|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
ja kupiłam już dziś bańki mydlane i zeszłam całe miasto za białym parasolem
![]() wczoraj bylismy na sali, była już gotowa na dzisiejsze wesele - cuuudo!
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
jak na razie koncepcja jest, jak coś z niej wyjdzie, to będzie fajnie. A jak nie, to coś innego wymyślę. Bo w sumie mam możliwość pójść do lasu czy nad rzekę czy gdziekolwiek indziej i nazbierać co mi się tylko podoba i z tego dekoracje zrobić. Myślałam jeszcze nad takim długimi, wąskimi liśćmi. Też u nas w lesie rosną, ale nie wiem co to.Też się cieszę. W sumie to niespodzianka wyjdzie bardziej dlatego, że nie widzieliśmy jak to autko wygląda, a tatuś załatwił, bo to jego kolegi syn jeździ. |
|
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My byliśmy dzis podpatrzeć jak wygląda standardowa dekoracja kościoła i jutro tez idziemy obejrzeć by mieć porównanie. Za msze płacimy 500zł. A utwory dla organisty wybierzemy sami na wejscie Marsz Charpentiera, na ofiarowanie muzykę z filmu E.Morricone – Misja Obój Gabriela, na komunię Rufus Wainwright - Hallelujah, po błogosławieństwie Johann Pachelbel - Canon in D i na wyjście Marsz weselny Mendelsona. Taką listę dajemy skrzypkowi i organiście by zgrali się na mszy.
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
A nam moja ciocia z kuzynką na weselu szykuja niespodzianke - juz nie moge sie doczekac żeby dowiedzieć się jaka
|
|
|
|
#1117 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to na pewno trudne, te sprężynki pewno są w sprzedaży na giełdzie kwiatowej, więc pewno nie będzie problemu zapytam jej A jak nie to może zamówimy na all i poproszę ją o dorobienie samych żywych kwiatów na przyssawkach i już Albo zdecydujemy się na kilka małych bukiecików na masce ![]() Cytat:
Nie mogę doczekać się zdjęć z wesela,na pewno Wasza sala będzie piękna Cytat:
Sitowia u nas nie ma, jakichś wyjątkowo pięknych kwiatów też nie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaproszenia, które planowaliśmy na dziś- rozdane ! Jutro dalej zapraszamy... Wiecie co, dziś się dowiedziałam, że na naszym ślubie i weselu będzie mój były facet (ale taki z czasów ostatniej klasy gimnazjum) Przyjdzie jako osoba towarzysząca ze strony mojego narzeczonego. Śmieszy mnie to, bo to straszny pajac i nie spodziewałam się, że się jeszcze spotkamy na jakimś weselu, tym bardziej moim własnym ![]() Czytam właśnie fajną książkę- "Coś niebieskiego". Taka trochę w temacie ślubnym ![]()
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-25 o 22:50 |
|||||
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym byłym - śmiesznie, ale przynajmniej się napatrzy i pożałuje sobie co stracił, będąc takim kretynem ). Różnie to w życiu bywa.
|
||
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieskromnie powiem, że były pewno pożałuje Teraz to powinnam mu podziękować, że był takim kretynem, bo aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl, że mógłby być moim mężem
|
|
#1120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh |
|
|
|
|
#1121 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wstałam specjalnie wcześniej, żeby trochę odpisać.
Cytat:
za zaproszenia.Co do dekoracji auto, to myślę, że trzeba uważać, żeby nie powstał wieniec. Przeglądałam wiele dekoracji wyglądających jak na pogrzeb. Ti się były facet pewnie upije... jak Cię zobaczy tak wyjątkowo pięknie wyglądającą... ![]() "Coś niebieskiego", och ja ja bym chciała posiedzieć przy książce. Cytat:
![]() Cytat:
za kolejne zaproszenia i to ciekawe, że dają pieniążki.Mi zawsze były przykro, jeśli ktoś nie otworzył zaproszeń, ale niewielu takich się zdarzyło. A czemu nie chcesz panieńskiego? Cytat:
A z tymi bramami, to ja mam nadzieję, że nas to nie spotka - ale jeśli to jak? Mamy mieć ze sobą w aucie butelki wódki i cukierki?!? Cytat:
Cytat:
![]() Żadnej orkiestry - tylko do autka i szybciutko do kościółka... Cytat:
My byliśmy wczoraj w miasteczku rodzinnym i tak bardzo chciałam odebrać obrączki... do 30 czerwca maja urlop ![]() Co więcej, wuja był na weselu i bardzo mu się podobało, więc babcia posumowała: "szkoda, że ty tam nie masz swojego wesela"... ![]() Myślałam, że... ![]() Na tamtej sali, o której mówiła była bardzo niemiła właścicielka, co więcej - menu dostawało się dopiero po podpisaniu umowy i nie można było zrobić w niej zmian. Jak się wychodzi z budynku, to jest ruchliwa ulica i stacja benzynowa, a my mamy plażę i jezioro...
|
|||||||
|
|
|
#1122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie zamówiona, ale jakoś na dniach to zrobię.Cytat:
Oj i ja bym chciała zobaczyć miny paru osób .... ![]() Cytat:
Wczoraj udało nam się rozdać tylko 1 zaproszenie także jeszcze 10 i z głowy będzie |
|||
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zaproszenia.
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje się szyje. Widziałam kiedyś, jak ktoś sprzedawał takie po swoim ślubie na all. |
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czesc
mielismy wczoraj pracowity dzien, rozdalismy 7 zaproszen nawet na Wianki skoczylismy a i dostalismy 2 kpl poscieli od cioci na taki prezent przed slubny jak ona to ujela: bedziecie miec na noc poslubna hehehe![]() Cytat:
w planach przez dlugi czas mialam takie bolerko jak blueberry![]() Cytat:
malo braklo a miala bym takie same![]() Cytat:
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż dwa komplety na noc poślubną ![]() Kolejne zaproszenia, super ![]() U mnie w kościele jest zimno, a jeszcze dojdzie stres... Choć to bolerko mi nie pomoże się ogrzać raczej... |
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zaproszeniaNa początku sierpnia podobno upały mają być, dlatego nawet nie myślałam o żadnym okryciu, bo i tak się boję, że popłynę... Ale może faktycznie lepiej się jakoś ubezpieczyć. Ja po sklepach łazić nie lubię jak szukam czegoś konkretnego, bo i tak nigdy nie znajduje, więc tylko w necie przeglądałam, ale nie ma nigdzie. Poproszę babcię to mi uszyje
|
||
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam ten sam problem, jak chodze i szukam czegos konkretnego to nigdy nie znajduje
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolałabym nie mieć żadnego bolerka ani szala.Moja suknia jest zdobiona u góry,mam delikatne ramiączka,a welon chcę obszyty koronką. Za dużo byłoby tego wszystkiego. Dziewczyny kupiłam w końcu stanik!!! ![]() A czy wy ubieracie pas do pończoch?Wszyscy mi to odradzają... |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
akazqa, ja też nie lubię bolerek, ale takich typowych- sztywnych. Ja mam bardzo delikatne, tiulowe, z rękawkiem 3/4 i baaaaardzo mi się podoba, przylega w każdym miejscu do ciała
Mam bardzo podobne bolerko do blueberry Prawie takie samo ![]() blueberry, masz rację, wiele ślubnych bukietów na samochód wygląda jak wieńce Dlatego właśnie zrezygnowaliśmy z takiego bukietu, bo w połączeniu z czarnym kolorem samochodu mógłby powstać efekt karawanu. U nas robią "bramy" i na pewno będziemy mieć karton wódki w bagażniku- zabezpieczcie się też lepiej i weźcie go Jeśli nie wykorzystacie to goście wypiją na weselu ![]() A panieńskiego nie chcę, bo nie jestem rozrywkową osobą. Poza tym mój narzeczony nie będzie miał najprawdopodobniej kawalerskiego, bo nie ma mu go kto zorganizować. Jeśli na coś się zdecydujemy to może na jakieś malutkie wspólne przyjęcie w gronie najbliższych znajomych, którzy będą na weselu. Ale striptizerzy/striptizerki nie wchodzą w grę ![]() Kinga, na jego minie mi akurat mało zależy (niestety ), ale miny kilku innych osób to bym chętnie zobaczyła ![]() Kwiatuszek, bardzo lubię praktyczne prezenty, dlatego z takiej pościeli bym się bardzo ucieszyła My z prezentów dostaliśmy już od mojej babci pościel, od mamy także pościel no i dodatkowo od moich rodziców fajny telewizor, także jesteśmy ze wszystkich prezentów bardzo zadowoleni ![]() Dziś oczywiście dalszy ciąg zapraszania. Ale powiem Wam, że miło jest odwiedzić każdego z rodziny osobiście i porozmawiać chwilę Także będzie mi chyba trochę smutno, kiedy skończymy już zapraszać. Ahaaaa, zapomniałabym, dziś się ukazały nasze zapowiedzi A dodatkowo widziałam u nas w kościele piękne bukiety z róż kremowych i ciemnożółtych, takich troszkę herbacianych- wyglądały jak złote ![]() butterfly, brawo za biustonosz ! ja zakładam pończochy samonośne, mam pas do pończoch z gorsetem, ale taki na co dzień oczywiście, nie do ślubu- rzadko noszę, bo nie jest to dla mnie wyjątkowo wygodne
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-26 o 11:57 |
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki
za wszystkie załatwione sprawy My przy zaproszenia tylko od babci TŻ dostaliśmy pieniążki, a tak to raczej u nas tego też się nie praktykuje. Dzisiaj tak tylko na chwilkę wpadłam do Was, bo jutro mam obronę i muszę jeszcze coś powtórzyć Stres mam prze ogromny, ale jak się już obronię to będę miała więcej czasu na forum i w końcu, bez wyrzutów sumienia wezmę się porządnie za sprawy ślubne ![]() ![]()
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Czemu Ci odradzają? Ja będę miała pas - samonośne na bank mnie obetrą.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zapowiedzi to już muszę iść odebrać, bo wiszą w gablocie już 3 niedziele. Moze pójdę we wtorek ![]() A co do panieńskiego to tez bedę miała problem. Na pewno chcę 2 kumpele, 2 lub 4 koleżanki ze studiów, świadkową i wypadałoby bratową ehh i nie wiem czy jescze 2 kuzynki czy nie. Cytat:
My z Tż w piatek ![]() Cytat:
Wczoraj ze świadkową doszłyśmy do wniosku ze mimo, iż sala jest strojona tiulami, to przydałoby się stroić ja balonami. Zobaczymy czy jakieś wesele będzie w piatek, bo jak tak to lipa. eh
|
|
#1136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę miała pończochy samonośne ![]() Ale fajnie A my musimy zadzwonić do księdza, bo dziś miały też się ukazać nasze zapowiedzi przedślubne i na tej mszy na której byliśmy z Tż-tem w ogóle nie było, a na tej na której byli jego rodzice, nie wyczytali naszych nazwisk więc wolę zadzwonić i to wyjaśnić ![]() Cytat:
![]() A my wczoraj zamówiliśmy zawieszki na alkohol, bo te naklejki które mieliśmy naklejać, nie wyglądałyby tak jak to sobie wyobrażaliśmy, więc musieliśmy jeszcze raz zamawiać ![]() Dołączam zdjęcie bolerka ( prawie takie samo, albo nawet takie samo-już nie pamiętam ) i zawieszek
|
|
#1138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za stanik, wiem jak ciężko jest coś wybrać odpowiedniego, ja już niby kupiłam, ale zastanawiam się czy nie poszukać innego![]() Jeśli chodzi o pas do pończoch to mi też przyjaciółka to odradzała, sama miała na swoim ślubie i po jakimś czasie po prostu go zdjęła, bo zaczął się ruszać i obcierać, mało komfortowo się czuła. Cytat:
My też przygotujemy wódkę na bramy, bo kilka na pewno będzie ![]() Cytat:
Super
|
||||
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bolerka na razie nie mam. Na następnej przymiarce może coś wyszukam z tego co mają w salonie, bo mogę u nich wypożyczyć, a jak nie to kupię jakieś delikatne. Coś jak blueberry: Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pasa nie zakładam, chociaż lubię w nim chodzić (tak kobieco się czuję). Stawiam na samonośne, bo te na pasie lubią zjeżdżać, przesuwać się i przekręcać. Boję się, że halka się będzie ich czepiać i trzeba będzie co chwilę poprawiać... Cytat:
A - co do bram - my dostaliśmy dodatkowy karton wódki jak kupowaliśmy na wesele w prezencie na bramy. Do tego zapakujemy kilka paczek z ciastkami (2-3-4). Nie spodziewamy się zbyt wielu bram. Co najwyżej jedna pod kościołem i jedna pod salą. Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-06-26 o 13:56 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Sitowia u nas nie ma, jakichś wyjątkowo pięknych kwiatów też nie 

). Różnie to w życiu bywa.
za zaproszenia.

Dlatego właśnie zrezygnowaliśmy z takiego bukietu, bo w połączeniu z czarnym kolorem samochodu mógłby powstać efekt karawanu. 

u nas zaproszonych będzie w sumie 155 osób... i nie mam pojęcia ile tego winka wziąć...