|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Czarnuszek ![]() Ja nigdy żółwia nie miałam ani psa. Pies to moje marzenie ![]() Miałam świnkę morską aż 2 nawet i 2 króliczki miniaturki, i myszkę która po tygodniu urodziła 10 myszek ![]() Teraz mam tylko kotka która się przypałęsała ![]() Cytat:
Bo Ja mam na fb dziewczyny, ale nie jestem wstanie zapamiętać Was z imienia i nazwiska... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zadomowienie
|
jestem...............
polozna bardzo mila... zdecydowalismy sie z mezem na nia i na porod w innym szpitalu mamy trzy wizyty przed porodem pierwsza 11 lipca. na ktorej uczymy sie oddychac i zapisujemy co trzeba wziac do szpitala co rboic i jak robic jak sie zacznie i duuzo ciekawych info. placimy za same wizyty 70zl x3 = 210 zl calosc a jezeli chodzi o reszte to sami mamy zdecydowac po wszystkim wiec mysle ze to dobry uklad ![]() dowiedzialm sie dzis ze w tym szpitalu bedzie pilka i 2 razy bedzie mozna skorzystac z prysznica aby polewac brzuch pozatym preferuja zmiany pozycji przy rodzeniu i ochrone krocza. dzis rowniez uczylam sie oddychac mam cwiczyc w domu do nastepnej wizyty ![]() jestem zadowolona i w sumie to spokojniejsza bo wiem ze ktos zajmie sie mna porzadnie.... jedyny minus ze nie przychodzi po porodzie do domu ![]() ogolne wrazenie : 5 ![]() a teraz ide spac bo jutro rano czeka mnie diabetolog PROSZE O KCIUKI
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-27 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
DUSIA! już mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
Dusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Dusia wszystko oglądnę małymi kroczkami
![]() zapisałam do ulubionych ! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Ja uciekam spać, napiszę po południu jak mi poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po porodzie poleżałam 15 minut i wstałam, chciałam jak najszybciej iść do Adasia. Weszła położna i ze śmiechem "no, pani Aniu, pani to tylko rodzić ![]() ![]() Cytat:
zanka, witaj w domu. Szkoda że tyle się nasłuchałaś. To teraz odpoczywaj i ładuj akumulatory! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny Koteczek ![]() ![]() Rozpakowane mamusie, pytanko: jak często jedzą Wasze maluszki? ![]() ![]() Ząb mnie boli :/ I to najlepsze że taki który jest martwy :/ Mały wykąpany, nakarmiony, śpi, ja idę to samo zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
BAN stały
|
Aaniu Iza jadła na poczatku,tak do 2 tygodnie 5-6 razy na dobę a teraz nam wychodzi 11-12 karmień.
No to czeka Cię wizyta u stomatologa. Mnie też jak co tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
No gdzie jesteś Justynko
![]() Przecież to "nasza pora" na forumowanie ![]()
#3282 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa mam nadzieję że szybko zleci. jak narazie uspokoiło się plamieie więc mam nadzieję że bedzie ok. całą noc nie spałam przez ten piepszony szpital. Pewnie tam nie nadrobię zaległości.
![]() Trzymajcie się ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się w końcu do laboratorium
![]() pytam ile probówka kosztuje na wymaz na paciorkowca, to ona w szoku że Ja po tą probówkę mam przyjść,że każdy ginekolog takie probówki powinien mieć w swoim gabinecie... Bądź tu mądry i pisz wiersze ![]() Jedna mnie wygania do laboratorium, a w laboratorium się dziwią ![]() Muszę podjechać, a mi się nie chce ![]() WITAM MAMUSKI ! Wstałam po 6 do wc i nie umiem spać, już głodna jestem ![]() mam ochotę na 7days'a ! CO Z SHIRĄ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
mój Olivier tyle ważył w 35tc
![]() więc ten ma ważyć ok 4kg przy porodzie. ja mam stresy tzn znowu przez teściów im ciężko zrozumieć że ja jestem w ciąży strasznie mi działają na nerwy.Wczoraj jak mnie teść zdenerwował to ciśnienie miałam b.wys i puls prawie 130 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie z rana weekend się skończył to moje dziecko śpi dłużej, muszę ją zaraz do przedszkola budzić, a potem w spokoju za ciąg dalszy prasowania się brać... ciekawe czy iustyna już urodziła i mam jedno pytanie: bierzecie do szpitala szlafrok? bo w sumie ciepło teraz i się zastanawiam czy jest sens kupować, bo nie mam takiego lżejszego? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
justi ja piorę nie mam zamiaru po korytarzu paradować w samej piżamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | ||||
Raczkowanie
|
Tak, na 2 dni :p
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi wczoraj po badaniu na fotelu odszedł czop śluzowy i trochę plamiłam. Miałam skurcze, a potem przeszły:/ ciekawe ile to jeszcze potrwa ![]()
![]() |
#3288 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś mi się kojarzy z Radamenesem z " 7 życzeń". on chyba jak czarował to mówił Ator, ator ,ator ja kiedyś psa chciałam nazwac szomburg(bo mi sie nie dało rady zapamiętac tego słowa - a to coś budowlanego jest. słowo "partycja" też mi się spodobało i musiałam zapisac na kartce jak szłam ze swoim lapkiem do serwisu, żeby mi podzielili na partycje. zresztą to imię dostała myszka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
JustiP Ja biorę ale mam taki letni z krótkim rękawem, zawsze możesz sobie wziąć jakąś bluzę,bo Ja np nie mam specjalnego szlafroka dla kobiet w ciąży i tak naprawdę nie zakrywa mi nawet brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
Mnie paczka pampersów 1 (40 coś sztuk) starczyła na cały pobyt - 7 dni i jeszcze kilka przywiozłam, ale moja po lampach w ogóle nie robiła kupek.
Co do jedzenia to różnie, mniej więcej co 3 godziny. Choć dziś nakarmiłam ją po 22 obudziła się koło 1, M. wziął ją do łózka i usnęła, nie chciała jeść, dopiero koło 4 zjadła i teraz po 8. |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziubek, Zanka i Zmalowana ![]() No to faktycznie, marne pocieszenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ciekawe ciekawe co z Iustynką - ja czuje w kościach że urodziła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- o widzisz, a ja tak strasznie lubiałam ten serial i głos Rademenesa do tej porypamietam..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zanetko- jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaniu-tzn że Adaś potrzebuje teraz zjeśc więcej,częściej,będzie rósł jakna drożdżach ![]() Kmat- ![]() ![]() ![]() Stapelka- głowa do góry ![]() ![]() ![]() u nas miała przyjśc fala upałów i jest 15stp i chmury nad całym niebem ![]() ja znów do pracy,a wieczorem do gina,już nie mogę się doczekac... dziś będzie ekscytujący dzień... miłego dzionka trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za obrone bo zapomniałam wcześniej napisać - pisz jak poszło jak tylko wrócisz ![]() Crazy zapomniałam pogratulować nowego gniazdka ![]() ![]() Ciekawe jak tam Słoneczko - czy już wróciła do siebie od tesciów po remoncie.. Cytat:
![]() a tak w ogóle to jak miałam mozliwość to siadałam na miejscu zaraz za kierowcą bo w razie W żeby go szybko poinformować że rodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Kurcze ja też nie mam jeszcze szlafroka. Właśnie mi przypomniałyście ![]() Coś nie mogę spać. Wstałam koło 8mej, a to do mnie nie podobne ![]()
#3297 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u mnie noc bardzo udana, wyspałam się a i Carmela do mnie pisała może jutro ją wypuszczą, bo dziś jeszcze niestety nie ma już dość, ale dla Sarci tam siedzi i jakoś się trzyma trzymamy za nią kciuki ![]()
#3298 |
Zakorzenienie
|
Babonik właśnie miałam pisać, czy już dotarł
![]() Beatko ![]() Brunetka oglądnęłam film i mam niedosyt, za szybko go zabili. Jakoś te akcje za szybko się działy... Idę się ogarnąć i muszę wyruszyć po te próbówki |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
Ja podczas tygodniowego pobytu na położnictwie założyłam szlafok raz, jak wyszłam na dwór, tak to w samej koszuli pomykałam, za gorąco było na odziale.
U nas tez pogoda do bani, a mieliśmy na spacer iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
DaKaro
![]() ![]() a mokro w majtusiach to ja mam codzień... cały czas... do tego stopnia,że raz zapomniałam wkładek do pracy,to zostawiałam mokre plamy na krześle... Beatka- gratuluję braku paciorkowca. ![]() Zanetka- ja robiłam mleko modyfikowane tak: wlewam przegotowaną wodę do butelki,wrzucam na 20s. do mikrofalówki,sprawdzam po podgrzeniu czy gotowa do spożycia,wtedy wrzucam mleko, spokojnie sie rozpuszcza-miesza i podaję dziecku ![]() Zanka- witaj w domku ![]() ![]() ![]() Brunetko widzę znów moje ukochane okno ![]() NIe bójcie sie dziewczyny drugiego porodu,ja Wam powiem jak było jak już urodzę-za 1,5 m-ca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.