Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 14:21   #1141
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Skąd masz te cudne zawieszki?
Wczoraj zamówiliśmy na allegro
Stary 2011-06-26, 14:34   #1142
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Skąd masz te cudne zawieszki?
ja widzialam takie na allegro

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Fajnie było na wiankach? My byliśmy w Multikinie na Piratach, a później mieliśmy skonczyć zobaczyć co tam się dzieje, ale nam się nie chciało już...

Mi się wydaje, że dopiero po przysiędze, po tym najwznioślejszym momencie do nas dotrze, że to już i dopiero wtedy najprędzej zimno poczujemy a najwyżej jakby miało być straszliwie lodowato, to się walnie baniaczka na drogę przed kościołem i niech grzeje

Ja musiałam mieć już stanik na przymiarce ostatniej. Kupiłam z premedytacją megapushup, ale taki z tych tanich. I dobrze, bo z racji tego, że robię sobie gorset wycinany z tyłu i gołe plecki, to potrzebuję go obciąć i wszyć w sukienkę. A takiego droższego to by mi było szkoda
Pasa nie zakładam, chociaż lubię w nim chodzić (tak kobieco się czuję). Stawiam na samonośne, bo te na pasie lubią zjeżdżać, przesuwać się i przekręcać. Boję się, że halka się będzie ich czepiać i trzeba będzie co chwilę poprawiać...
A - co do bram - my dostaliśmy dodatkowy karton wódki jak kupowaliśmy na wesele w prezencie na bramy. Do tego zapakujemy kilka paczek z ciastkami (2-3-4). Nie spodziewamy się zbyt wielu bram. Co najwyżej jedna pod kościołem i jedna pod salą.
bylo calkiem nie zle bardzo dobrze rozkrecil ludzi Jean (chyba tak sie pisze) bo wsiad w lodke i przyplynol ze sceny do ludzi wiec zrobil wrazenie i szol najfajniejsze byly sztuczne ognie, naprawde super miec taki pokaz na weselu marzenie

ponczoch nie bede miec wiec pasa tez ale dlatego ze buty bez palcow a te na zmiane (fuksjowe) to takie sandalki ale na noc poslubna tak

najbardziej irytuje mnie w bramach to ze nie wiem ile ich bedzie i ile wziasc wodki i slodyczy
Stary 2011-06-26, 14:58   #1143
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jaką
Sama jestem mega ciekawa

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

a jakie bańki kupiłaś?
Takie na pistolet żeby szło dużo za jednym razem i bez wysiłku

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
A my wczoraj zamówiliśmy zawieszki na alkohol, bo te naklejki które mieliśmy naklejać, nie wyglądałyby tak jak to sobie wyobrażaliśmy, więc musieliśmy jeszcze raz zamawiać

Dołączam zdjęcie bolerka ( prawie takie samo, albo nawet takie samo-już nie pamiętam ) i zawieszek
takie same sama zrobiłam i wczoraj skończyłam
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:26   #1144
blueberry88
Zakorzenienie

Jak mnie denerwuja ci z doye.art - cały czas tak naprawdę zbywają człowieka... Także zamówiłam właśnie figurki z ko-dag. Ileż to zmarnowałam czasu na kontaktowanie się z doye i czekanie na nich
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:47   #1145
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
takie same sama zrobiłam i wczoraj skończyłam
o to fajnie, mi by się nie chciało
Stary 2011-06-26, 17:57   #1146
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Ja będę miała takie bolerko bez koronek.

za zaproszenia.
Bardzo oryginalne bolerko, byłam na wielu ślubach ale na żadnym jeszcze nie widziałam takiego cuda! Naprawde ładne, ciekawe czy by mi pasowało, ale narazie chyba pozostanę bez okrycia, zaryzykuję, mam ramiączka więc one mnie troche ogrzeją

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A masz jakieś info co może być w sierpniu?Bo ja wyczytałam,że ładnie

A czy wy ubieracie pas do pończoch?Wszyscy mi to odradzają...
Na Wiz czytałam że ma być ciepło, ale obawiam się mimo wszytko deszczu, jestem panikara ;-)

Ja pończochy kupiłam samonośne, kiedyś już miałam takie i się trzymały.

Powodzenia Dziewczyny na obronach! Już niedługo będziecie mieć to za sobą.
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:37   #1147
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mnie denerwuja ci z doye.art - cały czas tak naprawdę zbywają człowieka... Także zamówiłam właśnie figurki z ko-dag. Ileż to zmarnowałam czasu na kontaktowanie się z doye i czekanie na nich
Niefajnie. A jak z cenami? Podobnie?

Ja właśnie kończę konsumować pizzę zrobioną przez przyszłego i idę się szykować na wieczór. Nasz kumpel a zarazem konferansjer weselny ma dziś urodziny. Oj będzie się działo
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:31   #1148
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie kończę konsumować pizzę zrobioną przez przyszłego i idę się szykować na wieczór. Nasz kumpel a zarazem konferansjer weselny ma dziś urodziny. Oj będzie się działo
Udanej imprezy życzę
Stary 2011-06-26, 19:39   #1149
sanderek5
Raczkowanie

A nam zostało tylko 1 zaproszenie (jeśli chodzi o obiad) i około 15 (tylko do Kościoła)
Niedawno wróciliśmy od rodziny TŻ. Bardzo miłe osoby, ale takie głośne, że masakra. :P Wszyscy na raz mówili przy stole i nie dość, że głowa człowieka od tego boli, bo nie wiadomo, kogo słuchać, a jedni drugich przekrzykiwali, to jeszcze każdy o czym innym. :P
Stary 2011-06-26, 19:49   #1150
Kinga_20
Zakorzenienie

Wkleiłam zdjęcia fryzury próbnej w Klubie, jak ktoś ma ochotę obejrzeć to zapraszam

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:19   #1151
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Niefajnie. A jak z cenami? Podobnie?

Do teraz nie mam wyceny z doye... choć Pani twierdzi, że jest słowna i we wtorek ma w planie robić figurkę... Była bardzo zaskoczona, że się niepokoję...
Dobrej zabawy

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
A nam zostało tylko 1 zaproszenie (jeśli chodzi o obiad) i około 15 (tylko do Kościoła)
Niedawno wróciliśmy od rodziny TŻ. Bardzo miłe osoby, ale takie głośne, że masakra. :P Wszyscy na raz mówili przy stole i nie dość, że głowa człowieka od tego boli, bo nie wiadomo, kogo słuchać, a jedni drugich przekrzykiwali, to jeszcze każdy o czym innym. :P
U nas też tak jest - wszyscy mówią głośno, jeden prze drugiego i na różne tematy - u TŻ raczej spokojnie, rzadko kiedy ktoś się odzywa. Pamiętam, że na początku było mu cieżko, ale mi też było ciężko usiedzieć w tym milczeniu. Teraz prawie się przyzwyczailiśmy... po 6 latach.
Stary 2011-06-26, 21:36   #1152
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilia1990 Pokaż wiadomość
A to chyba buty bo nie jestem zdecydowana
bardzo ładne i sukienka i buty

Cytat:
pokaż foto
wkleję poniżej

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Co do wieczoru panieńskiego, to ja jak sobie go sama nie zorganizuję to raczej nie będę go mieć
ja raczej podobnie i ostatnio myśleliśmy z Lubym o wspólnym ale nie jestem do końca przekonana

Cytat:
Dziewczyny założyłam już ten klub,teraz jeszcze próbuję wpaść na to,jak Was do niego pozapraszać
to i ja czekam na zaproszenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?
ja chciałabym tego uniknąć, bo to straszne zbiegowisko pod blokiem

my mieliśmy bardzo intensywny długi weekend. Mój P dostał urlop na piątek i rozwoziliśmy zaproszenia, pękło prawie 50sztuk <jupi>
Odkryliśmy też niektóre gałęzie drzewa genealogicznego
Stary 2011-06-26, 21:43   #1153
butterfly20
Zakorzenienie

Martitaw wczoraj Ci wysłałam i mam Cię w oczekujących
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:20   #1154
jusztyska
Zadomowienie

Ufff zaraz Was nadrabiam wróciłam po intensywnie ślubnym weekendzie

w piątek byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi spędziliśmy u proboszcza 1,5 godziny ale ogólnie wszystko poszło fajnie, ale proboszcz gaduła:P i w miedzy czasie przyszła dziewczyna, która chciała "tylko dać na zapowiedzi" okazało się, że ma niespisany protokół, że wogole nie wie, że takie rzeczy trzeba załatwić, przyszła sama bez narzeczonego, bo myślała, że tak wystarczy :P proboszcz pouczał ją, a potem nas pochwalił, że tak się dobrze przygotowaliśmy ze wszystkimi dokumentami
a zapowiedzi zawisną w lipcu

w sobotę zanieśliśmy prośbę o wygłoszenie zapowiedzi do parafii TŻ i już dziś spadliśmy z ambony oczywiście mój proboszcz tak nabazgrał prośbę, że u TŻ proboszcz nie mógł mojego nazwiska rozczytać:P i ostatecznie przeczytał tylko imiona:P a wczoraj jak dawaliśmy mu kartkę nic nie mówił, że rozczytać nie może

wczoraj i dziś rozdaliśmy w sumie 20 zaproszeń, TŻ mówi, że jutro to nie tknie ani kawy ani herbaty:P

to teraz czytam co tam u Was

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
mi tez sie podoba taka koncepcja ale mamy srebrny samochod i jaki kolor kwiatkow wybrac rozowe i biale dobrze beda wygladac?????
u nas samochód jest w takim gołębim kolorze (stara warszawa) i też się zastanawiam jakie kwiaty...
Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
My myślimy o 3-4 niewielkich bukiecikach z żywych kwiatów na masce, a do tego jakieś kwiatuszki niewielkie przy klamkach Niedawno widziałam tak przystrojony samochód i było ślicznie.
ja też myślę o czymś w takim stylu, TŻ wogóle nie chciałby dekoracji, bo wg niego sam samochód jest piękny tylko ślubna tablica rejestracyjna :P ale muszę go przekabacić na jakąs delikatną ozdobę
Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh
ja mimo że nieszczególnie chciałam, ostatecznie zdecydowałam się na klasyczne proste bolerko, z króciutkim rękawkiem tylko do kosciola

Cytat:
Ahaaaa, zapomniałabym, dziś się ukazały nasze zapowiedzi

I dla wszystkich dziewczyn, których nie zacytowałam za wszystkie załatwione sprawy
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:43   #1155
kasikkkkka
Zadomowienie

My przy rozdawaniu zaproszeń też dostaliśmy jedną kopertę od moich dziadków ze strony mamy, ale to tylko dlatego, że ich nie będzie na weselu ze względu na wiek i stan zdrowia, no i odległość.
Aaaa i od J. chrzestnej dostaliśmy komplet ręczników w takim prezencie przedślubnym
Zaproszenia mamy już rozdane prawie Zostało nam w sumie ok 12. Mam nadzieję, że najpóźniej do połowy lipca się z tym uporamy.
Ja teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na tel z salonu, w którym zamawiałam suknię, bo umawiałyśmy się na 30 czerwca, że już będzie. Mam nadzieję, że nic się nie opóźni, chociaż to różnie może być. Póki co tel milczy, a ja się zaczynam denerwować

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
w piątek byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi spędziliśmy u proboszcza 1,5 godziny ale ogólnie wszystko poszło fajnie, ale proboszcz gaduła:P i w miedzy czasie przyszła dziewczyna, która chciała "tylko dać na zapowiedzi" okazało się, że ma niespisany protokół, że wogole nie wie, że takie rzeczy trzeba załatwić, przyszła sama bez narzeczonego, bo myślała, że tak wystarczy :P proboszcz pouczał ją, a potem nas pochwalił, że tak się dobrze przygotowaliśmy ze wszystkimi dokumentami
a zapowiedzi zawisną w lipcu

w sobotę zanieśliśmy prośbę o wygłoszenie zapowiedzi do parafii TŻ i już dziś spadliśmy z ambony oczywiście mój proboszcz tak nabazgrał prośbę, że u TŻ proboszcz nie mógł mojego nazwiska rozczytać:P i ostatecznie przeczytał tylko imiona:P a wczoraj jak dawaliśmy mu kartkę nic nie mówił, że rozczytać nie może

My w związku z zapowiedziami mamy się zgłosić do mojego proboszcza pod koniec lipca i wtedy też dostaniemy kartkę na zapowiedzi do parafii TŻ. A swoją drogą to ciekawe jak to będzie usłyszeć jak spadamy z ambony
Chociaż my to pewnie nie usłyszymy ani u mnie, ani u TŻ bo nie mieszkamy z swoich rodzinnych miastach
Stary 2011-06-26, 23:48   #1156
blueberry88
Zakorzenienie

jusztyska to gratulacje i faktycznie intensywny weekend
Ja nawet nie widziałam jak wisimy, a już mam kartkę potwierdzającą wygłoszenie zapowiedzi. Nikt się nie zgłosił, że zna przeszkodę dla zawarcia związku
Stary 2011-06-27, 00:01   #1157
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
akazqa, ja też nie lubię bolerek, ale takich typowych- sztywnych. Ja mam bardzo delikatne, tiulowe, z rękawkiem 3/4 i baaaaardzo mi się podoba, przylega w każdym miejscu do ciała Mam bardzo podobne bolerko do blueberry Prawie takie samo
blueberry, A dodatkowo widziałam u nas w kościele piękne bukiety z róż kremowych i ciemnożółtych, takich troszkę herbacianych- wyglądały jak złote Tak więc wiem już na pewno, jakie chcę kwiaty będą idealnie w naszych kolorach przewodnich

butterfly, brawo za biustonosz ! ja zakładam pończochy samonośne, mam pas do pończoch z gorsetem, ale taki na co dzień oczywiście, nie do ślubu- rzadko noszę, bo nie jest to dla mnie wyjątkowo wygodne
ja tez bede miała chyba podobne bolerko do was Dziewczyny
pończochy samonośne i broń Boże białe :P

a te kolory róż.. chyba tez to moj wymarzozny bukiet...

fajnie, ze u niektórych z was czyta się zapowiedzi.. u nas tylko wisza w gablocie.

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 08:10   #1158
niunia32
Zakorzenienie

hej

dawno mnie tu nie było. za dużo do nadrobienia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 08:17   #1159
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

cześć

Cytat:
Ja będę miała pończochy samonośne

A my wczoraj zamówiliśmy zawieszki na alkohol, bo te naklejki które mieliśmy naklejać, nie wyglądałyby tak jak to sobie wyobrażaliśmy, więc musieliśmy jeszcze raz zamawiać

Dołączam zdjęcie bolerka ( prawie takie samo, albo nawet takie samo-już nie pamiętam ) i zawieszek
ja też będę miała samonośne. W sumie to już mam - 2 pary czekają w szafce
Fajne zawieszki, ale bolerko mi się nie widzi. Ale ja wolę do sukni bolerka tiulowe czy koronkowe. Ważne, żebys Ty się dobrze w nim czuła

Cytat:
Dziewczyny kupiłam w końcu stanik!!! Szukanie zajęło mi 3 miesiące,ale w końcu się udało. Niestety trochę ksoztował,więc mam nadzieję,że będzie odpiwedni do wycięcia w dekolcie

A czy wy ubieracie pas do pończoch?Wszyscy mi to odradzają...
Ja tez mam stanik, ale jakoś nie jestem do niego w pełni przekonana. Jak pojade z Tż za tydzień na zakupy to jescze innego poszukam
Ja mam samonośne, więc pas nie jest potrzebny. Ale nie wiem czy jesy wygodny, bo zawsze noszę samonośne.

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Takie na pistolet żeby szło dużo za jednym razem i bez wysiłku
a nie boisz się (kiedyś się mnie pytała o to jedna wizazanka) ze zrobią się plamy na sukni? A mozesz powiedzieć dokładnie jaki kupiłaś, bo u mnie i na all tosame z dzwiękiem

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wkleiłam zdjęcia fryzury próbnej w Klubie, jak ktoś ma ochotę obejrzeć to zapraszam
ładna
Ale musze sie zastanowic gdzie bywac częściej, czy na wątku czy w klubie. Bo czasu mi brakuje

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
pończochy samonośne i broń Boże białe :P

fajnie, ze u niektórych z was czyta się zapowiedzi.. u nas tylko wisza w gablocie.
mam ecru
U nas tez tylko wiszą

Wczoraj byłam na festynie Parafaolnym. Fajnie było, ale smutno mi się zrobiła, jak żegnali księdzą, który ma nam udzielać ślubu. Mam nadzieje, ze o nas nie zapomni hehe.
I tak myślimy z mamą, czy nie zaprosic go na obiad po ślubie. CO myslicie? Mówił, ze o 14 ma coś tam w Brzegu i później przyjezie na 16 na slub. Moze by wypadało?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:46   #1160
Michalina81
Raczkowanie

U nas tez weekend byl pelen zajec, nie slubnych jednak. mamy jednak zalozone ze w tym tygodniu musimy juz wszystko do slubu podopinac

Cytat:
Ciekawe jaką

W sumie tak na prawdę można zbierać dużo rzeczy, np. wierzba, po okorowaniu na świeżo daje się ładnie wyginać, można z niej też robić serduszka czy coś, a potem jak zaschnie, to już taka zostanie. Troszkę wyobraźni tylko. Pamiętam jak w dzieciństwie robiłyśmy naszyjniki z "kłem tygrysa" - wystarczyło wyrwać liscia paproci razem z korzeniem, obrać ze skórki i dostawało się coś jak rzemień, a na końcu biały korzeń, który wyglądał identycznie jak kieł
A z tym byłym - śmiesznie, ale przynajmniej się napatrzy i pożałuje sobie co stracił, będąc takim kretynem W sumie nas z Łosiem też mój były poznał (generalnie to twierdzi, że zaplanował sobie że nas pozna, bo do siebie "pasowaliśmy"). Różnie to w życiu bywa.
Nas tez moj ex poznal i dzieki mu za to!

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
My wczoraj rozdaliśmy ostatnie zaproszenie! uff z głowy. Tylko w dwóch przypadkach dostaliśmy koperty przy dawaniu zaproszenia, ale to były osoby, które ze względu na stan zdrowia nie przyjadą na ślub i wesele.

Czy wy planujecie na ślub jakieś okrycie na ramiona? patrząc na tą pogodę aż się boje co będzie w sierpniu. A nie chce żadnego bolerka itp. specjalnie wybraliśmy na ślub sierpień żeby było ciepło. ehhh
Ja chcialam bolerko albo szal ale jako ze tesciowej i rodzinie nie przeszkadza ze bede bez dlatego nic nie planuje. Mam sukienke na jedno ranie i welon wiec to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Dziewczynki za wszystkie załatwione sprawy

My przy zaproszenia tylko od babci TŻ dostaliśmy pieniążki, a tak to raczej u nas tego też się nie praktykuje.

Dzisiaj tak tylko na chwilkę wpadłam do Was, bo jutro mam obronę i muszę jeszcze coś powtórzyć . Jadę już dzisiaj do Krakowa, a tam niestety będę bez netu Stres mam prze ogromny, ale jak się już obronię to będę miała więcej czasu na forum i w końcu, bez wyrzutów sumienia wezmę się porządnie za sprawy ślubne
Powodzenia!

Cytat:
Czemu Ci odradzają? Ja będę miała pas - samonośne na bank mnie obetrą.

Ja mam pas ale teraz zaczelam sie zastanawiac czy go zakladac???

Gratulacje za wszystkie pozalatwiane rzeczyu wiekszosci widze byl bardzo owocny i pracowity weekend!

Czytalam ostatnio na jakims innym watku co sie przydarzylo pewnej PM. Jak wchodzila do kosciola to ptaszek jej pobrudzil suknie i to tak na fioletowo. Musiala jechac do domu zeby to jakos usunac i caly slub sie przesunal. I tak mysle caly czas co na taki wypadek zabrac ze soba? Myslalam o korektorze zeby w razie czego zamalowac a pozniej wykruszyc? TZ mi zaproponowal 'Sawo' takie na grzyba, pryskasz i wszystko robi sie biale, tylko chlorem smierdzi Macie jakies takie dziwne rzeczy ktore bierzecie 'na wypadek' czegos?

Ja tez poprosze o zaproszenie do Klubu
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:01   #1161
jusztyska
Zadomowienie

tam ta dam, tam ta dam
dziś równe 2 miesiące do ślubu

widzę, że temat pończoch się przewijał ja będę mieć samonośne, cieliste

myślę ciągle o prezencie na podziękowanie dla rodziców... i dalej waham się między fotoksiążką a ramką cyfrową....
Stary 2011-06-27, 10:19   #1162
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jak kto woli. My poprosiliśmy orkiestrę żeby grała u mnie na podwórku też A co! Niech wszyscy słyszą
U mnie zapowiedziałam że nie ma żadnego grania bo mieszkam w bloku i nie ma warunków. Jakbym mieszkała w domku z ogrodkiem to orkiestra by od rana grała
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:23   #1163
thea2
Zadomowienie

Cześć dziewczynki Dziś wielki dzień, bo tak jak mówi jusztyska

2 miesiące do ślubu

Już się nie mogę doczekać, ale na samą myśl się strasznie denerwuję Podczas spisywania protokołu tak mi biło serce, a co dopiero będzie podczas składania przysięgi

jusztyska, brawo za załatwione sprawy, my tez już nie możemy patrzyć na kawę i herbatę K. się ze mnie śmieje, bo podczas tego zapraszania co chwilę biegam przez te napoje do toalety, prawie w każdym domu

Wczoraj szperałam sobie trochę w internecie i znalazłam taki bukiecik jak poniżej- żółto-kremowy z kryształkami. Chciałam mieć jak najskromniejszy i prosty bukiet- myślicie, że spełnia te wymagania ?? Wzięłabym tylko troszkę ciemniejsze żółte róże (bardziej zbliżone do złotego). Zastanawiam się, czy nie za mało w nim zielonego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bialo-zolty-bukiet-roz-z-krysztalkami.jpg (21,9 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-06-27, 10:24   #1164
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Kwiatuszek, myślę, że do srebrnego samochodziku będzie ok Różowe troszkę ożywią

Pochwalicie się dziewczynki, jakie wybrałyście dekoracje na samochód ? My myślimy o 3-4 niewielkich bukiecikach z żywych kwiatów na masce, a do tego jakieś kwiatuszki niewielkie przy klamkach Niedawno widziałam tak przystrojony samochód i było ślicznie.
Ja planuję zakupić cylinder i wianek z welonem na maske i zastanawiam sie co by do tego pasowało na klamki i na tylna szybę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-06-27, 10:27   #1165
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja planuję zakupić cylinder i wianek z welonem na maske i zastanawiam sie co by do tego pasowało na klamki i na tylna szybę.
Ja bym dała na klamki delikatne kokardki tiulowe z materiału, z którego będzie zrobiony welon na masce Na tył samochodu pewno coś podobnego- albo większa kokarda albo jakieś upięcie tiulowe
Stary 2011-06-27, 10:30   #1166
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Ja chyba nic nie będę miała, sama nie wiem, może jakiś szal tak na wszelki wypadek, bolerka mi się nie podobają za bardzo ...
Ja mam bolerko tiulowe dobrane do sukni ale nie zamierzam go ubierać. Stwierdziałm że wystarczy sam welon, no chyba że będzie zimno (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ale wtedy takie tiulowe nie na wiele mi sie przyda.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-06-27, 10:32   #1167
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj szperałam sobie trochę w internecie i znalazłam taki bukiecik jak poniżej- żółto-kremowy z kryształkami. Chciałam mieć jak najskromniejszy i prosty bukiet- myślicie, że spełnia te wymagania ?? Wzięłabym tylko troszkę ciemniejsze żółte róże (bardziej zbliżone do złotego). Zastanawiam się, czy nie za mało w nim zielonego.

bardzo ładny, ale dodałabym właśnie coś zielonego ożywiłoby oczywiście żółty to bardzo żywy kolor, ale zieleń uwydatniłaby to jeszcze zwłaszcza, że chcesz skromny bukiet
Stary 2011-06-27, 10:36   #1168
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
bardzo ładny, ale dodałabym właśnie coś zielonego ożywiłoby oczywiście żółty to bardzo żywy kolor, ale zieleń uwydatniłaby to jeszcze zwłaszcza, że chcesz skromny bukiet
Też tak właśnie pomyślałam Dziękuję
Stary 2011-06-27, 10:37   #1169
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Już się nie mogę doczekać, ale na samą myśl się strasznie denerwuję Podczas spisywania protokołu tak mi biło serce, a co dopiero będzie podczas składania przysięgi
ja też się denerwowałam a na ślubie to jeszcze fajnie byłoby się uśmiechać, to w nerwach będę musiała jeszcze pamiętać o uśmiechaniu się niby to powinno być naturalne, bo cieszę się niesamowicie, ale jak mnie nerwy zeżrą, to boję się, że minę będę miała nieciekawą
nawet mój TŻ (który nie ma w zwyczaju się jakoś bardzo denerwować) wczoraj powiedział mi, że chyba będzie się w dniu ślubu denerwował
Stary 2011-06-27, 10:41   #1170
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym dała na klamki delikatne kokardki tiulowe z materiału, z którego będzie zrobiony welon na masce Na tył samochodu pewno coś podobnego- albo większa kokarda albo jakieś upięcie tiulowe
Hej Dzięki za rade, jeszcze dokładnie nie wiem co tam dać, ale jak będę kupować główny stroik to może mi cos wpadnie w oko.

Poza tym idę dzisiaj po kartkę do księdza że zapowiedzi Tż zostały wygłoszone i w przyszłum tygodniu jadę dowieść ostatnie papierki do swojej parafii.
A w wekkend będziemy sie bawic na weselu kuzynki na Śląsku
19.02.2013 - Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości