|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla dziecka ? Ehhhh nie mam sił. |
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Dziecko będzie szczęśliwsze przy Twoim nowym partnerze (bo wierzę, że taki się pojawi), który będzie Cię szanował, będzie odpowiedzialny i będzie dbać o was. Nie przy kimś takim.
Nie potrzebujesz go. Na świecie jest wiele samotnych matek, które sobie radzą. Choć na ile znam życie, jak już urodzisz, to chłopak się pewnie kiedyś tam obudzi i będzie chciał być ważną częścią waszego życia.. Powtarzam, mogę się mylić, jestem młoda i nie mam doświadczenia. Wiem tylko, że moi rodzice pobrali się z rozsądku (bo dziecko, czyt. ja) i jakby mi wczesniej to powiedzieli, to nie miałabym poczucia niekochanej i fałszywej rodziny itp.. |
|
|
|
#2194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziecka będzie ważne aby mieć szczęśliwą, uśmiechniętą mamę. Moja mała na początku mnie obwiniała że taty nie ma, ale teraz ostatnio mi powiedziała, że tęskni za tatą ale cieszy się że się nie kłocimy. Zmieniła się, uspokoiła... Mimo że bardzo rzadko się kłóciliśmy ona to wszystko odczuwala. Był okres że płakała, że jej nie kochamy, że ona będzie już grzeczna itp. Jakby siebie obwiniała. A ma nie całe 4 lata teraz. Wyrządziliśmy jej krzywdę, ale teraz staram się to naprawić i wynagrodzić te dni. |
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam taka pare, dziewczyna w moim wieku z mojej klasy bylej, zaszla w ciaze, pobrali sie z rozsadku a nie z milosci i co? dziewczyna siedzi w domu zajmuje sie dzieckiem, a chlopak chodzi po klubach, imprezach, zdradza ja bo jej nie kocha a ona tkwi w tym bo najwazniejsze jest dziecko aby mialo szczesliwa rodzine. Pff to sie nazywa szczesliwa rodzina? w moim mniemaniu jest to cos zupelnie przeciwnego. A Ty Howdoi znajdziesz sobie mezczyzne ktory pokocha Ciebie i Twojego dzidziusia i to bedzie szczesliwa rodzina, nie ma co rozpaczac za tamtym dupkiem tylko sie cieszyc, ze bedziesz miala dzidzie a Jego w Twoim zyciu nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi o dziecko. Chciałam aby był w jego życiu. wybrał inaczej, szanuję tą decyzję. |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cie , ze chcialas zeby byl w Jego zyciu, choc nie mam zadnego doswiadczenia. Ale moze to lepiej, tak jak napisala Tamlin dziecko potrzebuje usmiechnietej szczesliwej mamy, a przez spotkania z nim moglo by tak nie byc
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Howdoi my ciągle piszemy o dziecku nie o Tobie. Ty sobie dasz radę, silna jesteś. Dziecko będzie miało Ciebie. To jedynie Twój były na tym straci najwięcej. Nie Ty, nie maleństwo tylko on. Bo Ty kiedyś spotkasz kogoś kto pokocha Ciebie i dziecko i będzie dla niego tatą. Tyle dzieci wychowuje się bez ojców, Twoje nie będzie wyjątkiem.
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wujek zginął w katastrofie kolejowej gdy jeden kuzyn miał 3.5 roku a drugi 2 miesiące. To dopiero jest tragedia :| |
|
|
|
|
#2201 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To brzmi jak "nie masz faceta? zrób sobie dziecko".
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
I ja chyba dolacze do Was..od Waszej strony..
Ale napewno jestem silniejsza niz w lutym i poradze sobie. ![]() "Teraz wiem kiedy postawic kropke a nie przecinek-po prostu" Facet to 1 element zycia..bez tego elementu swiat sie nie zawali. (A innych kawalkow mam przynajmniej 3) Nie bede sie w kazdym razie za nikim ganiac i podnozkowac ![]()
|
|
#2203 | ||
|
Rozeznanie
|
aaaa umieram... głowa mi pęka....
wczoraj oblewaliśmy ostateczne wydrukowanie pracy licencjackiej a dzisiaj muszę 12h siedzieć w pracy... Cytat:
![]() Cytat:
co się stało?
Edytowane przez plu Czas edycji: 2011-06-26 o 15:52 |
||
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie zrozumielismy sie w dosc waznej kwestii " i tyle.
Spora roznica zdan. Mowi sie trudno i plynie sie dalej.. ![]() -ide pazurki pomalowac i sie pouczyc
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem ze swojego doświadczenie że różnica zdań w pewnych sprawach, nei wróży dobrze na przyszłość a już różne plany na przyszłość oj...
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie udało się z nim ? Co się stało? |
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
I się zrypało...
Wczoraj byliśmy na wycieczce...Trafiliśmy na dosyć niefajny temat...I już wiem,że nie należy być w 100 % szczerym... Zapytał mnie czy byłam kiedyś w ciąży.Odp.mu że tak, ale poroniłam Dostałam joby,po czym wytłumaczył mi dlaczego ma takie a nie inne podejście do tematu... Umarłam...Czuję się przekreślona za coś co w moim życiu było już dawno temu...Płakałam wczoraj przy nim bo za bardzo zabolały mnie jego słowa... Nie wiem co mam myśleć o tym...Niby wytłumaczył mi dlaczego ma takie a nie inne podejście ale niestety patrzenie na mnie w tym momencie kryterium przejść z ex nie jest fajne... Wychodzę...Mam dosyć.... Zawsze jak zaczyna mi zależeć coś musi się sypnąć
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam co robic.. mam szanse na prace w fajnym gronie ale to wymaga ode mnie nauki wiec ide sie uczyc.. Mam co robic zamiast teraz siedziec i ryczec ![]() Roznica zdan jak pisalam wyzej.I tez wg niego nie byla do przeskoczenia odleglosc.. Ale caly jest ambaras zeby dwoje chcialo na raz czy cos..
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde nie kumam |
|
|
|
|
#2211 | |||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz nawet mamy przyjazne stosunki, np. dziś o 3 w nocy wysłał mi smsa, że jest w moim mieście i cieszę się, że wreszcie ruszył się z domu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
On jest tak przewidywalny, że powinnaś płakać na pół godziny zanim on się odezwie. Szkoda czasu i zdrowia Was obojga - Ciebie i Maleństwa. Cytat:
Cytat:
- czemu o to zapytał? - jak się wytłumaczył?
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Aż nadszedł piękny dzień kiedy powiedziałam sobie: ja ci gnoju pokażę, że umiem żyć bez ciebie i być szczęśliwa. I udało się I niech wie że seks z nim nie był wcale taki super ( w nocy miałam lepszy |
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Malla, można.
dajesz sobie posty, związki etc -----> DOSTOSUJ i wpisujesz osobę, która ma tego nie widzieć ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
heheh
to ostatnie zdanie najlepsze... Na mnie w domu naskoczyli że jak się ważyłam zostawić tak wspaniałego chłopaka toż to ja mam 24 lata jak nic staropanieństwo mnie czeka i w ogóle jak ja to mogłam taki wspaniały materiał na męża zostawić ![]() Mój ex przebijał wszystko rok czasu nie było gry wstępnej bo on nie mógł się przyzwyczaić no i nie działają na mnie triki które działały na inne dziewczyny... i potrafił mi powiedzieć dlaczego to na Ciebie nie działa ? Wszystko musiało być zaplanowane zero spontaniczności. No i narcyzm uwielbia jak się nad nim wszyscy rozpływają i jak mu prawi się komplementy sam się doprasza itp. i te zdjęcia pff.. napinka oczywiście bez koszulki twierdził że to dla zmyłki te zdjęcia były że prawdziwie dziewczyny się na to nie nabiorą
Edytowane przez majlenka23 Czas edycji: 2011-06-26 o 16:58 |
|
|
|
#2216 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
Malla
po części przez niego zerwałam bo skoro bardziej myślę o nim niż o facecie z którym jestem to coś jest nie tak ... idą wakacje on jedzie do domu... nie będzie go tutaj 3 miesiące .. co ma byc to i tak będzie w końcu często się z nim widuje a on jeszcze nie wie że jestem singlem
|
|
|
|
#2218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze są koszmary i lęki nocne (które po części ustąpiły, ale nie mam już siły...).Nie wiem teraz tylko, czy to związane jest z chorobą, czy lekami... Ja przy pierwszym odstawieniu, byłam nie do zniesienia, ale w szpitalu mi odstawiali, więc jakoś przeszło.. Codzienna terapia indywidualna i opieka psychiatryczna robią swoją... Miałaś kiedyś coś podobnego? Tego odstawiania, najbardziej się właśnie boję... |
|
|
|
|
#2219 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nuśka - powinnaś brać leki przeciwlękowe, a nie antydepresanty...
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie. Mam lęki depresyjne, związane z wizualizacją przyszłości, śmiercią, rodziną itp. Jak ich nie brałam tylko płakałam i nie wychodziłam z łóżka. Lęki pojawiły się dużo potem. W konsekwencji złego samopoczucia depresyjnego i nerwicowego (przynjamniej pi razy oko tak mi wytłumaczyli) Mówili, że przez to, że ja tłumię emocje w sobie i jestem oazą spokoju, organizm reaguje nocnymi lękami i chęcią samookaleczania.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

). Mógłby tylko się opamiętać i jakoś tak lepiej przekazać wszytsko, abyś nie musiała się stresować i nie narażać maleństwa..
i ja Ci się wcale nie dziwe, że zaufalas, ja tez bym pomyślała "będze mial dziecko, on się zmieni" ale jednak wasze historie i mi znajome przekonują mnie, że to nieprawda.
Rozmowy z nim nie wywołują u mnie żadnych emocji, czasem się usmiechnę z jakiegoś żartu, tyle.

To brzmi jak "nie masz faceta? zrób sobie dziecko".

a dzisiaj muszę 12h siedzieć w pracy...
Kurde nie kumam 
Najgorsze są koszmary i lęki nocne (które po części ustąpiły, ale nie mam już siły...).