Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 13:28   #1111
lasoa
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

ja kupiłam już dziś bańki mydlane i zeszłam całe miasto za białym parasolem niestety nie ma nigdzie szukałam też kosza na zabawki na drobiazgi ale tez nie ma

wczoraj bylismy na sali, była już gotowa na dzisiejsze wesele - cuuudo!
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:23   #1112
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa, jak będą wyglądały te serduszka z sitowia
Ja też jak na razie koncepcja jest, jak coś z niej wyjdzie, to będzie fajnie. A jak nie, to coś innego wymyślę. Bo w sumie mam możliwość pójść do lasu czy nad rzekę czy gdziekolwiek indziej i nazbierać co mi się tylko podoba i z tego dekoracje zrobić. Myślałam jeszcze nad takim długimi, wąskimi liśćmi. Też u nas w lesie rosną, ale nie wiem co to.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Fajnie, że tata Wam taką niespodziankę robi
Też się cieszę. W sumie to niespodzianka wyjdzie bardziej dlatego, że nie widzieliśmy jak to autko wygląda, a tatuś załatwił, bo to jego kolegi syn jeździ.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:15   #1113
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Narazie zaprosiłam kilka najdawniejszych bywalczyń forum, a jutro wezmę się za zapraszanie tych młodszych stażem. Póki co nic nie tracicie,bo w Klubie jest dopiero 8 postów
Czekamy, czekamy.
My byliśmy dzis podpatrzeć jak wygląda standardowa dekoracja kościoła i jutro tez idziemy obejrzeć by mieć porównanie. Za msze płacimy 500zł. A utwory dla organisty wybierzemy sami
na wejscie Marsz Charpentiera, na ofiarowanie muzykę z filmu E.Morricone – Misja Obój Gabriela, na komunię Rufus Wainwright - Hallelujah, po błogosławieństwie Johann Pachelbel - Canon in D i na wyjście Marsz weselny Mendelsona.
Taką listę dajemy skrzypkowi i organiście by zgrali się na mszy.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:08   #1114
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
My też mamy srebrny samochód i wybraliśmy różowe różyczki link podaję w poniższej odpowiedzi

http://allegro.pl/zjawiskowa-dekorac...592312088.html to nasza dekoracja na samochód
jaka ladna
Stary 2011-06-25, 20:07   #1115
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
jaka ladna
dziękuję
Stary 2011-06-25, 21:11   #1116
lasoa
Zakorzenienie

A nam moja ciocia z kuzynką na weselu szykuja niespodzianke - juz nie moge sie doczekac żeby dowiedzieć się jaka
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 22:30   #1117
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że tata Wam taką niespodziankę robi

Hm...a chcesz zamawiać przez internet czy w kwiaciarni? Bo jak w kwiaciarni, to myślę, że jak pokażesz zdjęcia o co Ci dokładnie chodzi to powinni zrobić bez problemu Najlepiej zapytać
Wiesz co, nawet nie przyszło mi do głowy, że kwiaciarka mogłaby coś takiego zrobić Nie jest to na pewno trudne, te sprężynki pewno są w sprzedaży na giełdzie kwiatowej, więc pewno nie będzie problemu zapytam jej A jak nie to może zamówimy na all i poproszę ją o dorobienie samych żywych kwiatów na przyssawkach i już Albo zdecydujemy się na kilka małych bukiecików na masce
Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
ja kupiłam już dziś bańki mydlane i zeszłam całe miasto za białym parasolem niestety nie ma nigdzie szukałam też kosza na zabawki na drobiazgi ale tez nie ma

wczoraj bylismy na sali, była już gotowa na dzisiejsze wesele - cuuudo!
Świetnie, że sala Wam się podoba Nie mogę doczekać się zdjęć z wesela,na pewno Wasza sala będzie piękna

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja też jak na razie koncepcja jest, jak coś z niej wyjdzie, to będzie fajnie. A jak nie, to coś innego wymyślę. Bo w sumie mam możliwość pójść do lasu czy nad rzekę czy gdziekolwiek indziej i nazbierać co mi się tylko podoba i z tego dekoracje zrobić. Myślałam jeszcze nad takim długimi, wąskimi liśćmi. Też u nas w lesie rosną, ale nie wiem co to.

Też się cieszę. W sumie to niespodzianka wyjdzie bardziej dlatego, że nie widzieliśmy jak to autko wygląda, a tatuś załatwił, bo to jego kolegi syn jeździ.
Ja też w sumie mogę nazbierać czego chcę, ale nie bardzo mam pomysł co Sitowia u nas nie ma, jakichś wyjątkowo pięknych kwiatów też nie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Czekamy, czekamy.
My byliśmy dzis podpatrzeć jak wygląda standardowa dekoracja kościoła i jutro tez idziemy obejrzeć by mieć porównanie. Za msze płacimy 500zł. A utwory dla organisty wybierzemy sami
na wejscie Marsz Charpentiera, na ofiarowanie muzykę z filmu E.Morricone – Misja Obój Gabriela, na komunię Rufus Wainwright - Hallelujah, po błogosławieństwie Johann Pachelbel - Canon in D i na wyjście Marsz weselny Mendelsona.
Fajnie, że możecie sobie wybrać piosenki My jeszcze nie wiemy, czy tak można u nas, ale pewno i tak zdecydujemy się na klasyki- Marsz mendelsona, Ave Maria itd
Cytat:
A nam moja ciocia z kuzynką na weselu szykuja niespodzianke - juz nie moge sie doczekac żeby dowiedzieć się jaka
Ciekawe co to za niespodzianka

Zaproszenia, które planowaliśmy na dziś- rozdane ! Jutro dalej zapraszamy... Wiecie co, dziś się dowiedziałam, że na naszym ślubie i weselu będzie mój były facet (ale taki z czasów ostatniej klasy gimnazjum) Przyjdzie jako osoba towarzysząca ze strony mojego narzeczonego. Śmieszy mnie to, bo to straszny pajac i nie spodziewałam się, że się jeszcze spotkamy na jakimś weselu, tym bardziej moim własnym Śmiejemy się z K., że to największa pomyłka mojego życia

Czytam właśnie fajną książkę- "Coś niebieskiego". Taka trochę w temacie ślubnym

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-25 o 22:50
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 22:53   #1118
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jaką

Cytat:
Ja też w sumie mogę nazbierać czego chcę, ale nie bardzo mam pomysł co Sitowia u nas nie ma, jakichś wyjątkowo pięknych kwiatów też nie

Zaproszenia, które planowaliśmy na dziś- rozdane ! Jutro dalej zapraszamy... Wiecie co, dziś się dowiedziałam, że na naszym ślubie i weselu będzie mój były facet (ale taki z czasów ostatniej klasy gimnazjum) Przyjdzie jako osoba towarzysząca ze strony mojego narzeczonego. Śmieszy mnie to, bo to straszny pajac i nie spodziewałam się, że się jeszcze spotkamy na jakimś weselu, tym bardziej moim własnym Śmiejemy się z K., że to największa pomyłka mojego życia
W sumie tak na prawdę można zbierać dużo rzeczy, np. wierzba, po okorowaniu na świeżo daje się ładnie wyginać, można z niej też robić serduszka czy coś, a potem jak zaschnie, to już taka zostanie. Troszkę wyobraźni tylko. Pamiętam jak w dzieciństwie robiłyśmy naszyjniki z "kłem tygrysa" - wystarczyło wyrwać liscia paproci razem z korzeniem, obrać ze skórki i dostawało się coś jak rzemień, a na końcu biały korzeń, który wyglądał identycznie jak kieł
A z tym byłym - śmiesznie, ale przynajmniej się napatrzy i pożałuje sobie co stracił, będąc takim kretynem W sumie nas z Łosiem też mój były poznał (generalnie to twierdzi, że zaplanował sobie że nas pozna, bo do siebie "pasowaliśmy"). Różnie to w życiu bywa.
Stary 2011-06-25, 23:05   #1119
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe jaką

W sumie tak na prawdę można zbierać dużo rzeczy, np. wierzba, po okorowaniu na świeżo daje się ładnie wyginać, można z niej też robić serduszka czy coś, a potem jak zaschnie, to już taka zostanie. Troszkę wyobraźni tylko. Pamiętam jak w dzieciństwie robiłyśmy naszyjniki z "kłem tygrysa" - wystarczyło wyrwać liscia paproci razem z korzeniem, obrać ze skórki i dostawało się coś jak rzemień, a na końcu biały korzeń, który wyglądał identycznie jak kieł
A z tym byłym - śmiesznie, ale przynajmniej się napatrzy i pożałuje sobie co stracił, będąc takim kretynem W sumie nas z Łosiem też mój były poznał (generalnie to twierdzi, że zaplanował sobie że nas pozna, bo do siebie "pasowaliśmy"). Różnie to w życiu bywa.
Oj, ale świetnie musiał ten kieł tygrysa wyglądać, na pewno spróbuję, kiedy pójdziemy z K. do lasu
Nieskromnie powiem, że były pewno pożałuje Nie no, żartuję Teraz to powinnam mu podziękować, że był takim kretynem, bo aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl, że mógłby być moim mężem Pewnie, że różnie bywa w życiu i jak widać nic nie dzieje się bez powodu
Stary 2011-06-26, 09:58   #1120
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy
My wczoraj rozdaliśmy ostatnie zaproszenie! uff z głowy. Tylko w dwóch przypadkach dostaliśmy koperty przy dawaniu zaproszenia, ale to były osoby, które ze względu na stan zdrowia nie przyjadą na ślub i wesele.

Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:10   #1121
blueberry88
Zakorzenienie

Hej! Wstałam specjalnie wcześniej, żeby trochę odpisać.

Cytat:
Wiesz co, nawet nie przyszło mi do głowy, że kwiaciarka mogłaby coś takiego zrobić Nie jest to na pewno trudne, te sprężynki pewno są w sprzedaży na giełdzie kwiatowej, więc pewno nie będzie problemu zapytam jej A jak nie to może zamówimy na all i poproszę ją o dorobienie samych żywych kwiatów na przyssawkach i już Albo zdecydujemy się na kilka małych bukiecików na masce

Czytam właśnie fajną książkę- "Coś niebieskiego". Taka trochę w temacie ślubnym
za zaproszenia.
Co do dekoracji auto, to myślę, że trzeba uważać, żeby nie powstał wieniec. Przeglądałam wiele dekoracji wyglądających jak na pogrzeb.
Ti się były facet pewnie upije... jak Cię zobaczy tak wyjątkowo pięknie wyglądającą...
"Coś niebieskiego", och ja ja bym chciała posiedzieć przy książce.

Cytat:
czesc
ja juz sama nie wiem ile kupic wodki i wina, dodam ze duzo osob bedzie w gole nie pijacych a na slubie bedzie okolo 110osob (zobaczymy ile odmowi) tylko ze jesli kupimy za duzo i zostanie to ciocia mojego K. ma sklep wiec alkohol sie nie zmarnuje i kaska sie wroci
My też możemy oddać - to duże ułatwienie... Choć pewnie zamiast oddawać zrobimy imprezę, hehe

Cytat:
Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy

butterfly, u nas w rodzinie ludzie nie otwierają przy nas zaproszeń, więc nie miałabyś takiego problemu Ale tak sobie myślę, że nie ma się co przejmować- tak zdecydowaliście i już tak pozostanie, myślę, że nikt nie powinien się obrazić
Ja w ogóle nie mam ochoty na panieński, nie wiem, czy będę miała, jedynie jak koleżanki będą nalegały czy coś. Ale gdybym robiła to chyba zaprosiłabym tylko te osoby, co będą na weselu, tak myślę. A co do tej siostry to nie potrafię doradzić, ale sądzę, że jeśli nie macie dobrego kontaktu to nawet jeśli przyjdzie to pewno szybko się zmyje, bo nie będzie się czuła komfortowo... A z drugiej strony może to być okazja do tego, abyście się lepiej poznały Może pogadaj z TŻ, co on myśli na ten temat ?
za kolejne zaproszenia i to ciekawe, że dają pieniążki.
Mi zawsze były przykro, jeśli ktoś nie otworzył zaproszeń, ale niewielu takich się zdarzyło.
A czemu nie chcesz panieńskiego?

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Chyba gwiazdeczka pytała, co goście na brak wódki :P Goście się cieszą, bo początkowa wersja miała być taka, że poza toastem szampanem nie będzie absolutnie żadnego alkoholu :P Ale jak się jednak zdecydowaliśmy na wino, to się ucieszyli, bo "dobre i to"... najgorsze, że mogą się na ewentualnych bramach pluć, że nie wódka, ale mamy to (że tak powiem) w głębokim poważaniu, bo wódki w ogóle nie będzie, więc na bramie będą mieli do wyboru wino lub cukierki i koniec. :P

Do tej pory tylko jedna taka bardzo nawiedzona ciotka się pluła, że "jak to bez wesela", ale jak jej się nie podoba, to niech nie przyjeżdża...
Też najpierw chciałam bez wesela i z winkiem.
A z tymi bramami, to ja mam nadzieję, że nas to nie spotka - ale jeśli to jak? Mamy mieć ze sobą w aucie butelki wódki i cukierki?!?

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
uwielbiam Czarną Madonnę! i też bym się popłakała jakby mi ją zagrali, więc zdecydowanie nie chcę tej pieśni... jak byłam we Włoszech na wakacjach pracy to popłakałam się kiedy będąc tam w kościele na mszy przygotowanej przez Włochów dla Polaków pracujących w okolicy i zaczeto grać Czarną MAdonnę z tekstem po włosku "Madonna Nera", ech do dziś mam dreszcze jak sobie to przypomnę, cudowne przeżycie.
Ja się boję, że za dużo się będę wzruszać...

Cytat:
A co do orkiestry, to u nas nie ma innej możliwości- orkiestra pod domem być musi Taki już mamy zwyczaj i inaczej się nie robi Na drzwiach domu będzie korona a na ogrodzeniu jakieś kwiatowe dekoracje, ale delikatnie, nie chciałabym przesadzić

Pochwalicie się dziewczynki, jakie wybrałyście dekoracje na samochód ? My myślimy o 3-4 niewielkich bukiecikach z żywych kwiatów na masce, a do tego jakieś kwiatuszki niewielkie przy klamkach Niedawno widziałam tak przystrojony samochód i było ślicznie.
Hm, ja jak będę miała fantazję, to pouwieszam balony na klatce
Żadnej orkiestry - tylko do autka i szybciutko do kościółka...

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Czekamy, czekamy.
To będą same linie melodyczne?

My byliśmy wczoraj w miasteczku rodzinnym i tak bardzo chciałam odebrać obrączki... do 30 czerwca maja urlop

Co więcej, wuja był na weselu i bardzo mu się podobało, więc babcia posumowała: "szkoda, że ty tam nie masz swojego wesela"...
Myślałam, że...
Na tamtej sali, o której mówiła była bardzo niemiła właścicielka, co więcej - menu dostawało się dopiero po podpisaniu umowy i nie można było zrobić w niej zmian. Jak się wychodzi z budynku, to jest ruchliwa ulica i stacja benzynowa, a my mamy plażę i jezioro...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:13   #1122
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy srebrny samochód i wybraliśmy różowe różyczki link podaję w poniższej odpowiedzi

http://allegro.pl/zjawiskowa-dekorac...592312088.html to nasza dekoracja na samochód
Tą samą wybraliśmy Jeszcze nie zamówiona, ale jakoś na dniach to zrobię.

Cytat:
Wiecie co, dziś się dowiedziałam, że na naszym ślubie i weselu będzie mój były facet (ale taki z czasów ostatniej klasy gimnazjum) Przyjdzie jako osoba towarzysząca ze strony mojego narzeczonego. Śmieszy mnie to, bo to straszny pajac i nie spodziewałam się, że się jeszcze spotkamy na jakimś weselu, tym bardziej moim własnym Śmiejemy się z K., że to największa pomyłka mojego życia
Hehe, śmieszna sytuacja
Oj i ja bym chciała zobaczyć miny paru osób ....

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość

Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh
Ja chyba nic nie będę miała, sama nie wiem, może jakiś szal tak na wszelki wypadek, bolerka mi się nie podobają za bardzo ...

Wczoraj udało nam się rozdać tylko 1 zaproszenie także jeszcze 10 i z głowy będzie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:19   #1123
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
My wczoraj rozdaliśmy ostatnie zaproszenie! uff z głowy. Tylko w dwóch przypadkach dostaliśmy koperty przy dawaniu zaproszenia, ale to były osoby, które ze względu na stan zdrowia nie przyjadą na ślub i wesele.

Ja będę miała takie bolerko bez koronek.

za zaproszenia.
Stary 2011-06-26, 10:21   #1124
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

za zaproszenia.
Śliczne to bolerko! A gdzie kupowałaś jeśli można wiedzieć, bo ja szukałam podobnego na różnych stronach, ale nie mogłam znaleźć, byłabym wdzięczna

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2011-06-26, 10:41   #1125
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Śliczne to bolerko! A gdzie kupowałaś jeśli można wiedzieć, bo ja szukałam podobnego na różnych stronach, ale nie mogłam znaleźć, byłabym wdzięczna
Dziękuję Nie podobają mi się takie typowe bolerka, ale to wpadło mi w oko.
Moje się szyje. Widziałam kiedyś, jak ktoś sprzedawał takie po swoim ślubie na all.
Stary 2011-06-26, 10:43   #1126
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

czesc mielismy wczoraj pracowity dzien, rozdalismy 7 zaproszen nawet na Wianki skoczylismy a i dostalismy 2 kpl poscieli od cioci na taki prezent przed slubny jak ona to ujela: bedziecie miec na noc poslubna hehehe

Cytat:

z tego co slyszalam to sierpien ma byc cieply i suchy ale po mimo wszystko kupilam szal taki delikatny chyba muslinowy w planach przez dlugi czas mialam takie bolerko jak blueberry

Cytat:

za zaproszenia.
bolerko sliczne malo braklo a miala bym takie same

Cytat:
najlepiej jak pojdziesz do krawcowej ze zdjeciem i ci uszyje bo ja nigdzie nie znalazlam a duzo sklepow zchodzilam
Stary 2011-06-26, 10:58   #1127
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mielismy wczoraj pracowity dzien, rozdalismy 7 zaproszen nawet na Wianki skoczylismy a i dostalismy 2 kpl poscieli od cioci na taki prezent przed slubny jak ona to ujela: bedziecie miec na noc poslubna hehehe

z tego co slyszalam to sierpien ma byc cieply i suchy ale po mimo wszystko kupilam szal taki delikatny chyba muslinowy w planach przez dlugi czas mialam takie bolerko jak blueberry

bolerko sliczne malo braklo a miala bym takie same

najlepiej jak pojdziesz do krawcowej ze zdjeciem i ci uszyje bo ja nigdzie nie znalazlam a duzo sklepow zchodzilam
Dzięki, dzięki
Aż dwa komplety na noc poślubną
Kolejne zaproszenia, super
U mnie w kościele jest zimno, a jeszcze dojdzie stres... Choć to bolerko mi nie pomoże się ogrzać raczej...
Stary 2011-06-26, 11:00   #1128
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Nie podobają mi się takie typowe bolerka, ale to wpadło mi w oko.
Moje się szyje. Widziałam kiedyś, jak ktoś sprzedawał takie po swoim ślubie na all.
Ahaa rozumiem

Cytat:

za zaproszenia

Na początku sierpnia podobno upały mają być, dlatego nawet nie myślałam o żadnym okryciu, bo i tak się boję, że popłynę... Ale może faktycznie lepiej się jakoś ubezpieczyć.

Ja po sklepach łazić nie lubię jak szukam czegoś konkretnego, bo i tak nigdy nie znajduje, więc tylko w necie przeglądałam, ale nie ma nigdzie. Poproszę babcię to mi uszyje

Stary 2011-06-26, 11:22   #1129
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahaa rozumiem

za zaproszenia

Na początku sierpnia podobno upały mają być, dlatego nawet nie myślałam o żadnym okryciu, bo i tak się boję, że popłynę... Ale może faktycznie lepiej się jakoś ubezpieczyć.

Ja po sklepach łazić nie lubię jak szukam czegoś konkretnego, bo i tak nigdy nie znajduje, więc tylko w necie przeglądałam, ale nie ma nigdzie. Poproszę babcię to mi uszyje
dokladnie a tez kupilam z tego wzgledu ze sukienka nie ma zadnych ramiaczek, welonu tez miec nie bede wiec napewno w kosciele uzyle szal na ramiona
ja mam ten sam problem, jak chodze i szukam czegos konkretnego to nigdy nie znajduje a jak masz babcie ktora moze ci uszyc to sie nie zastanawiaj
Stary 2011-06-26, 11:47   #1130
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

A masz jakieś info co może być w sierpniu?Bo ja wyczytałam,że ładnie
Wolałabym nie mieć żadnego bolerka ani szala.Moja suknia jest zdobiona u góry,mam delikatne ramiączka,a welon chcę obszyty koronką. Za dużo byłoby tego wszystkiego.

Dziewczyny kupiłam w końcu stanik!!! Szukanie zajęło mi 3 miesiące,ale w końcu się udało. Niestety trochę ksoztował,więc mam nadzieję,że będzie odpiwedni do wycięcia w dekolcie

A czy wy ubieracie pas do pończoch?Wszyscy mi to odradzają...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:52   #1131
thea2
Zadomowienie

akazqa, ja też nie lubię bolerek, ale takich typowych- sztywnych. Ja mam bardzo delikatne, tiulowe, z rękawkiem 3/4 i baaaaardzo mi się podoba, przylega w każdym miejscu do ciała Mam bardzo podobne bolerko do blueberry Prawie takie samo
blueberry, masz rację, wiele ślubnych bukietów na samochód wygląda jak wieńce Dlatego właśnie zrezygnowaliśmy z takiego bukietu, bo w połączeniu z czarnym kolorem samochodu mógłby powstać efekt karawanu.
U nas robią "bramy" i na pewno będziemy mieć karton wódki w bagażniku- zabezpieczcie się też lepiej i weźcie go Jeśli nie wykorzystacie to goście wypiją na weselu
A panieńskiego nie chcę, bo nie jestem rozrywkową osobą. Poza tym mój narzeczony nie będzie miał najprawdopodobniej kawalerskiego, bo nie ma mu go kto zorganizować. Jeśli na coś się zdecydujemy to może na jakieś malutkie wspólne przyjęcie w gronie najbliższych znajomych, którzy będą na weselu. Ale striptizerzy/striptizerki nie wchodzą w grę

Kinga, na jego minie mi akurat mało zależy (niestety ), ale miny kilku innych osób to bym chętnie zobaczyła

Kwiatuszek, bardzo lubię praktyczne prezenty, dlatego z takiej pościeli bym się bardzo ucieszyła My z prezentów dostaliśmy już od mojej babci pościel, od mamy także pościel no i dodatkowo od moich rodziców fajny telewizor, także jesteśmy ze wszystkich prezentów bardzo zadowoleni

Dziś oczywiście dalszy ciąg zapraszania. Ale powiem Wam, że miło jest odwiedzić każdego z rodziny osobiście i porozmawiać chwilę Także będzie mi chyba trochę smutno, kiedy skończymy już zapraszać.
Ahaaaa, zapomniałabym, dziś się ukazały nasze zapowiedzi

A dodatkowo widziałam u nas w kościele piękne bukiety z róż kremowych i ciemnożółtych, takich troszkę herbacianych- wyglądały jak złote Tak więc wiem już na pewno, jakie chcę kwiaty będą idealnie w naszych kolorach przewodnich

butterfly, brawo za biustonosz ! ja zakładam pończochy samonośne, mam pas do pończoch z gorsetem, ale taki na co dzień oczywiście, nie do ślubu- rzadko noszę, bo nie jest to dla mnie wyjątkowo wygodne

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-26 o 11:57
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:14   #1132
dhalii
Raczkowanie

Dziewczynki za wszystkie załatwione sprawy

My przy zaproszenia tylko od babci TŻ dostaliśmy pieniążki, a tak to raczej u nas tego też się nie praktykuje.

Dzisiaj tak tylko na chwilkę wpadłam do Was, bo jutro mam obronę i muszę jeszcze coś powtórzyć . Jadę już dzisiaj do Krakowa, a tam niestety będę bez netu Stres mam prze ogromny, ale jak się już obronię to będę miała więcej czasu na forum i w końcu, bez wyrzutów sumienia wezmę się porządnie za sprawy ślubne

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:27   #1133
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Dziewczynki za wszystkie załatwione sprawy

My przy zaproszenia tylko od babci TŻ dostaliśmy pieniążki, a tak to raczej u nas tego też się nie praktykuje.

Dzisiaj tak tylko na chwilkę wpadłam do Was, bo jutro mam obronę i muszę jeszcze coś powtórzyć . Jadę już dzisiaj do Krakowa, a tam niestety będę bez netu Stres mam prze ogromny, ale jak się już obronię to będę miała więcej czasu na forum i w końcu, bez wyrzutów sumienia wezmę się porządnie za sprawy ślubne
powodzenia zycze napewno ci sie uda
Stary 2011-06-26, 12:52   #1134
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu Ci odradzają? Ja będę miała pas - samonośne na bank mnie obetrą.

Cytat:
Stary 2011-06-26, 13:02   #1135
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
no dla mnie to właśnie największa zagwozdka, ile tego wina kupić u nas zaproszonych będzie w sumie 155 osób... i nie mam pojęcia ile tego winka wziąć...
U nas będzie 156 butelek wódki i myslę, że ok 10 butelek wina. Mamy tylko 2-3 znajomych którzy pija wino, więc myśle, że więcej nie trzeba

Cytat:
Witam Czy mogłabym dołączyć? Ślub mam 20 sierpnia tego roku
Witaj

Cytat:
Dokładnie ten sam problem mam. U nas ma być 140-160 osób (w zależności ile odmówi i ile doprosimy). A co mamy kupione? Jak na razie:
- 180 butelek 0,5l Stock (u nas nie ma tradycji dawania flaszki na odchodne)
- 200 butelek 0,5l Carlsberg (na wesele 100 i na poprawiny 100)
- w najbliższym czasie zamówię 5x0,5l gruszkówki i 5x0,5l śliwowicy Łąckiej na wiejski stół
- gdzieś koło lipca kupimy szampana (w cateringu pani kazała liczyć butelkę 0,75/10 osób, co daje 14 butelek Michela + 2 butelki Piccolo )
- no i wino na obiad chcieliśmy 2 butelki na każdy stół (białe + czerwone) i oprócz tego jakiś mały zapas w razie W. Plus jak braknie, uruchomimy winka, które nam sprezentują goście ewentualnie. Tylko ile tego wina kupić...
sporo tego

Cytat:
W zeszły weekend ukończyliśmy weekendwe nauki. Mam pytanie- na ile wcześniej przed ślubem spisywałyście protokół?Bo ja w Kościele Katolickim już w marcu, ale w Ewangelickim (tam gdzie mamy ślub) jeszcze nic i nie wiem,czy nie jesteśmy opóźnieni.No i zapowiedzi na miesiąc wcześniej wystarczą?

My jesteśmy dalej w wirze rozwożenia zaproszeń. Jakoś mi tak głupio jak ludzie wyciągają te bileciki z wierszykiem o książki zamiast kwiatów i o "koperty". Wiem,że wielu osobm się to podoba i wszyscy (TŻ, Mamy,Ojcowie) uparli się,że te wierszyki są fajne,ale mimo wszystko mi głupio

A powiedzcie jeszcze-kogo chciałybyście widzieć na panieńskich?Tylko te osoby co na weselach?
Ja się zastanawiam,bo mój TŻ na pewno chciałby zaprosić swojego szwagra. I ja czuję,że w tym przypadku powinnam zaprosić jego siostrę ( a raczej moja świakdowa zaprasza, a ja daję listę-wiadomo). Tylko,że ja nie mam jakiegoś super kontaktu z jego siostrą i ogólnie chciałam być tylko z kilkoma dziewczynami-najlepszymi koleżankami. Czuję jednak,że w takiej sytuacji byłoby to faux pas
My na pierwszej rozmowie z księdzem byliśmy 19 mama - 3 miesiące przed ślubem. A na drugą pójdziemy ok. miesiąc przed
A zapowiedzi to już muszę iść odebrać, bo wiszą w gablocie już 3 niedziele. Moze pójdę we wtorek
A co do panieńskiego to tez bedę miała problem. Na pewno chcę 2 kumpele, 2 lub 4 koleżanki ze studiów, świadkową i wypadałoby bratową ehh i nie wiem czy jescze 2 kuzynki czy nie.

Cytat:
Wczoraj w końcu zaczęliśmy roznosić zaroszenia i chyba z 10 rozdaliśmy, dzisiaj wysłałam kolejne 10, a reszta to już po tej mojej obronie ...
Byliśmy dzisiaj na sali, jeszcze raz upewnić się co mamy w cenie i okazało się, że mamy wszystko oprócz alkoholu, ale już szampana oni dają w cenie, tak samo ciasto na stół, pakowane dla gości i tort więc trochę rzeczy odpadło
a kiedy się bronisz?
My z Tż w piatek

Cytat:
a jakie bańki kupiłaś?

Wczoraj ze świadkową doszłyśmy do wniosku ze mimo, iż sala jest strojona tiulami, to przydałoby się stroić ja balonami. Zobaczymy czy jakieś wesele będzie w piatek, bo jak tak to lipa. eh

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:18   #1136
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie, ciekawe co wymyślą

Cytat:
Najlepiej włąśnie iść najpierw do kwiaciarni i porozmawiać z kwiaciarką, wtedy będziesz wiedziała, co może Ci zaproponować

Cytat:
Ja będę miała boleko, chociaż osobiście nie lubię bolerek, to nie chciałam szukać już niczego innego na ramiona, a pasuje ono do sukni więc będzie w porządku, tym bardziej że założę je tylko do kościoła, aby mieć zakryte ramiona

Cytat:
Tą samą wybraliśmy Jeszcze nie zamówiona, ale jakoś na dniach to zrobię.
Mogę Cię zapewnić, że na żywo bardzo ładnie wygląda

Cytat:
Ja będę miała pończochy samonośne

Cytat:
Ahaaaa, zapomniałabym, dziś się ukazały nasze zapowiedzi
Ale fajnie A my musimy zadzwonić do księdza, bo dziś miały też się ukazać nasze zapowiedzi przedślubne i na tej mszy na której byliśmy z Tż-tem w ogóle nie było, a na tej na której byli jego rodzice, nie wyczytali naszych nazwisk więc wolę zadzwonić i to wyjaśnić

Cytat:

A my wczoraj zamówiliśmy zawieszki na alkohol, bo te naklejki które mieliśmy naklejać, nie wyglądałyby tak jak to sobie wyobrażaliśmy, więc musieliśmy jeszcze raz zamawiać

Dołączam zdjęcie bolerka ( prawie takie samo, albo nawet takie samo-już nie pamiętam ) i zawieszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1685613404.jpg (27,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (92,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-06-26, 13:21   #1137
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Witaj
Stary 2011-06-26, 13:32   #1138
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie a tez kupilam z tego wzgledu ze sukienka nie ma zadnych ramiaczek, welonu tez miec nie bede wiec napewno w kosciele uzyle szal na ramiona
ja mam ten sam problem, jak chodze i szukam czegos konkretnego to nigdy nie znajduje a jak masz babcie ktora moze ci uszyc to sie nie zastanawiaj
Babcia jest krawcową, więc myślę, że nie byłoby to problemem, a zawsze coś będę miała w razie czego

Cytat:

Dziewczyny kupiłam w końcu stanik!!! Szukanie zajęło mi 3 miesiące,ale w końcu się udało. Niestety trochę ksoztował,więc mam nadzieję,że będzie odpiwedni do wycięcia w dekolcie

za stanik, wiem jak ciężko jest coś wybrać odpowiedniego, ja już niby kupiłam, ale zastanawiam się czy nie poszukać innego

Jeśli chodzi o pas do pończoch to mi też przyjaciółka to odradzała, sama miała na swoim ślubie i po jakimś czasie po prostu go zdjęła, bo zaczął się ruszać i obcierać, mało komfortowo się czuła.

Cytat:

U nas robią "bramy" i na pewno będziemy mieć karton wódki w bagażniku- zabezpieczcie się też lepiej i weźcie go Jeśli nie wykorzystacie to goście wypiją na weselu
A panieńskiego nie chcę, bo nie jestem rozrywkową osobą. Poza tym mój narzeczony nie będzie miał najprawdopodobniej kawalerskiego, bo nie ma mu go kto zorganizować. Jeśli na coś się zdecydujemy to może na jakieś malutkie wspólne przyjęcie w gronie najbliższych znajomych, którzy będą na weselu. Ale striptizerzy/striptizerki nie wchodzą w grę

Kinga, na jego minie mi akurat mało zależy (niestety ), ale miny kilku innych osób to bym chętnie zobaczyła

My też przygotujemy wódkę na bramy, bo kilka na pewno będzie

Cytat:

Powodzenia!!!

Cytat:

Mogę Cię zapewnić, że na żywo bardzo ładnie wygląda
Super

Stary 2011-06-26, 13:52   #1139
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam zdjęcie bolerka ( prawie takie samo, albo nawet takie samo-już nie pamiętam ) i zawieszek
Skąd masz te cudne zawieszki?
Stary 2011-06-26, 13:54   #1140
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że sierpień ma być ciepły, słoneczny i bezdeszczowy. Ciekawe czy końcówka też
Bolerka na razie nie mam. Na następnej przymiarce może coś wyszukam z tego co mają w salonie, bo mogę u nich wypożyczyć, a jak nie to kupię jakieś delikatne. Coś jak blueberry:

Cytat:
W sumie ja potrzebuję tylko do kościoła, żeby się głupio nie czuć z gołymi ramionami. A jak będzie zimno, to najwyżej będę marzła

Cytat:
czesc mielismy wczoraj pracowity dzien, rozdalismy 7 zaproszen nawet na Wianki skoczylismy
Fajnie było na wiankach? My byliśmy w Multikinie na Piratach, a później mieliśmy skonczyć zobaczyć co tam się dzieje, ale nam się nie chciało już...

Cytat:
U mnie w kościele jest zimno, a jeszcze dojdzie stres... Choć to bolerko mi nie pomoże się ogrzać raczej...
Mi się wydaje, że dopiero po przysiędze, po tym najwznioślejszym momencie do nas dotrze, że to już i dopiero wtedy najprędzej zimno poczujemy a najwyżej jakby miało być straszliwie lodowato, to się walnie baniaczka na drogę przed kościołem i niech grzeje

Cytat:

Ja musiałam mieć już stanik na przymiarce ostatniej. Kupiłam z premedytacją megapushup, ale taki z tych tanich. I dobrze, bo z racji tego, że robię sobie gorset wycinany z tyłu i gołe plecki, to potrzebuję go obciąć i wszyć w sukienkę. A takiego droższego to by mi było szkoda
Pasa nie zakładam, chociaż lubię w nim chodzić (tak kobieco się czuję). Stawiam na samonośne, bo te na pasie lubią zjeżdżać, przesuwać się i przekręcać. Boję się, że halka się będzie ich czepiać i trzeba będzie co chwilę poprawiać...

Cytat:
Dzisiaj tak tylko na chwilkę wpadłam do Was, bo jutro mam obronę i muszę jeszcze coś powtórzyć .
Powodzenia! Trzymam kciuki. Daj znać jak poszło!

A - co do bram - my dostaliśmy dodatkowy karton wódki jak kupowaliśmy na wesele w prezencie na bramy. Do tego zapakujemy kilka paczek z ciastkami (2-3-4). Nie spodziewamy się zbyt wielu bram. Co najwyżej jedna pod kościołem i jedna pod salą.

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-06-26 o 13:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości