|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
? Trochę mały mi się wydaje, ale umaszczenie nawet pasuje Chcemy kupić z TŻ bengala kiedyś, ale jak kupimy większe mieszkanie i dwa BA najpierw ![]() Koloru używałam niecały rok - może przez to, potem farbnęłam się na miedziany brąz (bo chciałam trochę jasny, a i tak wyszedł ciemny ). Skończyłam z czerwieniami, bo TŻ marudził i cały czas mi mówi, że ładnie mi było, ale on lubi u mnie brązy
|
|
#37082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie wiadomo czy beda tak wygladac jak juz zapuszcze, czyli gdzies za jakies..... 2 lata
|
|
#37083 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ojp, najserdeczniejsze gratulacje
![]() .
|
|
|
|
#37084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koooteeek
|
|
#37085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory podjal decyzje o adopcji dwoch czlekopodobnych czyli mnie i mojego mezaCytat:
|
|
#37086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak wiadomo: kobieta zmienną jest, na czerwienie TŻ marudzi, ja mam dość brązu, a gdzie mogę sobie blond strzelić przy ciemnej oprawie oczu itd. ![]() No do długości to "trochę" brakuje, a pijesz coś na porost? Rosną Ci szybko włosy?Podobają mi się krótkie włosy u lokatych, ale ja mam okrągłą twarz, więc przedziałek pośrodku nie pasuje i wiele innych rzeczy też, więc bałabym się ściąć tak krótko
|
|
#37087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
na porost biore suplementy, pije pokrzywe i skrzyp, robie codziennie masaz skalpu, no i stosuje kosmetyki na porost, mam juz polcentymetrowe odrosty, usuwanie henny i nakladanie czerwieni bylo tydzien temu wiec jak porost sie utrzyma to bedzie 2 cm miesiecznie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-28 o 23:41 |
|||
|
|
|
#37088 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym kupić sobie jeszcze jakąś odżywkę bs i nie wiem jaką
odżywka Jantar może będzie, jak pójdę odebrać zamówienie to w zielarskim zapytam, ale czy za jakąś jeszcze się rozejrzeć?
|
#37089 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duże zmiany, ale powiem Ci szczerze, że dla mnie w tych krótkich jest przepięknie ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Którą Joannę Naturię? bo szukałam dziś i jak już pisałam: nigdzie nie było, tylko szampony
|
|
#37091 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek - ależ Ty miałaś zupełnie inne loki wtedy! Nie poznałabym
|
|
|
|
#37092 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Bardzo lubię cytrynową i z lnem. Ale inne też są fajne, wszystko zależy od tego co polubią Twoje włosy. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-06-28 o 23:51 |
|
|
|
|
#37093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rozejrzę się jutro po jakiejś mniejszej drogerii i społem, bo jest obok mojego domu. Dziękuję
|
|
#37094 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Bardzo tanio. Bo kupowałam już za 4,50 złUdanych zakupów. Idę spać, bo rano do pracy. Obalam mit, że nauczyciele mają wolne w wakacje , potem też nie ma wolnego
|
|
|
|
|
#37095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tylko na rybki nie ma...
|
|
#37096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ojp, gratulacje!!!!!!!!! Zaraz idę myc włosy, nie mogę się zdecydowac co by tu...
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-29 o 08:11 |
|
|
|
|
#37097 |
|
Raczkowanie
|
Benek23 ładne masz włoski
Pocieszę Cię, że moje też ostatnio mają focha. Hmmm,tak sobie myślę, że dawno nie myłam ich szamponem z SLS, więc może dlatego. Rybiorek masz super kotka ![]() ojp gratuluję
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-29 o 08:13 |
|
|
|
#37098 |
|
Zakorzenienie
|
witam
rybiorek cycek jest swietny zjawiaja sie dopiero na noc i na jedzenie do domu![]() a u mnie po upalach przyszlo dzis ochlodzenie tylko ze bardzo drastyczne 15 stopni![]() u mnie po farbowaniu odrostow wlosy tez slabiej sie ukladaja dopiero 2 mycia to zmienia tym bardziej ze po fryzjerze i tak myje wlosy po swojemu wiec co tu sie dziwic ze nie chca pozniej sie ulozyc
|
|
#37099 |
|
Zadomowienie
|
Moje kłaki znowu mają kryzys. Chyba muszę się poświęcic jednak i zamówic hydrolizowaną keratynę, bo są dosłownie jak guma
|
#37100 |
|
Rozeznanie
|
Eloe77 (lub inne znajace na rzeczy) Co wiecie o nafcie? Wiem, ze dziala na porost ale na jakiej zasadzie? Czy jest wnikalna czy niewnikalna i co ma odzywczego? Dotad slyszalam tylko ze jest naturalna tania i dobra, ale wiele mi to nie mowi
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- tez dzisiaj zamawiam jakies proteiny i zastanawiam sie miedzy keratyna hyd. a jedwabiem hyd... |
|
|
|
#37101 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś po sls sięgnęłam, bo też dawno nie myłam, Na noc nałożyłam pożądną mieszankę olejową, rano szampon z sls, a potem polski Wax do suchych i zniszczonych. Włosy narazie schną, ale już widzę, że jest lepiej.
|
|
#37103 | ||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Bardziej inwazyjne, i tego już nie polecam, ale napiszę, jest prostowanie na okrągłą szczotkę podczas suszenia suszarką. I dalej kolejne prostowania. Jednak to wszystko niszczy włosy. Proponowałabym raczej zadbać o te, które masz, pokochać ich piękno, niźli próbować rozluźniać. Taki skręt to dla mnie ideał Swoją droga dobrze by było, byś zamieściła zdjęcie swoich włosów. Cytat:
Cytat:
za wycieniowanie i odpowiednią pielęgnacjęCytat:
Cytat:
Na dodatek ich porowatość zwykle jest mniejsza, więc można często zrezygnować z odżywki b/s (tak właśnie jak zrobiłaś teraz) na rzecz cięższej odzywki d/s. Czekam na dalsze niespodzianki włosowe Jest coraz ciekawiej.Nie? Ja często tak robię, bo najbardziej się odkształca i... mi gorąco Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może bardziej na kościół jako instytucję w tym sensie, że próbowało ją ograniczyć. Obecnie jest na odwrót Cytat:
Cytat:
miałam przyjemność mieszkać rok w Rumunii, kilka tygodni na Ukrainie, poza tym interesują mnie takie rzeczy. Wychowałam się w świecie chrześcijańskim, moje korzenie w nim tkwią, to chcę o swojej kulturze wiedzieć jak najwięcej.Poza tym kocham ikonografię, sztukę cerkiewną, więc to wszystko jest bliskie też mojemu poczuciu estetyki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj tylko, że teraz już nie musisz dodawać sody. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spieszę donieść, że moje włosy już 2 mycie na kapce dimethiconu: w niedzielę silikon z odzywki, w poniedziałek z żelu do włosów. Lewa cudna, prawa... ma tendencję do prostowania Za to nie walczę intensywnie z puchem
|
|
#37104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaglądałaś do FAQ? Na włosy działa trochę jak silikon (albo parafina, wczoraj Rybiorek pisała o parafinie). Na skalp i porost - jak rozumiem delikatnie podrażnia i tym samym pobudza krążenie a co za tym idzie porost. Skądś musi się brać warunek max 30min Cytat:
|
||
|
|
|
#37105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ![]() Cytat:
, Cycol rozrabia codziennie, a najbardziej jak maz sprzet wedkarski przygotowywuje na wyprawe, lata jak glupi pomiedzy wedkami i gryzie zylke, wczoraj zaplatal sie w niej i wygladal jak baleron, niestety foki nie ma bo ratowanie Cyca bylo wazniejsze, oczywiscie Cycek po wszystkim zajal sie splawikami
|
|
#37106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj kupiłam sobie odżywkę Garnier fructis Volume restructure, konsystencja fajna, zapach również, szkoda tylko że 10 złotych kosztuje, ale od czasu do czasu będę go kupować jeszcze. Jeszcze muszę dokupić szampon ze SLS bo się skończył, a potrzebuję. Poszukam również jakiejś Joanny Naturi żeby móc zrobić w końcu tą maseczkę z miodkiem. Mrs. Potter's szukałam i były chyba wszystkie rodzaje po za aloesową, więc nie kupiłam
|
|
|
|
|
#37107 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
To ja
będzie jeszcze goręcej Cytat:
Cytat:
no nie wiem ![]() Cytat:
Pamiętasz, jak pisałam Ci o emolientach?Cytat:
Cytat:
Z obserwacji własnych - po delikatnym szamponie parafina zostaje na moich włosach. Włosy zaś umyte szamponem z sls i betainą nadal są lekko oklapnięte (jak po zastosowaniu parafiny w odżywce). Sprawdzałam to ostatnio podczas myć pobasenowych, włosy zabezpieczałam parafiną właśnie. Ale co kto woli. My się z parafiną niespecjalnie lubimy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
korkociągi!
|
|
#37108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję pomocy
![]() Może pamiętacie mnie jeszcze, czasami do Was zagladałam ![]() Ale od dłuższego czasu cierpię na brak czasu(sesja) ![]() Wracając do tematu, mam duży dylemat ![]() Mój typ włosów to 3a, ich problememjest to że bardzo się puszą ![]() mam icha bardzo dużo na głowie, co razem daje obraz szopena na głowie, włosy schną bardzo długo, jeśli je suszę suszarką, to zajmuje mi to okolo 25 minut... , jeśli nie, to potrafią nie wyschnąć nawet przez całą noc...![]() Na cały lipiec wyjeżdzam do kraju w którym średnia temperatura wynosi 12 stopni, jest bardzo wilgotno.... obaw iam się że warunki w jakich bedę, bedą dość ekstremalne dla moich włosó, mogę nie mieć czasu ich wysuszyć...Metoda CG nie dla mnie, OMO w miarę dobrze im robi, ale muszę im poświęcić bardzo dużo czasu...(a tam go nie będzie), teraz kiedy umyję głowę jest ok, ale po 3 godzinach robi się taka szopa, że muszę je związać, i to w coś w rodzaju koka....nie wygląda to zbyt ładnie ![]() Do metody OMO używam alterra, babydream, joanna miód i cytryna.... do stylizacji wok joanny, bądz żel czerwony graffiti.... Dziewczyny, co polecacie zabrać ze sobą(mało miejsca w walizce!)??Myślałąm nawet o ich ścięciu, ale moje włosy im krótsze tym bardziej proste i nijakie... , chyba że były źle ścięte....Co robić ??WStawiam zdjęcie z kwietnia |
|
|
|
#37109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jednak wole kiedy hasaja po podworku lubie patrzec jak leza dumnie na slonku wygrzewaja sie czy bawia sie na swiezym powietrzua mam taka rodzinke kocia ->dziadek syn i wnuk jednak teraz latem jak bylam miesiac temu zauwazylam ze wiekszosc dnia jak jest goraco spia a rozroby robia wieczorami za tydzien znow do nich jade oj bedzie sie dzialo ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
rowniez mam 3a i tak robie nawet psikam wilgotne wlosy
|
|
|
#37110 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam szpiega z Krainy Deszczowcow na przeszpiegi
![]() tamto bylo po retuszu zeby poznac nie mozna bylo ale masz wnikliwe oko, mialam wstawic ten retusz moze bys nie poznala ![]()
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

? Trochę mały mi się wydaje, ale umaszczenie nawet pasuje
Chcemy kupić z TŻ bengala kiedyś, ale jak kupimy większe mieszkanie i dwa BA najpierw
). Skończyłam z czerwieniami, bo TŻ marudził i cały czas mi mówi, że ładnie mi było, ale on lubi u mnie brązy

teraz nie wiadomo czy beda tak wygladac jak juz zapuszcze, czyli gdzies za jakies..... 2 lata

ktory podjal decyzje o adopcji dwoch czlekopodobnych czyli mnie i mojego meza

odżywka Jantar może będzie, jak pójdę odebrać zamówienie to w zielarskim zapytam, ale czy za jakąś jeszcze się rozejrzeć?

Chyba tylko na rybki nie ma...

dopiero 2 mycia to zmienia
za wycieniowanie i odpowiednią pielęgnację
Za to nie walczę intensywnie z puchem 
będzie jeszcze goręcej
no nie wiem