|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Znalazłam porównanie Pampers Premium Care i New Baby. http://www.dzieciowo.pl/2010/11/pamp...-new-baby.html
Duzo z was pisało, zę właśnie macie zamiar kupić Premium Care. Ja już byłam zdecydowana na New baby ale po waszych wpisac zaczełam się zastanawiac i znalazłam to porównanie Chyba więc lepiej zostanę przy tych New Baby bo Premium Care podobno zdarza się częściej przeciekać... Co do badania na krzywa cukrową. Po 7 byłam już w przychodni, gdy w końcu przyszła moja kolej okazało się, że muszę mieć ze sobą glukozę :[ A dzień wczesniej dzwoniłam i pytałam to kobitka powiedziała, ze nie musze nic przynosić i wszystko mają na miejscu. A okazało sie inaczej :[ To poszłam szukać apteki i jak na złość wszystkie w pobliżu jesczez nieczynne. Poszłam więc do domu, wziełam samochód i zaczęłam rajd po mieście w poszukiwaniu tej niesczęsnej glukozy. Udało sie na szczeście w miare szybko. Dalej już poszło sprawnie. Jakoś przełknełam to świństwo. Dla mnie smakowało jakbym piła lukier A do słodkiego picia nie jestem przyzwyczajona bo herbaty nie słodze od lat i piję głównie wode mineralną. Ale dało się przezyć A potem 2 h zksiązką w poczekalni. Tez nie było źle bo zajęłam sobie miejsce obok okna balkonowego Najgorsze było uczucie głodu na początku ale potem po tym słodkim nawet jeść mi się odechciało Wyniki jutro więc zobaczymy...A na wątku na tapecie zakupy Ja wczoraj w lumpie dorwałam bluzeczkę za 4 zł z myszką wygląda jak nowa. Jeśli chodzi o bardziej konkretne zakupy to narazie kasy brak. Tzn łóżeczko funduje nam teściowa ale to dopiero w sierpniu, a moi rodzice wózek.
|
|
#1082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Hejka
![]() Ja miałam A ostatnio podpatrzyłam, że ginek ma taką małą tabelkę z tygodniami ciąży i badaniami - i chyba to była ta, którą tu kiedyś wklejałyśmy![]() Nie dziękuję ![]() acelinka Aa no to faktycznie ułatwiło sprawę Też bym musiała tak zapisać co i gdzieW takim razie proszę dużo odpoczywać Czekam na fotki ![]() Cytat:
też mam ostatni egzamin - ściągi gotowe![]() Nie dziękuję ![]() Cytat:
Najlepiej popytać znajomych albo zadzwonić do szpitala![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato ja chyba też nie miałam tego badania ![]() acelinka a mierzył Ci długość szyjki jaką masz teraz??? U mnie koleżanka w 33 tc miała już rozwarcie i urodziła w terminie bezpiecznym - po 36 tc (a funkcjonowała normalnie tzn. myła okna na święta ) Moim zdaniem trzeba się jednak oszczędzać ale nie ma co przesadzać i się zamartwiać, co ma być to będzie...tusia natka powodzenia na egzaminach!! Aiszka22 wiem o czym mówisz |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
19natka88 to ja tez trzymam mocno kciuki za ten ostatni egzamin
mnie ta sesja tak wykonczyła ze nawet mi sie sciag nie chce robic ale mam nadzieje ze jakos to zdam
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też liczę, że zdam bo wtedy na wrzesień miałabym tylko jeden egzamin a potem w październiku obrona. No ale co ma być to będzie
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj w końcu na zaległą wizytę wybieram i bardzo proszę o kciuki co by się mój wczorajszy straszny sen nie sprawdził
|
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mi się dziś śniło, że siostra chce mi małą zabrać, bo stwierdziła, że się nią źle zajmuje - i obudziłam się z płaczem...
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja narazie nie mam żadnych ciążowych snów
dziwne to bo coraz częściej nachodzą mnie wątpliwości czy sobie dam radę, czy będę umiała itp
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- A boję się że przez te stopy będę musiała iść do szpitala, a ja nigdy w szpitalu nie leżałam odkąd sięgam pamięcią. Boje się bardzo się boję dzisiejszej wizyty. Ale pewnie kądostanę skierowanie na próby wątrobowe i dopiero jak będą wyniki to się okaże co dalej i pewnie dzisiaj dostanę jakąś dietę przez ten cukier także czekam do 18 jak na skazanie i w dodatku dzisiaj tylko zwykła wizyta bez usg więc nawet malutkiej nie zobaczę |
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Oni nie chcieli pierwszego i tego dziecka też, Oni są niepoważnymi rodzicami bo cały czas podrzucają dziecko rodzicom, a sami imprezują i sporo piją.
martusia planuje w domu zrobić tylko małe przyjęcie dla najbliższych (wyjdzie 18 lub 20 osób, nie licząc dzieci). Ale dzisiaj u Mnie duszno, masakra poprostu =/// ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- irmith Mi się przyśniło dziecko tylko dwa razy, więcej nie miałam snów związanych z ciążą |
|
|
|
#1092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane..
U nas oki..... Skurcze łydek troszke przeszły po tym magnezie ![]() A teraz czekam na paczke z ciuszkami od siostry tz... ![]() Dzisiaj powinna przyjsc... Porobie potem troszke foteczek tych cudnych ubranek![]() Cytat:
Co do podnoszenia materacyka to mozna owszem (np.podkladajac pod spod ksiazki )Ale to nie jest konieczne... Ja wsadzalam ksiazeczeke ale ze wzgledu na to ze moje dziecie bardzo duzo i długo ulewalo i balam ze sie zadławi ![]() Do przykrywania uzywalam cienkiej kołderki ale Alan lezal w 'nogach łozeczka' a kołderka była wsadzona pod materacyk i dochodzila do paszek (pod raczki) malego... Załaczylam fotke jak to wyglada ![]() Cytat:
![]() ![]() klaski:Cytat:
Ja tez zyje ta nadzieja ze urodze jednak przed terminem... Z Alanem czekalam az tydzien po ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż planuje sam się wziąć za kuchnie w sierpniu, a ja nie wiem czy nie będe już na porodówce ale niestety nie może wziąć sobie urlopu prędzej ![]() Cytat:
panika nic mi nie pomoże, co nie zmienia faktu że bardzo się boje o Niunie i że wyląduje w szpitalu prędzej gdyby nie to że farba z sufitu w kuchni nam leci to bym była spokojniejsza, a tak to teraz nam ten remont nie po drodze a jak sie Dzidzia urodzi to też nie bardzo no nic musimy mieć nadzieję że będzie ok z tą szyjką i że już zostanie taka jaka jest ![]() Cytat:
![]() no ja miałam najpierw ogólną liste a potem sobie podzieliłam co gdzie kupić i to bardzo ułatwiło sprawe szyjki mi nie mierzył USG tylko ręcznie i powiedział że się skróciła o 1/3 więc jakoś te długości musi sobie tam zapisywać, oprócz tego brzuch mi twardnieje, a ja myślałam że to normalne ze jest taki napięty. za egzamina fotki będą jak wróce do domu bo teraz jestem u mamy moge wkleić bluze którą wylicytowałam ostatnio dla Niuni ![]() http://allegro.pl/next-bluza-z-piesk...678186348.html Cytat:
![]() kurcze dla mnie to i ten 36 tydzień za wcześnie bo przecież kuchnia czeka mycie okien z rozwarciem, ciekawe na mnie tż krzywo patrzy jak tylko spojrze na okna i wspomne że brudne, a ja przecież nie mówie że chce myć tylko takie sugestie mu robie ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-28 o 14:10 |
|||||
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() acelinka - dziwne, że lekarz mierzy szyję "ręcznie" a nie na usg i jest w stanie określić, że skróciła się o 1/3 I ważna jest długość szyjki, bo wiadomo, że im bliżej porodu to szyjka się skraca. Zależy jaką miałaś wyjściową długość szyjki i jaką właśnie długość ma teraz
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-28 o 14:18 |
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrzeCytat:
A jak już dowiedziałam się, że będzie synuś to nie miałam ani jednego snu, ale znając mnie przed porodem na pewno będę jakieś miała![]() A zapomniałabym o kciukach za egzaminy dziewczynki - powodzenia
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2011-06-28 o 14:27 |
||
|
|
|
#1096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też na początku musiałam poleżeć chwile, i tłumaczyłam to sobie ma wszystkie możliwe spsoby bo mnie nosiło.PO za tym chyba powinnyśmy odpoczywać na zapas, bo potem możemy z rozrzewnieniem wspominać chwile kiedy można było położyc się i nic nie robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam takie przypadki, ze i ze środków antykoncepcyjnych dziecko było, zaledwie dwa, ale jednak. Wiadomo, że trzeba uważać, pilnować się, ale jeżeli pęknie gumka, czy cokolwiek, to chyba bez sensu lecieć po wczesnoporonną- która swoją drogą z tego co wiem też często "zawodzi". Wiadomo, ze jak się bardzo nie chce to się dopilnuje, ale też nie krytykowałabym tak ludzi, tym bardziej że to ich sprawa ![]() Poza tym łatwo krytykować innych a np. to tak samo lipna krytyka jak np. czepianie się tego, ze dziewczyna nie skończyła liceum a jest w ciązy czy też dziecko przed ślubem i sto innych. Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
? Jakaś rozdrazniona dzisiaj jestem, może dlatego ten temat odbieram tak a nie inaczej .
|
|||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) stuknie, żonka jestem już 6 lat więc tymbardziej. A że nie na swoim, tylko u mojej mamy mieszkamy? No coż tak nam się opłaca, no i mamie też a komentarze rodzinne mam w nosie, wole być u mamy i odkładać kasę niż jak inni szybko uciekać na swoje i całe życie bać się o kredyt. Z tym że my z moja mama jakoś w miarę się dogadujemy ![]() Cytat:
Idę się kąpać bo zaraz na wizytę lecę
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm daj znać co powie Ci lekarz, choć najlepiej udać się do poradni diabetologicznej - tam dostaniesz glukometr i będziesz sama się badała co możesz jeść, a czego nie i w jakich ilościach.
|
|
|
|
#1101 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będzie wszystko dobrze![]() Cytat:
ojejku co za sny, na pewno sie nie spełnią![]() Cytat:
![]() Cytat:
to super, że skurcze już mniej bolesne. no i kolejna mamusia ciuszki dostaje i szykuje wyprawkę![]() a powiedz mi dlaczego powinno się kłaść dziecko "w nóżkach"? Cytat:
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja już telefonicznie podawałam wynik lekarce i powiedziała że nie ma sensu żebyśmy się spotykały wczesniej niż na planowej wizycie bo to w granicach normy wynik i że mam tylko odstawić bądź ograniczyć ( już nie pamiętam jak to ona ujęła ) słodycze i nie słodzić napoi ciepłych i tyle a na wizycie powiedziala że mi ustali jakąś dietę
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith ja też się nie przejmuję
Właśnie porobiłam zdjęcia nietrafionych zakupów dla maluszka i wystawiam. Po co mają zajmować miejsce, skoro mogą być tam lepsze
|
|
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz ja czasami zrobię jakieś kanapki albo herbatę, ale resztę robi TŻ - sprząta, pierze, prasuje, a do tego chodzi codziennie do pracy i musi pisać magisterkę. No i oczywiście wszędzie wozi mnie samochodem, bo ja sama już ni hu hu A Ty leżysz kochana?Kurcze mam już dość spraw związanych z moją obroną! Miała być w piątek, a tu się okazuje, że może już pojutrze, ale w dziakanacie nic nie wiedzą A jutro dziekanat zamknięty, więc też się nie dowiem. Wychodzi na to, że albo dowiem się w czwartek i od razu tego samego dnia będę się bronić, albo będę miała obronę za jakiś miesiąc albo we wrześniu. No co za bałagan! No i nie wiem czy się uczyć czy co....
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Aiszka22 no to super, że mąż Cię wspiera
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-28 o 17:05 |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak maluszek jest na dole łozeczka to juz sie nizej zsunac nie moze i tym samym nie moze zakopac sie pod kołderke.... Wiadomo ze na poczatku dzieciatko nie za wile sie rusza ale nigdy nie wiadomo kiedy zacznie sie wiercic Tutaj strasznie trabia o bezpieczenstwie maluszkow... Strasznie sa uczuleni na smierc łozeczkowa...i mysle ze dobrze robia informujac mamusie po 10 razy jak i gdzie nalezy klasc dzieciatko |
|
|
|
|
#1107 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
na dja miałam
no własnie ja tez miałam z K. raz i teraz też sie nie zanosi na drugie badanie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i dostawałysmy tez taka koszulke po porodzie jakby nam bylo na poczatku szkoda w swoich lezec (bo bywa ze sie bardo brudzi )Cytat:
Cytat:
poza tym organizm jest caly nastawiony na zaplodnienie (duuuużo łatwiej zajsc zaraz po porodzie niz normalnie), często ma się niz z tego ni z owego podwójną owulację itd. Ja nie przewidziałam ze jak będę wspołzyc na półtora tygodnia przed dniami plodnymi, w okresie suchym to moze mi się przytrafic... i jest Małgosia uważalabym z taką opinią, bo różne rzeczy się mogą przydarzyć![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
nie wiedziałam o tym kładzeniu w nózkach, dzieki ze napisałaś |
||||||
|
|
|
#1108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A WR też miałam na samym początku, to chyba jedno z podstawowych badań w czasie ciąży |
|
|
|
|
#1109 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Chyba więc lepiej zostanę przy tych New Baby bo Premium Care podobno zdarza się częściej przeciekać...
A do słodkiego picia nie jestem przyzwyczajona bo herbaty nie słodze od lat i piję głównie wode mineralną. Ale dało się przezyć 

A ostatnio podpatrzyłam, że ginek ma taką małą tabelkę z tygodniami ciąży i badaniami - i chyba to była ta, którą tu kiedyś wklejałyśmy
też mam ostatni egzamin - ściągi gotowe
) Moim zdaniem trzeba się jednak oszczędzać ale nie ma co przesadzać i się zamartwiać, co ma być to będzie...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klaski:
ale niestety nie może wziąć sobie urlopu prędzej