|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Zapomniałam napisać: wypróbowałam zielony krem z Biedronki. Narazie w ten sposób, że nałożyłam go na włosy na noc zamiast oleju. I fajnie
|
#36722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic z tych rzeczy. Za wszelkie sugestie bede wdzieczna Tak wiec smialo mozesz pisac, przeciez nie jestem tu po to by sie obrazic Chce sie dowiedziec co robie zle. Bo w moim odczuciu naprawde nie katuje moich wlosow i nie wiem dlaczego mi sie tak "odwdzieczaja" Jezeli chodzi o farbowanie to nigdy nie farbowalam wlosow. Suszyc suszarka tez ich nie susze, o tym ze prostownicy nie uzywam tez pisalam. Nawet kupilam sobie drewniana szczotke i z naturalnego wlosia. NAdmiar wody z wlosow po umyciu wcieram w bawelniana bluzke. W lato myje co drugi dzien bo mi sie dosc szybko przetluszcza skalp natomiast koncowki sa suche. Myje szamponem emolium ewentualnie Bubchen, do Bubchen dorzucam dwie krople oleju. Odzywki : Isana wygladzajaca, Alterra z pszenica, Natural Vital aloesowa, Isana te dwie odzywki ekspresowe jedna jest w zoltym opakowaniu druga w rozowym,ale to raz na jakis czas.Wcieralam jantara jakis czas temu we wlosy,ale dosc szybko mi sie skalp po nim przetluszczal i wlosy i go odstawilam. A oleje nakladam dwa ,trzy razy w tygodniu i sa to rozne:avocado, jojoba, oliwa z oliwek, z pestek malin, amla khadi itd. Mycie wlosow odzywka mam juz za soba to po jakims czasie wlosy byly oklapniete i odnosilam wrazenie,ze sa przeciazone. Ale czasami wracam do tej metody. Jezeli chodzi o diete to nie odchudzam sie, utrzymuje stala wage. Diety tez nie mam az takiej tragicznej bo staram sie jesc odpowiednia ilosc bialka , tluszczow i weglowodanow i raczejj zwracam na to uwage.Pije sporo wody. Do tego od ponad dwoch miesiecy pije skrzyp i pokrzywe. W kwestii paznokci i cery zauwazylam poprawe. Natomiast moje wlosy jakie byly takie sa - czyli sa nadal suche,niezdefiniowane.Gen eralnie to bolaczki z nimi mi sie zaczely jak mi pewna praktykanka z 5 lat temu ostro wycieniowala mi wlosy tak,ze te na gorze byly krotkie a te pod spodem dluzsze. I jak mi odrastaly to zawsze podcinalam te krotsze zeby zrownaly sie w ktoryms momencie z tymi dluzszymi. I dod zisiaj mam tak,ze te krotsze sa duza bardziej podatne na zniszczenia ,krusza sie ,rozdwajaja i pusza sie koncowki dlatego czesciej musze je podcinac. Zdjecie wstawie jutro,bo na tym kompueterze nie mam zainstalowanego oprogramowania do telefonu zeby przerzucic zdjecie.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-06-24 o 00:16 |
|
|
|
|
#36723 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i nie nakladalabym olejow samych, po sobie widze ze tylko na naprawde odzywione wlosy oleje cos daja, na wysuszone i kruszace absolutnie nie, jesli juz to raz w tygodniu ale olej zmieszany z odzywka i siup na glowe na noc (oleje same na suche wlosy robia wiorki, takie 'zyletki') Cytat:
nie zauwazylam pogorszenia stanu wlosow a sa po bardzo inwazyjnym zabiegu robionym tydzien temu![]() Cytat:
Cytat:
jak nie obawiasz sie rozjasnienia to polecam nocne maskowanie z miodem, potrzebna bedzie prosta skladowo odzywka (ja uzywalam odzywki bs Joanna Naturia z lenem i rumiankiem): miod z odzywka zmieszac, nalozyc na wloski (suche/wilgotne), czepek, czapka i spac, rano napewno zauwazysz roznice, tylko jesli masz podatne wlosy na rozjasnianie to moze (ale nie musi) taki zabieg ciutke rozjasnic Cytat:
i jeszcze cos powiem, ale to wiem ekstrema, a moze powinnac isc do dobrego fryzjera, w Twoim wypadku pocieniowanie i sciecie powyzej kruszenia byloby wskazane, szkoda ze nie mieszkasz w Dublinie bo mialam okazje byc u super fryzjerki, generalnie nie przepadam za fryzjerami ale ta slucha i naprawde potrafi 'zrobic wlosom dobrze', jakbym miala isc to tylko do niej
|
|
#36724 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, a co to za zabieg? Jeśli można spytać?
|
#36725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze,ze cos wyskrobie dla siebie Podkreslilam to co robie zle. 1.Szczotkuje prawie juz suche wlosy. 2.DOdaje glownie jojoba , bo sie go latwo zmywa. Ostatnio dodalam avocado i tez byl fajny efekt. Rycyny unikam ze wzgledu na to ze jest dosc tepa ![]() 3.Oleje nakladam wlasnie same i glownie na suche wlosy. Pamietam,ze jak mieszalam wlasnie z alterra i kladam pod czepek jako kompres to mialam dosc fajny efekt. A jak stosuje solo oleje to poprawy jakiejs mega ekstra nie widze. No tyle tylko,ze mi sie juz tak wlosy nie pusza. Co w moim przypadku jest sukcesem ogromnym. Moglabys opisac efekt zyletki? ;d 4.Odzywki b/s nie nakladalam. Dlatego ,ze pamietam jak na samym poczatku w trakcie zmiany pielegnacji trafilam na watek dla zakrconych to jakos za duzo nakladalam tej odzywki b/s i mialam wlosy przyklapniete i jakos nie potrafilam sie z nia obslugiwac, a pozniej juz o tym zapomnialam;d ALe na pewno wroce;d Wiem,ze na pewno mam problem z zabezpieczeniem wlosow, dlatego,ze teraz jak jest cieplejszy dzien to moje wlosy po przyjsciu np.ze spaceru wygladaja jakby ktos pozbawil je zycia. Sa suchsze niz byly. 5.Nie obawiam sie rozjasnienia, a wrecz jest to pozadane u mnie,wiec przepis jak znalazl ![]() 6. U dobrego fryzjiera rzeczywiscie nie bylam. Mam jakis wewnetrzny uraz po tej praktykancte bylam u dwoch fryzjierow, jeden obcial mnie tak,ze szalu nie bylo, wlosy tragicznie sie ukladaly. I za jakis czas poszlam do "salonu"gdzie tez niemala kwote wydalam na sciecie ...Babka nieumiejetnie sciela mnie brzytwa i tez mialam problemy przez jakis czas z ukladaniem sie wlosow. Teraz na szczescie odrosly i sa geste jak kiedys,ale wciaz dobijaja mnie te przesuszone, strakowate,kruszace sie koncowki. I ta wierzchnia warstwa wlosow, bo gdyby nie one to wlosy naprawde wyglagalyby korzystniej.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-06-24 o 01:36 |
|
|
|
|
#36726 |
|
Zadomowienie
|
czyli, że miód rozjaśnia włosy?
|
|
#36727 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
o rany, w ferworze pomocy sie zagalopowalam, mialam nie pisac no ale juz trudno (usuwalam henne)
Cytat:
Cytat:
po splukaniu odzywki i odcisnieciu wody wystarcza Ci palce, a jak nie dajesz rady to lec i kupuj grzebien z szerokim rozstawemCytat:
Cytat:
zalecenie : odstawienie olejow stosowanych SOLO na pare miesiecy!Cytat:
z tym trzeba popraktykowac, ja nie uzywam odyzwki bs ale mam zel ktory ma w skladzie mnostwo olejow, jest ciezki przez to ale jednoczesnie dziala u mnie jak odzywka bs i stylizator, odzywki bs nie musisz klasc duzo, odrobina na rece, potrzec dlonie i potem na wlosy (przejechac, ugniatac, technika dowolna), z tym ze zel lniany rowniez moze Ci posluzyc jako jedno Cytat:
Cytat:
nawet jak Ci umyja glowa i beda ciac na mokro to jak ktos wiec o co biega to nie bedzie zle, Indios opisywala swoja wizyte u fryzjera, mnie dokladnie tak samo ciela fryzjerka w Dublinie, umyla, obciela, na sucho jeszcze docinala tylko ja chcialam aby jesli chce je wymodelowac zrobila to tylko rekami, zero prostowania, w ten sposob wlosy przy nastepnym myciu byly soba, jak fryzjer wyprostuje wlosy po obcieciu to jest to wielka trauma dla wlosow i czesto pare myc potrzeba zeby znow znalazly swoj krecony ksztalt ![]() dobra lece sie szykowac do pracy
|
|
#36728 |
|
Raczkowanie
|
A jak to jest z jedwabiem ? Można go stosować ?
|
#36729 |
|
Zakorzenienie
|
Marika zazwyczaj jedwabie maja w skladziealkohol i silikony, tego g to bym nie nakladala, w krotkim czasie wysuszenie. Jak znajdziesz z samymi silikonami to juz lepiej ale musisz stosowac sls i pamietac ze raz na miesiac to za malo.
najlepiej samemu cos ukrecic jak koniecznie cos tego typu potrzebujesz.
|
#36730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze się jeszcze wybrać po olej kokosowy Efavit, żel lniany może też zrobię
|
|
|
|
|
#36731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36732 |
|
Rozeznanie
|
To w takim razie poszukam też tej Joanny co Ty masz. Tylko mi jeszcze powiedz gdzie ją znajdę? Rossmann, Natura, hipermarket?
|
|
|
|
#36733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z takimi mieszałam miodek na 4h i to po tym mi się rurki aktywowały ![]() Poza tym Hegron. Ja bym brała wszystko co się nadaje do mycia ![]() Joaśki kupisz w osiedlowych sklepikach |
|
|
|
|
#36734 |
|
Zakorzenienie
|
tego nie wiem, ja mieszkam w Dublinie, swoj zapas zawdzieczam Ance.d, Eloe i Syrence, z tego co tu czytalam dziewczyny pisaly ze w zwyklych osiedlowych drogeriach mozna dostac
|
#36735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalaczam zdjecia!
|
|
#36736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko co napisalam nadaje sie do nich, na zdjeciu widze ze faktycznie tak sobie opadaja na 'szytwno' ja bym zrobila tak (ale jeszcze posluchaj innych dziewczyn bo moze cos lepszego doradza) przed myciem na dlugosc odzywka np. isana z babasem po 5 -10 minutach mycie normalne ale bardzo delikatne (bez czochrania) odzywka ds / maska po nalozeniu poczekaj 3-5 minut i rozczesz grzebieniem z szerokim rozstawem (zostaw ta szczotke bo nie robi nic dobrego dla Ciebie) splukaj odzywke / maske do momentu az poczujesz ze wloski sa miekkie ale juz nie obciazone odcisnij wode rekami, potem w koszulke jak zdejmiesz koszulke to proponowalabym popsikac wlasnorecznym psikladem (polecam rozwodnic np jakas joanne bez splukiwania z woda i dac do psikacza), nie za duzo ale zwracajac uwage na gorna warstwe, delikatnie rozczesac grzebieniem o szerokim rozstawie (bo chyba nie wytrzymalabys bez tego) zostawic do wyschniecia, absolutnie nie ruszac 2-3 razy w tygodniu przed myciem mozna nalozyc odzywke zmieszana z oliwa/jojoba/kokosem - mozna na noc 1 razy tygodniowo zaszalej z mixem miodowym na noc daj im 2 tygodnie i napewno zoboaczysz efekt nie uzywaj szczoty, jak chcesz wloski troche ulozyc tylko grzebien i to delikatnie (zapomnialam zapytac, zwiazujesz wlosy jakosc czy zawsze chodzisz w rozpuszczonych?) jak nie zobaczysz efektow to zglaszaj sie z reklamacja
|
|
#36737 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Istotne jest to, że świat mierzymy ludzką miarą - coś jest na górze, bo jest nad głową, na dole, bo pod stopami. To sprawia, że próbujemy własną miarą mierzyć innych, a inne kultury - własną kulturą. Oczywiście, wolno nam dyskutować o odmienności, ale musimy pamiętać, że w innych kulturach myśli się inaczej, co nie oznacza nigdy, że gorzej lub lepiej. Po prostu inaczej. Owszem, wiele kobiet chce wyjść spod męskiej władzy, ale nawet jeśli kobiety w Arabii Saudyjskiej chcą prowadzić auta (czego na dziś im nie wolno), to muszą to zrobić inaczej niż nasze prababki walczące o prawa wyborcze, studiowanie, możliwość normalnej pracy (że za niższą pensję, to już inna sprawa). Jednak to ani nie czas, ani nie miejsce na takie rozważania. Cytat:
Opis Lorraine uwzględnia też zachowanie włosów w ciągu dnia, podatność na puszenie, porowatość, odkształcenia. Nie ma co wiernie trzymać się klasyfikacji. To pozwala się zorientować. I to mniej więcej... Sama mam tak różne loki na głowie, że często się zastanawiam, co to właściwie jest cojest: Opis najbliższy mam zarówno z cheruba - mam je od małego, są podatne na odkształcenia i wiatr - jak i z corkicelli - różne loki na całej głowie, mocniej skręcone w określonych obszarach, jeśli nie są odpowiednio zabezpieczone, to bardziej się puszą (co tez świadczy o sporej porowatości), sa kręcone przez cały rok, a ich skręt zależy od pogody i wilgotności. Mam zabawę, nie? ![]() Nieprawda raczej tylko przeczytałam to, co napisałaś...Cytat:
pogoda, słabe zabezpieczenie włosów, proteiny, gliceryna i inne humektanty, błędy w suszeniu, kryzys (bo o ile dobrze pamiętam, to już na niego czas). Trzeba wziąć pod lupę wszystko. Pogoda - tu niewiele się zaradzi. Trzeba śledzić i dostosowywać pielęgnację do punktu rosy, wilgotności procentowej i temperatury. Z pogody wynika konieczność zabezpieczania. Teraz zrezygnowałaś z silikonów, więc trzeba je inaczej zabezpieczyć przed ucieczką wody. W przypadku włosów takich jak Twoje zwykle sprawdzają się oleje. Proteiny - i tu może być pies pogrzebany, bo masz same wielkocząsteczkowe. Serce boli, by namawiać Cię do ich odstawienia latem, bo są na tę chwilę po prostu niezbędne. Lepiej jednak by było zastąpić je hydrolizowanymi (keratyna). Gliceryna i inne humektanty - ich zadanie polega na regulowaniu poziomu wilgotności, ale to działa w dwie strony - będą ciągnąć wodę i z powietrza i z włosa, czyli mogą sprawić, że włosy oklapną (woda zostanie przyciągnięta) albo że staną się suche (woda wyparuje). warto się przyjrzeć dokładnie działaniu poszczególnych humektantów (mnie akurat czystki roi gliceryna), by móc zapobiegać ewentualnym problemom. Błędy w suszeniu - od ręcznika przez ugniatanie, suszenie, wkładanie rąk, gdy już nie powinno się tego robić. Kryzys - przeczekać, omijać lustra. trudno jest w przypadku kręconych włosów pozbyć się puszaka. Samo ograniczenie go to spory sukces. z własnego ogródka - wczoraj umyłam włosy i do wieczora nie były otoczone aureolą. Dopóki nie spryskałam ich celem odświeżenia Jantarem odżywką. I tak mam dziś ładny puszak, nieco uładzony żelem Artiste. Do następnego mycia ![]() Cytat:
Nie ma na świecie ideałów, jest photoshop ![]() Cytat:
Cytat:
zawstydzam się tak na poważnie, ale bardzo mi miłoCytat:
Faceci są i ich nie ma. Związki bardzo dużo dają, ale potrafią też sporo zabrać. Jeśli nie czerpiemy siły z siebie, z własnych zasobów (a te potrafią być nieprzeliczone), tylko upatrujemy jej w innych (wsparcie jest bezcenne, ale u podstaw leży siła własna), to łatwo stracić równowagę przy najmniejszym potknięciu. Człowiek się bardzo długo uczy, ale warto, liczy się bowiem proces uczenia się, wzmacniania osobowości. Mam już swoje lata, a ciągle muszę stawiać czoła mamie, jeśli idzie o włosy. To boli, ale też sporo uczy. Obecnie jesteśmy na etapie wzajemnej nauki i trzymam kciuki, by dalej tak dobrze nam szło. Zakochałam się A puszak wcale nie taki wielki. Może rzeczywiście idzie o zabezpieczanie włosów.
|
|
#36738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak szeroko ma byc rozstawiony ten grzebien? Rozstaw na pol centrymetra - centymetr wystarczy? Bo mam akurat taki grzebien.Generalnie to odkad mam problemy z wlosami to glownie chodze w zwiazanych wlosach,sporadycznie wychodze w rozpuszczonych, zwazywszy na to,ze jak troche pochodze to wlosy zbijaja sie w straki i sa wlasnie takie sztywno-suche. I nigdy nie wiem co mnie czeka jak wyjde w taki cieplejszy dzien
|
|
#36739 |
|
Rozeznanie
|
suszarka mi się wczoraj spaliła, a że przed pracą to narzędzie niezbędne, mąż kupił mi nową babylissa z dufuzorem
![]() Dziś była próba generalna .. i .. wyglądma jakby piorun strzelił w plantacje szczypiorku ![]() zresztą same zobaczcie ( ale falus lepszy jest )
|
|
#36740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklejam jaki ja mam z tym ze od 7 miesiecy nie uzywanyCytat:
(jak potrafisz tak splukac odzywke ds zeby troche jej zostawic na wlosach tak aby nie byly obciazone to mozesz zrezygnowac z odzywki bs ale moze na poczatku to jednak cos sobie spraw, pocwiczysz i moze bedziesz mogla potem tylko odzywke ds stosowac)
|
|
#36741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosuj się do rad Rybiorki, a wkrótce zobaczysz poprawę
|
|
#36742 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek zapytałam z ciekawości, bo mam jeden jedwab w domu i zastanawiałam się czy go wyrzucić, czy mógłby się do czegoś nadać ale chyba jednak trafi do kosza
Eloe77 moje włosy zachowują się bardzo podobnie Są podatne na odkształcenia i wiatr. Poza tym opis Cheruba idealnie pasuje do moich włosków ![]() Zawsze czytałam, że osoby z jasnymi włoskami mają właśnie takie, czy ja jestem jakimś wyjątkiem ? Czy to po prostu bzdura ? Bo chyba kolor nie zależy od struktury ?
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-24 o 12:04 |
|
|
|
#36743 |
|
Raczkowanie
|
Eloe 77:
"Nie ma na świecie ideałów, jest photoshop" No piekna zlota mysl,na miare XXI wieku !!!Dziewczyny,ja jutro dostaje moja farbe Garniera Naturalsa nr.660Bedzie czerwona rewolucja
|
|
|
|
#36744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
jasne wlosy sa zazwyczaj cieniutkie i dlatego tak sie utarlo, jednak to geny decyduja o tym jak gruby jest wlos
|
|
#36745 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek dziękuję za wyjaśnienie
P.S. uwielbiam Twojego kotka Eloe77 oglądam Twoje albumy i nie mogę oderwać wzroku od Twoich loczków Szczególnie na tych najnowszym zdjęciach wyglądają cudownie
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-24 o 12:16 |
|
|
|
#36746 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
A ja zawsze myślałam, że jesteś szczęśliwą posiadaczka kota.Cytat:
dlaczemu?Będzie farba? Ja się całkowicie zafiksowałam na punkcie Benkowej Garnier 660. Jeśli znajdę, to kupię Rybiorku i Pseudofeministko w zasadzie to ja nie mam co dodawać Odzywka bez spłukiwania do naprawdę dobra sprawa, a włosy rzeczywiście zachowują się jak kręcone - oddają wilgoć w ciągu dnia. Zimą pomaga regularne olejowanie, teraz niekoniecznie może służyć. Warto dodać kilka kropli olejku do odżywki/maski, warto nałożyć nieco odżywki bez spłukiwania po umyciu. Możesz też nakładać nieco odzywki na suche włosy (kapkę dobrze rozprowadzić na rękach i delikatnie nałożyć na wierzchnią warstwę. Uważaj tylko, by nie przesadzić z ilością). Tak samo z kwaśnymi płukankami - pomogą w domknięciu łuski (podobnie jak płukanie zimna wodą ), przywrócą naturalne pH. I jeszcze jedna kwestia - traktowanie włosów w ciągu dnia i w nocy. Mało się o tym mówi, ale tak naprawdę nie powinno się dotykać włosów. Im mniej, tym lepiej, a jeśli już, to czystymi rękami! Przekładanie ich z boku na bok, ciąganie po ramionach, zwijanie w rulon, lekkie tapirowanie wierzchu, by dodać objętości - to wszystko wpływa na wygląd włosa. Do tego przyciskanie ramionami torebek/plecaków, kołnierzyki, golfiki... Trzeba być delikatną. Podobnie w nocy - może warto włosy zapleść w warkocz? Próbowałaś?
|
|
#36747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzis robię odrosty, 3 tygodnie minęły.
|
|
#36748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tych blond cherubów to chyba bzdura bo ja np. jestem 100% brunetką
|
|
#36749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheJezeli chodzi o tendencje do falowania to owszem moje wlosy je maja. Napisze wiecej jak mialam delikatni wycieniowane wlosy na dlugosci to sie niezle krecily,ale to bylo kilka lat temu.I tez mialam dostep do tego fryzjiera,ktory akurat dobrze ropoznawal potrzeby moich wlosow.Pamietam tez moment zanim nastapilo przesilenie wiosenne i zanim stan moich wlosow sie nie pogorszyl o tez mialam lekkie, zdefiniowane fale. Jak nie uzyje grzebienia to tez te krotsze wlosy, ktore sa "jakby" pocieniowane mi sie kreca. Ale to niezbyt juz wyglada bo wtedy staja sie krotsze a te pod spodem sa dlugie i proste i taki smieszny efekt to daje,wiec unikam;d Ja mam jasne wlosy i moj pojedynczy wlos tez jest dosc cienki.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-06-24 o 12:36 |
|
|
|
|
#36750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)farba byla polozona zaraz po zabiegu (to znaczy po zmyciu rozjasniacza, umyciu i wysuszeniu wlosow) to wlasnie miala na mysli DMkAnia piszac ze mam pokazac wloski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

) i zdarzaja mi sie ekstremalne eksperymenty wlosowe, na wlasne zyczenie zniszczylam sobie rok temu wlosy, czemu? ano nie tym ze robilam dekoloryzacje, to moje zdrowe wlosy przeszly swietnie, potem co miesiac eksperymentowalam z blondem i ciagle go rozjasniala i przyciemnialam, w efekcie zaczely mi sie kruszyc wlosy, gdybym robila tylko odrost mialabym piekne blond loki do pasa (ale w sumie dobrze, blond to nie ja)
Nic z tych rzeczy. Za wszelkie sugestie bede wdzieczna
po splukaniu odzywki i odcisnieciu wody wystarcza Ci palce, a jak nie dajesz rady to lec i kupuj grzebien z szerokim rozstawem
: odstawienie olejow stosowanych SOLO na pare miesiecy!

Z takimi mieszałam miodek na 4h i to po tym mi się rurki aktywowały
raczej tylko przeczytałam to, co napisałaś...
może właśnie o to chodzi
- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
Są podatne na odkształcenia i wiatr. Poza tym opis Cheruba idealnie pasuje do moich włosków
Mój mąż ma uczulenie. Ten w avku to kot mojej siostry.