Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 15:57   #3811
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Jestem ale zaraz wyjde z siebieeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee
od 2 godz rozpakowuje zmywarke na przyklad
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:58   #3812
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
slicznosci
buziaki Szymonku!!

dziołuszko czy Ty nie oszalałas jeszcze?
wyszukujesz coraz to nowe schorzenia:P
wyluzuj
.
dzisiaj np. wydaje mi się za zimny .

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja musze to napisac! od pol godzinki bawimy sie na macie edu i moje dziecko odkrylo jak uderzac w bucika-zabawke i jak on wydaje dzwieki to moja Zosia dwa razy juz zapisnela z radosci! Znowu sie poryczalam no!!!!
slodkieeeeeeeeeeeeeee.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Hej, nie mogę sie doczekać kiedy i nasz takl będzie robił...

Dziewczynki, te preparaty na bóle brzuszka to same w aptekach kupujecie czy po konsultacji z pediatra? Bo Olek chyba ma problem z żołądkiem. Na kolke mi to nie wygląda bo w końcu się uspokaja i spi po 2, 3 h...a przy kolce to noł łej - darcie na maksa a on tak tylko jojczy i marudzi.
No i nie wiem czy kupic cos sama czy isc do pediatry
mój ma podobnie - ja mu podaje Infacol i Debridat (ten ostatni jest na recepte) - ale to mi wszystko poradził pediatra. a herbatka koperkowa nie pomoże?.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Grazin paluszków się też podobno nie powinno karmiąc piersią...

Ponawiam pytanie o to marudzenie przy jedzeniu po szczepieniu... Może to to trwać 5 dni??
mój tak długo nie marudził po rotawirusach - nie wiem Kochana, możesz zadzwonić do pediatry? powiem CI najlepiej.

PALUSZKÓW NIE WOLNO?! przeciez ja prawie nic nie jem OPRÓĆZ paluszków . czemu nie wolno .

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jestem

tak w ogóle to jak mały miał 2tyg byłam zdołowana tym, że wisi non stop na cycu, a i tak ryczy no i posłuchałam się cioci, mamy, babci itp. i dokarmiłam go mm. i tak mijają już 2tyg od pierwszego dokarmienia i szczerze, to troszkę żałuję, że sięgnęłam po butlę. mały je mniej mojego, bo szybko zasypia przy cycu (po 10minutach). w ogóle jak odciągam pokarm i mam pełen cyc to niecałe 50ml z jednego wydoję (przy dobrych wiatrach) a to mało... no i na dzień dzisiejszy praktycznie każde karmienie, to chwilka cycki i zaraz butla, z której zjada średnio 90ml. coś czuję, że z każdym dniem będzie cyca coraz mniej i zostanie samo mm chyba, że laktator podtrzyma laktację no i nocne karmienie i te krótkie chwile w dzień. sama nie wiem. czuję się jak zła matka, a z drugiej strony cieszę się, że po mm mały chociaż jest najedzony i spokojny.
swoją drogą polecam laktator ręczny Tommee Tippee

a Marcelek jutro kończy 4tygodnie jesteśmy w gronie niemowlaczków
czesc mileczko . pociesze Cię bo Szymonek tak samo - cyc a potem dokarmianie UU. nie przejmuj się i dostawiaj Marcelka jak najczęściej do UU i wytrwale. powiem Ci, że mój mnie sie "wścieka" przy cycu jak karmię go na leżąco, może Wam też pomoże ta pozycja.

a ja nie cierpie laktatora TT.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

nie no kurcze pamietam jak pisalas o szymku, jego braku apetytu itd.
umowilam chlopakow do lekarza, dzisiaj mam sile i jakos lepsze nastawienie zeby sie wkoncu wybrac.
starszemu powiekszyl sie wezel chlonny na szyji znacznie
takze pojde z obydwoma

nie nienapisalam jeszcze w klubie, chociaz 2x robilam podejscie i nie wiem od czego zaczac a co sie dzieje? ano to samo co u ciebie. ten sam problem, trwa to juz prawie miesiac
.
za synka, żeby szybciutko mu przeszło. obu żeby przeszło.
a TZ ... współczuje Ci na dodaek problemów z TZ, nie musisz nic pisać więcej - wiem o co chodzi i doskonale rozumiem. mam nadzieje, że się ocknie.

Cytat:

mały miał problem z zasnieciem a potem co 2 godz cyc wiec jestem zmeczona ale z okna nie skakałam
noooooo fajnie że jesteś .

Cytat:
dodałam juz na fejsie ale tu dla cioc bez fejsika
o słodkości cukierkości landrynkowościiiiiiiiiiii i .

oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego, więc nie wiem co komu jeszcze miałam napisać .....wrrrrrrrrrrr.

aha.

listopadowa
witaj po długiej nieobecności.
Tzci sa czasem beznadziejni.

moria
- ja pierdziuuuu... co za goście.... masakra jakaś.... ale wróć się po szczękę - przyda Ci się .

andziot - świetnie gabi wygląda w chuście - chyba sobie ją zakupię zaraz po tym jak zakupie 3 termometr .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:10   #3813
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aga.M ........... brak mi słów co do serduszka Antosia. Ogromnie Ci współczuję stresu psychicznego i malutkiemu, że ma wadę. strasznie Cię przepraszam, że Ci "poleciłam" dr Ś. A swoją drogą ja się zastanawiam czy on na usg nie powinien był zobaczyć asymetrię komór bocznych mózgu u Szymonka i tych powiększonych kieliszek/miedniczek nerkowych. Ale tak naprawdę nawet nie wiem co by to dało jeśli by zauważył - w przypadku nererk pewnie leczenie byłoby szybsze. A jakby zauwazył dziurę Antosia to dałoby się coś z tym zrobić wczesniej? Kurde..... rutyniarze. Jeszcze raz przepraszam Cie. Ja wierze, że Antosiowi nic nie będzie. za Was.
Moniqac ty głupolku kochany , nie możesz mieć wyrzutów sumienia Przecież to, że się ostatecznie zdecydowałam na tego lekarza, to była moja decyzja. Poza tym nie jest powiedziane, że akurat inny lekarz by to zauważył. No i najważniejsze, tą wadę póki co się tylko obserwuje i nic nie można zrobić, jedynie co by dało jej wcześniejsze zauważenie, to świadomość, że ona jest i pierwsza wizyta u kardiologa byłaby wcześniej. Gorzej by było, gdyby pediatra nie zauważył tej wady, wtedy pewnie byśmy nadal żyli w nieświadomości.
Jeśli chodzi o mózg i nerki Szymona, to myślę, że też powinien był to widzieć na usg w ciąży.
Myślę, że dr Ś na tyle dba o "dobrą" atmosferę w gabinecie, że pewne rzeczy bagatelizuje i nie sprawdza dokładnie, a bardziej skupia się na byciu miłym.
Dla mnie to jest tylko nauczka, że zawsze trzeba iść jeszcze chociaż na 1 konsultację do innego lekarza, nawet mnie kusiło, żeby pójść jeszcze na jedno usg do Feminy w Katowicach, ale mąż mówił, że po co skoro Ś robi dokładne badania i chodzimy regularnie na wizyty, no i nie poszliśmy

Jak nadrobię resztę, to odpiszę
Bo dzisiaj totalna telefoniada, co siądę żeby nadrobić, to ktoś dzwoni, bo chcą mnie do pracy ściągnąć, a ja się nie chce dać i się nie dam ... chyba ich pogięło

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:13   #3814
andziot
Zakorzenienie

moniqac już widzę jak wyciągasz 7 termometrów i po kolei we wszystkie możliwe miejsca wkładasz Szymonkowi, żeby zmierzyć temp i porównać
wredna jestem, nie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:37   #3815
spice1985
Zadomowienie

[QUOTE=dorkabl;27768409]spice1985 jakiego ty masz przystojnego meża Faceci z wyraźnymi kośćmi szczeki sa super Jak James Bond
[B]

Dzięki Mi też się podoba

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Hejka
Spice, dziękuję za zaproszonko na fejsie, ale długo zastanawiałam się od kogo. Nie wiem czemu wydawało mi się, że ty Agnieszka jesteś
:
Jam Katarzyna jest;] A TŻem się nie przejmuj, niech sam sobie łazi w za dużych ciuchach;/ Wiadomo, że zrzucenie kg ciążowych nam trochę zajmie,ale to nie znaczy że przez pół roku mamy wyglądać i czuć się nie teges.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:37   #3816
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moniqac już widzę jak wyciągasz 7 termometrów i po kolei we wszystkie możliwe miejsca wkładasz Szymonkowi, żeby zmierzyć temp i porównać
wredna jestem, nie

nieeee ... jakbym miała jeszcze kilka to bym wsadzała.
biedne to moje dzieecie.

własnie mi płacze i miauczy na raczkach - raz podkula nozki do brzuszka a raz prostuje na maxa :cry;. bidulek.

dziewczyny a jak podaje infacol to juz nie herbatke z kopru prawda? sama nie wiem.

Stary 2011-06-27, 16:54   #3817
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Przepięknie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Izkę kupa obudziła

Grazin, śliczności z tego Twojego Sebka

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Grazin nic dodać nic ująć

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wiem, że czopek to ostateczność, dlatego stosowałam prawie wszystkie przez Ciebie napisane sposoby Wczoraj pomogło, oby dzisiaj też się kupa pojawiła bez problemów

Ja się już po prostu przyzwyczaiłam do tych dłuższych przerw, a co za tym idzie dłuższego spania w jednym kawałk, a tu dzisiaj w nocy taka
Może Twój synuś właśnie przechodzi skok rozwojowy?? Z opisu by pasowało.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej

Moj synek poraz pierwszy sie wczoraj do mnie swiadomie usmiechnal!!! Cala buzia mu sie smiala. I powtorzyl to kilka razy... padlam z zachwytu i sie pobeczalam a dzisaj jak tz wrocil z nocki to sobie rozmawiali i tez go przywital pieknym usmiechem. Jestesmy zachwyceni

Grazin Sebek jest boski... czy on caly czas tak pieknie sie smieje??? Kurcze ja probuje upolowac usmiech mojego syna i ciezko mi to wychodzi

Lolka i bardzo dobrze, ze nie przegrzewasz... moj dzis w nocy spal w samym pampersie, bo bylo tak goraco. Sprawdzalam mu szyjke i ramionka i mial cieple wiec zimno mu nie bylo.
Ja wciaz czekam na fotki malego Lolka

Andziot by skok szybko minal! A w chuscie Gabi wyglada elegancko... tylko czy nie jest za goraco w takiej chuscie? Tobie i malenstwu?
gratuluje usmiechhu teraz vbedzie ich coraz wiecej
sebek sie bardzo duzo smieje
jak je jak spi i jaj nie spi jest coraz bardziej "kumaty"

Cytat:

śmieje się przez sen ?
nio przez sen
bardzo czesto
Cytat:
musze wieczorem albo jutro uzupelnic galerie

dolaczam sie, rowniez polecam. ja mam z womara(tej firmy co mary nosidelko) tez rozwazalam to samo nosidlo, na szczescie nie kupilam bo mlody nienawidzi na kolyske, zato kocha zabke

W CHUSCIE MOZNA NOSIC TAK JAK W NOSIDELKU

U nas ten stan trwa prawie miesiac bez wizji dogadania sie

ale slodziak!!!!

ja tez chyba przesadzam w ta druga strone z rozbieraniem

tez mielismy czapke pandy, zalozylismy raz-jak wiekszosc czapek, za szybko mu glowa rosnie

przez moment pomysl byl ale jestem z tz mniej wiecej w takich klimatach

mozliwe

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Kochana nie chce Cie martwic ale to chyba kolki??!!Moja ma tak samo bylismy u pediatry i powiedzial ,ze ma gazy w brzuszku!!! Staram sie karmic co 2-3godz.po 30 min tj.15 min.z kazdej piersi.
Ja nocka spokojnie no ale co sie dziwic jak w ciagu dnia placzka sie wyplakala z bolu to ze zmeczenia spala cala noc!!!
Silleeslodkie malenstwo!!!
Grazinco za zalotny usmiech ma Toje dziecie
Andziotja tez chce taka chuste!!w/g Ciebie warto ja kupic??

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

W stylu naszej mimbi zapowiem: „Anegdotka na Poniedziałek”:

Jak wiecie, przed weekendem wrócił mój TŻ z „dalekiego” kraju mlekiem i miodem płynącego – „szwicerlandem” zwanego. Po wylądowaniu w Polsce, zazwyczaj już na lotnisku TŻ zostaje uderzony polską „gościnnością i życzliwością”. Wraca do domu, cieszy się że widzi żonkę i córkę ale zawsze dłuuugo rozmawiamy o tym jaka jest przepaść między Polską a Zachodem. W Szwajcarii gdy na drodze jest ograniczenie do 50 wszyscy jadą max 50, gdy pieszy tylko zbliża się do pasów auta zwalniają i zatrzymują się nawet gdy sam jedyny TZ chce przejść na drugą stronę, jest czysto, po prostu czysto, tak że na ulicy nie leżą kupy piachu, papieru a w lesie, w którym chciałam spacerować z Igą, martwe zwierzęta w reklamówkach i zużyte kondomy...

Ale nic to, myślę sobie nie jest tu tak źle i na pewno będzie kiedyś lepiej. I z tym optymistycznym, pełnym życzliwości nastawieniem do ludzi i świata, wybrałam się na dzisiejsze zakupy do REAL’a i oto uzbrojona w jęczące dziecko w wózku, 4’pak chusteczek do pupy i słoiczek pesto podchodzę do kasy uprzywilejowanej – nad kasą wielki jak wół szyld przedstawiający matkę z wózkiem i osobę niepełnosprawną. Staję na końcu kolejki, przede mną 3 facetów, każdy z wózkiem do połowy pełnym zakupów. Stoję... a właściwie nie stoję bo majtam wózkiem do przodu i do tyłu, co na moją córkę ewidentnie nie działa ale żaden z wielmożnych kawalerów na mnie nie skinie.

Stwierdziłam więc, no kurde, jeśli nie oni mają mnie przepuścić, w kasie która jest ewidentnie przeznaczona dla mnie to KTO? Więc grzecznie, bez przekąsu, pytam ostatniego wielmożnego kawalera „Przepraszam, czy mogę stanąć przed Panem?” – Kawaler obrzucił mnie złowrogim spojrzeniem i rzekł „No raczej NIE” na co ja „Acha” a ten ciągnie „Mi się śpieszy” no to ja też ciągnę „No tak ale stoi Pan w kasie dla osób uprzywilejowanych, także dla matek z dzieckiem”. I słuchajcie on nic, STOI ale przed nim facet po środku mnie woła i wpuszcza przed siebie więc ja mówię „Mam tylko 2 rzeczy, dużo czasu Pan przeze mnie nie straci” a ten LUJ na to „Tak, niech sobie Pani idzie, nawet nie musi Pani za zakupy płacić” ….
Dziewczyny no po prostu SZOK, normalnie mi się słabo zrobiło… Ale to nic! Przepuścił mnie ten w środku no i ten przed nim tak jakby z rozpędu też, dorosły facet, około 50. Wypakowałam moje szacowne, wielkie zakupy, zapłaciłam szybko gotówką i odwróciłam się jeszcze do tych dwóch, którzy mnie przepuścili i mówię „Dziękuję Panom” na co ten z przodu uniósł brwi nawet na mnie nie patrząc i zrobił minę wyrażającą „A ch... mnie to obchodzi!”...

I tak, ja moje płaczące dziecko, paczka chusteczek i pesto powędrowałyśmy do auta gdzie Iga się już maksymalnie rozdarła i w ten sposób wróciłam do domu ciągnąc za sobą szczękę, która wciąż leży na podłodze…

wypowiem sie po francusku
ŻENUŁA....

MY sie wlasanie z sebkiem bujamy na hustawce przed domem
pierwszy raz go karmiłam na owej ławce i czułam sie jak ekshibicjonistka :P

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

moniqAC ja podaje infacol i wode koperkowa gripe water mały purka jak szalony
tak mi pediatra zaleciła
3 razy dziennie 5ml gripe water
do wszystkich innych karmien pipetka infacolku
Stary 2011-06-27, 16:59   #3818
Lolka1212
Zadomowienie

Grazin fajowy Sebulek radosne z niego dziecię

Paulizia za uśmiech Antka - Przystojniaka

Moria sytuacja pt. "brak słów".. albo "ręce opadają"

Listopadowa na zakupy i więcej no stres!!

Andziotku czyli do klubu lecieć zobaczyć twoje księżniczki na macie..

Cytat:
(..)
a te czapeczki nie były w różnych rozmiarach ???
(..)
Nie pamiętam.. ale dobrze by było! Bo czasami wydaje mi się, że ta moja kluseczka to za dużą kluseczką jest

Wszyscy mi mówią, że Antonek wygląda na półroznego bobasa, a nie dwutygodniowego noworodka
Stary 2011-06-27, 17:09   #3819
andziot
Zakorzenienie

moje dziecko nie umie pić z butelki
jak ja mam gdzieś wyjść ????????????????

lecę na spacerek

Stary 2011-06-27, 17:19   #3820
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamusie i brzuchatki

wpadłam sie tylko przywitać i trochę nadgonić wątek, ale spanie mnie bierze i chyba nie dam rady posiedzieć dłużej przy kompie
Stary 2011-06-27, 17:23   #3821
eweska
Moderatoreska

Jestem i ja :P
Witam się popołudniowo
Wystałam się w NFZ ponad 2 godziny żeby odebrać karty, nikt nie przepuścił Stała też babka w ciaży z wózkiem i chyba okolo 2 letnią córeczką, też jej nikt nie przepuścił, a pytała Na głos powiedziałam że znieczulica i powinni ją przepuścić, każdy udał że nie słyszy
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:33   #3822
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

lecę na spacerek
moje dziecie tez nie umie...
na razie dostał moze 3 razy moje mleko i raz mm i mleko jeszcze pije ale wody i herbaty sie nie tknie...

czytam "jezyk niemowlat" i przekonuje sie jak beznadziejna matka jestem...
na pewno jesli chodzi o sen mojego dziecka.
troche sie podłamałam...
mój mały prawie w ogole nie spi w łózeczku
w nocy spi ze mna, przewaznie spiac na mojej piersi...
juz sobie go wyobrazam jako dwunastolatka zasypiajacego w takiej pozycji
jestem beznadziejna...
Stary 2011-06-27, 18:13   #3823
dorkabl
Zadomowienie

moniqac mam straszny strach przed podaniem czegokolwiek z butelki - ze mnie potem dziecko nie bedzie chciało, w sesie cyca

Wy wszystkie macie ten"jezyk niemowlaka"?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:17   #3824
agus87
Zakorzenienie

moje dziecko znow od soboty nie robilo kupy..
kupilam czopki glicerowe i zastanawiam sie czy jej nie zapodac
bo prezy sie wygina, marudzi
brzuszek jak kamien

a ja wyskoczylam do miasta na prawie 3 h
obkupilam sie troche

i nowy stroj na fitness zakupilam
Stary 2011-06-27, 18:17   #3825
Siasiek
Zadomowienie

Hej

Mogę chwilkę z Wami pobyć?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:26   #3826
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

lecę na spacerek
Łyżeczka?
U mojego brata się sprawdziło, a mama pracowała na zmiany i tata karmił.

Siasiek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:32   #3827
anula_81
Zakorzenienie

Moja Zosia ma drzemke poobiednia i dzisiaj postaram sie wreszcie polozyc ja wczesniej i nakarmic na spiocha jak Tracy Hogg poleca...
musze sie przelamac i sprobowac, choc boje sie zepsuc naszego harmonogramu bo dziecko w nocy jak w zegarku

grazinku Zosia umie, pije herbatke koperkowa, ale ja jej daje max 20 ml za jednym razem zeby nie przyzwyczaila sie do butelki a i tak pomaga i pruka po tym ladnie.
a ty nie wmawiaj sobie ze jestes beznadziejna matka, kazde dziecko jest inne to po pierwsze, a po drugie jezyk niemowlat nie jes wyrocznia tylko poradnikiem

eweska jak czytam takie rewelacje, ze nikt nie chce przepuscic to az mi sie noz w kieszeni otwiera!

andziotku sprobuj moze sie nauczy z tej butelki noo.... probuj malymi kroczkami po troszku i sie uda
a ja nie pochwalilam ci sie ze odciagnelam wczoraj chyba cale 60 ml i to po karmieniu zoski zaraz!!

moniqac ty juz zostaw te termometry, jakby dziecku bylo cos ne tak to bys wiedziala, jakby mialo goraczke to tez bys wiedziala, jeden termometr wystarczy i jak bedziesz mierzyc zawsze tym samym to zobaczysz czy dziecku skoczyla czy spadla temperatura.
ja podaje infacol tylko czasami i herbatke tez, jak bardzo sie prezy.

Lolciu witaj kochana u mnie z ubieraniem podobnie ja sie boje przegrzac ale 10 razy sie zastanawiam czy dobrze ubralam

Andziot, Grazin moja zoska tez notorycznie smieje sie na glos przez sen i nas tym czasem nawet budzi

Matall ja tez juz jadlam i fasolke i brokul i uwaga..wyrodna ze mnie matka, bagietke z burger kinga,....ale z kurczakiem grillowanym i bez cebuli....

Agus u nas pomaga herbatka koperkowa, masowanie brzuszka i rowerek i duuuzo odbijamy w trakcie jedzenia ostatnio, nawet 5-6 razy-z tym ze moja Zoska czesto tak miala ze jeden dzien zero kupki a potem za dwa dni 4 na raz, teraz jej sie ustabilizowalo troche.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej

Siasiu!!! jestes!!!!!!!!!!!

Cytat:
Noo...radze zakupic w te pedy, toz to biblia dla matek

moj maruderek spi ale cos tam gada do siebie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:40   #3828
moniqac
Zadomowienie

Aga.M wiem, wiem, niby wiem , ale wiesz jak to jest - sama poleciłam, byłam go przepewna, 8 lat do niego chodzę, wyprowadził mnie z "choroby", którą 3 innych ginow nie zauważała.... coż - masz chyba rację, że bagatelizuje pewne rzeczy dbając o atmosferę.

Cytat:

moniqAC ja podaje infacol i wode koperkowa gripe water mały purka jak szalony
tak mi pediatra zaleciła
3 razy dziennie 5ml gripe water
do wszystkich innych karmien pipetka infacolku
hm... ciekawe czy mogę bez konsultacji z pediatra podac gripe water? albo po prostu herbatkę - wczoraj mu dałam pierwszy raz, wypił pieknie i bzuszek jakby mu ulzył, tylko nie wiem czy jedno z drugim nie koliduje.
poczytam o tej gripe water.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo
Wystałam się w NFZ ponad 2 godziny żeby odebrać karty, nikt nie przepuścił Stała też babka w ciaży z wózkiem i chyba okolo 2 letnią córeczką, też jej nikt nie przepuścił, a pytała Na głos powiedziałam że znieczulica i powinni ją przepuścić, każdy udał że nie słyszy
Co Ty?! . ten kraj mnie nie przestaje zadziwiac, choć powinnam sę przyzwyczaić - 9 miesięcy ciąży i osoby które mnie przepuszczały w kolejce były matkami , no i czasem jakiś facet.

a mój TZ chciał tam iśc ostatnio z Małym, że go niby przepuszczą to by się zdziwił.

Cytat:
na razie dostał moze 3 razy moje mleko i raz mm i mleko jeszcze pije ale wody i herbaty sie nie tknie...

troche sie podłamałam...
jestem beznadziejna...
eee.... wstydziłby się w tym wieku - nie grozi Ci to .
a tak poważnie to ta książka jakos do mnie nie przemawia - nie wiem, czytam ją wybiórczo, może powinnam do niej w końcu przysiąć.

o wiele bardziej wolałam czytać "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkhoff i zastanawiam się czy nie kupić jej książkę "pierwszy rok życia czy razem czy jakoś tak" .

Cytat:
moniqac mam straszny strach przed podaniem czegokolwiek z butelki - ze mnie potem dziecko nie bedzie chciało, w sesie cyca

będzie chciało będzie - jeden raz nie zaszkodzi. ja juz sposobem mieszanym karmię Szymonka 1,5miesiąca. wprawdzie coraz częściej denerwuje sie przy cycku, ale jak jest głodny to się śmieję że jest jak pirania jak dorwie się do UU .

mam ... ale jakoś nie chce mi się tego czytać. nie podoba mi się jak jest pisane.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moje dziecko znow od soboty nie robilo kupy..
kupilam czopki glicerowe i zastanawiam sie czy jej nie zapodac
bo prezy sie wygina, marudzi
brzuszek jak kamien

a ja wyskoczylam do miasta na prawie 3 h
obkupilam sie troche

i nowy stroj na fitness zakupilam
spróbuj innymi sposobami, czopek to naprawdę ostatneczność.
ale jak się bidulek będzie męczył to daj - tylko zwróć uwage że daje się 1/2.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej

Hey Kochana. COs czuję cięzki nastrój? Choć .

ja w końcu jem. Chłopaki poszli na spacer.
Byłam w Smyku nie mam 200zł za to jakie ciudne ciuszki zakupiłam .

aaaaa... i wkońcu cos dla siebie zakupiłam juz kiedyć tylko sie nie pochwaliłam jeansy (już są za duże w pasie ), bluzeczkę róziową do jeansów i sukienkę . w ogóle stwierdziałam, że będe mamuśką w sukienkach bo mi się podoba tzn ja się sobie podobam .

ooo... co jest w schabie którego jem, że tak mówie .

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Grazin - a propos Tracy Hogg - w ogóle uważam, że komuś bardzo łatwo jest "ustawiać" cudze dzieci, nie boli ich każdy płacz, krzyk, grymas.

ie umiałabym Niunia "olać" jakby plakał. chociaż pewnie ona nie pisze o olewaniu, bo nawet nie przeczytałam, ale uważam że obcemu łatwiej dziecko ... hm.... "ułożyć".

Ja Malego biorę do łózka ok. 5.00 rano (lub 6.00) i czasem po zjedzeniu razem jeszcze śpimy, czasem śpi sobie sam. I nie uważam, że to bardzo złe (tylko troszkę ).

Stary 2011-06-27, 18:47   #3829
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Co Ty?! . ten kraj mnie nie przestaje zadziwiac, choć powinnam sę przyzwyczaić - 9 miesięcy ciąży i osoby które mnie przepuszczały w kolejce były matkami , no i czasem jakiś facet.

a mój TZ chciał tam iśc ostatnio z Małym, że go niby przepuszczą to by się zdziwił.
Wiesz co ciężko będzie, ja jak byłam złożyć wniosek to mi się udało bo akurat urzędniczka na moment wychodziła i mnie zauważyła z dzieciaczkami i mnie wzięła bez kolejki.
A dziś nikt nie chciał puścić, a czekałam tam naprawdę długo, no i ta babka w ciąży, normalnie szok. Więc tż nie ma co liczyć że go przepuszczą, chyba że będzie miał szczęście.

Odkąd chodzę z chłopcami na spacer zaczepiła mnie trzecia mamuśka, która spodziewa się bliźniaków i pytała o wózek, gdzie kupiłam :P

Chłopcy marudni, zwłaszcza Wiktor, wykąpałam ich teraz jeszcze jedzą i może usną.
Stary 2011-06-27, 18:50   #3830
dorkabl
Zadomowienie

moniqac chcesz sprzedać ta ksiązke? Bo chce kupic do jakiego wieku jest tam instrukcja obsługi dziecka?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:19   #3831
Siasiek
Zadomowienie

Jestem dziewczyny, jestem...

Tęsknie za Wami strasznie i wszystkie Was

U nas ostatnio ciężko
Mały miał takie dni, że cały czas jadł (co 1-1,5) i cały czas płakał, aż czopek zapodałam
Dzisiaj lepiej, aktualnie leży w łóżeczku i rozmawia z karuzelą

Starszy mi strasznie rozrabia też...tak uderzył głową w kant stołu, że na SOR trzeba było z nim jechać do Kato. Miał taką bombę nad skronią, że bałam się na niego patrzeć. Teraz już siedzi na pupie...

Ale są dobre strony, mam mniej o kolejne 2 kg
No i od jutra biegam, siłownie włączam a jak zakupie strój to aqua aerobic. Ustawiałam sobie wysoko poprzeczkę, do września zrzucić te 12 kg

A miałam pisać

Zamiast podawać dzidkom herbatki na bąki możecie Wy same pić. Przy regularnym spożywaniu będą bąki jak ta la la Ja zaparzam sobie owoc kopru i dziecko mi aż słychać Wyjścia nie mam bo mały pluje wszystkim prócz mleka.

O nie da mi posiedzieć.

A i jeszcze jedno

Babcia nauczyła dziecko samo zasypiać wystarczy mu położyć pelkę na głowę i nyna. Jaja jak berety, śmiałam się, że prędzej ja zasnę niżeli on ale ale...dziecko się nauczyło i jak zmęczony pieluszka i śpi.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-06-27 o 19:29
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:31   #3832
zosiaaa
Zadomowienie

Witam

anula trzymam kciuki za wprowadzanie planu i pisz na bieżąco jak Ci idzie, bo ja tez bym chciała (tez mam pobudki co 3 h) tyle że ja najpierw musze zacząć od przeczytania tej książki

agnieszka_pe jak czytam ile ten twój maluszek przesypia to nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę

anulinka jak ja przesypiam 5h w nocy to jestem zadowolona i oczywiście nie mówię o 5h ciągiem bo to już byłby szczyt marzeń

andziot ale świetne zdjęcie, no i Gabi jaki śliczny pyzaczek

agus to na ile wybieracie się nad morze?

bassienka i jak kupa była??

listopadowa tego użyj na tż, zresztą ja na swoim też powinnam codziennie to praktykować i widzę że jeszcze na kilku by się tu przydał

gusia jak brzuszek?? i jego mieszkanka??? puka już tam na dole?

grazin ale ten twój Sebuś ma cudny uśmiech

moria te baty co tam wyżej są podpinam też pod tych gości ze sklepu

my po spacerze, 20 minutowym , już dzisiaj wybrałam drogę na cmentarz ( bo na niej jest tylko 1 dom) i oczywiście był ryk, nawet ze smokiem w paszczy , później jak już przez 2 minuty było dobrze to go wypluł i wtedy to dopiero był hałas, a jak próbowałam go włożyć to też było źle, chyba zacznę mu tego smoka przyklejać taśmą do buzi
żeby wrócić do domu musieliśmy jakieś 500 metrów przejść drogą dość zaludnioną że się tak wyrażę jeszcze tak szybko z wózkiem to nie szłam, nie wiem chyba przyjdzie mi biegać z nim między ludźmi żeby był mniejszy wstyd

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:57   #3833
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
gusia jak brzuszek?? i jego mieszkanka??? puka już tam na dole?
Mała nadal zamieszkuje brzuszek Dzisiaj strasznie mnie on ciągnie w dół i kiepsko mi się chodzi, do tego upał 30 stopni Poza tym brzuch mi twardnieje (bezboleśnie!!) co kilka, kilkanaście minut.

Jutro z rana wizytka, zobaczymy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:14   #3834
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny jako że jutro konczy się konkurs zapraszam do odwiedzenia wątku mojego, nowe notki I jeśli jeszcze nie głosowałyście poproszę o gwiazdeczki, oczywiście wedle uznania
https://wizaz.pl/forum/showthread.php...0#post27 781870
'

chłopcy śpią więc mama może odpocząć
Choć Wiktor coś śpi i się budzi :/

W sobotę tatuś przyjeżdża

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Mała nadal zamieszkuje brzuszek Dzisiaj strasznie mnie on ciągnie w dół i kiepsko mi się chodzi, do tego upał 30 stopni Poza tym brzuch mi twardnieje (bezboleśnie!!) co kilka, kilkanaście minut.

No to jej coś za dobrze u ciebie
Ale nie ma co na dniach na pewno już wyjdzie z brzuszka
Stary 2011-06-27, 20:16   #3835
Eve1603
Zakorzenienie

hej
pisze jedna, w dodatku lewa, reka wiec bedzie krotko Maya ma 18 dni i wazy rowne 4 kg - po spadku z 3780 na 3390. Wciaz wisi na cycu i nadal spi glownie w dzien
Moja waga ruszyla w dol a balam sie, ze nic nie drgnie jak za pierwszym razem. Niestety po porodzie zeszlo mi tylko 6 kg ( poprzednio 10), ale za to od piatku pozbylam sie 2 kg mimo jedzenia paczkow, ciasta i innych "dietetycznych" specjalow.

Czytam Was na biezaco, ale z powodu wiecznie zajetego cyca dosc ciezko mi cos napisac.

Buziaki

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:22   #3836
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
No to jej coś za dobrze u ciebie
Ale nie ma co na dniach na pewno już wyjdzie z brzuszka

Mam nadzieję

Zagłosowałam (oczywiście max. gwiazdek )

Eve

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:33   #3837
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Mam nadzieję

Zagłosowałam (oczywiście max. gwiazdek )

Eve

A nie pisałam Wam mężul przyjeżdża choć nie wiem czy przyjedzie bo od piatku nie mamy ze sobą żadnego kontaktu mamy ciche dni :P
Opierdziel zebral i strzelił focha
Stary 2011-06-27, 20:46   #3838
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się popołudniowo
nie no masakra jakas!
co za znieczulica

Cytat:

troche sie podłamałam...
jestem beznadziejna...
grazin spoko, zobaczysz jeszcze sebciowi ze trzy razy zdarzy sie odwrocic. to nie jest tak do konca ze jak on taki malusi i spi na tobie to ze mu to zostanie, zobaczysz ze jeszcze bedzie spal w lozeczku, raz z problemam raz idealnie, luzik. a co do ksiazek to bierzcie lekko z dystansem

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam

agnieszka_pe jak czytam ile ten twój maluszek przesypia to nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę

my po spacerze, 20 minutowym , już dzisiaj wybrałam drogę na cmentarz ( bo na niej jest tylko 1 dom) i oczywiście był ryk, nawet ze smokiem w paszczy , później jak już przez 2 minuty było dobrze to go wypluł i wtedy to dopiero był hałas, a jak próbowałam go włożyć to też było źle, chyba zacznę mu tego smoka przyklejać taśmą do buzi
żeby wrócić do domu musieliśmy jakieś 500 metrów przejść drogą dość zaludnioną że się tak wyrażę jeszcze tak szybko z wózkiem to nie szłam, nie wiem chyba przyjdzie mi biegać z nim między ludźmi żeby był mniejszy wstyd
dzisiaj poszlam do lekarza z nim i na pytanie dr : co sie dzieje? odpowiedzialam: pani doktor , inne matki by sie cieszyly, ale ja sie martwie ze..... , a ona w smiech .

cieszy mnie bardziej to ze usypia sam jak nie ma bolow tak jak teraz, a ulubione miejsce do usypiania to lezaczek
no i niespi od 16stej do ok 21wszej nie wiem jak on to robi! a potem spi na dobre

Cytat:

gusia, wspolczuje upalow i ostatnich dni z brzusiem w taka pogode, trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
W sobotę tatuś przyjeżdża [COLOR="Silver"]
ale wam zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
hej
pisze jedna, w dodatku lewa, reka wiec bedzie krotko Maya ma 18 dni i wazy rowne 4 kg - po spadku z 3780 na 3390. Wciaz wisi na cycu i nadal spi glownie w dzien
Moja waga ruszyla w dol a balam sie, ze nic nie drgnie jak za pierwszym razem. Niestety po porodzie zeszlo mi tylko 6 kg ( poprzednio 10), ale za to od piatku pozbylam sie 2 kg mimo jedzenia paczkow, ciasta i innych "dietetycznych" specjalow.

Czytam Was na biezaco, ale z powodu wiecznie zajetego cyca dosc ciezko mi cos napisac.

Buziaki
za wage, mi tez zlecialo tylko 6 po porodzie

wazne ze ciagle leci w dol

no wiec tak jak napisalam, moje malenstwo wlasnie usnelo kiedy robilam kolacyjke starszemu. juz mam w sumie wolny wieczor, tylko przypilnowac starszego w kapieli mi zostalo. a mialam taki krrrrrrrrrrrrryyyyyyyzyys po 16stej ze szok! spalam na stojaco, ale jakos dalam rade

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:

A nie pisałam Wam mężul przyjeżdża choć nie wiem czy przyjedzie bo od piatku nie mamy ze sobą żadnego kontaktu mamy ciche dni :P
co z nimi jest?!???
tak jak moj.... chociaz moj dzisiaj po calym dniu laskawie zadzwonil gadamy sluzbowo w czym za dobra nie jestem
Stary 2011-06-27, 20:51   #3839
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
hej

Buziaki

a jak Oluś daje radę ??
nadążasz za dwójką ???

ja piszę jedną ręką bo w drugiej trzymam pizze (znów moja wredność się dziś odezwała )

Olek więcej mówi ?? bo Zosia już się fajnie rozgadała

Cytat:

będąc tak daleko można jeszcze narozrabiać ????

zagłosowałam

Stary 2011-06-27, 21:05   #3840
eweska
Moderatoreska

Cytat:
.
co z nimi jest?!???
tak jak moj.... chociaz moj dzisiaj po calym dniu laskawie zadzwonil gadamy sluzbowo w czym za dobra nie jestem
hehehe to my wcale nie gadamy, co niedzielę zawsze gadaliśmy po 3 godziny na skype, a wczoraj cisza nie rozmawialiśmy wcale ani minutki.

Cytat:

będąc tak daleko można jeszcze narozrabiać ????

zagłosowałam
Wiesz co chyba można, on uważa że synal powinien mieć same 4,5 w szkole a jak idzie gorzej to już jest moja wina bo nie dopilnowalam , no sorry ale ja z 11-latkiem mam siedzieć non stop w książkach to on samodzielności się nigdy nie nauczy i odpowiedzialności za swoje czyny, ja owszem kontroluje lekcje, sprawdziany jak sa to go pytam jak się nauczy, ale nie zawsze o wszystkim mi mówi.
No i tak szybko się rozłączył że synal nawet mu cześć nie zdążył powiedzieć. To mu walnęłam jeszcze pieknego smska zaraz po telefonie w piątek.

Więc teraz nie wiem czy przyjedzie, choć powiem Wam że mi wszystko jedno, odkąd mam synalków jakoś mniej za nim tęsknie. Nie wiem może z powodu braku czasu nie mam pojęcia, ale tak jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości