|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Studia nie dają nawet większych szans... To 2 kierunki też ich nie zwiększają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego jak już któraś napisała czasami lepiej można wyjść na tym, że skończy się zawodówkę niż jakis niby przyszłościowy kierunek..
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Twojemu bratu, ale za pracę fizyczną[są cięższe, chociażby kopalnia] i nie wymagającą dużego zaangażowania umysłowego ciężko znaleźć dobrą płacę.
Widzisz, ja studiuję chemię. Praca laboranta to też 1000 zł na rękę, a środki chemiczne dużo groźniejsze. W dodatku, w zalezności od laboratorium-dużo większa odpowiedzialność. A mieć 1000 a nie mieć to duża różnica i każdy sam się musi zdecydować, co chce. Mój teraz siedzi w pracy od wczoraj, od 22. I nie marudzi, że mało kasy dostaje. Podpisał umowę i wie, ile zarabia. Wie, ile jest gotów siedzieć w pracy, żeby mieć szansę na lepsze zarobki, a w perspektywie mieć lżejszą pracę. Latał dwa lata z paletami, a teraz biega po sklepie ze skanerem. i problemy z kolanami, plecami i rękami odeszły jak ręką odjął. Nawet mu się przytyć udało[czyli nie widać już żeber przy wdechu].
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już nie przesadzaj tak z tymi kopalniami ![]() ![]() Tak samo ciężką pracą jest praca w budownictwie. Czy deszcz czy upał pracować trzeba. Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-27 o 12:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie mieszkam w takim miasteczku gdzie bez znajomości to lepiej nie szukać pracy... Jutro mam zamiar pójść do kilku miejsc zostawić CV ale i tak wiem, że to nic nie da. Wkurzam się, że kasy nie mam tym bardziej, że teraz gdybym znalazłą pracę to wyprowadziłabym się z domu ![]() Mój Tż nie ma wyższego wykształcenia a zawsze znajdzie pracę... To jest tak obrotny facet, że on nigdy nie zginie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
K. ma takiego szefa rejonu co zaczynał od rozkładania towaru, a teraz jedynie jeździ z inspekcjami po kraju, a facet wcale stary nie jest.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Młodzi ludzie boją się pracy. Ciężkiej pracy. A niestety tylko pracą i wkładając w to jakiś wysiłek można do czegoś w życiu dojść. Nie ma na nić za darmo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na razie odpowiadasz ciągle podajac za przyklad prace Twojego tża.. Rozumiem, jemu sie udało, ale nie wszyscy mają takie szczęście, nie wszyscy są tak inteligentni, nie wszyscy potrafią zabłysnąć.. Ale mają recę, motywację do pracy i robią... I przepraszam, ale tylko dlatego że nie mają jakiś większych osiągnięć maja harować za 1000zł? nie wszędzie jest szansa na awans.. Ten kraj jest mega niesprawiedliwy i jak sie ktoś dobrze nie wkręci, nie ma znajomości albo ekstra pomysłu to cieżko mi zaistnieć na rynku pracy...
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jestem załamana... Pisałam że od wczoraj niewiele jadłam. Mam scisniety żołądek, nie moge jesc i ciągle płaczę. Ten koleś co powiedział o tych telefonach. Wiecie co? Chcą nam unieważnić egzamin! To całe jest śmieszne, tylko niestety to mnie dotyczy ![]() No i jak się jakiś tam dyrektor instytutu (czy kim on tam jest) dowiedział to chce nam unieważnić i podobno inni wykładowcy też chcą. (Tak poza tematem to ten koleś to ten co Wam ostatnio pisałam o przekręcie jak pół roku uwalił chyba przez losowanie) no bo Ci co nas pilnowali dostali naganę od rektora ![]() A mi dziś wyznaczyli juz obronę na 8 lipca i złożyłam indeks, bo zaliczyłam wszystko bo dzis z filozofii dostałam 5... TŻ mówi że nie mogą na uniważnić a jeśli będą chcieli to on to nagłośni w radiu i w TV, bo ma taka możliwość... Przepraszam że tak długo. Myślicie że faktycznie mogą unieważnić egzamin przez spekulacje? Nikogo na ściąganiu nie złapali, opierają się na tym zestawieniu i jednym zdaniu wypowiedzianym prze zjakiegos kut...a |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak, ale nie każdy się do tego nadaje, żeby wszystko tu zostawić i zaczynać wszystko na nowo w obcym miejscu.. w sumie właśnie ta cala dyskusja o pracy, zarobkach zaczęła sie od mojego stwierdzenia, "Że w tym kraju młodzi ludzie mają cholernie trudny start.. ".. i właśnie doszłysmy do tego, że często tak jak piszesz najlepszym wyjsciem jest wyjazd.. I to jest właśnie nienormalne...
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Rodziny na swoim - od przyszłego roku ma być możliwość zakupu tylko mieszkań z rynku pierwotnego czyli całkiem nowych, dopiero co wybudowanych ![]() ![]() Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-27 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za szczęscie. Moja siostra tak się wkręciła że jej strasznie zazdroszcze. Zaczynała od pracy na zlecenie w wypisywaniu powiadomień a teraz jeździ na kontrole... A wyształcenie tu nie ma nic do rzeczy bo dopiero za rok bedzie bronić mgr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc to u mnie na uczelni była trochę podobna sytuacja.. Na wydziale prawa.. Chodziło o uwalanie studentów dla kasy... I niestety na początku był szum o to wszystko, teraz sprawa ucichła i jest jak było... czyli uczelnia postawiła na swoim.. Rdio, prasa nie pomogły.. Wiec unieważnic chyba jednak mogą... Ale np. unieważnienie w Twoim przypadku byłoby czymś chorym, skoro jak piszesz miałaś ostatnio na kole dobry wynik, wcześniej 4...
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
A to który kraj jest lepszy pod tym względem?
To nie jest tak, że podaję przyklad TŻta tylko. Znam tez innych ludzi, i jedni narzekają, że roboty nie ma, że mało płacą i sie nie będą wysilać. A inni robią co trzeba i się wysilają i jakoś dają radę. A żeby dostać kase czy awans to trzeba mieć czym pracodawcy zaimponować, to nie jest moj wymysł. Można też własną firme założyć.
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli tu nie będziemy mieli perspektyw, to kto wie - może wyjedziemy na jakieś 2 lata. Pozostaje mieć nadzieję, że TŻ jak zrobi inżyniera załapie się na jakiegoś sztygara. Lin, a żeby się wykazać, to najpierw trzeba mieć pracę w której są szanse na wykazanie się. Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-27 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lin ja sie zgadzam z Twoimi wypowiedziami, ale wydaje mi się, że trochę za bardzo upraszczasz sytuację... Są ludzie którzy naprawdę się starają a w życiu maja bardzo cieżko jeśli chodzi o finanse.. I to nie przez ich lenistwo, brak wyksztakłcenia, zbyt małe osiągnięcia.. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
To kiedy będzie wiadomo, kto musi jeszcze raz to zdawać? Współczuję tej całej sytuacji, tyle stresu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to samo pomyślałam, jesli chodzi o mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu jak słyszę narzekania jaki to ten kraj jest beznadziejny, a za granicą to mleko i miód, to mi się scyzoryk otwiera... ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Cytat:
To, że narzekam to jedno. To, że ma w wielu sprawach rację i podchodzi pod pracoholika to drugie. Ale nie mówię, że każdy ma harować, ale że się da bez znajomości i bez wykształcenia wiele osiągnąć.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nigdzie nie napisałam, że za granicą to super jest... I jasne, to nie wina tylko "tego kraju", ale żeby to jakos zobrazować to musiałabym co nieco wspomnieć o polityce, a tego nie chcę, bo wiem jak zawsze takie rozmowy się kończą ![]() Poza tym widzę, że mamy trochę odmienne zdanie na ten tamat i pewnie moglybyśmy tak tu dyskutować i dyskutować o tym ale ja już wole ze swojej strony zakończyć ten temat, żeby atmosfera na wątku zbytnio nam się nie napięła ![]()
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2011-06-27 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety, ale za granicą często jest mleko, miód i orzeszki. U nas zaś często nie ma nawet orzeszków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nawet na staże i na praktyki nie chca bez doswiadczenia, poza tym wiecznie nie ma stazy, bo dostaja je Ci którzy maja znajomosci...
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2011-06-27 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Rozeznanie
|
oho widze na forum zawrzało o temacie pracy. Ja wiem e jak będę chciała to prace znajdę taką jak mi odpowiada jak nie tu to za granicą. Norwegia jak dla mnie to idealne miejsce na wyjazd. Ogólnie kraje Skandynawskie. Ja się chce pracować to i w Polsce można.. Jak to mówią bez pracy nie ma kołaczy...
mia8544 u Nas była podobna sytuacja tylko że gość doszedł do wniosku że wszyscy pisali wspólnie tzn połowa sali, tez chciał Nas uwalać, wywalać ze studiów itp. ale skończyło się na tym że ludzie którzy naprawdę umieli odwołali się i powiedzieli że mogą nawet cytować swoje prace. A nie ich wina że uczyli się z jednej książki tzn tego samego autora . Także ja na Twoim miejscu bym się nie bała bo jak sama mówisz masz dobre wyniki z poprzednich egzaminów ![]() ![]() A nawiązując do tematu kraju i płacy/pracy i życia zobaczcie jak skończyła Grecja??? u nich średnia pensja w kraju to 1500euro, dodatkowo zniżki u ulgi na wszystko a teraz kraj stoi na skraju bankructwa, to samo czeka niedługo Hiszpanię..
Powietrze pachnie jak malinowa mamba! Edytowane przez aga512152 Czas edycji: 2011-06-27 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecznie pod wiatr gratuluję ![]() Witam Ale się rozpisałyście, miałam co czytać ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Jakie to śliczne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Ale mi się stylizacja Młodej podoba... ![]() A ta maska... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że tysiąc złotych to trochę mało na dzisiejsze czasy patrząc na to ile kosztuje jedzenie i mieszkanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.