Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 12:21   #1081
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Znalazłam porównanie Pampers Premium Care i New Baby. http://www.dzieciowo.pl/2010/11/pamp...-new-baby.html
Duzo z was pisało, zę właśnie macie zamiar kupić Premium Care. Ja już byłam zdecydowana na New baby ale po waszych wpisac zaczełam się zastanawiac i znalazłam to porównanie Chyba więc lepiej zostanę przy tych New Baby bo Premium Care podobno zdarza się częściej przeciekać...

Co do badania na krzywa cukrową. Po 7 byłam już w przychodni, gdy w końcu przyszła moja kolej okazało się, że muszę mieć ze sobą glukozę :[ A dzień wczesniej dzwoniłam i pytałam to kobitka powiedziała, ze nie musze nic przynosić i wszystko mają na miejscu. A okazało sie inaczej :[ To poszłam szukać apteki i jak na złość wszystkie w pobliżu jesczez nieczynne. Poszłam więc do domu, wziełam samochód i zaczęłam rajd po mieście w poszukiwaniu tej niesczęsnej glukozy. Udało sie na szczeście w miare szybko. Dalej już poszło sprawnie. Jakoś przełknełam to świństwo. Dla mnie smakowało jakbym piła lukier A do słodkiego picia nie jestem przyzwyczajona bo herbaty nie słodze od lat i piję głównie wode mineralną. Ale dało się przezyć A potem 2 h zksiązką w poczekalni. Tez nie było źle bo zajęłam sobie miejsce obok okna balkonowego Najgorsze było uczucie głodu na początku ale potem po tym słodkim nawet jeść mi się odechciało Wyniki jutro więc zobaczymy...

A na wątku na tapecie zakupy Ja wczoraj w lumpie dorwałam bluzeczkę za 4 zł z myszką wygląda jak nowa. Jeśli chodzi o bardziej konkretne zakupy to narazie kasy brak. Tzn łóżeczko funduje nam teściowa ale to dopiero w sierpniu, a moi rodzice wózek.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:37   #1082
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Hejka Mały wczoraj mi dał tak popalić w żołądek, że pół nocy mnie bolało i było mi niedobrze, ale dzisiaj zmienił pozycję i ulga niesamowita

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeju ile tych badań Ktoś miał robione na początlu to badanie na WR?
Ja miałam Na następnej wizycie mam mieć robiony jakiś wymaz A ostatnio podpatrzyłam, że ginek ma taką małą tabelkę z tygodniami ciąży i badaniami - i chyba to była ta, którą tu kiedyś wklejałyśmy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za ostatni egzamin na pewno będzie do przodu
Nie dziękuję

acelinka
Aa no to faktycznie ułatwiło sprawę Też bym musiała tak zapisać co i gdzie
W takim razie proszę dużo odpoczywać W większości wypadków pomogło A miałaś mierzoną szyjkę?
Czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witajcie

dzis ostatni egzamin w sumie to sie wam przyznam ze jakos sie na niego nie uczyłam jeszcze wiec zaraz sie zabieram za ksiazki i prosze o trzymanie kciuków zeby wszystko poszło po mojej mysli
też mam ostatni egzamin - ściągi gotowe

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
mój tak samo
powodzenia na egzaminie!
Nie dziękuję

Cytat:
tak spobie pisze teraz wyprawke do szpitala i sie zastanawiam w czym sie rodzi chodzi mi o to czy w szpitalu daja jakas koszule czy trzeba miec swoja wiadomo do spania to swoja a do porodu

ale ja mam pytania ale naprawde takie rzeczy mi do głowy przychodza
To są bardzo poważne pytania Najlepiej popytać znajomych albo zadzwonić do szpitala

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
właśnie pisałam ze znajomą (ma 19 lub 20 lat), w listopadzie urodziła dziecko i we wrześniu znów urodzi. To troszkę dla Mnie chore że tak szybko zaszła
A może chcieli drugie? Nie ładnie tak oceniać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:51   #1083
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotynato ja chyba też nie miałam tego badania

acelinka a mierzył Ci długość szyjki jaką masz teraz??? U mnie koleżanka w 33 tc miała już rozwarcie i urodziła w terminie bezpiecznym - po 36 tc (a funkcjonowała normalnie tzn. myła okna na święta ) Moim zdaniem trzeba się jednak oszczędzać ale nie ma co przesadzać i się zamartwiać, co ma być to będzie...

tusia natka powodzenia na egzaminach!!

Aiszka22 wiem o czym mówisz niby wie się swoje, ale jak człowiek się nasłucha to mimo wszystko robi się smutno i przykro. Moja mama zawsze mówiła, że słowo potrafi bardziej zaboleć niż jakby ktoś dał komuś w twarz... i miała rację. A jak Twoje relacje z tz? Wspiera Cię?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:52   #1084
tusia872
Zadomowienie

19natka88 to ja tez trzymam mocno kciuki za ten ostatni egzamin mnie ta sesja tak wykonczyła ze nawet mi sie sciag nie chce robic ale mam nadzieje ze jakos to zdam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:53   #1085
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
19natka88 to ja tez trzymam mocno kciuki za ten ostatni egzamin mnie ta sesja tak wykonczyła ze nawet mi sie sciag nie chce robic ale mam nadzieje ze jakos to zdam
Mi to jakoś szybko przeleciało Też liczę, że zdam bo wtedy na wrzesień miałabym tylko jeden egzamin a potem w październiku obrona. No ale co ma być to będzie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:57   #1086
martunia_199
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj w końcu na zaległą wizytę wybieram i bardzo proszę o kciuki co by się mój wczorajszy straszny sen nie sprawdził

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:59   #1087
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj w końcu na zaległą wizytę wybieram i bardzo proszę o kciuki co by się mój wczorajszy straszny sen nie sprawdził

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:08   #1088
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

a mi się dziś śniło, że siostra chce mi małą zabrać, bo stwierdziła, że się nią źle zajmuje - i obudziłam się z płaczem...

Stary 2011-06-28, 13:12   #1089
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

kurcze a ja narazie nie mam żadnych ciążowych snów dziwne to bo coraz częściej nachodzą mnie wątpliwości czy sobie dam radę, czy będę umiała itp

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-28, 13:21   #1090
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
kurcze a ja narazie nie mam żadnych ciążowych snów dziwne to bo coraz częściej nachodzą mnie wątpliwości czy sobie dam radę, czy będę umiała itp
Mi się bardzo często śniły dzieci i poród jak się staraliśmy o dzidzię i wyśniłam ale teraz to nie chciałabym aby ten sen był proroczy

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

A boję się że przez te stopy będę musiała iść do szpitala, a ja nigdy w szpitalu nie leżałam odkąd sięgam pamięcią. Boje się bardzo się boję dzisiejszej wizyty. Ale pewnie kądostanę skierowanie na próby wątrobowe i dopiero jak będą wyniki to się okaże co dalej i pewnie dzisiaj dostanę jakąś dietę przez ten cukier także czekam do 18 jak na skazanie i w dodatku dzisiaj tylko zwykła wizyta bez usg więc nawet malutkiej nie zobaczę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-06-28, 13:36   #1091
DzastaW
Zadomowienie

Oni nie chcieli pierwszego i tego dziecka też, Oni są niepoważnymi rodzicami bo cały czas podrzucają dziecko rodzicom, a sami imprezują i sporo piją.
martusia planuje w domu zrobić tylko małe przyjęcie dla najbliższych (wyjdzie 18 lub 20 osób, nie licząc dzieci).
Ale dzisiaj u Mnie duszno, masakra poprostu =///

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

irmith Mi się przyśniło dziecko tylko dwa razy, więcej nie miałam snów związanych z ciążą

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:39   #1092
kellysss
Zakorzenienie

hej kochane..

U nas oki.....

Skurcze łydek troszke przeszły po tym magnezie

A teraz czekam na paczke z ciuszkami od siostry tz...
Dzisiaj powinna przyjsc... Porobie potem troszke foteczek tych cudnych ubranek tez sie pochwale troszeczke...a co...

Cytat:
biedna na szczescie to tylko sen

mam pytanie do doświadczonych juz mam bo znajoma mi mowiła ze takiego noworodka nie kładzie sie w poscieli (tzn na podusi i pod kołderka) ze lekko materacyk sie podnosi od spodu na wysokosci główki
Podusia na poczatku nie wskazana...Najlepiej jak dzidzius spi na płaskim
Co do podnoszenia materacyka to mozna owszem (np.podkladajac pod spod ksiazki)
Ale to nie jest konieczne... Ja wsadzalam ksiazeczeke ale ze wzgledu na to ze moje dziecie bardzo duzo i długo ulewalo i balam ze sie zadławi
Do przykrywania uzywalam cienkiej kołderki ale Alan lezal w 'nogach łozeczka' a kołderka była wsadzona pod materacyk i dochodzila do paszek (pod raczki) malego...
Załaczylam fotke jak to wyglada

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Z wielką ulgą i radością donoszę, iż obroniłam się na bdb
Za wszystkie kciuki - bardzo serdecznie dziękujemy

... no a teraz mogę Was nadrabiać ...
Bravo klaski:

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dziewczyny, MUSZĘ się pochwalić, bo mam straszną uciechę z tego zakupu - byłam rano w lumpku i utrafiłam za 10zł takie oto buciki Nike dla syneczka. Na zdjęciu tego nie będzie widać, ale są maciupkie
sa przeslodkie:l ove:

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Tą nadzieją będę żyła
Ja tez zyje ta nadzieja ze urodze jednak przed terminem...
Z Alanem czekalam az tydzien po

Cytat:
Witajcie, ale miałam dzisiaj straszny sen. Śniło mi się że byłam u lekarza (jutro mam wizytę) i się okazało że coś tam jest nie tak i muszę mieć zrobioną cesarkę. Gin mi kazała przyjechać wieczorem do szpitala gdzie jej koleżanka miała mi zrobić to cc i co zrobiłam uciekłam nie pojechałam bo stwierdziłam że 30 tc to za wcześnie i że malutka jest za mała żeby przeżyć straszne to było, ale na szczęście to był tylko sen uff
Dobrze ze to tylko sen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg draft_lens7831561module66235111photo_1257177719softbed.jpg (21,9 KB, 43 załadowań)

Stary 2011-06-28, 14:05   #1093
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie ma wyjścia jak po malutku się zabierać ja muszę się za remont zabrać. Za długo czekałam i teraz gdzie nie dzwonię wszystkie ekipy mają termin najprędzej od połowy sierpnia
powodzenia w szukaniu
tż planuje sam się wziąć za kuchnie w sierpniu, a ja nie wiem czy nie będe już na porodówce ale niestety nie może wziąć sobie urlopu prędzej

Cytat:
mamuśki
Acelinko to się porobiło, odpoczywaj jak najwięcej kochana i się nie przemęczaj. Ale widzę, że pozytywnie myślisz i nie wpadasz w panikęno to masz już wyprawkę, to możesz spokojnie się do porodu przygotowywać
wyprawka gotowa ale sypialnia nie ogarnięta, musze poprzebierac moje rzeczy ze studiów niepotrzebny papierki powywalać, trzeba też uprać i uprasować tą sterte ciuszków dziecięcych chociaz może tak sobie myśle że takie maciupeńkie rzeczy to można i na siedząco prasować na stole, ale wymyśliłam
panika nic mi nie pomoże, co nie zmienia faktu że bardzo się boje o Niunie i że wyląduje w szpitalu prędzej gdyby nie to że farba z sufitu w kuchni nam leci to bym była spokojniejsza, a tak to teraz nam ten remont nie po drodze a jak sie Dzidzia urodzi to też nie bardzo no nic musimy mieć nadzieję że będzie ok z tą szyjką i że już zostanie taka jaka jest

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka Mały wczoraj mi dał tak popalić w żołądek, że pół nocy mnie bolało i było mi niedobrze, ale dzisiaj zmienił pozycję i ulga niesamowita

acelinka
Aa no to faktycznie ułatwiło sprawę Też bym musiała tak zapisać co i gdzie
W takim razie proszę dużo odpoczywać W większości wypadków pomogło A miałaś mierzoną szyjkę?
Czekam na fotki

też mam ostatni egzamin - ściągi gotowe
a to łobuz malutki

no ja miałam najpierw ogólną liste a potem sobie podzieliłam co gdzie kupić i to bardzo ułatwiło sprawe
szyjki mi nie mierzył USG tylko ręcznie i powiedział że się skróciła o 1/3 więc jakoś te długości musi sobie tam zapisywać, oprócz tego brzuch mi twardnieje, a ja myślałam że to normalne ze jest taki napięty.

za egzamin
a fotki będą jak wróce do domu bo teraz jestem u mamy moge wkleić bluze którą wylicytowałam ostatnio dla Niuni
http://allegro.pl/next-bluza-z-piesk...678186348.html

Cytat:

acelinka a mierzył Ci długość szyjki jaką masz teraz??? U mnie koleżanka w 33 tc miała już rozwarcie i urodziła w terminie bezpiecznym - po 36 tc (a funkcjonowała normalnie tzn. myła okna na święta ) Moim zdaniem trzeba się jednak oszczędzać ale nie ma co przesadzać i się zamartwiać, co ma być to będzie...
tak jak wyżej pisałam usg nie mierzył tylko po swojemu jakoś. I mierzy mi zawsze brzuch taką miarką śmieszną nie wiem co to i na co to
kurcze dla mnie to i ten 36 tydzień za wcześnie bo przecież kuchnia czeka
mycie okien z rozwarciem, ciekawe na mnie tż krzywo patrzy jak tylko spojrze na okna i wspomne że brudne, a ja przecież nie mówie że chce myć tylko takie sugestie mu robie
Cytat:

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-28 o 14:10
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:17   #1094
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie dzisiaj dostanę jakąś dietę przez ten cukier także czekam do 18 jak na skazanie i w dodatku dzisiaj tylko zwykła wizyta bez usg więc nawet malutkiej nie zobaczę
a jaki miałaś wynik, bo nie pamiętam

acelinka - dziwne, że lekarz mierzy szyję "ręcznie" a nie na usg i jest w stanie określić, że skróciła się o 1/3 I ważna jest długość szyjki, bo wiadomo, że im bliżej porodu to szyjka się skraca. Zależy jaką miałaś wyjściową długość szyjki i jaką właśnie długość ma teraz

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-28 o 14:18
Stary 2011-06-28, 14:24   #1095
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno będzie dobrze
Cytat:
Ja miałam sny ciążowe/porodowe na samym początku ciąży - dopóki nie wiedziałam jaka jest płeć dzidziolka ciągle śniły mi się dziewczynki A jak już dowiedziałam się, że będzie synuś to nie miałam ani jednego snu, ale znając mnie przed porodem na pewno będę jakieś miała

A zapomniałabym o kciukach za egzaminy dziewczynki - powodzenia

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś

Edytowane przez anetika
Czas edycji: 2011-06-28 o 14:27
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:59   #1096
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no jeżeli szyjka będzie się dalej skracała to tak. Boję się że jak pójde za 2 tygodnie na wizyte a szyjka jeszcze bardziej się skróci to mnie położy w szpitalu i ta moja anemia, oby się poprawiła

okej, obiecuję ze postaram się dbac o siebie i wypoczywać. Chociaż wydaje mi się że i tak więcej odpoczywam niż robie cokolwiek
ojej to musisz odpoczywać dużo. Leżec i pachnieć Ja też na początku musiałam poleżeć chwile, i tłumaczyłam to sobie ma wszystkie możliwe spsoby bo mnie nosiło.
PO za tym chyba powinnyśmy odpoczywać na zapas, bo potem możemy z rozrzewnieniem wspominać chwile kiedy można było położyc się i nic nie robić

Cytat:
Witam Was =)
właśnie pisałam ze znajomą (ma 19 lub 20 lat), w listopadzie urodziła dziecko i we wrześniu znów urodzi. To troszkę dla Mnie chore że tak szybko zaszła
Mała różnica wieku między dziećmi jest fajna. Ja się nie odważe, bo chce wracać do pracy i chwile odpocząć od bycia w ciąży i zajmowania się po raz drugi maluchem, ale zawsze zazdrościłam dzieciom które miały rodzeństwo mniej więcej w swoim wieku

Cytat:
tak spobie pisze teraz wyprawke do szpitala i sie zastanawiam w czym sie rodzi chodzi mi o to czy w szpitalu daja jakas koszule czy trzeba miec swoja wiadomo do spania to swoja a do porodu

Dadzą Ci koszule. Ale brzydką i krótką

Cytat:
Trzymamy kciuki!
Stary 2011-06-28, 15:26   #1097
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Bez przesady, pewne rzeczy da się przewidzieć poza tym każda mama która dopiero urodziła wie z czym wiąże się współżycie jeżeli było to nieplanowane to może być związane ze starożytnym przesądem że jak się karmi piersią to nie można zajść w ciążę - jak wiadomo do dziś są położne które takie pierdoły na szkołach rodzenia opowiadają Z drugiej strony ja sama zastanawiam się jaka jest optymalna różnica czasu pomiędzy dziećmi
No nie wiem Znam takie przypadki, ze i ze środków antykoncepcyjnych dziecko było, zaledwie dwa, ale jednak. Wiadomo, że trzeba uważać, pilnować się, ale jeżeli pęknie gumka, czy cokolwiek, to chyba bez sensu lecieć po wczesnoporonną- która swoją drogą z tego co wiem też często "zawodzi".
Wiadomo, ze jak się bardzo nie chce to się dopilnuje, ale też nie krytykowałabym tak ludzi, tym bardziej że to ich sprawa

Poza tym łatwo krytykować innych a np. to tak samo lipna krytyka jak np. czepianie się tego, ze dziewczyna nie skończyła liceum a jest w ciązy czy też dziecko przed ślubem i sto innych.

Cytat:
Ale bym sobie poszła na wizytę

Trzymam kciuki
Cytat:
Oni nie chcieli pierwszego i tego dziecka też, Oni są niepoważnymi rodzicami bo cały czas podrzucają dziecko rodzicom, a sami imprezują i sporo piją.
martusia planuje w domu zrobić tylko małe przyjęcie dla najbliższych (wyjdzie 18 lub 20 osób, nie licząc dzieci).
Ale dzisiaj u Mnie duszno, masakra poprostu =///

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

irmith Mi się przyśniło dziecko tylko dwa razy, więcej nie miałam snów związanych z ciążą
No ok i co z tego? Przepraszam, jeżeli to wyda Ci się nie miłe, ale ktoś równie dobrze może krytykować nas. Że za młode ( chociaż ja już mniej ), że jeszcze na utrzymaniu rodziców, że nie stać ich na własne i mieszkają u rodziców itp. itd. No ale co im do tego ?
Jakaś rozdrazniona dzisiaj jestem, może dlatego ten temat odbieram tak a nie inaczej .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:07   #1098
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki miałaś wynik, bo nie pamiętam

acelinka - dziwne, że lekarz mierzy szyję "ręcznie" a nie na usg i jest w stanie określić, że skróciła się o 1/3 I ważna jest długość szyjki, bo wiadomo, że im bliżej porodu to szyjka się skraca. Zależy jaką miałaś wyjściową długość szyjki i jaką właśnie długość ma teraz
Po godzinie 126 po dwóch 152

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-06-28, 16:07   #1099
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
No nie wiem Znam takie przypadki, ze i ze środków antykoncepcyjnych dziecko było, zaledwie dwa, ale jednak. Wiadomo, że trzeba uważać, pilnować się, ale jeżeli pęknie gumka, czy cokolwiek, to chyba bez sensu lecieć po wczesnoporonną- która swoją drogą z tego co wiem też często "zawodzi".
Wiadomo, ze jak się bardzo nie chce to się dopilnuje, ale też nie krytykowałabym tak ludzi, tym bardziej że to ich sprawa

W sumie tys prowda życie pisze swój scenariusz. Najgorsze że jak nie chcesz to wpadasz a jak chcesz to choćbyś na głowie stawała to nic z tego

Poza tym łatwo krytykować innych a np. to tak samo lipna krytyka jak np. czepianie się tego, ze dziewczyna nie skończyła liceum a jest w ciązy czy też dziecko przed ślubem i sto innych.

Ale bym sobie poszła na wizytę

Trzymam kciuki

No ok i co z tego? Przepraszam, jeżeli to wyda Ci się nie miłe, ale ktoś równie dobrze może krytykować nas. Że za młode ( chociaż ja już mniej ), że jeszcze na utrzymaniu rodziców, że nie stać ich na własne i mieszkają u rodziców itp. itd. No ale co im do tego ?
Jakaś rozdrazniona dzisiaj jestem, może dlatego ten temat odbieram tak a nie inaczej .
A ja tam się komentarzami nie przejmuję jakoś. Tego że za młoda już mi nikt nie zarzuci bo zaraz 29latek (malutka mi się na urodzinki akurat pojawi) stuknie, żonka jestem już 6 lat więc tymbardziej. A że nie na swoim, tylko u mojej mamy mieszkamy? No coż tak nam się opłaca, no i mamie też a komentarze rodzinne mam w nosie, wole być u mamy i odkładać kasę niż jak inni szybko uciekać na swoje i całe życie bać się o kredyt. Z tym że my z moja mama jakoś w miarę się dogadujemy

Cytat:
powodzenia w szukaniu
tż planuje sam się wziąć za kuchnie w sierpniu, a ja nie wiem czy nie będe już na porodówce ale niestety nie może wziąć sobie urlopu prędzej

Dziękuję, chyba jest światełko w tunelu (nie wiadomo czy to nie pociąg ) bo znalazłam pana który ma termin praktycznie na już. U nas też w zapasie firma z terminem na sierpień w razie czego ale ja mogę sobie spokojnie pozwolić bo TP na początek października.

wyprawka gotowa ale sypialnia nie ogarnięta, musze poprzebierac moje rzeczy ze studiów niepotrzebny papierki powywalać, trzeba też uprać i uprasować tą sterte ciuszków dziecięcych chociaz może tak sobie myśle że takie maciupeńkie rzeczy to można i na siedząco prasować na stole, ale wymyśliłam
panika nic mi nie pomoże, co nie zmienia faktu że bardzo się boje o Niunie i że wyląduje w szpitalu prędzej gdyby nie to że farba z sufitu w kuchni nam leci to bym była spokojniejsza, a tak to teraz nam ten remont nie po drodze a jak sie Dzidzia urodzi to też nie bardzo no nic musimy mieć nadzieję że będzie ok z tą szyjką i że już zostanie taka jaka jest

za wyprawkę moja powolutku się kompletuje (czy pieluszki tetrowe się pierze przed pierwszym użyciem???) podczytywałam wątek lipcowo-sierpniowy i tam jest dziewczyna która prawie całą ciążę leży w szpitalu i tak żal mi się jej zrobiło że to całe kompletowanie wyprawki - które dla nas jest ważniejsze niż dla tżów ją omija. Nie wyobrażam sobie tego żeby mój miał wszystko kompeltować. Miałabym wszystko w jeden deseń przemnożone przez ilość sztuk

tak jak wyżej pisałam usg nie mierzył tylko po swojemu jakoś. I mierzy mi zawsze brzuch taką miarką śmieszną nie wiem co to i na co to
kurcze dla mnie to i ten 36 tydzień za wcześnie bo przecież kuchnia czeka
mycie okien z rozwarciem, ciekawe na mnie tż krzywo patrzy jak tylko spojrze na okna i wspomne że brudne, a ja przecież nie mówie że chce myć tylko takie sugestie mu robie
Ci faceci są tacy niekumaci

Idę się kąpać bo zaraz na wizytę lecę

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-28, 16:27   #1100
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Po godzinie 126 po dwóch 152
hmmm daj znać co powie Ci lekarz, choć najlepiej udać się do poradni diabetologicznej - tam dostaniesz glukometr i będziesz sama się badała co możesz jeść, a czego nie i w jakich ilościach.

Stary 2011-06-28, 16:28   #1101
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno będzie wszystko dobrze
Cytat:

a mi się dziś śniło, że siostra chce mi małą zabrać, bo stwierdziła, że się nią źle zajmuje - i obudziłam się z płaczem...
ojejku co za sny, na pewno sie nie spełnią
Cytat:
ja też nie mam na razie takich snów, ale każda inaczej to przechodzi, jedna myśli intensywniej o różnych dzieciowych sprawach, a na pewno sobie poradzimy, ja myślę, że jak już przyjdzie dzidzi na świat to będziemy wiedzieć instynktownie jak się nimi opiekować, a wiadomo człowiek uczy się najlepiej na własnych błędach
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane..

U nas oki.....

Skurcze łydek troszke przeszły po tym magnezie

A teraz czekam na paczke z ciuszkami od siostry tz...
Dzisiaj powinna przyjsc... Porobie potem troszke foteczek tych cudnych ubranek tez sie pochwale troszeczke...a co...
Dobrze ze to tylko sen
hejka to super, że skurcze już mniej bolesne. no i kolejna mamusia ciuszki dostaje i szykuje wyprawkę
a powiedz mi dlaczego powinno się kłaść dziecko "w nóżkach"?
Cytat:
Acelinko teraz już ze spokojem sobie wszystko popierzesz i wyprasujesz, a tatuś wyremontuje kuchnię i dzidzia się urodzi jak już będzie po całym rozgardiaszu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:37   #1102
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm daj znać co powie Ci lekarz, choć najlepiej udać się do poradni diabetologicznej - tam dostaniesz glukometr i będziesz sama się badała co możesz jeść, a czego nie i w jakich ilościach.
Ale ja już telefonicznie podawałam wynik lekarce i powiedziała że nie ma sensu żebyśmy się spotykały wczesniej niż na planowej wizycie bo to w granicach normy wynik i że mam tylko odstawić bądź ograniczyć ( już nie pamiętam jak to ona ujęła ) słodycze i nie słodzić napoi ciepłych i tyle a na wizycie powiedziala że mi ustali jakąś dietę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-06-28, 16:39   #1103
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Irmith ja też się nie przejmuję

Właśnie porobiłam zdjęcia nietrafionych zakupów dla maluszka i wystawiam. Po co mają zajmować miejsce, skoro mogą być tam lepsze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:53   #1104
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Aiszka22 wiem o czym mówisz niby wie się swoje, ale jak człowiek się nasłucha to mimo wszystko robi się smutno i przykro. Moja mama zawsze mówiła, że słowo potrafi bardziej zaboleć niż jakby ktoś dał komuś w twarz... i miała rację. A jak Twoje relacje z tz? Wspiera Cię?
Oj wspiera Naprawdę stanął na wysokości zadania i jestem z niego bardzo dumna. Przez pierwsze 2 tygodnie jak leżałam plackiem to przynosił mi wszystko do łóżka, gotował obiadki, robił śniadanka, kolacje i nawet mył mi włosy A teraz ja czasami zrobię jakieś kanapki albo herbatę, ale resztę robi TŻ - sprząta, pierze, prasuje, a do tego chodzi codziennie do pracy i musi pisać magisterkę. No i oczywiście wszędzie wozi mnie samochodem, bo ja sama już ni hu hu A Ty leżysz kochana?

Kurcze mam już dość spraw związanych z moją obroną! Miała być w piątek, a tu się okazuje, że może już pojutrze, ale w dziakanacie nic nie wiedzą A jutro dziekanat zamknięty, więc też się nie dowiem. Wychodzi na to, że albo dowiem się w czwartek i od razu tego samego dnia będę się bronić, albo będę miała obronę za jakiś miesiąc albo we wrześniu. No co za bałagan! No i nie wiem czy się uczyć czy co....
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:03   #1105
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja już telefonicznie podawałam wynik lekarce i powiedziała że nie ma sensu żebyśmy się spotykały wczesniej niż na planowej wizycie bo to w granicach normy wynik i że mam tylko odstawić bądź ograniczyć ( już nie pamiętam jak to ona ujęła ) słodycze i nie słodzić napoi ciepłych i tyle a na wizycie powiedziala że mi ustali jakąś dietę
dietę? Powiem tak - na każdego jedzonko działa inaczej i z praktyki już wiem że np. ja mam inny cukier po zjedzeniu czegoś niż nasze "słodkie" forumowe dziewczyny. Jem normalnie (a po 2h miałam 173 po krzywej) i cukier zawsze poniżej 120 - czyli w normie. Najważnieszą rzecza jest wg mnie SAMOKONTROLA - czyli jesz i po 1h spr sama jak Twój organizm "przyjął" pokarm i jaki masz poziom cukru.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Aiszka22 no to super, że mąż Cię wspiera ja też mam oparcie tylko w mężu. Staram sie jak najwięcej leżeć, ale nie tak, że cały czas Gotuję, zmywam, trochę sprzątam, prasuje na raty - ale większe "rzeczy" typu mycie podłóg, odkurzanie, wieszanie prania zostawiam mężowi. Strasznie mi się nuuuuudzi .... Znajomi z pracy zapomnieli, a ja nie chce się "narzucać", bo przecież ile można.... a co do Twojej obrony - poucz się, nie zginę Ci wiedza nawet jak okaże się, że będziesz sie broniła we wrześniu, to tylko odświeżysz sobie wiedzę i nie będziesz musiała zaczynać od zera i pustki w głowie, a przy małym dziecku może byc Ci ciężko wszytstko ogarnąć. W każdym razie już też mogę powiedzieć, ze obrona to tylko formalność, choć sama strasznie się bałam

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-28 o 17:05
Stary 2011-06-28, 17:22   #1106
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

hejka to super, że skurcze już mniej bolesne. no i kolejna mamusia ciuszki dostaje i szykuje wyprawkę
a powiedz mi dlaczego powinno się kłaść dziecko "w nóżkach"?
To dla bezpieczenstwa..
jak maluszek jest na dole łozeczka to juz sie nizej zsunac nie moze
i tym samym nie moze zakopac sie pod kołderke....
Wiadomo ze na poczatku dzieciatko nie za wile sie rusza ale
nigdy nie wiadomo kiedy zacznie sie wiercic
Tutaj strasznie trabia o bezpieczenstwie maluszkow...
Strasznie sa uczuleni na smierc łozeczkowa...i mysle ze dobrze robia
informujac mamusie po 10 razy jak i gdzie nalezy klasc dzieciatko

Stary 2011-06-28, 17:44   #1107
lausanne
Wtajemniczenie

na d
Cytat:

Jeju ile tych badań Ktoś miał robione na początlu to badanie na WR?
ja miałam

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja miałam robione raz i wątpię, żeby robili je po raz drugi
no własnie ja tez miałam z K. raz i teraz też sie nie zanosi na drugie badanie...

Cytat:
super, że wyjazd się udał i się zrelaksowałaś i z mężusiem się pięknie układa
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no to super, że wyjazd udany cieszymy się, że już do nas wróciłaś
dzięki dziewczyny

Cytat:
Szyjka skróciła mi się o 1/3 długości przez ostatni miesiąc, więc nie fajnie - dostałam jakieś tabletki rozkurczowe które mam brać co 6 godzin i mam dużo odpoczywać, leżeć. Do Wojtaska moge chodzić ale też mam się nie przemęczać mam zrobić znowu morfologie (oby w końcu anemia ruszyła w dobrą strone ) mocz i HBS. Następna wizyta za 2 tygodnie żeby konrolować tą szyjke.
kochana odpoczywaj, łykaj grzecznie tabletki i myśl pozytywnie musi byc ok, innej opcji nie ma

Cytat:

wcale nie jest głupie pytanie u nas w szitalu dawali koszuki do porodu (ale mówili ze mozna w swojej rodzic tylko krociutkiej zeby polozne nie mialy klopotu) i dostawałysmy tez taka koszulke po porodzie jakby nam bylo na poczatku szkoda w swoich lezec (bo bywa ze sie bardo brudzi)

Cytat:
Nie lubię takich uwag.
To ich zmartwienie. Poza tym kto wie, nie jesteś w stanie przewidzieć czy i tobie się to nie zdarzy...
dokładnie

Cytat:
Bez przesady, pewne rzeczy da się przewidzieć poza tym każda mama która dopiero urodziła wie z czym wiąże się współżycie jeżeli było to nieplanowane to może być związane ze starożytnym przesądem że jak się karmi piersią to nie można zajść w ciążę - jak wiadomo do dziś są położne które takie pierdoły na szkołach rodzenia opowiadają Z drugiej strony ja sama zastanawiam się jaka jest optymalna różnica czasu pomiędzy dziećmi
irmith po porodzie nie masz normalnego cyklu, więc duzo trudniej jest się kontrolować poza tym organizm jest caly nastawiony na zaplodnienie (duuuużo łatwiej zajsc zaraz po porodzie niz normalnie), często ma się niz z tego ni z owego podwójną owulację itd. Ja nie przewidziałam ze jak będę wspołzyc na półtora tygodnia przed dniami plodnymi, w okresie suchym to moze mi się przytrafic... i jest Małgosia uważalabym z taką opinią, bo różne rzeczy się mogą przydarzyć

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
no proszę, czlowiek uczy się całe życie nie wiedziałam o tym kładzeniu w nózkach, dzieki ze napisałaś
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:49   #1108
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Aiszka22 no to super, że mąż Cię wspiera ja też mam oparcie tylko w mężu. Staram sie jak najwięcej leżeć, ale nie tak, że cały czas Gotuję, zmywam, trochę sprzątam, prasuje na raty - ale większe "rzeczy" typu mycie podłóg, odkurzanie, wieszanie prania zostawiam mężowi. Strasznie mi się nuuuuudzi .... Znajomi z pracy zapomnieli, a ja nie chce się "narzucać", bo przecież ile można.... a co do Twojej obrony - poucz się, nie zginę Ci wiedza nawet jak okaże się, że będziesz sie broniła we wrześniu, to tylko odświeżysz sobie wiedzę i nie będziesz musiała zaczynać od zera i pustki w głowie, a przy małym dziecku może byc Ci ciężko wszytstko ogarnąć. W każdym razie już też mogę powiedzieć, ze obrona to tylko formalność, choć sama strasznie się bałam
Niestety jeszcze nie mąż, ale TŻ... No i to jest niestety jego słaba strona - narazie o ślubie nie chce słyszeć. Mówi, że w ciągu dwóch lat to "załatwimy"

A WR też miałam na samym początku, to chyba jedno z podstawowych badań w czasie ciąży Ale nie miałam badania na HIV, a wiem, ze niektórzy lekarze z kolei to badanie uważają za standardowe.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:53   #1109
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz relacja z wizyty:
Szyjka skróciła mi się o 1/3 długości przez ostatni miesiąc, więc nie fajnie - dostałam jakieś tabletki rozkurczowe które mam brać co 6 godzin i mam dużo odpoczywać, leżeć. Do Wojtaska moge chodzić ale też mam się nie przemęczać mam zrobić znowu morfologie (oby w końcu anemia ruszyła w dobrą strone ) mocz i HBS. Następna wizyta za 2 tygodnie żeby konrolować tą szyjke. Teraz Niuni nie mierzył/ważył będziemy ją dokładnie oglądać i mierzyć na następnej wizycie dla mnie najważniejsze że ma śliczne serduszko i piękny kregosłupek, wygląda na zdrowusią dziewczynke

Z przyjemnieszych rzeczy to dostałam wczoraj ubranka dla Natalci .. duuuzio różowego niektórych rzeczy pewnie nie założe ale są też śliczności, zrobie może jakieś fotki potem to wkleje
świetne wiesci kochana! a na szyjke bedziesz uwazala, bedziesz sie pilnowala i nie bedziesz sie przemeczala i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam Coś ostatnio spać nie mogę, a zawsze był ze mnie śpioch okropny. A już od paru dni kładę się około północy, a o 6 budzę się i już nie mogę zasnąć

Ja miałam Wr na samym początku, podobnie jak i antygen HBS
Biedna, sprobuj moze melisse

Cytat:
witajcie

dzis ostatni egzamin w sumie to sie wam przyznam ze jakos sie na niego nie uczyłam jeszcze wiec zaraz sie zabieram za ksiazki i prosze o trzymanie kciuków zeby wszystko poszło po mojej mysli
Trzymam i daj znac jak po

Cytat:
Witam Was =)
Dlaczego chore? jesli tak chce to dlaczego nie-sa przeciez kobiety ktpre chca mies od razu jedno po drugim maluszku i to jest kwestia indywidualna

Cytat:

Bierze sie swoja, zreszta zaraz wszytsko opisze bo widzialam sie juz z ta polozna srodowiskowa

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
uciekam do sprzatania..wkeliłam swoje foty na klubik-nie przestraszcie się w szczególności moich włosów tak wyglada zapuszczanie, które zapewnie i tak skończy się ścięciem
Śliczne foty
Stary 2011-06-28, 18:02   #1110
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
To dla bezpieczenstwa..
dziękuję za wyczerpującą odpowiedźjakoś mi to wogóle do głowy nie przyszło

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości