|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
Jescze chcemy kupic dla rodziców G wino, dla moich jakiś inny alkohol bo nie piją wina, po dobrej kawie, herbacie i mini zestaw dżemików (wszystko będziemy kupować u G - pracuje w hurtowni włoskiej żywności). Tylko muszę znaleźć kosz wiklinowy. I musimy tez zamówić jeden bukiet dla cioci, bo póki co wszystko za nas załatwia w Kościele. I 3ma rekę na pulsie jesli chodzi o księdza i terminy i umawia nas i w ogóle jest kochana, więc należy się jej bukiet. Myślę, że zrobimy podziękowania dla rodziców i po "100lat" i piosence dla rodziców powiemy ze chcielismy tez podziękowac cioci za pomoc itp. Co o tym myslicie? Cytat:
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Nie nasza Pani organista ładnie spiewa więc nie ma problemu.
My kupujemy drzewka genealogiczne na zdjęcia i dotego winko.
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
a zamawialiście fotoksiążkę gdzieś na necie czy w jakimś punkcie fotograficznym?
![]() a co do podziękowań dla cioci, to możecie to zrobić albo po podziękowaniu dla rodziców, albo może w domu po błogosławieństwie? w zależności czy wiecie jak ciocia by wolała
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim wszystkich załatwionych spraw
![]() Dzisiaj w końcu byliśmy u księdza spisywać protokół ale proboszcz nie miał czasu więc załatwiał nas młody ksiądz i strasznie wolno mu to szło ale w końcu poszło zapowiedzi mają być przez następne 2 niedziele... ciekawe jaką zrobię minę jak usłyszę jak spadamy z ambony![]() Co to pończoch to zakupiłam 2 pary białych samonośnych mam nadzieję, że będą ok ![]() Dzięki za zaproszenie do klubu
szczęśliwa żona Edytowane przez fitalasa Czas edycji: 2011-06-27 o 12:50 |
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
A ja znalazłam na all włoskie pończochy (14cm koronka) cieliste z białymi elementami na koronce
wszędzie szukałam cielistych z białą koronką, ale nie mogłam znaleźć, a te całkiem przyzwoicie wyglądają i okazało się, że to sklep z mojego miasta jakieś 8 km ode mnie pewnie tam zajadę zobaczyć, jak wykonanie ![]() thea - zgadzam się z przedmówczyniami - dodać trochę zieleni i będzie "cud, miód, malina"
|
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ustaliliśmy menu i zamówiliśmy ciasta plus tort. Byłam też na fryzurze próbnej ale podoba mi się tak sobie i chyba wprowadzę do niej modyfikacje.
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszyskie napiszcie, jakie rodzaje ciast będziecie mieć, bo mi to ostatnio spędza sen z powiek :P |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
U mnie będzie tort orzechowy. A z ciast to: sernik, capuccino, makowiec z jabłkiem, taki z masami coś jak czeski i ciasteczka:kokosanki, ptysie, z karmelem i jeszcze kilka innych rodzai
|
|
|
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę znaleźć tą listę.
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
Ja ciast jeszcze nie wybierałam, będę dopiero w sierpniu całym menu się zajmowała
wiem tylko, że chciałabym tort czekoladowo-wiśniowy
|
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za opinie dotyczące bukiety
ma.ko, i jak, fajne wyszły fotoksiążki ? Dziewczynki, ja mam pytanie natury technicznej W jaki sposób można wkleić zdjęcia do swojego wątku w klubie?? Próbowałam powklejać zdjęcia z komputera, ale nie umiem Udało mi się tylko wkleić te bezpośrednio z internetu... A z komputera też się da, bo Kinga wklejała Kinga, pomożesz ?Kinga, dziękuję za pomoc
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-27 o 15:07 |
|
|
|
#1182 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze tylko 2 miesiące do ślubu ![]() Cytat:
Bardzo ładny, ale ja bym dodała do niego taką jakby obwódkę zieloną delikatną. Albo z takich liści szablopodobnych, albo z asparagusa (czy jak się nazywa to takie delikatne zieloniutkie coś), tyle że to się może łatwo osypać. Cytat:
a do tego z wrażenia mu czerwone plamy na twarzy wyszły. Ale jak tylko skończył przysięgę mówić, to się uspokoił. Też się boję takiego efektu...I jeszcze jedno mnie przeraża. Że przez cały ślub będę podświadomie szukać wzrokiem kamerzysty i przez to będę się cały czas w kamerę patrzyć. Nie potrafię się przed tym czasem powstrzymać... Cytat:
Cytat:
A reszta ciast taki mix - jakieś serniki, jakieś owocowe z galaretką, czekoladowe, chałwowe, kawowe, kokosowe itp itd... Generalnie dużo dość tego. Wiem, że wszystkie są smaczne, więc nie interesuje się jak się nazywają Też się podpinam pod to pytanie. Bo nie wiem. Muszę na jakiegoś fotosika czy coś w ten deseń wrzucić? |
|||||||
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
paula, Kinga mi poradziła, aby umieścić zdjęcia na poczcie (my mamy na interii, nie wiem, czy na innych pocztach jest tak samo, ale podejrzewam, że tak), ja wysłałam je sobie po prostu na maila
Kiedy już masz to zdjęcie w załącznikach otwórz je do pełnego rozmiaru i kliknij prawym klawiszem na "kopiuj adres obrazka". I potem, już w klubie, wklejasz adres w okienku, które się pojawia ![]() Edit: ale chyba jednak nie widać tych zdjęć wrzucanych z poczty (ja widzę, ale Wy chyba nie) Więc jednak mi się nie udało Może Kinga przekaże szczegółowe instrukcje
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-27 o 15:29 |
|
|
|
#1184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak wyglądają te drzewka, podzielisz się namiarem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
za wszystkie załatwione sprawyCytat:
![]() nasi rodzice po ślubie dostaną fotoksiążki
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-06-27 o 16:29 |
||||
|
|
|
#1185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to będzie w domu. Ale chyba jednak wolałabym to zrobić na sali. myślę, że tak właśnie zrobimy. Najpierw dla rodziców, a później dla cioci. Tylko jeszcze muszę o tym Tż powiedzieć hehe Cytat:
Cytat:
za załatwione sprawy ![]() Cytat:
Mi i Tż się podobają Jak na pierwszy raz wyszły całkiem fajnie. I mysle, że rodzice będa zadowoleni. Na okładkę dałam zdjęcie moje i Tz ze studniówki (robione przez fotografa), pierwsza strona to tekst podziękowania dla rodziców. Nastepne dwa zdjęcia to zdj ślubne rodziców, z nazwiskami i datami slubu. A później na lewej stronie zdj Tz z dzieciństwa a na prawej moje i gdzie niegdzie krótkie opisy. A później nasze wspólne zdjęcia. Między innymi z zaręczyn i tam tekst: "„Na wspólną radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustające sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie.” K. I. Gałczyński" i jescze kilka zdjęć i na koniec nasza karykatura i tekst: ""Dotąd dwoje choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno choć nadal dwoje." Karol Wojtyła" Cytat:
![]() My tez dostaniemy od foto albumy slubne dla rodziców, ale te fotoksiążki to takie od dzieciństwa aż po wspólne zycie
|
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec bedziemy mieli sernik, jablecznik lesny i kostke halwowa (pyszna). A tort bedzie dwu smakowy - na dole truflowy a dwie gorne warstwy - cookies. Oba smaki przepyszne juz sie nie moge doczekac wesela ze wzgledu na ciasta Teraz mam zakaz jedzenia slodyczy. Paula dzieki za rady! |
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przypomniałaś mi, że mamy karykaturę namalowaną wspolną to też ją tam umieścimy właśnie wybrałam kilka fotek z dzieciństwa i nasze wspólne już, zastanawiałam się nad fotkami ze ślubu rodziców, ale o tym pogadam jeszcze z TŻem
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak nas
![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Czy ja mogę też prosić o przyjęcie do klubu?
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z kwiaciarni. Zapisałam nas
Za całość maxymalnie wyjdzie 910zł czyli 300 zł taniej niz zaoferowała mi moja znajoma A wszystko ma wyglądać tak: bukiet+butonierka 150/180zł, kosze dla rodziców 2X100zł, bukiet dla cioci ok 50zł, auto 100zł, bukiety na stołach na sali ok 6szt x 50zł, i przy PM wieksza kompozycja ok 80zł. Wszystko to ceny maxymalne. I zalezy od tego jakie chcemy kompozycje na sali. Bo jesli to o czym ona mi mówiła (jakby w "kielichach" niewysokich takie kule kwiatowe to ok 50zł, a jesli w tych wazonach długich co sa na sali to może nawet ok 35 za szt). Wszystko się wyjaśni jak zobaczę jak wyglądają te wazony na sali. Ale jestem zadowolona A na auto zaproponowała mi tiul na masce (taki w "V") i w środku płaska kompozycja kwiatowa bo ja nie lubie wysokich, tiulowe kokardki z kwiatuszkiem na klamkach i jeśli będziemy chcieli to ponoć ładnie wyglądaj tiulowa kokarda z tyłu)
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym księdzem - skoro w ogóle nie mieszka tam gdzie ślub, to myślę, że tym bardziej wypada. Nawiasem mówiąc jak macie zamiar go zaprosić? Bo się zastanawiam. Czy dawać zaproszenie, czy co... Więcej nas takich
|
|
|
|
|
#1192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi z pasem zawsze jest wygodnie, mam nadzieję, że się nie zawiodę. ![]() Cytat:
![]() ładniutki bukiecik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mniam...![]() Babka super, odpisałam mi w Boże Ciało i w niedzielę nawet... ![]() Link: http://www.ko-dag.com/ |
|||||
|
|
|
#1193 | ||
|
Raczkowanie
|
pier**doła jestem i nie zauważyłam
Już się wciągnęłam do Klubu a teraz muszę TYKO się w nim połapać ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że to dobry pomysł a ciocia poczuje się na pewno wyjątkowo
|
||
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o zaproszenia, bo mieszkam z rodzicami i oni płacą za wesele z mojej strony i nie wiem czy w takim wypadku powinnam dać im zaproszenie czy nie dawać, bo to jest oczywiste, że są zaproszeni i mogą się poczuć dziwnie skoro robią wesele a ja im daję zaproszenie. Trochę pomieszałam ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też będę miała samonośne pończochy. ![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba
|
|||
|
|
|
#1196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma.ko- podziwiam Cię za tę fotoksiążkę.I powiem Ci,że niewiele dajesz za kwiatki-ciesz się dziewczyno. Chociaż i tak ja miałam taką sytuację,że najpierw podpisałam umowę z jednymi dekoratorami,ale potem jak właścicielka sali poleciła nam inną dekroatorkę i okazało się,że u niej za to samo zapłacimy około 1000 zł mniej to szybciutko zmienialiśmy (pomimo,że przepadła nam zaliczka za tamtych). Chciałam się pochwalić,że znajoma Teściowej przywiozła nam migdały do podziękowań dla gości z Włoch ![]() I dzisiaj odebrałam od dentysty mój zestaw do wybielania zębów
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
miałam wrzucić zdjęcie zaproszeń i gapa - wyleciało mi z głowy
![]() już się poprawiam - póki są zdjęcie z netu
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jak mi się uda to mogę zrobić Wam jutro foto ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
a jak długo będziesz czekać i jaki jest koszt figurki ?? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

wszędzie szukałam cielistych z białą koronką, ale nie mogłam znaleźć, a te całkiem przyzwoicie wyglądają i okazało się, że to sklep z mojego miasta jakieś 8 km ode mnie

Udało mi się tylko wkleić te bezpośrednio z internetu... A z komputera też się da, bo Kinga wklejała 

to też ją tam umieścimy
mniam...