Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 19:05   #631
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Jak będę chciała pospać to podrzucę rodzicom do pokoju obok, bo Ona za daleko mieszka na takie podrzucanie =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:07   #632
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Hmm no to już nie wiem co znalazłam na brzuchu Takie dwie poziome kreseczki lekko fioletowe, o dł. 1cm, muszę to poobserwować.
na moje oko z opisu to rozstępy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:07   #633
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No co Ty Słońce, niczym nie urazilas
To dobrze

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
1. mąż mi wybył do lasu, sprawdzić cz grzyby już są a ja się wzięłam za czytanie Was.

2. heh, myślałam, że tylko ja schodząc z łóżka czuję się jak babulinka normalnie zejście 3etapowe i dobre 5min zanim się zwlekę Małgoś a co Tobie dolega? Bo nie pamiętam mnie boli w kroku- ponoć spojenie się rozchodzi i gin powiedział, że na to nie ma sposobu tyle, że wyczytałam, że jest to też niebezpieczne, bo jak się za bardzo rozejdzie to jest wskazaniem do cesarki...
1. A jakie grzyby zbieracie? Jakoś wcześnie. U nas na razie jagody pierwsze się pojawiają, ale akurat to mnie nie kręci
2. Oj, współczuję bólu krocza, znam go za dobrze

Aiszko, to Ci się pokomplikowało Teściową się nie przejmuj, dbaj o siebie, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
chyba ok 150 sztuk - przecież takie małe to ma chyba niezłe tempo a i my pewnie będziemy często zmieniać, bo nie będziemy wiedziały jak często na początku
Takie małe dziecko to koło 10 sztuk na dzień zużywa. Przez Was też o pieluchach myślę

Cytat:
Agus robie szyszki mordoklejki
Moje szyszki z petitkami zamiast ryżu wyszły pysznościowe

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W ogóle miała może któraś z was takie dziwne bóle brzucha? Mnie od kilku godzin męczy w okolicach pępka, Jak dotykam to masakra, już trochę przeszło, ale nie wiem czy się martwić czy to tak bywa
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja mam skurcze i kłucie wokół pępka i jak dotykam to też boli, ale tłumacze Sobie to tak że się coś tam rozciąga =)
Chyba mam coś innego, bo jakby skurcze w dole brzucha, ale nieregularne, więc może to te Braxtona-Hicksa? Dziś wyjątkowo upierdliwe. Jeszcze kłucie

Cytat:
wiele bym dała, żeby móc sobie spokojnie wyjść do altanki i odpocząć niż kisić się w bloku...zwłaszcza jak przychodzi lato
Mi się też zawsze wydawało, że w altance przyjemnie w lecie. A tu się okazuje, że jak przygrzeje, to lepiej mi w domu, na dworze jednak za gorąco i za duszno.

Cytat:
natka Mi się wydaje że poziomo rozstępy tylko są
Chyba w różnych konfiguracjach mogą być Oglądałam właśnie w googlach, nie polecam osobom o słabych nerwach

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:08   #634
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie jeszcze nie raz poprosicie ją o pomoc przy maluchu. Teraz nie możemy się doczekać jak będzie i wydaje nam się, że nie oddamy nikomu na chwilę ale jak przyjdzie chęć gdzieś wyjść, pospać sobie czy nawet posiedzieć na wizażu to będziemy się cieszyć z takiego kącika dla dziecka, z nadgorliwości itp

Lula dobrze prawi. Ty jej nie lubisz, ale dziecko będzie kochało i fajnie, że oszalała już na jego punkcie- jeszcze zanim jest na świecie

Bo lula na szczescie sama poszla po rozum do glowy i zaczela doceniac swoja
Stary 2011-06-24, 19:09   #635
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Jak będę chciała pospać to podrzucę rodzicom do pokoju obok, bo Ona za daleko mieszka na takie podrzucanie =))) he he
ale chyba nie zawsze ;p w koncu malenstwo nie bedzie mialo tylko jednych dziadkow ;p

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:11   #636
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To dobrze

1. A jakie grzyby zbieracie? Jakoś wcześnie. U nas na razie jagody pierwsze się pojawiają, ale akurat to mnie nie kręci

Aiszko, to Ci się pokomplikowało Teściową się nie przejmuj, dbaj o siebie, odpoczywaj

Takie małe dziecko to koło 10 sztuk na dzień zużywa. Przez Was też o pieluchach myślę

Moje szyszki z petitkami zamiast ryżu wyszły pysznościowe

Chyba mam coś innego, bo jakby skurcze w dole brzucha, ale nieregularne, więc może to te Braxtona-Hicksa? Dziś wyjątkowo upierdliwe. Jeszcze kłucie

Mi się też zawsze wydawało, że w altance przyjemnie w lecie. A tu się okazuje, że jak przygrzeje, to lepiej mi w domu, na dworze jednak za gorąco i za duszno.

Chyba w różnych konfiguracjach mogą być Oglądałam właśnie w googlach, nie polecam osobom o słabych nerwach
Z petitkami? w googlach mowisz, zaraz sobie lookne
Stary 2011-06-24, 19:19   #637
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Z petitkami?
No, z pokruszonymi Bo w Tesco nie było (albo mąż nie znalazł) ryżu.

A pooglądaj sobie Ja tylko rzuciłam okiem, ale jakbym dłużej oglądała to załamka... Moje rozstępy już takie stare, blade, to można udawać, że ich nie ma. Na brzuchu na razie nie mam i fajnie by było, jakby tak zostało. Pobożne życzenia

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-24 o 19:23
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 19:20   #638
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam na udzkach takie niby fale wiec różnie to jest z tymi rozstepami
Może się głupio pytałam ale mam tylko stare jakieś rozstępy i jakoś przeoczyłam ich "świeży" etap
Mój tż jest najlepszy Coś rozmawiamy o rozstępach właśnie i on mówi, że bez sensu, ze się robią rozstępy skoro jesteśmy tak stworzone, że w ciąży rośnie brzuch i się naciąga skóra i to już powinno być jakoś "pomyślane" żeby jednak się nie robiły

Cytat:
Nie wytrzymam, bo ona ma już hopla na punkcie tego dziecka. Wszystko już planuje. Chciała nawet zrobić kącik dla dziecka u Nich (w pokoju Jej dzieci, gdzie w dwójkę mieszkają w małym pokoju)
A moja o dziecku nie mówi nic, nie kupuje nic Jedynie kołyskę sprowadzili. Nie możesz się nakręcać na nią tak negatywnie, ciesz się, że się cieszy, może troszkę przesadza ale to miłe, że chce zadbać o wnuka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
na moje oko z opisu to rozstępy
Ehh, no trudno...

Cytat:
Wpadłam na ten pomysł żeby pooglądać zdjęcia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:22   #639
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

O to nie wiedziałam, że na zewnątrz Też liczę na całą zimę w gondoli chociaż po rozpracowaniu wózka, spacerówka też jest dobrze zabudowana i nadaje się spokojnie na zimę
damy radę z wózkiem

Cytat:
Pytanie: rozstępy na brzuchu są pionowe czy poziome czy we wszystkie strony mogą się robić?
moje się wykręcają w różne strony a z tego co opisujesz to mi też wygląda na rozstępy

Cytat:
Ja bym tam najchętniej kota zapakowała i pojeździła po podwórku
to masz zapędy jak mój mąż- on chciał psa wkładać i jeździć po osiedlu

Cytat:
Pokaz, pokaz
bodziaki? czy wózek wózek taki jak Natka tyle, że model GT i kolor czarno-zielony, a body to już jutro porobię zdjęcia bo dziś za ciemno

Cytat:

1. podobno na razie pojawiają się kurki, ale mój tato już znalazł prawdziwki
2. z dwojga złego i tak wolę altankę niż ściany w bloku hehe a takie chłodne ściany domu to już w ogóle bajka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:23   #640
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Mój tż jest najlepszy Coś rozmawiamy o rozstępach właśnie i on mówi, że bez sensu, ze się robią rozstępy skoro jesteśmy tak stworzone, że w ciąży rośnie brzuch i się naciąga skóra i to już powinno być jakoś "pomyślane" żeby jednak się nie robiły
i ja się pod tym podpisuję hehe no czemu nie jest tak pomyślane hm?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:27   #641
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
a ja powiem, że dobrze gada, polać mu

Julitka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 19:28   #642
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No, z pokruszonymi Bo w Tesco nie było (albo mąż nie znalazł) ryżu.

A pooglądaj sobie Ja tylko rzuciłam okiem, ale jakbym dłużej oglądała to załamka... Moje rozstępy już takie stare, blade, to można udawać, że ich nie ma. Na brzuchu na razie nie mam i fajnie by było, jakby tak zostało. Pobożne życzenia
Łeee to nastepnym razem sprobuje a u nas dlugo nie bylo krowek bo te mordoklejki chodzily za mna jakis czas a te foty z google-masakra

Cytat:
Może się głupio pytałam ale mam tylko stare jakieś rozstępy i jakoś przeoczyłam ich "świeży" etap

A moja o dziecku nie mówi nic, nie kupuje nic Jedynie kołyskę sprowadzili. Nie możesz się nakręcać na nią tak negatywnie, ciesz się, że się cieszy, może troszkę przesadza ale to miłe, że chce zadbać o wnuka

Ehh, no trudno...

Wpadłam na ten pomysł żeby pooglądać zdjęcia
No moje sa wlasnie starawe i tak wygladaja, takie dluuugie fale rzeczywiscie Twoj TŻ jest najlepszy, no bo po co to takie bez sensu jest z tym naszym cialem skoro wiadomo ze bedziemy rodzily?

Cytat:
damy radę z wózkiem

moje się wykręcają w różne strony a z tego co opisujesz to mi też wygląda na rozstępy

bodziaki? czy wózek wózek taki jak Natka tyle, że model GT i kolor czarno-zielony, a body to już jutro porobię zdjęcia bo dziś za ciemno

1. podobno na razie pojawiają się kurki, ale mój tato już znalazł prawdziwki
2. z dwojga złego i tak wolę altankę niż ściany w bloku hehe a takie chłodne ściany domu to już w ogóle bajka
Bodziaki
Stary 2011-06-24, 19:38   #643
mucka21
Rozeznanie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki nie było mnie dwa dni, w środę była burza i internet nam siadł:/ i dopiero co naprawili
dziś też z Wami nie posiedzę, bo na wesele śmigamy na 15tąale super najem się i wybawie
odezwę się pewnie jutro popołudniu. Miłego dzionka wszystkim
zazdroszczę zabawy ale może jutro pokręcę tyłkiem - jak to siostra mówi na imprezie z okazji Nocy Świętojańskiej (oby pogoda dopisała i fajny zespół był)

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dobrze ze juz po

A ja musze się wyżalić, na dzień ojca nie dotarła koszulka którą zamówiłam dla mojego mężyka więc liczyłam że dziś wszystko dojdzie, tym bardziej że zamówiłam jeszcze coś na jego urodzinki na 26.06 a tu przelewy porobiłam już dawno temu i na wysyłkę priorytetem wzięłam
A do tego rano wstałam zrobiłam siusiu do kubka bo w poniedziałek chciałam na kontrole iść do ginka, pojechałam do kliniki i odbiłam się od drzwi, mogłam oczywiście sprawdzić na ich stronie czy sobie wolnego nie robia ale liczyłam że będą stać otworem do klienta
radze tak jak cotynato pisała - sprawdź czy coś pisze o wysyłce. czasami sprzedawcy dają sobie więcej czasu - do mnie dzwonił pan u którego kupiłam ubranka że przeprasza ale dopiero dziś wysłał paczkę bo ma żonę w szpitalu (wiadomo wypadek losowy)
ja dzisiaj miałam jechać na badania ale pomyślałam że może być laboratorium zamknięte (zrobią sobie długi weekend - a nie ma jak sprawdzić) i na daremno bym pojechała i kasę straciła, pojadę w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
zastanawiamy się nad Jedo Fyn i Tako Jumper X. chcielibyśmy Jedo, ale to będzie chyba zależało od cen fotelików pasujących do tych wózków (bo fotelik już sami kupujemy).

a tak w ogóle, to dziś kupiłam sobie sukienkę.
fajna sukienka

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Jestem z Wami, jestem... Czytam i śledzę Wasze losy i jakoś podnosi mnie to na duchu. Tylko jakoś pisanie mi nie idzie, nastrój mam nienajlepszy.

Na ostatniej wizycie widziałam malucha - oczywiście musiałam się czymś zmartwić, więc teraz jestem na etapie zastanawiania się dlaczego na każdym USG mały się nie rusza

Poza tym mam problemy z obroną pracy - musiałam ciągle leżeć, więc nie mogłam sama pozałatwiać wszystkiego (pozbierać pieczątki, podpisy, wpisy, zdjęcia, zanieść wszystko do dziekanatu itp.) załatwiały to za mnie znajome z uczelni. No i okazało się, że nie dopilnowały wszystkiego, więc nie mogłam się obronić Cały mój rok jest już po obronie, a ja czekam na jakiś inny termin. Tyle stresu się przez to najadłam, że oczywiście skurcze się nasiliły i znowu kolejne zmartwienia...

Szyjki nie miałam już mierzonej, lekarz tylko spojrzał i powiedział, że jest zamknięta, więc mogę trochę pochodzić. Ale jak tu chodzić jak nasilają się skurcze i boję się, że szyjka się skraca

Oczywiście gratuluję wszystkim III trymestru i niektórym 30 tygodnia Ile bym dała, żeby być już na takim etapie i nie martwić się o przedwczesny poród, a tu dopiero 23 tydzień....

No i szkoda, że tak wiele z Was ma problem z wysokim cukrem, współczuję Wam bardzo. Ja mam badanie dopiero za jakieś 2 tygodnie.

No i wyglądam jak wieloryb, bo tylko leżę i tyję... I jeszcze mama mojego TŻ ciągle mi to wypomina i mówi, że mam tragiczne rozstępy

No to się wyżaliłam.... Może lepiej by było gdybyś mnie nie wywoływała Agnieszko, bo teraz zapisałam Wam pół strony

moja teściowa ostatnio ciągle mówi że teraz lepiej wyglądam z brzuszkiem jak "baba" bo tak to wyglądałam jak anorektyczka -wg niej. W ogóle jak była moja mama to miałam wrażenie że teściowa chce pokazać się z lepszej strony (wyscigi - która teściowa lepsza )

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Haloo ukradłam Tż komputer, a tu taka cisza...

A propos pampersów tych najmniejszych 1. Mówice, że jedna paczka na początek wystarczy, a ile jest w tej paczce? Bo mi mama moja pokazała dziś mega pake z 150szt.

W ogole to ja mam wrażenie że jeszcze nic nie mamy dla małego Balonika... Jak Was czytam to mnie ogarnia panika
jej, dziewczyny wy tu piszecie o 1 paczce tych 1, ja myślalam o 2 albo więcej. Tych Pampersów newborn jest 44 (?) szt a czytałam jak nie które dziewczyny pisały że na początku idzie nawet 10 szt dziennie!

a pytanie z innej beczki? 2 też kupujecie jakieś oryginalne? Ja myślę o tych z biedronki - dziewczyny polecają i porównują do oryginalnych Pampersów

Cytat:
A patrzyłaś w jego zasadach do ilu dni wysyła? Bo nie każdy tak z dnia na dzień.

Ale ci fajnie. Ja też chyba już niedługo z tż zamówię nasz bo to taki spokój ducha jak się już powoli wszystko kompletuje. Właśnie go spytałam, to potwierdził i śmieje się ze mnie bo powiedziałam że będę sobie obok domu jeździła

A przypomnij jeszcze raz jaki model

Ja dopiero wróciłam z ikei i cerrfura, ale jestem zadowolona bo pokupowaliśmy dużo do naszego kącika- pokoiku haha , tato właśnie kończy kłaść gładź, jutro rano malujemy na bury fiolet i już upatrzyłam łóżeczko jeszcze tylko szafa jakaś i będę w pełni zadowolona i mogę czekać już leżąc do góry brzuchem
I kupiłam podkładkę pod laptopa na kolana i zastanawiam się czy ona jest dobra na ciążę. Mimo wszystko chyba trochę może promieniować na brzuch (?) co sądzicie?
ja mam lapka na krzesełku obok łóżka, a jak mam go na kolanach to podkładam coś (etui na laptopa, jaska, koc złożony) i nie wydaje mi się że wtedy szkodzę poza tym ja długo na kolanach nie trzymam bo mi nogi zaraz cierpną i lepiej mi jak lapek leży obok a ja mogę się koło niego na różne pozycje układać

Cytat:
Pytanie: rozstępy na brzuchu są pionowe czy poziome czy we wszystkie strony mogą się robić?

Tako Jumper X kolekcja minerals, zdjęcie na poprzedniej stronie
Ja bym tam najchętniej kota zapakowała i pojeździła po podwórku
A ja właśnie zaczynam w jakiś popłoch wpadać bo uświadomiłam sobie, że w przyszłym tygodniu się lipiec zaczyna

Mnie też ostatnio pępek boli i mam wrażenie, ze w tym miejscu mi zaraz skóra pęknie, a potem znowu przechodzi Może to faktycznie rozciąganie
tez mam czasami takie wrażenie (nawet się dziewczyn pytałam)
dzisiaj nawet małż trzymał na brzuszku dłoń a ja akurat ziewałam i on mówi tak: " nie ziewaj bo Ci się skóra napina i dziecko rozciągasz"

i ostatnio jak trochę mi pępek zaczyna już wychodzić ( najbardziej jak się trochę odchylę do tyłu) to tż łapie dwoma palcami za niego i się cieszy jak dziecko
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:40   #644
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
damy radę z wózkiem

A co byśmy miały nie dać rady
Pocieszam się narazie tym, że są malutkie i wyglądają jak prześwitujące żyłki

thelilah no ja nie wiem dlaczego tak to źle pomyślane jest, jakiś ubytek fabryczny mamy
mooonik soczku mu poleje bo do pracy jeszcze idzie

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-24, 19:43   #645
mucka21
Rozeznanie

Co piszecie o rozstępach to sobie przypominam żeby się kremem posmarować, bo ciągle zapominam (przez całą ciążę może z 5 razy się posmarowałam). W końcu się doigram tych rozstępów bo się nie smaruję a póki co na brzuchu jeszcze nie mam
i krem na wierzchu leży żeby mieć go na widoku i pamiętać o smarowaniu a ja głupia i tak się nie smaruję
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:50   #646
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
No moje sa wlasnie starawe i tak wygladaja, takie dluuugie fale rzeczywiscie Twoj TŻ jest najlepszy, no bo po co to takie bez sensu jest z tym naszym cialem skoro wiadomo ze bedziemy rodzily?
Hehe źle pomyślane, źle

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
jej, dziewczyny wy tu piszecie o 1 paczce tych 1, ja myślalam o 2 albo więcej. Tych Pampersów newborn jest 44 (?) szt a czytałam jak nie które dziewczyny pisały że na początku idzie nawet 10 szt dziennie!

a pytanie z innej beczki? 2 też kupujecie jakieś oryginalne? Ja myślę o tych z biedronki - dziewczyny polecają i porównują do oryginalnych Pampersów

tez mam czasami takie wrażenie (nawet się dziewczyn pytałam)
dzisiaj nawet małż trzymał na brzuszku dłoń a ja akurat ziewałam i on mówi tak: " nie ziewaj bo Ci się skóra napina i dziecko rozciągasz"

i ostatnio jak trochę mi pępek zaczyna już wychodzić ( najbardziej jak się trochę odchylę do tyłu) to tż łapie dwoma palcami za niego i się cieszy jak dziecko
Ja mam newbornów 74szt. a są i pewnie większe Na początek wolę jednak kupować Pampersy, później będę próbować z innymi firmami.

Twój tż też udany
Ja się smaruję codziennie a i tak coś wyszło

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-24, 19:57   #647
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Co piszecie o rozstępach to sobie przypominam żeby się kremem posmarować, bo ciągle zapominam (przez całą ciążę może z 5 razy się posmarowałam). W końcu się doigram tych rozstępów bo się nie smaruję a póki co na brzuchu jeszcze nie mam
i krem na wierzchu leży żeby mieć go na widoku i pamiętać o smarowaniu a ja głupia i tak się nie smaruję
ale szczęściara z Ciebie ja tam nie zasnę jak się nie naoliwię tymi wszystkimi mazidłami przeciwko i na... już w jakąś paranoję popadam chyba...
Stary 2011-06-24, 20:04   #648
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dla mnie jest chyba gorszy cellulit bo bardziej widac ale przynjamniej mozna sie tego dziadostwa pozbyc na amen
Stary 2011-06-24, 20:04   #649
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
kurcze no to beznadzieja faktycznie złośliwość losu - a pytałaś czy wogóle wysłali?
No właśnie od jednego dostałam na maila potwierdzenie wysłania towaru, drugi sprzedawca nie daje znaku życia

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Przede wszystkim zapytaj czy wyslali i popros o przeslanie potwierdzenia nadania. Na stronie poczty polskiej tez mozna sledzic przesylki.A byc moze lezy na poczcie tylko listonosz awiza nie zostawil?
Niby może być i tak ale jakoś inne paczki docierają

Cytat:
heh, myślałam, że tylko ja schodząc z łóżka czuję się jak babulinka normalnie zejście 3etapowe i dobre 5min zanim się zwlekę Małgoś a co Tobie dolega? Bo nie pamiętam mnie boli w kroku- ponoć spojenie się rozchodzi i gin powiedział, że na to nie ma sposobu tyle, że wyczytałam, że jest to też niebezpieczne, bo jak się za bardzo rozejdzie to jest wskazaniem do cesarki...
Też mam ten problem, jak poleżę chwilę to robię się taka "zastała" i rozchodzenie jest bolesne do tego doszła boląca kość ogonowa. Ostatnio nieśmiało wspominałam ginkowi o tym, nic konkretnego nie odpowiedział, teraz ide w tym tygodniu na kontrolę to już chyba mocniej zaakcentuję ten problem bo też się o rozejściu spojenia naczytałam

Cytat:
Hehe źle pomyślane, źle

Ja mam newbornów 74szt. a są i pewnie większe Na początek wolę jednak kupować Pampersy, później będę próbować z innymi firmami.

Twój tż też udany
Ja się smaruję codziennie a i tak coś wyszło
Ja się nie smaruję codziennie ale co drugi trzeci dzień - jak mi się przypomni i od jakiegoś czasu zauważyłam że z brzucha schodzi mi skóra, normalnie jak bym się poparzyła na słońcu. Chyba muszę zacząć smarować codziennie jednak

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 20:04   #650
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tak samo jak Ty

Stary 2011-06-24, 20:15   #651
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ja staram się smarować, nawet dwa razy dziennie... A już napewno lecę do łazienki jak mnie skóra swędzi na brzuchu
Fajny efekt przynosi oliwka bambino. Jak jestem pod prysznicem to smaruje na mokre ciało w między czasie myję wlosy a potem spłukuję :-D
Na brzuszku nie mam, ale za to stare na piersiach po kuracjach hormonalnych tak od spodu

Nooo cellulit u mnie się pojawił na udach i trochę pośladkach... dramat...
Stary 2011-06-24, 20:15   #652
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie jest chyba gorszy cellulit bo bardziej widac ale przynjamniej mozna sie tego dziadostwa pozbyc na amen
ja myślę, ze cellulit lepszy niż rozstępy, dlatego jakoś tak się nie zajmuję tym, ze pojawiło się go więcej tu i tam, bo można się pozbyć później, trochę potrwa ale wszystko wróci do normy, a rozstępy już zostaną niestety... z dwojga złego już wolę cell
Stary 2011-06-24, 20:17   #653
DzastaW
Zadomowienie

Ja celluit mam od dawna i się z nim już pogodziłam w miarę =/ muszę Sobie kupić oliwkę do masażu ziaji, kiedyś używałam i bardzo Mi się podobala

Stary 2011-06-24, 20:17   #654
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja myślę, ze cellulit lepszy niż rozstępy, dlatego jakoś tak się nie zajmuję tym, ze pojawiło się go więcej tu i tam, bo można się pozbyć później, trochę potrwa ale wszystko wróci do normy, a rozstępy już zostaną niestety... z dwojga złego już wolę cell
Prawda
Stary 2011-06-24, 20:17   #655
DzastaW
Zadomowienie

Ja też wolę celluit od rozstępów =)

Stary 2011-06-24, 20:18   #656
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Przekopałam dokładnie maila, jednak od obu mam potwierdzenie wysłania, od jednego z poniedziałku od drugiego z wtorku bardzo wcześnie rano czyli teoretycznie powinno dojść tymbardziej że miało iść jako priorytet mąż jak kocha to zrozumie

Ktoś pytał o szkołę rodzenia, ja chodzę już dwa tygodnie, na moim kursie jestem najmłodsza (chcąc ją zaliczyć musiałam iść już teraz bo potem wakacyjna przerwa więc bym nie zdążyła), narazie na 1 wykładzie położna omawiała fazy porodu jak to wygląda itp. a na 2 przerabialiśmy pozycje jakie można np. w 1 fazie porodu przyjąć żeby pomóc w rozwieraniu szyjki itp. Jak będzie coś ciekawego to napewno się z wami podziele wiedzą

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:24   #657
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

A ja na odwrot, jak widze te dziurki w tych swoich udach to bleeeee
Stary 2011-06-24, 20:27   #658
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Bodziaki
oki

Cytat:
ja jak się śmieję albo kicham to mój pępek udaje wulkan aż ostatnio filmik nagrywaliśmy, żeby kiedyś pokazać małej

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Też mam ten problem, jak poleżę chwilę to robię się taka "zastała" i rozchodzenie jest bolesne do tego doszła boląca kość ogonowa. Ostatnio nieśmiało wspominałam ginkowi o tym, nic konkretnego nie odpowiedział, teraz ide w tym tygodniu na kontrolę to już chyba mocniej zaakcentuję ten problem bo też się o rozejściu spojenia naczytałam
to więcej nas tu cierpiących z tego powodu u mnie też jak się "zastanę" chwilę mi zajmuje dojście do siebie, a jak czasem się nagle zerwę z łóżka to aż krzyczę z bólu
mi gin powiedział, że można się ściskać specjalnymi pasami, co się zakłada na biodrach, ale za chwilę sam dodał, że średnio to wygodne do noszenia i chodzenia :/

przeglądnęłam parę ostatnich stron wątku "polecamy-odradzamy" i przeczytałam, że łóżeczka Klupś nie cieszą się dobrą opinią, że słabe jakościowa itp. I kurde nie wiem teraz co? A te podobno lepszej firmy kosztują ponad 100zł więcej co z jednej strony nie jest może dużo, ale z drugiej przy wszystkich wydatkach jakie nas czekają to jednak spora różnica

i też była mowa o sprzedawcy z allegro- my sweet baby, że nie polecają ich pościeli

a odnośnie kosmetyków do pielęgnacji - polecają Hipp'a i BabyDream z Rossmana

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-06-24 o 20:29
Stary 2011-06-24, 20:28   #659
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja też wolę celulit niż rozstępy. Z tym pierwszym kiedyś uporałam się systematycznym masażem i ćwiczeniami i nie miałam aż do ciązy problemów a jednak rozstępy, które przy swoim odchudzaniu po podstawówce sobie zafundowałam mam do dzisiaj, Białe, widoczne po opalaniu najmocniej- ale jednak. Teraz to na bokach mam normalnie na 2 cm niektóre

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:33   #660
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
ale tych dziurek możesz się pozbyć... nawet jak nie wiadomo jakie wielkie będą to ciężką pracą i będziesz miała nóżkę jak modelka... a z rozstępami już nic nie zdziałasz... jedyne co to trochę zbledną i tyle...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości