|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2042 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozowego niecierpie, ale chyba bede zmuszona posiadac takie kolory, bo zarowno w Belgii- gdzie mam szwagra, jak i w Szkocji- gdzie ma rodzicow- dla dziewcyznek sa ubranka typu- mala slodka rozowa ksiezniczka ... a mozna przeciez pastelowe barwy, albo bezowe, albo czerwone, albo fioletowe....mnostwo pomyslow...przydymniony roz moze byc- ostatecznie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A odnosnie nocnikowania- Filipcia dzien drugi zkaonczony tym, ze jak zrobi siusiu to zaraz chce siadac na nocnik, bo poleci wiecej ![]() Przemeblowanie zakonczone sukcesem, aczkolwiek dzis zrobilam sobie wychodne do sasiadki na 2 godizny i sypialni nie tknelismy nawet... ale jutro tez jest dzien ![]() Filipcio zasnal ![]() ![]() ostatnio pozno wstawal ( okolo 10-ej rano) i automatycznie chcial buszowac do 23-eciej. Ale dzis rano pobudka byla o 7:30 na badanie moje , wiec troszke zmeczony
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2011-06-24 o 21:23 |
||||
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz prawo marudzic, beznadziejna sytuacja doskonale Cie rozumiem .... co do kolorow- bialy i czerwony powiadasz.... taka patriotka
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że ja nie lubie miec wysoko gumy i ja zawijam troszkę Dziś kupiłam bluzeczke ciążową, przeceniona była z 89zl na 29zl -wyprzedaż, ale u mnie w miescie to ogólnie kicha z ciążówkami. w h&m mi sie nic nie podoba poza dzinsami, w reszcie sklepow jak cos jest to cena jakas kosmiczna a jakos do de...
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Ale pędzicie z pisaniem, ale rok szkolny zakończony więc teraz będę mieć więcej czasu. My dzisiaj idziemy na wesele, także trochę poszalejemy, bóle brzucha przeszły po 3 dniach zażywania no spy i magnezu, ale zaczęłam trochę więcej uważać na dzidzię. U nas Mati ze smoczkiem rozstał się na krótko przed 2 urodzinami, jeżeli chodzi o siusia to dopiero od miesiąca jesteśmy bez pampka w dzień. W nocy jeszcze nie kontroluję.
Jeżeli chodzi o ruchy to u nas na razie cisza, Mati był bardzo mało ruchliwy i po porodzie był bardzo spokojny, teraz za to nadrabia. W tej ciąży mam łożysko na przedniej ścianie więc ruchy mogą być później odczuwane i z mniejszym natężeniem. Miłego dnia
|
#2046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie skretne kola, a ja chcialam z nie skretnymi i uwazam ze sie bardzo pomylilam! dla mnie nie wypal straszny. gratulacjeCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam na razie 3 rzeczy dla KACPRA, MIŁOSZA ALBO FRANKA ( te 3 poki co wchodza w gre) z czego jedna bluze czerwoną, kaftanik taki cieplejszy 2 stronny z jednej strony bialy z drugiej zielony i pajaca w paski - zielone z rozem u nas dokladnie jest tak samo a ja na twoim miejscu to bym chyba z tydzien lazila wkurFiona!Cytat:
![]() a co do spacerowek montowanych przodem lub tylem, ja mam tylko tylem ale powiem wam ze nie przeszkadza mi to zupelnie.
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale się źle czuję ((bolą mnie plecy-tak na wysokości boczków porażka ((czemu tak boli,że spać nie można?w nocy latam do łazienki,a potem anwet odespac nei mogę ( Darusiaaaa możesz mi napisać jakiego to modeluwózka nie polecasz? nie mogę otwierac allegro i nie mogę sama sprawdzić (
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
nie odzywalam sie dlugo bo wlasnie spedzam czas z przyszlym mezem i nie siadalam nawet na troche na internet
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez ponad 4 miesiace nie widzenia bedzie.
Kurcze ja mialam cos Jackmar ten wozek czy jakos tak vajper chyba, juz dokladnie nie pamietam, ale nie polecam! tzn wygodnie dziecku jest, miekki tez jets i dziecka nie trzesie ale z czasem jego waga staje sie odczuwalna no i przy porownaniu z innymi wozkami to kosmos.
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Darusiaaaa
![]() nie wiem czmeu sie czuję jakby mnie ktoś poobijał po brzchu i plecach
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
pociesze cie ze ja sie czuje jakbym pretami metalowymi po plechach byla codziennie bita od ponad roku dokladnie od 5 kwietnia 2010:P
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kobitki.Ja mialam bardzo przykra noc i poranek.Rozchorowal sie nasz chomiczek i niestety godzine temu zmarl
.Takie male zwierzatko,ale lzy mi polecialy.Pies do 4 rano siedzial przy klatce (jest mozliwe,zeby cos przeczuwal ?!),teraz tez siedzi i piszczy .Musimy pozniej z synciem pogrzebik zrobic...Wspolczuje wam niewidzenia TZ'tow .Mysmy,jak dotad nie rozstawali sie na dluzej,jak 2 tygodnie.A wozki,zanim kupicie przez internet,najpierw sprawdzcie je w sklepie.Bo potem wlasnie moze okazac sie,ze np za ciezki,niewygodny itd.Kolezanka byla bardzo niezadowolona z wozka,bo skrecal jej w prawo i za chiny nie mozna bylo ustawic kol.Jakos sie przemeczyla,ale jak razem na spacer szlysmy,musialam isc z jej lewej strony,bo doslownie po paru metrach wjezdzala we mnie. |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za!
najlepiej sprawdzic, mozna zamowic przez neta ale zebrac opinie o sprawdzic w sklepie warto! my do Łodzi bedziemy jechac po wozek lub wroclaw... nie wiem jeszcze ale chcemy osobiscie... najpierw zahaczymy lodz bo blizej
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to oczywiste,że jak juz cos się spodoba w necie to należy conajmniej obejrzeć w sklepie stacjonarnym produkt lub tak jak ja robię-szukam takiego sprzedawcy w necie co ma też sklpe stacjonarny.
Darusiaaaa to ja właśnie się tak czuję i pojęcia nie mam czemu
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
mi to zostalo po krzyzowych po porodzie taki bol;/
aa zapomnialam napisac, przykromi z powodu chomiczka... mialam ich bardzo duzo i za kazdym plakalam...
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Witam was dziewczyny weekendowo
Olusia bardzo Ci współczuję, niby takie małe zwierzątko a człowiek tak się przywiąże ![]() Dygotka i Daria ja właśnie w tej ciąży odczuwam bóle w kręgosłupie ale tak bardzo nisko, jak się schylę to potem nie mogę przez chwilę wrócić do pozycji pionowej, albo jak siadam to mnie tak złapie że boli jak nie wiem ![]() My rano wyszliśmy na dwór, bo było słoneczko, ja przy swoich kwiatkach porobiłam trochę, a tż z syniem brykał na rowerku, w piłkę pograli. I dobrze bo później się rozpadało, pogrzmiało, teraz znów grzmi, będzie burza. Męża wysłałam do pracy na 10tą a ja mam przed sobą zrobienie obiadku i porządki, ale myślę że długo mi to nie zajmie i siądę z szyciem. Ależ leniwie mi, pewnie z tej pogody dziewczyny, i ciąża daje o sobie znać, wczoraj łyknęłam nospę bo czułam jakiś ucisk w dole brzucha. Ale ok już. Teściowa rano mi mówiła że sąsiadki dopytują się jej czy ja jestem w ciąży, biedusie ciekawskie . Muszę w końcu zabrać syna na plac zabaw i się pochwalić wszem i wobec |
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Witam leniwcow...dzis to chyba potrzebuje podlaczenia do gniazdka, aby sie rozruszac.Mamy zaproszenie na grila, w Plocku koncerty na plazy, a mi sie nic nie chce.
![]() Olusia :tuli: przykro mi
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
U nas pogoda do de.. wczoraj cały dzień na zmiane było słońce z ulewami, a dziśod rana szaro buro, pewnie zaraz lunie, bo ciemno się zrobiło. Tż poszedł do szkoły a ja zaraz za jakieś sprzątanko się biorę. Ja na razie jeden wózek sobie upatrzyłam, ale jeszcze bez żadnej decyzji. o taki: http://allegro.pl/2w1-fyn-4ds-jedo-2...9.html#gallery Jak cos to prosze o opinie Znam jedna osobę, co go ma i jest bardzo zadowolona, poza tym że i tak kupiła poźniej spacerówke-parasolke, zeby miec lekko Olu, przykro mi z powodu chomiczka
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
My łóżeczko pewnie na allegro zmówimy co do wóżka jeszcze niewiem.....zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze dodatkowo łóżeczka turystycznego w razie jak pojedziemy do moich rodziców ( 60 km) w jedną stronę i chcielibysmy nocować to by było najwygodniejsze rozwiązanie będę musiała jakieś zaskurniaki zacząć odkładać....
Ale dziś miałam lenia przed 11 zwlekłam sie z łóżka...Tż śpi po nocy.....trzeba by sie za sprzątanko wziąść...... Mam bardzo ciekawą książkę pt. "Język niemowląt" mam też w wersji PDF to jak by któraś była chętna prosze o emaila to prześle.....naprawde polecam jako nowicjuszka w tych sprawach ciekawych rzeczy sie dowiedziałam czytając ją ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Zapomniałam dodać, że ja akurat w baldachimach to jestem zakochana także nie wyobrażam sobie nie mieć takiego nad łóżeczkiem....mi sie strasznie zielony spodobał......
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszka bardzo wzpolczuje z powodu wozka, zwlaszcza, ze nowiutki to chyba najgorzej.
Olusiu to zawsze bardzo smutne, jak zwierzatka odchodza. Moj pies odszedl kilka lat temu tragicznie i bylo to chyba najsmutniejsze wydarzenie w moim zyciu. Joamic Ale przecena w tym HM, a ja kupilam 2 pary po 75 jeszcze, ale nie kupilam tego medelu co Ty, cos mi nie pasowalo, pocieszam, ze ze moze te moje nie sa tak rpzecenione, albo juz by nie bylo... Zwlaszcza ze 40 ktore kupilam i tak sa jeszcze za duze, wiec nie nosze. Ty to masz nosa do okazji ![]() Myszeczko trzymam kciuki, zeby wszytsko bylo ok. Lezenie mnie bardzo wykanczalo psychicznie, choc nie lezakowalam caly czas, wiec wspolczuje. Mnie plecy na szczescie jeszcze nie bola, ostatnio mnie troche brzuch pobolewa, ale dziecie sie wierci czesto, wiec raczej sie nie martwie. Ja sie zaczelam zastanawiac nad szkola rodzenie no i jednoczesnie nad szpitalem, bo najchetniej poszlabym do przyszpitalnej szkoly. We Wroclawiu chyba wszytskie szpitale maja przecietna opinie no i do wszytskim mam mniej wiecej tak samo daleko, wiec musze sie kierowac jakimis innymi wskazowkami. Moj lekarz nie przyjmuje w zadnym. Zastanawiam sie jak wczesnie musze sie na taka szkole zapisac, patrzylam w jednej i jedyny termin, , ktory sie nadaje do przelom sierpien wrzesien, po pazdziernik listopad to chyba za pozno. Bo konczylaby sie 2 tyg przed moim tp. Jak myslicie? |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Ja tylko na chwilkę bo jedziemy do mojej cioci na wieś jutro wracamy a w poniedziałek nad jeziorko na 3,4 dni Jakby coś piszcie na PW bo najwcześniej się odezwę w połowie tygodnia ![]() Pozdrawiam was wszystkie |
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dzisiaj strasznie źle spałam. Teraz siedzę i piję kawę ale oczy mi się same zamykają. A to przez to że dostaliśmy paczkę z Pl i kurier ją przywozi ok 3 w nocy. Jak nas obudzili telefonem, to ja usnęłam ok 4 a tż o 7 rano. A o 8 pobudka bo mała wstała.
To łóżeczko z baldachimem jest śliczne Dzisiaj jak w końcu usnęłam to śniło mi się że miałam 2 synków, ale nie miałam mojej córci. Olusia przykro mi z powodu chomiczka. Pamiętam jak my przeżywaliśmy śmierć naszego pieska. Psy to przeczuwają takie rzeczy i dlatego siedział przy nim |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
ja za każdym razem jak nam zwierzątko zdechło czy zaginęlo to płakałam
![]() mam straszną ochotę na cos słodkiego...ale walczę-może macie jakiś pomysł co mogłabym zjeść w zamian????????? coś jeszcze miałam napisać,ale nie pamiętamc o
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten co pokazała Basiula ma koła piankowe, a nie pompowane i jakoś tak delikatnie mi wygląda, na żywo by trzeba było go obejrzeć. Olusia przykro mi z powodu chomika, sama mam małego smrodka, znaczy się chomika ![]() Mnie plecy pobolewają, czasem to nawet poskręcana chodzę, ale mnie głównie nad pośladkami po obu stronach, krzyż nie. Jak się rozruszam, zmienię pozycję to mija. A i przed chwilą byłam na wątku mam IX/X i zszokowałam się, że tak dużo chłopców a malutko dziewczynek.
Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-06-25 o 12:02 |
|
|
|
|
#2066 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w sobotnie popołudnie już
![]() Cytat:
Mnie też się baldachim podoba tylko, że właściwie wszystkie opinię jakie słyszałam to, że kurz zbiera. Ale to chyba trzeba sprawdzić w praktyce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Olusiu współczuję sama miałam chomika (nie jednego) i zawsze płakałam jak odchodził. Także rozumiem Aniu ładnej pogody życze
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaaa, Gosiaczek, no ja też pchałam te wózki moich koleżanek i są okropne: wielkie, niezgrabne kolumbryny, ciężkie i mało skrętne
![]() Tincia, bardzo ładny i jaka szeroka gama kolorów! Mnie się 173 i 180 podoba ![]() Olusia, współczuję straty chomika Ja miałam chomika na współkę z koleżanką (moja mama nie pozwoliła mi mieć). Meszkał u niej a ja go odwiedzałam Kupowałyśmy na współkę trociny, zabawki, itp. Bosze, jak ja przeżywałam jak Ona umarła - Trusia się nazywała Doskonale Cię rozumiem i współczujęNa co chorował Twój chomiczek? Nasza miała raka (jak to brzmi Ale we śnie, więc miała dobrą śmierć Byłyśmy u kilku weterynarzy, ale bardzo ciężko wtedy było znaleźć fachowca od gryzoni Wszyscy specjalizują się w większych zwierzętach, a takimi malutkimi nie przejmują się _______________ Mnie wczoraj dziecko kopnęło w brzuch Tzn. to moje 2-letnie dziecko Mam nadzieję, że nic złego się nie stało, ale chyba w środę podjadę do gin Ja nie wiem czy to ruchy czy nie? W poprzedniej ciąży jakoś inaczej to czułam.Idę panierować kotlety, ale mi się nie chce A ziemniaków nie obieram, zjemy z ryżem![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
U nas chyba będzie na odwrót?
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-06-25 o 12:17 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aniolina ja również jestem z Wrocławia. Będę rodzić albo na Brochowie, albo na Dyrekcyjnej. Mój lekarz też nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale za to w tych dwóch ma znajomości ... ale chyba Brochów ... tam od razu mi zapewnia znieczulenie. Co do szkoły rodzenia, to my zaraz po urlopie zapisujemy się od sierpnia do Ewy Kusiak. http://www.szkolarodzeniawroclaw.com.pl/ Oczywiście wykupię położną też taką jaką poleci mi pan doktor. Oj dziewczyny ostatnio się nie odzywałam, bo mam tyle na głowie. Przesadzamy z mężem thuje do większych doniczek. I kurcze znowu dostałam opryszczki narządów rodnych Lekarz juz o wszystkim poinformowany, mam brać największą dawkę heviranu. Najgorsze, że tym razem zaatakowała szyjkę macicy Tak się martwię czy maleństwu nic nie zrobi ... Te wcześniejsze 3 co miałam w I trymestrze miały łagodniejszy przebieg, a ta zaatakowała na całego
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
kkkasikkk a jak się objawia tak opryszczka?
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przydało by się kkkasikkk najważniejsze, że pod opieką lekarza jesteś. Teraz tylko uważać musisz i leki przyjmować. Spokojnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

... a mozna przeciez pastelowe barwy, albo bezowe, albo czerwone, albo fioletowe....mnostwo pomyslow...przydymniony roz moze byc- ostatecznie
jestem smutna ale wiem że damy rade bo musimy .
pierodle.ni zlodzieje
doskonale Cie rozumiem .... 
gratulacje
ale widok naprawde śmieszny hehe

.Takie male zwierzatko,ale lzy mi polecialy.Pies do 4 rano siedzial przy klatce (jest mozliwe,zeby cos przeczuwal ?!),teraz tez siedzi i piszczy 
Ja nie wiem czy to ruchy czy nie? W poprzedniej ciąży jakoś inaczej to czułam.
U nas chyba będzie na odwrót?