|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dziewczyny ja dopiero się ogarnęłam bo cały dzień znówu przeprowadzka i układanie rzeczy. Gratuluję rozpoczętych tygodni - brumek brzuszek z 33 tygodnia proszę !
![]() Gratuluję zdanych egzaminów i trzymam kciuki za kolejne oraz obronę. Szop to celowy zabieg stylistyczny i nie chodzi o owłosienie ale o czopa ![]() Ja po goleniu zawsze smaruje się zwyklym kremem nivea i nie mam podrażnień. Editka a może to żylak? Na wargach sromowych też można mieć. Tworzą się od ucisku macicy na jakąś żyłę. Poszukaj na necie. Przepraszam, że nie cytuje i połowy nie pamiętam bo teraz to już tylko net w komórce mi został ![]() Dziewczyny dzieciaki piękne!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-26 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
No cześć
![]() Tylko na Ciebie można liczyć o tej porze ![]()
#2823 |
Zakorzenienie
|
Hej. Widzę,że chce Wam się po nocy pisać,zobaczycie odechce się. Ja nie mam czasu totalnie. Między karmieniem albo robię pranie,sprzątam albo przysypiam. Właśnie je nakarmilam. Jak będę mieć czas by usiąść przed kompem to Wam pokaże moje panny. Są co raz większe. Ost założyłam im pajace na 56 i myślałam,że będą dużo za duże,ale nie okazało się,że tylko troszkę. Także jutro może tz się nimi troszkę zajmie.
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że dziewczynki tak rosną i są zdrowe ![]() A powiedz, one rosną "równo"? Czy np. jednak jest większa, druga mniejsza? A może jednak spokojniejsza czy coś takiego? Bo chyba u wielu bliźniąt rodzice widzą od początku takie różnice.
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moi panowie sobie śpią, więc na moment zaglądam ![]() DaKaro, trzymam kciuki za obronę! I jak mówi brumek - to tylko formalność, więc spokojnie, bez stresu! ![]() fajne ![]()
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko na drugi raz będa lepsze i ładniejsze bo robiłam z samymi bananami i posypałam wierzch brązowym curkem bo nie miałam czekolady ale w smaku pycha ![]() witam niedzielnie z rana - wczoraj mnie nie było cały dzien bo z rana na zakupach potem sprzatanie, wieczorem goście na grillu i tak dzień zleciał ![]() wchodze zniecierpliwiona że któraś urodziła a tu lipa - Iustynko - widze że dzielnie się trzymasz i zaciskasz nózki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-26 o 06:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
a ja sie na obronie nie zdazylam nawet zestresowac obrona. bo akurat zmienily sie przepisy i trzeba bylo miec jakies tłumaczenie spisu tresci w jez. angielskiem. a że pracowalam juz (i studiowalam dziennnie w trybie indywidualnym) to nie mialam czasu na latanie po wydziale i szukanie tego kolesia wydzialowego co tłumaczy, wiec poszlam z tym do tłumacza z prawdziwego zdarzenia. mialam tez na karcie z dziekanatu wlasnie jego podpis i pieczatke ze tłumaczyl. a mi baba z dziekanatu mowi ze to nei ejst wazne, ze to musi byc ich osoba i nie podejde do obrony
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
mnie w nocy chwycił kurcz w obie łydki
![]() ![]() bella ważne że dziewczynki rosną zdrowe im będą większe tym będą dawać więcej wytchnienia przynajmniej w nocy ![]() Ja mam dwulatka który nawet na 3 min nie usiądzie każdy jest w szoku ile on ma energii ![]() dakaro Trzymam kicuki za obronę ![]() ale bym sobie muffinki zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
![]() DaKaro za obrone ![]() i jak pisze brumek, to formalnosc ![]() editka2022, obserwuj a jak cie nie pokoi bardzo lub przeszkadza to mozesz pojsc gdzies skonsultowac, pewnie by to nacieli i zdezynfekowali ![]() iustyna1, fajnie ze juz koniec przeprowadzki, ale mowisz ze pracy duzo? mnie to czeka w polowie lipca Cytat:
![]() a ja juz teraz sie nie wysypiam, bo mi niewygodnie jak cholera pokaz dziewczynki ![]() ja kolejny dzien sama, ale juz jutro tz wraca ![]() wczoraj dlugo rozmyslalam nad stelazem do wanienki, to wygodna rzecz, ale zastanawiam sie czy nie zastapic go czyms innym? np malym stolikiem? ktory pozniej bedzie wykorzystany do innych celow? wypatrzylam w ikei taki bialy, nie taki drogi... i z innej beczki.... moja siostra biegnie dzisiaj w biegu charytatywnym http://www.raceforlifesponsorme.org/...kakaminska1909 zbiera fundusze na badania nad rakiem, to bieg symboliczny przeciwko raku, pamieci naszego taty ['] trzymajcie kciuki chociaz nie zwyciestwo sie tu liczy - ale sam udzial
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Sms od margaret82
"Odeszły mi wody jadę do szpitala" |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
Brumek ładne łóżeczko, podobne do mojego, a kolor taki sam
![]() Da karo powodzenia na obronie, Monia ale się miałaś, najadłaś się strachu co niemiara w związku ze swoją obroną. Ja sie stresowałam i nie uważałam tego za formalność tak do końca, bo nikt nie znał pytań jakie będą, a było ich ponad 100...i trzeba było wcześniej dużo kuć. Editka nie pomogę, nie wiem co to. Ja od kilku lat na swojej wardze sromowej mam taką narośl, ale gin mówił żeby z tym nic nie robić, sama nie wiem co to jest, taka gulka. Bella wspaniałe wiadomości przynosisz do nas. Opieka nad bliźniaczkami zajmuje podwójnie więcej czasu, podziwiam Cię. Macie kogoś do pomocy? (mama, teściowa..) Wczoraj zaczęliśmy za zaleceniem gin akcję wyganiania Naomi. Tz wniebowięty, bo już nie pamięta jak to jest...a dla mnie to żadna przyjemność, jakoś tak dziwnie mi było ![]() Margaret odpoczywaj i nabieraj sił, już na dniach powitasz dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
kciuki za szybki porod
![]() bedziemy miec nowego dzidziusia dzisiaj? ![]()
#2833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Bella wspaniale, że dziewczynki zdrowo rosną ![]() ![]() Margaret szczęśliwego i szybkiego rozwiązania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
BAN stały
|
Margaret
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Rozeznanie
|
widzę że kolejny dzidzuś na swiat się pcha
![]() ale słodkie Wasze maluchy ![]() a moi Panowie jeszcze śpią, nawet mój 3latek nie wiem co mu się wgłowie pomieszało ![]() ![]() dziewczyny szukam koszuli do szpitala, byle nie w kwiatki, słodkie misie etc... upatrzyła któraś z Was coś fajnego? poproszę o link ![]() bondynkapoznan bierzesz jakiś magnez? ja miałam takie skurcze że męża budziłam bo same nei chciały puścić, ostatnio to nawet w kciuki mnie łapały jak czytałam książkę porażka, ale przerzuciąłm się na asmag forte i trochę mniej kawy i widzę poprawę... polecam miłej niedzieli mamusie i uwaga brzuszki czekamy do lipca... do terminów porodu ![]() Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-26 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Margaret, trzymam kciuki za szybki i łatwy poród! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
sms od margaret:
"My już po porodzie o 8:12 urodził się Marcel waży 3540 dostał 10 punktów, ja na sali pooperacyjnej. " Gratulacje margaret ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-26 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no to chwila spokoju była i następna ![]() ![]() A u nas dziś dla odmiany 28 stopni (normalnie było 18-19) więc wskakuję w sukieneczkę i do parku. ![]() ![]() ![]() Mój T. zaczął nową pracę i jest zadowolony (całe szczęście) , a że firma chce inwestowac w Afryce - on jest w niebowzięty, bo chciałby tam pomieszkac kilka lat. ja? no cóż. póki będę miała czystą wodę i mały będzie miał przynajmniej 2 latka, mogę jechac. ![]() gratulacje za zdane egzaminy , Zmalowana i Natka ![]() Da karo obrona to formalnośc. każdemu jednak zależy na jak najlepszej ocenie. ![]() ![]() miłej niedzieli wszystkim życzę!!!! ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to jest jak odchodzą wody? Ja mam takie bzika, że nie będę wiedziała kiedy wody mi odejdą, kiedy będą skurcze itp. Wiem, że piszecie że pewnie to poznam, ale boję się ![]() Cytat:
Bałaś się pewnie , co ? Cytat:
![]() w każdym bądź razie wiem, że też nie chciałam takich jak piszesz, a gdy ich nie znajdywałam to już mi wisiało co będę miała, wybierałam kolory które mi pasują ! Brumek dieta? ![]() ![]() Niedziela ! Ja chce już czw i wizytę u gina ![]() a w pt wieczorem będzie mąż ![]() Kupił mi sab simplex, ale dał za Niego aż 9 euro ![]() i babka się go pytała w aptece, czy jestem karmiąca piersią, czy karmiąca mm, ma to jakieś znaczenie ?! ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
A ile ma cm ?! Jak się czuje margaret? Tzn że miała CC jak leży na sali pooperacyjnej ?! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Wtajemniczenie
|
Margaret wielkie gratulacje! Nawet nie zdążyłam napisać, że trzymam kciuki a maleństwo już jest
![]() A ja nadal w dwupaku. Chyba mam grzeczna córkę ![]() ![]() Wracam do sprzątania ![]()
![]() |
#2842 | |||
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki kochany niunio ![]() Cytat:
![]() Ale mnie suszy-chyba na deszcz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to teraz czekamy na zdjecia ![]() to cc bylo?
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Właśnie niewiem, ale chyba tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zadomowienie
|
dziekuje za kciuki i ze zauwazylas
![]() pisala ze juz ma numer przypiety i zaraz zaczyna sie bieg ![]() to symboliczny bieg (5 i 10km) ale emocje sa ja wlasnie piore szlafrok, koszule, 2 kocyki (od Natki_ ![]() jeszcze nosidelko przemyje... i finito na dzisiaj
#2847 |
Zadomowienie
|
Wchodzę i co widzę???? Gratulacje dla Margaret, Marcel witaj!
Mam wrażenie, że będę wisieć na liście do rozpakowania jeszcze w sierpniu... ale wiem, przede mną jeszcze dziubek, zmalowana i bartessa. W poniedziałek idę na wizytę, mam nadzieję usłyszeć jakieś dobre wieści w sprawie zbliżającego się porodu, bo jak nie, to nie wyjdę z gabinetu. Nie i już! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Margaret na bank miała cc bo dzieciuszek nie był przekręcony główką do dołu.
![]() GRATULACJE MARGARET!!! WITAM MARCELA A tak wogóle na kiedy miała termin? chciałam sprawdzic ale zanetaa już ją umieściła na liście rozpakowanych Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-26 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musiała się jakoś specjalnie przygotować co?! Ja jak biegłam na 800m to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.