|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Jestem ale zaraz wyjde z siebieeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee
od 2 godz rozpakowuje zmywarke na przyklad |
|
|
|
#3812 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.dzisiaj np. wydaje mi się za zimny .Cytat:
Cytat:
Cytat:
PALUSZKÓW NIE WOLNO?! przeciez ja prawie nic nie jem OPRÓĆZ paluszków .Cytat:
. pociesze Cię bo Szymonek tak samo - cyc a potem dokarmianie UU. nie przejmuj się i dostawiaj Marcelka jak najczęściej do UU i wytrwale. powiem Ci, że mój mnie sie "wścieka" przy cycu jak karmię go na leżąco, może Wam też pomoże ta pozycja.a ja nie cierpie laktatora TT. Cytat:
. za synka, żeby szybciutko mu przeszło. obu żeby przeszło.a TZ ... współczuje Ci na dodaek problemów z TZ, nie musisz nic pisać więcej - wiem o co chodzi i doskonale rozumiem. mam nadzieje, że się ocknie. Cytat:
.o słodkości cukierkości landrynkowościiiiiiiiiiii i .oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego, więc nie wiem co komu jeszcze miałam napisać .....wrrrrrrrrrrr. aha. listopadowa witaj po długiej nieobecności. Tzci sa czasem beznadziejni. moria - ja pierdziuuuu... co za goście.... masakra jakaś.... ale wróć się po szczękę - przyda Ci się .andziot - świetnie gabi wygląda w chuście - chyba sobie ją zakupię zaraz po tym jak zakupie 3 termometr |
|||||||
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mózg i nerki Szymona, to myślę, że też powinien był to widzieć na usg w ciąży. Myślę, że dr Ś na tyle dba o "dobrą" atmosferę w gabinecie, że pewne rzeczy bagatelizuje i nie sprawdza dokładnie, a bardziej skupia się na byciu miłym. Dla mnie to jest tylko nauczka, że zawsze trzeba iść jeszcze chociaż na 1 konsultację do innego lekarza, nawet mnie kusiło, żeby pójść jeszcze na jedno usg do Feminy w Katowicach, ale mąż mówił, że po co skoro Ś robi dokładne badania i chodzimy regularnie na wizyty, no i nie poszliśmy ![]() Jak nadrobię resztę, to odpiszę ![]() Bo dzisiaj totalna telefoniada, co siądę żeby nadrobić, to ktoś dzwoni, bo chcą mnie do pracy ściągnąć, a ja się nie chce dać i się nie dam ... chyba ich pogięło |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac już widzę jak wyciągasz 7 termometrów i po kolei we wszystkie możliwe miejsca wkładasz Szymonkowi, żeby zmierzyć temp i porównać
![]() wredna jestem, nie
|
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=dorkabl;27768409]spice1985 jakiego ty masz przystojnego meża
Jak James Bond [B] Dzięki Mi też się podoba![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Jam Katarzyna jest;] A TŻem się nie przejmuj, niech sam sobie łazi w za dużych ciuchach;/ Wiadomo, że zrzucenie kg ciążowych nam trochę zajmie,ale to nie znaczy że przez pół roku mamy wyglądać i czuć się nie teges. |
|
|
|
#3816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieeee ... jakbym miała jeszcze kilka to bym wsadzała. biedne to moje dzieecie. własnie mi płacze i miauczy na raczkach - raz podkula nozki do brzuszka a raz prostuje na maxa :cry;. bidulek. dziewczyny a jak podaje infacol to juz nie herbatke z kopru prawda? sama nie wiem. |
|
|
|
|
#3817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz vbedzie ich coraz wiecej![]() sebek sie bardzo duzo smieje ![]() jak je jak spi i jaj nie spi jest coraz bardziej "kumaty"![]() nio przez sen![]() bardzo czesto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ŻENUŁA.... ![]() MY sie wlasanie z sebkiem bujamy na hustawce przed domem ![]() pierwszy raz go karmiłam na owej ławce i czułam sie jak ekshibicjonistka :P ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- moniqAC ja podaje infacol i wode koperkowa gripe water mały purka jak szalony tak mi pediatra zaleciła 3 razy dziennie 5ml gripe water do wszystkich innych karmien pipetka infacolku
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Grazin fajowy Sebulek
![]() ![]() Paulizia za uśmiech Antka - Przystojniaka ![]() ![]() Moria sytuacja pt. "brak słów".. albo "ręce opadają" ![]() ![]() Listopadowa na zakupy i więcej no stres!!Andziotku czyli do klubu lecieć zobaczyć twoje księżniczki na macie.. ![]() ![]() Nie pamiętam.. ale dobrze by było! Bo czasami wydaje mi się, że ta moja kluseczka to za dużą kluseczką jest ![]() Wszyscy mi mówią, że Antonek wygląda na półroznego bobasa, a nie dwutygodniowego noworodka |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie umie pić z butelki
jak ja mam gdzieś wyjść ???????????????? lecę na spacerek
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie i brzuchatki
![]() wpadłam sie tylko przywitać i trochę nadgonić wątek, ale spanie mnie bierze i chyba nie dam rady posiedzieć dłużej przy kompie
|
#3821 |
|
Moderatoreska
|
Jestem i ja :P
Witam się popołudniowo ![]() Wystałam się w NFZ ponad 2 godziny żeby odebrać karty, nikt nie przepuścił |
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie dostał moze 3 razy moje mleko i raz mm i mleko jeszcze pije ale wody i herbaty sie nie tknie... czytam "jezyk niemowlat" i przekonuje sie jak beznadziejna matka jestem... na pewno jesli chodzi o sen mojego dziecka. troche sie podłamałam... mój mały prawie w ogole nie spi w łózeczku w nocy spi ze mna, przewaznie spiac na mojej piersi... juz sobie go wyobrazam jako dwunastolatka zasypiajacego w takiej pozycji ![]() jestem beznadziejna...
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
moniqac mam straszny strach przed podaniem czegokolwiek z butelki - ze mnie potem dziecko nie bedzie chciało, w sesie cyca
![]() Wy wszystkie macie ten"jezyk niemowlaka"?
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko znow od soboty nie robilo kupy..
kupilam czopki glicerowe i zastanawiam sie czy jej nie zapodac bo prezy sie wygina, marudzi brzuszek jak kamien ![]() a ja wyskoczylam do miasta na prawie 3 h obkupilam sie troche i nowy stroj na fitness zakupilam |
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mogę chwilkę z Wami pobyć?
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego brata się sprawdziło, a mama pracowała na zmiany i tata karmił. Siasiek
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zosia ma drzemke poobiednia i dzisiaj postaram sie wreszcie polozyc ja wczesniej i nakarmic na spiocha jak Tracy Hogg poleca...
musze sie przelamac i sprobowac, choc boje sie zepsuc naszego harmonogramu bo dziecko w nocy jak w zegarku ![]() grazinku Zosia umie, pije herbatke koperkowa, ale ja jej daje max 20 ml za jednym razem zeby nie przyzwyczaila sie do butelki a i tak pomaga i pruka po tym ladnie. a ty nie wmawiaj sobie ze jestes beznadziejna matka, kazde dziecko jest inne to po pierwsze, a po drugie jezyk niemowlat nie jes wyrocznia tylko poradnikiem ![]() eweska jak czytam takie rewelacje, ze nikt nie chce przepuscic to az mi sie noz w kieszeni otwiera! andziotku sprobuj moze sie nauczy z tej butelki noo.... probuj malymi kroczkami po troszku i sie uda ![]() a ja nie pochwalilam ci sie ze odciagnelam wczoraj chyba cale 60 ml i to po karmieniu zoski zaraz!! moniqac ty juz zostaw te termometry, jakby dziecku bylo cos ne tak to bys wiedziala, jakby mialo goraczke to tez bys wiedziala, jeden termometr wystarczy i jak bedziesz mierzyc zawsze tym samym to zobaczysz czy dziecku skoczyla czy spadla temperatura. ja podaje infacol tylko czasami i herbatke tez, jak bardzo sie prezy. Lolciu witaj kochana u mnie z ubieraniem podobnie ja sie boje przegrzac ale 10 razy sie zastanawiam czy dobrze ubralam![]() Andziot, Grazin moja zoska tez notorycznie smieje sie na glos przez sen i nas tym czasem nawet budzi ![]() Matall ja tez juz jadlam i fasolke i brokul i uwaga..wyrodna ze mnie matka, bagietke z burger kinga,....ale z kurczakiem grillowanym i bez cebuli.... Agus u nas pomaga herbatka koperkowa, masowanie brzuszka i rowerek i duuuzo odbijamy w trakcie jedzenia ostatnio, nawet 5-6 razy-z tym ze moja Zoska czesto tak miala ze jeden dzien zero kupki a potem za dwa dni 4 na raz, teraz jej sie ustabilizowalo troche. Siasiu!!! jestes!!!!!!!!!!! Noo...radze zakupic w te pedy, toz to biblia dla matek ![]() moj maruderek spi ale cos tam gada do siebie
|
|
|
|
#3828 | |||||
|
Zadomowienie
|
Aga.M wiem, wiem, niby wiem
, ale wiesz jak to jest - sama poleciłam, byłam go przepewna, 8 lat do niego chodzę, wyprowadził mnie z "choroby", którą 3 innych ginow nie zauważała.... coż - masz chyba rację, że bagatelizuje pewne rzeczy dbając o atmosferę.Cytat:
i bzuszek jakby mu ulzył, tylko nie wiem czy jedno z drugim nie koliduje.poczytam o tej gripe water. Cytat:
. ten kraj mnie nie przestaje zadziwiac, choć powinnam sę przyzwyczaić - 9 miesięcy ciąży i osoby które mnie przepuszczały w kolejce były matkami , no i czasem jakiś facet.a mój TZ chciał tam iśc ostatnio z Małym, że go niby przepuszczą Cytat:
.a tak poważnie to ta książka jakos do mnie nie przemawia - nie wiem, czytam ją wybiórczo, może powinnam do niej w końcu przysiąć. o wiele bardziej wolałam czytać "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkhoff i zastanawiam się czy nie kupić jej książkę "pierwszy rok życia czy razem czy jakoś tak" .Cytat:
.mam ... ale jakoś nie chce mi się tego czytać. nie podoba mi się jak jest pisane. Cytat:
ale jak się bidulek będzie męczył to daj - tylko zwróć uwage że daje się 1/2. Hey Kochana. COs czuję cięzki nastrój? Choć .ja w końcu jem. Chłopaki poszli na spacer. Byłam w Smyku nie mam 200zł za to jakie ciudne ciuszki zakupiłam .aaaaa... i wkońcu cos dla siebie zakupiłam juz kiedyć tylko sie nie pochwaliłam jeansy (już są za duże w pasie bo mi się podoba tzn ja się sobie podobam .ooo... co jest w schabie którego jem, że tak mówie .---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Grazin - a propos Tracy Hogg - w ogóle uważam, że komuś bardzo łatwo jest "ustawiać" cudze dzieci, nie boli ich każdy płacz, krzyk, grymas. ie umiałabym Niunia "olać" jakby plakał. chociaż pewnie ona nie pisze o olewaniu, bo nawet nie przeczytałam, ale uważam że obcemu łatwiej dziecko ... hm.... "ułożyć". Ja Malego biorę do łózka ok. 5.00 rano (lub 6.00) i czasem po zjedzeniu razem jeszcze śpimy, czasem śpi sobie sam. I nie uważam, że to bardzo złe (tylko troszkę ).
|
|||||
|
|
|
#3829 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A dziś nikt nie chciał puścić, a czekałam tam naprawdę długo, no i ta babka w ciąży, normalnie szok. Więc tż nie ma co liczyć że go przepuszczą, chyba że będzie miał szczęście. Odkąd chodzę z chłopcami na spacer zaczepiła mnie trzecia mamuśka, która spodziewa się bliźniaków i pytała o wózek, gdzie kupiłam :P Chłopcy marudni, zwłaszcza Wiktor, wykąpałam ich teraz jeszcze jedzą i może usną. |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
moniqac chcesz sprzedać ta ksiązke? Bo chce kupic
do jakiego wieku jest tam instrukcja obsługi dziecka?
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dziewczyny, jestem...
Tęsknie za Wami strasznie i wszystkie Was U nas ostatnio ciężko ![]() Mały miał takie dni, że cały czas jadł (co 1-1,5) i cały czas płakał, aż czopek zapodałam ![]() Dzisiaj lepiej, aktualnie leży w łóżeczku i rozmawia z karuzelą ![]() Starszy mi strasznie rozrabia też...tak uderzył głową w kant stołu, że na SOR trzeba było z nim jechać do Kato. Miał taką bombę nad skronią, że bałam się na niego patrzeć. Teraz już siedzi na pupie... Ale są dobre strony, mam mniej o kolejne 2 kg No i od jutra biegam, siłownie włączam a jak zakupie strój to aqua aerobic. Ustawiałam sobie wysoko poprzeczkę, do września zrzucić te 12 kgA miałam pisać Zamiast podawać dzidkom herbatki na bąki możecie Wy same pić. Przy regularnym spożywaniu będą bąki jak ta la la Ja zaparzam sobie owoc kopru i dziecko mi aż słychać Wyjścia nie mam bo mały pluje wszystkim prócz mleka.O nie da mi posiedzieć. A i jeszcze jedno ![]() Babcia nauczyła dziecko samo zasypiać wystarczy mu położyć pelkę na głowę i nyna. Jaja jak berety, śmiałam się, że prędzej ja zasnę niżeli on ale ale...dziecko się nauczyło i jak zmęczony pieluszka i śpi.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-06-27 o 19:29 |
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
Witam
anula trzymam kciuki za wprowadzanie planu i pisz na bieżąco jak Ci idzie, bo ja tez bym chciała (tez mam pobudki co 3 h) tyle że ja najpierw musze zacząć od przeczytania tej książki ![]() agnieszka_pe jak czytam ile ten twój maluszek przesypia to nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę ![]() anulinka jak ja przesypiam 5h w nocy to jestem zadowolona i oczywiście nie mówię o 5h ciągiem bo to już byłby szczyt marzeń ![]() andziot ale świetne zdjęcie, no i Gabi jaki śliczny pyzaczek agus to na ile wybieracie się nad morze? bassienka i jak kupa była?? ![]() listopadowa ![]() gusia jak brzuszek?? i jego mieszkanka??? puka już tam na dole?grazin ale ten twój Sebuś ma cudny uśmiech moria te baty co tam wyżej są podpinam też pod tych gości ze sklepu ![]() my po spacerze, 20 minutowym , już dzisiaj wybrałam drogę na cmentarz ( bo na niej jest tylko 1 dom) i oczywiście był ryk, nawet ze smokiem w paszczy , później jak już przez 2 minuty było dobrze to go wypluł i wtedy to dopiero był hałas, a jak próbowałam go włożyć to też było źle, chyba zacznę mu tego smoka przyklejać taśmą do buzi ![]() żeby wrócić do domu musieliśmy jakieś 500 metrów przejść drogą dość zaludnioną że się tak wyrażę jeszcze tak szybko z wózkiem to nie szłam, nie wiem chyba przyjdzie mi biegać z nim między ludźmi żeby był mniejszy wstyd
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Mała nadal zamieszkuje brzuszek
Dzisiaj strasznie mnie on ciągnie w dół i kiepsko mi się chodzi, do tego upał 30 stopni Poza tym brzuch mi twardnieje (bezboleśnie!!) co kilka, kilkanaście minut.Jutro z rana wizytka, zobaczymy
|
|
|
|
#3834 | |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny jako że jutro konczy się konkurs zapraszam do odwiedzenia wątku mojego, nowe notki
I jeśli jeszcze nie głosowałyście poproszę o gwiazdeczki, oczywiście wedle uznania ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php...0#post27 781870 ' chłopcy śpią więc mama może odpocząć ![]() Choć Wiktor coś śpi i się budzi :/ W sobotę tatuś przyjeżdża ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Ale nie ma co na dniach na pewno już wyjdzie z brzuszka
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pisze jedna, w dodatku lewa, reka wiec bedzie krotko Maya ma 18 dni i wazy rowne 4 kg - po spadku z 3780 na 3390. Wciaz wisi na cycu i nadal spi glownie w dzien Moja waga ruszyla w dol Czytam Was na biezaco, ale z powodu wiecznie zajetego cyca dosc ciezko mi cos napisac. Buziaki |
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję ![]() Zagłosowałam (oczywiście max. gwiazdek )Eve
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3838 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za znieczulica Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. cieszy mnie bardziej to ze usypia sam jak nie ma bolow no i niespi od 16stej do ok 21wszej Cytat:
ale wam zazdroszcze ![]() ![]() Cytat:
za wage, mi tez zlecialo tylko 6 po porodziewazne ze ciagle leci w dol ![]() no wiec tak jak napisalam, moje malenstwo wlasnie usnelo kiedy robilam kolacyjke starszemu. juz mam w sumie wolny wieczor, tylko przypilnowac starszego w kapieli mi zostalo. a mialam taki krrrrrrrrrrrrryyyyyyyzyys po 16stej ze szok! spalam na stojaco, ale jakos dalam rade ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
tak jak moj.... chociaz moj dzisiaj po calym dniu laskawie zadzwonil gadamy sluzbowo w czym za dobra nie jestem
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Oluś daje radę ?? nadążasz za dwójką ??? ja piszę jedną ręką bo w drugiej trzymam pizze (znów moja wredność się dziś odezwała )Olek więcej mówi ?? bo Zosia już się fajnie rozgadała Cytat:
![]() zagłosowałam |
||
|
|
|
#3840 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wiesz co chyba można, on uważa że synal powinien mieć same 4,5 w szkole a jak idzie gorzej to już jest moja wina bo nie dopilnowalam , no sorry ale ja z 11-latkiem mam siedzieć non stop w książkach to on samodzielności się nigdy nie nauczy i odpowiedzialności za swoje czyny, ja owszem kontroluje lekcje, sprawdziany jak sa to go pytam jak się nauczy, ale nie zawsze o wszystkim mi mówi. No i tak szybko się rozłączył że synal nawet mu cześć nie zdążył powiedzieć. To mu walnęłam jeszcze pieknego smska zaraz po telefonie w piątek. Więc teraz nie wiem czy przyjedzie, choć powiem Wam że mi wszystko jedno, odkąd mam synalków jakoś mniej za nim tęsknie. Nie wiem może z powodu braku czasu nie mam pojęcia, ale tak jest. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

.
.
chyba, że laktator podtrzyma laktację no i nocne karmienie i te krótkie chwile w dzień. sama nie wiem. czuję się jak zła matka, a z drugiej strony cieszę się, że po mm mały chociaż jest najedzony i spokojny.
jesteśmy w gronie niemowlaczków 

.
za synka, żeby szybciutko mu przeszło. obu żeby przeszło.

, no i czasem jakiś facet.
nie mam 200zł
.
12 kg