|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a ja zostałam szczęśliwą posiadaczką wózka! Nie planowałam zakupu jeszcze, miałam poczekać tak do jesieni, ale trafiła nam się niesamowita okazja. Kolega męża z pracy sprzedał nam rzeczy po swojej córeczce: wózek, łóżeczko z materacem, matę edukacyjną, przewijak, karuzelę na łóżeczko, nosidełko i pościel (może coś jeszcze z wrażenia nie pamiętam ) za jedyne 650 zł. A wszystko jest w bardzo dobrym stanie, nie widać śladów użytkowania. Wózek dokładnie ten http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=289 Mi zależy na wózku, który nada się do jeżdżenia po różnych wertepach, bo wokół mnie dużo lasów i tam będę chodzić na spacerki. Mam nadzieję, że się sprawdzi.A, i jeszcze Glam - masz super córę, a do tego 2 kolejne egzemplarze w drodze, no nic tylko gratulować
|
|||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki nikaa2-kojarzę ta stronkę
nie ywobrażam się siebie z wagą 70 kg......póki co u mnie waga w okolicy 61,5-62 tak mi sie wydaje,więc nie jest źle. to straszne,że jest taki kult ciała,że nawet w ciązy niektore z nas(w tym i ja) zastnawiaja się czy po ciązy uda się wrócic do poprzedniego wyglądu(bo nie zawsze niesttey tak jest i nie ma co sie okłamywać) Tigersa,a coś wiesz na temat tego wózka?bo ja też potrzebuje takiego wózka terenowego dla dziecka choc spacerówkę to potem kupimy oddzielnie...najadłam sie i idę na pocztę-brzuchol mi po zupce wywaliło to może ktoś mnie przepuści
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak pisze dygotka - nie będę się denerwować ale ja bym normalnie zatłukła tych ludzi co maltretują zwierzęta - czy to konie czy psy czy koty - wszystko jedno Wczoraj nawet na ten temat rozmawiałyśmy z siostra bo ona straszna psiara i opowiadała mi że kiedyś koleś wyrzucił jamnika z balkonu, psiak nie przeżył koło tego bloku stała grupka ,,karków" wiecie, tych co to rządzą blokowiskiem i wszyscy sie ich boją, widzieli to na własne oczy i wiecie co zrobili?? zlokalizowali która to klatka i piętro, weszli do gościa do domu, zapytali się czy to on wyrzucił tego psa i mu tak naje... że facet wylądował w szpitalu od razu zapałałam sympatią to tych ,,karków"![]() Ja mam psa, jest cały czas na podwórku, niestety na łańcuchu to jest walnięty i debil ucieka jak sie go puści a ma takie podwórko do biegania
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
Dygotka tu możesz poczytać opinie http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Tako-Jumper-X Ja jestem zielona w sprawie wózków, ale podoba mi się, że ten jest bardzo zwrotny i ma solidne koła. Podoba mi się też z wyglądu więc się zdecydowałam. I na szczęście podobał mi się też kolorystycznie - właśnie za czymś takim się rozglądałam
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Zwierzaki cudne, ja się kocham w kotach
![]() Marejta to troszkę Cię przybyło ale masz dobre podejście, czasem tak jest że nawet jak się je umiarkowanie to i tak te kg lecą . Mnie generalnie odrzuciło w tej ciąży od słodkiego, zjem raz na czas coś do kawki ale nie tak jak w poprzedniej ciąży, ja wtedy nie mogłam usnąć jak się nie zamuliłam wafelkami w czekoladzie . I pizza, jadłabym ją codziennie, masakra.A w tej ciąży to słodkiego prawie nic, ale owoce to pożeram natychmiast jak zobaczę tylko, jedynie późne kolacje albo np odsmażane pierożki na kolację robią swoje , dlatego postanowiłam się wieczorem ograniczyć do czegoś lekkostrawnego i nie tuczącegoTigresa full wypas z tymi rzeczami dziecięcymi, bomba. Zazdroszczę ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
, dla mnie to już nie jest człowieczeństwo jak człowiek znęca się nad bezbronnym zwierzęciem![]() Czekam na wieści od goldiki, jak tam exam i usg, może już zna płeć |
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję, za uświadomienie co do glukozy to mam nadzieję, że jednak tylko godzinę będę głodować, bo im tam fiknę Cytat:
![]() glamourous córeczkę masz uroczą, ale na pewno się z nią nie nudzisz Monitor niestety czyścić musiałam Tigresa gratuluję zakupów, super okazja się trafiła ![]() magolina należało mu się. Dobrze,że ktoś zareagował.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-28 o 17:45 |
||
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam jeszcze napisać, że wczoraj przyszły kocyki, które zamówiłam z allegro. Są naprawdę śliczne i mięciutkie w dotyku, także dziewczyny dzięki za polecenie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne zwierzaki
Ja mam chomika, a marzy mi się piesek i kociak jakiś, ale to za parę lat w swoim domku, bo w bloku to sobie nie wyobrażam. A na razie zadowalam się zwierzakami teściów i cioci![]() Tigresa zestaw okazyjny a tako to mi się b.podoba i jak nie trafi się coś innego to też go kupujemy![]() Ja na razie 1,5kg na plusie, ale na początku schudłam 3kg, więc dopiero odrabiam. Jem wszystko prawie, tylko słodkie w małych ilościach bo jakoś nie mam ochoty. A dziś na obiad miałam gołąbki zrobione przez mamę
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
ja w 11 tyg ważyłam mniej o kilogram mniej niż w 9 tyg.
ja tez staram się na kolacyjkę ograniczyć do teg pomidora czy czegoś w tym rodzaju.wole rano być głodna niż wieczorem napchać się chlebem czy innymi węglowodanami... jestem też na wątku dietowym-ja nie wiem co to za moda niejedznei albo jedzenie mało albo robienie podstawowych błędów.wystarczy posłuchac kogos kto troszkę dłużej na tej danej diecie jest,trochę ja poznał...krew mnie zalała jak dziewczyna napisała,że walczy z tuszą-wzrost 164 i waga 59.no coment.ja wiem,że dziewczyna ma kompleksy-ba-ja też je mam,ale nie adam że walczę z tuszą!!już mi się nawet nie chce tam pisać bo rece mi opadają. no to się pożaliłam
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed ciążą starałam się jeść lekką malutką kolację, ale teraz nie mogę, jak zjem jedną kanapkę zamiast dwóch, albo nie jestem głodna i tylko mała przekąskę, żeby nie brać tabletek bez jedzenia to w nocy budzę się z bólem żołądka a rano mam mdłości. Więc u mnie kolacja obowiązkowa, przeważnie 2 kanapki.
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka każda z nas ma kompleksy, ale to o czym napisałaś to na pewno tuszą nie jest. Nie można podać z skrajności w skrajność, bo takim myśleniem do anoreksji bądź bulimii prosta droga. A Ty się nie denerwuj bo nie warto.
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczekkk85 u mnie kolacja tez obowiązkowo bo mnie też może żołądek boleć-zdarzyło się parę razy,dlatego lekką kolacyjkę sobie jem-a to jakies warzywa a to cos innego.dziś nie wymyśliłam ejszcze co zjem..może pół serka wiejskiego+warzywa(a pół serka bo całym to się za bardzo najem-wolę więcej warzyw bo serka nie lubię)
Ona231 dokładnie tak.ja mam165 cm i waże 58-59.Rozuemiem też,że mając taką wagę w wieku 11 lat wstecz wygladałam na bardziej krągłą-tyle,że ja nie ćwiczyłam jak ta dziewczyna.nie mogę pojąc tego,że coraz to młodsze chcą chudnąć by zostać szkieletorem...wydaje mi się,że one tak z nudów,z braku obowiązków wyszukują sobie problemy, ktrych faktycznie nie ma..ale cóż...pozostawie to bez komentarza,ale i tak ciśnienie mi się chyba podniosło. czekam aż goldika wóci i napisze,ale uciekam zaraz z netu kompu kompu a potem myk położyć się z książką
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam już spokój aż do października
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko sporo w tym winy wizerunku ideału kobiety kreowanej przez media, a właściwie photo shop. Na to wpływu żadnego nie mamy.
Ja natomiast ser bardzo lubię i też na wieczór raczej coś takiego zjadam. princessskaa gratuluję
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Ona231 wiem,że photo shop to diabelski wymysł
ale szkoda mi tych dziewczyn,że od małego wpajane jest im,że maja byćszczuplutkie,itd...to wręcz przerażające...ja swoja obronę mgr staram się wyprzeć z pamięci...byłam tak zestresowana,że nie byłam wstanie odp na pytania!!!!przewodniczący komisji za mnie odp.....tak sobie właśnie radzę w stresie podczas ustnych odp-porażka i wstyd.....
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka mnie też ich szkoda, bo dziewczyna szczupła, zgrabna a w jej mniemaniu jest gruba
Obronę to w sumie miło wspominam, ale też stres nie mały, tylko, że ja przez całe studia to z 70% egzaminów zdawałam ustnie. Także jakoś łatwiej nam było.
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja glukozy jeszcze nie miałam ale to sie chyba robi po 20 tygodniu ![]()
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie to mnie niedługo czeka
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja licze po 4 tygodnie i liczę ze ciaża trwa 10 miesiecy . Także musisz sama zdecydować bo mozna liczyc tak jak Ja albo jeszcze jest inna wersja, dla mnie bardziej normalna jest ta Moja ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Ja przy Julii przytyłam 20 kg w + rzucenie tabletek anty 5 kg także dużo. zrzuciłam wszystko ale musiałam sie wziaść za siebie i dopiero także około roku trwało to. Teraz jestem w 18 tygodniu i na plusie mam 3,5 kg ( szkoda że nie daja nam kart ciązy bo bym wiedziała ile tyłam a tak to nie pamiętam )
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imieniu zwierzynca
![]() joamic uwielbiam bassety ![]() Tigresa co za fart! gratuluje wyprawki, juz widze wiekszosc z glowy ![]() princessskaa za piateczke![]() magolina dla osiedlowych karkow nalezalo sie gosciowi
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Mola gratuluje :brawo:
Tigresa swietne zakupy!!! i za takie pieniadze A ja jestem po USG i znam płeć Doktor obejrzal go pod katem toxo i powiedzial ze robale nie tknely w najmniejszym stopniu synka i jest idealny jak na swoj wiek Tz tak sie cieszyl, ze jak wrocilismy to od razu kliknal na allegro taka kolyske: http://allegro.pl/show_item.php?item=1690568816 Co do pepkow moj siedzi grzecznie w srodku. |
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() A co przeczuwałas ???
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Goldiczko gratuluje synka
jak w ogole wrazenia po 3d? Zadowolona jestes? A ten synek to tak juz 100% rozumiem? |
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję chłopca
![]() Kołyska fajna, sama mam upodobaną bardzo podobną
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
Myszeczko od razu jak zobaczylam II kreski na tescie to czulam ze chlopak bedzie chociaz wtedy bardzo chcialam dziewczynke. Ale ciagle widzialam przed oczami synka, i zawsze snil mi sie synek. I w ten sposob zapragnelam chlopca i w sumie w ogole nie bralam pod uwage dziewuszki.Muffinko na 100% - tak powiedzial doktor. Zobacze co jutro na polowkowym powie mi moj gin ale na 3D bylo widac jajeczka jak malowane Ale ogolnie 3D mnie nie zwalilo na kolana. Szczerze to ja bym nie dala 200zl za to, ale Tz bardzo chcial i sam placil wiec sie zgodzilam. Mam kilka zdjec ale jak dla mnie sa przerazajace. Jedynie zdjecie samych nozek mi sie podoba. Wiecej 3D robic nie bede
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Lecicie tak z wątkiem, że trudno nadgonić - zwłaszcza jak się ma ograniczone możliwości czasowe.
W końcu stałam się szczęśliwą posiadaczka nowej szafy - jutro tż pewnie ją skręci więc zacznę się zmagać z tym całym chaosem. Moje dziecko ma swoją ulubioną porę do kopania - już od godziny czuję jak sie wierci. Czasami cały dzień spokój, a wieczorem daje znać o sobie - przynajmniej wiem, że żyje. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- goldika gratuluję chłopczyka. Mi wszyscy mówią, ze też będę miała chłopczyka - wróżbici A co będzie to mam nadzieję, że się okaże w przyszłym tygodniu
|
|
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
MUFFINKO faktycznie piekny zwierzyniec...ja jak bylam dzieckiem to uwielbialam strasznie zwierzeta...zawsze do domu przyprowadzalam bezdomne psy...raz przyszlam z wielkim wilczurem...mama prawie padla na zawal....ale byla zla na szczescie zostal
moja mama ma duze podworko,dom wiec miejsce zawsze bylo![]() GOLDIKA ![]() kolyska sliczniutka DYGOTKO niektorym nie dogodzisz (np mi ) moze duzo nie waze i najgorzej nie wygladam ale sama po sobie wiem,ze jak przytyje pare kilo to mi zle w swoim ciele.wszystko wszytkim ale najbardziej to wkurza mnie cellulit,ktorego tak ciezko wytepic
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa moj Tz uwielbia skrecac meble. Juz nie moze sie doczekac skrecania mebelkow dla synka. Zreszta ja tez to lubie. A przede wszystkim to gratuluje tej szafy
![]() No watek leci jak szalony. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac albo jak przeczytam to i tak zapomne co mialam odpisac na dany temat.
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
CHAWA bo w dzien chodzisz,cos robisz wtedy bujasz dzidzie i maluch spi...a jak Ty wypoczywasz to wtedy zaczyna buszowac
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- kurcze a ja znow zjadlam monte,paczke chitosow keczupowych i paczke chrupek w polewie czekoladowej
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie, ze juz jestescie pewni, zawsze to jakies zakupy mozna planowac. mam nadzieje, ze nam tez jutro uda sie dojrzec, czy wszystko na swoim miejscu ![]() Cytat:
![]() Agnieszka chcialabym widziec mine twojej mamy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

) za jedyne 650 zł. A wszystko jest w bardzo dobrym stanie, nie widać śladów użytkowania. Wózek dokładnie ten

koło tego bloku stała grupka ,,karków" wiecie, tych co to rządzą blokowiskiem i wszyscy sie ich boją, widzieli to na własne oczy i wiecie co zrobili?? zlokalizowali która to klatka i piętro, weszli do gościa do domu, zapytali się czy to on wyrzucił tego psa i mu tak naje... że facet wylądował w szpitalu
. Mnie generalnie odrzuciło w tej ciąży od słodkiego, zjem raz na czas coś do kawki ale nie tak jak w poprzedniej ciąży, ja wtedy nie mogłam usnąć jak się nie zamuliłam wafelkami w czekoladzie
. I pizza, jadłabym ją codziennie, masakra.

nie mam pojecia, w kazdym razie wyszly dobrze, tylko nie powiem zeby bylo to najprzyjemniejsze 
ale na 3D bylo widac jajeczka jak malowane