|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Jeszcze rok temu dla mnie nie do pomyslenia bylo, by po umyciu nie wyprostowac wlosow. Dlatego ze gdy tego nie zrobilam to mialam afro na glowie i okropnie to wygladalo. Jak byla wieksza wilgoc to nawet w kitce wlosy mi sie puszyly i ogolnie nieciekawie bylo. Jak juz prostownica przestala dzialac to wtedy tutaj trafilam i chcialam ratowac moje wlosy.Dziwczyny sporo mi doradzily i dzieki temu wlosy mi sie juz nie pusza. Dzisiaj sa mocniejsze i generalnie bez prostowania juz moge wyjsc do ludzi nie straszac ich;d Ale no zostaly jeszcze niedociagniecia i do idealu troche brakuje Ale bede walczyc dalej,bo chce zeby moje wlosy wrocily do swojej swietnosci sprzed 6 lat;d Kiedy byly niepuszace sie, geste i zdefiniowane.Poza tym moje wlosy sa strasznie KAPRYSNE. Jak za malo nawilze to mam mega susz, jak dam czegos innego to znowu obciazenie i przetluszczak. I generalnie nie moge trafic w srodkowy punkt. Owszem byl moment kiedy moje wlosy byly naprawde niezle i z duma je prezentowalam,ale to byly czasy oleju kokosowego, z tym ze moje wlosy juz jego nie chca. A odpowiednika nie znalazlam do tej pory;d Od niedzieli wdrazam plam Rybiorka i za dwa tygodnie pojawiam sie i zdaje relacje ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-06-24 o 17:52 |
||
|
|
|
#36782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam mocno kciuki
|
|
#36783 |
|
Zakorzenienie
|
wow rybiorek jakie zmiany u ciebie
![]() ale popieram dzis to nawet oddychanie szkodzi i nie nalezy wpadac w paranoje ze wszystkim tak samo jak z jedzeniem czy kosmetykami ![]() dlatego najlepiej uzywac wszystkiego ale z glowa
|
|
#36784 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czasami nawet i to nie pomagało. Teraz jest dużo lepiej, bo nakładam żel lniany, odgniatam go i włoski wyglądają naturalnie (nie ma mokrej włoszki) no i są mięciutkie i w ogóle ach i ach, a kiedyś po odgnieceniu żelu na pewno nie byłoby tak dobrze. Proteiny hydrolizowane? Gdzie je znajdę? Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie ostatnio sobie pomyślałam o tym zapisywaniu, że chyba by pomogło. Rybiorek jakie Ty masz śliczne włoski nawet bez żadnej odżywki bs ani żelu no i kolor PS. jestem dziś pierwszy dzień po pracy, nogi bolą, ale ogólnie nie jest źle. Pracuję w sklepie spożywczym i przeglądałam półkę z olejami, ale nic ciekawego nie ma... Jedynie z pestek winogron, do którego się przymierzam. No i źle się czuję z tymi związanymi włosami, czuję jakbym robiła im krzywdę, mam ochotę je oswobodzić i nakarmić alterrką, albo miodem... albo czymkolwiek, ale nie mogę. Dopiero jutro będą mogły się regenerować
|
|
|
#36785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz czekamy na porost
|
|
#36786 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
A co do obcokrajowców i waptrywania się w nich... Zrób sobie włosy na niebiesko albo zielono, to też będą patrzeć jak na kosmitkę Cytat:
Mam podobnie ze swoimi włosami. Tylko raz czy dwa wyszły tak, jak wyglądają w realu. zwykle wychodza płaskie. A teraz jeszcze nie da się zobaczyć Twojego wibrującego koloru ![]() Cytat:
bo wszyscy dowiedzą się, kiedy to było ![]() Cytat:
Mnie się cięcie podoba Cytat:
za powodzenie akcji dyfuzorowejGdzie jest puszak? Na zdjęciach u mnie chyba schował się przed światem. Cytat:
Bajka!Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli lubisz hardkor, to kup l-cysteinę. Nie ma jak zapach zgniłego jaja na włosach , ocet to przy tym łąka pełna kwiatów ![]() Cytat:
660 Garnier color Naturals - to pamiętam jak z nut, ale dlaczego sobie mango utrwaliłam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do kokosa będziesz mogła wrócić zapewne jesienią, więc nie rezygnuj z niego. Po prostu na teraz potrzeba czegoś mniej wnikającego. Próbowałaś oliwy z oliwek, oleju lnianego, słonecnzikowego, brokułowego (lniany i brokułowy to moje debeściaki )Cytat:
czekamy!A we Wro burza
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-24 o 18:20 |
|||||||||||||
|
|
|
#36787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez zelu sa miekkie jak u dziecka, nie lubie tego teraz, przy dlugich to jakos inaczej bylo, przy krotkich ta miekkosc sprawia ze nawet jak po nocy ok to w ciagu dnia potem oklapuja, zel sprawia ze sa takie bardziej 'na bacznosc', choc sucharkow nie mam bo jak po wysuszeniu sa to odgniatam, nie lubie sucharkow
|
|
#36788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jej, włosy miękkie jak u dziecka, chciałabym kiedyś takie u siebie ale jakbym nie nałożyła żelu po myciu, to chyba bym umarła
|
|
|
#36789 | ||||
|
|
Cóż - mazidła albo ZSK.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A machasz nogami?
|
|
#36790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------
|
|
#36791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie - teraz już nie szalej, jak już mas swój kolorek i to dobra myśl, żeby wracać do zdjęć - na pewno niektóre Cię zniechęcą do kombinwania z kolorem. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#36792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas już zacząć? Hmm, pracuję nad tym ![]() Ok, czyli musi być pogoda-wszystko co użyłam-efekty, mam nadzieję, że mi to pomorze. Chyba, że zmiany włosowe spowodowane są, np. zbliżającym się okresem ![]() Aaaaach, warkocze... Nie wiem, nie wiem, no mam chyba jakiś uraz z dzieciństwa po tych warkoczach
|
|
|
#36793 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w moich Rossmannach jeszcze nie trafiłam, ale trafię. nie podoba mnei się propozycja Garniera dla mnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#36794 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak będę miała pieniądze to przyjdę po poradę do Mistrza i doradzi mi co jeszcze mogę sobie wziąć coby lokom dobrze zrobić
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem, ogólnie najlepiej się czuję, jak mogę zasłonić twarz włosami
|
|
|
#36795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, ten kolor widzę tam baaardzo rzadko. Za to w Drogerii Natura jak najbardziej-zawsze są P.S A jaką propozycję dał Ci Garnier? Mają taką obcję dobieraniakoloru na swojej stronie?
Moja biżuteria z sutaszu i nie tylko, zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774 Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2011-06-24 o 19:23 |
|
|
|
|
#36796 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zakręcone wizażanki
![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną zagubioną kręconą głowę Do tej pory tylko regularnie podglądałam wasze forum i w końcu nadszedł ten dzień, że także postanowiłam wałczyć się do rozmowy o naszym wspólnym skarbie jakim są loczki, o które trzeba bardzo dbać. Choć muszę się przyznać, że przez ostatnie 8 miesięcy wyrządziłam wielką krzywdę swoim kręciołkom prostując je codziennie, kiedy to miałam gorszy okres w swoim życiu i nic mnie nie cieszyło, a wszystko wręcz przeszkadzało i za wszelką cenę próbowałam coś zmienić i niestety padło na moje cudowne (kiedyś) włoski. Teraz tego bardzo żałują bo jeszcze 8 miesięcy temu miałam śliczne loczki, a teraz już nie kręcą się tak jak kiedyś. Jednak i tak myślę, moje włosy są dość silne i dzięki odpowiedniej pielęgnacji dojdą do siebie, ponieważ już po tygodniu od odstawienia prostownicy włoski z dnia na dzień mają lepszy skręt![]() Załączam także zdjęcia moich loczków: 1- sprzed prostowania 2- tydzień po odstawieniu prostownicy
|
#36797 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Potem bacznie szukałam co też planujesz . Odważna jesteś i wiesz czego chcesz, za to Cię uwielbiam .Nowy kolor jest bardzo wyrazisty, a po cięciu loki bardzo fajnie wyglądają. Cały czas myślę o tym, że przydałoby mi się cięcie. No i tylko o tym mówię, a nie pójdę bo się boję. Mam prawie wakacje, więc może teraz się zapiszę
|
|
|
|
|
#36798 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zakręcone wizażanki
![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną zagubioną kręconą głowę Do tej pory tylko regularnie podglądałam wasze forum i w końcu nadszedł ten dzień, że także postanowiłam wałczyć się do rozmowy o naszym wspólnym skarbie jakim są loczki, o które trzeba bardzo dbać. Choć muszę się przyznać, że przez ostatnie 8 miesięcy wyrządziłam wielką krzywdę swoim kręciołkom prostując je codziennie, kiedy to miałam gorszy okres w swoim życiu i nic mnie nie cieszyło, a wszystko wręcz przeszkadzało i za wszelką cenę próbowałam coś zmienić i niestety padło na moje cudowne (kiedyś) włoski. Teraz tego bardzo żałują bo jeszcze 8 miesięcy temu miałam śliczne loczki, a teraz już nie kręcą się tak jak kiedyś. Jednak i tak myślę, moje włosy są dość silne i dzięki odpowiedniej pielęgnacji dojdą do siebie, ponieważ już po tygodniu od odstawienia prostownicy włoski z dnia na dzień mają lepszy skręt Więc mam nadzieje, że uda mi się wrócić do stanu sprzed prostowania, za pomocą własnej motywacji oraz waszych cennych rad, które tak naprawdę uświadomiły mnie do końca w myśli, że powinnam zadbać o swoje loczki.![]() Załączam także zdjęcia moich loczków: 1- sprzed prostowania 2- tydzień po odstawieniu prostownicy
kończy z prostownicą i wraca do kręciołków Edytowane przez kama1615 Czas edycji: 2011-06-25 o 11:07 |
|
|
|
#36799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wystarczy? jakby co to zerwe wiecej, zasypalas mnie pochwalami)Cytat:
zdrowe potrafia wytrzymac wiele, ale nie jestem juz totalnie CG, w ogole na razie uzywam kosmetykow typowych dla afroamerykanek, no i slsu, ale olejuje przed kazdym myciem i na razie stosuje po myciu tylko maski nie odzywki, skret po nich mam wzmocniony i jakos w ogole trwalszy, wrocily moje stare wlosy (po rozjasnianiu bylo mycie i maska na 30 minut, potem suszenie i farba, i znow mycie i maska na 30 minut, mysle ze to duzo dalo)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-24 o 22:06 |
||
|
|
|
#36801 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Jak sama napisałaś. Poza tym w Turcji jak wspomniałaś chodzą kobiety w chustach i bez. Zły przykład . Jednak kobiety, które są w wierze muzułmańskiej wychowywane są tak samo jak inni muzułmanie. Tak dla ciekawostki. Miałam okazję zobaczyć kulturę prawosławną (Białystok). Byłam na weselu kuzyna mojego TŻ, który poznał dziewczynę z wiary prawosławnej. Ślub odbył się w cerkwi. Powiem Ci, że dla mnie trochę śmiesznie to wyglądało jak Pop zaczął śpiewać a potem zanim tak równo chór. Jestem tolerancyjna i szanuję kulturę i wiarę innych osób. Jednak zdenerwował mnie fakt, że niektórzy (bo przecież rodziny były podzielone na te co są katolikami i na prawosławnych) nie uszanowali kultu prawosławnego i z odkrytymi ramionami weszli do cerkwi. Para młoda wyraźnie prosiła o zasłonięcie. Dlatego nawet założyłam wiesz spódnicę + bluzeczkę z żabotem krótki rękaw z matury (a przebrałam się w pokoju hotelowym wesele było w hotelowej restauracji). Co do ludzi to ja to mam totalnie gdzieś...Widziałam babcie ostatnio i skomentowały mój strój w kościele, że takie obcasiska wysokie, że nie dość, że taka wysoka to obcasy. Na co jej to. Mój TŻ się wstrzymał od komentarza, bo mówię, że dla takich babć (moherów) to frajda jak się jeszcze uwagę im zwraca. W ogóle to do kościoła w czym się przychodzi to sprawa osobista. Mnie denerwuje ta "rewia" mody. Wczoraj Boże Ciało i byłam na procesji...Ile komentarzy słyszałam potem, że ta to tak wyglądała a ta to tak...O jeny ... Co o tym myślisz ? ![]() Wracam z piwka byłam z moimi przyjaciółkami ![]() O jakie komplementy włosowe dostałam hehe nusia Posłuchaj Eloe. Ja na drugi dzień przed myciem a muszę wyjść z domu na zakupy to zawsze zaplatam włosy luźno w kłos albo warkocz. Zaplatam na bok...i mam gumeczkę z różyczką. Naprawdę świetnie to wygląda ! ![]() Muszę wstawić tu dla Ciebie specjalnie zdjęcia, żebyś się przekonała jak to ładnie wygląda Tyle tych gumek z różyczkami i zapinek widziałam...
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:20 |
|
|
|
#36802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też schowałam drewnianą szczotkę, którą kupiłam bo wydawała mi się delikatniejsza od zwykłej ![]() Cytat:
Zacny kolo ![]() Z gotowych sklepowych odżywek z proteinami hydrolizowanymi zrobiłam posta, jest podpięty w 1szym poście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#36803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz
No tam troszeczkę raptem tłuściutkie. Nie przesadzaj :P Nasza Ajrisz ścięta na boba ? Czy mnie się tylko wydaje ? ![]() Bardzo ładnie masz ścięte ))pseudofeministka Szczotki powinny używać osoby, których struktura włosów jest prosta. A Ty miałabyś z 2b, gdybyś zaczęła dbać jak my kręciołki :P Grzebień drewniany wskazany z szeroko rozstawionymi zębami jak już a nie szczotka. Ty Ty
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:18 |
|
|
|
#36804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaryzykowałam - fajna zniżka na gruponie - i trafiłam na świetną fryzjerkę. Sama z siebie nie użyła degażówek, włosy same się układają (z wyjątkiem grzywki niestety) i jest ich 3 kg mniej. O wielkie dziwo łatwiej mi się podkręcają niż dłuższe ![]() I mi wygodniej, trza się było wcześniej obciąć :PDochodzę do wniosku że zniszczone musiały być - miesiące leczenie i "niedożywienia", niby nic ale też mogą dać włosom w kość
|
|
|
|
|
#36805 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz
I słusznie, że zaryzykowałaś. Bardzo ładnie Tobie w takiej fryzurce Zniszczone jak najbardziej nie służą. Wiem po sobie...Ładniej się kręcą tylko i wyłącznie dzięki temu, że przestałam prostować i zaczęłam pielęgnować. Ścinane były zniszczone końcówki. Sama pielęgnacja nic nie zdziała jak są zniszczone...Niestety trzeba ścinać. ![]() P.S Jaką ja dziś wspaniałą kawę Latte wypiłam...No normalnie cudo ! Nigdy takiej nie piłam dobrej...! ![]() A właśnie miałaś przejeżdżać kiedyś przez Dębicę w stronę Tarnowa i jak ?
|
|
|
|
#36806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, no nie wiem, jakoś mi te warkocze średnio przypadają do gustu tak szczerze...
|
|
|
#36807 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Zrobię jutro zdjęcie i się przekonasz Życzysz sobie kłos czy warkocz ? ![]() Sama sobie potrafię zaplatać kłosa..Trudniej mi z francuskim warkoczem (warkocz dobierany - francuz) :P Ajrisz Czytałam Twojego bloga. Płukanka rozjaśniająca jest bardzo dobra z Rumianu Rzymskiego albo Rumianku pospolitego Możesz dopisać
|
|
|
|
#36808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję za poświęcenie Nie mogę się doczekać zdjęć
|
|
|
#36809 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Żadne poświęcenie. Ja tam lubię się bawić włosami ![]() Zaraz pokażę ![]() kłos -> http://i2.pinger.pl/pgr244/3ebd658f00181fae4dd789fd warkocz->http://i.pinger.pl/pgr273/cc016ae60005e2ff4d4d760e warkocz dobierany-francuz-warkocz francuski -> http://www.zeberka.pl/img/z/298a.jpg jest jeszcze duński a tego to już w ogóle nie umiem zrobic a tak po drugie tak ładnie nie wygląda :P |
|
|
|
#36810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajrisz=niepoprawna kawofilkaCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Co raz częściej nie biorę do rąk suszarki
Czytanie tych wszystkich najważniejszych rzeczy (FAQ itd.) sprawiło, iż jestem włosomaniaczką 
Kłótnie nam się zdarzają, ale jak to w każdych związkach 

a czasami nawet i to nie pomagało. Teraz jest dużo lepiej, bo nakładam żel lniany, odgniatam go i włoski wyglądają naturalnie (nie ma mokrej włoszki) no i są mięciutkie i w ogóle ach i ach, a kiedyś po odgnieceniu żelu na pewno nie byłoby tak dobrze.
no i kolor
Mam podobnie ze swoimi włosami. Tylko raz czy dwa wyszły tak, jak wyglądają w realu. zwykle wychodza płaskie. A teraz jeszcze nie da się zobaczyć Twojego wibrującego koloru
bo wszyscy dowiedzą się, kiedy to było 
za powodzenie akcji dyfuzorowej
Na zdjęciach u mnie chyba schował się przed światem.
660 Garnier color Naturals - to pamiętam jak z nut, ale dlaczego sobie mango utrwaliłam? 

i niestety padło na moje cudowne (kiedyś) włoski. Teraz tego bardzo żałują bo jeszcze 8 miesięcy temu miałam śliczne loczki, a teraz już nie kręcą się tak jak kiedyś. Jednak i tak myślę, moje włosy są dość silne i dzięki odpowiedniej pielęgnacji dojdą do siebie, ponieważ już po tygodniu od odstawienia prostownicy włoski z dnia na dzień mają lepszy skręt

(wystarczy? jakby co to zerwe wiecej, zasypalas mnie pochwalami)