|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
#36962 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś dobre porównanie
|
|
#36963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam na relacje :P Jeśli chodzi o moich rodziców to kobieto Są po 60-stce, ale nie potrafię im wybaczyć głupoty,w którą tak przesadnie wierzą. Zwłaszcza w Jarosława Kaczyńskiego, który jest tak zakłamany jak i Tusk. Żaden z polityków nie jest w stanie sprostać problemom, jakie mają ludzie. Przede wszystkim każdy myśli w tych czasach o swoim "dupsku" a nie o innych. No w takich czasach żyjemy niestety...Ehh :P |
|
|
|
|
#36964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę? ale pomysł, napewno spróbuję, tyle lat farbuję i nie wiedziałam...ale fajna rada, dziękuję bardzo
|
|
#36965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki, jak się obronię to zupę marchewkową mi robisz Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
|
|
|
#36966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. i moje loki też
|
|
#36967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż - stresu niestety nie uniknę, czekania na decyzję innych tym bardziej, przynajmniej staram się i z mojej strony wszystko jest zapięte na guzik przed czasem ;] A tak to od końca maja jestem na telefon, dziekanat zmienia terminy, promotorka poprawiała za długo... Pojadę do siostry dzieciaka bawić to nie będę miała czasu na stres Młody ma 2 latka i zajedzie pułk wojska na śmierć Takie żywe - po cioci ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#36968 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz
10 przyjeżdża mój TŻ. Ajrisz ma wtedy obronę ...Zupa marchewkowa ? hm... Pojutrze farbuję włosy tak jak rok temu to robiłam. Casting Bursztyn :marzyciel: |
|
|
|
#36969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślinię się na ten kolor od dawna, może nawet ulegnę
|
|
|
|
|
#36970 |
|
Zakorzenienie
|
No to dla zainteresowanych wdrozylam plan pielegnacyjny Rybiorka w zycie . Efekt tego jest taki,ze mi sie wlosy poskrecaly. Ale w ciagu dnia z racji ich nierownomiernosci rozczesuje je palcami. Pozwolilam sobie na modyfikacje planu dzialania i wczoraj po umyciu wtarlam we wlosy zel lniany i na to nalozylam troche odzywki bez splukiwania. I rzeczywiscie wlosy lepiej sie trzymaja. Nawet dzisiaj chodzilam w rozpuszcoznych wlosach po dworzy a bylo ponad 25 stopni,wiec nie wrocilam z suchymi strakami. Owszem koncowki mi sie troche,ze tak powiem zastrakowaly,ale nie ma to takiego wymiaru jak wczesniej.
|
#36971 |
|
Zakorzenienie
|
Pseudo - widzę niestety tylko (aż
) błyszczące włosy i sprężynki na końcach ;D Zdecydowanie proszę o lepsze zdjęcie jak będziesz miała możliwość
|
|
|
|
#36972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie rozumiem jak mogłam go zdradzić..:x Pewnie ulegniesz jak zobaczysz mnie jutro w nim
|
|
|
|
|
#36974 |
|
Zakorzenienie
|
no bernardko to trzymam kciuki za te farbowanie
|
|
#36975 | |||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wracam do tego posta:
Cytat:
Nie dość, ze kokos, to do tego: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, ze nie masz składu specyfiku wygładzającego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spokojnie możesz inwestować w kokosa, jojobę, lniany (wyłącznie w ciemnej butelce!), oliwę z oliwek (również ciemna butelka!), rycynowy, ze słodkich migdałów. Cytat:
Swoje sztuczki wypracowałam na przestrzeni czasu. Podstawy znajdziesz w dzienniku. Najlepiej zacznij od pierwszej strony - posty są linkowane do siebie, będzie Ci łatwo się poruszać. Próbuj produktów i sposobów, ale pamiętaj, że niektóre rzeczy mogą się nie sprawdzić. To normalne. Pamiętaj, że liczy się umiar - nie można przesadzać i z produktami i ze stylizacją. Nadmiar będzie prostować włosy. Jeszcze z różnic mam sporą porowatość - mogę nakładać dużo na suche włosy i nie będą wyglądały na obciążone, ale do pewnego czasu. Potem zostaje tylko umyć włosy Postaram się zrobić nowy post w dzienniku, by opisać więcej. Na tę chwilę tyle, co tam jest powinno Ci wystarczyć do testów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak pisała Ajrisz - za dużo składników mineralnych. Tam jest m.in. siarka, która będzie świetnie działać na włosy, ale jak widać nie podoba się moim i mojemu skalpowi. Choć możliwe, ze nie o siarkę chodzi (ale tak sobie myślę, bo podobnie reagowały po Odzywce Zdrojowej z dozu, a ta ma również siarkę). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możesz próbować płukanki piwnej - piwo trzeba otworzyć i odstawić na kilka godzin, by zwietrzał alkohol. Najlepiej, by było to piwo niepasteryzowane - im mniej przetworzone, tym lepiej. Wystarczy też pół butelki, można lekko rozrobić wodą (nie wiem, czy reagujesz na zapach chmielu - ja płukałam wczoraj i nic nie czuję). Jeszcze zostaje płukanka na bazie soku z cytryny, ta z kolei może działać rozjaśniająco. Rozrabiasz sok z połowy cytryny z jakimś 1/2 litra do litra wody. Cytat:
Cytat:
Niekoniecznie. Często wystarczy odżywka. Cytat:
|
|
#36976 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe, dzięki. Idę jeszcze raz Cię podczytać
Na allegro zamówienie złożone, na ZSK też, a za godzinę idę zrobić niespodziankę moich włosom Żel z siemienia zrobiony, ale były małe problemy z nim
|
#36977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie nie ulegnę, po raz pierwszy od laaaaaat mam swój naturalny kolor i nawet mi się podoba :P Tylko etap 10cm odrostów po niedopranym orzechu laskowym był ujowy ;] Haha muszę zrobić zdjęcie do dyplomu :P sierota, na ostatnią chwilę A włosy drugodniowe i puszakowa pogoda :P
|
|
|
|
|
#36978 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Jestem jednak zdania, że jeśli żyję w jakimś kraju o określonej kulturze, to powinnam się do niej przystosować, zasymilować, a nie narzucać własne reguły. W końcu migrując w określone miejsce wiem, ze obowiązują tam inne normy. Cytat:
Dziecku, które nie robi tego, co rówieśnicy nie dzieje się krzywda - po prostu nie rozumie dlaczego nie może być takie, jak koledzy i koleżanki. W tym wieku potrzeba socjalizacji jest silniejsza, bo mocniej odczuwana niż abstrakcyjna potrzeba przypodobania się społeczności i jakiejś nienamacalnej idei boskiej. Podobnie jest z dziećmi w Polsce, które nie mają zielonego pojęcia w jakim celu idą do komunii. Idą, bo wiedzą, że to czas prezentów. I ich rówieśnicy, którzy są wychowywani w innej wierze, w innych metodach również tego pragną. Bo są prezenty, wszyscy je dostają, to dlaczego nie oni. Czują się tylko wykluczeni z grupy. Ale co do kobiet, to się zgodzę - ich życie w porównaniu z naszym prawem wypowiedzi, podróżowania i decydowania o swoim losie jest trudne. Jednak z ich punktu widzenia to nasze życie jest trudne, bo tyle mamy na głowie, o tylu sprawach musimy decydować same, radzić sobie bez wsparcia rodziny. One mają świat zaplanowany i ułożony, ustalony. Wystarczy się podporządkować. Ich to podporządkowanie nieco mniej boli, chyba że leży na styku kultur - wówczas skutkuje to właśnie takimi sprawami, jak morderstwo i nierespektowanie praw człowieka (choć to akurat nie powinno podlegać pod regulacje religijne). Cytat:
Cytat:
Zobacz, choćby w Rumunii masz głównie prawosławie i katolików. Do tego dochodzą choćby odpowiedniki naszych zielonoświątkowców i innych wiar. I co? A tylko tyle, ze tam obchodzone są święta podwójnie. Kiedy przychodzi do Bożego Narodzenia, to wolne dzieciaki mają od świąt katolickich do końca świąt prawosławnych. Podobnie jest w Wielkanoc. Nie wiem, czy identycznie jest na Ukrainie, ale sytuacja tam jest bardzo podobna, z tym, że masz jeszcze spore zróżnicowanie w obrębie obrządków grekokatolickich. I na dodatek te wzajemnie się zwalczają (nie wspominając o wrogości w stosunku do rzymskokatolickiego kościoła i odwrotnie). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobnie w cerkwi - też jest kilka podstawowych reguł. W ławrach dodatkowo przestrzega się ścisłych zasad - nie wejdziesz w spodniach (taki dodatek). Cytat:
tylko do tego nie trzeba być Muzułmaninem ani Muzułmanką... Można dostać w zęby od zwykłego dresa, bo się spojrzało krzywo na jego solariową kobietę ![]() Oj, to walka z wiatrakami. Poza tym ich zdaniem to nie jest człowiek. To jest kobieta.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-28 o 10:39 |
|||||||||
|
|
|
#36979 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku! Dopiero zobaczyłam zmianę
Przestańcie się w końcu wszystkie farbowac na czerwono, bo w końcu i ja nie wytrzymam, a całkiem mi nie pasuje ![]() Ajrisz, twój lekko pofalowany bob mnie ujął, rzadko zdarza się żeby przy tej fryzurze robiły się fale ![]() Podziwiam za te warkoczyki, musisz miec masę cierpliwości.... I druga paczuszka... Łakomczuchy ![]() Swoją drogą ciekawe jakby na poczcie zareagowali jakbym zupę chciała wysłac ![]() caskada, nie mogę się napatrzec na twoje włosy, nie mogę uwierzyc w to że blond może byc tak zadbany, no nie mogę ![]() Pokazuję Na początku po zmyciu henny wpadłam w panikę bo nic mi sie nie pofarbowało, ale dzisiaj rano widzę ze włosy są trochę ciemniejsze i bardziej rude. Właściwie to chyba trafiłam idealnie w odcień który już miałam na głowie, więc zmiana jest niewielka, głównie taka że nie widac odrostów. 1 - przed henną i myciem, tłuste, wiem ![]() 2- po hennie, kolor ten sam, a odrostów nie ma ![]() Na zdjęciach włosy czesane na sucho (nie bijcie!), bo po hennie tak się splątały że na mokro tylko je wyrywałam.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-28 o 10:40 |
|
|
|
#36980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
Zapraszam na moje blogi: http://cupofjasminetea.blogspot.co.uk/ http://nietoksyczna.blogspot.co.uk/ Cel: Dbac o wlosy i skore Edytowane przez Bryzejda Czas edycji: 2011-06-28 o 10:54 |
|
|
|
|
#36981 | ||||||||
|
|
Zapomniałabym - OJP to dzisiaj
?Może, ale nie musi. Cóż, mniejsze od nich są hydrolizowane proteiny kreatyny. Jedwabne mogą mieć różną wielkość i zdarza się rozmiękczanie włosów. I dziwisz się puszakowi? Cytat:
ręczniki frotte, niewłaściwa pielęgnacja, czesanie na sucho, niewłaściwa stylizacja, niewłaściwe suszenie, określone składniki produktów używanych do włosów, niezgranie produktów z pogodą, pogoda, nadmierne dotykanie włosów. Możliwe, że i nadmiar kofeiny Cytat:
Cytat:
Zrobiona w poście powyżej ![]() Cytat:
Ale - to nie nie oznacza, że nie warto pielęgnować i trzeba od razu ściąć. Warto przyciąć końcówki i to, co najbardziej zniszczone i zając się resztą. Włosy będą odrastać, końcówki będziesz przycinać. I tak nawet nie zauważysz kiedy nie dość, że nauczysz się własnych włosów, to jeszcze będą wyglądały jak dawniej. A może nawet - jak u mnie - będą wyglądały lepiej niż dawniej? Cytat:
Cytat:
Szkoda, bo pokazują się fajne skręty. Rozczesywanie palcami przyniesie Ci spuszenie, rozciągnięcie skrętu i obciążanie włosa. I nie ma szans na dłuższe utrzymanie fryzury. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#36982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#36983 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz myć głowę szamponem + sodą oczyszczoną. Będzie ktoś tak dobry i powie ile tej sody?
Bo nie chciałabym przesadzić.
|
#36984 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym dała mniej więcej łyżeczkę
|
#36985 |
|
Zakorzenienie
|
Też tyle chciałam dać
Dobra, idę myć głowę, bo w życiu nie wyjdę z domu na te zakupy
|
#36986 |
|
Przyczajenie
|
I ja się nawracam na skręty
wcześniej szczotkowałam je na sucho co z moim jasnym blondem dawało efekt prawdziwego siana a wszystko dlatego że nie chciałam tych loków teraz nareszcie się z nimi ,,pogodziłam" od trzech dni myje je OMO i teraz chce spróbować żelu lnianego tylko mam jedno pytanie : czy są jakieś sposoby na lekkie rozluźnienie skrętu? bo ja naturalne mam włosy jak Miss Transept na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1308151572 <jeśli nie powinnam tak wykorzystywac zdjęcia to z góry przepraszam, nie bijcie >tylko nad nimi mam jeszcze troche puchu a i jeszcze macie jakieś pomysły co z nimi robić ? bo teraz to takie mam niewiadomoco a jeszcze niektóre kosmyki się prawie prostują :/
Edytowane przez nazywajmniejakchcesz Czas edycji: 2011-06-28 o 13:08 |
|
|
|
#36987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36988 |
|
Zakorzenienie
|
a niechby to, posta mi zeżarło
![]() Eloe dziękuję za przepisy na płukanki to ma być na ostatnie płukanie, bez spłukiwania potem wodą? Miss Ti ale błyszczące ![]() Pseudo zdjęcie trochę niewyraźne, ale różnica już ogromna ![]() chciałam przelać żel lniany do psikadła, ale zapomniałam, ze oddałam tę buteleczkę TŻowi ![]() dzisiaj lepiej niż wczoraj, rzeczywiście mniej=lepiej, przynajmniej przy moich włosach, chyba łatwo ulegają obciążeniu -mycie Waxem (z SLS)-włosy mniej wysuszone niż po szamponie pokrzywowym farmony, miękkie dosyć ![]() -Isana pszeniczna d/s, czesanie -ostatnie płukanie zimną wodą -odciśnięcie w koszulkę -trochę żelu lnianego -plunking (30min) -schnięcie -rano na suche jeszcze trochę żelu znowu jedna strona mniej skręcona, wierzch bardziej powywijany, spód tylko leciutko pofalowany zdjęcie tyłu próbowałam zrobić z ręki i złapało mi makro, widać włoski pojedyńcze
|
|
#36989 |
|
Raczkowanie
|
a ja zmieniłam troszkę swój fryz
tzn Broń Boże nie byłam u fryzjera (choć moja teściowa jest fryzjerką ), zmieniłam stronę grzywki i powiem Wam, że od razu inaczej wyglądam :-D cały czas trzymam się tego, żeby nie suszyć włosów, ale korci, oj korci OJP daj znać jak poszło! Maliniarko super włosięta, a te z tyłu
16.06.2012 FOREVER <3 Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek ![]() Edytowane przez agacie92 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:54 |
|
|
|
#36990 |
|
Raczkowanie
|
Maliniarka bardzo mi się podoba
agacie92 pokaż nową fryzurkę
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Szampon z SLS mogę porównać do peelingu np twarzy czy stóp takim gruboziarnistym. Zostawiasz skórę świeżą gołą i wesołą bez warstwy ochronnej z brudu, sebum i starego naskórka i trzeba to naprawić, najlepiej porządną bogatą maską, lekki kremik to mało. Nie robi się tego za często bo jest inwazyjne.

nawet mam pomysl na sposób nakładania, ale zdam relację jeśli się uda (lub nie)
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

takie te warkoczyki równe i w ogóle... Loczki jak sobie robiłaś to też było widać, że wprawiona jesteś w takie rzeczy
za obronę ! 

...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tylko do tego nie trzeba być Muzułmaninem ani Muzułmanką... Można dostać w zęby od zwykłego dresa, bo się spojrzało krzywo na jego solariową kobietę 
ale obiecuję już nie będę... nie wiem jak mogłam być tak głupia, no ale niestety już się stało i teraz muszę je ratować do puki nie jest jeszcze za późno