|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
O to tak jak ja. Uwielbiam kiciusie, ale obecnie pies zabiera moją całą uwagę - kolejny raz ma rozwaloną łapę, tym razem dość poważnie, a niestety szwy pościły po niecałym tygodniu - wólkan energii. Zresztą w lecie kot pokazuje się tylko na karmienia, więc nie zabiega o moją uwagę.
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko wlasnie... zwierzyniec swietny
Joamic tez masz genialnego psiaka. I nie pamietam czyje jeszcze pieszczochy tutaj sie pojawily ale wszystko sa sliczne ja uwielbiam zwierzeta. Marza mi sie konie.. Tz obiecal mi, ze bedziemy miec. Trzymam go za slowo. Chcialabym takie wykupione z rzezni.Co do psa to sporo czasu wymaga. Plusem i minusem jest to, ze teraz wszedzie sa zakazy wyprowadzania psow. Ja musze spory kawalek przejsc zeby moc puscic moja suczke. Ale za to czysto jest na trawnikach ![]() Aga ja baaardzo chce tego synka. Tz juz chce go na ryby zabierac. moj tata tez, kuzyn (ktory bedzie chrzestnym) w pilke nozna nauczy grac bo jest w klasie pilkarskiej
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mam że zapominam :/ Mimo wszystko domagamy sie fotek ![]()
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Aga z Twoja figura to mozesz sobie wcinac co chcesz
my dzis bylismy w pierogarni Muffinko no to dobrze robicie. Bo nasze USG trwalo 7minut - 200zl. Ale tak na prawde najwazniejsze bylo to, ze sprawdzil dokladnie mozg pod katem toxo. A sprzet to tam byl zaje*****. Myslalam ze ten co ma moj gin jest bardzo dobry ale ten dzisiejszy nawet na 2D (bo tak ogladal mozg) byl o niebo lepszy! ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- jutro wrzuce bo dzis nie chce mi sie dupska ruszyc do skanera jajek nie mam na zdjeciu - zreszta tak pomyslalam sobie ze nawet jakbym miala to bym nie wrzucia. Bo jakby moj syn za kilkanascie lat sie dowiedzial, ze zamieszczalam jego "meskosc" na forum to moglby sie obrazic |
|
|
|
#2345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
goldika bardzo dziękuję. Strasze się cieszę, ze już ją dostarczyli, w końcu sobie ładnie wszystko poukładam i posprzątam. Ten bałagan już stał się męczący. Dużo pracy przede mną, ale ja taką pracę lubię - uwielbiam przemeblowania, zwłaszcza kiedy w grę wchodzą nowe meble ![]() Cytat:
Przychodzi godzina 19-20 to zaczyna się ruszać i to nie zależnie czy chodzę czy siedzę, czy jestem głodna czy najedzona. Nie ma reguły - po prostu ma swoją porę i już. Dla mnie też jest to strasznie dziwne, bo faktycznie powinno być bardziej aktywne kiedy ja wypoczywam. Mi jest w zasadzie wszystko jedno, choć pewnie wolałabym chłopca - większość ciuszków mam na chłopca. |
||
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
MUFFINKO
mine mojej mamy do dzis pamietam![]() GOLDIKA blagam ja juz mam 8kg na plusie...a konca nie widac ![]()
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ja mniej więcej też tyle przytyłam od początku ciąży - ale się tym wcale nie przejmuję. Póki co nie czuję się jak wieloryb, choć zrobiłam się trochę niegramotna. Mój gin ostatnio mi powiedział, ze jestem szczupła - co prawda teraz bym tak osobie nie powiedziała, po prostu teraz wyglądam jak kobieta, no ale skoro on tak uważa to niech mu będzie. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Uciekam pooglądać spakowaną szafę - miłej nocki. |
|
|
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
GOLDIKA
a ja mam pytanie co zrobic z ogromna liczba pomidorow ![]() ma ktoras pomysl
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-gratuluję!!
Agnieszka09-e tam,bić cię nie będę za obżarstwo-sama bym chętnie zjadła coś takiego grzesznego,ale na nic nie mam ochoty ![]() ![]()
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
CHAWA tez bym sie tak nie przejmowala...ale w pierwszej ciazy przytylam 30 kg...wiec teraz chcialabym troche sie upilnowac
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- DYGOTKA o nieee zdradzilas slodkie ![]() a moze pomidorka,ja wlasnie opedzlowalam galazke...ale byly takie slodziutkie
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyszywam ciągle, zrobiłam małą przerwę na wizaż
Goldika gratuluję synusia , nadrabiasz statystyki. Wcześniej nie chciałam pisać bo nikt o tym nie pisał ale teraz jak ty napisałaś to i ja się wypowiem na temat 3d, nie podobają mi się zdjęcia z tego usg![]() Chawa no właśnie, mnie fascynują głównie koty bo są takie dostojne, nie zabiegają o naszą uwagę, chodzą swoimi drogami, takie niezależne OOOO Muffinka kolejna mamuia przeciwna 3d. Ja wolę mieć niespodziankę z wyglądu swojego dziecka, a dzieciaki zwykle jak się rodzą to takie opuchnięte i dopiero po kilku dniach taki mały ludź bardziej podobny do siebie . Chociaż dla mamy to najpiękniejszy skarbuś.Mi lekarka na usg z synem nazwała go kłapouchym bo niby dojrzała odstające uszy, martwiłam się tym mocno bo jeśli były tak wielkie że ona zobaczyła je na usg to jakie okażą się w rzeczywistości . A tu synuś urodził się z pięknie przylegającymi uszkami do główki, tak więc nie zawsze jest tak jak się to nawet widzi na usg, nawet z płcią, nie wyobrażam sobie jakbym przyjęła wiadomość że mam synka jakby mi całą ciążę lekarz mówił że córka![]() No to zmykam mamuśki i brzuśki |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka09-wybacz mi
zjadałm 2 brzoskwinie
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda jest to wydatek, ale mam jedną "sprawdzona" i zanim zaszłam w ciąże, to już wiedzialam, że ją chce Akurat pracuje też w szkole rodzenia do której się zapisałam, więc jeszcze będę miała z nią wcześniej kontakt
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-28 o 23:24 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Ela3010-tez już się wypowiadałam,że nie podoba mi się 3d i nie chcę widzieć dziecka właśnie na takim usg-co mam zamiar powiedzieć lekarzowi-a właściwie to może zadzwonie i zapytam czy robią tylko 2D.myśląłm,że tylko ja i Muffinka jestesmy nastawione anty do tego badania 3d
![]() Tincia-też bym chciała mieć sprawdzoną położną,ale niestety będzie na chybił trafił
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-28 o 21:43 |
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
DYGOTKA
brzoskwinie tez moga byc![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- a ja juz mojego babelka nie zobacze,dopiero jak urodze ![]() wszystko z malutkim ok wiec juz nie bede miala usg...tak jest tu w uk.
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
a wcześneij zjadłam jeszcze mozarelle z pomidorkiem.
myślałam jeszcze nad śledziem takim na ostro,ale chyba już mi się nie zmieśći a tak bym sobie smaczek zaostrzyła
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jajeczka mozesz oczywiscie ominąc jakbys miałą akle reszte poprosimy ![]() Czy ja dobrze zrozumiałam że USG prenatalne trwało tylko 7 minut ?????????????????????
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
DYGOTKO jak mi teraz wyobraznia dziala...sledziki,mozarel la...przestan specjalnie to robisz.ja juz pekam w szwach a mam ochote na sledzia w occie...ale nieeeeeeeeeeeee moge bo juz nie mam miejsca...kurcze a poczulam sie teraz taka zaslodzona i ten sledz by mi wyrownal wszytko...
JA MUSZE PRZESTAC MYSLEC,MOWIC O JEDZENIU A PRZEDE WSZYSTKIM POCHLANIAC TE JEDZENIE W TAKICH ILOSCIACH
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Aga pomidory jedz na surowo
ja uwielbiam takie z galazki, slodkie mmmm... smaka mi narobilas ale dzis juz tyle zjadlam ze sie ruszac nie moge. Dygotko ja tez nie jestem za 3D. Moze to okrutne co napisze ale mi twarz mojego dziecka na tym 3D przypomina potworka z horroru "Zejście". Tamte tez mialy zrosniete powieki i podobny ksztalt glowy.... brrr... az ciary przechodza. dlatego patrze sobie na zdjecie nozek one sa ladne i calkiem ludzkie.Chawa ja nienawidze przemeblowan. Lubie wkrecac srubki tylko ![]() Glamorous Twoja corcia mnie rozbraja... przeurocza jest!
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jejku czyli jeszcze trochę czasu ci zostało, beznadziejnie tam jest w UK. A masz foto jak byłas w ciazy poprzedniej ??
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie bylo polowkowe, polowkowe mam jutro u mojego gina. To bylo dla przyjemnosci Tz'ta. Aga mi jakby odciac 8kg to byl nie wygladala w polowie tak dobrze jak Ty
|
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogole to jestem ciekawa ile waze. Snilo mi sie ostatnio polowkowe, okazalo sie, ze przez tydzien przytylam 20kg ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Goldika a o ktorej masz, chyba juz pytalam, ale nie pamietam bo mamy tego samego dnia
|
||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
to może to nie bylaś Ty Muffinko-nie pamietam
![]() dziewczyny,które miały juz usg połowkowe co miałyście badane i ile trwało Wasze badanie??
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
badany jest caly maluszek,od stop do glowy
pomiary glowki,czy nie ma torbieli,twarz czy nie ma zajeczej wargi nozki jak dlugie sa kosci,serduszko i ile uderzen na min,kregoslup wszysciutenko jest badane skrupulatnie
|
#2365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po 8 lipca ide na to :/ ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Później usg trwało ok 45min Wszystko bardzo dokładnie, od mózgu (czy nie ma wodogłowia itp.) poprzez fałdy, naczynia, serduszko- zastawki, przepływy... , żołądek, kości rączek i nóżek, płeć zaglądaliśmy itp. nie wiem czy czegoś nie pominęłam...Próbuje nadrobić zaległości w czytaniu,ale jak zawsze wyrobić nie mogę :P A apropo jedzenia, ja właśnie zjadlam kanapeczke i wcinam ogóreczki małosolne Mamcia nam zrobila słoiczek i wieczorem go dostałam mniaaaam.jej... dalej mi burczy w brzuchu, czasami to mnie to aż denerwuje że jeśc musze :/
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-28 o 23:06 |
||
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Goldika gratuluję syneczka
Jak moja mama dowiedziała się, że jestem w ciąży, to od razu powiedziała, że "wyglądam na chłopca". Mój TŻ niedawno zapytał czy chcę znać płeć, a ja nie wiem czy chcę czy nie chcę.... Boję się, że lekarz powie jedno a urodzi się drugie i będę rozczarowana czy coś.... Pewnie tylko teraz tak mi się wydaje, że bym tak zareagowała ale kto wie....Agnieszka ja uwielbiam surowe pomidory - mogę je pochłaniać kilogramami Do tego ostatnio wciągam duuuużo brzoskwiń - czasem się zastanawiam, czy te skórki z nich mi nie zaszkodzą...Co do położnej to na szczęście przyjaciółka mojej mamy jest położną anestezjologiczną w szpitalu, w którym mam rodzić; znam ją bardzo dobrze i mam do niej zaufanie ![]() Dziewczyny, a co sądzicie o szkołach rodzenia? Warto się zapisać czy nie koniecznie? Jeśli już o tym rozmawiałyście to dajcie znać, bo nie czytałam całego wątku
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane.
Dzis byl dzien bez kompa praktycznie, Jakos tak zlecialo szybko. Teraz ukladam sie do snu powoli. Oby znow mi sie nie przysnilo jak Tż mi rogi przyprawia, bo jutro go chyba za to zabije ![]() Juz kiedys sie was pytalam, ale moze cos sie zmienilo, wiec spytam raz jeszcze- czy wy tez macie wieczorami takie gorace piersi po zdjeciu stanika? W pierwszej ciazy tak nie mialam-ale teraz mam wszystko zupelnie inaczej. Moje polowkowe trwalo ze 20 minut, zero nagrania czy zdjecia....doktor skupil sie bardziej na torbielikach i na wysieku w serduszku, bo reszta byla ok. Generalnie zawiedziona wyszlam, no ale tlumaczyl, ze dzidzi sie zle ulozyla i nie da sie zrobic zadnej foty Pytalam was o glukoze, bo ja teraz zaczelam wlasnie 22 tydzien i mam zrobic do nastepnej wizyty glukoze ( czyli za mniej wiecej za 4 tyg). Tylko zaciekawilo mnie, czemu odrazu dawka 75ml ? Moze moje pogorszone wyniki plus grzybica daja jakies podejrzenia odnosnie cukrzycy??? To by dopiero bylo dobicie mnie.... pierwsza ciaza- rewelacyjne samopoczucie od poczatku do konca...a tu porazka na maxa ![]() W pierwszej ciazy przytylam w sumie 8 kg, z czego 6 zostawilam w szpitalu a reszta to chyba byly cycki, bo mialam przeogromne! Teraz moja waga poszla w sumie do gory jak narazie mniej wiecej 5 kg.
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
MLODAR u mnie brzoskwinie sa hitem...jem codziennie po dwie razem z moja coreczka
![]() GGORAA ja tez mam gorace piersi mi przy porodzie od razu zeszlo 9 kg...a dzidzia wazyla 3020g
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nad dawką glukozy to ja w ogóle jakoś się nie zastanawiałam. Zobaczymy jaką ja dostnae- 8go lipca dostane skierowanie.
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ma któras z was tak ulozone lozysko? bo teraz to boje sie przytulanek z tz bo bym nie wybaczyla sobie gdyby sie stalo cos
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Joamic tez masz genialnego psiaka. I nie pamietam czyje jeszcze pieszczochy tutaj sie pojawily ale wszystko sa sliczne
albo jak przeczytam to i tak zapomne co mialam odpisac na dany temat.

Przychodzi godzina 19-20 to zaczyna się ruszać i to nie zależnie czy chodzę czy siedzę, czy jestem głodna czy najedzona. Nie ma reguły - po prostu ma swoją porę i już. Dla mnie też jest to strasznie dziwne, bo faktycznie powinno być bardziej aktywne kiedy ja wypoczywam. 

, nadrabiasz statystyki. Wcześniej nie chciałam pisać bo nikt o tym nie pisał ale teraz jak ty napisałaś to i ja się wypowiem na temat 3d, nie podobają mi się zdjęcia z tego usg
. A tu synuś urodził się z pięknie przylegającymi uszkami do główki, tak więc nie zawsze jest tak jak się to nawet widzi na usg, nawet z płcią, nie wyobrażam sobie jakbym przyjęła wiadomość że mam synka jakby mi całą ciążę lekarz mówił że córka

ja uwielbiam takie z galazki, slodkie mmmm... smaka mi narobilas