|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
witam się
![]() iustyna co się dzieje ![]() kmat trzymaj się dzielnie w szpitalu i oby cię za długo nie przetrzymali... DaKaro ![]() Nerolka Izunia śliczna i już taka duża...aż ciotka pieleszka się stęskniłą za nią... i kotek fajny ![]() stapelka, agni - mnie też nieraz ponure myśli nadchodzą... odnośnie deprechy poporodowej i tego, że może mi na początku wcale nieodpowiadać bycie mamusią... ale tłumaczę sobie, że to normalny lęk - w końcu duża zmiana się w życiu szykuje ![]() zmalowana, dziubek jak się czujecie kochane??? wysyłam ![]() zanka witaj w domku ![]() a ja mam dzisiaj kolejne zajęcia w szkole rodzenia ![]() ![]() w ogóle to jestem bardzo zadowolona z tych zajęć... położna bardzo fajna kobieta, dziewczyny też ok, zajęcia ciekawe, no i za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
po prostu ja ogólnie bardzo źle znoszę tą końcówkę i fizycznie i przede wszystkim psychicznie, teraz ciut lepiej ale był okres że miałam takiego doła, że nie miałam ochoty prawie nic na wizażu pisać a nie chciałam zaniedbywać wątku, list itp. trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() a i dziś kończymy 38.t.c. ale to zleciało ![]()
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Carmela
![]() ![]() Agulaaabar- mam nadzieje,że to nie będzie zadna ospa ![]() idę coś sprzątac,ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
blondynkapoznan, zanetaa88, beata, sicodzięki za odpowiedzi
![]() nie ma to jak mieć "poważny" dylemat ![]() odprowadziłam Maję do przedszkola i normalnie taaaak się zmęczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jechac na pocztę, a mi się nie chce - może koło południa się dowlekę.. coś ugotować - mam w planie coś z cukinii zrobic ![]() wystawić na all mój detektor i to chyba wszystkie moje obowiązki na dziś.. a i wyprasować kilka par spodni tz-ta bo już czekaja od soboty.. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zadomowienie
|
witam z rana
co do szlafroka w szpitalu to ja nie mialam ![]() ![]() M.Zembaty.. [*] przez niego jako dziecko balam sie kotow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Nerolko Izunia słodka i jaka już duża
![]() Kotek też słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale piekny dzien sie zapowiada.. ![]() ja w miare sie wyspalam, spijam herbatke,potem sniadanko i biore ksiazke i ide czytac na taras ![]() nie wiem czy dzwonic do gina czy nie (wizyta za rowne 2 tyg) - mam lekko zolte (mleczno zolte) uplawy i czasem czuje takie lekkie pieczenie (ale dziwne ze wlasnie tylko czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najlepiej zapytaj bo mozesz czekac i sie jeszcze nie doczekasz.. Izunia slodka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od kilku dni mam dziwne wrażenie bo mi upławy się zrobiły takie jak białko jajka kurzego i moze to ten czop odchodzi.. i na papierze czasem dosyć sporo tego jest że się ślizga papier ![]() właśnie tż mi pisał sms że gadał z szefem i dadzą mu umowe na 10 lat w pracy ![]() bo teraz ma do końca czerwca próbną na 3 m-ce i od 1 lipca na 10 lat bedzie. A ja myslałam że dadzą mu na razie góra na rok bo wiadomo że gospodarka w kryzysie a tu taka miła niespodzianka. Ide leżeć bo mi nogi Julki przeszkadzają w siedzeniu przed kompem ![]() a i zapomniałam pochwalić się co wczoraj kupiłam - byłam w Rossie i kupiłam krem z filtrem 50+ Babydream za 9,90 w promocji ![]() i na ciuszkach byłam w moim rzeszowskim lumpie koło uczelni (bo po 1zł było ![]() ![]() zaraz zrobię zdjęcia i Wam pokaże bo potem pojda do prania ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzisiaj była moja najgorsza noc ![]() ![]() ![]() Pół nocy wymiotowałam, a potem dostałam takiej zgagi, że nawet mleko nie pomagało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napisałam smsa do Justyny ![]() AAA i dzisiaj zaczynamy hmmmm no właśnie nie wiem, który tydzień napiszę tak 36/37 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3313 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuski!
Ja jeszcze w wyrku, wlasnie wcielam arbuza na sniadanie, ciekawe na ile mi starczy? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja czekam na wyplate, bo trzeba by dokupic pare rzeczy dla malego i moze zaczac prac? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
-iść do sklepu po loda (mam 300m ale mi się nie chce) -włączyć zmywarkę i pościerać podłogi -uprasować mężowi koszulkę na wizytę do dentysty No i to tyle, bo obiad mam od teściowej - krokiety ![]() A siedzenie przy kompie też mnie męczy. Od wczoraj mam ochotę ma jakąś książkę i jak kalinkap13 napisała o czytaniu na tarasie to znowu mi się zachciało czytać. Kurcze, a nie mam co ![]() ![]()
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
![]() ![]() A to oczyszczanie to może być wcześniej ???? Bo ja jeszcze nie mogę rodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na loda nie mam smaka - w niedziele zjadłam dwa ![]() i gary musze pomyć bo w zlewie leżą i troszkę ogarnąć by się przydało... tez bym poczytała na tarasie ale u mnie paskudna pogoda - deszcz ciapie co chwilę, zimno paskudne, szaro buro i ponuro na polu i tylko do spania taka pogoda się nadaje ![]() ide powoli cos zrobić - może się rozruszam jakoś, na początek pomyśle co na obiad - jakieś pomysły macie? jakąs zupę bym zjadła to by na dwa dni była...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do lodów to ja bym jadła codziennie, nawet dwa, jak nie trzy jeśli mnie nie zmuli ![]() ![]() U mnie pogoda nie najgorsza, ale nie mam tarasu ![]() ![]()
![]() |
#3319 |
Zadomowienie
|
Brunetka-
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zadomowienie
|
Witam sie tylko przelotnie
![]() zaraz zmykam do lekarza prosze o kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
ja mam taras ale tylko ławeczke w dodatku plastikowa i musze brać kocyk i poduszki żeby sie połozyć bo tak to twardo.. ale w boże ciało byliśmy u kolegi tz-ta i on ma w ogrodzie taaką hustawkę wielką drewnianą
![]() oglądam film "Śniadanie do łóżka" bo pisałyście coś o filmach wczoraj i zaglądnełam w mój program do "hakerowania" i mi się kilka zdażyło już ściągnąć - teraz czekam na "Och Karol 2" ale to pewnie za tydzień się pobierze cały jak dobrze pójdzie.
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
babonik Ty chyba tez sie dzis wizytujesz? wiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
Również trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]()
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W nocy tylko obudził mnie ból brzucha, ale to było takie nagłe, raz i przeszło. I śniło mi się że urodziłam, i poszłam do noworodków i nikt nie wiedział który to mój, a potem się okazało, że zaginął ![]()
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
hej.
Właśnie myślałam co tam w szpitalu z Carmelą i sarą. Jak shira po cc? nic nie daje znać. Brunetka wymiotowałaś? może zatrucie, a potem zgaga bo kwasy.. Niedawno wstałam, ale taki mam humor ze zaraz się znowu położę, zresztą nie mam po co wstawać... Wczoraj tz zakończył swoją pracę po 23. Kolację wolał zjeść na dole u mamusi, a dzwoniłam i mówiłam ze ma przygotowane kanapki i zupę do odgrzania bo ja będę spać. Dzisiaj od 6 już go nie ma. I śniadanie też zjadł u mamusi, bo stwierdził że nie chciał mnie budzić, a tam wszyscy jedli to i on się dosiadł. Wiecie jakie to dla mnie przykre? Mam tak dosyć tego wszystkiego, i do tego dochodzi strach i niepewność związana z macierzyństwem. Musiałam się wyżalić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Sweet powodzenia u diabetologa
![]() i za wszystkie pozostałe wizyty tez kciuki ![]()
![]() |
#3327 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() U mnie się uspokoiło, śluz który się pojawił to raczej po wymazie.. dziś już nic nie było ![]() Cytat:
![]() ela ja jestem bardzo ciekawa kiedy urodzisz ![]() Trzymam kciuki za Carmelę i Sarę ![]() Cytat:
![]() iustyna, dziubek, zmalowana jak tam???
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Nerolka kotek słodki, jak nazwaliście ? I Izula rośnie
![]() ![]()
#3329 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.