Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 10:39   #1951
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

DaKaro- my to się chyba nie dczekamy porodu dziewczyny marudzą,choc zostało im po 2 tyg a my??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:43   #1952
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pewnie, żadna to tajemnica
U nas jest 10 lat różnicy, ja 21 a mąż 31.
Więc ja byłam taka dziwna, bo nigdy nie chodziłam na żadne dyskoteki, nie chodziłam po pub-ach itd. Kiedyś zostałam zaproszona na 18-ste urodziny koleżanki do pub-u, który należał to kolegi męża. On z nim czasem przyjeżdżał w weekendy kiedy było najwięcej ludzi pomagać pilnować porządku (wiadomo jak to w takich miejscach). I akurat wtedy kiedy ja tam przyszłam na urodziny on też był. A że ja niezbyt pijąca to niebardzo miałam co robić, więc obserwowałam ludzi Na początku nawet go niezauważyłam, ale koleżanka byla nim tak zafascynowana, że słuchałam przez godzinę jak to strasznie się jej podoba, jaki jest przystojny itp. Siedział tyłem i było ciemno więc nie widziałam twarzy, ale kiedy sie obrócił poczulam takie ciepło, coś niesamowitego. Przez moment on patrzył na mnie a ja na niego i jakby się czas zatrzymał (jejku jak teraz sobie przypominam to znowu czuje to napięcie ) Ostatnio zapytałam męża dlaczego tak patrzył na mnie-podobno zafascynowały go moje oczy. Do dzisiaj jestem dla niego "pięknooka".
Bałam się go trochę bo wiadomo, ja trochę wydziczona, on taki duży i pierwsza myśl " w takim miejscu nie można nikogo porządnego spotkać". Cały wieczór spoglądaliśmy na siebie, uśmiechalismy się, w ogóle było jakieś takie niesamowite przyciąganie... Ale wieczór się skończył, porozjeżdżalismy się do domów. Ja co drugi dzień chodziłam na siłownię, kiedy przyszłam kolejny raz kogo spotkałam? Właśnie jego. Pomyślałam sobie, że mnie śledzi On sobie pomyślal o mnie to samo No i jakos tak zaczeliśmy ze sobą rozmawiać, to niesamowite, ale mogłam z nim rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać. Zawsze po siłowni zabierał mnie albo do kawiarni, pizzerii, nad jezioro, na spacery. Mieliśmy tyle wspólnych tematów, czas tak szybko leciał a my nie mogliśmy się nagadać Okazał się wspaniałym mężczyzną, dojrzałym, mądrym i kulturalnym, przeciwieństwem stereotypu napakowanego dupka pakującego na siłowni (bo nie ma co ukrywać tak onim myślałam).
Troszkę byliśmy przerażeni naszą jakby nie było sporą różnicą wieku, ale z drugiej strony w szoku, że absolutnie jej nie odczuwamy. W tym okresie mój mąż był w trakcie rozwodu, więc mieliśmy troszkę przebojów, ale przetrwaliśmy wszystko. O tym, że jest jeszcze żonaty powiedział mi na samym początku kiedy zaczęło między nami iskrzyć, nie ukrywał tego faktu przede mną- co też mi się strasznie spodobało.
Po pewnym czasie bylismy juz nierozłączni. I tak do dzisiaj
Ja musiałam przekonać rodziców do niego, wytłumaczyć cała sprawę rozwodową itd, ale dali mu szansę i dzisiaj jest ich najlepszym "pupilem"
I ani przez moment nie żałowałam, że zgodziłam się na to wszystko, że mu zaufałam, pomimo tego że wylałam morze łez przez jego byłą żonę i tę całą sprawę Dzisiaj mogę powiedzieć, że naprawdę BYŁO WARTO!

Oj, ale się rozpisałam
oj Nateczko, przeczytałam z zapartym tchem - lubię czytać takie szczęśliwe historie

a moge zapytać jak długo jesteście razem? bo ślub to pamiętam że braliście w październiku 2010.

My z mężem ślub wzieliśmy po 3 latach znajomości, a zaręczyliśmy się po półtora roku. A Juleczka może nam zrobi niespodziankę i prezent bo 16 lipca bedzie 5 rocznica naszego bycia razem no bo myślę że 2-gą rocznicę ślubu 1 sierpnia spędzimy już we trójkę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:44   #1953
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.
O 2 odeszły Jej wody,o 6 były leciutkie skurcze a teraz sie powoli rozkręca.
Macie pozdrowiona a Dziubka Shirka przeprasza
Shirka o Ty i mnie i Dziubka nie zabrałaś ? Szybkiego porodu kochana !!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!

No i jeszcze jedno: snił mi się post Zmalowanej, który brzmiał mniej więcej tak:
"Zmuszona byłam doprowadzić się do orgazmu, no i zaczęło mi się, szop odpadł, wody odeszły i rodzę..."
Zmalowana, może to jakiś sposób?
O nie oplułam monitor ze śmiechu haha A najgorsze że liście malin się skończyły, a dzisiaj święto

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
SMS od Kajool:
"Szymek jest już na świecie waży 3150 mierzy 53 cm "
Kajool i Ty Brutusie też nas wykiwałaś ? Szymek witaj na świecie i czekamy na Wasze fotki Kochani

Cytat:

Zmalowana gdzie Ty?
Jestem pospało mi się dzisiaj I nadal w dwupaku
Zanka urodzę razem z Tobą..na przyszły dzień ojca

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:47   #1954
Kolina
Zadomowienie

ogladam wlasnie DDTVN cykl eko-mama - m.in. byl poruszany temat pieluszek wielorazowych, takich specjalnych majteczek z wymiennymi wkladami
widzialam je na targach mother&baby

czy ten temat byl poruszany na naszym watku? jesli ktoras sie spotkala z takimi pieluchami to prosze o opinie - nastawiam sie na stosowanie jednorazowych ale chcialabym poznac opinie o tych drugich
dziekuje
Stary 2011-06-23, 10:47   #1955
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem pospało mi się dzisiaj I nadal w dwupaku
a ja już myślałam że nam zrobisz niespodziankę porodową i od rana czekam jak na szpilkach na wieści o Tobie

Stary 2011-06-23, 10:47   #1956
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

doła znowu mam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:48   #1957
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie Igorek przybiera
a na tą kupkę próbowałaś herbatek jakichś? bo chyba sa takie dla malenkich dzieciątek żeby im łatwiej szło - bo to chyba dość częsty problem u takich maluszków na MM.

Dobrze że już lepiej się czujesz bo się martwiłam o Ciebie że sie tyle musiałaś nacierpieć

A ten Nan od razu kupiłaś przed porodem czy wtedy inne mleczko poczatkowe a ktoś Ci polecił jednak Nan?

bo sama zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś w razie "W" ale nie wiem jakie
Dziękuję ( i przepraszam, że nie odpisałam wczoraj)
Własnie nie próbowałam, dopiero dziś taki problem nas spotkał, mam nadzieję, że przejdzie czym predzej. Teraz właśnie śpi słodko.
Ale masz rację Beatko, zwrócę uwagę na herbatki, tak z ciekawości nawet.

Nie, Nan nie kupowałam, w szpitalu w Kolbuszce dokarmiają tym Nan Pro 1 ( a że dopiero w 4 dobie mi poszedł pokarm) to mój maluszek właśnie je pił.
I tam pediatra radziła kupić mi paczkę do domu, bym karmiła na razie mieszając cyca z butlą, póki nie najdzie się mojego mleka.
No ale teraz jest tylko na MM.
A Wczoraj lekarka mówiła, ze to Nan to dobre mleczko. Wiadome, nie to co cyc, ale dobre.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A zapomniałam, dzisiaj zaczynamy 33 tydzień .

Cytat:
Hej Mamusie

Nerolko za bioderka Izuni.
A komplementy usłyszeć od innego mężczyzny niż własnego męża jest bardzo miło

Pewnie, żadna to tajemnica
U nas jest 10 lat różnicy, ja 21 a mąż 31.
Więc ja byłam taka dziwna, bo nigdy nie chodziłam na żadne dyskoteki, nie chodziłam po pub-ach itd. Kiedyś zostałam zaproszona na 18-ste urodziny koleżanki do pub-u, który należał to kolegi męża. On z nim czasem przyjeżdżał w weekendy kiedy było najwięcej ludzi pomagać pilnować porządku (wiadomo jak to w takich miejscach). I akurat wtedy kiedy ja tam przyszłam na urodziny on też był. A że ja niezbyt pijąca to niebardzo miałam co robić, więc obserwowałam ludzi Na początku nawet go niezauważyłam, ale koleżanka byla nim tak zafascynowana, że słuchałam przez godzinę jak to strasznie się jej podoba, jaki jest przystojny itp. Siedział tyłem i było ciemno więc nie widziałam twarzy, ale kiedy sie obrócił poczulam takie ciepło, coś niesamowitego. Przez moment on patrzył na mnie a ja na niego i jakby się czas zatrzymał (jejku jak teraz sobie przypominam to znowu czuje to napięcie ) Ostatnio zapytałam męża dlaczego tak patrzył na mnie-podobno zafascynowały go moje oczy. Do dzisiaj jestem dla niego "pięknooka".
Bałam się go trochę bo wiadomo, ja trochę wydziczona, on taki duży i pierwsza myśl " w takim miejscu nie można nikogo porządnego spotkać". Cały wieczór spoglądaliśmy na siebie, uśmiechalismy się, w ogóle było jakieś takie niesamowite przyciąganie... Ale wieczór się skończył, porozjeżdżalismy się do domów. Ja co drugi dzień chodziłam na siłownię, kiedy przyszłam kolejny raz kogo spotkałam? Właśnie jego. Pomyślałam sobie, że mnie śledzi On sobie pomyślal o mnie to samo No i jakos tak zaczeliśmy ze sobą rozmawiać, to niesamowite, ale mogłam z nim rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać. Zawsze po siłowni zabierał mnie albo do kawiarni, pizzerii, nad jezioro, na spacery. Mieliśmy tyle wspólnych tematów, czas tak szybko leciał a my nie mogliśmy się nagadać Okazał się wspaniałym mężczyzną, dojrzałym, mądrym i kulturalnym, przeciwieństwem stereotypu napakowanego dupka pakującego na siłowni (bo nie ma co ukrywać tak onim myślałam).
Troszkę byliśmy przerażeni naszą jakby nie było sporą różnicą wieku, ale z drugiej strony w szoku, że absolutnie jej nie odczuwamy. W tym okresie mój mąż był w trakcie rozwodu, więc mieliśmy troszkę przebojów, ale przetrwaliśmy wszystko. O tym, że jest jeszcze żonaty powiedział mi na samym początku kiedy zaczęło między nami iskrzyć, nie ukrywał tego faktu przede mną- co też mi się strasznie spodobało.
Ja musiałam przekonać rodziców do niego, wytłumaczyć cała sprawę rozwodową itd, ale dali mu szansę i dzisiaj jest ich najlepszym "pupilem"
I ani przez moment nie żałowałam, że zgodziłam się na to wszystko, że mu zaufałam, pomimo tego że wylałam morze łez przez jego byłą żonę i tę całą sprawę Dzisiaj mogę powiedzieć, że naprawdę BYŁO WARTO!

Oj, ale się rozpisałam
Wzruszyłam się. Natko jestem tylko rok starsza od Ciebie, ale wydajesz mi się dużo mądrzejsza od niejednej dojrzałej kobiety. Bardzo fajna z Ciebie dziewczyna. A historia naprawdę ujmująca i podziwiam Cię, że dałaś sobie radę z rozwodem, byłą żoną...

Dobra ja lecę do wody.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:52   #1958
youyou
Zakorzenienie

Marina na zaparcia to spróbuj herbatki koperkowej Hipp - u nas bardzo pomagała
o taka:
http://193.23.48.135/hipp-herbatka-k...541815065.html

i oczywiście masowanie brzuszka..

Poza tym słyszałam że właśnie Nan często zatwardza bo ma dużo żelaza.. więc może warto pomyśleć nad zmianą mleka?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:52   #1959
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
a ja już myślałam że nam zrobisz niespodziankę porodową i od rana czekam jak na szpilkach na wieści o Tobie
Oj nawet nie wiesz jakbym chciała

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
doła znowu mam
Zanka, a ja chyba zaczynam wierzyć że można być całe życie w ciąży

Natka 10 lat to nie jest tak dużo, zwłaszcza jak ludzie się dogadują ze sobą. U mnie było 16 lat różnicy. Ale Twoja historia super, też lubię czytać takie rzeczy

Marina co do zatwardzenia to ja słyszałam, że jak się podaje modyfikowane to trzeba przepajać sporo dziecko bo własnie po mm są zaparcia często i tak jak pisała youyou może być też przez żelazo.

A jakie opinie mam mleko Humana ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-23 o 10:53
Stary 2011-06-23, 10:54   #1960
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Marina na zaparcia to spróbuj herbatki koperkowej Hipp - u nas bardzo pomagała
o taka:
http://193.23.48.135/hipp-herbatka-k...541815065.html

i oczywiście masowanie brzuszka..

Poza tym słyszałam że właśnie Nan często zatwardza bo ma dużo żelaza.. więc może warto pomyśleć nad zmianą mleka?
mój Filip pił nan i nigdy zatwardzeń nie miał

Stary 2011-06-23, 10:57   #1961
nerola
BAN stały

I jeszcze raz dziękujemy za brawa z Izulka
Kochane jesteście

Wodaqua nie idz na pogrzeb,to dla Ciebie zbyt wiele bólu
Pomódl sie w domku.

Beatko rachunek na 760 zł.Fajny,nie?

Kajool gratuluję zdrowego Szymonka!!!!!!!!!!klask i:

Natko fajna kobitka z Ciebie
I bardzo dzielna,znakomicie dążysz do celu!!!

Nie wiem co Blondynką

Marinko połóż Go na brzuszku albo na sobie i podciagnij nóżki mocno do brzusia.
Pomasuj.
Kup herbatkę ale na poczatku uważaj.Lepiej taką ekspresowa a nie w granulacie ze względu na glukozę.
A jak nie może zrobić kupki,to ściagnij pampka,pomasuj odbyt chusteczka a nóżki podciagnij Mu do brzuszka.
Masaż odbytu prowokuje.Bynajmniej u Izy

Jasne ,ze Nan jest dobre
My dawaliśmy czasem chłopcom

Wracaj szybciutko do zdrówka
Aaa..i zakup sobie probiotyk ,zeby Cię jelitka i żołądek nie bolały przy antybiotyku.

Zanko powiedz humorowi,zeby w tej chwili przyszedł!!!!!

A u nas róznica wielu to prawie 9 latek

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-23 o 10:59
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:59   #1962
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
doła znowu mam
spokojnie Zanka - już niedługo przyjdzie pora i na Ciebie - czuje w kościach

Stary 2011-06-23, 11:01   #1963
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie Zanka - już niedługo przyjdzie pora i na Ciebie - czuje w kościach
mnie pocieszają, że przenoszę
to stąd ten humor

Stary 2011-06-23, 11:01   #1964
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
mój Filip pił nan i nigdy zatwardzeń nie miał
no tak wiadomo, każde dziecko reaguje inaczej, pisze z doświadczenia mojego wątku mamusiowego bo było kilka przypadków że własnie Nan zatwardzał... i po zmianie mleka było duuużo lepiej

Marinko - to masowanie to polega na tym że masujesz brzuszek (w okolicy jelit) takimi okrężnymi ruchami i nóżki przykładasz do klatki, tak jakby rowerek..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:02   #1965
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
JustPi dziękujemy z Izunią!!!!!!

Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.
pewnie musiałaby dzisiaj zawitać na porodówke z powodu ciśnienia, a tak maluszek sam zadecydował że chce wyjść, dobrze wyszło. Trzymam kciuki nasza przemytniczko!

Wodaqua zajefajny sen

Cytat:
SMS od Kajool:
ale nas zaskoczyła, nic nie pisała że coś się święci
GRATULUJE KAJOOL!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ogladam wlasnie DDTVN cykl eko-mama - m.in. byl poruszany temat pieluszek wielorazowych, takich specjalnych majteczek z wymiennymi wkladami

czy ten temat byl poruszany na naszym watku? jesli ktoras sie spotkala z takimi pieluchami to prosze o opinie - nastawiam sie na stosowanie jednorazowych ale chcialabym poznac opinie o tych drugich
dziekuje
ela jest specjalistką w tych sprawach, i zamierza używać wielorazowych pieluszek. Podawała kilka linków, ale to w poprzednim wątku było.

Natka
pobiłaś mnie, myslałam ze ja mam tu najstarszego męża. Mój jest o 8 lat starszy. Poznaliśmy się jak miałam 16-17 lat, ale dopiero po roku zaczęliśmy być razem, po 5,5 roku wzięliśmy ślub.Początkowo trudno mi było rodziców przekonać do różnicy wieku, ale teraz nie wyobrażają sobie innego zięcia. (A ja jakoś nie potrafiłam znaleźć wspólnego języka z rówieśnikami....)
Ty jesteś doskonałym przykładem, że prawdziwa miłość zwycięży wszystko, nawet takie przeciwności jakie Ciebie spotkały. Dojrzała dziewczyna z Ciebie

Marina ciesze się, że sytuacja opanowana, oby atak bólowy nie wrócił i macicia się ładnie oczyściła. Ale leci z Ciebie ciągle..no wiesz.. sorki za pytanie
Pamiętam ze mleko kupowałaś bebiko chyba.
Igora może przepajaj herbatką z kopru?

Idę zobaczyć listę kto przede mną do rozpakowania został.
Mi się nic nie dzieje, żadnych czopów....
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:06   #1966
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziękuję ( i przepraszam, że nie odpisałam wczoraj)
Własnie nie próbowałam, dopiero dziś taki problem nas spotkał, mam nadzieję, że przejdzie czym predzej. Teraz właśnie śpi słodko.
Ale masz rację Beatko, zwrócę uwagę na herbatki, tak z ciekawości nawet.

Nie, Nan nie kupowałam, w szpitalu w Kolbuszce dokarmiają tym Nan Pro 1 ( a że dopiero w 4 dobie mi poszedł pokarm) to mój maluszek właśnie je pił.
I tam pediatra radziła kupić mi paczkę do domu, bym karmiła na razie mieszając cyca z butlą, póki nie najdzie się mojego mleka.
No ale teraz jest tylko na MM.
A Wczoraj lekarka mówiła, ze to Nan to dobre mleczko. Wiadome, nie to co cyc, ale dobre.

Wzruszyłam się. Natko jestem tylko rok starsza od Ciebie, ale wydajesz mi się dużo mądrzejsza od niejednej dojrzałej kobiety. Bardzo fajna z Ciebie dziewczyna. A historia naprawdę ujmująca i podziwiam Cię, że dałaś sobie radę z rozwodem, byłą żoną...

Dobra ja lecę do wody.
milej kapieli tak na wstępie
a że nie odpisałaś - to rozumiem nawet nie wiedziałam wtedy że miałaś takie przeboje ze swoją zbyt szybko obkurczającą się macicą.. sama chyba na nic nie będę mieć czasu jak się mała urodzi.

No własnie to pewnie zalezy od organizmu ale też myśle że po tym Nan może mieć problem z zaparciami - przez tą dużą zawartośc żelaza właśnie.

Moze spróbuj z innym mlekiem gdyby te zaparcia nie odpuszczały..
a herbatki na pewno pomagaja -ta Hipp o której pisała Youyou ma super opinie i naprawdę pomaga na kupki.

I też uważam że Natka jest naprawdę dojrzała jak na swój wiek - ja mam 23 lata ale nie wiem czy bym udzwignęła taki ciężar rozwodu, przepraw z byłą żoną itp. DO tego potrzeba naprawdę ogromnej wytrwałości żeby przetrwać takie zakręty.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Oj nawet nie wiesz jakbym chciała
już niedługo -

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-23 o 11:09
Stary 2011-06-23, 11:06   #1967
Zmalowana
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyłam, że na liście w kolejce jest teraz Dziubek i ja
Dziubku, a nie mówiłam ? Idziemy razem

Stary 2011-06-23, 11:07   #1968
DaKaro
Zadomowienie

Cholercia, całego posta mi zjadło.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
DaKaro- my to się chyba nie dczekamy porodu dziewczyny marudzą,choc zostało im po 2 tyg a my??
No właśnie, my to prawie z końcówki listy. Ja się tylko obawiam, że mała mi wcześniej wyskoczy, dlatego wszystko kupuję, segreguję, żeby było gotowe. Nie lubię czegoś zostawiać na ostatni moment. Po rewelacjach wątkowych trochę się nakręcam (co prawda nie śpieszy mi się do porodu), ale wolę być przygotowana. Mąż tylko zakazał porodu przed 3 sierpnia, bo chce być wtedy z nami.
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

dziekuje
Zmówiłam 5 takich pieluszek i 10 wkładów na brytyjskim ebay'u. Mąż przywiezie mi je w przyszłym tygodniu. Chciałabym, żeby się sprawdziły, dzieci podobno szybciej siadają na nocnik i oszczędnosć też jest. Pytałam męża jak wyglądają, powiedział że są miękkie, pluszowe i kolorowe (jak to facet). Jesli małej "podejdą" to dozamawiam więcej.
Cytat:
doła znowu mam
Ojjj Zanka, już niedługo. Wiem, że hormony buzują, ale to juz końcóweczka .

Natka piękna historia. Prawdziwa miłość przetrwa wszystkie przeciwności losu (nawet byłą żonę).

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:08   #1969
agadus
Wtajemniczenie

witam z rana troszeczke nadrobiłam ale mi jeszcze zostalo
gratulacje dla Carmeli Sarunia śliczna taka pyza kochana
a Shirka to urodziła do tej pory ?? bo jeszcze do końca nie doczytałam postów
ale ogólnie porody to teraz lawinowo pójdą ja idę się położyc bo mnie cos dół brzucha pobolewa i skórcze mam ale nie regularne ale chce jeszcze do poniedziałku wytrzymać tylko że ja sobie mogę chcieć najwięcej jak Natalka będzie chciała to nie będzie się pytała o zgodę tylko się zacznie
pozdr. wszystkie mamusie a dla tatusiów świeżo upieczonych

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:09   #1970
wodaqua
Zadomowienie

Sara śliczniutka!

Marina, tak mi przykro z powodu Twoich problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że już się nie powtórzą!

Agulaaabar, a juz miałam pytac gdzie jesteś. Dbaj o siebie Kochana!

Bartessa, zaczynam marzyć o dniu, kiedy się wyprowadzicie na swoje - wtedy teściu zatęskni Podejrzewam, że wtedy teściowa będzie miała przsrane, ale ona chyba już się nauczyła znosić...

Cytat:
Bartessa bardzo współczuje ci teścia Wiem niestety co to znaczy mieć teścia alkoholika Na szczęście większość czasu mojego nie ma!!!!! Ale na początku jak się wprowadziłam do nich to była katastrofa. Prawie się pobiłam z nim Tyle, że nie miałby ze mną szans dupek Powiedziałam mu, żeby zamknął się bo mu nakopie w dupę i mnie to nie obchodzi, że inni się go boją, bo mnie nie zastraszy Od tamtej pory prawie się do mnie nie odzywa
Ostra jesteś!
Ja nie miałam do czynienia z przemocą i alkoholem w rodzinie i dla mnie jest to jakis matrix, ale w pracy widzę, że alkohol to samo zło i to on przede wszystkim prowadzi do popełniania przestępstw i tragedii rodzinnych W pewnym momencie miałam nawet alkoholowstręt i bunt, że pić nie będę, ale z moimi ilościami i częstotliwością to spoko.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Była siostra i zrobila fotki mojego brzuchola, fakt ze tylko telefonem ale są.
Dzisiejsze - 38 tc.

Wielki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wróciłam

W końcu. Z moją małą córunią. Jest taka słodka i grzeczna (tfu tfu).
Witaj!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A ja odwiozłam z mamą bratanka i idę zaraz z pieskiem. Teściowa mojego brata do mnie:,, A ty to tłuściutka jesteś...ale juz niedługo" nie ma to ja człowieka na duchu podnieśc w sumie wiadomo, że szczuplutka to nie jestem, ale strasznie mnie boli jak ktoś tak mówi0-że gruba, czy coś takiego... idę z psem.
Ja siekam się na takie teksty i już się nawet nie powstrzymuję! Trzeba było jej odpalić jakąś wiązankę to już by temetu nie ruszyła. Jak płachta na byka dziaął to na mnie!

Nerolka, super, że z bioderkami Izuni wszystko dobrze

Cytat:
Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.

Cytat:
SMS od Kajool:
o ja pierdzielę! Ale wysyp!
GRATULACJE!!!!!: oklaski:
Ale prezent na Dzień Ojca!

Cytat:
[/COLOR]
no post jak najbardziej w stylu Zmalowanej więc kto wie - dopóki się nie odezwie to wszystko możliwe może już urodziła
No właśnie, czekam kiedy się pojawi lub ewentualnie jakies wieści od niej bedą...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oj, na pewno byś się denerwowała i płakała, myślę, że podjęłaś rozsądną decyzję o nie pójściu na pogrzeb.
Raz jeszcze - przykro mi z powodu cioci...
Dziękuję!

Natka, fajna historia miłosna. Dogadujecie się mimo wieku, bo jesteś o wiele bardziej dojrzała, niż Twoi rówieśnicy!

Cytat:

Cytat:
Wodaqua nie idz na pogrzeb,to dla Ciebie zbyt wiele bólu
Pomódl sie w domku.
Taki jest plan. Jak T. wróći z wycieczki to pojedziemy na grób.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:10   #1971
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko rachunek na 760 zł.Fajny,nie?
o kurcze to niefajnie.. ale gdzieś mi się rzuciło w oczy że Jacieee ma gdzies wtyki i może coś poradzi na ten wysoki rachunek, dobrze pamiętam?

Stary 2011-06-23, 11:10   #1972
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej Mamuśki
Ale wiadomości z samego rana
Kajool moje gratulacje witamy Szymka
Shirka trzymaj sie żeby poród był szybki i bezbolesny
Natka mój Tż powiedział by że to było przeznaczenie jak w naszym przypadku

po wczorajszym usg jestem troche zdziwiona wagą Krystianka myślałam że bedzie większa a tu 2900 termin porodu przesunął mi sie na 16 .07 i chyba bede sie go trzymać choć nasze dzieciaczki chyba maja gdzieś liste pozatym wszystko ok wody serduszko kręgosłup no i płeć ta sama jajcarz słowa lekarza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:12   #1973
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
to stąd ten humor
nie słuchaj takich komentarzy bo Lenka wie lepiej kiedy ma przyjśc na świat

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Marinko - to masowanie to polega na tym że masujesz brzuszek (w okolicy jelit) takimi okrężnymi ruchami i nóżki przykładasz do klatki, tak jakby rowerek..
ja widziałam w jakims programie jak się masuje takie maleństwa, ale to chyba na kolki było - wewnetrzną częścią przedramion na zmianę jedną i druga ręką.

Stary 2011-06-23, 11:12   #1974
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

wczoraj na wizycie się dowiedziałam że mam już rozwarcie na palec i szyjka miękka ... więc pewno nie doczekam mojego terminu .... poza tym problem z pęcherzem nadal jest i niestety nie maleje więc byłoby wskazane urodzić wcześniej .... za tydzień kolejna wizyta i zobaczę co gin zadecyduje
no to zostaje czekać na ten dzień, za pęcherzyk i szybkie rozwiązanie

Cytat:
JustPi dziękujemy z Izunią!!!!!!

Wieści od Shirki:
Jest na porodówce.
dla Izuni
Shirka za szybką i mało bolesną akcję !!!

Cytat:
SMS od Kajool:
GRATULACJE !!!

Cytat:
doła znowu mam
po dzisiejszym ranku to u mnie już nie dół tylko mega dół...

no to kobietki akcja za akcją a moja psycha nie daje rady...
dziś kolejny tydzień u mnie : 40 !!! wczoraj minął termin który moja gin miała za pewnik (jakoś się pomyliła) , kurcze zawsze się miałam za twardzielkę a teraz już z tego przemęczenia i reszty dolegliwości wysiadam...
będę Was czytać ale chyba zrobię sobie przerwę w pisaniu , może chwila wystarczy więc jestem ale mnie nie ma miłego dnia ciężaróweczki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:13   #1975
agadus
Wtajemniczenie

gr. dla Kajool

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:16   #1976
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zobaczyłam, że na liście w kolejce jest teraz Dziubek i ja
Dziubku, a nie mówiłam ? Idziemy razem
patrząc na to co się dzieje to ja jeszcze poczekam ale Ty się mną nie sugeruj
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:19   #1977
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

po dzisiejszym ranku to u mnie już nie dół tylko mega dół...

no to kobietki akcja za akcją a moja psycha nie daje rady...
dziś kolejny tydzień u mnie : 40 !!! wczoraj minął termin który moja gin miała za pewnik (jakoś się pomyliła) , kurcze zawsze się miałam za twardzielkę a teraz już z tego przemęczenia i reszty dolegliwości wysiadam...
będę Was czytać ale chyba zrobię sobie przerwę w pisaniu , może chwila wystarczy więc jestem ale mnie nie ma miłego dnia ciężaróweczki
Dziubek Ty się nie będziesz odzywać bo wiem co będziesz robić...będziesz piła hektolitry liści, masowała sutki,myła podłogi i okna itp i mnie wykiwasz i urodzisz :P O nie, nie,nie moja droga A tak serio to Cię rozumiem. Jak się czyta co chwilę o nowym Dzidziusiu na świecie to aż ciężko, ze u nas cisza. Ale teraz nasza kolej wg listy

Stary 2011-06-23, 11:19   #1978
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
po wczorajszym usg jestem troche zdziwiona wagą Krystianka myślałam że bedzie większa a tu 2900 termin porodu przesunął mi sie na 16 .07 i chyba bede sie go trzymać choć nasze dzieciaczki chyba maja gdzieś liste pozatym wszystko ok wody serduszko kręgosłup no i płeć ta sama jajcarz słowa lekarza
Dokładnie, dzieciaczki listę mają w głębokim poważaniu. Gratuluję udanej wizyty.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Za kolejny tydzień. Już niedługo, odpocznij sobie trochę, a my wyślemy pozytywne wibracje i poprosimy Twojego dzieciaczka o szybkie opuszczenie lokum.

A te pieluszki zamówiłam z tych:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pieluchy.jpg (106,3 KB, 24 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:19   #1979
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

7 czerwca odebrałam wyniki badań na moją wątrobę. Moja dr kazała mi jechać do szpitala na kontrolne ktg i na wszelki wypadek spakować torbę, bo jakby z tętnem maluszka było coś nie tak to musiałabym zostać. Więc pojechałam. Podpięli mnie pod ktg, ale wszytsko wyszło ok. Skurczy brak. Tylko dzień przed i całą noc bolął mnie okropnie brzuch, tak mega nisko, jakby od środka. Po badaniu ktg zdzwoniłam do mojej dr i ona zeszła do mnie z dyżuru. Zapis okazał się ok, ale mówie jej, że brzch mnie bardzo boli, że chodze zgięta w pół. No więc ta, że na badanie. I okazało się, ze szyjka jest skrócona, miękka i wiotka, więc muszę zostać na odziale, bo to za wcześnie by rodzić, to był 35 tydz 4 dzień. Więc kazali mi czekać, az się skończy 36 zacznie 37. Dostałam kroplówke z magnezu przez dwa dni i do tego nospe 3x dziennie i dwa razy zastrzyk z nospy. I zalecenie leżenia. W pt 10.VI zaczął się 37 tydzień (36 skończone), w nocy znów rozbolał mnie brzuch, więc zbadał mnie lekarz, rozwarcie na opuszek, ale ból powodowała główka małej, która była nisko, a szyjka niedawała rady utrzymać, badał mnie taki starszy lekarz i stwierdził, że na tym etapie to nie ma co się ozkurczać, żadnych kroplówek, bo teraz to już natura sama decyduje. Dali mi zastrzyk z nospy żeby troche złagodzić ból. W poniedziałek 13 czerwca ordynator był na obchodzie i mówie mu, ze w nocy mialam takie bóle troche jak na okres, więc on mi mówi, ze to damy jeszcze kroplówke (a najpierw chciał mnie puścić do domu, ale moja dr nie chciała, ze z cholestazą to ryzyko, niby aspat i alat miałam nisi, ale fosfataza mi rosła), na następny dzień przyszła do mnie i mówi, że będę musiała leżeć jeszcze z tydzień do końca 38 tygodnia, żeby dziecko było bezpieczne. Choć na usg wyszło, że mała będzie ważyć około 3 kg, więc malutka nie będzie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:20   #1980
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
SMS od Kajool:
szok- tak nagle. bez ostrzeżenia

GRATULACJE I WITAMY SZYMKA-no to zrobił prezent tatusiowi

Cytat:
Hej Mamusie

Nerolko

Oj, ale się rozpisałam

Ujmująca historia, fajnie, ze Wam sie udało

Cytat:
to stąd ten humor
Oj tam będziesz się przejmowała...i tak urodzisz w swoim czasie.

Shirka kciuki za pomyślne rozwiązanie

Beatka, jak się mieszka w nowym miejscu? My za tydzień

Próbowałam namówic męża na ognisko, ale mówi, ze za duże święto, ale chyba dzisiaj mnóstwo osób będzie przesiadywało na działkach i grillowac, nie?
Mojemu znudził się grill i dlatego zaproponowałam ognisko nad Wisłą-mamy takie ekstra miejsce

Miłego dnia dla wszystkich. ZMALOWANA ZASKOCZ NAS

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości