Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1226 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 12:38   #36751
Bryzejda
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

genetyka

jasne wlosy sa zazwyczaj cieniutkie i dlatego tak sie utarlo, jednak to geny decyduja o tym jak gruby jest wlos
No własnie ta genetyka
Mój tato mocno kręcony brunet, mama falowana szatynka. Niestety oboje cieniutkie włoski. Niestety też takie mam - taka cherubowa brunetka

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:42   #36752
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
no bo nie lubie miec czarno na glowie, mam wrecz biala cere, w ogole to cala jestem biala (moj wlasny prywatny maz kazal mi isc wczoraj pare razy na solorke bo jedziemy na wesele na poczatku lipca, powiedzial ze dla niego jestem piekna ale on wie ze sama mam schizy i mam isc na pare krotkich sesji zeby sie lepiej czuc)
Ale Rybiorku, to co pokazywałaś to wcale nie było czarne... A zamiast solarki polecam kremy brązujące (nie samoopalacze) Efekt jest naturalny i ... zdrowszy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:42   #36753
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Generalnie to odkad mam problemy z wlosami to glownie chodze w zwiazanych wlosach
W jaki sposób związujesz włosy?

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Eloe77 moje włosy zachowują się bardzo podobnie Kręcą się różnie, każdego dnia są inne Są podatne na odkształcenia i wiatr. Poza tym opis Cheruba idealnie pasuje do moich włosków
O widzisz... Tak też wyglądają - na dość lekkie (Lorreine pisze "pozbawione ciężaru") i delikatne, po prostu urocze, chce się tulić. Moje takimi nie są, podobnie jak się nie łamią (i nigdy nie łamały się) łatwo i to się właśnie nie zgadza w opisie cheruba z moimi włosami.
Cytat:
Zawsze czytałam, że osoby z jasnymi włoskami mają właśnie takie, czy ja jestem jakimś wyjątkiem ? Czy to po prostu bzdura ? Bo chyba kolor nie zależy od struktury ?
Nie zależy. Rybiorka ma rację.

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja jutro dostaje moja farbe Garniera Naturalsa nr.660Bedzie czerwona rewolucja
Zdjęcia, zdjęcia!

Cytat:
Eloe77 oglądam Twoje albumy i nie mogę oderwać wzroku od Twoich loczków Szczególnie na tych najnowszym zdjęciach wyglądają cudownie I bardzo podoba mi się Twoja fryzurka

Człowiek się cały czas uczy tych włosów... Ostatnio odkryłam, ze muszę sama układać i podpinać przedziałek, bo gdy ułożą się po swojemu, to nagle
nad czołem pojawiają się dwa bezpańskie kosmyki, z którymi nie da się nic zrobić. Poprawiłam i znów mamy korkociągi

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:52   #36754
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
W jaki sposób związujesz włosy?

O widzisz... Tak też wyglądają - na dość lekkie (Lorreine pisze "pozbawione ciężaru") i delikatne, po prostu urocze, chce się tulić. Moje takimi nie są, podobnie jak się nie łamią (i nigdy nie łamały się) łatwo i to się właśnie nie zgadza w opisie cheruba z moimi włosami.
Nie zależy. Rybiorka ma rację.

Zdjęcia, zdjęcia!

Człowiek się cały czas uczy tych włosów... Ostatnio odkryłam, ze muszę sama układać i podpinać przedziałek, bo gdy ułożą się po swojemu, to nagle
nad czołem pojawiają się dwa bezpańskie kosmyki, z którymi nie da się nic zrobić. Poprawiłam i znów mamy korkociągi
W aki sposob zwiazuje?Przewaznie w kok tzn. taki jak do kitki tyle tylko ze obkrecam wlosy dookola gumki do i przypinam jakas wsuwka. Ale nie sciskam mocno wlosow. Na noc podobnie robie taki kok albo warkocz ale warkcz tez rzadko poniewaz gumka mi sie w nocy zsuwa i wlosy sie "rozpuszczaja". A jak sie rozpuszczaja too wstaje rano z mega przesuszonymi wlosami.

A co sadzicie o silikonach zmywalnymi lagodnymi deteregentami jako produkt ktory zabezpiecza przed utrata wody? Bo moim wlosom silikony dosc dobrze sluza.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-06-24 o 12:54
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:53   #36755
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
No własnie ta genetyka
Mój tato mocno kręcony brunet, mama falowana szatynka. Niestety oboje cieniutkie włoski. Niestety też takie mam - taka cherubowa brunetka
moja mama ma krecone ale je prostuje (grzebykiem uklada i zostawia do wyschniecia), jednak widzialam fotki z dziecinstwa i mlodosci i miala zajefane najpierw loczki a potem jak miala do pasa to loko-fale, tatek to nosi krotkie ale jak w mlodosci zapuscil takie do ramion to mu sie konce falowaly, moj brat jak mial dlugie to mial wlosy jak Kosmarka, oczywiscie nie lubil ich i po umyciu przychodzil do mnie zeby je zaplesc w warkocz, cala rodzinka ma cienkie wloski i ja nie jestem tutaj wyjatkiem, zostaly mi wcierki , olejki i dobre odzywki, dzieki temu wlosy udaja grubasne (i o to chodzi)

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ale Rybiorku, to co pokazywałaś to wcale nie było czarne... A zamiast solarki polecam kremy brązujące (nie samoopalacze) Efekt jest naturalny i ... zdrowszy.
nie moge takich kremow stosowac, a na solarium nie zamierzam chodzic sie opalac, opalanie a korzystanie z promieni slonecznych to 2 rozne sprawy, mozna nadac skorze zdrowego kolorytu na sloneczku pod warunkiem ze bedzie sie czesto na nim przebywalo ale w krotkich sesjach aby nie doprowadzic do palenia skory (spiekania). Czytalam o tym 2 lata temu. Zamierzam to teraz uskutecznic na solarium (tak naprawde wszystko jest szkodliwe, oddychanie tez)

bez slonca wlosy wygladaly jak czarne albo ciemno bordowe, poprostu zle sie czulam, na takie cos trudno cos poradzic, mam jasna cere i jasne oczy i wygladalo to dla mnie strasznie przygnebiajaco, w Irlandii nie ma niestety duzo slonca, moze gdybym mieszkala na Teneryfie to spojrzalabym na to inaczej, ale mieszkam tutaj, suma sumarum moj maz zadowolony bo przestalam narzekac i moje nowe wlosy wygladaja superowsko z sukienka na slub, a w zasadzie dwiema, mam dwie na pierwszy dzien, srebrno-czarna (na czesc oficjalna, obcisla bez ramiaczek, moj malzonek bardzo nalegal aby ja ubrac wlasnie jako pierwsza) i druga czarno-biala na czesc mniej oficjalna po obiedzie i pierwszych tancach, a na poprawiny pojde w czarnym topie i bialych spodniach (kupione jeszcze przed wyjazdem z Polski w Orsay'u, moim ulubionym sklepie, pomimo ze uplynelo 6 lat nadal sa w swietnym stanie, modne i co najwazniejsze - trzymam swoj rozmiar), do tego czerwone paznkcie i czerwona torebka, ja jestem zadowolona (a moj maz jeszcze bardziej)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:05
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:59   #36756
Eloe77

Cytat:
Nie Jestem nieszczęśliwą posiadaczką męża z alergią. Umarłby, jakbyśmy mieli kota
To już lepiej chodzić do kota do siostry
Cytat:
A ja dzis robię odrosty, 3 tygodnie minęły.
Ach... będą zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Moje włosy kręcą się przeważnie tak samo, ale delikatnosć Cheruba - szybko się odkształcają
A co do tych blond cherubów to chyba bzdura bo ja np. jestem 100% brunetką
Tam jest tylko przykładowe zdjęcie. "Gold leaf" też moim zdaniem nie odnosi się do koloru, ale do delikatności.
Moje tez się szybko odkształcają, ale po "nawożeniu" wracają do siebie (co prawda nie są takie, jak po umyciu, jednak naprawdę nadają się do pokazania )

Cytat:
no bo nie lubie miec czarno na glowie
Rozumieć... Ale aż nie chce mnie się wierzyć.
A co konkretnie robiłaś, by pozbyć się henny? Ciekawość aż mi wierci w nosku Piszesz o rozjaśniaczu... Aż się boję... Będą zdjęcia?
Cytat:
to wlasnie miala na mysli DMkAnia piszac ze mam pokazac wloski
A ja przeszukałam Twój profil, klub, wątek pochwalmy się i nic nie znalazłam... Czułam, ze coś jest na rzeczy...
Cytat:
dziekuje za pochwale
Zawsze i wszędzie Jeśli jest za co, to chwalić trzeba
Cytat:
nie znam kobiety co nie dotyka swoich wloskow jednak dobra pielegnacja moze pomoc wlosom przezyc to dotykanie i zawijanie, choc faktycznie paski od torebek sa niebezpieczne
sama nie mogę się czasem opanować, szczególnie, gdy wyjdą korkociągi o dużej średnicy. Mam manierę wsadzania palucha w środek Głupie ale przyjemne

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-24, 13:06   #36757
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Sama mam tak różne loki na głowie, że często się zastanawiam, co to właściwie jest cojest: Opis najbliższy mam zarówno z cheruba - mam je od małego, są podatne na odkształcenia i wiatr - jak i z corkicelli - różne loki na całej głowie, mocniej skręcone w określonych obszarach, jeśli nie są odpowiednio zabezpieczone, to bardziej się puszą (co tez świadczy o sporej porowatości), sa kręcone przez cały rok, a ich skręt zależy od pogody i wilgotności. Mam zabawę, nie?
Tu chciałam tylko dodać że jest więcej pomieszanych przypadków
Ja mam cechy jak w pysk Wavy, pielęgnacja pasuje mi cięższa niż dla fal, np mycie odżywką, a wizualnie mam włoski nieznacznie falowane.
Cytat:
Rybiorek zapytałam z ciekawości, bo mam jeden jedwab w domu i zastanawiałam się czy go wyrzucić, czy mógłby się do czegoś nadać ale chyba jednak trafi do kosza
Który? Nie każdy jest aż taki całkiem zły ;]
Jak Bioslik to kosz ;]
Cytat:
Zawsze czytałam, że osoby z jasnymi włoskami mają właśnie takie, czy ja jestem jakimś wyjątkiem ? Czy to po prostu bzdura ? Bo chyba kolor nie zależy od struktury ?
Podpisuję się pod tym co dziewczyny odpisały. Geny i jeszcze raz geny.
Jest coś w tym że jasne włosy są delikatniejsze od ciemnych, ale właśnie geny ustalają punkt odniesienia. Moi rodzice mają (mieli ) dość ciemne włosy, ja sie uchowałam ciemna blondynka a'la Vodianova i rzeczywiście mam delikatniejsze włosy niż mama czy czarnowłosy brat. Ale z drugiej strony mam dużo grubsze kłaki niż wszystkie ciemnowłose koleżanki

codziennik

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:19
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:11   #36758
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bardzo prosty skład mają odżywki Fitomed Z takimi mieszałam miodek na 4h i to po tym mi się rurki aktywowały
Poza tym Hegron. Ja bym brała wszystko co się nadaje do mycia

Joaśki kupisz w osiedlowych sklepikach
No właśnie ta Isana chyba też jest do mycia (przynajmniej ja nią myłam włosy na samym początku )

Cytat:
tego nie wiem, ja mieszkam w Dublinie, swoj zapas zawdzieczam Ance.d, Eloe i Syrence, z tego co tu czytalam dziewczyny pisaly ze w zwyklych osiedlowych drogeriach mozna dostac
To w takim razie co pierwsze zobaczę to to wezmę i zacznę eksperymentować.
Dziękuje dziewczyny
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:19   #36759
Eloe77

Ojć, gdzieś mi umknęły słowa o suszeniu dyfuzorem po raz pierwszy... Widzę, że zdjęcia mam otwarte, ale nie mam cytatu
Mam - 123sciri dufuzor dodaje objętości, a jeśli nie rozwiejesz, to fale powinny tez lepiej się uwidocznić. Ale... praktyka czyni mistrzynię czyli z każda razą będzie coraz lepiej
Ale... trzeba sprawdzić, czy rzeczywiście służy.
Susz, zamieszczaj zdjęcia, będziemy oglądać i sprawdzać

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
W aki sposob zwiazuje?Przewaznie w kok tzn. taki jak do kitki tyle tylko ze obkrecam wlosy dookola gumki do i przypinam jakas wsuwka. Ale nie sciskam mocno wlosow. Na noc podobnie robie taki kok albo warkocz ale warkcz tez rzadko poniewaz gumka mi sie w nocy zsuwa i wlosy sie "rozpuszczaja". A jak sie rozpuszczaja too wstaje rano z mega przesuszonymi wlosami.
Moim zdaniem i sposób wiązania nie jest bez winy. Jednak je ciągniesz, by obkręcić wokół gumki.
Skoro w nocy się rozpuszczają, bo gumka spada, to może zapleć warkocz i obkręć do koka (albo podepnij na czubku głowy). Zanim zapleciesz warkocz, możesz nałożyć nieco odzywki b/s albo oleju kokosowego - włosy dostaną dodatkową porcję zabezpieczenia.
Na dzien tez można próbować z warkoczem albo luźniejszym kokiem - spiętym choćby dużą zębata klamrą.
Cytat:
A co sadzicie o silikonach zmywalnymi lagodnymi deteregentami jako produkt ktory zabezpiecza przed utrata wody? Bo moim wlosom silikony dosc dobrze sluza.
Jestem na tak, byle z głową.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Tu chciałam tylko dodać że jest więcej pomieszanych przypadków
Ja mam cechy jak w pysk Wavy, pielęgnacja pasuje mi cięższa niż dla fal, np mycie odżywką, a wizualnie mam włoski nieznacznie falowane.
Właśnie Choć z tym nieznacznie, to akurat nie trafiłaś

Wysłałam swoje zdjęcie do Garniera i dostałam poradę... chłodne odcienie i do tego na początek... czerń! Granatowa czerń, mroźny kasztan (ten nawet ok), naturalny brąz, czerwona czerń... Nie spodziewałabym się wcale!
i co? Chyba nici z 660?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-24, 13:20   #36760
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumieć... Ale aż nie chce mnie się wierzyć.
A co konkretnie robiłaś, by pozbyć się henny? Ciekawość aż mi wierci w nosku Piszesz o rozjaśniaczu... Aż się boję... Będą zdjęcia?
naprawde mialam nie wstawiac tutaj bo nie chce propagowac niezdrowych rzeczy no ale skoro juz sie wydalo (jestem tak zadowolona ze mi sie to wczoraj poprostu napisalo)

Cytat:
A ja przeszukałam Twój profil, klub, wątek pochwalmy się i nic nie znalazłam... Czułam, ze coś jest na rzeczy...
no bo dalam to w watek 'zapuszczamy wlosy', stosuje teraz kosmetyki i suplementy na porost, generalnie przygotowalam sie ze moge sie po zabiegu musiec obciac na zapalke i dlatego wlazlam na tamten watek, no i chcialam cos dowiedziec sie od Laudik (pomogla bardzo, dzieki niej uzywam teraz kosmetykow Doo Gro dla afroamerykanek, na razie sluza super)

tutaj
post jaki widziala DMkAnia, a ponizej fotka

usuwanie zrobilam przy uzyciu rozjasniacza Garniera ktorego juz kiedys uzywalam i wiedzialam co mi wyjdzie (choc z henna to do konca nie wiedzialam), nie zastosowalam 'sciagacza' koloru poniewaz nie dalby rady, sciagacz usuwa tylko sztuczny pigment, natomiast henna wiaze sie z ludzka keratyna wiec nie ma szans, to samo dotyczy czerwonych farb, te farby robione sa tak aby wnikac do wnetrza wlosa i tam rozpuscic barwnik, dlatego tak trudno pozbyc sie czerwonego koloru

rozjasniacz trzymalam 20 minut, ja hennowalam ok 16 razy wiec wyszlo tak ze przy skorze - wsciekla pomarancza a im dalej tym ciemniej, od polowy wlosow wyszla wsciekla czerwien, po zmyciu rozjasniacza - mycie odzywka, maska, suszenie i farba - na pomarancz - Garnier Vibrant Red a na dlugosc Fiery Red (ten drugi to Benkowy,, jest jasniejszy od pierwszej, musialam tak aby uzyskac jednolity kolor, teraz zamierzam farbowac tylko odrosty i co 6 miesiecy calosc, raz w miesiacu na dlugosc odzywka kolorujace Revlona, laudik polecila mi Pure Red ale jak skoncze to kupie Fiery Red)

wiecej grzechow nie pamietam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed i po.jpg (44,6 KB, 78 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 13:21   #36761
marika161
Raczkowanie

Eloe77 moje pasują w 100 % do tego opisu. Niestety trochę się łamią, są takie leciutkie Ale trudno, już nie narzekam
Ja mam włosy ciemnobrązowe, czasem wpadają w czarne a są cieniutkie. Więc macie racje-to geny.

AjriszMarta jedwab mam Biovax

Rybiorek mi się efekt podoba

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:30
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:29   #36762
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge takich kremow stosowac, a na solarium nie zamierzam chodzic sie opalac, opalanie a korzystanie z promieni slonecznych to 2 rozne sprawy, mozna nadac skorze zdrowego kolorytu na sloneczku pod warunkiem ze bedzie sie czesto na nim przebywalo ale w krotkich sesjach aby nie doprowadzic do palenia skory (spiekania). Czytalam o tym 2 lata temu. Zamierzam to teraz uskutecznic na solarium (tak naprawde wszystko jest szkodliwe, oddychanie tez)
Niedawno zdobyłam balsam twarz i ciało koloryzujący, a samoopalacze i brązujące w kosz Myślałaś i czymś takim?
Cytat:
sama nie mogę się czasem opanować, szczególnie, gdy wyjdą korkociągi o dużej średnicy. Mam manierę wsadzania palucha w środek Głupie ale przyjemne
Ja też, jak się zauszny zwinie

Stary 2011-06-24, 13:36   #36763
agacie92
Raczkowanie

Witam dziewczyny, odkąd używam alterry odżywki i szamponu i joanny b/s muszę przyznać, że są w dużo lepszym stanie i do tego płukanki z szałwii(może trochę zmieni mi się kolor) Co raz częściej nie biorę do rąk suszarki Po wyschnięciu naturalnym robią mi się korkociągi, przy suszarce tego nie ma, niestety....
Kiedyś miałam włosy jak pseudofeministka też były suche i matowe na końcach, teraz widzę różnicę, dzięki Dziewczynom, pomogły mi bardzo dużo Czytanie tych wszystkich najważniejszych rzeczy (FAQ itd.) sprawiło, iż jestem włosomaniaczką

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:36   #36764
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Niedawno zdobyłam balsam twarz i ciało koloryzujący, a samoopalacze i brązujące w kosz Myślałaś i czymś takim?
Dziekuje za pomysly ale nic z tych rzeczy nie moge, poprostu zaraz mam wysyp, teraz mam tylko na plecach kolo lopatek pare sladow i na buzi dwa, solarium uzyte madrze pomoze, natomiast zadnych kremow czy balsamow tego typu nie zaryzykuje, 7 lipca jest wesele w rodzinie meza, rodzina mieszka daleko i dlatego ich nie widzialam osobiscie, same rozumiecie ze zalezy mi zrobic na nich wrazenie (chce zrobic mezowi przyjemnosc, rodzina znala jego ex-zone i nikt jej nie lubil, mam nadzieje ze mnie polubia tym bardziej ze exowej nie lubil tez tata meza a ze mna od poczatku jakos tak fajnie wyszlo, w pierwszy dzien jak sie poznalismy to go uczylam obslugi Worda i teraz nawet sobie maile piszemy, i jakby co to tesciowie sa zawsze po mojej stronie ), tak wiec moja lista na wesele jest kompletna:
- buzia w miare ok
- stroje kompletne
- WLOSY SUPER!!!!!!!

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 13:44   #36765
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
No właśnie ta Isana chyba też jest do mycia (przynajmniej ja nią myłam włosy na samym początku )
Z babassu i proteinowa nadają się do mycia, chociaż nie każdego ucieszą bo masło babassu jest ciężkie a proteiny mogą się kumulować. Acz nie wiem czy do mieszania, plus u Pseudo chodzi o dość szczególną pielęgnację.
Nie mieszałam jeszcze Isany i nie wiem czy się nie zetnie na przykład.
Bawić się można wszystkim, jedna reguła - rób porcję na raz.
Cytat:
Właśnie Choć z tym nieznacznie, to akurat nie trafiłaś

Cytat:
AjriszMarta jedwab mam Biovax
Ona ma kupę silikonu ale nie ma alk, więc to jest pół bidy Bez przesady ale na końcówki po dobrej treściwej odżywce będzie fajnie zabezpieczać

Stary 2011-06-24, 13:54   #36766
Eloe77

Cytat:
naprawde mialam nie wstawiac tutaj bo nie chce propagowac niezdrowych rzeczy no ale skoro juz sie wydalo (jestem tak zadowolona ze mi sie to wczoraj poprostu napisalo)

ale do tego też i cięcie, prawda? Bo inaczej się układają.
Cytat:

tutaj
post jaki widziala DMkAnia
muszę poszukać szczęki na przyziemiu, bo mi spadła z 2. piętra...
Toś pojechała...
Ale teraz jesteś chyba bliżej oczekiwań co do koloru, prawda?

I zazdraszczam, bo po tym teście Graniera sama nie wiem, czy ryzykować z Benkowym mango... Buu...

Cytat:
Eloe77 moje pasują w 100 % do tego opisu. Niestety trochę się łamią, są takie leciutkie Ale trudno, nie narzekam
To nie jest minus. Zobacz, jak pięknie skręcają się w korkociągi

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, odkąd używam alterry odżywki i szamponu i joanny b/s muszę przyznać, że są w dużo lepszym stanie i do tego płukanki z szałwii(może trochę zmieni mi się kolor) Co raz częściej nie biorę do rąk suszarki Po wyschnięciu naturalnym robią mi się korkociągi, przy suszarce tego nie ma, niestety....
Kiedyś miałam włosy jak pseudofeministka też były suche i matowe na końcach, teraz widzę różnicę, dzięki Dziewczynom, pomogły mi bardzo dużo Czytanie tych wszystkich najważniejszych rzeczy (FAQ itd.) sprawiło, iż jestem włosomaniaczką
Cytat:
7 lipca jest wesele w rodzinie meza, rodzina mieszka daleko i dlatego ich nie widzialam osobiscie, same rozumiecie ze zalezy mi zrobic na nich wrazenie
choć uważam, ze to niepotrzebne. Na pewno zrobisz doskonałe wrażenie
Cytat:
tak wiec moja lista na wesele jest kompletna:
- buzia w miare ok
- stroje kompletne
- WLOSY SUPER!!!!!!!

No proszę - nawet super! Czyli kolor jest już ten, co ma być, tak?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-24, 14:04   #36767
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

ale do tego też i cięcie, prawda? Bo inaczej się układają.
muszę poszukać szczęki na przyziemiu, bo mi spadła z 2. piętra...
Toś pojechała...
Ty tez! Znalazla sie szczeka czy pozyczyc Ci moja? jest moze cokolwiek niekompletna ale tego wypadnietego zeba moge dodac luzem

Cytat:
Ale teraz jesteś chyba bliżej oczekiwań co do koloru, prawda?
kolor jest swietny i mozna go nazwac multikolor, mieni sie i przechodzi w rozne tonacje, dlugosci juz nie bede absolutnie ruszac, tylko dorosty

na zdjeciach to niestety nie wychodzi

Cytat:
I zazdraszczam, bo po tym teście Graniera sama nie wiem, czy ryzykować z Benkowym mango... Buu...
no ja jub bylam czerwona to wiem ze mi pasuje, ja mysle ze Tobie tez by pasowal

Cytat:
choć uważam, ze to niepotrzebne. Na pewno zrobisz doskonałe wrażenie

Cytat:
No proszę - nawet super! Czyli kolor jest już ten, co ma być, tak?

aha no jeszcze ciecie, tak, podcielam sie sama ale wyszlo tak sobie wiec poszlam do tej samej fryzjerki ktora podcinala mnie w grudniu 2010, fryzura to jej pomysl, pocieniowala mi tyl bo byl za ciezki i dlatego sie nie krecil, powiedziala ze mam duzo wloskow i w ogole mam po prawej stronie wiecej (?)

jakby ktos byl zainteresowany z osob z Dublina to prosze pytac na pv, polecam babeczke w ciemno, slucha to po pierwsze a po drugie fajnie radzi ale nie na sile
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:25
Stary 2011-06-24, 14:23   #36768
Bryzejda
Raczkowanie

Dlaczego tak jest, że włoski z przodu są slicznie pokręcone, a z tyłu to już fale Wycieniowałam je, ale dalej tak samo, te na dole się kręcą, ale przy głowie to już nie tak bardzo

Użyłam dzisiaj mojej nowej odżywki i włosy są mięciutkie i lsniące

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-06-24, 14:28   #36769
Eloe77

Cytat:
Ty tez! Znalazla sie szczeka czy pozyczyc Ci moja?
nadal jestem w szoku, ale i tak kolor robi wrażenie Nawet na zdjęciu.
Cytat:
kolor jest swietny i mozna go nazwac multikolor, mieni sie i przechodzi w rozne tonacje, dlugosci juz nie bede absolutnie ruszac, tylko dorosty
Ech... by się chciało, ale mi tu odradzają
Cytat:
ja jub bylam czerwona to wiem ze mi pasuje, ja mysle ze Tobie tez by pasowal
Tak sądzisz? Mam złe wspomnienia po rubinie tuż po maturze - wyglądałam potwornie blado.
Sama już nie wiem - w sumie siwków nie mam, więc nie ma sensu kombinować. ale człowiek się tak nazachwycał Benkowym kolorem, że nie może spać po nocach Zerknij do mejla.
Cytat:
aha no jeszcze ciecie, tak, podcielam sie sama ale wyszlo tak sobie wiec poszlam do tej samej fryzjerki ktora podcinala mnie w grudniu 2010, fryzura to jej pomysl, pocieniowala mi tyl bo byl za ciezki i dlatego sie nie krecil, powiedziala ze mam duzo wloskow i w ogole mam po prawej stronie wiecej (?)
fantastycznie!
Ale... tył Ci się nie kręcił? Coś mi tu się nie zgadza albo przyniosłaś jej inne włosy Nie wierzę, coś pokręciła kobieta.

Bryzejdo jeśli Cię to pocieszy, to moje tez równomiernie się nie kręcą Taka natura - to ona nam włosy kręci, więc równo nie będzie

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:29
Stary 2011-06-24, 15:02   #36770
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Bryzejdo jeśli Cię to pocieszy, to moje tez równomiernie się nie kręcą Taka natura - to ona nam włosy kręci, więc równo nie będzie
Dzięki

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-06-24, 15:05   #36771
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Moje słowa co do kultury Arabskiej źle odebrałaś. W sumie moja wina, że tak krótko opisałam. Moje słowa można było różnie odebrać.
Są różne kultury, religie, obyczaje. Dla innych może być nasze myślenie i spostrzeganie siebie dziwne. Ja tam jestem tolerancyjna mimo wszystko. Widziałam ostatnio Turka (ma obywatelstwo Polskie - mój TŻ widział jak wyjmował i pokazywał konduktorowi) z dziewczyną. Siedziała cichutko jak myszka pod miotłą. Czasem tam się coś odezwała...Dlatego mnie to zdziwiło. W ogóle to denerwujące jest dla mnie, że ludzie jak słyszą obcy język to już muszą tak się patrzyć na tych obcokrajowców. Są tacy sami jak my, ale mówią w innym języku.
Patrzyli się w nich jak w obrazek...Eh.

No to faktycznie masz sporo zabawy ze swoimi włosami. Dla nas to przyjemność bawić się z nimi (pielęgnować) :P Tą klasyfikacją się nie sugeruję tak do końca, ale tak z ciekawości

Mężczyznę mam wspaniałego. No owszem każdy ma wady, ale nie znowu takie, że nie da się z nimi żyć Kłótnie nam się zdarzają, ale jak to w każdych związkach Najważniejsze, że później się z tego śmiejemy
Wiele zależy od nas samych racja.
Podpisuję się pod Twoimi słowami.
Ciągle uczymy poznawać Siebie na nowo z każdym dniem.
A u mnie w domu to już przestałam się przejmować tym co myślą o moim dbaniu o kręcioły. Śmieją się z olejowania. Z tego ile mam kosmetyków, bo nie rozumieją, że nie każda jest odpowiednia na daną porę

pseudofeministka
Straszną krzywdę wyrządzasz włosom czesząc szczotką...Lekko się falują. Ja myślałam tak samo a spójrz na wcześniejsze strony jak moje teraz wyglądają

Ajrisz
I jak włoski się prezentują po dzisiejszej pielęgnacji ?
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:27   #36772
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
nadal jestem w szoku, ale i tak kolor robi wrażenie Nawet na zdjęciu.
no w naturze to ciutke inaczej wyglada ale probowalam juz na rozne sposoby robic foty i nic z tego

Cytat:
Ech... by się chciało, ale mi tu odradzają
Tak sądzisz? Mam złe wspomnienia po rubinie tuż po maturze - wyglądałam potwornie blado.
Sama już nie wiem - w sumie siwków nie mam, więc nie ma sensu kombinować. ale człowiek się tak nazachwycał Benkowym kolorem, że nie może spać po nocach
dawniejsze rubiny to chyba nie byl to samo

Cytat:
Ale... tył Ci się nie kręcił? Coś mi tu się nie zgadza albo przyniosłaś jej inne włosy Nie wierzę, coś pokręciła kobieta.
Wszystko sie zgadza, z tylu mialam najmniej pocieniowane i w ogole tak jakos dwuwarstowo, moze od wcierek ale mi sie jakby zagescily i mialam tak ciezko z tylu, ani ulozyc bo szlo do dolu (to znaczy ja na codzien nie ukladam, pozwalam wlosom ulozyc sie jak chca, nawet przedzialka im nie nakazuje, po wyschnieciu przekladam niesfornych i tyle), w ogole to jak juz sie zbily w grube klaczki to byl dramat w 3 aktach bo z tyly 2 wielkie loki z plaskatym wygladem, i boki sie unosily a z tyly przylizanie, w zasadzie to poszlam w akcie desperacji poprosic o sciecie na pazia bo wlasnie ten tyl mnie dobijal, wygladalam jak wlasna babcia, jak weszlam do salonu to najpierw sie nagadalam i pokazalam stos zdjec ktore mi sie podobaja, ktore mojemu mezowi, powiedzialam co mnie boli i czego bym chciala od moich wlosow, najwazniejsze ze jednak zapuszczam, no i po tej calej tyradzie pani fryzjerka dopiero zaczela mi glowe myc. Maz siedzial w poczekalni i sie zastanawial czy wyjde z wlosami czy lysa bo dlugo siedzialam. A samo ciecie dokladnie jak opisywala Indios tyle ze moje nie byly prostowane.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 15:27   #36773
123sciri
Rozeznanie

Cytat:
123sciri dufuzor dodaje objętości, a jeśli nie rozwiejesz, to fale powinny tez lepiej się uwidocznić. Ale... praktyka czyni mistrzynię czyli z każda razą będzie coraz lepiej
Ale... trzeba sprawdzić, czy rzeczywiście służy.
Susz, zamieszczaj zdjęcia, będziemy oglądać i sprawdzać
nie no musze ten dyfuzor ogarnąć bo z czymś takim nie da się ludzią pokazać
mój mąż miał ubaw po pachy, z przodo to wyglądałąm przezabawnie z szopą powykręcanych włosów jak aureola
myślę że to poniekąd wina długosci, pożyjemy zobaczymy

03/13-20 cm - 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
zapuszczanie
123sciri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:42   #36774
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ajrisz
I jak włoski się prezentują po dzisiejszej pielęgnacji ?
Niestety przesadziłam z kokosem i smalczyk jest, ale to nic nie szkodzi bo i tak jadę na trening i się upocę jak fretka

Podrzucam zdjęcia, te same co w codzienniku
1 - z puszakiem bez żela, potem któraś z Was napisała że dobry żel potrafi poskromić puszaka
2,3 - z żelem i kokosem i przesadą ale bez puszaka

Haha i widzę wszystkie w jedną stronę ;P druga nie wyszła a po drugie nie umiem drugiej stronie zdjęcia zrobić ;P a rodzina by mnie śmiechem zabiła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie488.jpg (62,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie491.jpg (66,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie503.jpg (42,5 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-24 o 15:43
Stary 2011-06-24, 16:02   #36775
Maliniarka
Zakorzenienie

Dżem dobry
wróciłam do domku z odżywką d/s Joanny len i rumianek (ale ładnie pachnie i kosztowała zawrotne 3,70 )
i wzięłam jeszcze nivea balsam podkreślający loki bo była promocja w carrefourze po 8,90 bodajże (pamiętałam, że było na liście dozwolonych stylizatorów ), wgniotłam troszeczkę teraz we włosy i jakby puch przycichł jest cacy

chciałam też kupić jakiś balsam Mrs. Potters, ale zobaczyłam Dimeticone w składzie i zwątpiłam

byłam na uczelni i dziewczyny mi powiedziały, że ładnie wyglądam, tak promiennie bardzo mi poprawiły humor ("tak Ci się same kręcą?", "ładnie Ci, powinnaś tak nosić!"), i widziałam byłego i tylko się patrzył, ale chyba mu się podobało

Wczoraj mój chłopiec też powiedział, że ładnie wyglądam w nich...
i po co było tyle walki z każdym wywijaskiem? no po co ja się pytam!!!? , głupia byłam

Wczoraj umyłam z SLS, OMO, spłukałam wodą z octem jabłkowym i jakiś susz miałam po wyschnięciu, trochę puchu, a dzisiaj jak trochę wyszłam na wilgoć to zaczęłam śmierdzieć tym octem chyba sobie daruję jednak takie płukanki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-06-24 o 16:05
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:33   #36776
123sciri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Wczoraj umyłam z SLS, OMO, spłukałam wodą z octem jabłkowym i jakiś susz miałam po wyschnięciu, trochę puchu, a dzisiaj jak trochę wyszłam na wilgoć to zaczęłam śmierdzieć tym octem chyba sobie daruję jednak takie płukanki
to pewnie octu za dużo dałaś ,ja octu używam od czasu do czasu, na 0.5l pół łyżki octu jabłowego- i po płukance mam gładkie, ładne włoski.
Choć fakt ocet może przesuszyć czasem

03/13-20 cm - 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
zapuszczanie
123sciri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:42   #36777
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
to pewnie octu za dużo dałaś ,ja octu używam od czasu do czasu, na 0.5l pół łyżki octu jabłowego- i po płukance mam gładkie, ładne włoski.
Choć fakt ocet może przesuszyć czasem
dałam 2 łyżki na litr wody może rzeczywiście za dużo, ale taką proporcję znalazłam na wizażu, a może to dlatego, że sls wcześniej wysuszył

na razie jestem skutecznie zniechęcona (nie było połysku wcale, nie były gładsze niż wcześniej ) i później ten zapach...bleh
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:49   #36778
caskada
Zakorzenienie

ja robie takie plukanie raz w tygodniu na litr wody daje 1-2 lyzki octu zwyklego i polewam po wlosach..pozniej klade na mokre wlosy jeszcze odzwke bs i nie ma zapachu octu wcale a wlosy po takiej plukance sa sypkie miekkie i blyszcza i rowniez mniej sie przetluszczajajak dla mnie same zalety i nie wyobrazam sobie tego nie robic
Stary 2011-06-24, 17:10   #36779
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

bez slonca wlosy wygladaly jak czarne albo ciemno bordowe, poprostu zle sie czulam, na takie cos trudno cos poradzic, mam jasna cere i jasne oczy i wygladalo to dla mnie strasznie przygnebiajaco, w Irlandii nie ma niestety duzo slonca, moze gdybym mieszkala na Teneryfie to spojrzalabym na to inaczej, ale mieszkam tutaj, suma sumarum moj maz zadowolony bo przestalam narzekac i moje nowe wlosy wygladaja superowsko z sukienka na slub, a w zasadzie dwiema, mam dwie na pierwszy dzien, srebrno-czarna (na czesc oficjalna, obcisla bez ramiaczek, moj malzonek bardzo nalegal aby ja ubrac wlasnie jako pierwsza) i druga czarno-biala na czesc mniej oficjalna po obiedzie i pierwszych tancach, a na poprawiny pojde w czarnym topie i bialych spodniach (kupione jeszcze przed wyjazdem z Polski w Orsay'u, moim ulubionym sklepie, pomimo ze uplynelo 6 lat nadal sa w swietnym stanie, modne i co najwazniejsze - trzymam swoj rozmiar), do tego czerwone paznkcie i czerwona torebka, ja jestem zadowolona (a moj maz jeszcze bardziej)
Oki. Sama wiesz co dla Ciebie najlepsze Miłej zabawy!!
Cytat:
To już lepiej chodzić do kota do siostry
Ach... będą zdjęcia?

:
Zdjęcia będą. A do kotka siostry to mam ze 200 km
Cytat:

no bo dalam to w watek 'zapuszczamy wlosy', stosuje teraz kosmetyki i suplementy na porost, generalnie przygotowalam sie ze moge sie po zabiegu musiec obciac na zapalke i dlatego wlazlam na tamten watek, no i chcialam cos dowiedziec sie od Laudik (pomogla bardzo, dzieki niej uzywam teraz kosmetykow Doo Gro dla afroamerykanek, na razie sluza super)

tutaj
post jaki widziala DMkAnia, a ponizej fotka

usuwanie zrobilam przy uzyciu rozjasniacza Garniera ktorego juz kiedys uzywalam i wiedzialam co mi wyjdzie (choc z henna to do konca nie wiedzialam), nie zastosowalam 'sciagacza' koloru poniewaz nie dalby rady, sciagacz usuwa tylko sztuczny pigment, natomiast henna wiaze sie z ludzka keratyna wiec nie ma szans, to samo dotyczy czerwonych farb, te farby robione sa tak aby wnikac do wnetrza wlosa i tam rozpuscic barwnik, dlatego tak trudno pozbyc sie czerwonego koloru

rozjasniacz trzymalam 20 minut, ja hennowalam ok 16 razy wiec wyszlo tak ze przy skorze - wsciekla pomarancza a im dalej tym ciemniej, od polowy wlosow wyszla wsciekla czerwien, po zmyciu rozjasniacza - mycie odzywka, maska, suszenie i farba - na pomarancz - Garnier Vibrant Red a na dlugosc Fiery Red (ten drugi to Benkowy,, jest jasniejszy od pierwszej, musialam tak aby uzyskac jednolity kolor, teraz zamierzam farbowac tylko odrosty i co 6 miesiecy calosc, raz w miesiacu na dlugosc odzywka kolorujace Revlona, laudik polecila mi Pure Red ale jak skoncze to kupie Fiery Red)

wiecej grzechow nie pamietam
M A S A K R A !! Tzn. w jak najlepszym znaczeniu tego słowa Potężna zmiana I świetny kolor!!
Cytat:

Ale ja nie mam mango. Ja mam Garnier color naturals 660-płomienna czysta czerwień.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:28   #36780
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Oki. Sama wiesz co dla Ciebie najlepsze Miłej zabawy!!
mam nadzieje, odkad jestesmy w Irlandii nie bylismy na zadnej porzadnej imprezie tanecznej (zwykle jak chodzilismy na takie to jako ostatni zlazilismy z parkietu, na jednych andrzekach w knajpie to DJ od 4 rano do 7 gral tylko nam, niedobitki siedzialy/lezaly na stolach i tylko my na parkieciea zamowiony byl do 5)

Cytat:
M A S A K R A !! Tzn. w jak najlepszym znaczeniu tego słowa Potężna zmiana I świetny kolor!!
Dla wlosow napewno byla masakra dlatego zaczelam cala zabawe jak maz pojechal w tygodniu na ryby z kolega, o ile farbe przezyl (kupowalismy razem) to z rozjasniaczem byloby gorzej, dowiedzial sie po fakcie
wlosy przezyly, nic nie wypadlo, podraznien nie bylo (uwazalam zeby rozjasniacz nie dostal sie na skalp)

wiec po 1.5 roku wrocilam do czerwieni i w niej zostane, jak mi durne pomysly wpadna do glowy to bede ogladac stare zdjecia zeby sobie je wybic

Cytat:
Ale ja nie mam mango. Ja mam Garnier color naturals 660-płomienna czysta czerwień.
tutaj to jest Fiery Red 6.60
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości