Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 11:50   #2011
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Laski mam wrażenie że całkiem opadł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzzz.jpg (50,3 KB, 98 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:55   #2012
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

bartessa - przyznam sie, kilka karmi w ciazy wypiłam bo jak nic gasiły mi pragnienie...

zamlowana - spadł, zbieraj z podłogi!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:56   #2013
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
W łonie matki
szkoda ze nie dadzą mi obejrzec... zaraz ich na obiad wygonie
Już się kończy Wzruszyłam się widząc te małe kruszynki walczące o życie!

Ostatnio widziałam faceta z kilkumiesięcznym dzieckiem na rękach i kilkuletnim synem obok oraz oczywiście z fajura w zębach.... Ja bym mu te zęby powybijała!!!
Niby głowę odwracał, ale i tak z dala było dymem czuć! ble!

A ja karmi trzymam w lodówce, mam zamiar w razie ewentualnego grilla wypić z colą
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:57   #2014
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatka, Babonik, Natka, Karolinee1983 dziękuję co do porodu to będę się raczej starać żeby za tydzień coś się rozkręciło .... jakieś naturalne sposoby ... to już będzie ukończony 36tc więc może coś się przyspieszy a jak nie to chyba wywołają sami ... gin nie powiedział tego dosłownie ale coś takiego że "myśli że do 6 lipca urodzę sama a jak nie to będziemy myśleć "

u mnie remont w mieszkaniu na całego i nie mogę teraz urodzić bo nie miałabym gdzie wrócić, podłoga jest cyklinowana i lakierowana więc nie ma szans z dzidzią wrócić

Kajool Gratulacje

Shirka

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:01   #2015
brunetka2000
Zakorzenienie

Scio jesteś następną dzielną mamusią
I wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:02   #2016
youyou
Zakorzenienie

Zmalowana oj opadł..i to na podłogę prawie

Ja Karmi wypiłam np wczoraj mieliśmy gości i naszła mnie ochota i po raz pierwszy się skusiłam.
Karmi nawet polecają na rozkręcenie laktacji nie uważam żeby miało zaszkodzić, bo tam alkoholu jest jakiś malutki procent.

Scio dzielna mamuśka byłaś! brawo
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:02   #2017
nerola
BAN stały

Uczę mojego Szymona wierszyka dla taty.
Mówię,gadam i się pocę a ten po 1 wersie obrócił sie na piecie i mówi:
za głupi jestem.

Zmalowana a no!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 12:05   #2018
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Uczę mojego Szymona wierszyka dla taty.
Mówię,gadam i się pocę a ten po 1 wersie obrócił sie na piecie i mówi:
za głupi jestem.

Zmalowana a no!!
Nerolka słodziak z niego

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zmalowana oj opadł..i to na podłogę prawie

Ja Karmi wypiłam np wczoraj mieliśmy gości i naszła mnie ochota i po raz pierwszy się skusiłam.
Karmi nawet polecają na rozkręcenie laktacji nie uważam żeby miało zaszkodzić, bo tam alkoholu jest jakiś malutki procent.

Scio dzielna mamuśka byłaś! brawo
Co do karmi i bezakoholowych to już kiedyś pisałam, że jest tam jakaś ilość alkoholu, ale mi nawet gin zalecał picie bo wtedy nerki lepiej pracują Poza tym któraś Laseczka już pisała, że jak zjesz jabłko to ono fermentuje i też alkohol

Stary 2011-06-23, 12:09   #2019
madziaranew
Rozeznanie

Kajool- wielkie gratulacje
Scio- jestes dzielna , szybko Ci poszlo.
Jak czytam opisy porodu , to zastanawiam sie dlaczego wszyscy strasza ze bedzie trawl 20 godzin, wiem ze to zalezy od organizmu.modle sie tylko zeby moj byl tak szybki jak Wasz.
Lazienka posprzatana, ide sie szykowac na jakis spacerek.
Trzymajcie sie dziewczyny .
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:18   #2020
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej brzuszki

Dziewczyny za tempo pisania to nagroda wam sie jakas literacka należy

nadrabiałam wczoraj cały wieczór ale nie chciałam pisac bo dopadł mnie jakiś dół i nie chciałam zasmęcać na wątku

Kajool
Wieeelki Buziak i gratulacje

Scioza poród
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A te pieluszki zamówiłam z tych:
Własnie oglądałam te pieluszki i zastanawiałam sie nad nimi
mam tylko obawę że papmersy przez swoją wygodę zdominują przewijak i nie wiem czy jest sens
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jest niżej

w sobote ide na wasele, ponoć ma być upał wiec bardziej prawdopodobne jest że bede bardziej dogorywać w z opuchlizną niż wyprawiać szalone tańce do rana

chciałm wam pokazać sukienke, choc i tak alternatywy do niej nie mam
oczywiście na weselu nie bedzie mi prześwitywać stanik do karmienia w zebre, mysle że tez bede umalowana no i umyję te tłuste włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asia-sukienka1.jpg (122,6 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asia-sukienka2.jpg (63,0 KB, 99 załadowań)
Stary 2011-06-23, 12:20   #2021
Zmalowana
Zakorzenienie

telik bardzo ładnie wyglądasz i brzuś taki malutki się wydaje

Stary 2011-06-23, 12:22   #2022
wodaqua
Zadomowienie

Telik bardzo ładna ta kiecka, odpowiednia na tą okazję, ale i do ponoszenia w ogóle. Po co Ci make-up ?
Stary 2011-06-23, 12:24   #2023
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Scio jesteś następną dzielną mamusią
I wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Dziękuje.

Moja Agatka w szpitalu była bardzo grzeczna, spała 3h potem jadła i znów spała. Trochę ją dokarmiałam, bo w 5 dobie się załamałam tym dwutygodniowym pobytem i miałam problem z przystawianiem, ona chudła. Co 6 godzin karmiłam ją butelką. No i w 6 dobie jak była pod kroplówką pod lampami to też ją karmiły butlą, bo się nie dało jej wyciągnąć.

No i teraz walczymy, zeby pokarmu bylo więcej i je właściwie co godzine, półtorej, ale damy rade.

Zaraz wkleje zdjęcia

Kajol gratulacje

Shira

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:25   #2024
83monia
Zakorzenienie

telik - zgrabna z ciebie mamuśka

Stary 2011-06-23, 12:35   #2025
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ela jest specjalistką w tych sprawach, i zamierza używać wielorazowych pieluszek. Podawała kilka linków, ale to w poprzednim wątku było.
Cytat:
Zmówiłam 5 takich pieluszek i 10 wkładów na brytyjskim ebay'u. Mąż przywiezie mi je w przyszłym tygodniu. Chciałabym, żeby się sprawdziły, dzieci podobno szybciej siadają na nocnik i oszczędnosć też jest. Pytałam męża jak wyglądają, powiedział że są miękkie, pluszowe i kolorowe (jak to facet). Jesli małej "podejdą" to dozamawiam więcej.
...
dziekuje za odpowiedzi

DaKaro, mam pytanko ale moze na pw wysle

Scio, dziekuje za opis dzielna bylas bardzo czytam wasze opisy z zapartym tchem i zastanawiam jak to bedzie u mnie, czy dam rade?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 12:36   #2026
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Scio poszło Ci szybko i świetnie dałaś sobie radę, jeszcze raz gratuluję

mój mężul odsypia
wczoraj po nocce w pracy pojechał nad wodę, cały dzień znowu nie spał
potem na nockę do roboty i dopiero teraz odsypia
ale dziś na noc nie idzie bo święto, to go pod wieczór obudze, posiedzimy i pójdziemy normalnie spać, jak małżeństwo razem hehe
trzeba będzie Filipa eksmitować do jego pokoju
i co będziemy robić? wstępną akcję wywoływania małej
mąż jeszcze o tym nie wie, ale ja postanowiłam
no to teraz juz wiem jak powstał Filip i Lena
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mogę teraz nadrobić teo co spłodziłyście do rana, ale musiałam się pochwalić: SPAŁAM !!!

Może nie całą noc i nie super smacznie, ale mimo wszystko
brawo. jednak da się ciebie zajechac

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
15 czerwca była ta moja na obchodze, razem z innym lekarzem, wzięli mnie na badanie, ten dr mówi, ze mnie nie wypuszczą bo wyniki takie falujące (myśle, ze ta moja maczała w tym palce, bo tylko ona nie chciała mnie wypuścić, a od 21 szła na urlop), ale jak weszłam na fotel i lekarz mnie zbadał, to usłyszałam tylko pełna gotowość porodowa, jutro otc. Myślałam, że nie zejde z fotela. Taka niespodzianka.
16 czerwca o 6 wzięli mnie na porodówke, najpierw lewatywka. Potem na sale ogólną i podłączyli do kroplówki z oksytocyny. Jeszcze na luzie, bo żartowałam z położną, ze bardzo wgodne łóżko i chyba usnę. Zbadała mnie. Główka nisko, rozwarcie na dwa palce, ale skurczy brak. Leżałam sobie tak z godzinkę, bod oksytocyną i ktg i skurczy nie było, jakieś lekkie pobolewanie brzucha. Potem przyszedł lekarz razem z moją na coś takiego jak obchód. I stwierdził, ze nie ma co trzymać takiego przypadku i mam dziś urodzić. Zbadali mnie miałam już 4 cm. Przyszła ta moja dr i przebiła mi pęcherz, jak zobaczyłam te nożyce to myślałam, ze ucieknę, ale przebiła mi jakoś palcami. Zadzwoniłam do męża, żeby przyjeżdżał, bo na pewno dziś urodzę. Przenieśli mnie na sale pojedynczą (ale nie taką wybajerzoną) i się zaczęło. Dostałam mega ostrych bóli z krzyża, najgorszych, ani razu nie czułam bólu brzucha, pyam położnej, ze przecież to dziecko jest w brzuchu, czemu mnie kręgosłup tak boli, więc ona mówi, że ból kręgosłupa jest tak silny, że zdominował bóle brzucha. O 10 przyjechał mój mąż. Był w szoku jak mnie zobaczył i usłyszał (darłam się jak opętana ) Po 15 minutach wysłałam go do mojej dr, żeby mi dali zzo, bo myślałam, ze oszaleje. Przyszła moja z położną, ale okazało się, ze jest już 8 cm i jest za późno. Stwierdziły, ze jeszcze godzina i będzie po wszystkim. No nic jakoś wytrzymałam do 10, a potem parte, miałam bardzo fajną położną, robiła wszystko, żeby mnie nie naciąć, ale nie dało rady, mówi, ze mam elastyczne mięśnie, żebym tylko nie podnosiła pośladków jak idzie skurcz, ale to było silniejsze przez ten ból kręgosłupa. 20 minut skurczy i mała wyszła. Mega dziwne uczucie jak dziecko wychodzi. Mąż przeciął pępowine i położyli mi ją na chwilkę na brzuchu, ale neonatologa zaniepokoiło jakieś charszczenie i ją zabrali, ja byłam w innym świecie. Potem jeden skurcz i wyszło łożysko. Opatulili małą i mąż dostał ją na ręce. A mnie szyli. Potem przeszłam na inne łóżko dostałam małą do piersi i tak sobie leżałyśmy 2 godziny razem z tatusiem.

Do tej pory nie wierze, ze urodziłam dziecko.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

To się rozpisałam
wow. ale historia

Cytat:
SMS od Kajool:
"Szymek jest już na świecie waży 3150 mierzy 53 cm "
gratulacje kajool!!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:37   #2027
moniczka2123
Zadomowienie

eh a ja przyszlam znow na tesciowa ponarzekac
nie spalam do 2 bo zasnac nie moglam a jak juz usnelam to a to deszcz padal a to pies sasiada szczekal i mialam ciezka noc:/ no to sie polozylam niedawno i zasnelam blogim snem i mi sie mezulek snil nagle slysze tesciowa sie drze ze obiad to wylazlam i mowie ze dopiero sniadanie jadlam i nie jestem glodna zreszta polozyc sie chce a ona do mnie ze tylko bym spala ze jak to mozna tylko spac to jej powiedzialam ze ja nie lubie takiego gadania i jak M by to slyszal to by ja ochrzanil na to ona ze sie M nie boi i jak chcemy to wcale mozemy do niej nie przychodzic ...
ha i bardzo dobrze skonczy sie kat bani ona mi rzadzic nie bedzie bo to nasze zycie. sobie humor poprawilam ta klutnia a po za tym to dzis w dzien i w nocy ostatni czas na odpoczynek i sen bo jutro mezus w nocy bedzie w drodze do domu i tak jak zawsze spac nie bede
a najlepsze jest to ze siostrzeniec co ma 20 lat slyszal jak ona to gadala i az sie w glowe popukal

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:37   #2028
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie się na tych chustach do noszenia ? (tu ukłon do nerolki zwłaszcza).
http://allegro.pl/chusta-tkana-nimar...665553229.html co o tym sądzicie ?

Stary 2011-06-23, 12:41   #2029
sygine
Zadomowienie

Cytat:
JustPi dziękujemy z Izunią!!!!!!

Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.
O 2 odeszły Jej wody,o 6 były leciutkie skurcze a teraz sie powoli rozkręca.
Macie pozdrowiona a Dziubka Shirka przeprasza
Witam
Dopiero dotarłam do tego postu i zaraz będę czytać dalej
Shira trzymam mocno za szybki i łatwy poród

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
SMS od Kajool:
: oklaski: Matko co za wieści Kajool gratuluję!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 12:45   #2030
nerola
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny znacie się na tych chustach do noszenia ? (tu ukłon do nerolki zwłaszcza).
http://allegro.pl/chusta-tkana-nimar...665553229.html co o tym sądzicie ?

KOCHANA JA KUPIŁAM TĘ
http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...681577083.html
dobre są też NATI

A kupiłam bo wczoraj ortopeda rozwiał moje wątpliwości i nawet zalecił
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:45   #2031
83monia
Zakorzenienie

ech... znowu nie mam pół zęba, wypłukałam sobie to co mi wstawiła niedawno... mam pecha...

Stary 2011-06-23, 12:46   #2032
Vaniliova11
Zadomowienie

Bartessa ja też jestem przeciwna piciu alkoholu w ciąży . Mojej szwagierce lekarz kazał pic wino na lepsza krew ale to było bardzo dawno teraz lekarze są temu przeciwni .
Zmalowana opadł
Telik bardzo ładna mamusia i sukienka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:47   #2033
wodaqua
Zadomowienie

Moniczka, lej na babę. Co ją to obchodzi ile Ty śpisz czy w ogóle co robisz. Jakby zapomniała jak sama w ciąży była i nie wiedziała jak różne są potrzeby kobiet. A rządzić chce, to widać. Dobrze, że i młody po Twojej stronie
Stary 2011-06-23, 12:48   #2034
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
KOCHANA JA KUPIŁAM TĘ
http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...681577083.html
dobre są też NATI

A kupiłam bo wczoraj ortopeda rozwiał moje wątpliwości i nawet zalecił
Nerolka a wygodne to to ? I właśnie co mówią lekarze ? To wygląda dość niewygodnie.

Stary 2011-06-23, 12:52   #2035
moniczka2123
Zadomowienie

A tak dla poprawy nastroju to wczoraj bylam na zakupach spozywczych a przeciez jak mezulek musze zrobic jakas salatke obiadek i ciasta kupilam bo mezus lubi
no wiec gdy tesciowa sie dowiedziala o zakupach rzekla:
po co ciasto kupowac kase tracic
po co jakies salatki i obiadki jak z komuni bigos i ryba po grecku zostaly zamrozone to akurat
po co napoje kupowac jak kompot zrobic
jak jej czasem slucham to mi jej zal
no sory ale mezulek zapindala tam ciezko to mu co najlepsze trzeba podac a nie mrozone a jak jej powiedzialam xe zeberka mu upieke z mlodymi ziemniaczkami i salata do tego to powiedzirla ze maja byc gotowane bo ona pieczonych jesc nie bedzie i salaty tez nie lubi no to jej powiedzialam ze ja jej jrsc nie kaze a M lubi salste i pieczone i ten obiad bedzie dla niego nie dla niej i jak jej nie lasi niech sama gotuje.

a najlepsza wiadomosc jest taka ze wziela sobie miesiac urlopu od 4 lipca wiec jak urodze to pani dobra rada do pracy bedzie chodzic

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:56   #2036
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
JustPi dziękujemy z Izunią!!!!!!

Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.
O 2 odeszły Jej wody,o 6 były leciutkie skurcze a teraz sie powoli rozkręca.
Macie pozdrowiona a Dziubka Shirka przeprasza
Shirka aby było bezboleśnie i szybko!

Cytat:
SMS od Kajool:
Gratuluję!

Cytat:
A zapomniałam, dzisiaj zaczynamy 33 tydzień .

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
15 czerwca była ta moja na obchodze, razem z innym lekarzem, wzięli mnie na badanie, ten dr mówi, ze mnie nie wypuszczą bo wyniki takie falujące (myśle, ze ta moja maczała w tym palce, bo tylko ona nie chciała mnie wypuścić, a od 21 szła na urlop), ale jak weszłam na fotel i lekarz mnie zbadał, to usłyszałam tylko pełna gotowość porodowa, jutro otc. Myślałam, że nie zejde z fotela. Taka niespodzianka.
16 czerwca o 6 wzięli mnie na porodówke, najpierw lewatywka. Potem na sale ogólną i podłączyli do kroplówki z oksytocyny. Jeszcze na luzie, bo żartowałam z położną, ze bardzo wgodne łóżko i chyba usnę. Zbadała mnie. Główka nisko, rozwarcie na dwa palce, ale skurczy brak. Leżałam sobie tak z godzinkę, bod oksytocyną i ktg i skurczy nie było, jakieś lekkie pobolewanie brzucha. Potem przyszedł lekarz razem z moją na coś takiego jak obchód. I stwierdził, ze nie ma co trzymać takiego przypadku i mam dziś urodzić. Zbadali mnie miałam już 4 cm. Przyszła ta moja dr i przebiła mi pęcherz, jak zobaczyłam te nożyce to myślałam, ze ucieknę, ale przebiła mi jakoś palcami. Zadzwoniłam do męża, żeby przyjeżdżał, bo na pewno dziś urodzę. Przenieśli mnie na sale pojedynczą (ale nie taką wybajerzoną) i się zaczęło. Dostałam mega ostrych bóli z krzyża, najgorszych, ani razu nie czułam bólu brzucha, pyam położnej, ze przecież to dziecko jest w brzuchu, czemu mnie kręgosłup tak boli, więc ona mówi, że ból kręgosłupa jest tak silny, że zdominował bóle brzucha. O 10 przyjechał mój mąż. Był w szoku jak mnie zobaczył i usłyszał (darłam się jak opętana ) Po 15 minutach wysłałam go do mojej dr, żeby mi dali zzo, bo myślałam, ze oszaleje. Przyszła moja z położną, ale okazało się, ze jest już 8 cm i jest za późno. Stwierdziły, ze jeszcze godzina i będzie po wszystkim. No nic jakoś wytrzymałam do 10, a potem parte, miałam bardzo fajną położną, robiła wszystko, żeby mnie nie naciąć, ale nie dało rady, mówi, ze mam elastyczne mięśnie, żebym tylko nie podnosiła pośladków jak idzie skurcz, ale to było silniejsze przez ten ból kręgosłupa. 20 minut skurczy i mała wyszła. Mega dziwne uczucie jak dziecko wychodzi. Mąż przeciął pępowine i położyli mi ją na chwilkę na brzuchu, ale neonatologa zaniepokoiło jakieś charszczenie i ją zabrali, ja byłam w innym świecie. Potem jeden skurcz i wyszło łożysko. Opatulili małą i mąż dostał ją na ręce. A mnie szyli. Potem przeszłam na inne łóżko dostałam małą do piersi i tak sobie leżałyśmy 2 godziny razem z tatusiem.

Do tej pory nie wierze, ze urodziłam dziecko.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

To się rozpisałam
Lewatywa, jest ona taka straszna jak o niej ludzie piszą, mówią?
Golili Cię tam na dole?

Przepraszam, że o takie rzeczy pytam, ale one najbardziej mnie stresują

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Scio poszło Ci szybko i świetnie dałaś sobie radę, jeszcze raz gratuluję

mój mężul odsypia
wczoraj po nocce w pracy pojechał nad wodę, cały dzień znowu nie spał
potem na nockę do roboty i dopiero teraz odsypia
ale dziś na noc nie idzie bo święto, to go pod wieczór obudze, posiedzimy i pójdziemy normalnie spać, jak małżeństwo razem hehe
trzeba będzie Filipa eksmitować do jego pokoju
i co będziemy robić? wstępną akcję wywoływania małej
mąż jeszcze o tym nie wie, ale ja postanowiłam

Smaki robisz
a mojego męża nie ma
ale będzie jak będę zaczynała 37 tydzień

Cytat:
Opadł opadł... Ty nie masz juz rozwarcia?

U mnie taka burza ,zawierucha była w nocy :drzw-strach:
pomyślałam sobie tylko o Zmalowanej, że ona takie coś lubi
a Ja założyłam sobie taką nakładkę specjalną na oczy aby jak najmniej widzieć

Jestem nie wyspana

Telik ślicznie wyglądasz!

Śpiąca jestem!

Idę dopisać Kajool do listy mamusiek rozpakowanych

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 12:57   #2037
Zmalowana
Zakorzenienie

zaneta nie dość, że rozwarcia nie ma to i szyjka się trzyma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 13:00   #2038
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana to który TY masz już tydzień i dzień?!

Mnie dzisiaj ponownie tak zakuło na dole,
że aż nie umiałam się wyprostować,
na szczęście było to chwilowe i jeden raz!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 13:06   #2039
youyou
Zakorzenienie

telik ślicznie Ci w tej kiecce i z przodu nie widać że w ciąży jesteś

Zmalowana ja mam identyczną chustę jak Nerolka kupiła
- tylko inne kolory (widze Nerolka ze w bardzo dobrej cenie upolowałaś! ) .
Świetnie nam się sprawiła, Hoppediz to bardzo porządna firma
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 13:08   #2040
agni82
Zadomowienie

Natka, u mnie też różnica wieku wynosi 10 lat, ale jakoś nie zauważamy tego. w sumie o tym, że jest 10 lat straszy ode mnie dowiedziałam się na 3 albo 4 randce. trochę mnie to zastanowiło i od razu zapytałam go czy ma żonę lub miał. okazało się że nie. zdziwiłam się, bo w sumie fajny facet i zaczęłam podejrzewac że może jest gejem. zaśmiał się tylko i powiedział że nie jest.a nie był w stałym związku ze względu na pracę( wiele podróży służbowych, mieszkanie w różnych krajach). prowadził życie szczęśliwego singla... dopóki nie poznał mnie. i tak jesteśmy razem już prawie 3 lata. a był klientem u mnie w pracy i pół roku zbierał się by zaprosic mnie na kawę, ale ja wówczas byłam z pewnym dup..m, więc nie mogłam. potem wypadły wakacje w Polsce. i on przed wyjazdem poprosił o kartke z Polski. wysłałam a jakże. i w sumie na tym wyjeździe podjęłam decyzję o powrocie do Londynu. Ponieważ mój poprzedni facet tak mi wszystko obrzydził skutecznie że chciałam wrócic do domu, żeby mnie nie nachodził. w czasie wakacji jednak postanowiłam że dam się zaprosic na tą kawę i zobaczymy co z tego wyjdzie. no i za miesiąc mały Emilek z tego wyjdzie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości