|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Witam Mamuśki.
MARGARET gratulacje !!! ![]() ![]() ![]() Aniaa, Marina, Lilka ślicznie macie dzieciaczki ![]() Scio mam nadzieję, że kryzys szybko minie ![]() Zanka co tam u Ciebie? No i nie wiem co jeszcze miałam napisać... ![]() Dziewczyny wyspałam się ![]() ![]() ![]() ![]()
#2883 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję pięknie ![]()
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Patik tylko 62
![]() Żanetko też mi się tak zdaje! Cytat:
![]() ![]() ![]() WITAJ MERCELKU NA ŚWIECIE!!! BRAWO MARGARET ![]() A i Natko i Zmalowana super, że sesja zakończona sukcesem. Bardzo się cieszę! ![]() Za obronę De KAro ![]() A ja miałam dziś ciężką noc... Mały płakał bardzo dużo, w ogóle nie chce mi zasypiać już bardzo... W nocy złapałam się na tym, że myślałam, o tym, bo mi go tylko ktoś wziął, bo już nie mam siły... Mama mi pomogła na szczęście. Chyba mnie dopada dołek. Jeszcze mąż mnie wkurza. Kurcze, jak będę miała czas to napiszę Wam dokładniej... Jeszcze dziś jego rodzice przyjeżdżają, brat z żoną i drugi brat... odezwę się potem, jak szkrab da... Miłego dnia moje kochane! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zadomowienie
|
dobiegla
![]() i tyle wiem, pewnie pozniej wiecej napisze ![]() Cytat:
![]() by kryzys minal ![]()
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
dziś mi pisała że leży , bierze leki na to ciśnienie i ma nadzieje że wyjdzie we wtorek bo ma dość szpitala.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
wow, ale wiesci!
![]() Margaret gratuluje Marcelka! ![]() ![]() ![]() Marcelku - witamy na swiecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ciężką miałaś noc. Dobrze, że masz mamę do pomocy, zawsze Cię trochę odciąży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
margaret - gratulacje zdrowego dziecka!!!!!
marina - dasz rade, pewnie cos mu sie przestawia np. ma wiecej wrazen albo wiecej zaczyna widziec i stad ta niecierpliwosc w nocy. dasz rade! dobrze że masz kogos do pomocy, to wazne kryzys laktacyjny (kto go tam mial to nie pameitam) - dajcie sobie czas, przystaw dziecko glebiej jak sie da (jesli zlapie za plytko wloz palec w buzie zanim wyciagniesz sutka!). a jak sie nie da - zawsze mozesz odciagac (moja siostra tak kilka meisiecy robila bo miala wklesle sutki i daje sie rade) albo dokarmiac (no ale tu trzeba liczyc ze moze sie lakatacaja zmniejszyc chyba ze odciagasz tez w czasie jak dostaje jesc z butli) ide spac, spacer do kosciola (z malym, a co!) i pobyt na placu zabaw mnie jakos znużył... |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Marina - jakie to szczescie, ze masz przy sobie mame
![]() ![]() Scio - a moze zadzwonilabys do poloznej srodowiskowej- jesli ona sie nie zna na rzeczy to powinna kogos polecic? Natomiast jesli chcesz nadal karmic piersia, to niestety ale kryzys laktacyjny mozna przetrwac tylko w jeden sposob - karmiac karmiac karmiac... nawet jak sie wydaje, ze nic nie leci, a dziecko sie niecierpliwi. Kladz sie do lozka z Mala, chocby na dwa dni i przystawiaj ja non stop. Jak zaczniesz dawac MM to mozesz stracic swoj pokarm. Ja przetrwalam wszystkie "ksiazkowe" kryzysy laktacyjne i wiem, ze takie porady, choc trudne (nie raz beczalam z bezsilnosci i zmeczenia i juz gotowalam wode na MM..) daja efekty ![]() powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To miłe, że we mnie wierzysz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z mężem proponuję duuuużo rozmawiać. Nie kłócić się, bo tym sytuacji nie polepszycie. Scio Brumek podsunęła dobry pomysł. Ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką i powiedziałam jej o swoich obawach dotyczących karmienia. Ja bardzo chciałabym karmić, ale boję się że mogę nie mieć pokarmu (czytając Was tutaj to częsty problem). Ona właśnie w razie jakichkolwiek problemów poleciła mi poradnie laktacyjną , bo kiedy ona przy pierwszym dziecku już traciła nadzieję (mała właśnie płytko łapała pierś) i tam jej bardzo pomogli, karmiła ponad pół roku! Może spróbuj udać się do takiej poradni. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z meszsares.. przy kryzysie laktacyjnym, czyli kiedy dziecko zaczyna mieć większe zapotrzebowanie niż dotychczasowe "dostawy" jedyne wyjście to jak najwięcej i jak najczęściej przystawiać
![]() Laktacja działa na zasadzie popyt-podaż, im więcej dziecko ssie tym matka wytwarza więcej mleka.. Poprzez ssanie wytwarza się sygnał do zwiększenia produkcji i wiem że to może być bardzo męczące ale jak się chce rozkręcić to jedyne wyjście to karmić, karmić i karmić...niech ssie, nawet jak nic nie leci...
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nawet karmić na leżąco? Jakoś mam od razu tok myślenia, że dziecko się tak przyzwyczai i będzie tylko chciało na leżąco w moim łóżku jeść z cycuszka ? ![]() czy nie ?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
zaneta a co w tym złego że będziesz karmić na leżąco? na początku tak najwygodniej, a dla maleństwa najważniejsza bliskość i ciepło mamy a w jakiej pozycji to chyba nieważne..
Nie wiem co Wy się tak bronicie przed tym spaniem z dzieckiem, noszeniem, leżeniem z nim ![]() ![]()
#2899 |
Zakorzenienie
|
Tak zaczyna się od leżenia, a potem kończy na spaniu z rodzicami.
A tego nie chcę. Uważam że łóżko rodziców należy do rodziców. Nie napisałam, że nie będę nosić, leżeć z nim itp oczywiście będą to robić, ale w ograniczonych ilościach, nie uśmiecha mi się potem nosić 5-10kg na rękach, tylko dla tego że je do tego przyzwyczaiłam,bo mi było wygodniej i mieć ograniczoną swobodę, bo dziecko jest przyzwyczajone do noszenia na rękach. Mam inne podejście... Pytam czy takie dziecko się nie przyzwyczai za szybko do tego leżenia, żeby potem nie było tak, że pić będzie tylko wtedy kiedy będziemy obie leżeć ? nie wiem może głupie pytanie, ale nie chce mieć tylko jedną pozycję karmienia. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Oj Zaneta wyluzuj troszke... Nie bedziesz chciala karmic na lezaco, to przeciez nikt cie nie zmusi...
Dziewczyny tylko daly rady Scio jak pokonac kryzys laktacyjny, on nie trwa wiecznie i przez te 2-3 dni dziecko tak szybko sie nie przyzwyczai. Poza tym zycze ci, zebys po porodzie od razu mogla wybierac pozycje do karmienia, a co zrobisz jesli tylko lezaca bedzie wchodzila w gre? Chyba za bardzo sie przejelas tym "Jezykiem..." |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Filip spał na początku z nami (nie od razu), czasem usypialiśmy go na rączkach, a teraz nie ma w tym żadnego problemu, nikt 10-kilogramowego malucha nie nosił godzinami, gładko przeszedł na spanie samemu.
Moim zdaniem to takie straszenie, że potem będzie ciężko odzwyczaić... może i są takie dzieci które się potem trudno przestawia ale chyba większość dzieci przechodzi do kolejnego etapu, bardziej samodzielnego.. Moje dziecko ma bardzo dużą potrzebę przytulania, całowania (kilkanaście razy dziennie podbiega i obsypuje nas całusami) i ja też to uwielbiam, zasypia wtulony we mnie (we własnym łóżeczku), , i mi to nie przeszkadza, bo uwielbiam tę bliskość ![]() Ja karmiłam małego w wielu pozycjach, w zalezności od miejsca, myślę że dziecku wszystko jedno, aby cycka dostało ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-26 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2903 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jestem takiego samego zdania jak i Ty. Tzn: łózko malzenskie bez dzieci. Ale jezeli chodzi o noworodka, czy niemowlaka kilkumiesiecznego, to zobaczysz ze sama bedziesz brac malucha do lozka, bo jezeli bedzie Ci sie budzil co 2 godzinyto nie bedzie Ci się chcialo wstawac i przerywac sen. Co dwie godziny na pol godziny. Dasz dziecku piers i bedziesz mogla dalej spac. Pozatym, takiego maluszka lepiej miec przy sobie w pierwszych dniach zycia, a i uwierz ze nie idzie przyzwyczaic. Sama zauwazysz kiedy dziecko zaczyna sie przyzwyczajac i kiedy bedzie trzeba zaczac ograniczac.... Co do noszenia i lulania to mozna przyzwyczaic odrazu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie w niedzielę
![]() ![]() Brumku, fajowe łóżeczko ![]() ![]() DaKaro, no to powodzenia we czwartek! Przypomij się jeszcze przed to kciuki zaciśnięmy! Kolina, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE DLA MAMUŚKI, TATUŚKA I MARCELKA!!!! Iustyna, i na Ciebie przyjdzie czas ![]() O widzę, że nie jestem sama, cudne są ![]() Marinka, trzymaj się Dobrze, że na mamę możesz liczyć! A goście to chyba dzisiaj tak nie bardzo... Cytat:
Ja już zaliczyłam imieniny babci i grzecznie czekam na męża w domku, ale pewnie wróci późno. Sen miałam dzisiaj przedni: śniło mi się, że żeby mnie oszczędzić kręgosłup, cc zrobili mojemu mężowi ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na swoj numer zebrala sporo pieniazkow ![]() bylo 5tys startujacych i kazdy cos zebral widzialam juz zdjecia na fb, fajna pogode mieli ja musialam sie przespac, jednak troche przeholowalam z tym praniem ![]() ![]() aha Scio, na sr polozna radzila wlasnie poradnie laktacyjna jak beda jakiekolwiek problemy z karmieniem, nie pediatre , ale poradnie
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-06-26 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
zaneta - jakbys tylko karmila piersią na leżaco i tylko by zasypiał przy piersi do ok. pół roku to pewnie by sie przyzwyczaił. powiem ci z własnego doswiadczenia- matki ktorej dziecko tylko wtedy zasypialo z nia jak chore bylo - że przyzywczaja sie tylko do tego co jest codziennie i niezmiennie np. usypiania podczas bujania (tu moj blad bo dopiero jako roczniak oduczylam - mial wlasnie 10 kg i juz kolana od bujania bolały...). wiec jesli w dzien karmiszcz ato na lezaco, a to na siedzaco, a nawet na stojąco to dziecko wlasciwie nie powinno sie przyzyczajac. jesli dajesz cyca nawet zeby sobie tylko pocmokał i zasnął to tak bedzie robił zawsze. jak po karmieniu odbijesz i polozysz to wlasnie tak zasnie. a w nocy czesto mi sie nawet na siedzaco zasypialo (mamy male lozko "małżeńskie"), weic rozumiem branie do łóżka. ba, w szpitalu czasami lezelismy w nocy razem bo wrecz potrzebowalam spokoju i takiego lezenia. poza tym - spanie z rodzicami - jesli im nie rpzeszkadza - nie jest złe. mi przeszkadzalo (mezowi jeszcze bardziej bo bal sie ze zagniecie dziecko i nie spal wcale) bo wybudzal mnie kazzdy ruch. wolalam odddzielnie - wtedy budzilam sie tylko na karmienia. każdy wypracuje własny program karmienia - jedna pozycja to tez niedobrze bo czasem dziecko nie sciaga calego mleka (dlatego karmi sie raz na siedzaco, na poleżaco, spod pachy itd.) i czasami może dojść wlasnie do zatoru jak ktos ma tendencję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() faktycznie, taki bezstresowy sen mozna snic dalej ![]() ciekawe co byloby dalej, karmilby tez? - bo to tez ochrona kregoslupa jak sie piersi nie nosi ![]() i co na to maz? ![]()
![]() |
#2908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja karmilam na lezaco 2 miesiace (po ciezkim porodzie i CC nie bylam w stanie wstac z lozka 3 tyg!) i jakos sie Mloda nie przyzwyczaila. Potem sobie zmienialam pozycje w zaleznosci od MOJEJ wygody i bylo OK. Ze spaniem podobnie - ciagle zmienialismy opcje - pierwszy miesiac spala ze mna, potem nastepne raz ze mna raz z tata, potem tylko z tata (ja nie moglam przy niej sie wyspac, bo sie caly czas na nia gapilam ![]() ![]() ![]() ![]() Sama zobaczysz, ze to jest tak - teorie teoriami, a zycie je weryfikuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
Kolina, oświecę go jak wróci wieczorem do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Wtajemniczenie
|
witam w niedziele
![]() na poczatku witam Marcela ![]() Marina- bardzo mi przykro ja tez to przechodziłam tylko że moja Oliwka miała od urodzenia kolkę przez 3 miesiące i nie obwiniaj siebie że zła matka z Ciebie że myslisz żeby Go komuś oddać chociaż na chwilkę to jest normalne jesteś przemęczona nowa sytuacja przyzwyczaisz się wdrożysz i bedzie dobrze daj sobie czas nic na siłę ![]() Zaneta- WSZYSTKO SIĘ ZMIENI JAK WEŹMIESZ DZIDZIUSIA NA RĘCE a maleństwo od razu się nie przyzwyczai do spania z Wami na rękach to oczywiście jak bedziesz dużo nosić to może sie przyzwyczaić wiem z własnego doświadczenia nosiłam nawet jak mala spała ale co do karmienia to nie ma to żadnego znaczenia dziecko nie przyzwyczai sie do karmienia ja leżąco w nocy będzie Ci łatwiej i wygodniej a dziecku to będzie wszystko jedno byle cysia dostać ale zobaczysz w wielu sytuacjach zmienisz zdanie jak dzidziuś bedzie na swiecie głowa do góry i nie martw sie na zapas wszystko samo wyjdzie bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.