Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 21:02   #3271
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I reszta dziewczynek-proszę kotka
I kochanego Koteczka

Dzieci co chwile mają zwierzaki,więc są do nich przyzwyczajone.
Mamy zółwia i psa.
Wcześniej konia,jeze,szczura,królik a,więc tu problemu nie ma

Czarnuszek
Ja nigdy żółwia nie miałam ani psa.
Pies to moje marzenie
Miałam świnkę morską aż 2 nawet i 2 króliczki miniaturki, i myszkę która po tygodniu urodziła 10 myszek i chomiki.
Teraz mam tylko kotka która się przypałęsała

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Heh my też na szczęście ja czegoś takiego nie usłyszałam

Zanetko wejdziesz z fb nie chcę tutaj robić jakiejś reklamy
Tylko moich zdjęć tam nie ma, wiesz jak to jest "szewc bez butów chodzi"

Kochana a jak mam wejść z fb ? napisz mi na PW co i jak?
Bo Ja mam na fb dziewczyny, ale nie jestem wstanie zapamiętać Was z imienia i nazwiska...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:06   #3272
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Kochana a jak mam wejść z fb ? napisz mi na PW co i jak?
Bo Ja mam na fb dziewczyny, ale nie jestem wstanie zapamiętać Was z imienia i nazwiska...
Dodałam linka post wyżej, najwyżej dostane pozdrowienia do "złośliwca"

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:16   #3273
SweetAngel1984
Zadomowienie

jestem...............
polozna bardzo mila...
zdecydowalismy sie z mezem na nia i na porod w innym szpitalu

mamy trzy wizyty przed porodem pierwsza 11 lipca.
na ktorej uczymy sie oddychac i zapisujemy co trzeba wziac do szpitala co rboic i jak robic jak sie zacznie i duuzo ciekawych info.

placimy za same wizyty 70zl x3 = 210 zl calosc a jezeli chodzi o reszte to sami mamy zdecydowac po wszystkim wiec mysle ze to dobry uklad

dowiedzialm sie dzis ze w tym szpitalu bedzie pilka i 2 razy bedzie mozna skorzystac z prysznica aby polewac brzuch pozatym preferuja zmiany pozycji przy rodzeniu i ochrone krocza.

dzis rowniez uczylam sie oddychac mam cwiczyc w domu do nastepnej wizyty

jestem zadowolona i w sumie to spokojniejsza bo wiem ze ktos zajmie sie mna porzadnie.... jedyny minus ze nie przychodzi po porodzie do domu jest tylko teraz i do porodu noi potem w szpitalu i na tym koniec

ogolne wrazenie : 5

a teraz ide spac bo jutro rano czeka mnie diabetolog PROSZE O KCIUKI

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-27 o 21:18
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:21   #3274
zanetaa88
Zakorzenienie

DUSIA! już mam uwielbiam takie stronki

Stary 2011-06-27, 21:26   #3275
patik87
Zakorzenienie

Dusia dla męża. Lubię oglądać ładne zdjęcia.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:28   #3276
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
DUSIA! już mam uwielbiam takie stronki

na blogu ma więcej zdjęć

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:35   #3277
zanetaa88
Zakorzenienie

Dusia wszystko oglądnę małymi kroczkami
zapisałam do ulubionych !

Stary 2011-06-27, 21:50   #3278
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
DaKaro zapomniałam napisac oczywiście też mocno trzymam
dziękuję Wam
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Na siare nie ma reguly, ja nie mam i pewnie nie bede miec, to znaczy wycieku...
A z tymi wodami to tez czasem tak mam, ale ja generalnie mam dosyc duzo sluzu
Hmm, tylko, że to w sumie nie śluz, bardziej takie żółtawe na wkładce, ale jasne (sorry za dosłowność). Na razie nie myślę, zobaczymy co w czwartek gin powie.

Ja uciekam spać, napiszę po południu jak mi poszło.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:59   #3279
aania_20
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania fajnie Ci, szczęśliwa z Ciebie mamuśka, baby blues chyba Cię ominął, problemów z karmieniem nie masz, nic nie narzekasz. Tylko pozazdrościć.
Dziękuję Problemów na razie nie mam, Adaś wcina ładnie, obym nie zapeszyła...mam nadzieję że baby blues też już się nie przypląta

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Za 2 godzinki jadę do Krakowa, proszę o trzymanie kciuków za jutrzejsza obronę. Z góry dziękuję
trzymam mocno!!! Napisz jak było

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu jak mnie przewieźli z porodówki to przyszła położna i kazała jak najszybciej iść się wysikać, ale kazała pomalutku, uprzedzając, ze moze się kręcić w głowie i najlepiej ją zawołać i ona potowarzyszy
Ja jak wstałam to myślałam, ze zwymiotuje.
Ale to prawda im szybciej się wstanie tym szybciej dochodzi do siebie, choć oddanie moczu ze szwami było traumatyczne
A to fakt, ja pod pierwszy prysznic poszłam z TŻem, bo jakoś pewniej się czułam. Nie zemdlałam ale czułam że troszkę mi sił brakuje.
Po porodzie poleżałam 15 minut i wstałam, chciałam jak najszybciej iść do Adasia. Weszła położna i ze śmiechem "no, pani Aniu, pani to tylko rodzić 15 minut po porodzie a pani już prawie do domu gotowa "

Cytat:
Pytanie do świeżych mam: ile ubranek dzieciowych brałyście do szpitala, w którym wszystko trzeba mieć swoje?
Niewiele doradzę bo u nas ubranka dawali, ale tak jeden komplet na dzień, plus jakiś zapasowy bo zdarza się w ciągu dnia konieczność przebrania.

zanka, witaj w domu. Szkoda że tyle się nasłuchałaś. To teraz odpoczywaj i ładuj akumulatory!

Cytat:
Kajool czyli ubrany był w sam kaftanik czy tam body i papmpers i w rożku i czapeczka i wystarczy? bez skarpetek? bo tam u mnie w szpitalu taki gorąc. Ja zielona jestem jak ogórek
Bez czapeczki, za gorąco będzie. Skarpetki weź, nie zaszkodzi, może się przydadzą

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dzis bylam w przedszkolu wypytac o miejsca. [...]trzymajcie kciuki!!!!!
no to trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Smutno mi tak zostawić synka trzymajcie się i niech Wam nie bedzie spieszno do rodzenia. pozdrawiam i odezwe sie pewnie za pare dni
Oj..szkoda że musisz iśc, ale z drugiej strony to lepiej, będziesz pod dobrą opieką. Trzymaj się!!

Cytat:
I kochanego Koteczka
Śliczny Koteczek Kotek też ładny

Rozpakowane mamusie, pytanko: jak często jedzą Wasze maluszki? Adasiowi coś się chyba przestawiło, pierwsze dni mogłam wg niego zegarek regulować - co 3 godziny, a teraz co 1,5-2 godziny budzi się głodny...Pytam tylko bo tak się zastanawiam czy wszystkie tak mają

Ząb mnie boli :/ I to najlepsze że taki który jest martwy :/

Mały wykąpany, nakarmiony, śpi, ja idę to samo zrobić Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:09   #3280
nerola
BAN stały

Aaniu Iza jadła na poczatku,tak do 2 tygodnie 5-6 razy na dobę a teraz nam wychodzi 11-12 karmień.

No to czeka Cię wizyta u stomatologa.
Mnie też jak co tydzień
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 23:01   #3281
brumek
Zakorzenienie

No gdzie jesteś Justynko
Przecież to "nasza pora" na forumowanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 05:05   #3282
kmat
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za miłe słowa mam nadzieję że szybko zleci. jak narazie uspokoiło się plamieie więc mam nadzieję że bedzie ok. całą noc nie spałam przez ten piepszony szpital. Pewnie tam nie nadrobię zaległości.

Trzymajcie się ciepło
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 06:25   #3283
zanetaa88
Zakorzenienie

Dodzwoniłam się w końcu do laboratorium
pytam ile probówka kosztuje na wymaz na paciorkowca, to ona w szoku że Ja po tą probówkę mam przyjść,że każdy ginekolog takie probówki powinien mieć w swoim gabinecie...

Bądź tu mądry i pisz wiersze

Jedna mnie wygania do laboratorium,
a w laboratorium się dziwią

Muszę podjechać, a mi się nie chce

WITAM MAMUSKI !

Wstałam po 6 do wc i nie umiem spać,
już głodna jestem
mam ochotę na 7days'a !

CO Z SHIRĄ?!

Stary 2011-06-28, 06:48   #3284
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jejku, wielki
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

to rzeczywiście szybciutko przybiera okazały wynik
mój Olivier tyle ważył w 35tc
więc ten ma ważyć ok 4kg przy porodzie.

ja mam stresy tzn znowu przez teściów im ciężko zrozumieć że ja jestem w ciąży strasznie mi działają na nerwy.Wczoraj jak mnie teść zdenerwował to ciśnienie miałam b.wys i puls prawie 130
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 06:58   #3285
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
jestem, żyję, chyba nie rodzę, jutro wizyta i pierwsze KTG. Cały weekend mięliśmy gości więc trochę zajęta byłam. Wybraliśmy się na wycieczkę do Zakopanego choć gin zabroniła się ruszać dalej niż 30km
Ale doły łapię jakieś - smutno mi cały czas, boję się porodu, boję tego co po, że nie ogarnę, nie dam rady, tak bym powiedziała nawet - nie chcę mi się przez to wszystko przechodzić boję się, że będę miała depresję albo wrócą ataki paniki. Jakoś nie umiem się cieszyć.
Więc siedzę cicho i nie marudzę
Jeszcze męża cały tydzień nie ma i cały czas kombinuję co robić jak się zacznie.
po porodzie to będziesz miała maleństwo przy sobie i dużo roboty czyli brak czasu na myślenie i dołowanie. Na pewno świetnie sobie dasz radę! A teraz to pewnie chwilowy dołek, który szybko trzeba zakopać.

Cytat:
ja tylko na chwilę niestety musze sie pakować do szpitala na jutro rano. Nie podoba się mojemu ginowi to plamienie i mam isc na obserwacje. Skurczy brak, serce ok. Do porodu mam sie nie szykować bo to za wcześnie.

Smutno mi tak zostawić synka trzymajcie się i niech Wam nie bedzie spieszno do rodzenia. pozdrawiam i odezwe sie pewnie za pare dni
to trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wróciła do domku. A w szpitalu przynajmniej wszystko dokładnie sprawdzą i będziesz spokojniejsza o maleństwo
Cytat:
I kochanego Koteczka

Mamy zółwia i psa.
śliczne dwa maleństwa przy kotku to mam wrażenie, że Iza taka maleńka...

Witajcie z rana
weekend się skończył to moje dziecko śpi dłużej, muszę ją zaraz do przedszkola budzić, a potem w spokoju za ciąg dalszy prasowania się brać...
ciekawe czy iustyna już urodziła

i mam jedno pytanie: bierzecie do szpitala szlafrok? bo w sumie ciepło teraz i się zastanawiam czy jest sens kupować, bo nie mam takiego lżejszego?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 07:02   #3286
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

justi ja piorę nie mam zamiaru po korytarzu paradować w samej piżamie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 07:10   #3287
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Pampków wzięłam 20 sztuk, chyba powinno wystarczyć?
Tak, na 2 dni :p
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zaczynam się martwić Czy wasze dzieciaczki też się tak rzadko teraz odzywają ?????
Wczoraj tak miałam, że przez godzinę poczułam tylko jeden spontaniczny ruch, ale wieczorem znowu było normalnie.
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brunetko spokojnie maluch ma malo miejsca, ja w dniu porodu prawie w ogole nie czulm ruchow i powinnam wiedziec, ze to juz symptom ze lada chwila bedzie na swiecie
Oby to był taki symptom
Cytat:
Chyba coś licznik kłamie, ja też codziennie prysznic rano, wieczorem kąpiel... tż to samo do tego kwiatki (dużo) i automat i mamy 5m3 miesięcznie max...
U mnie na to samo na 2 osoby idzie około 10m3 miesięcznie.
Cytat:
Która ma fotelik mai cosi? on ma taką wkładkę, którą się wyciąga, i pytanie: ta wkładka jest dla noworodka, a potem się wyciąga, czy odwrotnie? bo jakoś mi się wydaje ze dziecko na pół siedzącą w tym..
Ja mam, ta wkładka jest dla noworodka, potem się ją wyjmuje, bez niej chyba by się dziecko troszke 'utopiło' w foteliku.

Mi wczoraj po badaniu na fotelu odszedł czop śluzowy i trochę plamiłam. Miałam skurcze, a potem przeszły:/ ciekawe ile to jeszcze potrwa
Stary 2011-06-28, 07:10   #3288
agni82
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za miłe słowa mam nadzieję że szybko zleci. jak narazie uspokoiło się plamieie więc mam nadzieję że bedzie ok. całą noc nie spałam przez ten piepszony szpital. Pewnie tam nie nadrobię zaległości.

Trzymajcie się ciepło
zawsze to lepiej byc pod opieką

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a teraz ide spac bo jutro rano czeka mnie diabetolog PROSZE O KCIUKI
więc za wizytę.
Cytat:
ja tylko na chwilę niestety musze sie pakować do szpitala na jutro rano. Nie podoba się mojemu ginowi to plamienie i mam isc na obserwacje. Skurczy brak, serce ok. Do porodu mam sie nie szykować bo to za wcześnie.

trzymaj się i uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jakbyś urodziła w tym autobusie, to dziecko pewnie by dostało, a nawet jeżeli nie, to przewoźnik pewnie jakiś jednorazowy prezent by ufundował.
Za to Ci od szpitalnej windy to mogą liczyć jedynie na darmowe przejażdżki tą windą
słowo darmowe mimo wszystko działa na wyobraźnię. ja bym się cieszyła

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To jest bardzo stary film:
Uprowadzenie Agaty to krótka historia miłości Cygana, który właśnie uciekł z więzienia i młodziutkiej Agaty – córki wpływowego polityka. Romans córeczki z byłym więźniem kompletnie nie odpowiada rodzicom Agaty. Wpływowy tatuś postanawia zabrać córkę do szpitala psychiatrycznego. Z opresji ratuje Agatę Cygan. Młodzi zamierzają się pobrać, jednak w czasie cygańskiego ślubu antyterroryści, nasłani przez ojca Agaty, zabijają Cygana.
W całym filmie są piosenki Seweryna Krajewskiego
baaaaardzo stary. jak dla mnie akcja mocno okrojona, ale raz w życiu przynajmniej trzeba zobaczyc.
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
umylam dzisiaj 3 okna, takie najwazniejsze, zebym przy maluchu nie musiala tego robic, no i mycie okien w moim przypadku to nic nie daje

W czwartek jedziemy do notariusza z tztem, no i chodzi o to zeby mogl on zamiast mnie decydowac na tej wlasciwiej wizycie 8 lipca w sprawie sprzedazy ziemi... bo ja to czasem mogę nie zdązyc wyjsc ze szpitala.. i to chyba najlepszy pomysl. nie mam zamiaru czekac i przekladac tej wizyty i męczyc sie dluzej z tesciem.
Chcialam zeby moj tata mogl za mnie decydowac, bo wtedy tz nie musial by zawalac dniowki ale nie da rady

Dzisiaj moj maly nawywijal, wystraszylam sie tak ze szok, zresztą on sam tak samo.
Mamy taki wiatrolap/ garnek przez ktory wchodzi sie do domu, no i szwagier jak kupuje wode na firme do picia to wstawia do ganku na kilka godzin raz w tygodniu np 10 skrzynek, bo nie ma czasu w trakcie pracy na przeniesienie ich, dopiero pozniej zabiera na firme.. tę wode dostarcza mu jakas tam firma. Dzisiaj mu przywieli kilka skrzynek ( Taka w szklanych butyelkach 0,3 l.) No i maly chcial chyba wyciągnąc sobie jedną butelkę, tak wynikalo z jego tlumaczen, ale ze nie umial sięgnąc to sciągnąl na siebie te skrzynke... kilka butelek sie zbilo, ale na szczescie nic mu się nie stalo...
kurcze, czlowiek nie jest w stanie patrzec za dzieckiem non stop przez 24 godziny, i wystrczy chwila nieuwagi i nieszczescie gotowe... czasem to sie zastanawiam czy ja to się wogole nadaje na matke, przeciez moglo się skonczyc tak tragicznie
my siedzielismy praktycznie za drzwiami w tym czasie.
normalnie roztrzesiona do tej pory jestem.
mój bratanek biegał po schodach po płotach i zeskakując z trzech stopni pośliznąl się i uderzył głową w schody. miał pękniętą czaszkę koło oka.lekarz powiedział że kilka milimetrów blizej oka i byłoby tragicznie. dwa tygodnie leżał w szpitalu i nie mógł głowy podnosic(zalecenie lekarza)tylko wytłumacz to 7 latkowi.przekup iliśmy go klockami lego. mój T. przywiózł mu ogromne pudło z Londynu i razem w szpitalu składali.także wypadki się zdarzają.głowa do góry

Cytat:
I kochanego Koteczka

Mamy zółwia i psa.
śliczne dwa koteczki.:lov e:

Cytat:

A kotek,,,chyba Ator
Coś mi się kojarzy z Radamenesem z " 7 życzeń". on chyba jak czarował to mówił Ator, ator ,ator

ja kiedyś psa chciałam nazwac szomburg(bo mi sie nie dało rady zapamiętac tego słowa - a to coś budowlanego jest. słowo "partycja" też mi się spodobało i musiałam zapisac na kartce jak szłam ze swoim lapkiem do serwisu, żeby mi podzielili na partycje. zresztą to imię dostała myszka.

Cytat:
Noo najwyżej dostane coś do "złośliwca"
wstawiam
http://slawekstaniek.com/

Nerolko pilnuj pilnuj bo to jeszcze mały kociaczek i jak mały to nie za mądry pewnie
bardzo podobają mi się zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
jestem, żyję, chyba nie rodzę, jutro wizyta i pierwsze KTG. Cały weekend mięliśmy gości więc trochę zajęta byłam. Wybraliśmy się na wycieczkę do Zakopanego choć gin zabroniła się ruszać dalej niż 30km
Ale doły łapię jakieś - smutno mi cały czas, boję się porodu, boję tego co po, że nie ogarnę, nie dam rady, tak bym powiedziała nawet - nie chcę mi się przez to wszystko przechodzić boję się, że będę miała depresję albo wrócą ataki paniki. Jakoś nie umiem się cieszyć.
Więc siedzę cicho i nie marudzę
Jeszcze męża cały tydzień nie ma i cały czas kombinuję co robić jak się zacznie.
ja też nie chcę przez to wszystko przechodzic i jakoś nie wyobrażam sobie siebie w roli matki. ale to chyba normalny kryzys. w końcu zmieniamy nasze życie dla tej kruszyny. a ja byłam zadowolona ze swojej niezależności. a depresji to boje się jak ognia. bo jak może mi się to nie podobac jak musi mi się to podobac. (troche jak w Ferdydurke Gombrowicza) a przecież mamy prawo powiedziec, ze wcale nam nie jest fajnie, ale inni powiedząo nas :wyrodna matka. oj dylemat typu:jak zaspokoic potrzeby i oczekiwania świata?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 07:18   #3289
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Coś mi się kojarzy z Radamenesem z " 7 życzeń". on chyba jak czarował to mówił Ator, ator ,ator
Maciej Zembaty który podkładał głos pod Rademenesa właśnie wczoraj zmarł.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 07:31   #3290
zanetaa88
Zakorzenienie

JustiP Ja biorę ale mam taki letni z krótkim rękawem, zawsze możesz sobie wziąć jakąś bluzę,bo Ja np nie mam specjalnego szlafroka dla kobiet w ciąży i tak naprawdę nie zakrywa mi nawet brzucha

Stary 2011-06-28, 08:00   #3291
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mnie paczka pampersów 1 (40 coś sztuk) starczyła na cały pobyt - 7 dni i jeszcze kilka przywiozłam, ale moja po lampach w ogóle nie robiła kupek.

Co do jedzenia to różnie, mniej więcej co 3 godziny. Choć dziś nakarmiłam ją po 22 obudziła się koło 1, M. wziął ją do łózka i usnęła, nie chciała jeść, dopiero koło 4 zjadła i teraz po 8.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:01   #3292
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zanka dobrze, że już wróciłaś
Mi zostało już 7 dni do tp i nadal cisza
I tylko Dziubek mnie rozumie..
a może cisza przed burzą? ja tam myślę że u Ciebie to lada moment coś się zacznie kręcić

Dziubek, Zanka i Zmalowana jak się czujecie? będzie dziś jakaś akcja?
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mnie dziś 3 osoby pocieszały że 2 poród szybszy ale bardziej bolesny
No to faktycznie, marne pocieszenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Nie martw sie ja też-wczoraj wyrzuciłam cały ambipur, razem nawet z bateriami, zamiast dokupic wkład, a to wcale nie było takie tanie-45zł.
Jestem za roletami.
o, przypomniałaś mi że w moim Air Wicku mi baterie padły i w zegarze ściennym też, a miałam kupić wczoraj

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super! Cieszę się razem z Tobą
JUSTYNA - CO Z TOBĄ? Rodzisz czy po prostu świętujesz urodziny synka i nie masz czasu na wizaż?
ja sie ciesze że nie muszę brać antybiotyku na to bo mnie strasznie organizm słabnie przy antybiotykoterapii i bez probiotyków i jogurtów nie daje rady, i grzybek po antybiotyku mam zawsze murowany..

No ciekawe ciekawe co z Iustynką - ja czuje w kościach że urodziła

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
i mam jedno pytanie: bierzecie do szpitala szlafrok? bo w sumie ciepło teraz i się zastanawiam czy jest sens kupować, bo nie mam takiego lżejszego?
ja mam szlafrok ale taki cienki bawełniany, wolę się czymś okryć niż latać w samej koszuli

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj po badaniu na fotelu odszedł czop śluzowy i trochę plamiłam. Miałam skurcze, a potem przeszły:/ ciekawe ile to jeszcze potrwa
To teraz Tomeczek może już bezpiecznie wychodzić - lekarze pewnie w szoku że tyle przytrzymałaś małego w brzuszku

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Maciej Zembaty który podkładał głos pod Rademenesa właśnie wczoraj zmarł.
o widzisz, a ja tak strasznie lubiałam ten serial i głos Rademenesa do tej porypamietam..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-28 o 08:04
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:02   #3293
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
JustiP Ja biorę ale mam taki letni z krótkim rękawem, zawsze możesz sobie wziąć jakąś bluzę,bo Ja np nie mam specjalnego szlafroka dla kobiet w ciąży i tak naprawdę nie zakrywa mi nawet brzucha
co tam brzuch ważne żeby dupsko zakrył

Stary 2011-06-28, 08:02   #3294
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Zanetko- jest piekny dziekuje

Aaniu-tzn że Adaś potrzebuje teraz zjeśc więcej,częściej,będzie rósł jakna drożdżach

Kmat- nie smuc się, trzymam zebyś szybko wróciła do synka

Stapelka- głowa do góry jesteś dorosłą,samodzielną ,obrotną kobietą... takie kobiety nie potrafią sobie nie radzic z dzieckiem jestem przekonana,że zakochasz się od pierwszego momentu w Zuzi i wszelkie troski pójdą w niepamięc jestem przekonana. Kto sobie poradzi jak nie Ty!!!!!!!!!

u nas miała przyjśc fala upałów i jest 15stp i chmury nad całym niebem

ja znów do pracy,a wieczorem do gina,już nie mogę się doczekac...
dziś będzie ekscytujący dzień...

miłego dzionka

trzymam za dziubka bo to już na prwadę Twoja pora

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:02   #3295
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
dziękuję Wam

Hmm, tylko, że to w sumie nie śluz, bardziej takie żółtawe na wkładce, ale jasne (sorry za dosłowność). Na razie nie myślę, zobaczymy co w czwartek gin powie.

Ja uciekam spać, napiszę po południu jak mi poszło.
Da Karo -
kciuki za obrone bo zapomniałam wcześniej napisać - pisz jak poszło jak tylko wrócisz

Cytat:
Oj cieszy, dawno nie byłam tak nakręcona.
Crazy zapomniałam pogratulować nowego gniazdka cieszę się razem z Tobą bo wiem jaka to radocha pomimo wszelkich niedogodności remontowych i niekompletnego umeblowania. Ważne że w końcu u siebie

Ciekawe jak tam Słoneczko - czy już wróciła do siebie od tesciów po remoncie..

Cytat:

Crazy no to mnie pocieszyłaś jechałam ostatnio autobusem miejskim i tak sobie pomyślałam, ciekawe gdybym zaczęła rodzić to czy bym dostała dożywotnie bilety
ja to samo myślałam jadąc kiedyś Busem do Rzeszowa - czy maleńka miałaby dozywotnie przejazdy gratis gdybym zaczęła rodzić
a tak w ogóle to jak miałam mozliwość to siadałam na miejscu zaraz za kierowcą bo w razie W żeby go szybko poinformować że rodze

Cytat:
Jakbyś urodziła w tym autobusie, to dziecko pewnie by dostało, a nawet jeżeli nie, to przewoźnik pewnie jakiś jednorazowy prezent by ufundował.
Za to Ci od szpitalnej windy to mogą liczyć jedynie na darmowe przejażdżki tą windą

Cytat:

będzie dobrze kochana.. jak trzeba iść to trzeba, lepiej skontrolować na wszelki wypadek co się dzieje - wracaj szybko do nas

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-28 o 08:16
Stary 2011-06-28, 08:04   #3296
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Kurcze ja też nie mam jeszcze szlafroka. Właśnie mi przypomniałyście
Coś nie mogę spać. Wstałam koło 8mej, a to do mnie nie podobne

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:07   #3297
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
u mnie noc bardzo udana, wyspałam się

a i Carmela do mnie pisała
może jutro ją wypuszczą, bo dziś jeszcze niestety nie
ma już dość, ale dla Sarci tam siedzi i jakoś się trzyma

trzymamy za nią kciuki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:08   #3298
zanetaa88
Zakorzenienie

Babonik właśnie miałam pisać, czy już dotarł cieszę się że Ci się podoba!

Beatko

Brunetka oglądnęłam film i mam niedosyt, za szybko go zabili. Jakoś te akcje za szybko się działy...

Idę się ogarnąć i muszę wyruszyć po te próbówki

Stary 2011-06-28, 08:09   #3299
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja podczas tygodniowego pobytu na położnictwie założyłam szlafok raz, jak wyszłam na dwór, tak to w samej koszuli pomykałam, za gorąco było na odziale.

U nas tez pogoda do bani, a mieliśmy na spacer iść

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:12   #3300
BABONIK
Zadomowienie

DaKaro za obronę
a mokro w majtusiach to ja mam codzień... cały czas... do tego stopnia,że raz zapomniałam wkładek do pracy,to zostawiałam mokre plamy na krześle...

Beatka- gratuluję braku paciorkowca.

Zanetka- ja robiłam mleko modyfikowane tak:
wlewam przegotowaną wodę do butelki,wrzucam na 20s. do mikrofalówki,sprawdzam po podgrzeniu czy gotowa do spożycia,wtedy wrzucam mleko, spokojnie sie rozpuszcza-miesza i podaję dziecku

Zanka- witaj w domku,chyba sobie wykrakałaś ten szpital oddając Zanecie wątek mówiłaś,że możesz miec mało czasu.... dbrze,że jesteście i wszystko ok

Brunetko widzę znów moje ukochane okno niech Ci ktoś cś uszyje na wymiar,bo faktycznie okno mało wymiarowe.

NIe bójcie sie dziewczyny drugiego porodu,ja Wam powiem jak było jak już urodzę-za 1,5 m-ca

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości