Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 21:19   #2041
witaminkaccc
Zadomowienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takim wózku??? bo ja sie za bardzo nie znam mi sie fajny wydaje

http://allegro.pl/promocja-3w1-orsol...679617274.html

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Fajny ten zestawik ale musze jeszcze poczekać troszke......może później też taki będzie

http://allegro.pl/my-sweet-baby-loze...662180160.html
łóżeczko boskie wozek jak dla mnie bez szału

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:22   #2042
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Bry

Zgadza się Mama mi też mówiła, że mój brat był na różowo, a ja niebiesko. Bo Matka Boska jest niebieska, czy cos w tym stylu...

Co do różu, to ja nic nie mam w tym kolorze, bo jakiś czas temu mi się odwidział, ale jakoś od 3 tyg nic tylko róż mi w oczy świeci I zanim poznaliśmy płeć, to się śmiałam nawet do Tż'ta, że musi być baba, bo mi wszystko różowe się podoba
Ale fakt, że jest multum innych kolorów, np. podobały mi się bluzeczki granatowo-białe, śpioszki czerwone Będę stroic na różne barwy moją mała strojnisie
No wlasnie mi babcia mowila, ze kiedys sie tak na odwrot ubieralo dzieci, ale myslalam, ze cos sie jej poprzestawialo... a tu prosze...

Ja rozowego niecierpie, ale chyba bede zmuszona posiadac takie kolory, bo zarowno w Belgii- gdzie mam szwagra, jak i w Szkocji- gdzie ma rodzicow- dla dziewcyznek sa ubranka typu- mala slodka rozowa ksiezniczka ... a mozna przeciez pastelowe barwy, albo bezowe, albo czerwone, albo fioletowe....mnostwo pomyslow...przydymniony roz moze byc- ostatecznie
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny byłam u lekarza i niestety musze leżec coś maluszek zaczyna świrowac i mam nakaz leżenia na lewym boku i w poniedziałek na wizyte czy sie cos poprawiło jestem smutna ale wiem że damy rade bo musimy .
Trzymaj sie tam jakos i lez plackiem jak lekarz nakazuje!
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
kur...wa zaje.bali mi wozek nowy...sory za slowa.jestem wsciekla i ryczepierodle.ni zlodzieje
To jest szczyt chamstwa, pewnie jakis pier****ny cpun ukradl ...mam nadzieje, ze policja go znajdzie!

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Basiula to maluch już spory skoro tak Ci brzuszek wypycha, w którym jesteś tygodniu? Bo nie wyświetliło mi się Twoje babystrology. Ale uczucie przecudowne prawda?

Seona To Twoja córa super szybko przeszła na nocnik, bezproblemowo, u nas to trwało zanim synuś się nauczył
U mnie to brzuch normlanie faluje od ruchow!!! Ja to sie naprawde az boje o moje wnetrzonosci w przyszlosci- teraz jak mi kopa zasadzi, to normlanie wybija sie cos pod skora...

A odnosnie nocnikowania- Filipcia dzien drugi zkaonczony tym, ze jak zrobi siusiu to zaraz chce siadac na nocnik, bo poleci wiecej

Przemeblowanie zakonczone sukcesem, aczkolwiek dzis zrobilam sobie wychodne do sasiadki na 2 godizny i sypialni nie tknelismy nawet... ale jutro tez jest dzien

Filipcio zasnal ostatnio pozno wstawal ( okolo 10-ej rano) i automatycznie chcial buszowac do 23-eciej. Ale dzis rano pobudka byla o 7:30 na badanie moje , wiec troszke zmeczony

Edytowane przez ggoraa
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:23
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:29   #2043
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
przepraszam ale dzis nawet nie chce mi sie pisac...dalej mam lekkiego dola,wozka na pewno nie znajda...obok w miejscowosci okradziono 17 mieszkan na dwoch ulicach i pewnie wszyscy teraz tam patroluja...a moj wozek maja w du..pie.
jutro jade po nowy...aj sorki,ze Wam tak marudze...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

a co do rozu...to ja mam jeden sweter rozowy i jedna bluzke adidasa...nie jest to moj kolor ale anty tez nie jestem nastawiona...Karinka ma rozowe ciuchy bo teraz wiekszosc ciuszkow jest w rozu...co nie znaczy,ze cala od stop do glowy chodzi tylko w rozu...uwielbiam ja w turkusie,fiolecie,bialym i czerwonym...uwielbiam czerowny i bialy kolor

a dla synka jak na razie z rzeczy kupionych przewaza zielen

masz prawo marudzic, beznadziejna sytuacja doskonale Cie rozumiem ....

co do kolorow- bialy i czerwony powiadasz.... taka patriotka

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:00   #2044
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

joamic1 zapłaciłaś 40zł za te jeansy w hm? a ja 75,a mogłam poczekać te kilka dni...ehh..trudno się mówi. dla mnie one też sa baaardzo wygodne-tylko,ze ja mam o rozmiar większe-tak by na jesieni były dobre,a teraz to w pasku chodzę
Taaaka przecena!!! Ja kupiłam dzinsy w h&mie wlasnie za 140 :/ Ale to juz z 3 miesiace temu... Ale są swietne i bardzo zgrabnie się w nich wyglada Tyle, że ja nie lubie miec wysoko gumy i ja zawijam troszkę

Dziś kupiłam bluzeczke ciążową, przeceniona była z 89zl na 29zl -wyprzedaż, ale u mnie w miescie to ogólnie kicha z ciążówkami.
w h&m mi sie nic nie podoba poza dzinsami, w reszcie sklepow jak cos jest to cena jakas kosmiczna a jakos do de...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 08:29   #2045
Paula__22
Raczkowanie

Ale pędzicie z pisaniem, ale rok szkolny zakończony więc teraz będę mieć więcej czasu. My dzisiaj idziemy na wesele, także trochę poszalejemy, bóle brzucha przeszły po 3 dniach zażywania no spy i magnezu, ale zaczęłam trochę więcej uważać na dzidzię. U nas Mati ze smoczkiem rozstał się na krótko przed 2 urodzinami, jeżeli chodzi o siusia to dopiero od miesiąca jesteśmy bez pampka w dzień. W nocy jeszcze nie kontroluję.

Jeżeli chodzi o ruchy to u nas na razie cisza, Mati był bardzo mało ruchliwy i po porodzie był bardzo spokojny, teraz za to nadrabia. W tej ciąży mam łożysko na przedniej ścianie więc ruchy mogą być później odczuwane i z mniejszym natężeniem. Miłego dnia
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 08:49   #2046
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja mialam wlasnie cos takiego dla malej i okreslam to jako pomylke, co z tego ze kosz na zakupy ogromny, ze gondola wielka ( mala po 2 miechach w spacerowce jezdzila a z tego wozka nawet nie wiem jak sie robi spacerowke bo sprzedalismy go od razu) ciezki jak cholera!
nie skretne kola, a ja chcialam z nie skretnymi i uwazam ze sie bardzo pomylilam!
dla mnie nie wypal straszny.

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić bo od kilku dni czuję ruchy maleństwa.
gratulacje

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takim wózku??? bo ja sie za bardzo nie znam mi sie fajny wydaje

http://allegro.pl/promocja-3w1-orsol...679617274.html

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Fajny ten zestawik ale musze jeszcze poczekać troszke......może później też taki będzie

http://allegro.pl/my-sweet-baby-loze...662180160.html
wozek mi sie bardzo podoba, lozeczko samo tez ale baldachim itp dla mnie zbedny.

Cytat:
ale miałam śmieszną sytuację przed chwilą, a mianowicie położyłam sie na plecach patrze na mój brzuch a on zrobił sie normlanie krzywy z lewej strony był większy jak to komicznie wyglądało hehe to chyba dzidzia sie przewaliła na jedną strone ale widok naprawde śmieszny hehe
nie jedna nie dwie przed toba takie sytuacje, mowilam wam ze moj brzuch to normalnie sam sobie na spacery chodzil

Cytat:
przepraszam ale dzis nawet nie chce mi sie pisac...dalej mam lekkiego dola,wozka na pewno nie znajda...obok w miejscowosci okradziono 17 mieszkan na dwoch ulicach i pewnie wszyscy teraz tam patroluja...a moj wozek maja w du..pie.
jutro jade po nowy...aj sorki,ze Wam tak marudze...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

a co do rozu...to ja mam jeden sweter rozowy i jedna bluzke adidasa...nie jest to moj kolor ale anty tez nie jestem nastawiona...Karinka ma rozowe ciuchy bo teraz wiekszosc ciuszkow jest w rozu...co nie znaczy,ze cala od stop do glowy chodzi tylko w rozu...uwielbiam ja w turkusie,fiolecie,bialym i czerwonym...uwielbiam czerowny i bialy kolor

a dla synka jak na razie z rzeczy kupionych przewaza zielen

ja mam na razie 3 rzeczy dla KACPRA, MIŁOSZA ALBO FRANKA ( te 3 poki co wchodza w gre) z czego jedna bluze czerwoną, kaftanik taki cieplejszy 2 stronny z jednej strony bialy z drugiej zielony i pajaca w paski - zielone z rozem u nas dokladnie jest tak samo a ja na twoim miejscu to bym chyba z tydzien lazila wkurFiona!
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
masz prawo marudzic, beznadziejna sytuacja doskonale Cie rozumiem ....
otoz to! jak najbardziej masz prawo marudzic

a co do spacerowek montowanych przodem lub tylem, ja mam tylko tylem ale powiem wam ze nie przeszkadza mi to zupelnie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:10   #2047
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
ale się źle czuję((bolą mnie plecy-tak na wysokości boczkówporażka((czemu tak boli,że spać nie można?w nocy latam do łazienki,a potem anwet odespac nei mogę(

Darusiaaaa możesz mi napisać jakiego to modeluwózka nie polecasz?
nie mogę otwierac allegro i nie mogę sama sprawdzić(

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:12   #2048
dreamnes
Raczkowanie

Czesc dziewczyny nie odzywalam sie dlugo bo wlasnie spedzam czas z przyszlym mezem i nie siadalam nawet na troche na internet po 4 miesiacach niewidzenia to az nie mozemy sie nacieszyc... alewe wt jade na 12 dni do uk spowrotem i wracam. mam nadzieje ze szybko minie i slub bedzie Wiecie jak moj tz nazywa nasza coreczke? EWUNIA! a ja Matylda wolam. Zawsze miala byc Matylda. A jemu sie uwidzialo. Ale im czesciej mowi tak do brzuszka Ewuniu to az sie rozplywam

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:25   #2049
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas tez ponad 4 miesiace nie widzenia bedzie.

Kurcze ja mialam cos Jackmar ten wozek czy jakos tak vajper chyba, juz dokladnie nie pamietam, ale nie polecam!
tzn wygodnie dziecku jest, miekki tez jets i dziecka nie trzesie ale z czasem jego waga staje sie odczuwalna no i przy porownaniu z innymi wozkami to kosmos.
A.Camus
Stary 2011-06-25, 09:31   #2050
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki Darusiaaaa

nie wiem czmeu sie czuję jakby mnie ktoś poobijał po brzchu i plecach

Stary 2011-06-25, 09:36   #2051
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pociesze cie ze ja sie czuje jakbym pretami metalowymi po plechach byla codziennie bita od ponad roku dokladnie od 5 kwietnia 2010:P
A.Camus
Stary 2011-06-25, 09:36   #2052
OlusiaS
Wtajemniczenie

Czesc kobitki.Ja mialam bardzo przykra noc i poranek.Rozchorowal sie nasz chomiczek i niestety godzine temu zmarl .Takie male zwierzatko,ale lzy mi polecialy.Pies do 4 rano siedzial przy klatce (jest mozliwe,zeby cos przeczuwal ?!),teraz tez siedzi i piszczy .Musimy pozniej z synciem pogrzebik zrobic...
Wspolczuje wam niewidzenia TZ'tow .Mysmy,jak dotad nie rozstawali sie na dluzej,jak 2 tygodnie.
A wozki,zanim kupicie przez internet,najpierw sprawdzcie je w sklepie.Bo potem wlasnie moze okazac sie,ze np za ciezki,niewygodny itd.Kolezanka byla bardzo niezadowolona z wozka,bo skrecal jej w prawo i za chiny nie mozna bylo ustawic kol.Jakos sie przemeczyla,ale jak razem na spacer szlysmy,musialam isc z jej lewej strony,bo doslownie po paru metrach wjezdzala we mnie.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:42   #2053
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jestem za!
najlepiej sprawdzic, mozna zamowic przez neta ale zebrac opinie o sprawdzic w sklepie warto!
my do Łodzi bedziemy jechac po wozek lub wroclaw... nie wiem jeszcze ale chcemy osobiscie...
najpierw zahaczymy lodz bo blizej
A.Camus
Stary 2011-06-25, 09:53   #2054
dygotka8
Zakorzenienie

dla mnie to oczywiste,że jak juz cos się spodoba w necie to należy conajmniej obejrzeć w sklepie stacjonarnym produkt lub tak jak ja robię-szukam takiego sprzedawcy w necie co ma też sklpe stacjonarny.

Darusiaaaa to ja właśnie się tak czuję i pojęcia nie mam czemu

Stary 2011-06-25, 09:59   #2055
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mi to zostalo po krzyzowych po porodzie taki bol;/

aa zapomnialam napisac, przykromi z powodu chomiczka...
mialam ich bardzo duzo i za kazdym plakalam...
A.Camus
Stary 2011-06-25, 10:22   #2056
ela3010
Zadomowienie

Witam was dziewczyny weekendowo

Olusia bardzo Ci współczuję, niby takie małe zwierzątko a człowiek tak się przywiąże

Dygotka i Daria ja właśnie w tej ciąży odczuwam bóle w kręgosłupie ale tak bardzo nisko, jak się schylę to potem nie mogę przez chwilę wrócić do pozycji pionowej, albo jak siadam to mnie tak złapie że boli jak nie wiem

My rano wyszliśmy na dwór, bo było słoneczko, ja przy swoich kwiatkach porobiłam trochę, a tż z syniem brykał na rowerku, w piłkę pograli. I dobrze bo później się rozpadało, pogrzmiało, teraz znów grzmi, będzie burza. Męża wysłałam do pracy na 10tą a ja mam przed sobą zrobienie obiadku i porządki, ale myślę że długo mi to nie zajmie i siądę z szyciem.

Ależ leniwie mi, pewnie z tej pogody dziewczyny, i ciąża daje o sobie znać, wczoraj łyknęłam nospę bo czułam jakiś ucisk w dole brzucha. Ale ok już. Teściowa rano mi mówiła że sąsiadki dopytują się jej czy ja jestem w ciąży, biedusie ciekawskie, mam tu sąsiadki w moim wieku ale dawno się z nimi widziałam i nie informowałam ich o ciąży a teraz tych sąsiadek teściowe się dopytują. Muszę w końcu zabrać syna na plac zabaw i się pochwalić wszem i wobec, bo brzuszek już spory i iście ciążowy więc czas na chwalenie się jak najlepszy. No i wczoraj zaczęłam 20tc, ależ mi ten czas leci
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:23   #2057
ggoraa
Zadomowienie

Witam leniwcow...dzis to chyba potrzebuje podlaczenia do gniazdka, aby sie rozruszac.Mamy zaproszenie na grila, w Plocku koncerty na plazy, a mi sie nic nie chce.
Olusia :tuli: przykro mi
Stary 2011-06-25, 11:26   #2058
Tincia
Wtajemniczenie

Bry,

U nas pogoda do de.. wczoraj cały dzień na zmiane było słońce z ulewami, a dziśod rana szaro buro, pewnie zaraz lunie, bo ciemno się zrobiło.
Tż poszedł do szkoły a ja zaraz za jakieś sprzątanko się biorę.

Ja na razie jeden wózek sobie upatrzyłam, ale jeszcze bez żadnej decyzji.
o taki: http://allegro.pl/2w1-fyn-4ds-jedo-2...9.html#gallery
Jak cos to prosze o opinie Znam jedna osobę, co go ma i jest bardzo zadowolona, poza tym że i tak kupiła poźniej spacerówke-parasolke, zeby miec lekko

Olu, przykro mi z powodu chomiczka

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:28   #2059
basiula19
Zadomowienie

My łóżeczko pewnie na allegro zmówimy co do wóżka jeszcze niewiem.....zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze dodatkowo łóżeczka turystycznego w razie jak pojedziemy do moich rodziców ( 60 km) w jedną stronę i chcielibysmy nocować to by było najwygodniejsze rozwiązanie będę musiała jakieś zaskurniaki zacząć odkładać....

Ale dziś miałam lenia przed 11 zwlekłam sie z łóżka...Tż śpi po nocy.....trzeba by sie za sprzątanko wziąść......

Mam bardzo ciekawą książkę pt. "Język niemowląt" mam też w wersji PDF to jak by któraś była chętna prosze o emaila to prześle.....naprawde polecam jako nowicjuszka w tych sprawach ciekawych rzeczy sie dowiedziałam czytając ją

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Zapomniałam dodać, że ja akurat w baldachimach to jestem zakochana także nie wyobrażam sobie nie mieć takiego nad łóżeczkiem....mi sie strasznie zielony spodobał......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:29   #2060
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

Jak cos to prosze o opinie Znam jedna osobę, co go ma i jest bardzo zadowolona, poza tym że i tak kupiła poźniej spacerówke-parasolke, zeby miec lekko

Wózek fajny ma moja sąsiadka. Fajnie się prowadzi. Ja takiego samego jak ona nie kupię ale szczerze polecam

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:43   #2061
Aniolina
Rozeznanie

Agnieszka bardzo wzpolczuje z powodu wozka, zwlaszcza, ze nowiutki to chyba najgorzej.

Olusiu to zawsze bardzo smutne, jak zwierzatka odchodza. Moj pies odszedl kilka lat temu tragicznie i bylo to chyba najsmutniejsze wydarzenie w moim zyciu.

Joamic Ale przecena w tym HM, a ja kupilam 2 pary po 75 jeszcze, ale nie kupilam tego medelu co Ty, cos mi nie pasowalo, pocieszam, ze ze moze te moje nie sa tak rpzecenione, albo juz by nie bylo... Zwlaszcza ze 40 ktore kupilam i tak sa jeszcze za duze, wiec nie nosze. Ty to masz nosa do okazji

Myszeczko trzymam kciuki, zeby wszytsko bylo ok. Lezenie mnie bardzo wykanczalo psychicznie, choc nie lezakowalam caly czas, wiec wspolczuje.

Mnie plecy na szczescie jeszcze nie bola, ostatnio mnie troche brzuch pobolewa, ale dziecie sie wierci czesto, wiec raczej sie nie martwie.

Ja sie zaczelam zastanawiac nad szkola rodzenie no i jednoczesnie nad szpitalem, bo najchetniej poszlabym do przyszpitalnej szkoly. We Wroclawiu chyba wszytskie szpitale maja przecietna opinie no i do wszytskim mam mniej wiecej tak samo daleko, wiec musze sie kierowac jakimis innymi wskazowkami. Moj lekarz nie przyjmuje w zadnym.
Zastanawiam sie jak wczesnie musze sie na taka szkole zapisac, patrzylam w jednej i jedyny termin, , ktory sie nadaje do przelom sierpien wrzesien, po pazdziernik listopad to chyba za pozno. Bo konczylaby sie 2 tyg przed moim tp. Jak myslicie?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:49   #2062
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Ja tylko na chwilkę bo jedziemy do mojej cioci na wieś jutro wracamy a w poniedziałek nad jeziorko na 3,4 dni
Jakby coś piszcie na PW bo najwcześniej się odezwę w połowie tygodnia
Pozdrawiam was wszystkie
Stary 2011-06-25, 11:54   #2063
kami5
Raczkowanie

Hej. Dzisiaj strasznie źle spałam. Teraz siedzę i piję kawę ale oczy mi się same zamykają. A to przez to że dostaliśmy paczkę z Pl i kurier ją przywozi ok 3 w nocy. Jak nas obudzili telefonem, to ja usnęłam ok 4 a tż o 7 rano. A o 8 pobudka bo mała wstała.

To łóżeczko z baldachimem jest śliczne. Szkoda że ja nie będę nowego kupować. Niedługo czeka ją przeprowadzka do nowego łóżka, bo musi przywyknąć.

Dzisiaj jak w końcu usnęłam to śniło mi się że miałam 2 synków, ale nie miałam mojej córci.

Olusia przykro mi z powodu chomiczka. Pamiętam jak my przeżywaliśmy śmierć naszego pieska. Psy to przeczuwają takie rzeczy i dlatego siedział przy nim
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:55   #2064
dygotka8
Zakorzenienie

ja za każdym razem jak nam zwierzątko zdechło czy zaginęlo to płakałam

mam straszną ochotę na cos słodkiego...ale walczę-może macie jakiś pomysł co mogłabym zjeść w zamian?????????

coś jeszcze miałam napisać,ale nie pamiętamc o

Stary 2011-06-25, 11:56   #2065
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Zaletą tych wózków jest cena, są tanie, niektóre można kupić nowe za 300-400zł dlatego jest tyle ich na ulicy. Szwagierka miała, więc siłą rzeczy troszkę go popchałam,zawracanie i ostre skręcanie masakra. A ten ze skrętnymi kołami co u koleżanki testowałam to zawraca w miejscu, jedną ręką i bez użycia siły. Także przednie koła skrętne muszą być. No i mnie wygląd zewnętrzny tych wózków nie odpowiada. Aha, jeśli dla kogoś wielofunkcyjne są ciężkie, to te dopiero.

A ten co pokazała Basiula ma koła piankowe, a nie pompowane i jakoś tak delikatnie mi wygląda, na żywo by trzeba było go obejrzeć.

Olusia przykro mi z powodu chomika, sama mam małego smrodka, znaczy się chomika

Mnie plecy pobolewają, czasem to nawet poskręcana chodzę, ale mnie głównie nad pośladkami po obu stronach, krzyż nie. Jak się rozruszam, zmienię pozycję to mija.

A i przed chwilą byłam na wątku mam IX/X i zszokowałam się, że tak dużo chłopców a malutko dziewczynek.

Edytowane przez gosiaczekkk85
Czas edycji: 2011-06-25 o 12:02
gosiaczekkk85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:59   #2066
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry w sobotnie popołudnie już

Cytat:
My łóżeczko pewnie na allegro zmówimy co do wóżka jeszcze niewiem.....zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze dodatkowo łóżeczka turystycznego w razie jak pojedziemy do moich rodziców ( 60 km) w jedną stronę i chcielibysmy nocować to by było najwygodniejsze rozwiązanie będę musiała jakieś zaskurniaki zacząć odkładać....

Ale dziś miałam lenia przed 11 zwlekłam sie z łóżka...Tż śpi po nocy.....trzeba by sie za sprzątanko wziąść......

Mam bardzo ciekawą książkę pt. "Język niemowląt" mam też w wersji PDF to jak by któraś była chętna prosze o emaila to prześle.....naprawde polecam jako nowicjuszka w tych sprawach ciekawych rzeczy sie dowiedziałam czytając ją
Zapomniałam dodać, że ja akurat w baldachimach to jestem zakochana także nie wyobrażam sobie nie mieć takiego nad łóżeczkiem....mi sie strasznie zielony spodobał......
Książkę poproszę bo sporo mam ją poleca ale nie wszystkie rady się sprawdzają w praktyce Mnie też się baldachim podoba tylko, że właściwie wszystkie opinię jakie słyszałam to, że kurz zbiera. Ale to chyba trzeba sprawdzić w praktyce

Cytat:
Bry,

U nas pogoda do de.. wczoraj cały dzień na zmiane było słońce z ulewami, a dziśod rana szaro buro, pewnie zaraz lunie, bo ciemno się zrobiło.
Tż poszedł do szkoły a ja zaraz za jakieś sprzątanko się biorę.

Tincia u mnie taka sama pogoda, jak to w weekend. A wózek bardzo ciekawy jest, podoba mi się.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Witam leniwcow...dzis to chyba potrzebuje podlaczenia do gniazdka, aby sie rozruszac.Mamy zaproszenie na grila, w Plocku koncerty na plazy, a mi sie nic nie chce.
Olusia :tuli: przykro mi
Ggora a może jednak fajnie będzie

Olusiu współczuję sama miałam chomika (nie jednego) i zawsze płakałam jak odchodził. Także rozumiem

Aniu ładnej pogody życze
Stary 2011-06-25, 12:19   #2067
Seona
Zakorzenienie

Darusiaaaa, Gosiaczek, no ja też pchałam te wózki moich koleżanek i są okropne: wielkie, niezgrabne kolumbryny, ciężkie i mało skrętne Może faktycznie cena przekonuje, ale ja wolałabym taki z gondolą, nawet używany, bo w tej cenie można kupić zamiast tych wielkich betoniar

Tincia, bardzo ładny i jaka szeroka gama kolorów! Mnie się 173 i 180 podoba

Olusia, współczuję straty chomika Ja miałam chomika na współkę z koleżanką (moja mama nie pozwoliła mi mieć). Meszkał u niej a ja go odwiedzałam Kupowałyśmy na współkę trociny, zabawki, itp. Bosze, jak ja przeżywałam jak Ona umarła - Trusia się nazywała Takie małe zwierzątko, a wylałam tyle łez że masakra Doskonale Cię rozumiem i współczuję
Na co chorował Twój chomiczek? Nasza miała raka (jak to brzmi) tak pod gardłem i przez to problemy z oddychaniem. Nie dało się wyciąć i po jakimś czasie zmarła Ale we śnie, więc miała dobrą śmierć Byłyśmy u kilku weterynarzy, ale bardzo ciężko wtedy było znaleźć fachowca od gryzoni Wszyscy specjalizują się w większych zwierzętach, a takimi malutkimi nie przejmują się
Mnie wczoraj dziecko kopnęło w brzuch Tzn. to moje 2-letnie dziecko Mam nadzieję, że nic złego się nie stało, ale chyba w środę podjadę do gin Ja nie wiem czy to ruchy czy nie? W poprzedniej ciąży jakoś inaczej to czułam.

Idę panierować kotlety, ale mi się nie chce A ziemniaków nie obieram, zjemy z ryżem

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A i przed chwilą byłam na wątku mam IX/X i zszokowałam się, że tak dużo chłopców a malutko dziewczynek.
Widziałam U nas chyba będzie na odwrót?

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-25 o 12:17 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:23   #2068
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Agnieszka bardzo wzpolczuje z powodu wozka, zwlaszcza, ze nowiutki to chyba najgorzej.

Olusiu to zawsze bardzo smutne, jak zwierzatka odchodza. Moj pies odszedl kilka lat temu tragicznie i bylo to chyba najsmutniejsze wydarzenie w moim zyciu.

Joamic Ale przecena w tym HM, a ja kupilam 2 pary po 75 jeszcze, ale nie kupilam tego medelu co Ty, cos mi nie pasowalo, pocieszam, ze ze moze te moje nie sa tak rpzecenione, albo juz by nie bylo... Zwlaszcza ze 40 ktore kupilam i tak sa jeszcze za duze, wiec nie nosze. Ty to masz nosa do okazji

Myszeczko trzymam kciuki, zeby wszytsko bylo ok. Lezenie mnie bardzo wykanczalo psychicznie, choc nie lezakowalam caly czas, wiec wspolczuje.

Mnie plecy na szczescie jeszcze nie bola, ostatnio mnie troche brzuch pobolewa, ale dziecie sie wierci czesto, wiec raczej sie nie martwie.

Ja sie zaczelam zastanawiac nad szkola rodzenie no i jednoczesnie nad szpitalem, bo najchetniej poszlabym do przyszpitalnej szkoly. We Wroclawiu chyba wszytskie szpitale maja przecietna opinie no i do wszytskim mam mniej wiecej tak samo daleko, wiec musze sie kierowac jakimis innymi wskazowkami. Moj lekarz nie przyjmuje w zadnym.
Zastanawiam sie jak wczesnie musze sie na taka szkole zapisac, patrzylam w jednej i jedyny termin, , ktory sie nadaje do przelom sierpien wrzesien, po pazdziernik listopad to chyba za pozno. Bo konczylaby sie 2 tyg przed moim tp. Jak myslicie?
Olusiu przykro mi z powodu chomiczka. Pamiętam jak mój odszedł

Aniolina ja również jestem z Wrocławia. Będę rodzić albo na Brochowie, albo na Dyrekcyjnej. Mój lekarz też nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale za to w tych dwóch ma znajomości ... ale chyba Brochów ... tam od razu mi zapewnia znieczulenie. Co do szkoły rodzenia, to my zaraz po urlopie zapisujemy się od sierpnia do Ewy Kusiak. http://www.szkolarodzeniawroclaw.com.pl/
Oczywiście wykupię położną też taką jaką poleci mi pan doktor.

Oj dziewczyny ostatnio się nie odzywałam, bo mam tyle na głowie. Przesadzamy z mężem thuje do większych doniczek. I kurcze znowu dostałam opryszczki narządów rodnych Lekarz juz o wszystkim poinformowany, mam brać największą dawkę heviranu. Najgorsze, że tym razem zaatakowała szyjkę macicy Tak się martwię czy maleństwu nic nie zrobi ... Te wcześniejsze 3 co miałam w I trymestrze miały łagodniejszy przebieg, a ta zaatakowała na całego

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:27   #2069
kami5
Raczkowanie

kkkasikkk a jak się objawia tak opryszczka?
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:28   #2070
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Gosiaczekk jakaś równowaga musi być Przydało by się

kkkasikkk najważniejsze, że pod opieką lekarza jesteś. Teraz tylko uważać musisz i leki przyjmować. Spokojnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości