|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Mój tato mocno kręcony brunet, mama falowana szatynka. Niestety oboje cieniutkie włoski. Niestety też takie mam - taka cherubowa brunetka
|
|
#36752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zamiast solarki polecam kremy brązujące (nie samoopalacze)
|
|
#36753 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Człowiek się cały czas uczy tych włosów... Ostatnio odkryłam, ze muszę sama układać i podpinać przedziałek, bo gdy ułożą się po swojemu, to nagle nad czołem pojawiają się dwa bezpańskie kosmyki, z którymi nie da się nic zrobić. Poprawiłam i znów mamy korkociągi
|
|
#36754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sadzicie o silikonach zmywalnymi lagodnymi deteregentami jako produkt ktory zabezpiecza przed utrata wody? Bo moim wlosom silikony dosc dobrze sluza.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-06-24 o 12:54 |
|
|
|
|
#36755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i o to chodzi )---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
)bez slonca wlosy wygladaly jak czarne albo ciemno bordowe, poprostu zle sie czulam, na takie cos trudno cos poradzic, mam jasna cere i jasne oczy i wygladalo to dla mnie strasznie przygnebiajaco, w Irlandii nie ma niestety duzo slonca, moze gdybym mieszkala na Teneryfie to spojrzalabym na to inaczej, ale mieszkam tutaj, suma sumarum moj maz zadowolony bo przestalam narzekac i moje nowe wlosy wygladaja superowsko z sukienka na slub, a w zasadzie dwiema, mam dwie na pierwszy dzien, srebrno-czarna (na czesc oficjalna, obcisla bez ramiaczek, moj malzonek bardzo nalegal aby ja ubrac wlasnie jako pierwsza) i druga czarno-biala na czesc mniej oficjalna po obiedzie i pierwszych tancach, a na poprawiny pojde w czarnym topie i bialych spodniach (kupione jeszcze przed wyjazdem z Polski w Orsay'u, moim ulubionym sklepie, pomimo ze uplynelo 6 lat nadal sa w swietnym stanie, modne i co najwazniejsze - trzymam swoj rozmiar), do tego czerwone paznkcie i czerwona torebka, ja jestem zadowolona (a moj maz jeszcze bardziej)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-24 o 13:05 |
||
|
|
|
#36756 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje tez się szybko odkształcają, ale po "nawożeniu" wracają do siebie (co prawda nie są takie, jak po umyciu, jednak naprawdę nadają się do pokazania Rozumieć... Ale aż nie chce mnie się wierzyć. A co konkretnie robiłaś, by pozbyć się henny? Ciekawość aż mi wierci w nosku Cytat:
Cytat:
Jeśli jest za co, to chwalić trzeba ![]() Cytat:
|
|
#36757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam cechy jak w pysk Wavy, pielęgnacja pasuje mi cięższa niż dla fal, np mycie odżywką, a wizualnie mam włoski nieznacznie falowane. Cytat:
Jak Bioslik to kosz ;] Cytat:
Jest coś w tym że jasne włosy są delikatniejsze od ciemnych, ale właśnie geny ustalają punkt odniesienia. Moi rodzice mają (mieli ) dość ciemne włosy, ja sie uchowałam ciemna blondynka a'la Vodianova i rzeczywiście mam delikatniejsze włosy niż mama czy czarnowłosy brat. Ale z drugiej strony mam dużo grubsze kłaki niż wszystkie ciemnowłose koleżanki ![]() codziennik Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-24 o 13:19 |
|||
|
|
|
#36758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Cytat:
Dziękuje dziewczyny
|
||
|
|
|
#36759 | |||
|
|
Ojć, gdzieś mi umknęły słowa o suszeniu dyfuzorem po raz pierwszy... Widzę, że zdjęcia mam otwarte, ale nie mam cytatu
**** Mam - 123sciri dufuzor dodaje objętości, a jeśli nie rozwiejesz, to fale powinny tez lepiej się uwidocznić. Ale... praktyka czyni mistrzynię ![]() Ale... trzeba sprawdzić, czy rzeczywiście służy. Susz, zamieszczaj zdjęcia, będziemy oglądać i sprawdzać Cytat:
Skoro w nocy się rozpuszczają, bo gumka spada, to może zapleć warkocz i obkręć do koka (albo podepnij na czubku głowy). Zanim zapleciesz warkocz, możesz nałożyć nieco odzywki b/s albo oleju kokosowego - włosy dostaną dodatkową porcję zabezpieczenia. Na dzien tez można próbować z warkoczem albo luźniejszym kokiem - spiętym choćby dużą zębata klamrą. Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Choć z tym nieznacznie, to akurat nie trafiłaś Wysłałam swoje zdjęcie do Garniera i dostałam poradę... chłodne odcienie i do tego na początek... czerń! Granatowa czerń, mroźny kasztan (ten nawet ok), naturalny brąz, czerwona czerń... Nie spodziewałabym się wcale! i co? Chyba nici z 660?
|
|
#36760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tutaj post jaki widziala DMkAnia, a ponizej fotka usuwanie zrobilam przy uzyciu rozjasniacza Garniera ktorego juz kiedys uzywalam i wiedzialam co mi wyjdzie (choc z henna to do konca nie wiedzialam), nie zastosowalam 'sciagacza' koloru poniewaz nie dalby rady, sciagacz usuwa tylko sztuczny pigment, natomiast henna wiaze sie z ludzka keratyna wiec nie ma szans, to samo dotyczy czerwonych farb, te farby robione sa tak aby wnikac do wnetrza wlosa i tam rozpuscic barwnik, dlatego tak trudno pozbyc sie czerwonego koloru rozjasniacz trzymalam 20 minut, ja hennowalam ok 16 razy wiec wyszlo tak ze przy skorze - wsciekla pomarancza a im dalej tym ciemniej, od polowy wlosow wyszla wsciekla czerwien, po zmyciu rozjasniacza - mycie odzywka, maska, suszenie i farba - na pomarancz - Garnier Vibrant Red a na dlugosc Fiery Red (ten drugi to Benkowy,, jest jasniejszy od pierwszej, musialam tak aby uzyskac jednolity kolor, teraz zamierzam farbowac tylko odrosty i co 6 miesiecy calosc, raz w miesiacu na dlugosc odzywka kolorujace Revlona, laudik polecila mi Pure Red ale jak skoncze to kupie Fiery Red) wiecej grzechow nie pamietam
|
|
#36761 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 moje pasują w 100 % do tego opisu. Niestety trochę się łamią, są takie leciutkie
Ale trudno, już nie narzekam Ja mam włosy ciemnobrązowe, czasem wpadają w czarne a są cieniutkie. Więc macie racje-to geny. AjriszMarta jedwab mam Biovax ![]() Rybiorek mi się efekt podoba ![]()
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-24 o 13:30 |
|
|
|
#36762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaś i czymś takim?Cytat:
|
||
|
|
|
#36763 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, odkąd używam alterry odżywki i szamponu i joanny b/s muszę przyznać, że są w dużo lepszym stanie
Co raz częściej nie biorę do rąk suszarki Kiedyś miałam włosy jak pseudofeministka też były suche i matowe na końcach, teraz widzę różnicę, dzięki Dziewczynom, pomogły mi bardzo dużo Czytanie tych wszystkich najważniejszych rzeczy (FAQ itd.) sprawiło, iż jestem włosomaniaczką
|
#36764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), tak wiec moja lista na wesele jest kompletna:- buzia w miare ok - stroje kompletne - WLOSY SUPER!!!!!!!
|
|
#36765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieszałam jeszcze Isany i nie wiem czy się nie zetnie na przykład. Bawić się można wszystkim, jedna reguła - rób porcję na raz. ![]() Ona ma kupę silikonu ale nie ma alk, więc to jest pół bidy Bez przesady ale na końcówki po dobrej treściwej odżywce będzie fajnie zabezpieczać
|
|
|
|
|
#36766 | ||||||
|
|
Cytat:
ale do tego też i cięcie, prawda? Bo inaczej się układają. Cytat:
Toś pojechała... Ale teraz jesteś chyba bliżej oczekiwań co do koloru, prawda? I zazdraszczam, bo po tym teście Graniera sama nie wiem, czy ryzykować z Benkowym mango... Buu... Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Cytat:
choć uważam, ze to niepotrzebne. Na pewno zrobisz doskonałe wrażenie Cytat:
|
|
#36767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tez! Znalazla sie szczeka czy pozyczyc Ci moja? jest moze cokolwiek niekompletna ale tego wypadnietego zeba moge dodac luzem ![]() Cytat:
na zdjeciach to niestety nie wychodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aha no jeszcze ciecie, tak, podcielam sie sama ale wyszlo tak sobie wiec poszlam do tej samej fryzjerki ktora podcinala mnie w grudniu 2010, fryzura to jej pomysl, pocieniowala mi tyl bo byl za ciezki i dlatego sie nie krecil, powiedziala ze mam duzo wloskow i w ogole mam po prawej stronie wiecej (?) jakby ktos byl zainteresowany z osob z Dublina to prosze pytac na pv, polecam babeczke w ciemno, slucha to po pierwsze a po drugie fajnie radzi ale nie na sile
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-24 o 14:25 |
|||||
|
|
|
#36768 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego tak jest, że włoski z przodu są slicznie pokręcone, a z tyłu to już fale
Wycieniowałam je, ale dalej tak samo, te na dole się kręcą, ale przy głowie to już nie tak bardzoUżyłam dzisiaj mojej nowej odżywki i włosy są mięciutkie i lsniące
|
#36769 | |||
|
|
nadal jestem w szoku, ale i tak kolor robi wrażenie
Cytat:
![]() Cytat:
Sama już nie wiem - w sumie siwków nie mam, więc nie ma sensu kombinować. ale człowiek się tak nazachwycał Benkowym kolorem, że nie może spać po nocach Zerknij do mejla. Cytat:
Ale... tył Ci się nie kręcił? Coś mi tu się nie zgadza albo przyniosłaś jej inne włosy Bryzejdo jeśli Cię to pocieszy, to moje tez równomiernie się nie kręcą Taka natura - to ona nam włosy kręci, więc równo nie będzie
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-24 o 14:29 |
|||
|
|
|
#36770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#36771 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Moje słowa co do kultury Arabskiej źle odebrałaś. W sumie moja wina, że tak krótko opisałam. Moje słowa można było różnie odebrać. Są różne kultury, religie, obyczaje. Dla innych może być nasze myślenie i spostrzeganie siebie dziwne. Ja tam jestem tolerancyjna mimo wszystko. Widziałam ostatnio Turka (ma obywatelstwo Polskie - mój TŻ widział jak wyjmował i pokazywał konduktorowi) z dziewczyną. Siedziała cichutko jak myszka pod miotłą. Czasem tam się coś odezwała...Dlatego mnie to zdziwiło. W ogóle to denerwujące jest dla mnie, że ludzie jak słyszą obcy język to już muszą tak się patrzyć na tych obcokrajowców. Są tacy sami jak my, ale mówią w innym języku. Patrzyli się w nich jak w obrazek...Eh. ![]() No to faktycznie masz sporo zabawy ze swoimi włosami. Dla nas to przyjemność bawić się z nimi (pielęgnować) :P Tą klasyfikacją się nie sugeruję tak do końca, ale tak z ciekawości ![]() Mężczyznę mam wspaniałego. No owszem każdy ma wady, ale nie znowu takie, że nie da się z nimi żyć Kłótnie nam się zdarzają, ale jak to w każdych związkach Najważniejsze, że później się z tego śmiejemy ![]() Wiele zależy od nas samych racja. Podpisuję się pod Twoimi słowami. ![]() Ciągle uczymy poznawać Siebie na nowo z każdym dniem. A u mnie w domu to już przestałam się przejmować tym co myślą o moim dbaniu o kręcioły. Śmieją się z olejowania. Z tego ile mam kosmetyków, bo nie rozumieją, że nie każda jest odpowiednia na daną porę ![]() pseudofeministka Straszną krzywdę wyrządzasz włosom czesząc szczotką...Lekko się falują. Ja myślałam tak samo a spójrz na wcześniejsze strony jak moje teraz wyglądają ![]() Ajrisz I jak włoski się prezentują po dzisiejszej pielęgnacji ?
|
|
|
|
#36772 | ||
|
Zakorzenienie
|
no w naturze to ciutke inaczej wyglada ale probowalam juz na rozne sposoby robic foty i nic z tego
Cytat:
Cytat:
|
|
#36773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mąż miał ubaw po pachy, z przodo to wyglądałąm przezabawnie z szopą powykręcanych włosów jak aureola ![]() myślę że to poniekąd wina długosci, pożyjemy zobaczymy
|
|
|
#36774 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety przesadziłam z kokosem i smalczyk jest, ale to nic nie szkodzi bo i tak jadę na trening i się upocę jak fretka
![]() Podrzucam zdjęcia, te same co w codzienniku 1 - z puszakiem bez żela, potem któraś z Was napisała że dobry żel potrafi poskromić puszaka 2,3 - z żelem i kokosem i przesadą ale bez puszaka ![]() Haha i widzę wszystkie w jedną stronę ;P druga nie wyszła a po drugie nie umiem drugiej stronie zdjęcia zrobić ;P a rodzina by mnie śmiechem zabiła Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-24 o 15:43 |
|
|
|
#36775 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem dobry
![]() wróciłam do domku z odżywką d/s Joanny len i rumianek (ale ładnie pachnie i wzięłam jeszcze nivea balsam podkreślający loki bo była promocja w carrefourze po 8,90 bodajże (pamiętałam, że było na liście dozwolonych stylizatorów ), wgniotłam troszeczkę teraz we włosy i jakby puch przycichł chciałam też kupić jakiś balsam Mrs. Potters, ale zobaczyłam Dimeticone w składzie i zwątpiłam byłam na uczelni i dziewczyny mi powiedziały, że ładnie wyglądam, tak promiennie bardzo mi poprawiły humor ("tak Ci się same kręcą?", "ładnie Ci, powinnaś tak nosić!"), i widziałam byłego i tylko się patrzył, ale chyba mu się podobało Wczoraj mój chłopiec też powiedział, że ładnie wyglądam w nich... i po co było tyle walki z każdym wywijaskiem? no po co ja się pytam!!!? Wczoraj umyłam z SLS, OMO, spłukałam wodą z octem jabłkowym i jakiś susz miałam po wyschnięciu, trochę puchu, a dzisiaj jak trochę wyszłam na wilgoć to zaczęłam śmierdzieć tym octem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-24 o 16:05 |
|
|
|
#36776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć fakt ocet może przesuszyć czasem
|
|
|
#36777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jestem skutecznie zniechęcona (nie było połysku wcale, nie były gładsze niż wcześniej ) i później ten zapach...bleh
|
|
|
#36778 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie takie plukanie raz w tygodniu
na litr wody daje 1-2 lyzki octu zwyklego i polewam po wlosach..pozniej klade na mokre wlosy jeszcze odzwke bs i nie ma zapachu octu wcale jak dla mnie same zalety i nie wyobrazam sobie tego nie robic
|
|
#36779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia będą. A do kotka siostry to mam ze 200 km ![]() Cytat:
Tzn. w jak najlepszym znaczeniu tego słowa Potężna zmiana Ale ja nie mam mango. Ja mam Garnier color naturals 660-płomienna czysta czerwień.
|
|
#36780 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, odkad jestesmy w Irlandii nie bylismy na zadnej porzadnej imprezie tanecznej (zwykle jak chodzilismy na takie to jako ostatni zlazilismy z parkietu, na jednych andrzekach w knajpie to DJ od 4 rano do 7 gral tylko nam, niedobitki siedzialy/lezaly na stolach i tylko my na parkiecie
Cytat:
![]() wlosy przezyly, nic nie wypadlo, podraznien nie bylo (uwazalam zeby rozjasniacz nie dostal sie na skalp) wiec po 1.5 roku wrocilam do czerwieni i w niej zostane, jak mi durne pomysly wpadna do glowy to bede ogladac stare zdjecia zeby sobie je wybic Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

)
A zamiast solarki polecam kremy brązujące (nie samoopalacze) 
Są podatne na odkształcenia i wiatr. Poza tym opis Cheruba idealnie pasuje do moich włosków 
(i o to chodzi

Z takimi mieszałam miodek na 4h i to po tym mi się rurki aktywowały

Granatowa czerń, mroźny kasztan (ten nawet ok), naturalny brąz, czerwona czerń... Nie spodziewałabym się wcale!

Ty tez! Znalazla sie szczeka czy pozyczyc Ci moja? jest moze cokolwiek niekompletna
ale tego wypadnietego zeba moge dodac luzem 

Taka natura - to ona nam włosy kręci, więc równo nie będzie 

Tzn. w jak najlepszym znaczeniu tego słowa