Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 14:42   #4411
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Anoola ślicznie wyglądaliście a Ty zjawiskowo

Wiecie dziewczyny zazdroszczę Wam tych relacji rodzinnych,tak naprawdę ja nie mam ani mamy i taty,raczej gdzieś są ale nie znają mnie,nie wiedzą jak mi się wiedzie,nie interesują się mną
I jak tak piszecie o tych spotkaniach to tak mi żal że mnie coś ominęło i nie wróci.
Musiałam się wygadać,wybaczcie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:45   #4412
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny zazdroszczę Wam tych relacji rodzinnych,tak naprawdę ja nie mam ani mamy i taty,raczej gdzieś są ale nie znają mnie,nie wiedzą jak mi się wiedzie,nie interesują się mną
I jak tak piszecie o tych spotkaniach to tak mi żal że mnie coś ominęło i nie wróci.
Marta po to jestesmy żebyś mogła się wygadać i pisz ile chcesz
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:05   #4413
zetafon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Ja to może nie myślałam o FCE, ale po prostu żeby pochodzić na jakiś kurs i mieć kontakt z językiem. Egzamin uczelniany zdawałam na B2, a jak poszłam do szkoły językowej i zrobiłam test to mi ledwo B1 wyszło...Wszystko przez to, że przez rok zero kontaktu z językiem. A jak trzeba było się na lotnisku dogadać czy gdzie indziej to dałam radę, ale chciałabym prezentować wyższy poziom.
W szkole, w której się dowiadywałam oferują kurs 4 bądź 6 poziomów. Miesięczna rata 170 zł przy 6 poziomach (mają taki podział, że np. B1 dzieli się jeszcze na 2 czy 3 poziomy), poziom można zrobić w 2 miesiące jak się spręży i na poziom przypada 120 godzin zajęć plus 120 multimediów, na które można chodzić lub nie. Wszystko fajnie tylko, że całościowo wychodzi prawie 4 tyś. i to strasznie długo by trwało.
Chciałaby znaleźć taki kurs np. na rok, głównie po to żeby zmusić się do robienia czegoś z tym angielskim. Żeby były zajęcia, na których można by ćwiczyć konwersację itd.
Kelpie czy to nie przypadkiem szkoła Speak Up ?? jak tak to naprawde odradzam.pracowalam tam,wiem jak uczą i jak traktują klientów jak już podpiszesz z nimi umowe. lepiej trzymaj sie od nich z daleka.jakbys chciala wiecej szczegółów to chetnie napiszę na PW.

nurku strasznie drogie te korki.myśle że dałabyś rade znaleźć tańsze. u mnie w KRK mozna znaleźć dobrego korepetytora za 30-35zl /h. może powinnaś poszukać jeszcze?

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:07   #4414
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
Marta po to jestesmy żebyś mogła się wygadać i pisz ile chcesz

Dziękuję

Na co dzień nie mam czasu się nad tym zbytnio zastanawiać ale wlaśnie w takie świąteczne dni gdzie każdy spotyka się z rodziną przykro mi.
Wiem jedno że jak sama będę miala dzieci mój dom będzie rodzinny i bezpieczny.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-06-23, 15:30   #4415
201608051010
Konto usunięte

cześć

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
teraz żyję na pełnych obrotach i cały czas coś robię dosłownie doby mi brakuje, u rodziców jak jestem to zajmuję się mamą, poza tym sprzątam, piorę, gotuję, prasuję i chodzę na zakupy cały czas coś
jak to się mówi- maleńka jesteś wielka, podziwiam , olbrzymie pokłady sił w Tobie drzemią oby tylko już niebawem zostały wynagrodzone
Cytat:
od 15 lipca najpóźniej biore się za naukę tak na poważnie ANGIELSKIEGO! moje nowe postanowienie a do tego czasu zgromadzę wszystkie potrzebne mi materialy
bardzo dobra decyzja, ja też se ciągle obiecuje, że wezmę się za angielski ( nawet rodzice chcieli mi płacić za kurs) i nic z tego nie wychodzi, zero motywacji
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

wiznatalka taki stoicki charakter to ja sobie wypracowałam, nie ukrywam, że kedyś byłam też może i małym nerwsuem, ale dotarło do mnie, że im więcej się złoszczę to więcej z tego nieporozumień i kłótni się bierze, a na co się złościć na Tż i się kłócić jak można żyć sobie w harmonii i spokoju . A od kiedy nie biorę nic do siebie to żyje mi się lepiej I jak mówią złość piękności szkodzi
mi też odkąd wyluzowałam i nie złoszczę się o każdą pierdołę, żyje się o wiele lepiej i spokojniej, a i Tż zrobił się o niebo grzeczniejszy
Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Cześć kochaniutkie
Dostaliśmy już część zdjęć ze ślubu więc zaraz wrzucę. Z pleneru będą później
Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Dziękuję (żałuję, że nie udało mi się zgubić tych nadprogramowych kilogramów )
wyglądałaś przepięknie, na prawdę a te nadprogramowe kilogramy nie odebrały Ci ani odrobiny uroku

ja to ostatnio załapałam niezłego bakcyla, miałam się odchudzać od lutego, a otrząsnęłam się dopiero pod koniec maja, i póki co trzymam się i ani myślę poddać się dopóki nie osiągnę celu nr 2
choć od kilku dni mam mega kryzys i aż wyć mi się momentami chcę, czekam na ten ślub jak na zbawienia bo w końcu będę mogła przestać się odchudzać

Cytat:

ależ się dziś fatalnie z Tżtem czujemy, ja to jeszcze jakoś daje rade, ale on biedny ledwo żyję, przed chwilą z przerażeniem go obudziłam, bo był tak blady, że już myślałam o najgorszym

aaa i chciałam się jeszcze pochwalić- dziś stanęłam na wagę i zobaczyłam magiczną 4 z przodu, co prawda to dopiero 49,9, ale już coraz bliżej celu

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-06-23 o 15:33
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:34   #4416
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Na co dzień nie mam czasu się nad tym zbytnio zastanawiać ale wlaśnie w takie świąteczne dni gdzie każdy spotyka się z rodziną przykro mi.
Marta ja nie wiem jak to się stalo ale dopiero teraz weszlam na Twoj profil a tam co widze? zdjęcia ze ślubu pięknie wyglądaliście
Stary 2011-06-23, 15:35   #4417
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dziękuję

rozumiem cie
ja nie pamietam sama kiedy swieta razem spedzalismy a jak pamietam to wole wymazac je z pamieci bo kto chce pamietac swieta z wyzwiskami, % , butelkami , policja i gdzie wiekszym zmartwieniem jest ile zostalo we flaszce i dlaczego niz czy dzieci maja co zjesc . Pamietam wigilie chyba jedna z ostatnich w ,,domu' jedno z nich chcialo zeby mu usmarzyc ziemniaki ,wrzeszczal na mnie i w koncu co ? Jak juz dostal te ziemniaki to zamachnal sie na mnie i rzucil paletnia goraca ... Cudne swieta .
Nie chce mi sie nawet myslec o jakichkolwiek powrotach w tamte strony . Zwyczajnie ucieklam od tego zycia ale nieda sie calkiem .

moze jak babcia zyla ale to bylo ponad 20 lat temu wiec tez sobie postanowilam ze w moim domu beda napewno inne relacje
wszystko sie skonczylo z dobrych rzeczy jak babcia umarla bo chociaz jak byla z nami to moglam do niej ,,uciec'' no i dzieki niej nie oddali nas ( chyba w sumie mnie bo rodzenstwo bylo juz w takim wieku ze ich by podobno nie oddali np. Do domu dziecka ) kochana babcia .czasem sie zastanawialam czy niebyloby lepiej ale coz rodzice sa jacy sa i juz tego nie zmienie.nawet jakbym tam miala nigdy nie pojechac to jakis tam kontakt jest. Kiedys nawet powiedzialam tz-owi ze niewiem czy jak bysmy pojechali do polski to czy by zdania nie zmienil wlasnie przez rodzicow.
Przepraszam pogadalam sobie znowu ...

Martus
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:45   #4418
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta ja nie wiem jak to się stalo ale dopiero teraz weszlam na Twoj profil a tam co widze? zdjęcia ze ślubu pięknie wyglądaliście

Dziękuję w tym roku już 4 rocznica

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
rozumiem cie
ja nie pamietam sama kiedy swieta razem spedzalismy a jak pamietam to wole wymazac je z pamieci bo kto chce pamietac swieta z wyzwiskami, % , butelkami , policja i gdzie wiekszym zmartwieniem jest ile zostalo we flaszce i dlaczego niz czy dzieci maja co zjesc . Pamietam wigilie chyba jedna z ostatnich w ,,domu' jedno z nich chcialo zeby mu usmarzyc ziemniaki ,wrzeszczal na mnie i w koncu co ? Jak juz dostal te ziemniaki to zamachnal sie na mnie i rzucil paletnia goraca ... Cudne swieta .
Nie chce mi sie nawet myslec o jakichkolwiek powrotach w tamte strony . Zwyczajnie ucieklam od tego zycia ale nieda sie calkiem .

moze jak babcia zyla ale to bylo ponad 20 lat temu wiec tez sobie postanowilam ze w moim domu beda napewno inne relacje
wszystko sie skonczylo z dobrych rzeczy jak babcia umarla bo chociaz jak byla z nami to moglam do niej ,,uciec'' no i dzieki niej nie oddali nas ( chyba w sumie mnie bo rodzenstwo bylo juz w takim wieku ze ich by podobno nie oddali np. Do domu dziecka ) kochana babcia .czasem sie zastanawialam czy niebyloby lepiej ale coz rodzice sa jacy sa i juz tego nie zmienie.nawet jakbym tam miala nigdy nie pojechac to jakis tam kontakt jest. Kiedys nawet powiedzialam tz-owi ze niewiem czy jak bysmy pojechali do polski to czy by zdania nie zmienil wlasnie przez rodzicow.
Przepraszam pogadalam sobie znowu ...

Martus

Widzę że też nie miałaś za ciekawie,przykre to ale nasze rodziny na pewno będą super

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Będę później,zmykamy na spacer bo pogoda cudna

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-06-23, 15:47   #4419
irenkaaa
Zakorzenienie

oj tak Martus czasem bylo ciekawie , wstyd w szkole wstyd na podworku .. Wogole wole nie pamietac

fotki cudne

oj tak nasze rodziny napewno beda inne
o ile ja bede miec jakas rodzine kiedys
stara baba a ani dzieci ani nic
miejsca na ziemi

eh tz mnie na spacer wyciaga a ja bym dzis pospala

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-23 o 15:55
Stary 2011-06-23, 15:48   #4420
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
To ja ze swojego miasta dojeżdżam do Warszawy w 55 min

Słyszę historię jak ludzie z jednych dzielnic do drugich przemieszczają się w 1,5 h ...

Koszmar.
Ja do pracy jadę 1,5 h. Ja wiem czy koszmar? Kwestia przyzwyczajenia i można spokojnie poczytać.
Uroki większych miast...

Cytat:
u mnie można było wybrać czy ktoś chce czy nie ja chciałam
Ja też chciałam Mam w domu na półce

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
nurku strasznie drogie te korki.myśle że dałabyś rade znaleźć tańsze. u mnie w KRK mozna znaleźć dobrego korepetytora za 30-35zl /h. może powinnaś poszukać jeszcze?
W Wawie to student może za 35 odwali godzinę ale wątpię żeby do egzaminu przygotował

Wystawiłam kolejne rzeczy na all... męczące to jest Ugotowałam zupę, sałatki na razie nie robię... chyba się odchamię i film obejrzę bo coś z sił opadłam

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:57   #4421
Paulunia8713
Zadomowienie

Anoolka jakie nadprogramowe kg. Śliczna jesteś, pięknie wyglądaliście i tego się trzymajmy

Jeśli chodzi o stosunki rodzinne to ja mam wspaniałe(z moimi rodzicami oczywiście) Naprawdę są przecudowni i kocham ich bardzo mocno Zawsze nas wspierają, pomagają poprostu są Z siostrą(mam tylko jedną młodszą o 2lata) też się poprawiło i wierzę, że tak już zostanie
Co do teściów to mamy "ciche dni" i czekamy na ich ruch. Szkoda, że tak się potoczyło ale sami wybrali

TŻ z małą na placu zabaw a ja dalej w domku. Ten ból brzucha nie daje mi spokoju. Dzisiaj na obiadzik zrobiłam ziemniaczki, żeberka, mizerię a na deser truskawki z bitą śmietaną
Stary 2011-06-23, 16:02   #4422
Anastazja86
Zakorzenienie

Anoola- wysłałam zaproszenie

Kelpie- bardzo drogi ten kurs ja robiłam certyfikaty z niemieckiego i angielskiego na licencjacie jeszcze i kosztowało mnie to może z 1000zł( nie licząc egzaminów) no ale ja sama duuużo się uczyłam, znam jeszcze francuski i rosyjski ale na średnim poziomie

my zjedliśmy obiad, jeszcze była ciotka, przewinęliśmy mamcie i daliśmy jej obiadek, zaraz będę robić jej podwieczorek
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:04   #4423
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
anoola piekne fotki
Cytat:
Anoola pięknie wyglądałas
Cytat:
Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
cześć wyglądałaś przepięknie, na prawdę a te nadprogramowe kilogramy nie odebrały Ci ani odrobiny uroku

ja to ostatnio załapałam niezłego bakcyla, miałam się odchudzać od lutego, a otrząsnęłam się dopiero pod koniec maja, i póki co trzymam się i ani myślę poddać się dopóki nie osiągnę celu nr 2
choć od kilku dni mam mega kryzys i aż wyć mi się momentami chcę, czekam na ten ślub jak na zbawienia bo w końcu będę mogła przestać się odchudzać
Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
Anoolka jakie nadprogramowe kg. Śliczna jesteś, pięknie wyglądaliście i tego się trzymajmy

Dziękuję kochane wy moje
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:09   #4424
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
TŻ z małą na placu zabaw a ja dalej w domku. Ten ból brzucha nie daje mi spokoju. Dzisiaj na obiadzik zrobiłam ziemniaczki, żeberka, mizerię a na deser truskawki z bitą śmietaną
też bym chciala ale wyjść zupelnie po truskawki mi się nie chce, wiecie ze ja dziś z łożka jeszcze nie wyszlam?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Kelpie- bardzo drogi ten kurs ja robiłam certyfikaty z niemieckiego i angielskiego na licencjacie jeszcze i kosztowało mnie to może z 1000zł( nie licząc egzaminów) no ale ja sama duuużo się uczyłam, znam jeszcze francuski i rosyjski ale na średnim poziomie
zazdroszcze głowy do języków ja jej zupełnie nie mam
Stary 2011-06-23, 16:13   #4425
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

zazdroszcze głowy do języków ja jej zupełnie nie mam
ja uwielbiała zawsze języki obce to jedno z moich zainteresowań, ale głowę do języków ma mój brat, zna biegle angielski, rosyjski, niemiecki, włoski i chiński
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:20   #4426
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiała zawsze języki obce to jedno z moich zainteresowań, ale głowę do języków ma mój brat, zna biegle angielski, rosyjski, niemiecki, włoski i chiński
Ty też masz nie ma co ale brat to już wogóle pdziwiam takich ludzi
dziewczyny przestala mi się w nocy domykać lodówka macie może pomysł dlaczego??
Stary 2011-06-23, 16:25   #4427
irenkaaa
Zakorzenienie

oj tak anastazja twoj brat i ten chinski
wy to macie glowe do jezykow

lece na spacerek
ciasteczko zjedzone
babcia nas uraczyla tarta truskawkowa
Stary 2011-06-23, 16:25   #4428
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Kelpie czy to nie przypadkiem szkoła Speak Up ?? jak tak to naprawde odradzam.pracowalam tam,wiem jak uczą i jak traktują klientów jak już podpiszesz z nimi umowe. lepiej trzymaj sie od nich z daleka.jakbys chciala wiecej szczegółów to chetnie napiszę na PW.
No dokładnie, Speak Up...
Podjęłam już jakiś czas temu decyzję, że nie dziękuję.
Ale potem właśnie słyszałam negatywne opinie.
Dzięki za radę
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:34   #4429
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholerka- idziesz jak burza z tymi egzaminami

Lili- to mama dzięki mamie chyba już nie będziesz małej ciuszków kupować ale masz dobrze z rodzinką

Sikoreczka- a co to za kawa orzechowa? jak się nazywa?

Nuruś- mój Tż zgubił w zeszłym roku portfel i były tam dokumenty i 800 zł po tygodniu przyszła paczka z portfelem i dokumentami a portfel cały podarty bo chyba ktoś szukał czegoś jeszcze
witam

ale się rozpisałyście

ja wstałam o 6 i ogarniam mieszkanie bo dzisiaj idę do mamy o 10 bo babki przyszły kąpać mamę i myć jej głowę

mam górę prasowania i chyba zaraz się za to wezmę

Jeszcze żebym wyniki miała u nas jest super system kart skanerowych, co roku coś w nim zmieniają, i zawsze trzeba wieki czekać na wyniki Ale na razie żadnego nie oblałam

A może sobie zrobimy w klubie wątek po angielsku, plotkowy? Dla podszkolenia czytania/pisania?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:40   #4430
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Anoola- wysłałam zaproszenie

my zjedliśmy obiad, jeszcze była ciotka, przewinęliśmy mamcie i daliśmy jej obiadek, zaraz będę robić jej podwieczorek
Cytat:
Anastazja klask i: Podziwiam i pełen szaczunek tyle języków Ty i Twój brat to macie mózgi
Ja jestem beznadziejna w tej kwestii nie znam żadnego języka. Angielskiego uczyłam się przez 5 czy 6 lat Jako małe dziecko później zaniechałam i tak jest, że na dzień dzisiejszy rozumiem (coraz mniej) ale nic nie powiem.
Niemiecki ok było by gdybym miała kontakt już nawet próbowałam w domu artykuły czytać, ale zbyt leniwa jestem i też przerwa 6 lat od języka robi swoje. A oczywiście mój największy geniusz to jak wracałam z wakacji jako dziecko co roku zafascynowana nowym językiem tak więc dziś nie umiem żadnego a dodatkowo uczyłam się jeszcze francuskiego i włoskiego (prywatne lekcje) i sama hiszpańskiego. I koniec końców żadnego nie umiem ani nic normalnie beznadziejna jestem

Heh a Najlepsze jest to, że na studiach oczywiście miałam obsesję na punkcie japońskiego i chciałam nawet drugi kierunek robić sinologię tylko zniechęciło mnie, że trudno się dostać no i pozostało moim niespełnionym marzeniem.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2011-06-23 o 16:43
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:49   #4431
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Anastazja klask i: Podziwiam i pełen szaczunek tyle języków Ty i Twój brat to macie mózgi
Ja jestem beznadziejna w tej kwestii nie znam żadnego języka. Angielskiego uczyłam się przez 5 czy 6 lat Jako małe dziecko później zaniechałam i tak jest, że na dzień dzisiejszy rozumiem (coraz mniej) ale nic nie powiem.
Niemiecki ok było by gdybym miała kontakt już nawet próbowałam w domu artykuły czytać, ale zbyt leniwa jestem i też przerwa 6 lat od języka robi swoje. A oczywiście mój największy geniusz to jak wracałam z wakacji jako dziecko co roku zafascynowana nowym językiem tak więc dziś nie umiem żadnego a dodatkowo uczyłam się jeszcze francuskiego i włoskiego (prywatne lekcje) i sama hiszpańskiego. I koniec końców żadnego nie umiem ani nic normalnie beznadziejna jestem

Heh a Najlepsze jest to, że na studiach oczywiście miałam obsesję na punkcie japońskiego i chciałam nawet drugi kierunek robić sinologię tylko zniechęciło mnie, że trudno się dostać no i pozostało moim niespełnionym marzeniem.
ooo widze, że u Ciebie to jak i u mnie słomiany zapał występuje
Stary 2011-06-23, 17:10   #4432
cholernarejestracja
Copyraptor

Oliwka, sinologia to chiński, japoński to japonistyka

(studiowałam pół roku strasznie było.)
Stary 2011-06-23, 17:12   #4433
zetafon
Zakorzenienie

widze ze watek jezykowy sie nam zrobil.na wizazu jest taki watek ,,motywacja do samodoskonalenia języka" i tam dziewczyny naprawde ciekawe rzeczy piszą jak sie motywują, z czego korzystaja przy samodzielnej nauce.
ja umiem najlepiej angielski,jak trzeba moge przestawic sie i myśleć w tym języku.drugi jest niemiecki, ale brak mi w nim biegłości i słówek.no ale teraz pracuje w obsludze klienta niemieckiego i siłą rzeczy muszę się coraz bardziej podciągać.niedlugo zabieram się do powrotu do hiszpańskiego a potem włoski.te dwa języki to moje marzenie i mam nadzieje że uda mi się śmigać.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2011-06-23, 17:31   #4434
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Oliwka, sinologia to chiński, japoński to japonistyka

(studiowałam pół roku strasznie było.)
Cholerka wiem, wiem Kochana do japońskiego to ja sobie zakupiłam książki i fiszki Ale pół roku przetrwałaś Czemu zrezygnowałaś i straszne
Ja jak czekałam na ćwiczenia na studiach to jak widziałam tych ludzi z tego kierunku to mnie chyba to najbardziej zniechęcało Wiem że książki nie ocenia się po okładce ale to było straszne Oni wszyscy wyglądali jak ze średniowiecza i innych tematów nigdy ale to przenigdy nie słyszałam z ich ust poza odrobieniem zadań domowych i co jest co. No ale z drugiej strony mózgi mieli, żeby tyle języków znać/uczyć się.
Stary 2011-06-23, 17:40   #4435
zetafon
Zakorzenienie

cholerko dopisuję się do pytania oliwki.

oliwka a ruszylaś coś z tym japońskim?ja mam chyba tendencję do tego by kolekcjonować książki do nauki języków

dziś mam ochote chyba na wszystko.zjadlam rano reszte zupy botwinkowej, potem kalafiora z bułką tartą i o zgrozo ...z cukrem... potem bulke z szynką, ogórka kiszonego,ciastko, bułeczkę drożdżową i znowu ogórka.masakra... jak ja mam sie opanowac i schudnąć?

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2011-06-23, 17:40   #4436
cholernarejestracja
Copyraptor

Raz, że miałam wrażenie, że 3/4 osób to ShAlOoNe NasToLaTqI które przyszły tu bo były zafascynowane mangą i anime, i niemożebnie mnie to irytowało. A dwa, że jednak nie mam aż tyle zapału do języków żeby codziennie siedzieć i wkuwać słówka i gramatykę, po przyjściu z 4h zajęć kolejne 4h...trzeba naprawdę dużo samozaparcia, którego ja nie miałam. I czułam, że sobie nie radzę, zupełnie mi to nie sprawiało przyjemności, więc w pierwszej sesji sobie odpuściłam wiedząc, że i tak nie wytrwam tam nawet do licencjata

Poszłam na psychologię od kolejnego roku i to były najlepsze decyzje w moim życiu
Stary 2011-06-23, 17:41   #4437
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
dziś mam ochote chyba na wszystko.zjadlam rano reszte zupy botwinkowej, potem kalafiora z bułką tartą i o zgrozo ...z cukrem... potem bulke z szynką, ogórka kiszonego,ciastko, bułeczkę drożdżową i znowu ogórka.masakra... jak ja mam sie opanowac i schudnąć?
może w ciąży jestes?
Stary 2011-06-23, 17:42   #4438
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze watek jezykowy sie nam zrobil.na wizazu jest taki watek ,,motywacja do samodoskonalenia języka" i tam dziewczyny naprawde ciekawe rzeczy piszą jak sie motywują, z czego korzystaja przy samodzielnej nauce.
ja umiem najlepiej angielski,jak trzeba moge przestawic sie i myśleć w tym języku.drugi jest niemiecki, ale brak mi w nim biegłości i słówek.no ale teraz pracuje w obsludze klienta niemieckiego i siłą rzeczy muszę się coraz bardziej podciągać.niedlugo zabieram się do powrotu do hiszpańskiego a potem włoski.te dwa języki to moje marzenie i mam nadzieje że uda mi się śmigać.
Zetafon to trzymam kciuki oby się spełniło marzenie
Stary 2011-06-23, 17:42   #4439
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Poszłam na psychologię od kolejnego roku i to były najlepsze decyzje w moim życiu
ja też myślałam nad psychologia
na ktorym roku już jestes?
Stary 2011-06-23, 17:44   #4440
Kelpie
Zakorzenienie

Mój angielski leży i kwiczy
Chyba potrzebuje kogoś z batem żeby mnie zmobilizować. I dlatego myślałam o kursie jakimś.
Przed wyjazdem na tę konferencję to oglądać BBC miałam i czytać informacje w necie po ang, a nic nie zrobiłam...

I mam pytanie z innej beczki.
Rozmawiałam z rodzicami bo chciałam przewieźć sobie rower żeby dojeżdżać do pracy itd, ale tata stwierdził, że lepiej kupić nowy. Z jednej strony mnie to cieszy bo marzy mi się taki miejski, "holenderski" rower. Temat rowerów ostatnio był poruszany...Jakich cen można się spodziewać.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości