : 40 !!! wczoraj minął termin który moja gin miała za pewnik (jakoś się pomyliła) , kurcze zawsze się miałam za twardzielkę a teraz już z tego przemęczenia i reszty dolegliwości wysiadam... będę Was czytać ale chyba zrobię sobie przerwę w pisaniu , może chwila wystarczy więc jestem ale mnie nie ma miłego dnia ciężaróweczki
|
|||
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
gr. dla Kajool
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to Cię rozumiem. Jak się czyta co chwilę o nowym Dzidziusiu na świecie to aż ciężko, ze u nas cisza. Ale teraz nasza kolej wg listy
|
|
#1978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Gratuluję udanej wizyty .Cytat:
. Już niedługo, odpocznij sobie trochę, a my wyślemy pozytywne wibracje i poprosimy Twojego dzieciaczka o szybkie opuszczenie lokumA te pieluszki zamówiłam z tych: |
||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
7 czerwca odebrałam wyniki badań na moją wątrobę. Moja dr kazała mi jechać do szpitala na kontrolne ktg i na wszelki wypadek spakować torbę, bo jakby z tętnem maluszka było coś nie tak to musiałabym zostać. Więc pojechałam. Podpięli mnie pod ktg, ale wszytsko wyszło ok. Skurczy brak. Tylko dzień przed i całą noc bolął mnie okropnie brzuch, tak mega nisko, jakby od środka. Po badaniu ktg zdzwoniłam do mojej dr i ona zeszła do mnie z dyżuru. Zapis okazał się ok, ale mówie jej, że brzch mnie bardzo boli, że chodze zgięta w pół. No więc ta, że na badanie. I okazało się, ze szyjka jest skrócona, miękka i wiotka, więc muszę zostać na odziale, bo to za wcześnie by rodzić, to był 35 tydz 4 dzień. Więc kazali mi czekać, az się skończy 36 zacznie 37. Dostałam kroplówke z magnezu przez dwa dni i do tego nospe 3x dziennie i dwa razy zastrzyk z nospy. I zalecenie leżenia. W pt 10.VI zaczął się 37 tydzień (36 skończone), w nocy znów rozbolał mnie brzuch, więc zbadał mnie lekarz, rozwarcie na opuszek, ale ból powodowała główka małej, która była nisko, a szyjka niedawała rady utrzymać, badał mnie taki starszy lekarz i stwierdził, że na tym etapie to nie ma co się ozkurczać, żadnych kroplówek, bo teraz to już natura sama decyduje. Dali mi zastrzyk z nospy żeby troche złagodzić ból. W poniedziałek 13 czerwca ordynator był na obchodzie i mówie mu, ze w nocy mialam takie bóle troche jak na okres, więc on mi mówi, ze to damy jeszcze kroplówke
(a najpierw chciał mnie puścić do domu, ale moja dr nie chciała, ze z cholestazą to ryzyko, niby aspat i alat miałam nisi, ale fosfataza mi rosła), na następny dzień przyszła do mnie i mówi, że będę musiała leżeć jeszcze z tydzień do końca 38 tygodnia, żeby dziecko było bezpieczne. Choć na usg wyszło, że mała będzie ważyć około 3 kg, więc malutka nie będzie.
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok- tak nagle. bez ostrzeżenia![]() GRATULACJE I WITAMY SZYMKA-no to zrobił prezent tatusiowi ![]() Cytat:
Oj tam będziesz się przejmowała...i tak urodzisz w swoim czasie. Shirka kciuki za pomyślne rozwiązanie ![]() Beatka, jak się mieszka w nowym miejscu? My za tydzień Próbowałam namówic męża na ognisko, ale mówi, ze za duże święto , ale chyba dzisiaj mnóstwo osób będzie przesiadywało na działkach i grillowac, nie?Mojemu znudził się grill i dlatego zaproponowałam ognisko nad Wisłą -mamy takie ekstra miejsce![]() Miłego dnia dla wszystkich. ZMALOWANA ZASKOCZ NAS |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

dziewczyny marudzą,choc zostało im po 2 tyg

Na początku nawet go niezauważyłam, ale koleżanka byla nim tak zafascynowana, że słuchałam przez godzinę jak to strasznie się jej podoba, jaki jest przystojny itp. Siedział tyłem i było ciemno więc nie widziałam twarzy, ale kiedy sie obrócił poczulam takie ciepło, coś niesamowitego. Przez moment on patrzył na mnie a ja na niego i jakby się czas zatrzymał (jejku jak teraz sobie przypominam to znowu czuje to napięcie
On sobie pomyślal o mnie to samo

klask i:

Wiem niestety co to znaczy mieć teścia alkoholika
Tyle, że nie miałby ze mną szans dupek 
(a najpierw chciał mnie puścić do domu, ale moja dr nie chciała, ze z cholestazą to ryzyko, niby aspat i alat miałam nisi, ale fosfataza mi rosła), na następny dzień przyszła do mnie i mówi, że będę musiała leżeć jeszcze z tydzień do końca 38 tygodnia, żeby dziecko było bezpieczne. Choć na usg wyszło, że mała będzie ważyć około 3 kg, więc malutka nie będzie.

szok- tak nagle. bez ostrzeżenia